Σελίδες

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Το Πολυνομοσχέδιο του αίματος και του θανάτου.


 

Η προδοσία για μια ακόμα φορά ολοκληρώθηκε. Μέσα σε ένα περιβάλλον αίματος και αίσχους οι 153 εφιάλτες έκαναν το "πατριωτικό" τους καθήκον. Την στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας διαδήλωναν έξω από την Βουλή συγκρουόμενοι με τα ΜΑΤ και τους κουκουλοφόρους παρακρατικούς (κι όχι αναρχικούς πλέον), μέσα στην βουλή κάποιοι ψήφιζαν το νομοσχέδιο - ταφόπλακα της Ελλάδας "με βάρος στην συνειδησή τους" και διαφωνώντας!!!!!
Αλλά έπρεπε να κάνουν το "πατριωτικό" τους καθήκον.
Μέχρι χθες δεν ήξερα ότι το να κάνεις το καθήκον σου προς την πατρίδα μπορεί να σου δημιουργεί συνειδησιακά προβλήματα. Πίστευα ακριβώς το αντίθετο....
Από τότε όμως που η εσχάτη προδοσία αναγορεύθηκε από τον ανθελληνικο συρφετό που κυβερνά, σε "πατριωτικό καθήκον" εφευρέθηκε και το συνειδησιακό πρόβλημα του πατριωτικού καθήκοντος!!!!!!

Ενας 53χρονος άνεργος, συμπατριώτης μας, οικοδόμος έπεσε νεκρός. Δεν μας ενδιαφέρει η πολιτική του ιδεολογία και ούτε είναι και πρέπον να ασχοληθούμε αυτές τις ώρες με αυτήν, την στιγμή που καλούμαστε πλέον όλοι να συστρατευθούμε για να φύγει η πολιτική χολέρα από τον τόπο μας.

Θα μπορούσε να είναι ο πατέρας μας, ο αδερφός μας, εμείς οι ίδιοι...

Γερμανικό δημοσίευμα για Σαμαρά."Γιατί θέλει να κυβερνήσει";


Του Μίχαελ Μάρτενς


Τα κεντρικά γραφεία του κόμματος της ΝΔ βρίσκονται σ' έναν άσχημο δρόμο που οδηγεί από το κέντρο της πόλης στον Πειραιά. Αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, εμπορικά καταστήματα και κακόφημα μπαρ γεμίζουν την περιοχή. Δεν είναι λοιπόν άξιο απορίας που ο Σαμαράς - Πρόεδρος του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης της ΝΔ- θέλει να φύγει όσον το δυνατόν πιο γρήγορα από την περιοχή. Ο στόχος του είναι το Μέγαρο Μαξίμου ένα κομψό κτίριο στο κέντρο της πόλης μπροστά στον Εθνικό Κήπο με μαρμάρινες κολώνες και παρκέ ηλικίας σχεδόν 200 ετών. Εκεί έχει την έδρα του ο πρωθυπουργός της χώρας και ο Αντώνης Σαμαράς επιθυμεί σήμερα αν είναι δυνατόν και όχι αύριο, να κυβερνήσει τη χώρα, κάτι που εδώ και μήνες το δείχνει καθημερινά. 

Ο νυν πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και το κόμμα του το ΠΑΣΟΚ έχουν αποτύχει, η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών είναι η μόνη διέξοδος ανακοινώνει ο Σαμαράς με κάθε ευκαιρία. Μια νίκη της αντιπολίτευσης στις επόμενες εκλογές φαίνεται ρεαλιστική. Εδώ και εβδομάδες

Ν.Λυγερός “ΑΟΖ, Τα θεμέλια της ελληνικής θάλασσας” 19/10/11

Δ. Κάτσιος (ηλεκτρονικό μήνυμα)

Μιχάλης Ιγνατίου: Στο τραπέζι τέσσερα σενάρια για το «κούρεμα»


 

Στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 23 Οκτωβρίου, εν μέσω έντονων πιέσεων από τις αγορές και τους οίκους αξιολόγησης, οι Ευρωπαίοι ηγέτες καλούνται να αποφασίσουν για κρίσιμα θέματα που αφορούν στο τραπεζικό σύστημα, το ρόλο του EFSF και το ελληνικό χρέος.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουν οι αγορές τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 23 Οκτωβρίου, καθώς αναμένεται λίγο-πολύ να ξεκαθαρίσει η κατάσταση για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη. Οι ηγέτες για πρώτη φορά θα αναγκαστούν να συζητήσουν τα τέσσερα σενάρια για το “κούρεμα” του ελληνικού χρέους για να αποφευχθεί η πτώχευση της Ελλάδας.
Οι συνεχείς υποβαθμίσεις της πιστοληπτικής ικανότητας ευρωπαϊκών χωρών και των τραπεζών τους (Ισπανία, Ιταλία), καθώς και η προειδοποίηση των οίκων αξιολόγησης ότι θέτουν υπό αρνητική παρακολούθηση τη Γαλλία, σε συνδυασμό με την αύξηση των γαλλικών σπρεντ (συν 110 μονάδες βάσης), δημιουργούν ιδιαίτερη ανησυχία στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και την Ουάσιγκτον και

Ξαναζωντανεύουν την επόμενη Πέμπτη στο Καλπάκι οι ιστορικές μνήμες του ‘40


 



• Την ερχόμενη Πέμπτη στις 6 το απόγευμα,  θα πραγματοποιηθούν στο Καλπάκι οι καθιερωμένες εκδηλώσεις για το έπος του 1940.
Οι εκδηλώσεις που συνδιοργανώνονται από την Περιφέρεια Ηπείρου, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων και του Δήμου Πωγωνίου περιλαμβάνουν: Επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο νεκρών, κατάθεση στεφανιών, καλωσόρισμα του δημάρχου Πωγωνίου Κων. Καψάλη, ομιλία από τον φιλόλογο –πρόεδρο της Ε.Η.Μ. Κων. Βλάχο με θέμα «το παράδειγμα του ‘40» και τέλος αναπαράσταση της μάχης, στην οποία παίρνουν μέρος στρατιώτες της 8ης Μεραρχίας, άνδρες, γυναίκες και παιδιά από το Δήμο.

Μουσική από την 8η Μεραρχία 
• Στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Καλπάκια 2011», η 8η Μεραρχία και ο Δήμος Πωγωνίου, την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, θα πραγματοποιήσουν μουσική εκδήλωση, αφιερωμένη στο έπος του 1940. Ώρα έναρξης 7.30 μ.μ.

Εκδήλωση στην Αργυρούπολη
• Εκδήλωση για την Εθνική Επέτειο οργανώνει το ερχόμενο Σάββατο, ώρα 7 μ.μ. στο πολιτιστικό κέντρο «Μ. Θεοδωράκης» του Δήμου Ελληνικού η Αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη «Γυναίκα της Πίνδου» και περιλαμβάνει ομιλία, απαγγελίες ποιημάτων & σκετς από μαθητές του 4ου Λυκείου, χορούς από διάφορα χορευτικά τμήματα.
Πρωινός Λόγος

Ο Μέγας Αλέξανδρος στον μύθο και την Ιστορία. Σήμερα στις 8 μμ εκπομπή στο Kontra Channel


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
της 17ης Οκτωβρίου 2011
Με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Μακεδόνων & Θρακών Παπάγου-Χολαργού (http://synmakthra.wordpress.com/), πρόκειται σύντομα να τοποθετηθεί στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού, ανδριάντας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο πρώτος στην Αττική. Το σύνολο των εξόδων αναλαμβάνεται από τον συμπολίτη μας αρχιτέκτονα κ. Μπάμπη Στάικο, ο οποίος επίσης χρηματοδότησε την κατασκευή και τοποθέτηση, τον περασμένο χρόνο, του ανδριάντα του Φιλίππου Β’, στου Παπάγου.
Προ των αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα, και ειδικώς την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011 (εσπέρας), οργανώνουμε εκδήλωση στην αίθουσα της Παλιάς Βουλής, με θέμα «Ο Μέγας Αλέξανδρος στο Μύθο και την Ιστορία», με σκοπό να παρουσιαστεί το έργο και η προσωπικότητά του μεγάλου στρατηλάτη.
Στην εκδήλωση αυτή θα είναι ομιλητές οι εξής:
•    Η Πρύτανις κα Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ,
•    Ο Καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας κος Εμμανουήλ Μικρογιαννάκης,
•    Ο Καθηγητής κος Robin Lane Fox, του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης,
•    Ο κος Αθανάσιος Λερούνης, εκπαιδευτικός, πρόεδρος της ΜΚΟ «Έλληνες Εθελοντές»
·      Ο κος Κωνσταντίνος Χολέβας, Πολιτικός Επιστήμων.
Θα συντονίσει ο Δρ. Ιωάννης Παρίσης, υποστράτηγος ε.α., διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης.
Στην εκδήλωση αυτή έχουν προσκληθεί μέλη της Κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου, της Ακαδημίας Αθηνών, της Εκκλησίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, της ακαδημαϊκής κοινότητας, Δήμαρχοι (και από πόλεις της Μακεδονίας), Μακεδονικές και άλλες οργανώσεις, ο χώρος της Αρχαιολογίας, ξένες Πρεσβείες και ξένες Αρχαιολογικές Σχολές, και πολλοί άλλοι, κλπ.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δημάρχου Παπάγου-Χολαργού και έχει την υποστήριξη δεκάδων μακεδονικών οργανώσεων από την Ελλάδα και τον Ελληνισμό της Διασποράς.
                                                                                          Για το Διοικητικό Συμβούλιο
                                                                                                          Ο Πρόεδρος
                                                                                                 Δρ. Ιωάννης Παρίσης

Σήμερα Παρασκευή 21/10/11, εκπομπή με θέμα τον Μ. Αλέξανδρο: Kontra CHANNEL, 20.00

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-2_Νοε2011-Παλιά Βουλή.jpgΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-2_Νοε 2011-Παλιά Βουλή
 

«Ο Μέγας Αλέξανδρος στον Μύθο και την Ιστορία». Πρόσκληση σε εκδήλωση.

Η Θεωρία του Πανσλαβισμού, η ίδρυση της Βουλγαρικής Εξαρχίας και το Μακεδονικό Ζήτημα (1870-1893)


 

Κατά τις δεκαετίες του 1830-40 ρώσοι επιστήμονες άρχισαν να διατυπώνουν μια σειρά από θεωρίες και απόψεις που χαρακτηρίζονται από έντονη εθνικιστική φιλολογία, μια κίνηση γνωστή αργότερα ως Πανσλαβισμός. Στόχος της η ενότητα και εξύψωση των σλαβικών λαών που εξαπλώνονταν στο μεγαλύτερο τμήμα της Ανατολικής Ευρώπης, με προεξάρχοντες του Ρώσους. Σύντομα, αυτές οι θεωρίες βρήκαν απήχηση σε επιστήμονες της Δύσης και κυρίως στην Καθολική Εκκλησία, η οποία προσπαθούσε να εξυπηρετήσει δικούς της στόχους εις βάρος της Ορθοδοξίας. Οι μόνιμες ιμπεριαλιστικές βλέψεις της Ρωσίας νότια βρήκαν το ιδεολογικό τους υπόβαθρο και πλέον στρέφονταν εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στο όνομα της προστασίας των χριστιανικών λαών στο εσωτερικό της. Το 1853-56 διαδραματίστηκε ο 11ος κατά σειρά Ρωσοτουρκικός Πόλεμος, γνωστός ως Κριμαϊκός Πόλεμος καθώς οι περισσότερες μάχες έγιναν στην χερσόνησο της Κριμαίας. Σύμμαχοι της Τουρκίας ήταν η Αγγλία, η Γαλλία και το Βασίλειο της Σαρδηνίας, που προωθούσαν με ανάλογο τρόπο τη δική τους παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο και εναντιώνονταν στις ρωσικές βλέψεις. Ο πόλεμος έληξε με νίκη των συμμάχων, αλλά ο Σουλτάνος υποχρεώθηκε να παραχωρήσει διάφορα προνόμια στους υπόδουλους χριστιανούς της Αυτοκρατορίας με το Διάταγμα Χάττι Χουμαγιούν (1856). Έκτοτε, η Ρωσία επιδίωξε με έντονο ζήλο την εθνικιστική αφύπνιση των νότιων σλαβικών φύλων και ιδιαίτερα της Βουλγαρίας, που είχε ατονήσει μετά από τόσους αιώνες Τουρκοκρατίας. Βούλγαροι επιστήμονες στέλνονταν για σπουδές στην Αγία Πετρούπολη και επέστρεφαν ώστε να εξαπλώσουν τον σλαβικό εθνοφυλετισμό. Έτσι, το εθνικό συναίσθημα των Βουλγάρων γρήγορα άρχισε να παίρνει μεγάλες διαστάσεις και

Ο Πανσλαβισμός στα Βαλκάνια! Αλήθεια τι στάση κρατά σήμερα το ΚΚΕ επί του θέματος; Μήπως πρέπει να λάβει θέση σήμερα αποκηρύσσοντας το χθες;..



Ἀπόρρητα ῥωσσικὰ ἔντυπα γιὰ τὸ μακεδονικόν.

Rate This
Μία περίεργη πτυχή τῆς ἱστορίαας μας, ποὺ οὐδόλως ἔχει φωτιστεῖ ἐπαρκῶς. Σκοτάδι, μυστικὰ καὶ ψέμματα. Ἀλλὰ τὸ πρόβλημα ὑφίσταται καὶ διαιωνίζεται. 
Ἀποτέλεσμά του σήμερα εἶναι νὰ παρακολουθοῦμε τὴν ὑστερικὴ ἀνιστορικότητα τῶν σκοπιανῶν καὶ νὰ κλαῖμε.
Διότι, πέραν τῆς σλαυοκινουμένης ἐπιθέσεως, ἐδῶ, μέσα ἐδῶ ὑπάρχουν αὐτοὶ ποὺ ὁλιγοροῦν, ἀδιαφοροῦν καὶ παραδίδουν ἀμαχητί. 
Φιλονόη.
Les Responsabilités (Αἰ Εὐθύναι), 1877. Ἀπόρρητα Ρωσσικὰ Ἒγγραφα γιὰ τὸ Μακεδονικὸ
Τὸ 1870, ὑπῆρχε στὴν ρωσσικὴ Πρεσβεία τῆς Κωνσταντινουπόλεως ἓνας Ἓλληνας ὑπάλληλος. Μία μέρα ὁ τότε Σύμβουλος τῆς Πρεσβείας διέταξε τὸν Ἓλληνα ὑπάλληλο νὰ παραλάβῃ ἀπὸ μία θυρίδα τῆς Πρεσβείας ἓνα φάκελο μὲ ἒγγραφα. Ἀργότερα, τὰ ἒγγραφα αὐτὰ δόθηκαν στὸν ἲδιον ὑπάλληλον νὰ τὰ ἐπιστρέψῃ στὴν θέσιν τους, στὴ θυρίδα· αὐτὸς ὃμως, παρατήρησε ἀπὸ τὴν ἐπιγραφὴν τοῦ φακέλου ὃτι τὰ ἒγγραφα αὐτὰ περιελάμβαναν ἐνέργειες σχετικὲς πρὸς τὸ βουλγαρικὸν Σχίσμα καὶ τὶς λοιπὲς πλεκτάνες τῶν πανσλαυϊστικῶν πρακτόρων, ἐπισήμων καὶ ἀνεπισήμων. Ὁ Ἓλλην ὑπάλληλος ἀπὸ περιέργεια διάβασε τὰ ἒγγραφα καὶ κατόπιν τὰ ὑπεξαίρεσε ἀπὸ τὸ ἀρχεῖο τῆς ρωσσικῆς Πρεσβείας. Μετὰ ἀπὸ λίγο διάστημα ἀπολύθηκε ἀπὸ τὴν ὑπηρεσία χωρίς νὰ ἀνακοινωθῇ ὁ λόγος τῆς ἀπόλυσης.

Επιβεβαιώθηκε ! Η κοινοβουλευτική δημοκρατία έχει καταργηθεί. Και επομένως, μπορεί το ΠΑΣΟΚ να κυβερνά και χωρίς την λαϊκή εντολή. Έχουμε δικτατορία τύπου Μπάαθ! Η ψήφος μας δεν έχει καμία αξία γιατί οι βουλευτές που ψηφίζουμε είναι μαριονέτες....

Η «ομερτά» έσπασε την… ομερτά!
Σοφία Βούλτεψη στην Ελεύθερη Ζώνη
21/10/2011




Η εμμονή του ΠΑΣΟΚ να παραμένει στην εξουσία και να κυβερνά επί ερειπίων έχει οδηγήσει τη χώρα σε μεγαλύτερη καταστροφή και από αυτήν την δημοσιονομική.

Στην Ευρώπη έχει ξεσπάσει ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος, που είναι οικονομικός, και στην Ελλάδα έχει ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος, με άγριες συγκρούσεις εντός και εκτός κοινοβουλίου.

Την ώρα που οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν μπορούν να συμφωνήσουν σε τίποτε, όλοι οι σοβαροί οικονομολόγοι υποστηρίζουν πως το ευρώ θα χαθεί και η Ευρώπη θα διαλυθεί αν δεν σωθεί τώρα η Ελλάδα και στη χώρα μας έπεφτε ο πρώτος νεκρός, στο κοινοβούλιο ξεσπούσε καυγάς επειδή ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποίησε τη λέξη «ομερτά» (νόμος της σιωπής).

Δεν είναι πατριωτισμός, είναι ο αναδυόμενος ισλαμοφασισμός. Δείτε με προσοχή τις φωτογραφίες!




Ξεκλήρισαν τους Χριστιανούς της Ανατολής και έκαναν τρεις Γενοκτονίες.
Τώρα επιχειρούν να κάνουν πολιτισμική Γενοκτονία εναντίον των Κούρδων.
Οι Κούρδοι είναι 20 εκατομμύρια και ανθίστανται. Δεν θέλουν να γίνουν Τούρκοι, θέλουν να παραμείνουν αυτό που είναι, Κούρδοι, οι Καρδούχοι του Ξενοφώντα.
Η Τουρκία με το πείσμα του Γενοκτόνου, επιμένει στην πολιτική της αφομοίωσης και της πολιτισμικής Γενοκτονίας.
Χθες, σε επίθεση του ΡΚΚ, έχασαν τη ζωή τους 25 άνδρες, σε μια μάχη που νίκησε ο καλύτερος, ο οποίος παρεμπιπτόντως έχει και το δίκιο με το μέρος του.
Η τουρκική κοινωνία, ανώριμη και βουτηγμένη στις ενοχές των Γενοκτονιών και στον ισλαμοφασισμό, αντί να δείξει την αποφασιστικότητά της να απαιτήσει από το τουρκικό κράτος και την κυβέρνηση να μπει τέλος στον κύκλο του αίματος και να βρεθεί πολιτική λύση στο Κουρδικό Ζήτημα, ξεχύνεται στους δρόμους και αντιδρά με όρους ενός στυγνού ισλαμικού φασισμού.

ΤΟ ΦΡΑΓΚΟΚΑΣΤΕΛΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΡΟΣΟΥΛΙΤΕΣ


Φωτογραφική επιμέλεια Althea-Loccturno

Επιμέλεια θέματος ΧΡΟΝΟΣ                                  
Το Φραγκοκάστελο ή CASTEL FRANCO -όπως το αποκαλούσαν οι Ενετοί – βρίσκεται στην Επαρχία Σφακίων κοντά στα χωριά Πατσιανό και Καψοδάσος Μια περιοχή άγριας ομορφιάς με απόκρημνες βουνοπλαγιές , στενά φαράγια , υψώματα με χαμηλούς θάμνους και με τον καλό θεούλη να μην παραλείπει όπως και στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας να ρίξει όσο πιό πολύ πέτρα μπορούσε. Μόνο που στην συγκεκριμμένη περιοχή φρόντισε να ρίξει τα πιό μεγάλα αγκωνάρια
Το Καστέλι όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι είναι ακουμπισμένο στην άκρη μιας αμμουδερής παραλίας, στην θάλασσα του Λυβικού ανατολικά της Χώρας Σφακίων, σε μια πεδιάδα με χαμηλή βλάστηση , που θυμίζει κάτι απο αφρικάνικο τοπίο .
Ο κάμπος αυτός φαίνεται να αποτέλεσε τόπο συγκέντρωσης της κοινωνικής ζωής των Σφακιανών με εκκλησίες – του Αη Νικήτα και της Αγιάς Πελαγιάς- και μοναστήρια – του Αγίου Χαραλάμπους- που βρίσκονται κοντα στο κάστρο και με θρύλους και μαντινάδες όπως οι παρακάτω να το επιβεβαιώνουν.
Θέλεις να δεις και να χαρείς όμορφα παλικάρια
κι δυνατά και τρομερά ως είναι τα λιοντάρια;
Αμε στο Φραγκοκάστελλο, να΄ναι τα΄Αγιού Νικήτα,
να πιστευτείς όσ΄άκουσες κι από πολλούς εγροίκας.
Τότες συντρέχου τα χωριά, τά πάνω και τα κάτω,
να δείξου την ευλάβεια και τέχνη των αρμάτω
κάνου γυμνάσματα φριχτά, π’ άνθρωπος τα τρομάσσει,
κι οι τρίχες του σηκώνονται κι ο νους του παραλλάσσει.
Ούλοι τση Κρήτης οι αϊτοί έρχονται για να ιδούσι
τσι ξακουσμένους Σφακιανούς, μαζί ν’ αγωνιστούσι

Οι γηγενείς Μακεδονομάχοι της Έδεσσας


 


Οι γηγενείς Μακεδονομάχοι πολέμησαν και αυτοί για την ελευθερία της Μακεδονίας, αλ­λά διέφεραν σε πολλά από τους επήλυδες Μακεδονομάχους, από τον Παύλο Μελά, τον Γεώργιο Τσόντο-Βάρδα, τον Ιωάννη Καραβίτη και άλλους, Ελληνικής, Βλαχικής, Αλβα­νικής ή Σλαβικής Φωνής, πολέμησαν για την Ελληνική Μακεδονία από κοινού με τους άλλους Έλλη­νες Μακεδονομάχους. Δεν διακρίνονταν από τους άλλους Έλληνες, ούτε οι ίδιοι διέκριναν τον εαυτό τους: Έλληνες όλοι για την Ελληνική Μακεδονία. Διακρίνονταν από τους άλλους, τους Νό­τιους Έλληνες, από το γεγονός ότι οι γηγενείς δεν ήταν περαστικοί όπως το νερό της βροχής, αλ­λά μόνιμοι, όπως τα ψηλά βουνά τους. Σε αντίθεση με τους επήλυδες οι γηγενείς Μακεδονομάχοι δεν χρειάζονταν διάκριση, επειδή ήταν διακεκριμένοι στον τόπο τους.
Έτσι λοιπόν και με αφορμή την 99η απελευθέρωση της Έδεσσα, ξεκινάω να αναρτώ τον κατάλογο των γηγενών Μακεδονομάχων της  που έλαβαν μέρος στον Μακεδονικό αγώνα. Πηγή μου είναι το βιβλίο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών «Οι αφανείς γηγενείς μακεδονομάχοι, (1903-1913)». Ας δούμε ποιοι ήταν οι Μακεδόνες της Έδεσσας:

Αίγυπτος: Η Μουσουλμανική Αδελφότητα στη δοκιμασία της επανάστασης (1/3)


 

του René NABA*
I-Η Σαουδική Αραβία, η εστία της Αραβικής αντεπανάστασης (1)

Μέσω πολλών πετροδολαρίων, η Σαουδική Αραβία έχει ξεκινήσει μια έντονη αντεπίθεση, προκειμένου  να εξουδετερώσει τις επιπτώσεις των αραβικών εξεγέρσεων, κτίζοντας έναν  διπλωματικό κλοιό γύρω από τις πετρομοναρχίες με την προσθήκη του
Μαρόκου και της Ιορδανίας, με ενέσεις  δολαρίων σε ισλαμικούς - αραβικούς οργανισμούς, στην Αίγυπτο για να ενθαρρύνει το σαλαφιστικό  ρεύμα να πάρει τον έλεγχο της λαϊκής διαμαρτυρίας και  στη Συρία για να αποσταθεροποιήσει το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ.
Χωρίς να φοβηθεί να γελοιοποιηθεί, το Ριάντ έχει καλέσει ακόμα και τη Συρία για μεταρρυθμίσεις, χωρίς να συνειδητοποιηθεί πόσο αυτή η σύσταση ήταν κακοδεχούμενη όταν η Σαουδική μοναρχία θεωρείται από τις πιο αυταρχικές στο κόσμο, καθώς έχει στερήσει από το λαό της και τις πιο στοιχειώδεις ελευθερίες, απαγορεύοντας στις γυναίκες ακόμα και να  πάρουν το τιμόνι ενός αυτοκινήτου.  

Η Βουλή της ντροπής


Κάποτε για ψύλλου πήδημα...άδειαζαν τα έδρανα. Σήμερα ημέρα ντροπής είναι... όλοι εκεί και ρητορεύουν!
Η συμμετοχή σε παράνομες διαδικασίες, ονομάζεται συνενοχή, αλλά σύσσωμη η αντιπολίτευση δείχνει να μην ενδιαφέρεται για τον φόνο της δημοκρατίας, για την παράδοση της χώρας, για την μετατροπή των πολιτών σε δούλους

Δεν περίμενα σήμερα στη Βουλή, ημέρα προδοσίας να κάθονται 
όλοι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης να ακούνε τις εξυπνάδες και τις δικαιολογίες των ΠΑΣΟΚΩΝ. Οι εταιρίες απατηλών δημοσκοπήσεων ρωτούν δήθεν 500 άτομα και βγάζουν τα ποσοστά των κομμάτων διψήφια.

200.000 κόσμου έξω από μία Βουλή, με λίγη ντροπή … έπρεπε να οδηγήσουν την κυβέρνηση σε άμεση παραίτηση. Ούτε χούντα δεν θα άντεχε τέτοια μαζικότητα. Κι όμως ΟΥΤΕ η κυβέρνηση ντράπηκε , αλλά ΟΥΤΕ και η αντιπολίτευση που παραμένοντας στα έδρανα νομιμοποίησαν την ψήφιση της προδοσίας με ακατάσχετη φλυαρία και αναίμακτη ρητορεία.

Καταιγιστικός ο υπεύθυνος του τομέα Άμυνας της Ν.Δ. Μ.Τζίμας κατά της κυβέρνησης για την 1η Στρατιά


ImageΚαταιγιστικός κατά της κυβέρνησης για την εθνικά επικίνδυνη διαχείριση των Ενόπλων Δυνάμεων ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας, Βουλευτής Δράμας, Μαργαρίτης Τζίμας, με αφορμή το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του defencenet.gr για την κατάργηση μιας Στρατιάς και ενός Σώματος Στρατού και διαφόρων άλλων σχηματισμών από την Κεντρική Μακεδονία μέχρι την Ήπειρο.
Mε σχετικό ερώτημά του ζητά να πληροφορηθεί αν όντως είναι πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει το Στρατηγείο της 1ης Στρατιάς και άλλους Μείζονες σχηματισμούς και σχηματισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.
Ολόκληρη η δήλωσή του έχει ως εξής:

Πέθανε όπως ήθελε: Πολεμώντας! Τον δολοφόνησαν ενώ ήταν τραυματισμένος βαριά.... Οι Λίβυοι, σύντομα θα τον αναζητήσουν!!!


Τελικά πέθανε όπως ήθελε: Πολεμώντας! Έστω και αν συνελήφθη βαριά τραυματισμένος και δολοφονήθηκε εν συνεχεία, η ουσία είναι η ίδια: Ο Μουαμάρ Καντάφι δεν έφυγε από την Λιβύη, όπως τα περισσότερα μέλη της οικογένειάς του, αλλά προτίμησε να μείνει στην Σύρτη την γενέτειρά του και να πεθάνει πολεμώντας, μαζί με τον τρίτο του γιο που τον ακολούθησε στην θάνατο.
Image
Μπορεί να κυβέρνησε απολυταρχικά και σκληρά την Λιβύη (για τα αραβικά δεδομένα δεν ήταν ιδιαίτερα σκληρό το καθεστώς αν σκεφτούμε ότι στην Συρία το 1982 ο Ασσαντ -πατέρας - είχε ισοπεδώσει μια ολόκληρη πόλη σκοτώνοντας 35.000 Σύρους και ανάλογες σφαγές είχε διαπράξει και ο Σαντάμ Χουσεϊν και πολλοί άλλοι Άραβες "σοσιαλιστές"), αλλά πρέπει να του αναγνωριστεί ότι επέλεξε να πεθάνει όρθιος, πολεμώντας...

Μακεδονία-απλά πράγματα, απλές λύσεις

Από το «Στράβων Αμασεύς»
Μερικά πράγματα είναι απίστευτα απλά. Έχουν καταξοδευτεί οι γείτονες μας Σκοπιανοί να στήνουν αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου αλλά οι δικοί μας δεν έχουν σκεφτεί την απλούστερη λύση. Ή μήπως πάλι την έχουν σκεφτεί αλλά δεν τολμούν καν να την εφαρμόσουν;

Ερώτησις: Τι είναι αυτό που η Ελλάδα έχει δικαίωμα να εκδώσει, είναι παγκοσμίου κυκλοφορίας και κάνει τον γύρο του κόσμου ταχύτατα;

Απάντησις: Νομίσματα.

Μπορεί να μην έχουμε δικαίωμα εκδόσεως χαρτονομισμάτων όμως μια χαρά μπορούμε να κόψουμε μεταλλικά νομίσματα. Τι λοιπόν θα πείραζε εάν εκδίδαμε νομίσματα με μακεδονικά σύμβολα ή/και με την κεφαλή του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Μεγάλου (Μέγας ήταν και αυτός) Φιλίππου;

Αυτήν την ιδέα την έχω γράψει σε διάφορα ιστολόγια τα τελευταία χρόνια, αλλά δυστυχώς

Να γιατί μας δάνειζαν!Γερμανοί και Γάλλοι μας τα ΄χουν πάρει με τα όπλα!


 



Τα νούμερα είναι συγκλονιστικά και καλό θα είναι κάποιος να τα θυμίσει στους κ.Παπανδρέου και Βενιζέλο, πριν ταξιδέψουν για να συναντήσουν τους Ευρωπαίους δανειστές κι όχι μόνο!

Γερμανοί και Γάλλοι , μαζί με τους Αμερικανούς μας έχουν κυριολεκτικά …ρουφήξει το αίμα με τα δισεκατομμύρια των δισεκατομμυρίων που μας έχουν πάρει σε εξοπλισμούς! Εμείς πληρώνοντας με δάνεια κρατήσαμε ανοιχτές τις βιομηχανικές τους μονάδες στην άμυνα παραλαμβάνοντας από τις πολυδιαφημισμένες γερμανικές αμυντικές βιομηχανίες, υποβρύχια που έγερναν μέχρι πρόσφατα και άρματα μάχης που …ράγιζαν! Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και δεν σηκώνουν καμία αμφισβήτηση. Εξάλλου και οι ίδιοι ξέρουν πολύ καλά τι μας έχουν πάρει!

Τα στοιχεία

Αμερικανοί, Γερμανοί και Γάλλοι καταλαμβάνουν τη μερίδα του λέοντος στους πολυδάπανους εξοπλισμούς την εποχή των μεγάλων δανείων. Μόνο οι τρεις τους κατέλαβαν μερίδιο 74% στα όπλα

Βάλαμε λάθος στόχους και μπήκαμε στο στόχαστρο


XRIMANEWS.GR
Ήταν Σεπτέμβριος του 2010 όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός προέβλεπε στην καθιερωμένη ομιλία του στη ΔΕΘ ότι η κυβέρνηση του δε θα χρειαζόταν να λάβει περαιτέρω μέτρακαι πως αυτά που είχαν συμφωνηθεί στο πρώτο Μνημόνιο θα ήταν αρκετά: «Δεν υπάρχουν νέα μέτρα. Υπάρχουν αυτά που αποτυπώνονται στη σύμβαση που έχουμε υπογράψει για τα 110 δισ. ευρώ με το μηχανισμό στήριξης. Δεν έχω ακούσει τίποτα για νέα περικοπή μισθού».
Παράλληλα, απέκλειε την περίπτωση αναδιάρθρωσης, την περίπτωση απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων, ενώ επέμενε ότι λεφτά υπήρχαν αλλά απουσίαζε η ικανότητα σωστής διαχείρισης τους, τονίζοντας πως η χώρα θα έβγαινε από το αδιέξοδο με τη βοήθεια του νέου φορολογικού συστήματος και μέχρι το 2013 το αργότερο θα αποδεσμευόταν από το Μνημόνιο και την Τρόικα.
«Λεφτά υπάρχουν, το θέμα είναι πού πάνε» ... «το νέο φορολογικό σύστημα θα εφαρμοστεί άτεγκτα .. καθώς διευρύνεται η φορολογική βάση» και «έτσι η χώρα θα πάει μπροστά». «Ένας σοσιαλιστής δεν θέλει να ταυτιστεί με εκείνους που είναι αναξιόχρεοι, η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν. Οι θυσίες ήταν απαραίτητες για να μπορέσει η Ελλάδα να μπει στο δρόμο της σταθερότητας. Δεν υπάρχει θέμα απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων». (τα Νέα, 12/09/10)
Διαβάζοντας κανείς το Μνημόνιο 1 προσεκτικά, διαπιστώνει ότι ο βασικός δημοσιονομικός και οικονομικός προγραμματισμός που περιλαμβάνεται σε αυτό αναφέρεται,

22 τάγματα για 24 φέρετρα!

Οκτωβρίου 21, 2011 — Λουκάς
Η είδηση θανάτου 24 Τούρκων στρατιωτών μετά από τη τελευταία επιχείρηση του Κουρδικού PKK έχει φέρει νέα αναστάτωση αλλά και μεγάλη ανησυχία στη γειτονική Τουρκία. Η αναβολή του ταξιδιού του Πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν στο Καζακστάν αποδεικνύει ουσιαστικά το μέγεθος της ανησυχίας που υπάρχει στο εσωτερικό της Τουρκίας.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι επιθέσεις του Κουρδικού PKK έχουν ενταθεί σε πολύ

«Το Μικρά Ασία Ενώνει – Το Τουρκία εκβαρβαρίζει»


 Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Διεθνούς φήμης Κοινωνιολόγου–Οικονομολόγου κ. Μιχάλη Χαραλαμπίδη με τίτλο: «Το Μικρά Ασία ενώνει - Το Τουρκία εκβαρβαρίζει» Πόντος: Η Επιστροφή μίας Πανάρχαιας Ταυτότητας.


Ο κ. Χαραλαμπίδης άρχισε τον λόγο του λέγοντας ότι θα μιλήσει Σωκρατικά θέτοντας δηλαδή ζητήματα και προτάσεις ώστε να υπάρξει προβληματισμός και