Σελίδες

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Είμαι αντίθετος στην Πρωτοβουλία Αποστράτων Αξιωματικών για ίδρυση πολιτικού κόμματος

Μου το έστειλε ο «Syndesmos71». Το αναρτώ αν και είμαι αντίθετος με την δημιουργία κόμματος εκ μέρους των στρατιωτικών. Εγώ προτείνω την εκ βάθρων αναδιοργάνωση και συνένωση και των τριών Ενώσεων (Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας) με παράλληλη κατάργηση όλων των καινοφανών «κινήσεων» των σαράντα-πενήντα συναδέλφων. Δραστηριοποίηση της μιας ενιαίας Ενώσεως Αποστράτων κατά τον τρόπο που θα αποφασίσουν οι συνάδελφοι με δημοκρατικό τρόπο, και έχοντας πλέον την εξουσιοδότηση το εκάστοτε προεδρείο να ασκεί πίεση στα κόμματα. Εφημερίδα έχει και μπορεί να την αναβαθμίσει, τα ερτζιανά ακόμη είναι ελεύθερα, το διαδίκτυο υπάρχει, λίγη καλή θέληση χρειάζεται. Εύχομαι πάντως καλή επιτυχία στην προσπάθεια των συναδέλφων αλλά δεν θα ακολουθήσω... Oδυσσεύς


Posted: 06 Sep 2011 06:16 AM PDT

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ


      Αγαπητέ Συνάδελφε

      Σε συγχαίρουμε για το θάρρος και την αποφασιστικότητα σου να έλθεις σήμερα στο Προσκλητήριο αλλά και για τη δύναμη, να υπερνικήσεις τις εσωτερικές σου αντιστάσεις.

      Σκοπός του παρόντος δεν είναι να ενημερωθείς για τους λόγους και την αναγκαιότητα της πρωτοβουλίας των αποστράτων συναδέλφων σου να ιδρύσουν πολιτικό κόμμα. Αφού τα βήματά σου σε οδήγησαν σήμερα μέχρι εδώ, ήδη έχεις κατανοήσει τους λόγους καθώς μοιράζεσαι μαζί μας τις ίδιες αντιλήψεις και τις κοινές εθνικές πεποιθήσεις. Σκοπός είναι να ενημερωθείς για τη συνέχεια των ενεργειών, οι οποίες στο εξής θα είναι και δικές σου ενέργειες.

      Οι απόστρατοι αξιωματικοί δεν είναι επαγγελματίες  πολιτικοί, ούτε ενδιαφέρονται για πολιτικές καριέρες.  Υπό τις σημερινές όμως περιστάσεις η πολιτική δραστηριοποίηση για τον απόστρατο αξιωματικό, σε συνδυασμό με την διοικητική και οργανωτική του εμπειρία, επιβάλλεται ως εθνική ανάγκη η οποία πηγάζει από την υψηλή αντίληψη του πατριωτικού καθήκοντος.

      Η κινητοποίηση της εν υπνώσει κολοσσιαίας  δυνάμεως του  συνόλου των αποστράτων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, μετά των οικογενειών τους καθώς και...

Η εντύπωση που έχω για τον Κ. Καραμανλή, είναι πως πρόκειται για έναν έντιμο αστό πολιτικό, που δεν ήθελε να πάει κόντρα στα συμφέροντα του λαού του. Ηθελε την Ελλάδα κυρίαρχη χώρα μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο και ο ίδιος δεν ενδιαφερόταν να κάνει καριέρα. Αποσύρθηκε αθόρυβα. Δεν κράτησε το όνομά του στην επικαιρότητα και μοιάζει να ιδιωτεύει.



Π. Κοροβέσης: "Ηθελε την Ελλάδα κυρίαρχη χώρα-Αποσύρθηκε σαν έντιμος πολιτικός καθώς δεν μπορούσε να εφαρμόσει το πρόγραμμά του"...Ποιον εννοεί άραγε;

http://voices.gr/wp-content/uploads/_korovesis_periklis_0709.jpg


Του ΠΕΡΙΚΛΗ ΚΟΡΟΒΕΣΗ
(ναι ναι του γνωστού βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ)

Σε εποχές λιτότητας κόβεται και το καλοκαίρι. Κανείς από τους γνωστούς μου δεν γύρισε ξέγνοιαστος και ξεκούραστος από τις διακοπές του. Το μυαλό τους έμεινε φυλακισμένο στην αβεβαιότητα του αύριο και κάποιοι προτίμησαν να γυρίσουν βιαστικά στην Αθήνα.
Δεν χαίρονταν ούτε το ουζάκι τους στην παραλία. Είναι γεγονός πως η κρίση που δημιούργησε η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν είναι μόνο στο οικονομικό επίπεδο. Είναι κρίση όλης της κοινωνίας, με τελικό αποδέκτη τον άνθρωπο που πέφτει στη μελαγχολία και την κατάθλιψη, με αποτέλεσμα όλη η κοινωνία να είναι άρρωστη.
Και πάνω σε αυτά έρχεται η δικαστική επιβεβαίωση πως ο Ελληνας πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής ήταν «ύποπτος» και βρισκόταν σε διαρκή παρακολούθηση από την πρεσβεία των ΗΠΑ. Και σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, αν χρειαζόταν, θα τον δολοφονούσαν. Η υπόθεση των υποκλοπών σήμερα έχει ξεχαστεί. Αλλά και όταν ακόμα ήταν στην επικαιρότητα,δεν πήρε την έκταση που χρειαζόταν. Στην ουσία της ήταν ένα σχέδιο πραξικοπήματος που, δυστυχώς, συνεργάστηκε σε αυτό ο τέως πρωθυπουργός με την παραίτησή του.
Η εντύπωση που έχω για τον Κ. Καραμανλή, χωρίς να τον έχω γνωρίσει προσωπικά, είναι πως πρόκειται για έναν έντιμο αστό πολιτικό, που δεν ήθελε να πάει κόντρα στα συμφέροντα του λαού του. Ηθελε την Ελλάδα κυρίαρχη χώρα μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο και ο ίδιος δεν ενδιαφερόταν να κάνει καριέρα. Αποσύρθηκε αθόρυβα. Δεν κράτησε το όνομά του στην επικαιρότητα και μοιάζει να ιδιωτεύει. Και αυτό τι σημαίνει; Αν κάποιος έντιμος πολιτικός αρχηγός δεν μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμά του, αποσύρεται. Το αντίθετο συμβαίνει με τους πολιτικούς απατεώνες, που άλλα υπόσχονται και άλλα κάνουν. Και αυτό θα μπορούσαμε να το λέγαμε ένα πραξικόπημα του ψεύδους. Να έχει σχέση με τις υποκλοπές;
Και όπως το μυαλό του ανθρώπου κάνει χωρίς λόγο περίεργα άλματα, σκέφθηκα τον Τομά Σανκάρα, που είναι σχεδόν άγνωστος στην Ελλάδα. Ηταν ο θεμελιωτής της Μπουρκίνα Φάσο, που σημαίνει η γη των ενάρετων ανθρώπων. Ετσι μετονόμασε την παλιά αποικία των Γάλλων, την Ανω Βόλτα. Η χώρα ήταν ρημαγμένη. Εξαντλημένη γη, ξεραμένα ποτάμια, αποδεκατισμένα δάση. Ενα στα δύο παιδιά που γεννιούνταν πέθαινε στους τρεις πρώτους μήνες της ζωής του.Το μέγα πρόβλημα ήταν το νερό. Και ζήτησε βοήθεια από την Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να ανοίξουν πηγάδια. Και του αρνήθηκαν. Ηταν τότε που έκανε την περίφημη δήλωση που τα λέει όλα: «Μας αρνούνται πόρους για να ανοίξουμε πηγάδια στα εκατό μέτρα, αλλά διατίθενται να σκάψουν πηγάδια τριών χιλιάδων μέτρων για την εξαγωγή πετρελαίου». Το πετρέλαιο είναι τα άπληστα κέρδη· το σπάνιο και ιερό αγαθό, το νερό, που είναι για τους ανθρώπους, απαγορεύεται. Παρ' όλα αυτά καταπολέμησε τον αναλφαβητισμό, ανέστησε τα δάση και υπήρχε επάρκεια τροφίμων. Και γι' αυτό έγινε επικίνδυνος.
Το 1987, αυτοί τους οποίους αποκαλούμε «διεθνή κοινότητα», στην ουσία η απόλυτη μαφία, αποφάσισαν να απαλλαγούν από αυτόν το νέο Λουμούμπα και επέβαλε τον Μπλεζ Καμπαορέ, που εγκαθίδρυσε τη δικιά του προσωπική δικτατορία στην υπηρεσία της Δύσης. Να γιατί έχουμε τόσο πολλούς μετανάστες από αυτήν τη χώρα.Φυσικά και δεν κάνω σύγκριση μεταξύ Καραμανλή και Σανκάρα. Ούτε υπάρχουν οι σχετικές αναλογίες. Αυτό που σκέφτομαι είναι πως αν βρεθεί ένας πολιτικός ηγέτης να ενδιαφερθεί για το λαό του και ζητήσει τα αυτονόητα, γίνεται αυτομάτως επικίνδυνος και μπαίνει στο στόχαστρο.
Τελικά αυτό που λέμε «επανάσταση» δεν είναι οι φωτογραφίες από τα παλιά άλμπουμ,που όλοι έχουμε στο μυαλό μας. Είναι ένα απλό αίτημα δικαιοσύνης για όλους (η φτώχεια, η ανεργία, η έλλειψη στέγης κ.λπ. είναι η απόλυτη αδικία). Και αυτές οι ιδέες μπορούν να προέλθουν από ποικίλους χώρους,εκτός από την εξουσιαστική Αριστερά.


ΠΗΓΗ

Ικανοποιημένη η Ντόρα Μπακογιάννη για τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση


Ικανοποίηση από την Ντόρα Μπακογιάννη για τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση


06-09-2011 23:52:08





Eύσημα και ικανοποίηση από την Ντόρα Μπακογιάννη προς την κυβέρνηση για τις ανακοινώσεις Βενιζέλου που οδηγούν στην ανεργία και στην απόγνωση εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους. Η πρόεδρος του κόμματος "Δημοκρατική Συμμαχία", η Ντόρα Μπακογιάννη εξέφρασε την ικανοποίησή της που η κυβέρνηση, "αναγνωρίζοντας τις εγκληματικές της καθυστερήσεις, προχώρησε επιτέλους στην ανακοίνωση ενός μέρους των διαρθρωτικών αλλαγών για τις οποίες έχει δεσμευθεί η χώρα."
Κατά τα λοιπά τα κόμματα της Αριστεράς αντέδρασαν και αναμένεται και η τοποθέτηση της Ν.Δ.
Για «θράσος της κυβέρνησης να εξαγγέλλει την ταχύτατη εφαρμογή των άγριων μέτρων του μεσοπρόθεσμου που τσακίζουν το παρόν και το μέλλον των εργαζομένων και της νεολαίας και να καμώνεται ότι αμαρτάνει για το καλό τους» κάνει λόγο το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του. «Ο λαός πρέπει να τους το ανταποδώσει με μαζική καταδίκη παντού», συνεχίζει η ανακοίνωση, ενώ επισημαίνεται ότι «κυβέρνηση και τρόικα ήταν και είναι μαζί στην εξόντωση των λαϊκών δικαιωμάτων, έχοντας και τη συναίνεση της ΝΔ. Ο λαός πρέπει να συσπειρωθεί και να οργανωθεί για να τους αποκρούσει και να ανατρέψει την πολιτική τους. Άλλη ελπίδα δεν υπάρχει».
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε ότι «η κυβέρνηση Παπανδρέου - Βενιζέλου σε ένα υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε να ξεπουλήσει τη χώρα και να ισοπεδώσει την κοινωνία» και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς αυτή τη λαίλαπα που με αυτάρεσκο κυνισμό ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών. Η μόνη απάντηση είναι οι μαζικοί ενωτικοί κοινωνικοί αγώνες για την ανατροπή τους πριν τα διαλύσουν όλα».
Η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς αναφέρει: «Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογράμμισε ότι σηκώνουν πολύ ψηλά τη σημαία των διαρθρωτικών αλλαγών. Με τα μέτρα όμως που επαναλαμβάνουν ότι θα προωθήσουν, υποστέλλουν οριστικά τη σημαία της κοινωνικής αντοχής και αποδοχής».


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τα πέτρινα μανιτάρια της Θράκης (Bίντεο)




Τα πέτρινα μανιτάρια της Θράκης (Bίντεο)

-
Πρόκειται για μια αρχαιολογική καταγραφή των ευρημάτων στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης και του Έβρου, όπου οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μαζί με ανθρωπόμορφες κόγχες και πέτρινα μανιτάρια που συμβολίζουν αρχαίες ιερές τοποθεσίες.