Σελίδες

Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Μπράβο στην Βουλγαρία: Πρόστιμο σε αρχηγό τουρκικού κόμματος για ομιλία του στα τουρκικά


Πρόστιμο επιβλήθηκε στον αρχηγό του τουρκικού κόμματος της Βουλγαρίας, Κίνημα για τα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες, λόγω των δημόσιων χαιρετισμών και προεκλογικής ομιλίας του που έγινε στην τουρκική γλώσσα.

Στις βουλευτικές εκλογές στη Βουλγαρία, οι οποίες διεξάγονται σήμερα, 12 Μαΐου, συμμετέχουν 45 κόμματα και συνασπισμοί.

Την τελευταία ημέρα της προεκλογικής εκστρατείας το Κίνημα για τα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες, μέλη του οποίου είναι  κυρίως Τούρκοι, διοργάνωσε συγκέντρωση και συναυλία.

Σε αυτήν ο ηγέτης Λουτβί Μεστάν, στην πόλη Καραμαντζί, σε ομιλία του στην τουρκική γλώσσα, ανέφερε ότι το τουρκικό κόμμα θα βγει ισχυρότερο στις εκλογές αυτές.

Ο Μεστάν είπε ότι ο λαός του Καραμαντζί ήταν πρωτοπόρος στην αντίσταση κατά των Βουλγάρων Κομμουνιστών και ότι ο πόνος του δεν θα ξεχασθεί εύκολα.

Μετά την ομιλία του, ανακοινώθηκε ότι του επιβλήθηκε πρόστιμο 2.500 ευρώ γιατί στον προεκλογικό αγώνα χρησιμοποίησε την τουρκική γλώσσα, αναφέρει το τούρκικο δημοσίευμα.

Κοτσομπολιό η συζήτηση για τα ταμεία του ΠΑΣΟΚ λέει ο Βενιζέλος.


Έλα όμως που Εγώ , ο κυρίαρχος υποτίθεται λαός, δεν πιστεύω ότι είναι κουτσουμπολιά και  θέλω να μάθω που πήγαν τα € 115 εκατομμύρια που κατασπατάλησε το ΠΑΣΟΚ από το 2003 έως σήμερα. Δικά μας λεφτά ήταν και από τα παιδιά μας τα στέρησε το αλήτικο πολιτικό κατεστημένο. Μαζί με τα χρήματα που χάρισες ΡΕ Βενιζέλο στους μικρο-μεγαλοεκδότες, τους καναλάρχες, τους μεγαλοεργολάβους (γιατί οι μικροεργολάβοι έχουν να λαμβάνουν από το 1994) και στους ημετέρους έχω την εντύπωση ότι θα κάλυπταν τις ανάγκες των διάφορων ταμείων. Πάψε λοιπόν να κοροϊδεύεις ασύστολα τον ελληνικό λαό και πες μας που ακριβώς και για ποιον σκοπό κατασπαταλήθηκαν τα δικά μας χρήματα. Μπορεί να έχεις ζάπλουτο (και δεξιό) πεθερό αλλά αυτό δεν σε βγάζει από το κάδρο των υπόπτων που έβαλαν στην τσέπη τους τον ιδρώτα του Έλληνα πολίτη. Και άντε να βρεις τους ΠΑΣΟΚους ψηφοφόρους και τα λαμόγια μεγαλοστελέχη του ΠΑΣΟΚ στο νεοΠΑΣΟΚ που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ. «Ήπειρος, η Πατρίδα μας»

Κοτσομπολιό χαρακτηρίζει την συζήτηση για τα μαύρα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος θέλει να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα, για να μιλήσει για «θεσμική ευθύνη», όπως ισχυρίζεται με

"Έλληνες και Ρώσοι από την Άλωση μεχρί σήμερα"


Εκδήλωση για τις σχέσεις Ελλάδας και Ρωσίας:



Στη Βουλή το θέμα του απαγορευμένου βιβλίου για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Το βιβλίο θα διανεμηθεί με την σημερινή κυριακάτικη έκδοση εφημερίδας. Το θέμα δεν είναι ο τρόπος που θα διανεμηθεί αλλά ο λόγος που η Βουλή των Ελλήνων δεν εξέδωσε η ίδια το συγκεκριμένο βιβλίο μια και η ίδια είχε ζητήσει την συγγραφή του. Λέτε να είναι το φοβικό σύνδρομο που διακατέχει το σύνολο, σχεδόν, του πολιτικού φάσματος (εντός και εκτός «συνταγματικού τόξου»); Λέτε να είναι ο ραγιαδισμός των πολιτικών μας; Λέτε να είναι το ότι έχουν αναγορεύσει (μόνοι τους) σε γίγαντα της πολιτικής τον ΕλΒενιζέλο τον ελάχιστο, τον πράκτορα των ξένων συμφερόντων, τον φίλο του Κεμάλ Ατατούρκ, τον πάντα αισιόδοξο νεκροθάφτη του Ελληνισμού όπου γης (Κύπρο, Β. Ήπειρο, Μ. Ασία) και δεν θέλουν χαλάσουν την εικόνα του; Δεν ξέρω. Ξέρω όμως ότι το βιβλίο έπρεπε να είχε εκδοθεί εδώ και χρόνια από την βουλή και όχι να αποτελεί συμπλήρωμα κυριακάτικης εφημερίδας και εργαλείο προσπορισμού συγκεκριμένου «μεγαλοδημοσιογράφου» από αυτούς που παραπληροφορούν  μόνιμα τον ελληνικό λαό. 
Να σας πω και κάτι; Με προβληματίζει και χρονική σύμπτωση κατάθεσης της ερώτησης από τον βουλευτή κ. Τσαβδαρίδη. Δεν έχει σημασία πάντως. Αν και δεν είμαι Πόντιος, αν και δεν είμαι αναγνώστης της εφημερίδας, αν και δεν τον «πάω» τον εκδότη Χατζηπαπάρα, σήμερα θα την αγοράσω για να συμπληρώσω κενά της Ιστορίας του Έθνους μου. «Ήπειρος, η πατρίδα μας»
Eρώτηση κατέθεσε ο Αναπληρωτής Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη ζητώντας, μεταξύ άλλων, να ενημερωθεί «για ποιον λόγο μέχρι της παρούσης δεν έχει καταστεί εφικτή η έκδοση από τη Βουλή των Ελλήνων του συγκεκριμένου έργου του καθηγητή Κωνσταντίνου Φωτιάδη».
Αναλυτικά η ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ έχει

Οι σύγχρονοι «Πατσίφικοι» και η ασπίδα προστασίας τους εκ μέρους των πληρωμένων «αντιρατσιστών»

Γράφω με αφορμή τα γεγονότα στην Μανωλάδα και τα επεισόδια που προκάλεσαν αλλοδαποί στην Πάτρα κατά την περιφορά του επιταφίου του ΙΝ Απ. Παύλου, πετώντας πέτρες και βρίζοντας τα δικά μας θεία, γεγονός που πέρασε στα ψιλά-ψιλά μήπως και χαλάσει η σούπα των αριστερόστροφων προοδευτικάριων και του συνοδοιπόρου τους Βενιζέλου. Αλήθεια, σκεφτήκαμε ποτέ ότι  μπορεί να ήταν προβοκατόρικες ενέργειες οι φθορές σε εβραϊκά νεκροταφεία και συναγωγές στα Ιωάννινα, στα Χανιά και αλλού ανά την χώρα , πριν από δύο - τρία χρόνια, με σκοπό τον  προσπορισμό  οφελημάτων εκ μέρους της  εβραϊκής κοινότητας στην Ελλάδα με ταυτόχρονο διασυρμό της Ελλάδος σαν «ρατσιστικής-αντισημιτικής» χώρας; Για τα Ιωάννινα είμαι βέβαιος μια και τα γεγονότα συμβαίνουν πάντα σε προεκλογική περίοδο για την τοπική αυτοδιοίκηση και με συγκεκριμένον σκοπό. Θυμηθείτε με του χρόνου με τις εκλογές για την ΤΑ. Διαβάστε παρακάτω την ιστορία και τα αποτελέσματα προβοκατόρικης «ρατσιστικής» ενέργειας και την εκμετάλλευσή της εκ μέρους των φίλων μας ευαίσθητων σε αυτά τα πράγματα Άγγλων δημοκρατών  «προστατών» της διεθνούς ειρήνης και «πολέμιων» κάθε μορφής ρατσισμού!!!!

Όταν λοιπόν η πολιτική αποσκοπεί σε μια κατάκτηση, βρίσκει έναν τυχοδιώκτη Εβραίο, «δημιουργεί» μια αφορμή και εφαρμόζει τακτική πολέμου. Το 1849 η Αγγλία ήθελε να συμπεριλάβει στη γραμμή των αγγλοκρατούμενων Επτανήσων δυο ακόμα μικρά νησιά. Την Ελαφόνησο στην είσοδο του Λακωνικού κόλπου και τη Σαπιέντζα, νοτίως της Μεσσηνίας. Και ναι μεν δεν υπήρχε γεωγραφική προέκταση που να αιτιολογεί λογικά την αγγλική επιδίωξη, αλλά τούτο ήταν μια…

Ελληνορθόδοξη αιμορραγία προς το Ισλάμ. Απούσες Εκκλησία και Πολιτεία. Κατώτεροι των περιστάσεων Ιερώνυμος και Βαρθολομαίος!

Με αφορμή την ανάρτηση «Σαλαφιστές vs Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος» (εδώ) θέλησα να ψάξω λιγάκι  και είναι αλήθεια ότι το θέμα με απασχόλησε έντονα ιδίως όταν διεπίστωσα ότι στο ιστολόγιο «Το Ορθόδοξο Ισλάμ με Ορθόδοξη Κατανόηση» υπάρχει καρτέλα με  «ΕΛΛΗΝΕΣ-ΙΔΕΣ ΠΟΥ ΑΣΠΑΣΤΗΚΑΝ ΤΟ ΙΣΛΑΜ» όπου  Έλληνες/ίδες εξιστορούν για το πως τελικά νέοι, κυρίως, άνθρωποι έγιναν εξωμότες. Τις διάβασα όλες τις εξιστορήσεις και είδα όλα τα vindeos και κατανόησα τα εξής:
α. Τα περισσότερα Ελληνόπουλα αλλαξοπίστησαν ευρισκόμενα στο εξωτερικό είτε λόγω σπουδών είτε γιατί ήσαν παιδιά μεταναστών.
β. Δεν βρέθηκε κανείς, ούτε η Εκκλησία αλλά ούτε και η οικογένεια να ακούσει κατ' αρχήν και να ικανοποιήσει τελικά τις εσωτερικές αναζητήσεις των παιδιών τους. Και καλά η οικογένεια. Ίσως να μην  είχε τις απαραίτητες γνώσεις και τις δυνατότητες. Η Εκκλησία όμως;
γ. Δεν μπορώ να καταλογίσω την επιλογή αυτή των νέων ανθρώπων, ώστε να γίνουν μουσουλμάνοι, σε αισθήματα κατωτερότητας σε σχέση με τις ξένες κοινωνίες, που από δεκαετίες μας καλλιέργησαν με το «ψωροκώσταινα» και το άλλο του Σεφέρη το, «Όπου κι αν πάω, η Ελλάδα με πληγώνει» την έννοια του οποίου παραποίησαν αριστερόστροφοι κομπλεξικοί πεμπτοφαλαγγίτες δήθεν διανοούμενοι.
Κράτησα ένα μικρό  απόσπασμα από την μαρτυρία  μιας νεαρής Ελληνίδας, μουσουλμάνας πλέον δυστυχώς, που

Χρόνια πολλά ΜΗΤΕΡΑ. Χρόνια πολλά ΜΕΓΑΛΗ ΜΗΤΕΡΑ....

Η γιορτή της μητέρας σήμερα. Όχι κάποιας συγκεκριμένης αλλά η γιορτή της έννοιας,  της ιδέας, του φαινομένου, του θαύματος που λέγεται μητέρα. Παντού στην φύση.
Έχω την εντύπωση ότι ένας άνδρας πολύ δύσκολα μπορεί να εξωτερηκευθεί και να εκφράσει τα συναισθήματά του μιλώντας για κάτι που δεν μπορεί να «νιώσει» και αυτό που μπορεί να πει είναι ότι απλά μένει εκστατικός μπροστά σ' αυτό που εκδηλώνεται στην μονόδρομη σχέση μητέρας - παιδιού θέλοντας να πω ότι το μεγαλείο αυτής της εκδήλωσης μπορεί και να μην έχει την ίδια ένταση εκδήλωσης αισθημάτων- συναισθημάτων στην σχέση παιδιού - μητέρας.
Θέλω να πω επίσης ότι και μια γυναίκα δεν μπορεί να αισθανθεί αυτό το μεγαλείο αν δεν γίνει η ίδια μητέρα. Διάβασα προ μηνών δηλώσεις  μιας διάσημης ηθοποιού, δεν θυμάμαι ποια είναι αλλά θυμάμαι τα λόγια της, που βγαίνοντας  από την κλινική όπου είχε γεννήσει δήλωσε: «... ποτέ δεν φανταζόμουν τον πλούτο των συναισθημάτων που θα με κατέκλυζαν αντικρύζοντας για πρώτη φορά το παιδί μου...». 
Αλήθεια, πόσο πλούσια μπορεί να είναι μια γυναίκα που δεν έγινε μητέρα; Άσε που δεν μπορούμε εμείς οι άνδρες να καταλάβουμε πόσο φτωχοί είμαστε γιατί , σε αντίθεση με την οποιαδήποτε γυναίκα,  δεν θα μπορέσουμε ποτέ να νιώσουμε έτσι. 
Δεν ξέρω! Ίσως έτσι πρέπει για να υπάρχει ισορροπία στην φύση. 
Χρόνια πολλά ΜΗΤΕΡΑ. Χρόνια πολλά ΜΕΓΑΛΗ ΜΗΤΕΡΑ....

«Ήπειρος, η πατρίδα μας»