Σελίδες

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Η προσωνυμία «Μέγαρο Μαξίμου» προσβάλει τους πραγματικούς ευεργέτες της Ελλάδος. Μπορεί να συγκριθεί το λαμόγιο εκείνης της εποχής με έναν Ηπειρώτη Αβέρωφ, Τοσίτσα, Σίνα, Ζωσιμά, Γούδα και τόσους άλους; Έτσι η καθεστυκία τάξη εξισώνει λαμόγια με αγνούς Έλληνες... Είμαστε όλοι ίδιοι ρε αλήτες;





                                                                  Ήταν ευεργέτης ο Δημήτριος Μάξιμος;
                                  Να μετανομαστεί το Μέγαρο ''Μαξίμου'' σε Πρωθυπουργικό Μέγαρο.

http://1.bp.blogspot.com/_X9MViSQcjWQ/TCOqNuWl6gI/AAAAAAAAAKg/rIdaD1xOWvk/s1600/imerisia_LARGE_t_9946_maximou_type11495.jpg


Δεν μπορώ να καταλάβω αυτού του είδους τους ευεργέτες που χαρίζουν το ήμισυ μιας «αυθαίρετης» έκθεσης και πουλάνε, το κληροδοτημένο και κληρονομικά διεκδικήσιμο οίκημα, στο Ελληνικό Δημόσιο. Δεν ξέρω αν είναι αγνωμοσύνη, αλλά δεν είναι υπερβολή γενεές και γενεές Ελλήνων να μνημονεύουν τον ευεργέτη Μάξιμο; Ειδικά στη χώρα μας, που έχει πολλούς πραγματικούς Ευεργέτες και αδιαφορούμε για αυτούς, με μοναδική ίσως εξαίρεση τους Ηπειρώτες που θυμούνται και τιμούν τους προγόνους τους;  Πραγματικοί Εθνικοί Ευεργέτες είναι αυτοί που έδωσαν όλοι την περιουσία τους για την Ελλάδα και όχι αυτοί που παζάρεψαν την πώληση τους στο Ελληνικό Δημόσιο. Εθνικός Ευργέτης ήταν ο Ιωάννης Δόμπολης, που διέθεσε όλη του την περιουσία και πέθανε στην ''ψάθα'', για την ίδρυση και λειτουργία του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, οι Ζωσιμάδες που έδωσαν τα πάντα για την πατρίδα, οι Βαγγελής και Κωνσταντίνος Ζάππας, ο Γεώργιος Αβέρωφ, ο Αρσάκης, ο Τοσίτσας, ο Ζώης Καπλάνης και χιλίαδες άλλοι, στην πλειοψηφία τους Ηπειρώτες που ανήγαγαν την ευεργεσία σε ύψιστο αγαθό.

Με χρήματα των μεγάλων Ηπειρωτών ευεργετών δημιουργήθηκαν το Ζάππειο Μέγαρο και η γυρω περιοχή του, το Αρσάκειο Παρθεναγωγείο Ψυχικού, το Τοσίτειο Αθηνών, η Ακαδημία Αθηνών, το Πανεπιστήμιο, το Πολυτεχνείο, το Αστεροσκοπείο, η Εθνική Βιβλιοθήκη, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Βαρβάκειο Λύκειο, η Γεωργική Σχολή και ο Βοτανικός Κήπος,το Παναθηναϊκό Στάδιο, η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, οι Φυλακές Αβέρωφ (στη θέση των οποιων είναι σήμερα ο Άρειος Πάγος, η Ριζάριος Σχολή και τόσα άλλα κοινοφελή ιδρύματα, που σήμερα κοσμούν τη πρωτεύουσα του Ελληνικού Κράτους. Επίσης αγοράσθηκε το θωρηκτό Αβέρωφ που συνέβαλε αποφασιστικά στη νικηφόρα έκβαση των Βαλακανικών Πολέμων.


Στα Γιάννενα  και στις άλλες πρωτεύουσες των Νομών της Ηπείρου ιδρύθηκαν επίσης πάρα πολλά έργα: η Επιφάνειος Σχολή, η πρώτη Σχολή των Ιωάννινων, η Σχολή Γκιούμα που μετονομάστηκε σε Μπαλάναιο Σχολή,η Καπλάνειος Σχολή, η Ζωσιμαία Σχολή, που ιδρύθηκε το 1828 με χρήματα της Ζωσιμαίας αδελφότητας  τα νοσοκομεία Χατζηκώστα (το δεύτερο στο Μεσολόγγι), και εκατιντάδες άλλα που δεν είναι δυνατόν να καναφερθουν.. Επίσης εκτός Ηπείρου ιδρύθηκε το Μέκειο, τα Ζωγράφεια Διδασκαλεία,η Ζωγράφειος Σχολή στην Κωνσταντινούπολη, το Δημοτικό Νοσοκομείο η ΑΓΑΠΗ, το Τούλειο Ορφανοτροφείο και η Παπαζόγλειος Υφαντική Σχολή, και άλλα.



Εύκολα συμπεραίνουμε ποσο σημαντικοί και ξεχωριστοί ήταν αυτοί οι άνθρωποι απο την Ήπειρο. Γεννημένοι εκεί, μοναχικοί, πήραν την μεγάλη απόφαση της μετανάστευσης για να αποκτήσουν πλούτο, ωστε να μπορέσουν κάποια μέρα να προσφέρουν και να προστεθούν και αυτοί σαν το επόμενο λιθαράκι της ιστορίας αυτού του τόπου. Έτσι λοιπόν θα πρέπει το σύνολο της κοινωνίας αυτης της χώρας να τους τιμά και να τους ευγνωμονεί.


Γι'αυτό και εμείς, με επικεφαλή την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, την κορυφαία αποδημική οργάνωση των Ηπειρωτών, μεριμνώντας για την διατήρηση της ηπειρωτικής παράδοσης και κουλτούρας και αναδεικνύοντας τα προτερήματα των Ηπειρωτών, όπως η ευεργεσία, η ευποιία και η αλληλοβοήθεια, φροντίζουμε να κρατήσουμε στη μνήμη μας για πάντα αυτούς του θαυμαστούς ανθρώπους και τις αξιέπαινες προσπαθειές τους.


Αυτοί είναι Εθνικοί Ευεργέτες και όχι ο Μάξιμος, που καθημερινά μνημονεύεται το όνομα του, λόγω του Μεγάρου που χρησιμοποιείται από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος και που πρέπει εδώ και τώρα, να μετονομαστεί σε   Πρωθυπουργικό Μέγαρο κατ΄αντιστοιχία με το Προεδρικό Μέγαρο.


Η ιστορία του Μεγάρου ''Μαξίμου''.

Το Μέγαρο ''Μαξίμου'' δεν ήταν τίποτα άλλο από την ιδιόκτητη κατοικία του Δημητρίου Μαξίμου (1873 – 1955). Ο Δ. Μάξιμος ήταν για πολλά χρόνια διοικητής της Εθνικής Τράπεζας και μετέπειτα πολιτικός με το Λαϊκό Κόμμα. Διετέλεσε υπουργός εξωτερικών (1933 – 1935), γερουσιαστής και εξωκοινοβουλευτικός πρωθυπουργός (1947), όταν ηγήθηκε κυβέρνηση συνεργασίας σε μια προσπάθεια των Αμερικανών να συσπειρώσουν τις πολιτικές δυνάμεις, για να αντιμετωπίσουν την «κομμουνιστική απειλή».

Στην πραγματικότητα το σπίτι ξεκίνησε να χτίζεται, το 1912, από τον εφοπλιστή Αλέξανδρο Μιχαληνό και τη σύζυγο του Ειρήνη Μανούση. Το 1916 πεθαίνει ο Μιχαληνός αφήνοντας το σπίτι ημιτελές, ενώ η χήρα του θα ξαναπαντρευτεί τον Δημ. Μάξιμο. Για λίγα χρόνια το ημιτελές σπίτι αλλάζει ιδιοκτήτη, αφού η Μανούση το πούλησε στον εφοπλιστή Λ. Εμπειρίκο (πατέρας του ποιητή), γιατί, μάλλον, είχε προβλήματα με τα κληρονομικά. Η αγοροπωλησία ήταν, μάλλον, εικονική, αφού η χήρα Μανούση και, πλέον, Μαξίμου θα το ξαναγοράσει (μετά από πέντε χρόνια) από τον Εμπειρίκο. Από τις αρχές του ΄20 το ζεύγος Μαξίμου κατοικεί στην πανέμορφη οικία του. Στη διάρκεια της Γερμανικής κατοχής είχε επιταχθεί ως κατοικία του Γερμανού Ναυάρχου του Στόλου του Αιγαίου, ενώ μετά την απελευθέρωση χρησίμευσε ως κατοικία του Αμερικανού πρεσβευτή. Το 1952 το Ελληνικό Δημόσιο έρχεται σε συνεννόηση με τον Μάξιμο, προκειμένου να την αγοράσει. Συστήνεται επιτροπή του Πολυτεχνείου για να αποτιμήσει την αξία του οικήματος (11 δισ.δρχ.) και, τελικά, ο Μάξιμος δέχεται να πληρωθεί μόνο το ήμισυ της αξίας (5,75 δισ.δρχ.). Προσέφερε, επίσης, στο Ελληνικό Δημόσιο και όλη την επίπλωση του. Η κυβέρνηση ''ευγνωμονούσα'' δήλωσε ότι θα διατηρήσει το όνομα του ως «οικία Μαξίμου».


Κώστας Κωνής.
Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος. {mail)

Αν κατάλαβα καλά χοντρέ απειλείς! Απειλείς ίσως αυτούς που σε απείλησαν και εκβίασαν στο παρελθόν, κουνώντας τώρα εσύ το χοντροδάκτυλό σου, αλλά απειλείς από θέσεως ισχύος αντιπρόεδρος γαρ. Απειλείς τους ανθρώπους που σε έκαναν αυτό που είσαι και καλά τους κάνεις γιατί τα λάθη πρέπει να πληρώνονται σ΄ αυτήν εδώ την ζωή. Ταυτόχρονα όμως χοντρέ δείχνεις την ποιότητά σου σαν άνθρωπος... Ήγγικεν γαρ το τέλος της διαπλοκής λαμόγια...


 Eντάλματα σύλληψης των δύο μεγαλομετόχων του καναλιού ALTER, του Κώστα Γιαννίκου και του Γιώργου Κουρή εξέδωσε η εισαγγελία σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης αφορά χρέη της συγκεκριμένης εταιρείας και άλλων εταιριεών τους προς το δημόσιο.
ImageΣε ότι αφορά τον δεύτερο χθες είχε πάει να επισκεφθεί τον υπουργό Οικονομικών Ε.Βενιζέλο, αλλά η συνάντησή τους ήταν εξαιρετικά σύντομη και αργότερα στην ομιλία του στην Βουλή ο υπουργός Οικονομικών είπε την φράση "Είναι καιρός να ξαναγνωριστούμε με αυτούς που μας κουνάνε το δάκτυλο μπροστά στο πρόσωπο".
Τα μέσα ενημέρωσης των δύο ανθρώπων του τύπου, (ALTER, Aυριανή, Επενδυτής, Ιnformer κλπ) εσχάτως ασκούσαν ιδιαίτερα έντονη κριτική στην κυβέρνηση.

Μάλλον ο διαφημισμένος Πρωθυπουργός (;) θα αποδειχθεί μεγάλη «φούσκα». Έκανε ήδη την πρώτη του μεγάλη γκάφα! Εκτός και αν δεν ήταν γκάφα αλλά «γκάφα» στυλ Γιωργάκη....


Μείζον θέμα με Παπαδήμο


Καλές οι κυβερνήσεις συνεργασίας, καλοί και οι περιβόητοι τεχνοκράτες, αλλά αν ο άνθρωπος δε σκαμπάζει από πολιτική, δύσκολα στέκεται στα ‘’μεγάλα σαλόνια’’.  Δυστυχώς το χθεσινό ατόπημα του εντολοδόχου πρωθυπουργού μπορεί να αποδειχθεί οδυνηρό για τα συμφέροντα της χώρας μας.
Ο κ. Παπαδήμος, μιλώντας (διαβάζοντας μάλλον) αργά και σταθερά, στη δευτερολογία του, θέλησε ατυχώς να απαντήσει σε αυτούς που δεν θεωρούν κακή μια λύση που περιλαμβάνει την έξοδο από το ευρώ. Γενικότερα βέβαια η δευτερολογία του πρωθυπουργού, αλλά και όλη η (φτωχή) επιχειρηματολογία του, ουσιαστικά εστιάστηκε στην αποδοχή του γνωστού εκβιασμού, περί αποδοχής του τελεσιγράφου ή εξόδου από το ευρώ.
Για να ωραιοποιήσει λοιπόν την προαποφασισθείσα αποδοχή του τελεσιγράφου, ο πρωθυπουργός θέλησε να περιγράψει με μελανά χρώματα τις ενδεχόμενες εξελίξεις έπειτα από μια πιθανή έξοδο από το ευρώ.  Αφού πρώτα μίλησε για υποτίμηση και πληθωρισμό που υποτίθεται ότι θα πλήξουν μισθωτούς και συνταξιούχους, αναφέρθηκε και στο δημόσιο χρέος το οποίο ‘’θα είναι εκπεφρασμένο σε ευρώ’’, όπως είπε επί λέξει.
υγκεκριμένα είπε ότι η έξοδος από το ευρώ και η υιοθέτηση ενός υποτιμημένου εθνικού

Nigel Farage: ‘Κυβερνήσεις Μαριονέτες σε Ελλάδα και Ιταλία



Ομιλία του Farage χθες (16/11/2011). Το καλύτερο είναι που λέει ότι η ιστορία με τις παραιτήσεις Παπανδρέου Μπερλουσκόνι, θυμίζει μυθιστορήματα της Αγκάθα Κρίστι. Ποιο θα είναι το επόμενο θύμα…
Δείτε το βίντεο:Σύνδεσμος

ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ



Γράφει ο Γιώργος Εχέδωρος 

Το Άγιο Όρος είναι η μοναδική, ίσως, περιοχή της Ελλάδας όπου δεν έχουν γίνει ανασκαφικές έρευνες από τους αρχαιολόγους.Ό, τι έχει βρεθεί, είναι τυχαίο και αδημοσίευτο. Εντούτοις όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς, σε αυτόν τον ξεχωριστό τόπο, συνυπάρχει το αρχαίο με το σύγχρονο.
Δεν θα έλεγα πως υπάρχει αποστροφή των μοναχών στις αρχαιότητες του Άθω.
Αθωνίτες μοναχοί σε γραπτά μνημεία, τα οποία μας έχουν αφήσει, εκδηλώνουν το θαυμασμό τους για τα κείμενα των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων τα οποία είχαν μελετήσει.
Μέσα στο πνεύμα αυτό, αγιορείτες αγιογράφοι ενσωμάτωσαν στις αγιογραφίες τους Έλληνες φιλοσόφους, δείχνοντας με τον τρόπο αυτόν την εκτίμηση και το σεβασμό στα έργα τους.
Το ερώτημα είναι: πόσο μπορεί να συνυπάρξει η αρχαία

Ζισκάρ ντ'Εστέν: «Η απόφαση για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο ενιαίο νόμισμα ήταν ένα σοβαρό λάθος. Στην Αθήνα, οι διαδοχικές κυβερνήσεις από το 1982 είχαν μία δημαγωγική διαχείριση, επιτρέποντας την αύξηση των δημοσίων δαπανών πολύ πιο γρήγορα από την ανάπτυξη, για καθαρά εκλογικούς λόγους....»


Image
 Mεγάλες αλήθειες για την Ελλάδα από έναν φίλο της Ελλάδας.
Μεγάλες αλήθειες και πολλά σπάνια ντοκουμέντα για τις ελληνογαλλικές σχέσεις από το 1974 και μετά και την συμμετοχή της χώρας σαρχικά στην ΕΟΚ και μετά την Ε.Ε. και την ευρωζώνη, φέρνει στην δημοσιότητα ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Ζισκάρ ντ' Εστέν σε συνέντευξή του με τίτλο «Η απόφαση να συμμετέχει η Ελλάδα στο ενιαίο νόμισμα ήταν σοβαρό λάθος», στην εφημερίδα «Λε Μοντ». δημοσιεύει.
Σε ερώτημα του δημοσιογράφου σχετικό με το σκεπτικό, βάσει του οποίου ο Zισκάρ ντ΄Εστέν υποστήριξε την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ εκείνος απάντησε:
«Είχα γνωρίσει την Ελλάδα πριν από τη στρατιωτική δικτατορία, όταν ήμουν υπουργός Οικονομικών. Εκείνη την εποχή, η χώρα αυτή έδινε μία εικόνα παρακμής και αποδιοργάνωσης. Η αναταραχή αυτή στο υψηλότερο κρατικό επίπεδο οδήγησε στην εγκαθίδρυση της δικτατορίας των συνταγματαρχών. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, κατά την οποία οι σχέσεις μεταξύ Παρισιού και Αθήνας είχαν διακοπεί τελείως, είχα συναντηθεί με τον πρώην πρωθυπουργό, Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο οποίος ήταν εξόριστος στο Παρίσι και συγκέντρωνε γύρω του πολλούς συμπατριώτες του.
Λίγο μετά την εκλογή μου, οι συνταγματάρχες εκδιώχθηκαν από την εξουσία, λόγω της αδέξιας...

ΕΡΕΥΝΑ-ΣΟΚ: Τα αληθινά στοιχεία της ελληνικής οικονομίας που κρύβουν.



Απόλυτη αποτυχία που δημιουργεί δυναμική μη αναστρέψιμης πορείας προς την άβυσσο της χρεοκοπίας, έχει πάρει πλέον η χώρα, σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που έχουν αποκρυβεί επιμελώς και που για πρώτη φορά φέρνει σήμερα στην δημοσιότητα το defencenet.gr.
H οικονομική πολιτική της κυβέρνησης που στο μεγαλύτερο ποσοστό της, βέβαια, επιβλήθηκε από την τρόικα, είχε ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα και η όλη κατάσταση θυμίζει καρκινοπαθή που του χορηγούν βαριά φάρμακα για να του παρατείνουν μερικούς μήνες τη ζωή (για  να προετοιμαστούν οι «συγγενείς» -διάβαζε Μέρκελ, Σαρκοζί κλπ - καλύτερα για την «κηδεία», δηλαδή την ολική πτώχευση).
Τα φάρμακα προκαλούν  παρενέργειες που σακατεύουν το συκώτι, το στομάχι, το ανοσοποιητικό και απλά καθιστούν τον «θάνατο» πιο επώδυνο και βασανιστικό.
Τα νούμερα που συγκέντρωσε η έρευνα του defencenet.gr από επίσημες πηγές του υπουργείου Οικονομικών και τα οποία παραδόξως, ουδόλως ανέφερε κανείς κατά την τριήμερη συζήτηση στην Βουλή, δίνουν εικόνα οικονομίας που όχι μόνο δεν παλεύει να βγει από την ύφεση, αλλά είναι κλινικά νεκρή μετά τα όσα της επέβαλαν, από τον Μάιο του 2010.
Δύο βασικές παραδοχές που καταδεικνύουν το εύρος της καταστροφής της ελληνικής οικονομίας: Αντίθετα με ό,τι λένε οι κυβερνητικοί και η τρόικα, η φοροδιαφυγή το 2010…

Επιστροφή στη δεκαετία του ’80 για τις τραπεζικές μετοχές!

 Η ανησυχία που προκαλεί στις αρμόδιες αρχές η κατάρρευση των μετοχών του τραπεζικών μετοχών και ποια ρηξικέλευθη κίνηση μπορεί να πραγματοποιηθεί
17 Νοε 2011 - 07:05
Picture 0 for Επιστροφή στη δεκαετία του ’80 για τις τραπεζικές μετοχές!
Στα επίπεδα της δεκαετίας του ’80 επέστρεψαν πλέον οι τιμές των τραπεζικών μετοχών. Είναι τέτοια η απαξίωση, που θα πρέπει κανείς να ανατρέξει στο ταμπλό του 1985, για να βρει ξανά τις αποτιμήσεις του σήμερα.
Το γεγονός προκαλεί έντονο προβληματισμό στις αρμόδιες αρχές οι οποίες αντιλαμβάνονται ότι το χρηματιστήριο Αθηνών, με τη σημερινή του μορφή, δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί επί μακρόν. Γι' αυτό κι αναζητούνται εναλλακτικές λύσεις, για την τόνωση κατ' αρχάς των συναλλαγών, οι οποίες αγγίζουν σχεδόν τα μηδενικά όρια.
Με την «ατμομηχανή» της αγοράς, όμως, δηλαδή τις τραπεζικές μετοχές, να κινούνται σε αυτά τα επίπεδα πολύ λίγα πράγματα μπορούν να γίνουν αυτή τη στιγμή και να αποδειχθούν αποτελεσματικά. Εκτός κι αν αποφασισθούν πολύ ρηξικέλευθες κινήσεις. Όπως, για παράδειγμα, η μείωση του αριθμού των εισηγμένων επιχειρήσεων.
Το ΧΑ, συγκριτικά με τις άλλες ευρωπαϊκές αγορές , έχει αυτή τη στιγμή πολύ μεγάλο αριθμό εισηγμένων, οι οποίες απλώς συμπληρώνουν το ταμπλό. Θα μπορούσε κατά συνέπεια να εξετασθεί  μια σημαντική περικοπή η οποία θα λειτουργούσε τονωτικά στην αγορά. Προς το παρόν, όμως, το θέμα απλώς εξετάζεται… VORIA.gr

Αντίθετη η Κίνα σε μόνιμη αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην Αυστραλία

Η Κίνα αμφισβήτησε σήμερα το σχέδιο των ΗΠΑ για ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας τους με την Αυστραλία τονίζοντας ότι είναι ανοιχτή σε συζήτηση για το εάν οι στρατιωτικές συμμαχίες είναι προς όφελος της διεθνούς κοινότητας. “Είναι μάλλον αρκετά άκαιρο να ενισχύονται και να διευρύνονται στρατιωτικές συμμαχίες και αυτό δε φαίνεται να είναι προς το συμφέρον της περιοχής”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών. Ο Αμερικανός πρόεδρος Barack Obama δήλωσε ότι η ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων στην Αυστραλία θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση ανθρωπιστικών προβλημάτων και θεμάτων ασφαλείας στην περιοχή. Ωστόσο, η κίνηση αυτή θεωρείται από το Πεκίνο ως μια ακόμα απόδειξη ότι η Ουάσινγκτον επιδιώκει να περικυκλώσει την Κίνα με αμερικανικές βάσεις στην Ιαπωνία και την Κορέα και τώρα με στρατεύματα στην Αυστραλία.   Strategy Reports

F.Times για κυβέρνηση:"Οι 100 πιο μάταιες μέρες στην εξουσία"


Image
Η εφημερίδα Financial Times, σε ένα ιδιαίτερα δυσοίωνο για την Ελλάδα άρθρο, προβλέπει την αναπόφευκτη έξοδο της χώρας μας από την ευρωζώνη, επισημαίνοντας ως κύρια αιτία την έκρηξη της ανεργίας τον περασμένο Αύγουστο, αναφέροντας ότι τα στοιχεία των επόμενων μηνών θα είναι κατά πολύ χειρότερα, σε σημείο τέτοιο ώστε η ανεργία να ξεπερνάει ακόμα και το 20%.
Εξαιτίας του λόγου αυτού, η νέα περίοδος διακυβέρνησης υπό τον Λουκά Παπαδήμο χαρακτηρίζεται ως "οι 100 πιο μάταιες ημέρες στην εξουσία", ενώ το δημοσίευμα συνεχίζει τονίζοντας ότι "το πολιτικό χάος και η οικονομική ασυνέπεια" που επικρατεί στην ευρωζώνη επιταχύνουν την έξοδο της Ελλάδας από αυτή.
Οι  Financial Times δίνουν έμφαση στην υψηλή ανεργία στη χώρα μας, για την οποία αναφέρουν ότι

Δεν μπορείς να υποδύεσαι τον φιλελεύθερο και να είσαι ατζέντης της διαπλοκής, να παριστάνεις τον ανησυχούντα και να είσαι οπαδός της νεοφιλελεύθερης ανθρωποφαγίας, να έχεις πιάσει μούχλα από τις παρακάμαρες, όπου ξημεροβραδιάζεσαι.


Άρθρο του Φαήλου, που φωτογράφισε ως ακροδεξιό σταγονίδιο ο κ. Χατζηγάκης. Τα χάλια μας τα μαύρα!

Άλλο οι βούρτσες κι άλλο ο φιλελευθερισμός


Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη


Είμαι σκληροπυρηνικός, το παραδέχομαι. Καλύτερα από το μαλακοπυρηνικός. Υπάρχουν πράγματα στα οποία είμαι αδιάλλακτος, στον πυρήνα των ιδεών μου, στον σεβασμό στους ήρωες και στα σύμβολα, στην πίστη στον Αρχηγό μου. Είμαι αδιάφορος στην επιτήδευση, την θεωρώ δείγμα ελαττώματος χαρακτήρα. Οι κομψευόμενοι μου προκαλούν θυμηδία και χλεύη.

Αγαπώ τους αληθινούς χωριάτες, είναι ντόμπροι, δουλευταράδες, φιλόξενοι, ωραίοι Έλληνες. Τους τσομπάνους όμως που παριστάνουν με το μπλέϊζερ τους «αστούς» στο Κολωνάκι και γλείφουν την καθεστωτική αριστερά με τα φουλάρια, τους υπολήπτομαι λιγότερο κι από αδέσποτο σκύλο, αν κι αδικώ τους σκύλους. Δεν θα κρίνω ποτέ κάποιον από την ηλικία, το φύλο, την εμφάνιση, την κοινωνική τάξη. Τον κρίνω από την ελευθεροφροσύνη, τον πατριωτισμό του και την συνέπεια.

Σιχαίνομαι τους ρουσφετολόγους, όσους κοπροσκύλιασαν μια ζωή στο...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΤΡΟΠΗ > ΠΛΗΓΜΑΤΑ ΣΤΑ ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΑΤΑΤΟΥΡΚ


Σε κάποιους θα φανεί ''σκληρά επιθετικό'', σε άλλους απλώς ρεαλισμός. Μιλούμε για τις αποκαλύψεις της ''ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ'' που κυκλοφορεί, ως προς τις δυνατότητες καταστροφής από την ελληνική Πολεμική Αεροπορία στρατηγικών υποδομών της Τουρκίας, σε μία πιθανή θερμή σύγκρουση με την Ελλάδα. Το προχωρημένο σενάριο - υπόθεση εργασίας στο οποίο προβαίνει η ''ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ'', ουσιαστικά αναφέρεται στο δεύτερο επίπεδο κλιμάκωσης εναέριων προσβολών από την Π.Α. σε μια αναμέτρηση, που αποτελεί τον ορισμό της αποτροπής.
Στο σενάριο παρουσιάζεται επιχείρηση εναέριας προσβολής του κορυφαίου στόχου της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας: Μια προσβολή με την χρήση βλημάτων cruise SCALP-EG κατά του δικτύου υδάτινων φραγμάτων του Τίγρη και του Ευφράτη, βαθιά στην ενδοχώρα της Τουρκίας. Δηλαδή χτύπημα στην ενεργειακή καρδιά της γειτονικής χώρας. Αναλύεται με κάθε λεπτομέρεια το είδος και η...

Η ΧΆννα Διαμαντοπούλου: “Αρνούμαι να συμμετάσχω στην κατάθεση στεφάνων στο Πολυτεχνείο”! Είμαι αλλεργική και φοβάμαι το γιαούρτωμα!


Το Πολυτεχνείο και η εξέγερση των νέων και του λαού εναντίον της χούντας είναι ένα φωτεινό παράδειγμα, ένα σύμβολο, μια μνήμη που μας ενώνει και μας εμπνέει.Σεβασμός στο Πολυτεχνείο σημαίνει πάνω από όλα σεβασμός στην αλήθεια. Και η αλήθεια είναι ότι – με τις συνθήκες που δημιουργούν εδώ και χρόνια οι εκτός δημοκρατικών ορίων ενέργειες δυναμικών μειοψηφιών- δεν έχει απολύτως κανένα νόημα να γίνονται καταθέσεις στεφάνων με τη συνοδεία είτε της αστυνομίας είτε των κομματικών υποστηρικτών.Αρνούμαι να συμμετάσχω σε αυτή τη διαδικασία που συνιστά βαθιά προσβολή της ιστορικής μνήμης και μετατρέπει την ουσία και το νόημα της επετείου του Πολυτεχνείου σε θέαμα βίας και εντυπώσεων. Αντί στεφάνων οφείλουμε όλοι να καταθέσουμε αυτή την αλήθεια. Έχουμε χρέος να περιφρουρήσουμε το πραγματικό νόημα και το συμβολισμό του Πολυτεχνείου και να απομονώσουμε πολιτικά και ηθικά τις μειοψηφίες, που με τις πράξεις

Εκδήλωση την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη -διόρθωση ώρας

ΣΦΕΒΑ ΕΕΘεσσαλονίκης thessaloniki@sfeva.gr


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η 


Την Κυριακή 20/11, θα πραγματοποιηθεί δοξολογία στον Ι.Ν. Νέας Παναγίας, κατάθεση στεφάνου στο μνημείο της ηπειρώτισσας και στη συνέχεια (11:00) ομιλία στην αίθουσα της Ηπειρωτικής Εστίας για την επέτειο απελευθέρωσης της Κορυτσάς.

ΣΦΕΒΑ ΕΕ Θεσσαλονίκης

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ. Πως γράφεται και πλαστογραφείται η Ιστορία......


  

Γράφει ο ΙΑΣΩΝ

Τα στοιχεία:

  1. Η υπ’ αριθμόν 33437 αναφορά της συγκλήτου του Πολυτεχνείου της 11/10/1975, προς τον εισαγγελέα Δ. Τσεβάν, που επιβεβαιώνει ότι κανένας σπουδαστής δεν σκοτώθηκε κατά το τριήμερο
  2. Η μαρτυρία του πρυτάνεως του Ε.Μ.Π.  Κωνσταντίνου Κονοφάγου  στις 20/1/1975, στο πενταμελές εφετείο Αθηνών, ότι μέσα στο πολυτεχνείο δεν σκοτώθηκε κανείς φοιτητής και τα ίδια βεβαιώνει και στο βιβλίο του « Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου» 1982 με την προσθήκη ότι ούτε κανείς άλλος πολίτης έχασε την ζωή του μέσα στο Πολυτεχνείο.
  3. Μολονότι το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος απεφάσισε, κατόπιν εντολών του  τότε υπουργού Δημοσίων Έργων και μετέπειτα Δικαιοσύνης Γ.Α.Μαγκάκη, να απονείμη «τιμητική σύνταξη»  στις οικογένειες των σπουδαστών που «έχασαν την ζωή τους στο Πολυτεχνείο», ουδείς δικαιούμενος  ή μαυροφορεμένη μητέρα ανευρέθη ή έλαβε την ανωτέρω σύνταξιν, που παρέμεινε τελικώς αζήτητη.
  4. Στην μαρμάρινη πλάκα ( την οποίαν απεκάλυψεν ως Πρωθυπουργός το 1988 ο Ανδρέας Παπανδρέου) και η οποία εναποτέθη πλησίον της μεγάλης ασώματης  κεφάλας, στο χώρο «της θυσίας» στο Πολυτεχνείο, τελικώς έχουν αναγραφή  δεκαοκτώ ονόματα με την  μισοσβυσμένη πλην όμως αναγνώσιμη, διευκρινιστική περιγραφή, «Φοιτητές που έδωσαν την ζωή τους για τα ιδανικά της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944». Δηλαδή ελλείψει, ευτυχώς, θυμάτων, στον αποκαλούμενο  «ιερό χώρο » θυσίας, της λογικής και της αλήθειας μάλλον ή φανταστικών νεκρών αγωνιστών, επιστρατεύθησαν οι φοιτητές του 1941-1942!! .
  5. Τα ατυχή θύματα των γεγονότων του Νοεμβρίου 1973, που όλα...

Τον "αποκεφαλισμό" του Γιωργάκη θα τον ακολουθήσουν κι άλλοι "συνένοχοι". Πιστεύουμε ότι ο Άκερμαν απλά θα είναι ο πρώτος που θα τιμωρηθεί. Απώλειες θα έχουν και άνθρωποι των "κυβικών" του Τρισέ ή του Σόρος, εφόσον ήδη αντιμετωπίζονται ως "συνωμότες".



Ποιοι τον έβαλαν να «αυτοκτονήσει» με την πρόταση για δημοψήφισμα;
Με ποιων τις «πλάτες» προκάλεσε ταραχή σε ολόκληρο τον Πλανήτη;
Γιατί μαζί του θα την «πληρώσει» και ο διαβόητος Άκερμαν;
Όταν ο Σαμαράς αποκαλούσε τυχοδιώκτη τον πρώην πλέον Πρωθυπουργό, για την πρόσφατη και ανεξήγητη πρότασή του για δημοψήφισμα, μάλλον χάρη του έκανε ...Μάλλον περί φιλοφρόνησης επρόκειτο. Γιατί; Γιατί, ακόμα και ο τυχοδιώκτης έχει ως ανθρωπότυπος κάποια καλά στοιχεία, που τον χαρακτηρίζουν. Στοιχεία, όπως είναι το αυτόβουλο και βέβαια η αποφασιστικότητά του στο να στηρίζει με όλους τους τρόπους και όλα τα μέσα τις επιλογές του ...Ακόμα και τις πιο ακραίες επιλογές του. Τι από όλα αυτά όμως αφορά τον Παπανδρέου; Τίποτε απολύτως. Ο Γιωργάκης είναι ένας άβουλος ανθρωπάκος ...Ένας ανθρωπάκος, ο οποίος στις ελεύθερες ώρες του θα πρέπει να κάνει "ασκήσεις θάρρους" ...Ένας εξαρτώμενος "μαμάκιας", ο οποίος παραμένει παθολογικά "ανήλικος" ακόμα και στην ηλικία των εξήντα ετών ...Ένας ανθρωπάκος, ο οποίος νιώθει ασφαλής μόνον όταν εκτελεί εντολές άλλων.
Αυτοί οι "άλλοι" είναι, που μπορεί να είναι τυχοδιώκτες ή αποφασιστικοί ή οτιδήποτε άλλο και όχι αυτός, που ο φίλος του ο Σαμαράς τον εμφάνισε σαν τυχοδιώκτη. Τι όμως συνέβη και αυτός ο κατά γενική ομολογία δειλός και ανίκανος Εβραίος παραλίγο να προκαλέσει το χάος στην παγκόσμια οικονομία; Με ποιων τις "πλάτες" —και βέβαια τις εντολές— αποφάσισε να ταράξει συθέμελα


Το χρέος των ΗΠΑ μόλις ξεπέρασε τα 15 τρις δολάρια

by Λουκάς Δ. Συμπεράς Geopolitics & Daily News

Το αμερικανικό χρέος μόλις ξεπέρασε τα 15 τρις δολάρια και είναι το υψηλότερο στην ιστορία των ΗΠΑ.
Στη φωτογραφία είναι η αναπαράσταση του μεγέθους του χρέους αν εκφραστεί σε χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων.

Η άρνηση εκτέλεσης διαταγής καταστολής όχλου, «γέννησε» το πραξικόπημα

Καρατόμησαν σε μια νύχτα την ηγεσία του Στρατού επειδή αρνήθηκε να τοποθετηθεί απέναντι στους Έλληνες πολίτες! Νέες αποκαλύψεις για τις αναφορές του τ.Υπουργού στους Γάλλους! Τι αποκαλύφθηκε στο Γαλλικό κανάλι 5, την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011;

Στα 14 χρόνια λειτουργία μας, είδαμε τον Στρατό να χρησιμοποιείται άλλοτε ως μέσο μπίζνας, κομπίνας και καταλήστευσης των ταμείων του κράτους, από πολιτικούς με of shore εταιρίες και μεθόδους αποπληρωμής αλά Goldman Sachs!

Μεθόδους που σου επέβαλαν να αγοράσεις οπλικά συστήματα, σου έβρισκαν τράπεζα να σου δανείσει, συμβόλαια συντήρησης του εξοπλισμού και εταιρίες να... σου εκπαιδεύσουν το προσωπικό! Τετραπλό κέρδος δηλαδή, μιας και χωρίς μία αποκτούσες ένα πολυδιαφημισμένο οπλικό σύστημα για να κάνεις τον μπαμπούλα στην περιοχή!

Μόνο που σε όλο αυτό το αμαρτωλό σύστημα, ένα ποσοστό που ξεπερνούσε πάντα το 65%, όδευε σε κομματικά ταμεία, of-shore επιχειρήσεις, τσέπες πολιτικών καθώς και μεσαζόντων των οπλικών συστημάτων!

Και ο λαός, πλήρωνε πάντα ως…

Βόμβα μεγατόνων: Ξεκινούν άμεσα οι γεωτρήσεις νότια της Κρήτης!


Image
Γεωστρατηγική-ενεργειακή "βόμβα" μεγατόνων εξερράγη στην Βουλή πριν λίγα λεπτά, με τον βουλευτή της Ν.Δ. Πάνο Παναγιωτόπουλο να την "απασφαλίζει" και τον υφυπουργό ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη να υπόσχεται ότι "σκάει" εντός των επόμενων ημερών: Ο βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην υπουργός, ζήτησε από την κυβέρνηση "να ξεκινήσει άμεσα γεωτρήσεις νότια της Κρήτης, όπου σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει, το κοίτασμα είναι μεγαλύτερο από αυτό του "Οικοπέδου 12" στην Κύπρο".
Δηλαδή απαίτησε να μην περιοριστούμε στους διαγωνισμούς αλλά να προχωρήσουμε σε γεωτρήσεις άμεσα,ακολουθώντας την τακτική του αείμνηστου Εθνάρχη, προέδρου της Κύπρου,Τάσσου Παπαδόπουλου.
Άμεση ήταν η απάντηση του παριστάμενου υφυπουργού Γιάννη Μανιάτη (γιατί κάτι μας λέει ότι δεν ήταν τυχαία ούτε η ομιλία του Π.Παναγιωτόπουλου, ούτε η παρουσία του Γ.Μανιάτη;), ο οποίος είπε ότι "Aναφορικά με αυτά που είπε στην ομιλία του ο Π.Παναγιωτόπουλος, έχω να πω ότι σε λίγες ημέρες νομίζω ότι θα έχουμε καλές ειδήσεις προς την κατεύθυνση αυτή".  Στην συζήτηση παρενέβη και ο προεδρεύων της συνεδρίασης αντιπρόεδρος της Βουλής Γ.Νιώτης, ο οποίος είπε ότι "Νομίζω προς αυτή την κατεύθυνση ήταν και η

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: «ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟ».

Γράφει η Λιάνα Κανέλλη

Το Άγιον Όρος, την τύχη την αγαθή είχα να το πρωταντικρίσω εγώ πετώντας μ' ένα «Μιράζ 2000» πάνω απ' τον Άθω πέρυσι τέ­τοιες μέρες. Ήταν το δώρο των φρου­ρών του Αιγαίου, όπως έκτοτε απο­καλώ τους πιλότους της πολεμικής μας αεροπορίας, για τη γιορτή των αρχαγγέλων, τη δική τους, προς μία δημοσιογράφο που επιμένει να με­τράει τις αναχαιτίσεις των απέναντι κι όχι τις παραβιάσεις τους...

Λέγω «τύχη αγαθή» κι ας με πουν μελοδραματική, όσοι δεν ένιωσαν το προνόμιο να αεροζυγιάζονται με τα σύννεφα. Να περιδιάβαιναν τις κατοι­κίες των αγγέλων. Να βλέπουν μ' ό­λα τα κύτταρα του φθαρτού σώματος τους, την προσευχή ως αύρα χαρμο­λύπης να εγκολπώνεται σκήτες και μοναστήρια, τις κατοικίες των ερα­στών μιας ταπεινότητας, που αντέχει χίλια χρόνια τώρα να υπερασπίζεται με πίστη κι αγάπη τους πολλούς και άπιστους.
Όταν διάβασα στις εφημερίδες πως δύο κοινοτικές κυρίες αξιωμα­τούχοι βγήκαν να μας επιτιμήσουν που επιμένουμε στο Άβατον του «Πε­ριβολιού της Παναγιάς» μας, ανάμε­σα σε κάτι φληναφήματα περί ισότη­τας των δύο φύλων, διακρίσεις κι άλ­λα τέτοια εκ του πονηρού, όταν τα έργα απάδουν των μεγαλοστομιών, στην αρχή γέλασα. Ύστερα δημοσιο­γραφικών πονηρεύτηκα, ανησύχησα, για να οργιστώ εντέλει από το ενδε­χόμενο να πρέπει να είμαι συνεχώς σε ...

Το βιβλίο του Μαρκ Ρος, το άρθρο του Κώστα Σημίτη και η …Goldman Sachs!


  Λουκάς Δ. Συμπεράς στο Geopolitics & Daily News

Σε αντίθεση με τον κ. Μάρκ Ρος (video) ο πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδας γράφει τη δική του άποψη
Άρθρο του Κώστα Σημίτη στην Λε Μοντ: «Η Ελλάδα δεν εξαπάτησε»
Ο κ. Σημίτης επισημαίνει ότι « είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε τα γεγονότα που συνδέονται με την είσοδο της Ελλάδας στην ΟΝΕ». Με τον τίτλο: «Η Ελλάδα δεν εξαπάτησε!» η γαλλική εφημερίδα «Λε Μοντ» δημοσιεύει άρθρο γνώμης του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας Κώστα Σημίτη.
Με στόχο «μια καλύτερη κατανόηση του ελληνικού προβλήματος», ο κ. Σημίτης υπογραμμίζει ότι...

Ιταλία: Μικρό κυβερνητικό σχήμα με τεχνοκράτες



Ορκίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι, καθώς και η κυβέρνησή του, η 63η μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η οποία αποτελείται από τεχνοκράτες.
Νωρίτερα, μετά από δυόμισι ώρες συνάντησης με τον ιταλό Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, ο Μόντι είχε αποδεχθεί και τυπικά τη θέση του πρωθυπουργού και ανακοίνωσε τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης....

Eργασιακή εφεδρεία εξπρές για 30.000 δημοσίους υπαλλήλους


Eργασιακή εφεδρεία εξπρές για 30.000 δημοσίους υπαλλήλους
Χρονοδιαγράμματα που προκαλούν τρόμο και μόνο στο άκουσμα θέτει η νέα κυβέρνηση προκειμένου να τρέξει η διαδικασία της εργασιακής εφεδρείας για 30.000 δημοσίους υπαλλήλους.
Συγκεκριμένα, στην εγκύκλιο που απέστειλε χτες προς όλα τα υπουργεία, τους δήμους, τις περιφέρειες, το ΙΚΑ και τις ανεξάρτητες αρχές, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ζητά την άμεση εφαρμογή του νόμου 4024/2011 «περί κατάργησης κενών θέσεων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και εργασιακής εφεδρείας» θέτοντας τους ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα.
Με την εγκύκλιο το υπουργείο καλεί όλες τις παραπάνω υπηρεσίες να εκδώσουν άμεσα τις