Σελίδες

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Αποσύρετε τα στρατεύματά σας Σκληρό προσχέδιο ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου κατά της Τουρκίας


  08/02/2011 | Του Άδωνη Παλληκαρίδη


Έλεγχο του στρατού και των στρατιωτικών δαπανών ζητεί η Ευρώπη και ανάκληση του casus belli κατά της Ελλάδας
Την Πέμπτη το πρωί, 10 Φεβρουαρίου, θα τεθεί σε ψηφοφορία στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η έκθεση προόδου της Τουρκίας για το 2010.
Στην πρόταση του ψηφίσματος που κυκλοφόρησε, η Τουρκία καλείται μεταξύ άλλων να διευρύνει τις προσπάθειες για εκδημοκρατισμό και να προβεί σε ενέργειες που να εξασφαλίζουν καλή γειτονία.
Ειδικότερα για το Κυπριακό, καλείται «να στηρίξει ενεργά τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις, να συμβάλει με απτό τρόπο στη συνολική διευθέτηση του κυπριακού ζητήματος και να διευκολύνει τη δημιουργία κατάλληλου κλίματος». Αυτό θα γίνει με το να «αρχίσει να αποσύρει άμεσα τις στρατιωτικές της δυνάμεις από την Κύπρο και να παροτρύνει μετ' επιτάσεως τις δύο κοινότητες στην Κύπρο να εργαστούν εντατικά, όπως ζήτησε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών. Ώστε να «αξιοποιήσουν την πρόοδο που έχει ήδη σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις, προκειμένου να επιτευχθεί μια βιώσιμη λύση, σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και τις αρχές στις οποίες εδράζεται η ΕΕ, προς όφελος των Κυπρίων πολιτών, της ΕΕ και της Τουρκίας».

Να ανοίξει τα στρατόπεδα του Αττίλα
Στο προσχέδιο ψηφίσματος η Τουρκία ενθαρρύνεται «να εντείνει τη στήριξή της προς την Επιτροπή Αγνοουμένων στην Κύπρο, ιδιαίτερα διευκολύνοντας την πρόσβασή της σε στρατιωτικές ζώνες στο βόρειο τμήμα της νήσου». Το προσχέδιο σημειώνει «τις εντατικές προσπάθειες που καταβάλλουν Τουρκία και Ελλάδα για τη βελτίωση των διμερών τους σχέσεων, εκφράζει, ωστόσο, τη λύπη του, διότι δεν έχει ανακληθεί ακόμη το casus belli που έχει κηρύξει η Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας κατά της Ελλάδας». ...

Αφιερωμένο εξαιρετικά στους επαγγελματίες υποστηρικτές της λαθρομετανάστευσης


Εκπληκτικά Ευρήματα από την δημοσκόπηση GPO (2) !!!

Αυτό το κομμάτι της δημοσκόπησης πρέπει να αφιερωθεί στους επαγγελματίες υπερασπιστές  της λαθραίας εισόδου μεταναστών στην χώρα...

Σε αυτούς που ενοχλούνται από την πρόθεση της χώρας να σταματήσει όσους περισσότερους μπορεί ΕΚΤΟΣ συνόρων της...

Σε αυτούς που προβοκάρουν την Ελληνική κοινωνία χαρακτηρίζοντας την συλλήβδην σαν ρατσιστική...
Δείτε τα ευρήματα.
Όσο μεγάλο περιθώριο ΛΑΘΟΥΣ και αν εμπεριέχουν είναι καταλυτικά...
"Να φύγουν από την χώρα" = 79,2 % ...
Πέραν του συγκεντρωτικού αυτού ποσοστού περισσότερο ενδιαφέρον έχει η ΑΝΑΛΥΣΗ...

 Ακόμα και οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι ΥΠΕΡ του να φύγουν σε ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΑ ποσοστά !!!
64,00% και 56,40% αντίστοιχα !!!

Οι ηγεσίες των αριστερών κομμάτων βρίσκονται σε δυσαρμονία με τους ψηφοφόρους τους...

Να την θυμούνται αυτή την δημοσκόπηση την επόμενη φορά που θα χαρακτηρήσουν Ρατσιστές τους Έλληνες...

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΤΟΓΑΝ ΠΕΡΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ


Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2011 

Με αφορμή τις διαδηλώσεις των τουρκοκυπριακών συνδικάτων στα κατεχόμενα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας κ. Ερτογάν δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η παρουσία της Τουρκίας στη Κύπρο δεν αφορά το μέλλον των τουρκοκυπρίων αλλά εξυπηρετεί τουρκικά στρατηγικά συμφέροντα. Πρόσθεσε ακόμα ότι στη Κύπρο στρατηγικά συμφέροντα έχει και η Ελλάδα. Αυτή είναι μια ξεκάθαρη  τοποθέτηση που ξεσκεπάζει την πραγματική αιτία της εισβολής και της πολιτικής του εποικισμού των κατεχομένων. Μια τοποθέτηση που κονιορτοποιεί τις κατά καιρούς προβαλλόμενες αφορμές και ψευδοδικαιολογίες της εισβολής. Εξευτελίζει επίσης την δικαιολόγηση της υποχωρητικής πολιτικής της δικής μας πλευράς, με αναφορές στο 1963 , στην ΕΟΚΑ Β και στο πραξικόπημα.
Η Τουρκία,, θέλει να   πει ο Ερτογάν , βλέπει τη Κύπρο ως χώρο σύγκρουσης στρατηγικών συμφερόντων και προκειμένου να κατισχύσει σε αυτό το χώρο ποδοπατεί το διεθνές δίκαιο και επιβάλει το  δίκαιο του ισχυρού.
Το πρόβλημα για μας έγκειται στο τρόπο που αντιμετωπίζουμε αυτή τη πραγματικότητα  , αυτή την απροκάλυπτη  πολιτική του τουρκικού επεκτατισμού που αποσκοπεί στον ολοκληρωτικό στρατηγικό έλεγχο της Κύπρου ή στο μοίρασμα του στρατηγικού ελέγχου με την Ελλάδα αν κρίνουμε την δήλωση του Ερτογάν ως αναγνώριση στρατηγικών συμφερόντων στην Ελλάδα. Η θέση αυτή μπορεί να εκγλυφθεί και ως πρόταση διαμοιρασμού στρατηγικών συμφερόντων στη περιοχή μεταξύ Τουρκίας – Ελλάδος. Μια πρόταση ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΥΝΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ που δεν αποκλείει μυστικές διεργασίες και μυστική διπλωματία με παρέμβαση τρίτων που διεκδικούν επίσης στρατηγικά συμφέροντα. Ένα σενάριο άκρως επικίνδυνο το οποίο καλούμαστε  να αποτρέψουμε και να ακυρώσουμε.
Πως αποκρούονται όλα αυτά τα σενάρια που εκβράζει ο τουρκικός επεκτατισμός :
Πρώτο,  με την υπεράσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο διεθνές πεδίο.
Δεύτερο , με εδραίωση του διπλωματικού μας αγώνα στο διεθνές δίκαιο.
Τρίτο , με ενδυνάμωση της στρατιωτικής μας ισχύος.
Τέταρτο , με αλλαγή στρατηγικής που θα στοχεύει στην απελευθέρωση.
Προϋπόθεση εφαρμογής αυτών των κατευθύνσεων,  είναι ένα ισχυρό εθνικιστικό κόμμα  που θα εμβολίσει την στρατηγική της υποχώρησης και θα κτυπήσει παντοιοτρόπως το πολιτικό κατεστημένο που την  στηρίζει,  στη Κύπρο και στην Ελλάδα.  Είναι καιρός να δράσουμε στον ελλαδικό χώρο για την ενδυνάμωση του υπάρχοντος φιλοκυπριακού ρεύματος. Η Κύπρος πρέπει να ξοδέψει πάνω σε αυτό το ζήτημα για να έχει αποτέλεσμα. Η κυπριακή παρέμβαση στα πολιτικά πράγματα της Ελλάδος είναι εθνικό μας δικαίωμα. (να γιατί επιμένουμε σε ένα αυτόνομο ελληνικό εθνικισμό στη Κύπρο και αρνούμαστε οποιαδήποτε έξωθεν ποδηγέτηση του). Ποιοι θα τα κάνουν αυτά και πως θα πραγματοποιηθούν χωρίς συμμετοχή στην εξουσία;
Ο ΑΓΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ. Αυτή είναι η γραμμή του Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος που μας διαφοροποιεί από κάθε άλλη έκφανση.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ

Η νέα αραβική επανάσταση (και οι εκτιμήσεις Λυσσαρίδη, Αμίν, Ραμονέ)


Posted: 07 Feb 2011 11:23 PM PST

 του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Μια από τις σημαντικότερες, βαθύτερες, πολιτικές και κοινωνικές επαναστάσεις στην ιστορία του αραβικού έθνους ξέσπασε στην κοντινή μας Αίγυπτο, κοιτίδα ενός από τους σπουδαιότερους και αρχαιότερους πολιτισμούς.

Η Αιγυπτιακή Επανάσταση, ακόμα στις πρώτες, αρχικές φάσεις, δεν έχει ανάλογο ιστορικό προηγούμενο στην περιοχή, μετά την Αλγερινή Επανάσταση, κυρίως εθνική που απέκτησε όμως στην πορεία και βαθειές κοινωνικές προεκτάσεις, και το Παλαιστινιακό Κίνημα, επίσης κυρίως εθνικό.

Η αφύπνιση των Αράβων, από την Τυνησία μέχρι την Υεμένη, μετατόπισε για πρώτη φορά τον φόβο από το λαό στους σατράπες, απειλώντας το σύνολο των καθεστώτων που στήριξαν την Pax Americana και Israeliana στην στρατηγικά κρισιμότερη περιοχή του πλανήτη. Είναι αδύνατο να προβλεφθούν οι εξελίξεις, «ανοιχτές» σε πολλές δυνατότητες/«σενάρια», το βέβαιο όμως είναι ότι θα επηρρεάσουν βαθειά τα παγκόσμια γεωπολιτικά δεδομένα. 

Η αιγυπτιακή επανάσταση χαρακτηρίζεται από μια ευρύτατη, ταχύτατη λαϊκή αυτοοργάνωση. Συγκροτούνται κάθε είδους επιτροπές, από επιτροπές π.χ. για την προστασία των φούρνων μέχρι επιτροπές τήρησης της τάξης. Σε μερικές περιοχές η αστυνομία ζητάει την άδειά τους για να κινηθεί. Στον πυρήνα της εξέγερσης είναι 19 κινήσεις νεολαίας με μισό εκατομμύριο μέλη, σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους της εξέγερσης.

Στο κέντρο του κινήματος είναι η εξέγερση κατά της διαφθοράς, έκφραση του βαθύτερου αιτήματος αξιοπρέπειας των Αράβων, αίτημα στο οποίο οι καλύτεροι αναλυτές αποδίδουν τις ήττες ΗΠΑ/Ισραήλ σε Ιράκ/Λίβανο. Οι ‘Αραβες νοιώθουν βαθειά ταπεινωμένοι από τα καθεστώτα τους, κατεστραμμένοι από τις συνταγές ΔΝΤ που αυτά εφήρμοσαν, βαθειά προσβεβλημένοι από επεμβάσεις, προσβολές, περιφρόνηση που δέχτηκαν από τη Δύση. Η εξέγερσή τους δεν είναι συγκυριακή αναταραχή, αλλά «εκδίκηση της ιστορίας», βαθύ κύμα «μακρού ιστορικού χρόνου», που μπορεί να «συντονισθεί» με τη γενικότερη αφύπνιση της περιφέρειας, αμφισβήτησης του μονοπολισμού που εκφράζεται, με διαφορετικές μορφές και τρόπους, σε Ινδία, Κίνα, Λατ. Αμερική, Ρωσία. Αυτό βέβαια παραμένει υπόθεση εργασίας, υπάρχουν κι άλλες, όπως η πιθανότητα εμφυλίων πολέμων και νέας πολυδιάσπασης του αραβομουσουλμανικού κόσμου, που θα ματαιώσουν τις προσδοκίες των εξεγερμένων. ‘Ηδη, δύο εκατομμύρια αστυνομικοί του καθεστώτος Μουμπάρακ και ένα εκατομμύριο άτομα στενά συνδεδεμένα με το καθεστώς, είναι έτοιμα να ματοκυλίσουν την Αίγυπτο, για να κρατηθούν στην εξουσία. Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, όλα δείχνουν ότι το κλειδί των εξελίξεων το κρατάει ακόμα ο στρατός στα χέρια του.

Η αιγυπτιακή εξέγερση, όπως και η τυνησιακή, δεν είναι «ισλαμικές». ...

Το ΠΑΣΟΚ και η έννοια της ευθιξίας! Ευθιξία ποιος....ο (κάθε) Ρόβλιας;;;


Έτσι αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση τη διαφάνεια!

Έτσι αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση τη διαφάνεια!
Κάποιοι άνθρωποι βλέπουν τα πράγματα όπως είναι και ρωτάνε «γιατί».
Κάποιοι άνθρωποι ονειρεύονται τα πράγματα όπως ποτέ δεν ήταν και ρωτάνε «γιατί όχι».
Υπάρχουν και κάποιοι άνθρωποι που προσποιούνται ότι δεν βλέπουν  τα πράγματα, για να αποφύγουν το οποιαδήποτε ερωτηματικό «εκπώμαστρο»  !
Στην τρίτη αυτή κατηγορία ανήκει η σημερινή κυβέρνηση. Το απέδειξε για μια ακόμη φορά εχθές.
Την Κυριακή η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» αποκάλυψε ότι συνεργάτιδα του δικηγορικού γραφείου του Ντίνου Ρόβλια εμφανίζεται να εκπροσωπεί μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους που διεκδικούν 200 εκατ. ευρώ από το Ελληνικό Δημόσιο για έργα που αφορούν την κατασκευή του Ολυμπιακού Χωριού.
Στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται λόγος και για εμπλοκή της συζύγου του υφυπουργού στην κατάρτιση της σύμβασης για την κατασκευή εμπορικού κέντρου στο Ολυμπιακό Χωριό, που δεν υλοποιήθηκε ποτέ.
Το  απόγευμα της ίδιας ημέρας ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Ντίνος Ρόβλιας «αντέδρασε» ως προς τον ….τίτλο του δημοσιεύματος , επισημαίνοντας σε ανακοίνωσή του ότι επρόκειτο για κακοπιστία και  συκοφαντική δυσφήμιση.
Ο κ. Ρόβλιας  ,όμως, στην ανακοίνωσή του δεν ανέφερε  λέξη για την ταμπακιέρα, αλλά επισήμανε ότι ο ...ίδιος δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με το θέμα του δημοσιεύματος και ότι δεν χειρίστηκε καμία τέτοια υπόθεση.
Μα αν δεν κάνω λάθος (που δεν κάνω) το δημοσίευμα μιλούσε όχι για τον ίδιο , αλλά για τη συνεργάτιδα του τα τελευταία 15 χρόνια -«δεξί του χέρι» αναφέρει χαρακτηριστικά- και για την σύζυγο του. Περί αυτών η ανακοίνωση του κ. Ρόβλια δεν ανέφερε  ΤΙΠΟΤΑ.
Το βράδυ της ίδιας ημέρας το Γραφείου Τύπου της ΝΔ  εξέδωσε ανακοίνωση για το συγκεκριμένο θέμα, όπου ανέφερε: «Τα όσα αποκαλύπτονται σήμερα από τον ‘Τύπο της Κυριακής’ εγείρουν μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα, σε σχέση με το Ολυμπιακό Χωριό, τις διεκδικήσεις εργολάβων και το διαγωνισμό για την κατασκευή εμπορικού κέντρου, που μυστηριωδώς πάγωσε.
Ο υφυπουργούς Ανάπτυξης κ. Ντίνος Ρόβλιας, αντί επιθέσεων και απειλών προς την εφημερίδα, οφείλει να δώσει άμεσα καθαρές απαντήσεις στα ερωτήματα που προκύπτουν:
-Ποια είναι η σχέση του με το δικηγορικό γραφείο, που διεκδικεί για λογαριασμό εργολάβων περίπου 200 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο;
-Σε ποιους πραγματικά ανήκει το γραφείο αυτό, δεδομένου ότι σε τηλεφωνικούς καταλόγους αναφέρεται ευθέως το όνομά του;
-Είναι στο ίδιο γραφείο, τόσο η πιο στενή συνεργάτιδά του σε επαγγελματικό επίπεδο, όσο και ησύζυγός του;
-Εμπλέκεται η σύζυγός του στη διαμόρφωση της σύμβασης παραχώρησης για το έργο της κατασκευής εμπορικού κέντρου στο Ολυμπιακό Χωριό;
Άμεσα, ο κ. Ρόβλιας οφείλει να απαντήσει επί της ουσίας και ο κ. Παπανδρέου να πάρει τις αποφάσεις του»
Σε οποιαδήποτε δυτική χώρα τα πολύ σοβαρά αυτά ερωτήματα  θα ετίθεντο  αυτόματα από τον Πρωθυπουργό στη διαδικασία της εμπεριστατωμένης αναζήτησης και εξερεύνησης.
Σε οποιαδήποτε δυτική χώρα, ….  ΟΧΙ όμως στην Ελλάδα του Μνημονίου και της … διαφάνειας που ευαγγελίζεται ο κ. Γ. Παπανδρέου.
Η κυβέρνηση θέλησε  την χθεσινή  ημέρα να κρυφτεί και μόνο μετά από ερώτηση δημοσιογράφου στο Briefing, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πεταλωτής απάντησε ότι : «Δεν νομίζω ότι πρόκειται γιανομικούς συνεργάτες. Πρόκειται για ένα δικηγορικό γραφείο». (σ.σ Δηλαδή στα δικηγορικά γραφεία σήμερα τι  υπάρχουν αν όχι νομικοί συνεργάτες; Μπακάληδες;)
Και συνέχισε ο κ. Πεταλωτής: «Ο κ. Ρόβλιας έχει απαντήσει επ’ αυτού εκτενώς(?). Και η απάντησή του αναφέρεται σε όλα (?) όσα δημοσιεύθηκαν και φυσικά η κυβέρνηση καλύπτεται  από την απάντηση αυτή»(?)
Έτσι αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση τη διαφάνεια!

politis-gr

Μα ήταν ποτέ δυνατόν να πάρουν "στα σοβαρά" τον Γιωργάκη; Η σοβαρότητά του ξεκινά από και τελειώνει στα ελληνικά ΜΜΕ.


Γιατί ‘δεν πήγε’ ο Γιώργος στην Αίγυπτο

Γιατί ‘δεν πήγε’ ο Γιώργος στην Αίγυπτο
Θλιβερό το φαινόμενο ορισμένων δημοσιευμάτων και ραδιοτηλεοπτικών ρεπορτάζ το περασμένο διήμερο γράφει ο Μ. Δημητρίου στο «Αδέσμευτο».  Δέστε και τα κυριακάτικα φύλλα. «Μεγάλη πρωτοβουλία» και «ταξίδι ανακούφισης» για τη δημοκρατία στην Αίγυπτο από τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Με απίθανες εικοτολογίες για μεγαλόπνοες πρωτοβουλίες.
Και από χθες, μετά το ναυάγιο του ταξιδιού, άλλοι εξωραϊσμοί με πρώτη τη ΝΕΤ αλλά και ιδιωτικά κανάλια.
Ματαιώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη; Όχι απλώς αναβλήθηκε. Για πότε; Αγνωστο;
Μα δεν ήταν επείγουσα διεθνής αποστολή αυτό το ταξίδι, που γι’ αυτό το λόγο θα γινόταν την Κυριακή;
Μήπως υπήρχαν λόγοι ασφαλείας; Αυτό δεν ισχύει καθόλου για τις αεροπορικές συγκοινωνίες στο Κάιρο. Την ασφάλεια κτιρίων, πρεσβειών, ακριβών συνοικιών κ.λπ. έχει αναλάβει -και φυλάττει επιτυχώς- ο στρατός της Αιγύπτου.Υποτίθεται ότι όταν εξαγγέλθηκε το ταξίδι χθες είχαν εξασφαλιστεί όλα αυτά, αλλιώς η πανηγυρική εξαγγελία ήταν πράξη επιπόλαια.
Τελικά, για να σοβαρευτούμε, πόσο «προγραμματισμένο» ήταν το ταξίδι αυτό στο Κάιρο;
Με ποιους ακριβώς και για ποιο σκοπό;
Το ταξίδι, σύμφωνα με τις δικές μου πληροφορίες, ματαιώθηκε (και δεν αναβλήθηκε) γιατί ουδείς ηγετικός παράγοντας της Αιγύπτου θέλησε να δώσει ρόλο μεσολαβητού και σταθεροποιητήΟυδείς.
Το πλοίο για την Αίγυπτο εξώκειλε πριν ξεκινήσει. Η ΕΕ δεν έδωσε στον Γ. Παπανδρέου καμιά ειδική εξουσιοδότηση (μόνο ένα «τεχνικό σύμβουλο» να τον συνοδεύσει) εάν και ζήτησε.
Ο Χ. Μουμπάρακ δεν έδωσε ραντεβού στον Ελληνα πρωθυπουργό και οι ηγέτες του κόμματός του (μέλους της Σοσιαλιστικής Διεθνούς) είναι παραιτημένοι πολλαπλά. Η νέα ηγεσία της κυβέρνησης θέλει -και φαίνεται να το επιτυγχάνει- να έχει άμεσες, αδιαμεσολάβητες συνομιλίες και συμφωνίες με την (διάσπαρτη) αντιπολίτευση.
Εδώ το ισχυρότερο κίνημα των «Αδελφών Μουσουλμάνων» δεν ενθουσιάζεται να δεχθεί ως μεσολαβητή τον πρωθυπουργό της «φίλης Ελλάδος» (όπως πίστευαν και αφελείς Ελληνες πολιτικοί επί Νάσερ), φίλο του Ισραήλ, σύντροφο στη Σ.Δ. του κόμματος του Μουμπάρακ και έχοντας κάνει έως τώρα τις πιο χλιαρές δηλώσεις για τη δημοκρατία στην Αίγυπτο. Μετριοπαθέστερες και από αυτές των ΗΠΑ και Γαλλίας – Γερμανίας.
Δεν τον πήγαιναν και τελικά δεν πήγε στην Αίγυπτο ο Ελληνας πρωθυπουργός, αφαιρώντας από τη χώρα μας «ρόλο στις επιπτώσεις της κρίσης της Αιγύπτου σε γεωπολιτικό επίπεδο»(?) ή, λέει, να μεταφέρει επιτόπια εικόνα στους ηγέτες της Δύσης(?) που ήδη έχουν εκεί από δέκα παλαιούς ή νέους ειδικούς απεσταλμένους.
Γιατί το σύνδρομο της μικράς Ελλάδος του Μνημονίου να θρέφει τέτοιες τριτοκοσμικές φαντασιώσεις
politis-gr

«Άγκυρα, πάρε τα χέρια σου από πάνω μας»!


Διαδήλωση με… κυπριακές σημαίες!

08/02/2011
Ειδικού συνεργάτη

Με συνθήματα όπως «Η Κύπρος ανήκει στους Κύπριους», «Άγκυρα πάρε τα χέρια σου από πάνω μας», «Άγκυρα δεν θέλουμε ούτε τα λεφτά σου, ούτε την λιτότητά σου» και «Δεν είμαστε τα ψυχοπαίδια σας» πραγματοποιήθηκε και χθες η συγκέντρωση διαμαρτυρίας χιλιάδων Τουρκοκυπρίων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων κατά του στρατού κατοχής και της οικονομικής κηδεμόνευες της Άγκυρας. 

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι μερικοί Τουρκοκύπριοι κρατούσαν και ανέμιζαν κυπριακές σημαίες! 

Οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς την τουρκική πρεσβεία, όπου και φώναξαν συνθήματα, καλώντας τον Ερντογάν να ανακαλέσει όσα προσβλητικά έχει πει εναντίον τους. 

Στο εσωτερικό των Κατεχομένων πυροδοτήθηκαν διαφορετικού είδους αντιδράσεις, όπως η δήλωση του αρχηγού του συντηρητικού «Δημοκρατικού Κόμματος» Σερντάρ Ντενκτάς, ο οποίος δήλωσε ότι «οι διαδηλωτές δεν στρέφονται κατά της Τουρκίας, αλλά κατά των νέων μέτρων που το κυβερνών κόμμα (UBP) έχει επιβάλει». 

Αντιδράσεις έχουν προκληθεί και εξαιτίας των δηλώσεων Ερντογάν, σύμφωνα με τον οποίο οι Τουρκοκύπριοι κερδίζουν διπλάσια χρήματα από τους Τούρκους, καθώς, όπως είπε, ο χαμηλότερος μηνιαίος μισθός στα Κατεχόμενα είναι 10.000 λίρες Τουρκίας– «διπλάσιο ποσό από αυτό που παίρνει ο γραμματέας του υπουργικού μου συμβουλίου». 

Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, η Τουρκία δίνει ετησία 450 εκ λίρες Τουρκίας προς ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, αλλά φέτος έγιναν σοβαρές περικοπές και το τελικό ποσό που θα φθάσει στα Κατεχόμενα είναι 150 εκ λίρες Τουρκίας, γεγονός που οδήγησε σε περικοπές μισθών της τάξης του 40%. 

Χθες κλειστά έμειναν και τα δικαστήρια στην κατεχόμενη Αμμόχωστο και την Κερύνεια σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την οικονομική πολιτική της ψευδοκυβέρνησης. 

Σύμφωνα με την «Πλατφόρμα», την οργάνωση – ομπρέλα στην οποία έχουν συνασπιστεί περί τις σαράντα άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, το 2011 έχει κηρυχθεί «έτος δράσης» με απεργίες και διαδηλώσεις κατά της ψευδοκυβέρνησης. 

Το γεγονός ότι ο Ερντογάν στρέφεται κατά της ψευδοκυβέρνησης οδηγεί σε κάποιες σκέψεις, αλλά το σημαντικό είναι αυτή καθαυτή η πρωτόγνωρη εξέγερση και μάλιστα κάτω από χιλιάδες τουρκικές λόγχες. 

Άλλωστε, σύμφωνα με την «Πλατφόρμα» ούτε ο Έργλου, ούτε το UBP εκπροσωπούν την τουρκοκυπριακή κοινότητα. 

Ο Έρογλου δείχνει πράγματι να βρίσκεται σε δυσμένεια, ενώ και ο ίδιος έχει ενοχληθεί με την στάση του Ερντογάν. Στις αιτιάσεις του Τούρκου πρωθυπουργού περί «υψηλών μισθών», ο Έρογλου απάντησε ότι ο δικός του μισθός κυμαίνεται μεταξύ 8.000 και 9.000 λιρών Τουρκίας. 

Όσο για τους μισθούς του λαού, η αμοιβή ενός καθηγητή δεν ξεπερνά τις 2.000 με 3.οοο και ενός γιατρού τις 4.000. 

Την ίδια ώρα και πολλοί Τούρκοι αρθρογράφοι εκτιμούν ότι έφτασε η ώρα της αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο. 


Ελεύθερη Ζώνη

Η Τουρκία συνεργάσθηκε με τις ΗΠΑ στην μεταφορά κρατουμένων στο Γκουαντάναμο.


 
ImageΗ γερμανική εφημερίδα Die Welt δημοσιεύει σήμερα έγγραφο σύμφωνα με το
οποίο η Τουρκία συνεργάστηκε με την Αμερική για μυστικές πτήσεις 
μεταφοράς κρατουμένων.

Τουλάχιστον 24 πτήσεις πραγματοποιήθηκαν μέσω του τουρκικού αεροδρομίου 
του Ιντσιρλίκ από το 2002 μέχρι το 2006 παρά τις επίσημες διαψεύσεις της Τουρκικής 
κυβέρνησης. Στο διπλωματικό τηλεγράφημα με ημερομηνία 8 Ιουνίου του 2006 ο τότε 
πρέσβης των ΗΠΑ, Ross Wilson, ζητούσε από τους Αμερικάνους αξιωματούχους που 
θα επισκέπτονταν την Άγκυρα να έδινε άδεια για νέες μυστικές πτήσεις.

Το 2006 είχε αποκαλυφθεί ότι η CIA προχωρούσε σε απαγωγές και μυστικές μεταφορές κρατουμένων σε 
ιδρύματα που δεν βρίσκονταν σε Αμερικανικό έδαφος, όπως το Γκουαντάναμο, ώστε να γίνονται βασανισμοί και 
ακραίες ανακρίσεις χωρίς να χρειάζεται να τηρούνται οι νόμοι.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr