Σελίδες

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

70 χρόνια σε περίμενα


Έλα, ρε άτιμε. Έλα να τα πάρεις όλα. Και για όσα πάλεψαν οι πρόγονοί μου και για τα δύο μέτρα κήπο που μου άφησαν οι παππούδες μου. Έλα να πάρεις και τα μεροκάματα, τα σκληρά,  που τα έβαζα στην άκρη για μια ώρα δύσκολη, εκείνη της αρρώστιας. Έλα να τα πάρεις όλα. Πάρε και τον ήλιο που τόσο τον γουστάρεις για να λιάζουν οι συφιλιδικοί τα κορμιά τους αποκτώντας το μεσογειακό χρώμα που τόσο επιθυμούν και τόσο απεχθάνονται. Πάρε ρε, και τις θάλασσές μου να εξάγεις αέριο και τα ποτάμια μου να παράγεις ενέργεια φθηνή μόνο για την πάρτη σου. Πάρε και το γάλα των προβάτων μας και τα στάρια των κάμπων μας.
Το ξέρω που το πας, άτιμε. Το πας εκεί που πάντα ήθελες να το φθάσεις. Να καταστήσεις έναν λαό υπηρέτη. Να βλέπω απελπισμένες μεσόκοπες να βγάζουν μεροκάματο σε μπουρδέλα παραπήγματα ενώ οι πιο νέες να φεύγουν καραβιές...

Μεχμέτ Αλί Μπιράντ: «Εμφύλιος, ή θα γίνουμε Αφγανιστάν»!

από το Defencepoint.gr
Αυτό είναι το νόημα των αναλύσεων Τούρκων «κοσμικών» αναφορικά με τις νέες εξαγγελίες Ερντογάν περί της δημιουργίας μίας θρησκευόμενης νεολαίας στην Τουρκία. Ο Ρ. Τ. Ερντογάν, δήλωσε πως η κυβέρνηση της χώρας του σκοπό έχει να αναπτύξει μία νεολαία με θρησκευτικό συναίσθημα με αποτέλεσμα να δημιουργήσει έναν ακόμα… νευρικό κλονισμό στους ήδη αποθαρρημένους Κεμαλικούς οι οποίοι δέχονται την μία «σφαλιάρα» μετά την άλλη από τους ανανήψαντες Πανισλαμιστές.
«Θέλουμε να δημιουργήσουμε μία θρησκευόμενη νεολαία» υπογράμμισε ο Τούρκος πρωθυπουργός στο κοινοβούλιο της χώρας, μην αφήνοντας καμία αμφιβολία για τη πραγματική ατζέντα του κόμματός τους. «Περιμένετε ένα συντηρητικό δημοκρατικό κόμμα όπως το ΑΚΡ να ευνοήσει την δημιουργία μίας άθεης νεολαίας; Αυτή μπορεί να είναι η δικιά σας αποστολή, η δικιά σας δουλειά, όχι η δικιά μας» και συμπλήρωσε πως σκοπεύει να δημιουργήσει μία «συντηρητική και δημοκρατική γενιά, η οποία θα αγκαλιάσει τις αρχές και τις αξίες του έθνους».
Όλα τα παραπάνω όπως είναι πολύ φυσικό οδήγησαν τον ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, να υπερασπιστεί τις αρχές του Ατατουρκισμού λέγοντας πως «είναι αμαρτία να χρησιμοποιεί κάποιος το θρησκευτικό συναίσθημα προς...

Αποστάσεις Τατσόπουλου από το 1821 του ΣΚΑΪ;


Κι ενώ δεν χρειάζεται να ζορίσουμε ιδιαίτερα τη μνήμη μας για να θυμηθούμε την πολιτική άποψη του Θ. Βερέμη πάνω στο σημερινό ελληνικό ζήτημα, (εδώ κι εδώ, δυο χαρακτηριστικά στιγμιότυπα), η χθεσινή τηλεοπτική τοποθέτηση του Π. Τατσόπουλου, παρουσιαστή της σειράς του ΣΚΑΪ “1821”, δείχνει μετακίνηση κατά ένα ακόμα κλικ μακρύτερα (προηγήθηκε το ντοκιμαντέρ της Αλ. Πασχαλίδου) από το μέχρι πρότινος ένθερμο τρίο υπεράσπισης της δυτικής πορείας της Ελλάδας: τους δυο ιστορικούς συμβούλους του “1821” Βερέμη-Μιχαηλίδη και τον ίδιο ως παρουσιαστή. Η πορεία αυτή είχε, βεβαίως, να κάνει με την πολιτική του αέναου δανεισμού, την οποία οι ιστορικοί έβλεπαν ως μονόδρομο και ελληνική αναγκαιότητα / επιτυχία από το 1824.
Φυσικά, το ζήτημα δεν είναι άσπρο-μαύρο και το αντίθετο της “δύσης” δεν είναι η “ανατολή”. Το -πάντα καλά κρυμμένο- θέμα είναι: πριν βάλουμε το ψευδές δίλημμα...

ΚΥΠΡΟΣ. Ποιας πλευράς είναι διαπραγματευτής;


Μέχρι τώρα, είχαμε τουλάχιστον το άλλοθι ότι απορρίπταμε προτάσεις ξένων, οι οποίοι ήθελαν να επιβάλουν λύσεις ανεξάρτητα αν ήσαν δίκαιες, βιώσιμες και λειτουργικές. Τώρα, ο Πρόεδρος Χριστόφιας μάς οδήγησε στο τραγικό σημείο οι Ελληνοκύπριοι να απορρίπτουν δικές τους προτάσεις.
Και καταθέτουμε το ακόλουθο φανταστικό σενάριο, για να καταδείξουμε την τραγικότητα της κατάστασης: Ας υποθέσουμε ότι οι προτάσεις Χριστόφια γίνονται αποδεκτές από την τουρκική πλευρά και οδηγούνται σε δημοψήφισμα, το οποίο θα καταλήξει σίγουρα σε ένα πιο βροντερό «όχι» των Ελληνοκυπρίων, από εκείνο του σχεδίου Ανάν. Ποιος τρίτος, ποιος ξένος, ποια διεθνής κοινότητα θα δικαιολογούσε το «όχι» μας; Δεν θα έλεγαν όλοι ότι είμαστε ανισόρροποι άνθρωποι, ότι δεν θέλουμε λύση και πως η μόνη διέξοδος είναι η δημιουργία δύο κρατών;
Στ' αλήθεια, ο Πρόεδρος Χριστόφιας σκέφτηκε ποτέ τι θα συνέβαινε, αν αυτές οι ...

Χρεοκοπία ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ


Πρώτα πρέπει να νικήσουμε τον φόβο της άγνοιας και μετά τους τοκογλύφους.
Μας δουλεύουν τα ζώα του ιμπεριαλισμού και τα τοπικά φερέφωνά τους.
Ο ελληνικός λαός έχει πέσει θύμα μιας πρωτοφανούς μεθόδευσης. Έχει πέσει θύμα μιας τεράστιας προσπάθειας δυσφήμισης, εκβιασμού και τρομοκρατίας ...Θύμα μιας προσπάθειας δαιμονοποίησής του, που ανάλογες έχουμε δει μόνον εις βάρος των Σέρβων και των Ιρακινών παραμονές των στρατιωτικών επεμβάσεων εναντίον τους. Για λόγους τους οποίους υποψιαζόμαστε —αλλά δεν είναι της παρούσης να αναφέρουμε— γνωστά κέντρα του παγκόσμιου ιμπεριαλισμού ασχολούνται μέρα-νύκτα με το ελληνικό "ζήτημα". Σε έναν κόσμο που βουλιάζει από τα χρέη, τα πάντα αποδίδονται στην Ελλάδα. Η "γέφυρα" της οικονομίας "γκρεμίζεται", όχι επειδή είναι βαριοί οι "ελέφαντες", αλλά επειδή ένα "μυρμήγκι" κουβαλούσε μαζί του έναν "σάκο". Δεν είναι ένοχοι οι "ελέφαντες", γιατί αυτοί —ως "υπεύθυνοι"— κουβαλάνε μόνον τα απαραίτητα μαζί τους, σε αντίθεση με το προκλητικό και  ανεύθυνο "μυρμήγκι", το οποίο είχε το θράσος να κουβαλάει μαζί του έναν "σάκο".

Σε έναν κόσμο, όπου τα τρισεκατομμύρια "σφυρίζουν" απειλητικά γύρω από τους λαούς, υπεύθυνοι για όλα είναι οι Έλληνες, που —άκουσον άκουσον— έχουν συλλογική σύμβαση εργασίας. Σε έναν κόσμο, όπου οι ΗΠΑ διαρκώς καθυστερούν το "μοιραίο" με νέες εκτυπώσεις δολαρίων και νομοθετικές ρυθμίσεις αύξησης του χρέους τους,...

Aυτοί ... "άδουν" στο υπουργικό συμβούλιο και η Standard and Poor’s μας χρεοκοπεί νύχτα!



Η Ελλάδα θα κηρυχθεί σε καθεστώς χρεοκοπίας είτε ψηφίσει η Βουλή το νέο Μνημόνιο είτε δεν το ψηφίσει, αν στις επόμενες ημέρες μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή, το PSI κλείσει με συμμετοχή τέτοια (οι απόψεις διίστανται, άλλοι μιλάνε για 80%, άλλλοι για 90%) που να δίνει το δικαίωμα στην Ελλάδα να τους πάει σε αναγκαστικό "κούρεμα" τους υπόλοιπους δανειστές, αναφέρει σε ανακοίνωσή της πριν από λίγο ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor’s!
Συγκεκριμένα ξεκαθαρίζουν οι Αμερικανοί ότι ...

Παπανδρέου απ΄άλλο πλανήτη! Από που ήρθε ο σπουδαίος αυτός ηγέτης; Θα μπορούσε να αναρρωτηθεί ένας εξωγήινος που μόλις έφτασε σε τούτη εδώ τη χώρα!!!



Γιώργος Αδαλής 




Μιλώντας σε πρώτο ενικό πρόσωπο, είπε «να σφίξΟΥΜΕ το ζωνάρι για να αντέξΟΥΜΕ», προκαλώντας την οργή όσων άκουσαν την σημερινή του ομιλία στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ! Προφανώς, ήθελε να δείξει ότι και αυτός συμπάσχει με τον λαό, ξεχνώντας βέβαια την χλιδάτη ζωή που κάνει ο ίδιος και η οικογένειά του! Ξεχνώντας ότι το ζωνάρι το σφίγγουν 10.000.000 Ελληνες ανάμεσα στους οποίους ΔΕΝ είναι ο ίδιος!

Μίλησε λες και ήρθε μόλις τώρα από μια άλλη χώρα, ή καλύτερα από ένα άλλο πλανήτη!

Μίλησε λες και δεν φέρει το 100% της ευθύνης για τα εγκληματικά λάθη της διετίας που...

Μεγάλη δημοσκόπηση - έκπληξη για τον Κώστα Καραμανλή. Λέτε να χάσουν τον ύπνο τους μερικοί-μερικοί;


Μεγάλη δημοσκόπηση - έκπληξη για τον Κώστα ΚαραμανλήΜια δημοσκόπηση για τον Κώστα Καραμανλή που θα προκαλέσει πολλές συζητήσεις διενήργησε τις προηγούμενες ημέρες πολύ γνωστή εταιρία που συνεργάζεται με κυριακάτικη εφημερίδα.
Η εταιρία δημοσκοπήσεων -σύμφωνα με απολύτως αξιόπιστες πληροφορίες -  απευθύνθηκε σε μεγάλο αριθμό πολιτών και έθεσε μια σειρά από ερωτήματα σχετικά με την άποψη που έχουν για το πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού, για το έργο που επιτέλεσε στην κυβερνητική του θητεία και για την...

Και ενώ οι ξένοι παίρνουν στα σοβαρά τον Καρατζαφέρη (εκεί φθάσαμε)....


Για απόφαση της Ελλάδας «εντός ή εκτός ευρώ» μιλά ο Guardian

Νέα Υόρκη: Μία χώρα που βρίσκεται αντιμέτωπη με το φάσμα της χρεοκοπίας και πρέπει να αποφασίσει άμεσα αν θα παραμείνει ή θα αποχωρήσει από το ευρώ είναι η Ελλάδα, εκτιμούν διεθνή μέσα ενημέρωσης που παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στη χώρα μας σε πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο. Ο Guardian στο φύλλο του Σαββάτου θέτει ευθέως το ερώτημα στο πρώτο θέμα του: «Μέσα ή έξω από το ευρώ: η Ελλάδα πρέπει να αποφασίσει μέχρι αύριο [την Κυριακή]». Το άρθρο συνοδεύεται από μία μεγάλη φωτογραφία από τη διαδήλωση της Παρασκευής στο κέντρο της Αθήνας.
Ανησυχία για τις εξελίξεις στην Ελλάδα επικρατεί σε οικονομικούς και πολιτικούς κύκλους των ΗΠΑ την ώρα που και τα αμερικανικά ΜΜΕ εκτιμούν ότι παραμένει «συνεχώς ανοικτό το ενδεχόμενο» για χρεοκοπία της χώρας μας.
Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται το γεγονός ότι «όλα είναι στον αέρα», δεν...

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ. ΌΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΌΧΙ ΚΑΠΕΛΩΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΠΑΜ, ΠΑΜΕ, ΚΚΕ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ «ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ»

 Γιατί το πακέτο αφορά εμάς κι όχι εκείνους.
Γιατί κι αν μας αφαίρεσαν το δικαίωμα ψήφου στις κάλπες υπάρχει πάντα το δικαίωμα ψήφου στους δρόμους.
Γιατί ακόμα κι αν δεν καταφέρουμε να αποτρέψουμε το αίσχος
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΜΦΩΝΟΙ.
Οι δανειστές, οι κυβερνώντες και οι λαοί που παρακολοθούν
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΩΣ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

Τη Κυριακή πρέπει να ψηφίσουμε όλοι στο δικό μας Κοινοβούλιο.
Γιατί ότι υπογραφεί θα ορίσει τις ζωές μας, τις ζωές των παιδιών και τις ζώες των αγέννητων...

«Σώστε τώρα την Ελλάδα» λένε οι Κύπριοι αδελφοί μας.

Η  ΚΑΤΑΡΑ των πολιτικών είναι το κόστος. Και κόστος σημαίνει εκλογικές ζημιές, μείωση ποσοστών. Ο φόβος αυτός κατατρύχει τους πολιτικούς και τους οδηγεί πολλές φορές σε λανθασμένες επιλογές και αποφάσεις. Τους δημιουργεί ανασφάλειες και κινούνται χωρίς αποφασιστικότητα και τόλμη. Η πολιτική για να μπορεί να προσφέρει προοπτική, πρέπει να έχει βασικά στοιχεία και χαρακτηριστικά, όπως είναι η διορατικότητα, η αποφασιστικότητα και οι προτάσεις/ιδέες. Πρέπει να υπάρχει όραμα για τη χώρα και όχι μόνο προσωπικοί σχεδιασμοί και ατζέντες. 
Στην Ελλάδα,τα μέτρα που συζητούνται και υιοθετούνται έπρεπε να είχαν ληφθεί προ πολλού. Δεν έγινε, όμως, τούτο καθώς φοβόντουσαν, κυβερνήσεις και αντιπολίτευση, το πολιτικό κόστος. Σήμερα κάτω από το βάρος της απειλής της χρεοκοπίας, αναγκάζονται με σκυμμένα κεφάλια να πάρουν οδυνηρές αποφάσεις. Αποφάσεις που μπορεί να...

Μολύνουν την Ακρόπολη οι αλήτες ΚοΚο-έδες....


Μέλη του ΚΚΕ κρέμασαν πανό στην Ακρόπολη
«Κάτω η δικτατορία μονοπωλίων της Ευρωπαϊκής Ενωσης» το σύνθημα, γραμμένο στα ελληνικά και στα αγγλικά.

Δύο πανό, το ένα γραμμένο στα ελληνικά και το άλλο στα αγγλικά ανήρτησαν μέλη του ΚΚΕ το πρωί, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Απορίας άξιον το γιατί δεν τα συμπληρώνουν με το «ΖΗΤΩ η δικτατορία του προλεταριάτου». Από ηλίθιους ανεγκέφαλους φασίστες όλα να τα περιμένει κανένας!

Η Ευρωπαϊκή κρίση χρέους στρέφει τη Γερμανία ενάντια στην Ελλάδα.


Από τον Guardian
του Larry Elliott
μετφ: CYNICAL

Οι Γερμανοί θέλουν την Ελλάδα έξω. Αυτό είναι το καθαρό μήνυμα από την απόφαση του Eurogroup να αρνηθεί την προσφορά ενός φρέσκου πακέτου μέτρων λιτότητας σε αντάλλαγμα για τα 130 δις ευρώ του bail-out. Τις προηγούμενες μέρες έγινε φανερό με οδυνηρό τρόπο ότι η κυβέρνηση συνασπισμού της Ελλάδας είχε πραγματικό πρόβλημα στο να εξασφαλίσει τη συμφωνία, αλλά τώρα της ζητήθηκε να κόψει κι άλλα. Το Βερολίνο επιθυμεί περισσότερο πόνο και θυσίες.
Οι Γερμανοί θα μπορούσαν να πουν ότι η σκληρή προσέγγιση δικαιολογείται από...

Αντίο πατρίδα



Να την ξαναδώ ακόμα μια φορά ήθελα. Την Ελληνίδα που φορά το μαύρο μαντήλι για να πενθεί τις χαρές που δεν έζησε και αυτές που έφυγαν ανεπιστρεπτί. Να κουβαλά το ταψί με το ξεροψημένο από φούρνο ψωμί στο κεφάλι ισορροπώντας τα τσακισμένα πόδια της στο καλντερίμι κρατώντας το μέτωπο ψηλά σαν Καρυάτιδα που ακόμα και γερασμένη είναι εκεί για να κρατά τη μετόπη της αξιοπρέπειας.

Να τον ξαναδώ ακόμα μια φορά ήθελα. Να χώνει το τσαπί τόσο βαθιά στην γη σκοτώνοντας το χώμα για να...

ΗΡΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ

                 

Καλημέρα αδέρφια και μην ξεχνάτε: ΗΡΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΠΙΑ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ.
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΟΥΝ ΑΠ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 12-2-2012 ΟΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ...

Για την Κύπρο μας...


ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΣΑΙΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΠΡΙΩΝ ΝΟΜΟΥ  ΛΑΡΙΣΑΣ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΥΠΡΙΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΦΕΚΥΛ)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Ο Δήμος Λαρισαίων τιμά την Λαρισαία δημοσιογράφο Αθηνά Κρικέλη, παραγωγό και σκηνοθέτη της βραβευμένης ταινίας μικρού μήκους
«Οι Εγκλωβισμένοι της Κύπρου»
που πήρε το πρώτο βραβείο καλύτερου πολιτικού ντοκιμαντέρ 2011 (για τις ΗΠΑ και διεθνώς) στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης.
Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 8:00 μ.μ. στην αίθουσα του ΟΥΗΛ   (πίσω από την κτίριο της παλιάς Νομαρχίας).
συνδιοργανώνεται με τον Σύλλογο Κυπρίων Νομού  Λάρισας
και την Φοιτητική Ένωση Κυπριών Λάρισας (ΦΕΚΥΛ)
Η Κυρία Κρικέλη θα τιμηθεί και από τον Σύλλογο Κυπρίων Νομού Λάρισας

Με τιμή
Οι Διοργανωτές

ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ-ΝΤΙΝΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΗ <a.avgoustis@hotmail.com>

Τετέλεσται! Οι Ελληνες εν τάφω…


Αβουλοι, μοιραίοι, σπιθαμιαίοι. Τίποτα δεν διαπραγματεύθηκαν. Τίποτα δεν διέσωσαν. Υπέκυψαν ασυζητητί σε όλους τους όρους και τις απαιτήσεις των επικυρίαρχων υπαλλήλων της ΕΕ και του ΔΝΤ, βυθίζοντας τη χώρα μας στο πιο βαθύ σκοτάδι της σύγχρονης ιστορίας της. Ο λόγος για τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων της συγκυβέρνησης – τον Γιώργο Παπανδρέου του ΠΑΣΟΚ, τον Αντώνη Σαμαρά της ΝΔ και τον Γιώργο Καρατζαφέρη του ΛΑΟΣ. Εξαιρετικά εύκολο αποδείχθηκε να καμφθούν οι επί μήνες ανέξοδα διαφημιζόμενες ως δήθεν ανυποχώρητες «κόκκινες γραμμές» του προέδρου της ΝΔ – σαν παγωτό χωνάκι στον ήλιο της Σαχάρας! Για τον Γ. Παπανδρέου και τον Γ. Καρατζαφέρη δεν υπήρχε φυσικά καμιά αμφιβολία ως προς το τι θα έπρατταν, αφού αυτοί είχαν ψηφίσει ήδη το πρώτο Μνημόνιο, αλλά αποδείχθηκε ότι και ο Α. Σαμαράς δεν είχε την κρίσιμη στιγμή το σθένος να διαφοροποιηθεί από αυτούς που σωστά λοιδωρούσε, κατατασσόμενος τελικά στην ίδια με αυτούς κατηγορία στη συνείδηση του ελληνικού λαού.
Τα ονόματα όλων αυτών που κατείχαν θέσεις ευθύνης και συναίνεσαν να παραδώσουν την Ελλάδα στις απαιτήσεις των κοινωνικών βαρβάρων της ΕΕ και του ΔΝΤ θα...

Η ελληνική πολιτική ηγεσία αντιμέτωπη με την πραγματικότητα.


Του Γιώργου Καισάριου 
Η καθυστέρηση που βλέπετε τόσες μέρες όσον αφορά το μνημόνιο κτλ, έχει να κάνει με το γεγονός ότι η ελληνική πολιτική ηγεσία έχει έρθει αντιμέτωπη με την πραγματικότητα.

Η πραγματικότητα είναι ότι οι διάφορες παροχές που λάμβαναν τόσα χρόνια πολλοί δημόσιο, ΔΕΚΟ και λοιποί ευγενείς κλάδοι, ήταν με δανεικά.

Και τώρα που τελείωσαν τα δανεικά, οι ελληνικές πολιτικές ηγεσίες δεν ξέρουν τι να κάνουν. Δεν ξέρουν πως θα πουν στον κόσμο ότι όλα όσα τους είχαν υποσχεθεί τόσα χρόνια ήταν ένα ψέμα.

Κυρίως όμως, δεν ξέρουν πως θα πουν στους δικαιούχος των παχουλών συντάξεων των ΔΕΚΟ (του hard core πυρήνα της κρατικίστικης ελληνικής πραγματικότητας) ότι θα πρέπει να τους πάρουν πίσω ένα μέρος των 2000-3000 ευρώ σε σύνταξη που λαμβάνουν κάθε μήνα.

Η ΓΕΝΟΠ και ο αρχιστράτηγος αυτής (ο κύριος Φωτόπουλος), προχτές...

ZEIT- Online: «Αφήστε ήσυχους τους Έλληνες!»



http://vstatic.doldigital.net/vimawebstatic/0A211AC17B8CBA807527E3EB4BFA6840.jpg
Όλο το αρθρο μεταφρασμένο

«Ειδήσεις από μια διχασμένη Ευρώπη: Η Γερμανία αυξάνει για πρώτη φορά τις εξαγωγές της στο ένα τρις. ευρώ. Η οικονομία ανθεί, τα φορολογικά έσοδα αυξάνονται, η ανεργία μειώνεται...Γερμανία: μία νήσος των μακάρων.

Αντίθετα η Ελλάδα: μια χώρα στο χείλος του γκρεμού και σε αναταραχή. Η μεταβατική κυβέρνηση αποφασίζει ένα...

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ: ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΝΟΣ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ


(Και επειδή και οι κριτικοί, μάλλον ανήκουν σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, προσπαθούν εμφανώς να συγκαλύψουν την ανευθυνότητα, την ανικανότητα και την προδοτική θέση του ελάχιστου Ελβενιζέλου στην όλη υπόθεση, μας παρουσιάζουν τον Στεργιάδη σαν αντιβενιζελικό, ενώ ο άνθρωπος παρέμεινε πιστός στον «Λευθεράκη» μέχρι τέλους... Ο διάλογος με τον Παπανδρέου φαίνεται αμέσως ότι δεν στέκει και στο κάτω-κάτω ο νομάρχης Χίου Παπανδρέου τι έπραξε ενώ άλλωστε είναι γνωστό ότι οι Παπανδρέου δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις με την αλήθεια. Επίσης  αποκρύπτεται το γεγονός ότι οι μπολσεβίκοι βοήθησαν και στρατιωτικά ποικιλοτρόπως τον Κεμάλ εξ αιτίας του στρατιωτικού αποσπάσματος που έστειλε στην Ουκρανία για να καταπνίξει την «επανάστασή τους» ο μικρός βενιζέλος ! Οδυσσεύς). Ακολουθεί η κριτική...

από τους: Εμμανουήλ Μάρκογλου, τ. καθηγητή Παντείου Πανεπιστημίου και Ιωάννη Θεοφανίδη, υποναύαρχο ΠΝ ε.α.

Είδα και εγώ στο Μουσείο Μπενάκη, που επιτελεί πάντα σπουδαίο πολιτιστικό έργο, την ταινία-ντοκυμαντέρ «Σμύρνη: Η καταστροφή μιας κοσμοπολίτικης πόλης, 1900-1922».
Ήταν μια συγκλονιστική εμπειρία, που θα μείνει αξέχαστη σε όσους την είδαν και σε όσους θα τη δουν. Ασφαλώς χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια, κόπος και ίσως εκατοντάδες ώρες εργασίας. Θερμά συγχαρητήρια στην κ. Ηλιού, τον κ. Κιτροέφ, τους συνεργάτες τους και τους γενναιόδωρους χρηματοδότες.
Αλλά σαν Ίωνας και πολιτικός επιστήμων, δεν μπορώ να αντισταθώ στον πειρασμό να κάνω ορισμένες παρατηρήσεις σχετικά με μερικές ανεξήγητες και απαράδεκτες παρερμηνείες και παραλείψεις.
Πρώτον, η ταινία παρουσιάζει τον Ύπατο Αρμοστή Αριστείδη Στεργιάδη, ως σπουδαίο κυβερνήτη που πολλά προσέφερε και πολλά επιτέλεσε. Ντροπή! Ο άνθρωπος αυτός, που έμεινε στην ιστορία ως ο Μαύρος Αρμοστής και που έστειλε στη Σμύρνη ο Βενιζέλος (εναντίον του οποίου και εστράφη), μισούσε κάθε τι το ελληνικό. Είναι γνωστή η βάναυση και χυδαία συμπεριφορά του απέναντι στον...

Οι, Παπακώστας και Καραμίχος ''ξαναποκαλύπτουν'', την Αποκάλυψη του Ιωάννη, στις 24 και 25-02-2012 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

                                              ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ. 

           Σε ποιητική απόδοση και μουσική σύνθεση Νίκου Παπακώστα.

            και σκηνοθετική επιμέλεια και αφήγηση: Γιώργος Καραμίχος.

             24 και 25.02.2012, 21.00 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.





σκηνοθετική επιμέλεια και αφήγηση: Γιώργος Καραμίχος.

Y. KARAMIHOS
clip_image001
 Παρασκευή 24  και Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012, στις 21.00

Πάνος Καμμένος: Το "ΝΑΙ", θα θεωρηθεί και θα αντιμετωπιστεί ως πράξη έσχατης προδοσίας


Τώρα και μέχρι την ώρα της ψηφοφορίας στέλνουμε σαφή μηνύματα στους Βουλευτές και στα κόμματα ότι ψήφος στη δανειακή σύμβαση που οδηγεί στην παράδοση της εθνικής κυριαρχίας, στην υποδούλωση στους οικονομικούς δολοφόνους, θα αντιμετωπιστεί σαν πράξη έσχατης προδοσίας.

Η αναγνώριση του τοκογλυφικού επαχθούς και απεχθούς χρέους που αν ψηφιστεί θα δεσμεύσει παράνομα τις γενιές που έρχονται.

Η προδοτική αντισυνταγματική και ανθελληνική παράδοση της Εθνικής Κυριαρχίας.

Η κατάργηση τής δικαιοδοσίας τής Ελληνικής δικαιοσύνης και ολική ...

Η πρόωρη μεγάλη Παρασκευή. Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012 κρεμάται επί ξύλου ολόκληρος ο ελληνικός λαός


 Ανοιχτή Επιστολή προς τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου,
του Γιώργου Π. Παύλου,  Αν. Καθ. Δ.Π.Θ.
Ξάνθη, 10.02.2012
Κύριοι Βουλευτές,

Πρώτ’ απ’ όλα, ας παραδεχθούμε την μία και μοναδική αλήθεια που παρήγαγε και υπηρέτησε ανά τις χιλιετηρίδες ο λαός μας μαζί με άλλους ευγενείς και πολιτισμένους λαούς. Ότι, δηλαδή, όποιος δεν αγαπάει, δεν υπηρετεί και δεν φροντίζει τον συγκεκριμένο άνθρωπο με σάρκα και οστά, ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής, θρησκείας, ή ό,τι άλλο τον καθορίζει, τότε όσες γραβάτες και κουστούμια πολυτελείας κι αν φοράει, όσες όμορφες ιδεολογίες, διεθνιστικές ή εθνικιστικές κι αν αραδιάζει, όσο κι αν καμώνεται τον σωτήρα ανθρώπων ή λαών, δεν μπορεί να είναι άλλο από λύκος με προβάτου όψη, κλέπτης και ληστής με ύπουλα υποκριτική αμφίεση φιλανθρώπου, ανθρωπιστή ή οικολόγου.
Ως απλός πολίτης σας υποβάλλω έκκληση, έστω και την τελευταία στιγμή, να σταματήσετε τη δολοφονία και την εξόντωση των Ελλήνων πολιτών και του ελληνικού λαού στην Ελλάδα.
Διότι ήδη, έχετε οδηγήσει σε πρωτόγνωρη εξαθλίωση τους Έλληνες πολίτες και τους έχετε καταδικάσει στην ανεργία, στους μισθούς πείνας και στην στέρηση των στοιχειωδών για τη ζωή, τροφή, στέγη, μόρφωση και υγεία. Τώρα δε, με τη νέα Δανειακή Σύμβαση, πουλάτε σε ξεφτιλιστική τιμή κάθε ελληνική περιουσία, δημόσια ή ιδιωτική, και μετατρέπετε τον ελληνικό λαό σε σύγχρονο κολίγο και...

Στον κόσμο του! 14.000 ευρώ πλήρωσε ο Γιώργος Παπανδρέου για τα καινούρια του ποδήλατα!


14.000 ευρώ  πλήρωσε ο Γιώργος  Παπανδρέου για τα καινούρια του ποδήλατα!Δεν μπορώ να το «διαχειριστώ» στο μυαλό μου και το μοιράζομαι μαζί σας γιατί κάπου πρέπει να πω κι εγώ τον πόνο μου, καθώς οι πληροφορίες για τον «αγαπημένο» πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου μου έρχονται σαν βροχή.
Την ώρα λοιπόν, που με κομμένη την ανάσα ο ελληνικός λαός περιμένει να δει την ζωή του να γίνεται ποδήλατο με όλα αυτά τα μέτρα, που έρχονται το ένα μετά το άλλο,  ο κατά τα άλλα συμπαθής πρώην πρωθυπουργός αγοράζει ποδήλατα αξίας 14.000 ευρώ !

Πριν από λίγες μέρες ο Γιώργος Παπανδρέου πήγε στο αγαπημένο του...

Kαστελλόριζο: Ετοιμάζεται να επιστρέψει στη δραχμή το «νησί του Μνημονίου»


Η Μεγίστη, γνωστότερη με την ονομασία Καστελλόριζο (κόκκινο φρούριο), αποτελεί το νοτιανατολικότερο άκρο της Ευρώπης. Απέχει μόλις 2 ναυτικά μίλια από τις τουρκικές ακτές και οι 450 κάτοικοί της (μαζί και οι στρατιώτες) νιώθουν καθημερινά την «καυτή ανάσα» της γείτονας από πάνω τους.
img861-3662c
Την ώρα, δε, που η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να υπογράψει ένα νέο μνημόνιο, εν μέσω έντονων αντιδράσεων κοινωνίας και εργαζομένων, ώστε η χώρα μας να παραμείνει πάση θυσία στο ευρώ, στο Καστελόριζο, το «νησί του μνημονίου», προσωνύμιο από τότε που ο τέως πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου πριν σχεδόν 22 μήνες ανακοίνωσε από το νησί την ένταξη της Ελλάδας στο πρώτο μνημόνιο, ετοιμάζεται να υψώσει σημαία ανεξαρτησίας και να επιστρέψει εκεί από όπου ξεκίνησε η Ελλάδα: Στην δραχμή.
Ενδεικτικά είναι τα όσα λέει στην aftodioikisi.gr ο ο δήμαρχος...

Τελευταία ευκαιρία


Άλλη μια φορά, τα «μέσα ενημέρωσης», τόσο εδώ όσο και στο εξωτερικό, στενάζουν πάνω από το λάθος ερώτημα.
Το ερώτημα δεν είναι αν θα συμφωνηθεί η νέα δανειακή σύμβαση Ελλάδας-τρόικας.
Το ερώτημα είναι τι θα γίνει όταν (κι όχι εάν) δεν είναι δυνατόν να κρυφτεί η αποτυχία της.
Το ότι θα αποτύχει είναι δεδομένο.
Με την ήδη αποτελματωμένη (εδώ και πολλούς μήνες) βιομηχανική παραγωγή να μειώνεται κατά 11,3% σε έναν μόνο μήνα (Δεκέμβριο), τα δημόσια έσοδα να κατρακυλούν κατά 18% τον επόμενο μήνα (Ιανουάριο), και την ανεργία να πετάει στο 20,9% (από 18.2% τον αμέσως προηγούμενο μήνα), το «πλάνο» του Μνημονίου Νο.2 βρίσκεται ήδη νοκ άουτ στο καναβάτσο της ζωής. Μόνο η ελληνική κυβέρνηση προσποιείται ότι είναι όρθιο. (Μην ξεχνάμε ότι ήταν ένα «πλάνο» που βασίστηκε στην υπόθεση ότι εντός του πρώτου τριμήνου του 2012 η οικονομία θα έχει ήδη...

Οι εμμονές των Παλαιστινίων. Γιατί η Παλαιστινιακή Αρχή θα πρέπει να αναγνωρίσει το εβραϊκό κράτος. Η άποψη της μιας πλευράς

Οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων απέτυχαν οικτρά. Η αιτία, όπως γράφουν δύο ανώτεροι αξιωματούχοι της ισραηλινής κυβέρνησης, δεν είναι η διαφωνία επί συγκεκριμένων ζητημάτων, όπως οι εποικισμοί ή το καθεστώς της Ιερουσαλήμ, αλλά κάτι πολύ πιο θεμελιώδες: η άρνηση των Παλαιστινίων να αναγνωρίσουν το Ισραήλ ως εβραϊκό κράτος.


By Yosef Kuperwasser και Shalom Lipner
Σχεδόν δύο δεκαετίες ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων απέτυχαν οικτρά. Ο βασικός λόγος αυτής της αποτυχίας βρίσκεται στην άρνηση των Παλαιστινίων να αναγνωρίσουν το Ισραήλ ως εβραϊκό κράτος.
Ο σκελετός των συμφωνιών του Όσλο, που υπογράφηκαν το 1993, προϋπέθετε ότι τόσο οι Ισραηλινοί όσο και οι Παλαιστίνιοι ήταν, επιτέλους, έτοιμοι να αναγνωρίσουν αμοιβαία τα εθνικά δίκαια και προσδοκίες. Ύστερα από αυτό το θεμελιώδες βήμα, όλοι πίστεψαν...

ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ


Η ΜΟΝΗ ΑΣΦΑΛΗΣ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ - 
                        ΔΩΣΙΛΟΓΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ!

Κάτω από τον αυστηρή εποπτεία της Αστυνομίας, η Λαϊκή Συνέλευση Χολαργού-Παπάγου έχει καταλάβει το Δημαρχείο Χολαργού από τις πρωινές ώρες, έχοντας μάλιστα "ντύσει" το Δημοτικό μέγαρο με πανώ και αφίσες. Καλούν τον κόσμο να βγει στους δρόμους και να ξεσηκωθεί για όσα βιώνει από την άθλια-αντιδημοκρατική - αντισυνταγματική κυβέρνηση Παπαδήμου, με στόχο την ανατροπή της.
Εφόσον δεν βλάψουν τους χώρους του Δημαρχείου και εφόσον αυτό το κίνημα...