Σελίδες

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Θρασύδειλε Σηφουνάκη.....Ο Αμβρόσιος σε γυρεύει. Ούτε ψυχολόγος να ήταν!!!!


Πυρά κατά του Υπουργού Περιβάλλοντος εξαπέλυσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, με αφορμή της δηλώσεις του Υπουργού κατά της Εκκλησίας.
«Όσο ψηλά κι αν ευρίσκεται στην κοινωνική Πυραμίδα ο Σηφουνάκης, τελικά είναι ένα …ανθρωπάκι!», αναφέρει χαρακτηριστικά μέσω από το blog του ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων.
Παρακάτω τα όσα αναφέρει ο κ. Αμβρόσιος:
Αναφέρομαι στον Υφυπουργό Περιβάλλοντος.
Δεν τον προσφωνώ «Εξοχώτατο», καθώς επιβάλλει το Πρωτόκολλο, διότι δεν είναι ψηλά,  δεν προ-εξέχει, δεν ευρίσκεται στην κορυφή, δηλ. δεν είναι κορυφαίος!
Αυτά καθ’ εαυτά τα αξιώματα δεν προσδίδουν αξία σ’ αυτόν, που κατέχει ένα αξίωμα!
Δεν τον προσφωνώ «Αξιότιμο», διότι δεν είναι άξιος τιμής!
Δεν τον προσφωνώ ούτε και «Κύριο», διότι δεν κυριαρχεί στα πάθη της ψυχής του.

Και … εγένετο κυβέρνησις!....


 

Με το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης υπό τον εντολοδόχο Πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο, όλοι οι Έλληνες προσδοκούν κάτι καλύτερο για ν’ αποφύγουμε την «εθνική μας μοναξιά», που τραγουδάει και ο Δημήρης Μητροπάνος, αλλά η ομίχλη του πολιτικού τοπίου πολύ σύντομα θα διαλυθεί και στο άμεσο μέλλον θα εμφανιστεί ένα νέο πολιτικό σκηνικό στη Χώρα μας, που θα ανατρέψει τα σχέδια όλων των σημερινών πολιτικών φορέων του τόπου!..
ΚΑΙ … εγένετο κυβέρνησις!.. Ελληνική κυβέρνηση (προς το παρόν τουλάχιστον)!.. 
Η υπό τον κ. Λουκά Παπαδήμο ορκισθείσα «μεταβατική κυβέρνηση» των Ελλήνων καλείται πλέον να επιλύσει όλα τα σοβαρά προβλήματα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Και τα προβλήματα αυτά δεν είναι λίγα.
Ο γράφων, όπως το έγραψε και χθες, δεν έχει παρά να ευχηθεί στο νέο Πρωθυπουργό, αλλά και σε όλους τους υπουργούς (παλιούς και νέους), ό,τι το καλύτερο για την επιτυχία στο έργο τους.
Θα ήθελα όμως να κάνουμε μια διερεύνηση του νέου πολιτικού σκηνικού, που διαμορφώνεται στη Χώρα μας, μετά το «ανακάτεμα» ή τη «συγχώνευση» διαφόρων ιδεολογικών ή φιλοσοφικών ρευμάτων και να δούμε τι μας ξημερώνει αύριο, όταν δηλαδή θα στηθούν οι κάλπες και μέσα από το εκλογικό παραβάν, το παραπέτασμα δηλαδή με το οποίο

Ο Παπαδήμ(ι)ος τα κόμματα και οι άλλοι.


Ο Κλεισθένης γράφει.

Με μεγάλη δόση πατριωτικής «υστερίας» θα υποστηρίξω ότι οι Έλληνες είναι σήμερα στην παγκόσμια πρωτοπορία για την ανατροπή της νέας τάξης.
Με μεγάλη δόση αυτογνωσίας θα υποστηρίξω ότι οι Έλληνες είναι ατίθασος και απρόβλεπτος λαός.
Με μεγάλη δόση πραγματισμού θα υποστηρίξω ότι η Ελλάδα μοιάζει με την αγελάδα που ενώ γεμίζει τον κουβά με το γάλα της, δίνει μια κλωτσιά στον κουβά και το χύνει.
Με μια μεγάλη δόση «συμπάθειας» για τον Παπαδήμ(ι)ο θα αναρωτηθώ, ξέρει ο άνθρωπος που έχει μπλέξει;

Δεν απαιτείται πανεπιστημιακή γνώση για να αντιληφθεί ο καθένας το τι πρόκειται να συμβεί, αρκεί να παρακολουθεί τα γεγονότα, τις εξελίξεις και τις δηλώσεις των πολιτικάντηδων. Τα όσα έγιναν

Σκηνικό εσωκομματικής σύγκρουσης στο ΠΑΣΟΚ στήνει ο ΓΑΠ


 


Σκηνικό εσωκομματικής σύγκρουσης επιχειρεί να στήσει ο Γιώργος Παπανδρέου επιστρατεύοντας τον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μ. Καρχιμάκη αλλά και τον σκληρό μηχανισμό της Ιπποκράτους, την οποία επισκέφθηκε απόψε εγκαταλείποντας το Μέγαρο Μαξίμου.
Ο κ. Παπανδρεόυ έγινε δεκτός με θερμά χειροκροτήματα από του υπαλλήλους του ΠΑΣΟΚ στα κεντρικά γραφεία του κόμματος αλλα και από βουλευτες όπως η Αννα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ


— του Γιώργου Κασιμάτη, καθηγητή Συνταγμματολόγου
=== Εδώ και δυο χρόνια ο Ελληνικός Λαός ζει μια από τις πιο απάνθρωπες μορφές πολιτικής και οικονομικής βίας που ασκείται πάνω του και περνά μια από τις πιο επικίνδυνες για την υπόσταση της Ελλάδας στιγμές της νεότερης ιστορίας του.
 === Πριν από ενάμιση χρόνο, τα μεγάλα κέντρα του χρηματοοικονομικού συστήματα με τους εντολοδόχους του, το ΔΝΤ και την Ευρωζώνη με επικεφαλής της Γερμανία βρήκαν ώριμη την Ελλάδα και πρόθυμη την πολιτική της ηγεσία, για να επιβάλουν για πρώτη φορά στην Ευρώπη, με τις μεθόδους του ψεύδους, της παραπλάνησης και της δημιουργίας πανικού και ενοχής, την τριτοκοσμική πολιτική τους που οδηγεί στην υποτέλεια της χώρας και στην εξαθλίωση του λαού. 
=== Από το Μάιο του 2010, είμαστε όλοι μάρτυρες του ειδεχθούς εγκλήματος που

Τουρκική "ελευθεροκτόνος" στροφή


 από το «Ινφογνώμων Πολιτικά»

Le Monde
Τουρκία: «Ούτε με βιάγκρα δεν μπορώ».
Τουρκία, ούτε για μια νύκτα, ούτε για τη ζωή
Η Ευρώπη θέλει να δει στην τουρκική κυβέρνηση και στον ηγέτη της Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τη λύση για όλους τους φόβους της ενώπιον της άνοδου των ισλαμιστικών κομμάτων στον απόηχο των αραβικών επαναστάσεων. Αφού τα τελευταία επικαλούνται το μοντέλο του τουρκικού ΑΚΡ – εφευρέτη, λένε, μιας πρωτότυπής δημοκρατικής ισλαμοσυντηρητικής οδού- δεν υπάρχει πια κανένας λόγος ανησυχίας, η πορεία προς την ελευθερία θα συνεχιστεί χωρίς αποτυχία! Αυτή η ανακούφιση εκφράζεται κυκλικώς, κυρίως από πολλούς σχολιαστές της διεθνούς πολιτικής.
Οι λόγοι ανησυχίας είναι όμως πολλοί αν θεωρήσουμε την πολιτική κατάσταση στην Τουρκία ως έχει, και όχι για να καθησυχαστούμε εύκολα και φτηνά. Κι αυτό γιατί η περίφημη «Μουσουλμανική Δημοκρατία» (όπως μιλάμε στην Ευρώπη για την «Χριστιανική Δημοκρατία») δεν διαθέτει

Μήπως πρέπει να κοιταχτούμε στο καθρέπτη;..


 Μου το έστειλε ο SYNDESMOS71 . Την γνώμη μου για τον πανηλίθιο Μπεγλίτη την ξέρετε αλλά θα ήθελα να  πω στον συνάδελφο διαχειριστή του  συνδέσμου71 ότι τα φαινόμενα της μη υποστολής της σημαίας και το «παρουσιάστε » βραδυνή ώρα δεν  είναι   έργο και αποτέλεσμα  ενός μόνο ΥΕΘΑ.  Χρειάσθηκαν τουλάχιστον τρεις δεκαετίες για το σημερινό χάλι των Ενόπλων Δυνάμεων. Και τα στελέχη; Που είναι τα στελέχη; Ποιος είχε το Γενικό Πρόσταγμα; Ποιος ο επικεφαλής του αγήματος; Εκτός από την (άσκοπη) κριτική στους ηλίθιους πολιτικούς θα πρέπει να έχουμε και έναν καθρέφτη για να βλέπουμε ή να φτύνουμε τους εαυτούς μας.... Οδυσσεύς .

 

ΕΦΥΓΕ ΝΥΚΤΑ..........                                           


Μέχρι σήμερα συνηθίζαμε να λέμε ότι κάποιος θα φύγει νύχτα, προκειμένου να αποφύγει τις εκδηλώσεις αποδοκιμασίας στο πρόσωπό του. Και ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Μπεγλίτης γνώριζε από κάτι τέτοιο και η νυχτιάτικη φυγή του από το υπουργείο τον βόλευε. Ένας υπουργός που εξύβριζε τους στρατιωτικούς, που ήθελε να διακόψει τον ομφάλιο λώρο μεταξύ των εν ενεργεία στελεχών με τους απόστρατους, που αποστράτευσε ετσιθελικά και εντελώς αψυχολόγητα όλη την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, ένας κομματικός εγκάθετος που έβαζε τα στελέχη των Ε.Δ. να απευθύνονται σ’  αυτόν και όχι στην ιεραρχική τους ηγεσία, ένας απαράδεκτος που ήθελε να συρρικνώσει την δομή του Στρατού, ένας ολετήρας. ΝΑΙ ΕΦΥΓΕ ΝΥΚΤΑ όπως του άξιζε.
Θα τον θυμόμαστε μόνο εκ του γεγονότος ότι υπήρξε ο χειρότερος υπουργός της μεταπολιτεύσεως.
Αλλά βρε αθεόφοβοι. Παραμένει η Σημαία στον ιστό της μετά την δύση του ηλίου; Δεν γνωρίζετε ότι δεν παρουσιάζουν όπλα τα αγήματα μετά την δύση του ηλίου και μάλιστα νύκτα;
Το είδαμε και αυτό για πρώτη φορά. Ίσως είναι ένα από τα κατορθώματα του αποχωρήσαντος «υπουργού»…..
Δείτε το βίντεο…..

Οι κομμουνιστές παντού....πάντα ίδιοι. Η αντίληψη του Προέδρου και του ΑΚΕΛ έμεινε στο 1917 και στις διδαχές του Μαρξ και του Έγκελς. Δεν θέλουν να κατανοήσουν ότι ζούμε σε μια φιλελεύθερη, δημοκρατική κοινωνία με μια ελεύθερη οικονομία.


Αντιστάσεις 

Δεν υπάρχει από μηχανής θεός για τους αθεόφοβους της οικονομίας

Με τον Σάββα Ιακωβίδη στη Sigma Live

ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ: Όταν η Σουηδική Ακαδημία τίμησε τον Έλληνα Κύπριο, Χριστόφορο Πισσαρίδη, με το βραβείο Νόμπελ, η Κυβέρνηση, ο Πρόεδρος Χριστόφιας και ο τότε Υπουργός οικονομικών, Χαρ. Σταυράκης, έμπλεοι χαράς, διαβεβαίωναν ότι θα αξιοποιούσαν πολλαπλώς τις γνώσεις, τις εμπειρίες και τις συμβουλές του. Πολλοί αφελείς πίστεψαν τις επίσημες διαβεβαιώσεις. Εμείς ήμασταν σίγουροι: Οι νοοτροπίες, οι τεχνοτροπίες και οι ιδεολογικές αγκυλώσεις τους και οι στενόμυαλες και αλαζονικές συμπεριφορές τους θα τους απέτρεπαν να… καταδεχτούν να ζητήσουν βοήθεια από τον Χρ. Πισσαρίδη. Δυστυχώς, επιβεβαιώνεται εκείνη η πρόβλεψή μας. Τον αγνόησαν! Και εξοργίστηκαν επειδή διατύπωσε εισηγήσεις που ούτε καν θέλουν να ακούσουν. Προχθές, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ, «Πρωτοσέλιδο», ο Χρ. Πισσαρίδης επισήμανε, με ευδιάκριτη δόση πικρίας, ότι η ελληνική κυβέρνηση πρόσφατα είχε ζητήσει τη συμβουλή του για τα προβλήματα ανεργίας της χώρας. Αντίθετα, η κυβέρνηση Χριστόφια απέφυγε μέχρι σήμερα, παρά τις φανφαρόνικες διακηρύξεις της, να πράξει το ίδιο.
Η Κυβέρνηση, ο Πρόεδρος και το ΑΚΕΛ, έχουν… δίκαιο! Γιατί να ζητήσουν τη γνώμη και

Η ΠΣΕ, παρουσιάζει τον Β' τόμο και τον ψηφιακό δίσκο του βιβλίου του Σωκράτη Βασιλείου, ''Περιήγηση στο δημοτικό τραγούδι''.






Πρόσκληση
     στην  Πνευματική κ' Πολιτιστική Εκδήλωση
                  ''Σπονδή στην Παράδοση''
      Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011 & ώρα 7 μ.μ.
                  Στην αίθουσα τελετών & εκδηλώσεων
της ''Πανηπειρωτικής Σ.Ε'' Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, Αθήνα
                      (όπισθεν Δημαρχείου Αθηνών)

 Περιεχόμενο της εκδήλωσης
η παρουσίαση του Β΄ τόμου
  και του ψηφιακού δίσκου του βιβλίου

''Περιήγηση στο δημοτικό τραγούδι''
       του Σωκράτη Σ. Βασιλείου

Παρουσίαση του βιβλίου:
Αγγελική Καραγεώργου

 Παρουσίαση του δίσκου:
Κώστας Μήτσης

  Συντονίζει & προλογίζει :
  Ο Βασίλης Πετρόπουλος

Eπιμέλεια ήχου: Γιώργος Γιάννος                    

Χορηγός επικοινωνίας: Περιοδικό ''Ήπειρος Άπειρος Χώρα''
Οργάνωση :  *Θε.Λο.Πο.Λα. Εστία Ηπειρωτών : 6932708820
                          *Εκδόσεις ''Άπειρος Χώρα'' : 210 5154920
 Είσοδος ελεύθερη.



                          Πρόγραμμα Εκδήλωσης

Έναρξη ώρα 7 μ.μ. :

Ερρίφθη ο κύβος; Όχι. Ο Σαμαράς δεν είναι Παπανδρέου για να παίζει τη χώρα στα ζάρια. Το τελικό ζητούμενο δεν είναι η υπεράσπιση του Σαμαρά, αλλά των ιδεών που αυτός πρεσβεύει.


Το διαδίκτυο και γενικότερα τα λιγότερο «καθιερωμένα» μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα, έχουν πιστωθεί καθοριστική συμβολή στην ανάδειξη του Αντώνη Σαμαρά στην Αρχηγία της ΝΔ και στην επικοινωνιακή υπεράσπιση και προβολή τουέχοντας απέναντί τους ένα εχθρικό επικοινωνιακά mainstream media system. Πλέον οι ρόλοι έχουν αντιστραφεί: Οι σχολιαστές- υποστηρικτές του διαδικτύου μετετράπησαν σε σχολιαστές-επικριτές και οι «παπαγάλοι»-υβριστές (Ποιος ξεχνάει την ρήση ότι ο «Σαμαράς είναι προσωρινός ηγέτης ενός τμήματος της Κεντροδεξιάς» και ότι θα «πρέπει να υπογράψει με το αίμα του» την συμφωνία της 26.10.2011) σε ορχήστρα σαμαρικών ωδών προς την «συναίνεση».

Ήδη αυτή η  διαπίστωση δικαιώνει την «βάση», όπως την εκφράζει κυρίως

Μικροί και επικίνδυνοι.Άρθρο του Δρ.Ι.Παρίση,με αφορμή την αποχώρηση Μπεγλίτη






Δρ. Ιωάννης Παρίσης, Υποστράτηγος ε.α., διδάκτωρ πολιτικής επιστήμης

Γύρω στα 1950, υπουργός άμυνας των ΗΠΑ, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του, ρώτησε τον στρατηγό Τζόρτζ Μάρσαλ (πρώην Υπουργό Άμυνας, ΥΠΕΞ, Α/ΓΕΕΘΑ και Α/ΓΕΣ) «τι κάνει ένας υπουργός Άμυνας». Ο στρατηγός του απάντησε ότι, καταρχήν μπορεί να μη κάνει τίποτε και όλα να δουλεύουν ρολόι διότι τα κάνουν όλα οι αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων. Συμπλήρωσε δε ότι, αν θέλει να συνεισφέρει σε κάτι θα μπορούσε να ασχοληθεί με το θεσμικό πλαίσιο (νόμους, αποφάσεις, κλπ) προκειμένου να βελτιώσει κάποιες διαδικασίες, όπως για τους εξοπλισμούς και το προσωπικό. Επίσης, η μέγιστη προσφορά του θα ήταν αφενός να εκφράζει προς τις ένοπλες δυνάμεις την εμπιστοσύνη και το ενδιαφέρον της κυβέρνησης, προς τον λαό δε το αίσθημα της ασφάλειας.

Τα ίδια περίπου απάντησε και ένας δικός μας παλιός στρατηγός όταν

Φρουρός της Ελλάδος είναι μόνο ο Έλληνας

Γράφει ο Σπυρίδωνας Καραχάλιος

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης:

"Έλληνες ό,τι κάμομε θα το κάμομε ,..μονάχοι!!!

Το ανέκδοτο με τις υποτιθέμενες δανειακές ανάγκες της χώρας και η ανοχή στον εκβιασμό που μας ασκείται από πολιτικάντηδες και ξένους «συμμάχους» έχουν καταστεί πλέον ληξιπρόθεσμα. Πρέπει να προβούμε άμεσα στη στάση της χρονικής πίστωσης που χρησιμοποιούν για να μας σφαγιάσουν ως έθνος. Στάση όμοια μ’ αυτή της αποπληρωμής του απεχθούς και κατασκευασμένου χρέους που αρνούνται να κάνουν οι δοσίλογοι πολιτικάντηδες του κατοχικού νεοταξικού καθεστώτος. Να αντιδράσουμε με Επαναστατικό και Εθνικοκοινωνικό κριτήριο. Κριτήριο αμιγώς ελληνοκεντρικό. Διότι για μια φορά ακόμη ο Ελληνισμός είναι μονάχος ενάντια στον Νεοταξισμό.

Έχουμε στραφεί πολλές φορές στην αναζήτηση φίλων εκτός συνόρων μέσα

ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ...



 
ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Ο Αριστοτέλης, διαχώρισε τα πολιτεύματα σε τρία βασικά είδη: Το πολίτευμα στο οποίο την εξουσία ασκεί ένας, αυτό που κυβερνάνε λίγοι και αυτό που κυβερνάνε πολλοί. Τα κατέταξε επίσης σε ορθά και "παραβιάσεις" ανάλογα με το αν εξυπηρετούν τα συμφέροντα του συνόλου ή τα προσωπικά συμφέροντα μέρους της κοινωνίας.



Κατέταξε την τυραννία στις παραβιάσεις διότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα ενός (του τύραννου), την ολιγαρχία γιατί εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πλουσίων μόνο και τη δημοκρατία γιατί εξυπηρετεί τα συμφέροντα των φτωχών μόνο, άρα κανένα από τα πολιτεύματα αυτά δεν εξυπηρετεί την κοινωνία σαν σύνολο.  (Η πολιτεία, είναι μια δημοκρατία όπου όμως μόνο οι ενάρετοι συμμετέχουν στις αποφάσεις). 

Το σημερινό πολίτευμα, παρά τον μανδύα της δημοκρατικότητας, είναι ολιγαρχικό. Και όπως

Τι ωραία στην Ελλάδα!

 από το «ΕΛΛΑΔΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ. ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ»


Τι ωραία στην Ελλάδα!
Κι ας μη θέλει ο λαός
Συ κοιμάσαι Τραπεζίτης
και ξυπνάς Πρωθυπουργός!

Ξέχασα, ειν' για τη δόση
που τον έβαλαν εκτάκτως,
γιατί μ' ένα τέτοιο μάγκα
δε χρεωκοπείς ατάκτως!

Είναι, λένε, τεχνοκράτης,
με περγαμηνές πολλές,
βιογραφικό βαρβάτο,
τι τις θες τις εκλογές;

Όμως, στην Κυβέρνησή του
βλέπεις άλλους τεχνοκράτες;
Βρε! ετούτοι είν' οι ίδιοι
που πριν πέταγα ντομάτες!

Μην τους αδικείς, μου λένε.
Άλλο πριν και άλλο τώρα.
Η συναίνεση θα κάνει
θαύματα σ' αυτή τη χώρα!


Κοίτα γύρω σου τι λένε

Η ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΕΝΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ. Ο θλιβερός «οικονομολόγος» ...υπετίμησε αυτό που ξέρει και ο πρωτοετής φοιτητής: ότι η αύξηση των παροχών με εξωτερικό δανεισμό χωρίς αύξηση της παραγωγής, οδηγεί στον όλεθρο.

από το Iefana@shaw.ca (mail)

1.
Έν δέ σοι μόνον προφωνώ (ένα δε μόνον σου λέγω), μή ̛πι δουλείας ποτέ ζών εκών έλθης (ποτέ ζών με τη θέληση σου-εκών-μην υποδουλωθείς-μή ̛ πι δουλείας ελθης) παρόν σοι κατθανείν ελευθέρως (ενώ σου είναι δυνατόν να αποθάνεις ελεύθερος).   Ευριπίδης
Τίποτε δεν μπορεί να γίνει αν δεν υπάρχει πίστηΠίστη με την πλατύτερη έννοια.... Ακλόνητη πεποίθηση στον ΑγώναΑυτό είναι το μεγάλο μυστικό της ζωής...     Νίκος Καζαντζάκης
2. Καταλαβες τωρα;

From: Ελενη Δ
Date: November 11, 2011 
 3.

Κύριοι Βουλευτές,

Εν αρχή και κατά μέγα μέρος (χρέος 100% του ΑΕΠ, GPD) η ευθύνη βαραίνει, τον πατέρα του υιού. Το ίδιο αν όχι και περισσότερο τον Μητσοτάκη και τον «παντογνώστη»  κ. Μάνο (δείτε την κασμπύλη).

Για να είμαστε όμως δίκαιοι και όλες σχεδόν οι χώρες της ευρωζώνης παρουσιάζουν παρόμοιο χάλι λόγω του παγκοσμιοποιημένου εμπορίου. Ακόμα και η Αμερική είναι υπό διάλυση. Δεν εννοώ τις πολυεθνικές της εταιρίες και τις αγορές της που ευδοκιμούν αλλά την Αμερικανική Οικονομία και τον Αμερικανικό λαό.

Το έγκλημα του Αμερικανού υιού είναι ότι σε συνεργασία με ξένους, διάλεξε λύση εξόντωσης, υποδούλωσης, ξεπουλήματος  κτλ του Ελληνικού λαού για

Ο Νέος Λουκάς και το Μαγικό Έντεκα!


 από το «ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ. ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ»

             Δε θα επιχειρήσουμε να χαλάσουμε τη γιορτή με γκρίνια. Είναι και Παρασκευή, οπότε θα το δούμε το θέμα από την αστεία πλευρά του. 
Όλα δείχνουν - κρατάμε και μια επιφύλαξη μετά τις παλινωδίες του πολιτικού συρφετού - ότι η ορκωμοσία της νέας και πολλά υποσχόμενης Κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί σε μια ημερομηνία με πολλαπλό συμβολισμό. Την ενδέκατη ημέρα του ενδέκατου μήνα του 2011!
Φαίνεται λοιπόν το έντεκα να διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο στη γέννηση του νέου σχήματος και εμείς θα εξετάσουμε τι θα μπορούσε να συμβολίζει αυτή η σύμπτωση ενδεκάδων.
Το έντεκα δεν είναι ένας απλός αριθμός. 
Εμπεριέχει σημαντικούς συμβολισμούς σε διάφορα φιλοσοφικά και θρησκευτικά συστήματα. 
Ας πούμε στην αστρολογία ο Υδροχόος είναι το ενδέκατο κατά σειρά ζώδιο του ζωδιακού κύκλου και το τελευταίο από τα ζώδια του αέρα, εκφράζοντας τις αρνητικές δυνάμεις της νύχτας. Ώπα! τί είναι τώρα ετούτο; Αρνητικές δυνάμεις σε ένα καινούριο ξεκίνημα; Δεν αρχίσαμε καλά...