Σελίδες

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Αλβανοί κατσαπλιάδες μην μας προκαλείτε γιατί οι Ηπειρώτες, ελεύθεροι και υπόδουλοι (ακόμη), είμαστε εδώ και έτοιμοι!

Με αφορμή την πρόκληση των Αλβανών στην Πρεμετή σε συνδυασμό με τις, για εσωτερική αλβανική κατανάλωση, διατυπώσεις περί δήθεν επεκτατικών και δήθεν απελευθερωτικών διεκδικήσεων της Αλβανίας σε βάρος της Ελλάδος  έχω να πω, γνωρίζοντας από προσωπική πείρα (Ηπειρώτης γαρ) ότι δεν πρέπει μεν να παίρνει κανείς στα σοβαρά τέτοιου είδους δηλώσεις τους  αλλά και ότι, για να μην αποθρασύνονται, δεν πρέπει να αφήνουμε γεγονότα σαν της Πρεμετής ή της σύλησης των τάφων των νεκρών ηρώων μας (παλαιών και νέων) να περνούν απαρατήρητα αρκούμενοι στις υποτονικές μέχρι αδιαφορίας «ρηματικές ανακοινώσεις» του υπολειτουργούντος και εκτός αποστολής ΥΠΕΞ  στο σύνολό του. 
Επαναφέρω στην μνήμη σας αυτό που  έγραψα  πιο παλιά απευθυνόμενος τόσο στους εκτός συνόρων Αλβανούς κατσαπλιάδες όσο και στα υπόδουλα, προς το παρόν, αδέλφια μας αλλά και για να μην περνούν ιδέες από τα μυαλά μερικών εκ των εδώ φιλοξενουμένων Αλβανών ότι δηλαδή «το 1977 ο τότε διοικητής της 1ης Στρατιάς στρατηγός Κόρκας, εδώ στα Γιάννινα και κατά την εξέλιξη κριτικής στρατιωτικής άσκησης είπε, και πιστεύω να το θυμάται ο στρατηγός, το εξής: "Δώστε μου έναν λόχο καταδρομών και σε μια εβδομάδα θα είμαι στα Τίρανα"».
Όσο και να φαίνεται αστείο θέλω να σας πω ότι ο στρατηγός το πίστευε ακράδαντα. Αλλά και αν ακόμη το θεωρήσουμε υπερβολή για την 10ετία του '70, σήμερα είμαι βέβαιος ότι τρεις μοίρες Ελλήνων καταδρομέων σε μια εβδομάδα θα βρίσκονται όχι στα Τίρανα αλλά στην Σκόδρα και θέλω να ακούσω αντίθετες απόψεις επί του θέματος.
Έχετε την εντύπωση ότι ο αλβανικός στρατός είναι καλύτερος από εκείνον της εποχής του

Πείτε με χαιρέκακο αλλά εγώ το καταευχαριστήθηκα. Kαι επειδή θέλω να μεγαλώσω την ένταση της χαράς μου το μοιράζομαι μαζί σας...

Xristos-Papoutsis
Ακυρώνεται ο διορισμός του Χρήστου Παπουτσή στην Παγκόσμια ΤράπεζαΑκυρώνεται ο διορισμός του Χρήστου Παπουτσή στην Παγκόσμια Τράπεζα λέι η είδηση εδώ

Όταν πριν από μερικές εβδομάδες ανακοινώθηκε η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στον διορισμό του Χρήστου Παπουτσή ως εκπροσώπου της Ελλάδας στην Παγκόσμια Τράπεζα, οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν ήταν έντονες. Και εκείνες που ακολούθησαν, ακόμη περισσότερο.

Ειδικά στα social media, η επιστροφή του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ στην πρώτη γραμμή αντιμετωπίστηκε στην καλύτερη περίπτωση με λοιδωρία, ενώ αντιδράσεις καταγράφηκαν στην κομματική βάση τόσο της Συγγρού όσο και της Χαριλάου Τρικούπη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της στήλης “Μικροπολιτικός” στα “Νέα”, ο διορισμός του Χρήστου Παπουτσή βαίνει προς ανάκληση, καθώς όπως επισημαίνει η εφημερίδα του Συγκροτήματος Λαμπράκη στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν μείνει έκπληκτοι από τη διαπίστωση ότι οι αντιδράσεις στην κομματική βάση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζονται, ενώ από τις επαφές τους με στελέχη του ΠΑΣΟΚ παίρνουν το ίδιο μήνυμα.

Κάπως έτσι, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα του “Μικροπολιτικού” των “Νέων”, δρομολογείται μια φόρμουλα ακύρωσης του διορισμού του Χρήστου Παπουτσή στην Παγκόσμια Τράπεζα.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Σε δίκη κομμουνιστής βασανιστής


To ανώτατο δικαστήριο της Ρουμανίας θα εξετάσει την υπόθεση ενός πρώην διοικητή κομμουνιστικών φυλακών, του AlexandruVisinescu, ο οποίος κατηγορείται για το θάνατο έξι πολιτικών κρατουμένων.Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο θα αναλάβει την υπόθεση, λόγω της νομικής πολυπλοκότητάς της, αλλά και επειδή έχουν περάσει πάνω από 50 χρόνια από τους θανάτους στη διαβόητη κομμουνιστική φυλακή Ramnicu Sarat.
Σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ρουμανίας, δεν υπάρχει χρονικό όριο για τη δίωξη σοβαρών εγκλημάτων.
Από το 1956 έως το 1963 ο Alexandru Visinescu ήταν ο διευθυντής της φυλακής Ramnicu Sarat, στην οποία φυλακίστηκαν πολιτικοί ηγέτες της προ-κομμουνιστικής περιόδου και άνθρωποι της πνευματικής ελίτ της Ρουμανίας.


Η φυλακή Râmnicu Sarat ιδρύθηκε το 1901 και από την ίδρυσή της μέχρι το 1938, ήταν τόπος εγκλεισμού για κοινούς εγκληματίες και αργότερα, κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Καρόλου Β΄, για τους πρώτους πολιτικούς κρατούμενους, τα μέλη της Σιδηράς

... και τότε τί θα λένε;;; Ότι αντιδρούν οι "Νέοι" στον αυταρχισμό της κυβέρνησης;;;


Ότι κάποιοι ετοιμάζονται πυρετωδώς για να ανοίξουν την "σεζόν" μόλις επιστρέψουν από τις διακοπές τους δεν χρειάζεται ανάλυση...Οι εμπρηστικές δηλώσεις πολιτικών για θέματα που αγγίζουν την γελοιότητα , η διατήρηση στην επικαιρότητα υποθέσεων που κανονικά θα ήταν μονόστηλο στις μέσα σελίδες των εφημερίδων , έχουν προετοιμάσει το κλίμα για "θερμό Σεπτέμβρη"...
Αναμένουμε να οργανωθούν και τα πολεμοφόδια και να δοθεί το σύνθημα...
Είναι προφανές ότι θα προσπαθήσουν να διαταράξουν το (θετικό) κλίμα που έφερε το καλοκαίρι και η τεράστια βελτίωση στην τουριστική βιομηχανία...
Η Ελλάδα , όπως όλα δείχνουν, θα έχει για πρώτη φορά μετά από πολλά πολλά χρόνια ένα ΜΑΚΡΥ Τουριστικό καλοκαίρι...
Οι επισκέπτες των χωρών της Αραβικής "Άνοιξης" κατευθύνονται προς την Ελλάδα ...

Του Πόντου ο αναστεναγμός


του Θεόδωρου Καλμούκου, από την εφημερίδα Εθνικός Κήρυκας 

Κι άφησε ο μαρτυρικός Πόντος και βγήκε ένας βουβός αναστεναγμός από την ματωμένη καρδίαν του και κύλησε ένα πικρό του δάκρυ κάτι σαν οδυρμός από τα κλαμένα μάτια του όταν άκουγε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο να λέγει στην ομιλία του ανήμερα της Παναγιάς, πως: «τέταρτη φορά, αξίωσε ο Θεός να λειτουργήσουμε και να αποδώσουμε τιμής στην πάναγνο μητέρα του Εμμανουήλ». Και αναρωτήθηκε, τι «το ιδιαίτερο έχει ο τόπος αυτός;» κι έδωσε αμέσως την απάντηση πως «η χάρις του Θεού έχει αγιάσει τον τόπον τούτο, καθώς έζησαν άγιοι σε αυτόν τον τόπο, μέχρι το 1923 όπου τον εγκατέλειψαν οι Σουμελιώτες μοναχοί».

Μέσα στα μάτια μου μεμιάς άρχισαν να περνούν οι σκηνογραφίες της γενοκτονίας του περήφανου και πολύπαθου Ποντιακού Ελληνισμού και ένιωσα τον πόνο και την πίκρα να γεμίζουν την ψυχή και τα σωθικά μου γιʼ αυτά που είχαμε, αυτά που χάσαμε, αυτά που μας ανήκουν. Κι από κύριοι και νοικοκύρηδες γίναμε «επισκέπτες» έστω «διά τετάρτην

Το δεύτερο ατύχημα του κ. Αντώνη Σαμαρά

Του Γιώργου Κράλογλου

Μόνο στους φορολογούμενους οφείλουν οι πάντες μια μεγάλη συγνώμη για όσα γενικότερα συμβαίνουν στην πολιτική αποκρατικοποιήσεων. Γιατί οι εξελίξεις φέρνουν περισσότερο κοντά ένα δεύτερο ατύχημα στον κ. Α. Σαμαρά παρά μια ευτυχή πορεία και κατάληξη των προγραμμάτων ιδιωτικοποιήσεων που θα οδηγήσουν στην απαλλαγή των φορολογουμένων από το χτικιό των κρατικών επιχειρήσεων και Οργανισμών.

Ας μην γελιόμαστε.

Το τεράστιο και σύνθετο πολιτικό πρόβλημα της οικονομίας μας που δεν επέτρεψε την εφαρμογή ενός γενναίου και αποτελεσματικού προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, όπως έκαναν ακόμη και οι χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ,(στην Ουγγαρία πήγαινες να αγοράσεις ένα κρατικό εργοστάσιο και έφευγες με δύο), δεν συνδέθηκε ποτέ και δεν πρόκειται να συνδεθεί με τους Οργανισμούς και τις άλλες υπηρεσίες που ανέλαβαν διαδικαστικά το όλο θέμα.

Άλλωστε οι επικεφαλής είτε των Οργανισμών αποκρατικοποίησης, είτε (παλαιότερα) των Οργανισμών Κοινωνικοποίησης επιχειρήσεων όπως ο ΟΑΕ είτε των ΔΕΚΟ είναι «απλές βιτρίνες» που πρέπει να υπάρχουν για να μας τραβάνε την προσοχή ώστε να μην φαίνεται το πολιτικό παρασκήνιο.

Η αποκρατικοποίηση σε όλο τον πλανήτη έγινε, όπου έγινε, γιατί υπήρξε ισχυρή πολιτική βούληση για μεταρρυθμίσεις και αλλαγές στην σύνθεση και τους ορίζοντες της οικονομίας.

Οι διοικητικές συνήθειες των εξαιρετικά αποτελεσματικών τρομοκρατών. Γιατί οι εγκέφαλοι των τρομοκρατικών οργανώσεων βασίζονται στο μάνατζμεντ

Όταν τα τελευταία σχέδια της Αλ Κάιντα ανατράπηκαν επειδή ο Αϊμάν αλ-Ζαουάχρι ξεκίνησε μια τετριμμένη τηλεδιάσκεψη, απλώς εμπεδώθηκε η φήμη του ως αναποτελεσματικού και ενοχλητικού μάνατζερ. Αλλά οι επικριτές του Ζαουάχρι κάνουν λάθος - η γραφειοκρατία μπορεί να είναι ο καλύτερος φίλος ενός τρομοκρατικού ιθύνοντα νου.

του Jacob N. Shapiro

Εκτός του ότι είναι ένας αδίστακτος τζιχαντιστής, ο Αϊμάν αλ-Ζαουάχρι έχει από καιρό κερδίσει τη φήμη ότι είναι ένα τρομερό αφεντικό. Όταν ανέλαβε την Αλ Κάιντα το 2011, ανώτεροι αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ είχαν ήδη επισημάνει την τάση του για μάνατζερ. (Σε μια περίπτωση στη δεκαετία του 1990, πήγε ο ίδιος σε υφισταμένους του στην Υεμένη για να τους τιμωρήσει επειδή αγόρασαν ένα καινούργιο φαξ, όταν το παλιό δούλευε μια χαρά). Αναφορές ότι ο συναγερμός για τρομοκρατικές επιθέσεις της περασμένης εβδομάδας ενεργοποιήθηκε όταν ο Ζαουάχρι προσέγγισε τον Nasir al-Wuhayshi, τον δεύτερο στην ιεραρχία και ηγέτη της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο - μια επικοινωνία που η Ουάσιγκτον κατάφερε να υποκλέψει – απλώς εμπέδωσε την εντύπωση ότι δεν διαθέτει το μυαλό να διοικεί μια παγκόσμια τρομοκρατική οργάνωση.

Αλλά λίγοι από τους πολλούς επικριτές του Ζαουάχρι έχουν καθίσει να σκεφθούν τι πράγματι συνεπάγεται το έργο της διοίκησης μιας τρομοκρατικής οργάνωσης. Είναι αλήθεια ότι το ύφος της διαχείρισης Ζαουάχρι έχει κάνει την οργάνωσή του ευάλωτη στις ξένες μυστικές υπηρεσίες και προκάλεσε δυσαρέσκεια μεταξύ των τάξεων των ενεργών τρομοκρατών, για να μην αναφέρουμε ότι προκάλεσε τα χτυπήματα από μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) τις περασμένες ημέρες. Αλλά, είναι εξίσου αλήθεια ότι ο Ζαουάχρι

Η βρετανική αγριότητα

του Κώστα Γουλιάμου*

Διαβάσαμε πριν από λίγες μέρες μια τρομακτική είδηση που παραπέμπει σε εργασιακό μεσαίωνα: η εθνική στατιστική υπηρεσία της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των εργαζομένων με τις ευέλικτες «συμβάσεις μηδενικών ωρών» (zero-hours contracts) έχει αυξηθεί κατά 25%. Οι δε εργοδότες που απασχολούν αυτούς τους εργαζόμενους ξεπερνούν πλέον τους 1.000, μεταξύ των οποίων καταστήματα και μεγάλες αλυσίδες λιανικής, ξενοδοχεία, ταχυφαγεία αλλά και δεκάδες ακόμη επιχειρήσεις, κυρίως στον κλάδο της ψυχαγωγίας, της υγείας και της παιδείας. Στον κατάλογο των εργοδοτών βρίσκεται ακόμη και το Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ. Στη συνέχεια διαβάσαμε πως στις συμβάσεις αυτές ο εργαζόμενος δεν έχει καμία απολύτως γνώση για το πόσες ώρες και ημέρες θα δουλέψει, δεν καλύπτεται από το νόμιμο κατώτερο μισθό, δεν έχει δικαίωμα επιδόματος ασθενείας ή, πολύ περισσότερο, αδείας. Πληρώνεται μόνο για τις ώρες που εργάζεται, και το χειρότερο είναι ότι για το υπόλοιπο διάστημα της εβδομάδας είναι υποχρεωμένος να βρίσκεται σε καθεστώς αναμονής. Αυτός ακριβώς είναι ο πολιτικός εκσυγχρονισμός της Βρετανίας; Η επιστροφή στη μεσαιωνική κουλτούρα εργασίας μέσα από τις πρακτικές ενός αδηφάγου νεοφιλελευθερισμού; Πάντως η εν λόγω είδηση με έκανε να ξεθάψω ένα «ξεχασμένο»

O tempora, ο mores…

Του Χριστόδουλου Γιαλλουρίδη*

Η διαχρονική παθογένεια της ανεπάρκειας και της διαφθοράς
Ξεχνάμε και αποπροσανατολιζόμαστε από την ιστορική ευθύνη όλων μας έναντι του παρελθόντος και έναντι του μέλλοντος
Η ΤΟΥΡΚΙΑ διδάσκει Θουκυδίδη στην πράξη της διεθνούς της πολιτικής. Δεν σέβεται το δίκαιο…


Ο Κικέρωνας, στον Λόγο Κατά Κατιλίνα, το 63 π.Χ., ενώπιον της Ρωμαϊκής Συγκλήτου, υπογράμμισε το μόνιμο και πάγιο ζήτημα της σχέσης πολιτικής με τη διαφθορά, την ανεπάρκεια και την ανικανότητα, τονίζοντας όμως ότι όλα αυτά τα παθογενή στοιχεία που διατρέχουν μια κρατική ή εθνική υπόσταση είναι σε θέση και μπορεί να τα αντιμετωπίσει η Σύγκλητος, η Εκκλησία του Δήμου, ο λαός, η ιστορία.

Το Ελληνικό Έθνος βιώνει σήμερα ως κρατικές υποστάσεις και ως πολιτικές ηγεσίες, όπως συνηθίζουμε να λέμε στην πολιτική επιστήμη, ως πολιτικά συστήματα, τη διαχρονική παθογένεια της ανεπάρκειας, της διαφθοράς, της καιροσκοπικής και μικρόψυχης προσέγγισης των προβλημάτων του Έθνους, που άπτονται της ίδιας της επιβίωσής του, αφού φροντίζει η πολιτική ηγεσία να ενταφιάσει την ευθύνη και τον αγώνα για την άρση και την απάλειψη της ταπείνωσης και την ανάκαμψη του Έθνους ως αξιοπρέπειας και ως πολιτισμού.

Αυτό που συμβαίνει τούτες τις ημέρες, τούτες τις εποχές είναι η φροντίδα του να ξεχνάμε και να αποπροσανατολιζόμαστε από την ιστορική ευθύνη όλων μας έναντι του παρελθόντος

Οι Τρίτοι Αττίλες είμαστε εμείς οι ίδιοι…

\της Φανούλας Αργυρού

Από την επομένη της δεύτερης βάρβαρης τουρκικής εισβολής τον Αύγουστο του 1974 οι Βρετανοί έβαλαν μπροστά το μηχανισμό αναγνώρισης των δύο ξεχωριστών κρατών στο νησί με την τουρκική λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας και επέλεξε, στις 16 Αυγούστου 1974, ο κ. Γκούτισον του Φόρειν ΄Οφις (που ήταν το δεξί χέρι του Τζέιμς Κάλλαχαν στη Γενεύη), τον κ. Γλ. Κληρίδη, ως τον καλύτερο πλασιέ του. Γιατί; Επειδή όπως ο ίδιος έγραψε και κατάθεσε στα σημειωματάριά του των ημερών εκείνων, αμφότεροι Γ. Μαύρος και Γλ. Κληρίδης είχαν φθάσει στο σημείο να τραβήξουν οι ίδιοι μια διχοτομική γραμμή δεχόμενοι τον γεωγραφικό διαχωρισμό που οι ίδιοι (Βρετανοί) τους πίεζαν να δεχθούν. Αλλά ζήτησαν 48 ώρες να συμβουλευθούν τις κυβερνήσεις τους.
Σύμφωνα δε με τον τότε Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών Γκούλτ Βάλτχαιμ, έμεινε έκπληκτος από το μέγεθος των υποχωρήσεων που Μαύρος και Κληρίδης ήσαν έτοιμοι να κάνουν. ΄Ησαν έτοιμοι να δεχθούν την αρχή της ομοσπονδίας ακόμα και διευθέτηση καντονίων, όμως είχαν το δικαίωμα να συμβουλευθούν τις κυβερνήσεις τους για τις λεπτομέρειες των τουρκικών προτάσεων…
«Dr. Waldheim said that he had been surprised by the extent of the concessions which Mr. Mavros and Mr. Clerides had been prepared to make. They had been ready to accept the principle of federation, and even of a cantonal arrangement; but they had the right to take time to consult their governments on the details of the Turkish proposals…”. (Πρακτικά

ΓΙΑΤΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΝΑ ΑΛΗΘΙΝΟ ΚΑΙ ΥΠΑΡΚΤΟ ΔΟΓΜΑ ΚΟΙΝΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

του Σταύρου Καρκαλέτση*

Το πρόβλημα στην πολύπαθη σχέση Αθήνας-Λευκωσίας, ήταν και είναι απλό, στην πρωτογενή του σύλληψη: Η αυτοδιαφημιζόμενη ως «εθνικό κέντρο» Αθήνα, αντιμετώπιζε (και αντιμετωπίζει) την Μεγαλόνησο, όχι ως ιερά υποχρέωση αλλά ως ενόχληση. Όχι ως ένα κράτος όπου επιβιώνει επί τρεις και πλέον χιλιετίες το έναν δέκατο σχεδόν του Ελληνισμού, αλλά ως ένα «αγκάθι». Αγκάθι η Κύπρος για την ελλαδική αφασία και ακηδία, γιατί θυμίζει στην Αθήνα τις ενοχές της, της θυμίζει πως υπήρξε μητριά και όχι μάνα. Η συνεχιζόμενη κατοχή και εκτουρκισμός στη βόρεια Κύπρο, δημιουργούν ανασφάλειες στην πολιτική του αθηναικού μικροελλαδισμού «μην τυχόν μπλέξουμε». Εδώ λοιπόν έγκειται το δομικό «κακό» της όλης υπόθεσης. Για εμάς, η Κύπρος δεν πρέπει να είναι ενόχληση και αγκάθι, αλλά το προκεχωρημένο προς ανατολάς φυλάκιο του Έθνους. Που προσφέρει με τη δεσπόζουσα θέση της στην ανατολική Μεσόγειο τεράστιο γεωπολιτικό, γεωστρατηγικό, ενεργειακό και εν τέλει εθνικό κεφάλαιο.

Στα πλαίσια της δικής μας πρότασης, δεσπόζουσα και κεντρική είναι η θέση της Κύπρου σε ένα Πανεθνικό Στρατηγικό Δόγμα που πρέπει να καταρτιστεί και προταχθεί. Το παν-εθνικό εξ’ άλλου, φωτογραφίζει ευδιάκριτα, και εννοιολογικά ακόμα, ότι στη δική μας αντίληψη η Λευκωσία είναι ισότιμος μέτοχος και εταίρος με την Αθήνα, ενσαρκώνοντας την δεύτερη Ελλάδα, το δεύτερο κυρίαρχο ελληνικό κράτος.

Πρώτιστο μέλημα σε μια τέτοια υψηλή στρατηγική, αποτελεί ο τερματισμός του να είναι η Κύπρος αχίλλειος πτέρνας της ελληνικής στρατηγικής, κυρίως στρατιωτικά. Ενίσχυση της ελληνικής αποτροπής στην ανατολική Μεσόγειο, προστατεύει –στο μέτρο του εφικτού- τον εκεί Ελληνισμό, ενισχύει την διαπραγματευτική θέση και τα όπλα της Αθήνας, περιπλέκει και κατατρίβει την τουρκική επιθετικότητα μακριά από το Αιγαίο, αλλά αυξάνει και την

Και μια ματιά στη (βαλκανική) γειτονιά μας

Αν και στη χώρα μας ελάχιστοι πλέον δείχνουν να δίνουν την προσήκουσα σημασία στο διεθνές (και δη στο βαλκανικό) περιβάλλον, στη γειτονική Βουλγαρία οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις διαρκούν τώρα σχεδόν εβδομήντα ημέρες.

Την Κυριακή, μάλιστα, μια πορεία διαδηλωτών έφθασε (έχοντας ξεκινήσει από τη Σόφια στις 3 του μήνα) στο θέρετρο του Ευξείνογκραντ, όπου οι πολιτικοί της χώρας περνούν τις διακοπές τους.

Αυτή τη στιγμή, ακολουθούν αντίστροφη πορεία και σύντομα θα βρίσκονται πίσω στη Σόφια, προκειμένου, όπως όλα δείχνουν, να συνεχίσουν τις αντικυβερνητικές εκδηλώσεις.

Τα πνεύματα όχι μόνο δεν ηρεμούν, αλλά και οξύνονται, καθώς την ίδια ώρα διαδηλώσεις οργανώνουν και οι φιλοκυβερνητικοί διαδηλωτές, αυτοί δηλαδή που πρόσκεινται στο Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα του Σεργκέι Στανίσεφ – και τους οποίους οι

Εσείς προκαλέσατε το κραχ κύριε Στουρνάρα!

του Θανάση Μαυρίδη

Κατά τον κ. Στουρνάρα οι τράπεζες θα καταρρεύσουν αν δεν ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί των ακινήτων. Κάποιος θα πρέπει να πει στον κ. Στουρνάρα ότι οι τιμές των ακινήτων κατέρρευσαν εξαιτίας της δικής του φορομπηχτικής πολιτικής. Κι ότι το κραχ στα ακίνητα έχει προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά από το κραχ στις μετοχές πριν από δεκατρία χρόνια.

Το πρόβλημα στην αγορά προκλήθηκε από την κατάρρευση των τιμών και όχι από την αναστολή των πλειστηριασμών. Αν κινδυνεύουν από κάτι οι τράπεζες, είναι από το γεγονός ότι έχουν χρηματοδοτήσει ακίνητα που σήμερα βρίσκονται στα αζήτητα. Ακόμη κι αν επιτραπούν οι πλειστηριασμοί, είναι αμφίβολο αν θα υπάρξουν τελικά αγοραστές.

Το κραχ στα ακίνητα είναι η επόμενη ωρολογιακή βόμβα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Κάποιοι πίστεψαν ότι με στρεβλώσεις τύπου «νόμου Κατσέλη» θα μπορούσαν να εξαφανίσουν για πάντα τα σκουπίδια κάτω από το πάτωμα. Η αλήθεια είναι ότι το μόνο που κατάφεραν ήταν να δώσουν ψεύτικες ελπίδες σε χιλιάδες δανειολήπτες. Από την άλλη η άρση της... άρσης δεν πρόκειται να διορθώσει το πρόβλημα. Δεν θα ανέβουν οι τιμές των ακινήτων αν θα ξεκινήσουν και πάλι οι πλειστηριασμοί. Κι αυτό που χρειάζονται σήμερα

Παρενέβη ο Αρειος Πάγος στην «υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ»

Μετά από σκληρή επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

Στη διερευνώμενη υπόθεση για τη διόγκωση του ελλείμματος από την ΕΛΣΤΑΤ παρενέβη ο Άρειος Πάγος, μετά από σκληρή επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
Στην επιστολή την οποία υπογράφει ο πρόεδρος, Γ.Αδαμοπουλος, γίνεται αναφορά στις καταγγελίες της Ζωής Γεωργαντά για την συμπεριφορά της ανακρίτριας και ζητείται η παρέμβασή του Αρείου Πάγου «προκειμένου να αποφευχθεί μία – συνήθης για τα ελληνικά δεδομένα – διεκπεραιωτική διαδικασία και να πραγματοποιηθεί επιτέλους μία ουσιαστική και ενδελεχή διερεύνηση όσων καταγγέλλονται».

O αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ.Κολιοκώστας απέστειλε την αναφορά του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας Ι.Αδαμόπουλου στον προϊστάμενο της εισαγγελίας εφετών Αθηνών και στον προϊστάμενο του συμβουλίου επιθεώρησης των δικαστηρίων για να ερευνηθούν οι αιτιάσεις που προβάλλονται σε δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΟ ΠΑΡΟΝ για χειρισμούς της ανάκρισης σχετικά με την έρευνα για τη διόγκωση του ελλείμματος του 2009 από την ΕΛΣΤΑΤ.

Από την εισαγγελία εφετών ζητείται να διερευνηθούν τα καταγγελλόμενα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της σχετικά με το κλείσιμο της έρευνας και από την επιθεώρηση να

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΞΕΔΩΣΕ ΟΔΗΓΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ. Mεγάλη αεροναυτική άσκηση "γεφύρωσης" ΕΑΧ Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ


Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ έχουν καταλήξει στα βασικά σενάρια της μεγαλύτερης αεροναυτικής άσκησης που έχει γίνει μέχρι σήμερα μεταξύ των δύο χωρών, όπου προβλέπεται γεφύρωση των τριών εναέριων αμυντικών χώρων (ΕΑΧ) των συμμετεχόντων στην άσκηση χωρών.
Όπως αναφέρουν επιτελείς της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που βρίσκονται πολύ κοντά στον σχεδιασμό, οι ασκήσεις θα είναι ιδιαίτερα σκληρές και σε πλήρως επιχειρησιακό περιβάλλον.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι προβλέπεται εκτεταμένος αριθμός ανεφοδιασμών εν πτήσει των ελληνικών μαχητικών από ισραηλινά τάνκερ ανατολικά της Κρήτης και αντίστοιχη ''εχθρική'' αντίδραση την ίδια ώρα. Πράγμα που φωτογραφίζει κάλυψη της Κύπρου από τα ελληνικά φτερά.

Οι ασκήσεις θα διεξαχθούν στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου και θα καλύψουν ένα μεγάλο χώρο από το Αιγαίο μέχρι και την Κύπρο.

Σε αυτές η ΠΑ πρόκειται να διαθέσει τουλάχιστον 2 Μοίρες ενώ ανοικτό παραμένει το θέμα στον ελληνικό σχεδιασμό συμμετοχής και τρίτης Μοίρας. Τα περισσότερα από τα σενάρια