Σελίδες

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Πίσω στην ΕΡΤ σημαίνει τέλος για πολλούς...

του Κώστα Στούπα

Το θέμα τη κυβερνητικής σταθερότητας προέκυψε ως κεραυνός εν αιθρία από την αδέξια στην εκτέλεση, αλλά ενδεχομένως χωρίς άλλη επιλογή, απόφαση του «λουκέτου» στην ΕΡΤ. Αν δεν απολυθούν «χθες» οι 2.700 η κυβέρνηση θα πρέπει να εντοπίσει τον αριθμό αυτό σήμερα από αλλού. Τα περιθώρια των καθυστερήσεων και των ελιγμών προάσπισης των προνομιούχων πελατών από τις κυβερνήσεις της τελευταίας τριετίας φαίνεται πως έχουν εξαντληθεί.

Η ΕΡΤ αποτελεί μια από τις κορωνίδες της παρασιτίας, της πελατοκρατίας και της σπατάλης. Αποτελεί τον αδύναμο κρίκο της χρεοκοπίας. Άλλο να βάζουν λουκέτο υπηρεσίες νοσοκομείων και σχολείων και υπουργείων και άλλο η «μαύρη τρύπα» της ΕΡΤ του «στην υγεία μας (σας) ρε κορόιδα, με δεκάδες χιλιάδες συν ΦΠΑ κόστος ανά εκπομπή και άλλα συμβόλαια εκατομμυρίων για «επαναστάτες» εκπομπάρχες που έχουν κάνει επάγγελμα τον πλουτισμό μέσω της υπεράσπισης των φτωχών και το «γλείψιμο» των πολιτικών προϊσταμένων τους.

΄Οπως έχουν τεθεί τα δεδομένα, οπισθοχώρηση στο ζήτημα της ΕΡΤ αυτή τη στιγμή σημαίνει κατά πάσα πιθανότητα και πολιτικό τέλος για τον πρωθυπουργό και ανατροπή των δεδομένων της σχετικής δημοσιονομικής προόδου. Αντικατάσταση του πρωθυπουργού με τρίτο πρόσωπο σημαίνει απλά μετάθεση των εκλογών για μετά το καλοκαίρι σε ένα

Ανοικτή επιστολή Σεραφείμ Χ. Μηχιώτη υποψηφίου με το ψηφοδέλτιο της ΚΕΔ, προς....

....τους/ τις συναδέλφους - μέλη της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών....


Αγαπητοί, αγαπητές συνάδελφοι,

Είναι γεγονός, ότι, δύο χρόνια τώρα, οι δύο συνεταίροι  στο προεδρείο της ΕΣΗΕΑ Τρίμης - Αντωνιάδου, ο πρώτος στην καρέκλα του προέδρου του ΔΣ και η δεύτερη στην καρέκλα της Γραμματέως, μετέτρεψαν τον κλάδο και την ενημέρωση γενικώς, σε κρανίου τόπο.

Με απεργίες τυφλές, άλλες για ξεκάρφωμα, άλλες  για προσωπική βεντέτα, μερικές για να βάλουν πλάτη άλλοτε στο κόμμα (πότε στο ΣΥΡΙΖΑ, πότε στη ΝΔ και πότε στο ΚΚΕ) : Αποκορύφωμα το κόλπο γκρόσσο με την «Ελευθεροτυπία», που η παρέα του Τρίμη την έφθασε, όπου την έφθασε, για να φτιάξει ένα δικό του κλώνο. Η δεινή περιπέτεια της Ελληνικής δημοσιογραφίας άρχισε εν πολλοίς από τις 22/12/2011, όταν ανεστάλη η έκδοση αυτής της ιστορικής εφημερίδας.

Η ασθένεια λέγεται «Ιός» και έχει πλήξει από καιρό τον κλάδο. Τώρα έχει δική του εταιρία εις την οδό Κολοκοτρώνη, δεν χρειάζεται άλλο την ΕΣΗΕΑ.

Η κατάληψη στην ΕΡΤ τελειώνει. Λίγο πρίν όμως φρόντισαν να

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΠΑΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ Πάλι με «λειψά» μουσεία


Η παρωδία με το ωράριο λειτουργίας των μουσείων συνεχίζεται, με αποτέλεσμα νέα επιστολή διαμαρτυρίας για την μη εφαρμογή του διευρυμένου θερινού ωραρίου αρχαιολογικών χώρων και μουσείων παρά το γεγονός ότι προσεγγίζουμε τα μέσα Ιουνίου. Την επιστολή έστειλε η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού στον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού Κώστα Τζαβάρα.

Η ΓΕΠΟΕΤ κοινοποίησε την επιστολή της στην υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, τον Γενικό Γραμματέα Τουρισμού Αναστάσιο Λιάσκο, τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ Πάνο Λιβαδά, τον ΣΕΤΕ, καθώς και στις Ενώσεις- Μέλη της Ομοσπονδίας ανά την Ελλάδα.

Η επιστολή 

«Κύριε Υπουργέ,
Διαβάζοντας το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου σας με ημερομηνία 5/6/13 έχουμε να παρατηρήσουμε τα ακόλουθα όσον αφορά το θερινό ωράριο μουσείων και αρχαιολογικών χώρων:

Η απόφασή σας κύριε Υπουργέ ακολουθεί την ίδια πεπατημένη όλων των προηγούμενων Υπουργών, πλην μιας σύντομης εξαίρεσης επί υπουργίας του σημερινού Πρωθυπουργού κυρίου Σαμαρά κατά την οποία δεν υπήρξε κανένα απολύτως πρόβλημα. Διανύουμε ήδη τον έκτο μήνα και ενώ έχουμε ήδη καλύψει το 40% της τουριστικής περιόδου οι αρχαιολογικοί μας χώροι μέχρι και τα τέλη Μαΐου εξακολουθούσαν να κλείνουν μετά το μεσημέρι στις 15:00 – οι αρχαιοφύλακες

Ξαναχτύπησε το Ουράνιο Τόξο

Και μέσα στη γενική σύγχυση, έκανε την εμφάνισή του με ανακοίνωση και το «Ουράνιο Τόξο», τα μέλη του οποίου δηλώνουν «Έλληνες πολίτες μακεδονικής εθνικής ταυτότητας», προκειμένου να εκφράσει την… αμέριστη συμπαράστασή του στους αγρότες των χωριών στις περιοχές Βρτεκοπσκο/Σκύδρας και Νέγκουσκο/Νάουσας (sic) για τις ζημιές που υπέστησαν από την χαλαζόπτωση.

Η ανακοίνωση μας δίνει την ευκαιρία να ενημερωθούμε για τα διπλά ονόματα πολύ περισσότερων πόλεων και χωριών από όσα μέχρι σήμερα γνωρίζαμε.

Έτσι, όπως αναφέρουν οι του «Ουράνιου Τόξου», σύμφωνα «με τις πρώτες εκτιμήσεις, στα χωριά Άρσεν/Αρσένι,Λιπαρίνοβο/Λιπαρό, Μπάνια/Λουτροχώρι, Νόβο Σέλο/Πλεύρωμα, Κάμενικ/Πετριά,Πράχνιανι/Άσπρο, Τσέτσεγκ/Σταυροδρόμι, Kολίμπιτε/Καλύβια καθώς και στα Φέτιτσα/Πολλά Νερά, Τζαρμαρίνοβο/Μαρίνα, Πισκόπια/Επισκοπή, Γκόλεμα Ρέκα/Ροδοχώρι, Γιανάκοβο/

Η γελοία όψη της εθνικής παρακμής

Του Νικόλαου Μέρτζου
Προέδρου της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Το «έλα να δεις» στον κυβερνητικό συνασπισμό για το «αντιρατσιστικό» και η προέλασή του στο συρφετό των «αντιμνημονιακών», με εξαίρεση το ΚΚΕ, φανερώνουν πολιτική πενία, κομματική αμηχανία, άγνοια του νομικού καθεστώτος, μεταμφίεση της πραγματικότητος, γραφειοκρατική αντίληψη της ζωής και έλλειμμα κοινής λογικής. Το φαινόμενο είναι φυσική απόρροια της εθνικής παρακμής. Δείχνει, επίσης, ότι η παράφρων μεταβλητή ενδημεί στο παλκοσένικο των κομμάτων και είναι έτοιμη για ψύλλου πήδημα να τινάξει στον αέρα την κυβέρνηση και μαζί τη χώρα.

Προκαλεί ιλαροτραγωδία η πρόδηλη πεποίθηση των Ελλήνων πολιτικών ότι ασκούν πολιτική και, μέσω αυτής, υπηρετούν τη χώρα με το αυγό του Κολόμβου. Εχεις πρόβλημα; Ψηφίζεις νόμο και το λύνεις. Αρκεί, λοιπόν, να ψηφισθεί ακόμη ένας και, άμπρα κατάμπρα, θα εξαφανισθούν όλα τα (πράγματι κλιμακούμενα) κρούσματα ρατσισμού και τα αίτιά τους. Πολύ απλό. Αλλά, δυστυχώς, πολύ απλοϊκό.

Μεταξύ 1974-2005 ψηφίσθηκαν 3.430 νέοι νόμοι, εκδόθηκαν 20.580 Προεδρικά Διατάγματα, δημοσιεύθηκαν 114.905 αποφάσεις υπουργών και ξεχείλισαν ποταμοί ερμηνευτικών εγκυκλίων. Ετσι, βέβαια, τα προβλήματα πολλαπλασιάσθηκαν και έπνιξαν την Ελλάδα. Αλλά γι’ αυτό είναι εδώ η αξιωματική αντιπολίτευση: με ένα νόμο θα καταργήσει το μνημόνιο, θα λύσει τη

Κυβέρνηση συνεργασίας ή διαχείρισης εκκρεμοτήτων;

Picture 0 for Κυβέρνηση συνεργασίας ή διαχείρισης εκκρεμοτήτων;
Γράφει ο Πραγματιστής

Πολλοί έχουν γράψει τις τελευταίες ημέρες ότι η κυβέρνηση συνεργασίαςφαίνεται να απειλείται εκ των έσω. Θα διαφωνήσω. Η σημερινή κυβέρνηση απειλείται από την ίδια της την αρχιτεκτονική. Τρεις παράλληλες κομματικές μοναξιές δεν μπορούν να συνθέσουν μία κυβέρνηση συνεργασίας με σκοπό μάλιστα την σωτηρία της χώρας. Ως εκ τούτου δεν υπήρξε ποτέ κυβέρνηση συνεργασίας. Είναι αποτέλεσμα έκτακτης ανάγκης και διατήρησης εύθραυστων ισορροπιών ώστε στη χώρα να επικρατήσει μία σχετική πολιτική σταθερότητα και μόνο μέχρι εκεί.

Η Ελλάδα για να ανακάμψει χρειάζεται μία κυβέρνηση με σχέδιο, στρατηγική, πάθος και απόλυτη σιγουριά για τις πράξεις της. Όλοι θέλουμε να εξελιχθεί η Ελλάδα σε μία χώρα ανταγωνιστική, ανεξάρτητη, πρωταγωνιστή των εξελίξεων και γη της επαγγελίας για τους κατοίκους της. ‘Όμως ο τρόπος επίτευξης αυτών μας έχει απασχολήσει τόσο λίγο που όπως φαίνεται και στην

Η «Πολιτική Ορθότητα» σε σχέση με την Αλήθεια.Αλήθεια που επιβάλλεται με νόμους και ψηφίσματα δεν είναι ΑΛΗΘΕΙΑ!

Σύμφωνα με δύο εγκυκλοπαίδειες, Αλήθεια είναι:
1. Η συμφωνία της γνώσεως προς τον εαυτό της και τους λογικούς κανόνες, οπότε ονομάζεται «κατ' είδος», ή «ειδολογική», ή «τυπική», ή «λογική» ακόμη δε και «ορθότητα».
2. Η συμφωνία της γνώσεως προς το «πραγματικό περιεχόμενό της», οπότε ονομάζεται «καθ' ύλην ή υλική αλήθεια» ή «πραγματική».
Η υλική (ή πραγματική) αλήθεια είναι πάντως και «κατ' είδος ορθή» (ορθότητα) ενώ η ορθότητα μπορεί στην πραγματικότητα να είναι αληθινή αλλά μπορεί και ψευδής.
Επειδή τελευταία κατάντησε φορτίο αβάστακτο για τον ελεύθερα σκεπτόμενο άνθρωπο Έλληνα η νέα στην χώρα μας  ασθένεια που λέγεται «πολιτική ορθότητα» και μας απειλεί (εν όψει και του αντιρατσιστικού) με φυλακίσεις , κάτεργα ή και εκτελέσεις ακόμη - και μην αμφιβάλλετε ότι θα φθάσουν σ΄αυτό το σημείο- για να υπερασπίσουν  την δική τους αλήθεια ας δούμε κάποια παραδείγματα τυπικής αλήθειας ή ορθότητας σε σχέση με την «υλική ή πραγματική αλήθεια».
Παράδειγμα πρώτον. «Άνδρας που έχει υποβληθεί σε εγχείρηση αλλαγής φύλου και ζει ως γυναίκα, αντιμετωπίζεται ως γυναίκα» (ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ, στο λήμμα  πολιτική ορθότητα). Σύμφωνα λοιπόν με τον νόμο ένας άνδρας που του αφαίρεσαν μέρος των (δικών του) εξωτερικών και εσωτερικών  γεννητικών  οργάνων και του άνοιξαν μια σχισμή ίσα-ίσα για να κάνει την μία του φυσική ανάγκη  μεταμορφώθηκε σε γυναίκα και πρέπει να τον αντιμετωπίζουμε σαν γυναίκα. Έτσι διατάζει η (πολιτική) ορθότητα και αλίμονό  μας αν

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ Ν.ΚΑΜΕΡΟΝ. Σφοδρή επίθεση Β.Πούτιν κατά ΗΠΑ-ΕΕ για Συρία: "Θα δώσετε όπλα σε ανθρωποφάγους;"


"Βοηθάτε τους ανθρωποφάγους να καταλάβουν την εξουσία στην Συρία κι αυτό είναι κάτι που δεν μπορoύμε να το δεχθούμε". Με αυτά τα απλά και σαφή λόγια (έκανε αναφορά στο βίντεο-ντοκουμέντο που παρουσίασε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το defencenet.gr) ο πρόεδρος της Ρωσίας Β.Πούτιν εξαπέλυσε επίθεση κατά της απόφασης των Ηνωμένων Πολιτειών και των Ευρωπαίων να παράσχει βαρύ οπλισμό στους ισλαμιστές αντάρτες της Συρίας.
Ο κ. Πούτιν, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Λονδίνο με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, ενόψει της συνεδρίασης του G8 ανέφερε συγκεκριμένα «Δε θα αρνηθείτε πως δεν χρειάζεται πραγματικά να υποστηρίξετε αυτούς που, όχι μονάχα σκοτώνουν τους εχθρούς τους, αλλά μετά ανοίγουν τα πτώματά τους και τρώνε τα έντερά τους δημόσια, ενώπιον των τηλεοπτικών φακών. Είναι αυτοί οι ανθρωποφάγοι που θέλετε να στηρίξετε;».
 Ενώ συμπλήρωσε «αυτοί είναι που θέλετε να εφοδιάσετε με όπλα; Τότε αυτό πιθανότατα έχει λίγα πράγματα να κάνει με τις ανθρωπιστικές αξίες που κηρύττονται στην Ευρώπη επί εκατοντάδες χρόνια»
Από την πλευρά του, ο κ. Κάμερον παραδέχθηκε πως «υπάρχουν πολύ μεγάλες διαφορές μεταξύ της ανάλυσης» που διαθέτει το Λονδίνο και η Μόσχα «για το τι έχει συμβεί στην Συρία και ποιος είναι υπεύθυνος».
Σημείωσε ωστόσο πως οι διαφορές δεν είναι ανυπέρβλητες και πως αμφότερες οι δύο πλευρές «βλέπουν μία ανθρωπιστική καταστροφή».
Γενικά, οι δύο πλευρές δεν συμφώνησαν πουθενά στο θέμα της Συρίας...

ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ και ΠΟΣΠΕΡΤ έκλεισαν την ΕΡΤ, ο λαός έκανε lock-out και ο… Τσι Γκεβάρα πάει Σύνταγμα

Τα μάτια τους είναι κατακόκκινα από το κλάμα. 

Το βλέμμα τους θολό από τα (κροκοδείλια) δάκρυα. 

Ο πόνος τους για τους συναδέλφους της ΕΡΤ αβάσταχτος. 

Στέκονται συνέχεια στο πλευρό τους. 

Βρίσκονται σε διαρκή συνεδρίαση στο ραδιομέγαρο.

Ακόμη κι’ όταν δεν βρίσκονται εκεί (αποφασίζοντας τις απεργίες… τηλεφωνικά), μπορεί το σώμα τους να απουσιάζει, αλλά το πνεύμα και η ψυχή τους βρίσκονται κοντά στους συναδέλφους της ΕΡΤ.

Για χάρη τους ματαίωσαν (με ένα φονικό sms, που προέτρεπε τα μέλη της ΕΣΗΕΑ να μην παρευρεθούν, αλλά να σπεύσουν στην ΕΡΤ) μια κρίσιμη Γενική Συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ, του ασφαλιστικού ταμείου των δημοσιογράφων, που συνηθίζουμε να διαφημίζουμε ως το «μοναδικό μας στήριγμα».

Αποδεικνύεται έτσι πως υποκριτικό ήταν και το πρόσφατο ενδιαφέρον τους για το Ταμείο, όταν εισέβαλαν στη Βουλή παριστάνοντας τους Τσε Γκεβάρα (μια και τον ανέφερα τον αείμνηστο, σημειώνω πως η αφίσα του ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλία Τσίπρα απόψε στο Σύνταγμα, είναι στα χρώματα του Τσε, οπότε τι Τσε Γκεβάρα, τι… Τσι Γκεβάρα).

Είναι τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, που απορεί κανείς πώς οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ δεν

ΥΠΟΔΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
twitter: @egerssi

            Η τρικομματική-μνημονιακή-προδοτική Κυβέρνηση επί μακρόν χρονικό διάστημα μας «παπάριασε» το κεφάλι με τα αναπτυξιακά και επενδυτικά ταξίδια του Σαμαρά στο Κατάρ και την Κίνα.  Δυο ταξίδια που όπως, αποδείχτηκε ήταν άνθρακες ο θησαυρός και στο τέλος της διαδρομής τους είχαν το κλείσιμο του ματιού στους Αμερικανούς, οι οποίοι δεν δέχονται στις ΗΠΑ τον Πρωθυπουργό μας μέχρις ότου τους δείξει δείγματα συνέπειας και υποταγής στις πολιτικές τους. Σ΄ αυτό το πλαίσιο υποταγής στον Αμερικανικό παράγοντα εντάσσεται η παταγώδης αποτυχία πώλησης της ΔΕΠΑ στους Ρώσους της Gazprom, που ήταν και οι μόνοι που πραγματικά είχαν δείξει έμπρακτο ενδιαφέρον (*). Αυτό το ενδιαφέρον υποδηλώθηκε και από τα τρία αλλεπάλληλα ραντεβού που είχε ο Σαμαράς με τον ισχυρό άντρα της Gazprom (Μίλερ) στην Αθήνα και στο Μέγαρο Μαξίμου. Αλλά πώς να υλοποιηθεί αυτή η συμφωνία, από τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν είχε δώσει την έγκρισή της και το Ελληνικό κράτος είναι υπό την απόλυτη κυριαρχία της; Αυτό το ναυάγιο είναι συνέχεια της αθέτησης και τελικά ακύρωσης, από την κυβέρνηση Παπανδρέου που προέκυψε από τις εκλογές του 2009, δυο μεγάλων ενεργειακών συμφωνιών, οι οποίες θα μας προσέδιδαν πολλαπλά οικονομικά και πολιτικά οφέλη από τη στιγμή που θα κάναμε ισότιμο ενεργειακό εταίρο μας (50% ΔΕΣΦΑ,50% Gazprom) τη διαχρονικά  ομόδοξη και

Θρίαμβος στην πλατεία Ταξίμ; Η αναγέννηση της αντιπολίτευσης της Τουρκίας.

Οι διαδηλωτές που παραμένουν στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης έχουν ήδη κερδίσει μια κάποιου είδους νίκη: έχουν εκτροχιάσει τα πιθανά σχέδια του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ν α μετατρέψει την Τουρκία σε ένα προεδρικό σύστημα με τον ίδιο ως παντοδύναμο ηγέτη της.
των Emiliano AlessandriNora Fisher Onar και Ozgur Unluhisarcikli

Όταν η τουρκική αστυνομία επιτέθηκε σε μια μικρή καθιστική διαμαρτυρία με σκοπό την διάσωση ενός πάρκου στις 28 Μαΐου, η Τουρκία σαρώθηκε από μια πανεθνική αναταραχή που μπορεί να αλλάξει την πολιτική της χώρας για πάντα. Η συνεχιζόμενη καταστολή από την κυβέρνηση φαίνεται απλώς να ενισχύει την απόφαση των διαδηλωτών να εγκαινιάσουν μια νέα εποχή.

Πολλοί Τούρκοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και διεθνείς παρατηρητές έχουν αντιληφθεί την κατάληψη ως μια σύγκρουση μεταξύ κοσμικών και θρησκευόμενων. Αλλά οι περισσότεροι διαδηλωτές δεν έχουν ισχυρές ιδεολογικές πεποιθήσεις (θρησκευτικές ή μη) ή πολιτική διαδρομή - αυτό προκύπτει τουλάχιστον από την χρήση ποδοσφαιρικών συνθημάτων για σλόγκαν. Και οι διαδηλωτές που όντως έχουν πολιτικούς δεσμούς είναι διάφοροι: αρκετοί υποστηρικτές του κυβερνώντος συντηρητικού Κόμματος Δικαιοσύνης και