Σελίδες

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

ΕΡΤ και ΕΣΗΕΑ κυβερνούν αυτόν τον τόπο; Γιατί η ΕΡΤ δεν πρέπει να ξανανοίξει ποτέ...


Το βαθύ κράτος βρυχάται...
Η απόφαση της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ, ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα της μεταπολιτευτικής πελατοκρατίας, δείχνει πως το μαχαίρι ακούμπησε για πρώτη φορά το κόκκαλο του βαθέους κράτους.
Το βαθύ κράτος της μεταπολίτευσης δομήθηκε με την έλευση των πρασινοφρουρών συνδικαλιστών, εν είδη κομματικών κομισάριων του καταστροφικού όπως αποδείχτηκε για τη χώρα, πειράματος του Ανδρέα Παπανδρέου.
Όσοι έχουν μελετήσει το σοβιετισμό ξέρουν πως οι κομισάριοι του κόμματος είχαν μεγαλύτερη ισχύ από τους διευθυντές στα εργοστάσια ή τους αξιωματικούς στο στρατό. Πολιτικούς επίτροπους τους έλεγαν στον εμφύλιο στο ΔΣΕ.
Ανάλογο ήταν το μοντέλο των ναζισμού με τα μέλη του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος στην οικονομία και τα Βάφεν Ες Ες στο στρατό.
Το κόμμα σε αυτά τα καθεστώτα απλώνεται σαν καρκίνος και κυριαρχεί σε κάθε δραστηριότητα. Στο ελληνικό σοβιετικό μοντέλο συμμετείχαν αναλογικά όλα

Σκίστους!

ερείπειο
Πείτε ότι πάμε σε εκλογές –λέμε τώρα… Έτσι και πάμε σε εκλογές, βρείτε μου ένα λόγο για να ψηφίσει κάποιος τη Δημ.Αρ. Εεε… να είναι, ας πούμε… να είναι… να εργάζεται στο γραφείο του Τσούκαλη! Δεκτό· είναι λόγος. Εεε… να είναι βαφτισιμιός του Κουβέλη! Δεκτό επίσης. Εεε… να είναι ανηψιός του Ψαριανού! Άντε, και αυτό.
Πόσοι είναι σούμα όλοι τους, όλοι-όλοι τους, συνεργάτες, συγγενείς και φίλοι; Πεντακόσιοι; Χίλιοι; Να βάλω και κάτι περίεργους –συλλέκτες, χομπίστες, φανατικούς του βιβλίου Γκίνες κ.τ.λ.– να το κλείσουμε στις δέκα χιλιάδες; Οι άλλοι που την ψήφισαν την «υπεύθυνη Αριστερά» γιατί να την ξαναψηφίσουν; Το μεν «Αριστερά» έχει πάει μακρινό περίπατο, το δε «υπεύθυνη», ιδού που δεν τα βρήκατε και πήγαμε σε εκλογές, άρα δεν βγάζει πουθενά. Τι να το κάνω το «υπεύθυνη», λοιπόν; Σκίστον, Αντώνη!
Θα μου πεις ότι μπορεί όμως να ψηφίσουν Συ.Ριζ.Α. Χμ… Μην είσαι τόσο σίγουρος… Αν και δεν έχεις εντελώς άδικο να μην το αποκλείεις, εδώ που τα λέμε… Διότι τρέχα γύρευε τι κάνει ο άλλος μέσα

Το «Ήπειρος- Ελλάς» αναμεταδίδει διαδικτυακά την ΕΡΤ

Στον σύνδεσμο 
http://www.epirus-ellas.gr/2013/06/bookmark-and-share_442.html

μπορείτε όσοι ενδιαφέρεσθε να παρακολουθήσετε το πρόγραμμα των συντακτών-δημοσιογράφων της ΕΡΤ.

Έκλογες; Ποιες εκλογές; Δεν το νομίζω!

venizelos-kouvelis
Πολλά σενάρια δίνουν και παίρνουν τις τελευταίες ώρες σχετικά με τα γεγονότα της ΕΡΤ. Είναι από αυτά, ίσως και το πλέον ευφάνταστο είναι ότι κινδυνεύει η συνοχή της κυβέρνηση και πως μπορεί να οδηγηθούμε σε εκλογές.
του Στρατή Μαζίδη

Ειλικρινά δεν το νομίζω και η εξήγηση είναι πολύ απλή.

Αν ήμασταν στη θέση του Ευάγγελου Βενιζέλου ή του Φώτη Κουβέλη θα σκεφτόμασταν έστω το σενάριο να ρίξουμε την κυβέρνηση, να πάμε σε εκλογές και να μείνουμε εκτός βουλής ή στην καλύτερη περίπτωση να περάσουμε από σαράντα κύματα για να ξαναμπούμε και μάλιστα περισσότερο αποδυναμωμένοι;

Απλά σαν καλοί ηθοποιοί και υποτιθέμενοι αριστεροί αισθάνονται αναγκασμένοι για

Η ΕΡΤ, η ΔΕΠΑ και η... φάκα


Ξαφνικά όλοι αγαπήσαμε την ΕΡΤ που μέχρι τώρα όλοι λατρεύαμε να μισούμε! Το «κομματικό μικρομάγαζο» για πολλούς έγινε απότομα ο «προμαχώνας της πολυφωνίας» για τους περισσότερους. Ο Σαμαράς χτύπησε διάνα. Βρήκε τον μοναδικό χειρισμό που σε ημέρες δυσκολιών και μιας μεγάλης αποτυχίας, κυρίως λόγω ερασιτεχνικών και ανόητων χειρισμών των διορισμένων ηγεσιών της, με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ μπορεί να του προσθέσει συμπάθειες και πιθανότατα νέα εκλογική στήριξη. Οι αντιπαθείς συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εργαζομένων στην ΕΡΤ, που ζει με τις υποχρεωτικές καταβολές του κόσμου, έχουν ήδη απαξιώσει το ίδρυμα με τις συνεχείς στάσεις εργασίας που την ξέκοψαν από το κοινό των ΜΜΕ. Η κατάργησή της μαζί και με την κατάργηση του σχετικού υποχρεωτικού χαρατσιού ανακουφίζει ψυχολογικά τους φορλογούμενους και φέρνει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Αν έστω οι οπαδοί τους γύριζαν τόσον καιρό τους δέκτες στα κρατικά κανάλια δεν θα είχαν τόσο βουλιάξει. 

Ηθική κατάπτωση και παιδεία

Η  ηθική κατάπτωση είναι πηγή της εθνικής παρακμής. Καταχθόνια λάμια που διαβρώνει τα θεμέλια του σημερινού Ελληνισμού. Υποσκάπτει τα κοινωνικά βάθρα, διαβρώνει τη συνείδηση, διαστρεβλώνει την αλήθεια, αποσαθρώνει τους κανόνες της αγωγής, ναρκοθετεί και μετατρέπει σε όργανο φθοράς την παιδεία, διαφθείρει την ιστορική μνήμη και διακόπτει τη δύναμη σύνδεσης με τις ριζικές καταβολές. Και η κατάπτωση δεν είναι τυχαία. Είναι προγραμματισμένη με σατανική υστεροβουλία, τις περισσότερες φορές, με σκοπό την εθνική αποδυνάμωση δια της διαφθοράς της νεολαίας και της αποσύνδεσης από τις υπαρξιακές αξίες και τις ιδεολογίες. Η ιστορία μας δίνει τεκμήρια και για όργανα και για θεωρίες ηθικής κατάπτωσης και εθνικής παρακμής. Και το χειρότερο είναι πως στην όλη σκευωρία – διότι περί σκευωρίας πρόκειται- παρασύρονται και μάζες που υποβαστάζουν τους ηθικούς αυτουργούς και τους εκτελεστές των εγκλημάτων καθοσιώσεως.
Θλιβερά δείγματα οι καταχθόνιες δραστηριότητες στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, ιδιαίτερα επί υπουργίας Μ.Γιαννάκου, της κυβερνήσεως Καραμανλή του μικρού, αλλά και επί Παπανδρέου του μικρού. Όταν μια ομάδα κυριών, κατάφερε να προωθήσει στα σχολεία το κατάπτυστο βιβλίο αλλοίωσης της Μικρασιατικής Καταστροφής του 1922, υποβάλλοντας ότι το δράμα της σφαγής της Σμύρνης οφειλόταν στο συνωστισμό των πανικόβλητων Ελλήνων στην προκυμαία της θρυλικής κοιτίδας του Ιωνικού πολιτισμού. Διέγραψαν τις μαρτυρίες της φρίκης. Τις διαπιστώσεις των ξένων και των Ελλήνων δημοσιογράφων. Ακόμα και την ομολογία του Αμερικανού

Η ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ ΓΙΑ ΛΑΘΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟ SUCCESS STORY. Μας δίνουν το δικαίωμα να ζητήσουμε χαλάρωση των μέτρων

«Οι γαλήνιες θάλασσες δεν κάνουν τους καλούς ναυτικούς». Την απλή αλλά τόσο αληθινή ρήση, την προεκτείνω στην σύγχρονη πολιτικοοικονομική κατάσταση, παραφράζοντάς την, «Οι εποχές παχέων αγελάδων δεν κάνουν τους καλούς πολιτικούς» ή ακόμη «ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνας φαίνεται», όπως ο πολιτικός στα δύσκολα και στις κρίσεις κάθε είδους.
Εν όψει της εποχής των ισχνών αγελάδων την οποία διερχόμαστε, είναι η κατάλληλη στιγμή να διακριθούν οι καλοί πολιτικοί. Είναι λοιπόν μια ευκαιρία για τους πολιτικούς μας να αποδείξουν την ικανότητα και υπευθυνότητά τους και ιδιαίτερα για τον πρωθυπουργό κ.Αντώνη Σαμαρά, ως ο αρμοδιότερος να βγάλει τη χώρα μας στο ξέφωτο.
Οι εμπορικές μας σχέσεις με την Κίνα δημιουργούν αισιόδοξες προοπτικές. Η τόσο επιτυχής αρχή η οποία έγινε από την κυβέρνηση Καραμανλή, συνεχίζεται με την ίδια επιτυχία ύστερα από το σημαντικό ταξίδι του κ.Σαμαρά στην Κίνα. Ενδιαφέρον και ελπιδοφόρο είναι το γεγονός ότι η Κίνα έχει επενδύσει στην Ελλάδα, τόσο λόγω της γεωπολιτικής μας θέσης, όσο και των

Η αδύναμη τουρκική δημοκρατία. Η πλατεία Ταξίμ και η τραγωδία της ισχύος

Μπορεί το Γκεζί Παρκ να αποδειχθεί ο Τιτανικός για τον Ερντογάν. Ο δρόμος για την Προεδρία το 2014 δεν έχει κλείσει, ωστόσο δυσκολεύει. Είναι πιθανό στο απόγειο της ηγεμονίας του, τη στιγμή που εξύφαινε το σχέδιό του για μια νεο-οθωμανική Τουρκία, να μετατραπεί από ισχυρός άνδρας της Τουρκίας σε αποδιοπομπαίο τράγο.

της Ρεβέκκας Γ. Παϊδή* 13/6/2013

Καθώς οι διαμαρτυρίες στην πλατεία Ταξίμ συνεχίζονται τα ερωτήματα πολλαπλασιάζονται, όχι μόνο για την εξέλιξη τους αλλά και για τις επιπτώσεις στο μέλλον της Τουρκίας. Πώς θα επηρεάσουν τα γεγονότα στην πλατεία Ταξίμ τον Ερντογάν, το AKP, τον εκδημοκρατισμό, αλλά και τη διεθνή θέση της Τουρκίας; Ποια θέματα προκύπτουν για τις ΗΠΑ, αλλά και για την Ε.Ε.; Προκειμένου, να κατανοήσουμε όσα συμβαίνουν στην Τουρκία σήμερα και να εξετάσουμε τα ζητήματα που ανακύπτουν είναι ανάγκη να διατρέξουμε εν συντομία την περασμένη δεκαετία που έφερε τον Ερντογάν στο απόγειο της ισχύος του και την Τουρκία να ξεδιπλώνει ένα νεο-οθωμανικό σχέδιο με απώτερο σκοπό να καταστεί μια περιφερειακή δύναμη, παγκόσμιος παίκτης στο νέο πολυπολικό διεθνές σύστημα που διαμορφώνεται με την άνοδο νέων δυνάμεων. Το αν τα γεγονότα που ξεκίνησαν με αφορμή το Γκεζί Παρκ είναι ικανά να φέρουν και περισσότερη ελευθερία στην Τουρκία, είναι μια εξέλιξη που θα φανεί σε βάθος χρόνου. Το βέβαιο είναι ότι οι διαδηλωτές έχουν ήδη ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο για τον Ερντογάν, το AKP, και τις σχέσεις της Τουρκίας με τη Δύση.

Η ΜΕΤΑ-ΚΕΜΑΛΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑ: ΝΕΟ-ΙΣΛΑΜΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Με την άνοδο του AKP στην εξουσία το 2002, μετά από μια δεκαπενταετία ταραχώδους πολιτικής ζωής και εύθραυστων συνασπισμών, μια νέα σταθερή κυβέρνηση σημάνει την ιδεολογική μετάβαση από τον κεμαλισμό στον ισλαμισμό. Παρόλαυτα, φαίνεται να παραμένει προσηλωμένη στο δυτικό και ευρωπαϊκό όραμα της Τουρκίας, επιχειρώντας αποφασιστικές μεταρρυθμίσεις α) για τον περιορισμό της εξουσίας των στρατιωτικών και τον πολιτικό έλεγχο στον στρατό, τον ισχυρότερο

ΑΘΗΝΑ 14-6-2013.

Το καθεστώς τής εθνικής ανασφάλειας που μας περιβάλλει είναι το κορυφαίο πρόβλημα τού ελληνικού λαού. Είναι μια πολύπλοκη κατάσταση που υπερβαίνει ακόμη και τα όρια τής οικονομικής εξαθλίωσης και εξαπλώνεται σε πόλεις και χωριά, σε γειτονιές και εθνικά σύνορα.

Η Ελλάς των μνημονίων υπόκειται στην ξένη εγκληματικότητα, στον λαθροεποικισμό και την διεκδικητική επιθετικότητα των προσωρινών γειτόνων μας ταυτόχρονα. Ένας πολυάριθμος στρατός κατοχής εφορμά ως υποστηρικτική δύναμη των διεθνών τοκογλύφων τη στιγμή ακριβώς που η διεκδίκηση ελληνικών εδαφών συνδυάζεται με την επιχείρηση αρπαγής τού γεωφυσικού μας πλούτου και την εσωτερική μας γενοκτονία.

Μια ανθρώπινη τανάλια έχει περικυκλώσει την πατρίδα μας και τη σφίγγει στο λαιμό. Η υπογεννητικότητα που έχει έρθει από την δημοκρατική αφαίμαξη και έχει φουντώσει από

Κάλεσμα Νεολαίας Βορειοηπειρωτών για μαζική συμμετοχή στις βουλευτικές εκλογές της Αλβανίας!

Στις 23 Ιουνίου 2013 είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν οι Βουλευτικές Εκλογές στην Αλβανία. Η διαδικασία της ανάδειξης των νέων μελών της κυβέρνησης αποτελεί πάντοτε σημαντική εξέλιξη για την κοινότητά μας, διότι απ’ αυτήν εξαρτάται η εκπροσώπησή των βορειοηπειρωτών στο Αλβανικό Κοινοβούλιο και η διεκδίκηση των απαιτήσεών μας.

Είναι επομένως ιδιαίτερα σημαντικό, όχι μόνο να συμμετέχουμε αλλά και να προτιμήσουμε με την ψήφο μας, Έλληνες υποψηφίους, έτσι ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο ηχηρή η παρουσία μας στη Βουλή. Ταυτόχρονα, η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος, αποδεικνύει πως οι βορειοηπειρώτες είναι ενεργοί πολίτες που δεν απέχουν από διεκδικήσεις, νοιάζονται για τον τόπο τους και δεν αφήνουν το πεδίο ελεύθερο να δράσει το κράτος χωρίς αυτούς.

Η "Νεολαία Βορειοηπειρωτών" καλεί τα μέλη της, καθώς και όλους τους βορειοηπειρώτες να δώσουν δυναμικό παρόν στις εκλογές, ψηφίζοντας τους Έλληνες υποψηφίους της επιλογής τους. Η συμμετοχή όλων αποτελεί ανάγκη και αδιαπραγμάτευτη υποχρέωση του κάθε βορειοηπειρώτη.

Ουδεμία ψήφος χαμένη. Ψηφίστε μαζικά, ψηφίστε Ελληνικά!

Νεκρός ο ένας από τους δύο Επισκόπους; Μαρτυρία - σοκ ενός πρώην συγκρατουμένου τους


Βρυξέλλες Πορφύρης Δημήτρης, Σταφυλά Πηνελόπη

Σήμερα στην αραβόφωνη εφημερίδα Σάρκ ελ Αούσσαντ (Η Μέση Ανατολή) αξιωματούχος του « Ελεύθερου Συριακού Στρατού » που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του , προέβη σε αποκαλυπτικές δηλώσεις σχετικά με την απαγωγή των επισκόπων Χαλεπίου.

Βεβαίωσε ότι ένα παρακλάδι της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Νόσρα (Μέτωπο της Νίκης) με την επωνυμία Αμπού Μπανέτ (ο πατέρας των κοριτσιών ) βρίσκεται πίσω από των υπόθεση της απαγωγής. Αυτή η ομάδα λειτουργεί κάτω από τις εντολές και την καθοδήγηση της Αλ Νόσρα και ο ηγέτης της Αμπού Μπανέτ είναι παράλληλα και ένας από τους επικεφαλείς της.Η Αμπού Μπανέτ έχει υπό τις διαταγές της 150 « Μουτζαχεντίν » των οποίων η πλειοψηφία δεν είναι Σύριοι. Ανέφερε

.Το ποίημα του ... αριστερού που χαλάει κόσμο στα social media

Xαμός σε facebook και twitter με την απίστευτη ... ελληνική έμπνευση

Κάτι σας ... θυμίζει; Είναι πάντως ένα απίστευτο ποίημα που όποιος το έγραψε είχε φοβερή έμπνευση και φυσικά είναι πολύ καλός γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ
Θέλω να γίνω αριστερός. Να γδέρνω, να μαδάω.
Να τρέφομαι απ' το καθεστώς, αυτό που ... πολεμάω!

Θέλω να γίνω αριστερός. Να παίρνω χορηγίες,
επιδοτήσεις, αρπαχτές, κονδύλια, αργομισθίες.

Θέλω να γίνω αριστερός και στη δεξιά μου τσέπη,
να βάζω όσα ο λαός σε μια ζωή δεν βλέπει.

Θέλω να γίνω αριστερός, χρυσά να 'χω κουτάλια
κι όταν μαζί μου διαφωνούν να σπάω