Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011

Διείσδυση άγνωστου σκάφους και ρίψη πυροβολισμών στη βάση της ΜΥΚ! (ανανέωση)


 

Posted by ΛΑΚΕΔΑΙΜΩΝ στο 31/01/2011
 
 
Rate This

Image
(Ανανέωση 14:57) Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες το κυνηγητό επαναλήφθηκε και σήμερα από τις 12:00 το βράδυ έως και τις 03:00 το πρωί τουλάχιστον με δυνάμεις της ΜΥΚ να κυνηγούν ένα ταχύπλοο με ταχύτητες που πλησίαζαν τα 40 μίλια, και ρίψεις πυροβολισμών με καταιγιστικό ρυθμό. Η “τρελή” καταδίωξη εξελίχθηκε ουσιαστικά από το λεγόμενο δίαυλο, μεταξύ Σλαμίανας και Αττικής μέχρι και τον Πειραιά ενώ ελέγχονται οι πληροφορίες που θέλουν αυτή να έγινε και μέσα στις εγκαταστάσζεις του ναυστάθμου.
————————————————————————————————————-
Σοβαρά θέματα ασφάλειας του κεντρικού ναυστάθμου Σαλαμίνας τίθενται, καθώς, όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές, προ ημερών άγνωστα ταχύπλοα σκάφη διείσδυσαν μέχρι τις λιμενικές εγκαταστάσεις της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών (ΜΥΚ)  με αποτέλεσμα να υπάρξει καταδίωξή τους και ρίψη πυροβολισμών. Συνολικά στην καταδίωξη συμμετείχαν τρία ταχύπλοα της ΜΥΚ ενώ ο αριθμός των ταχύπλοων σκαφών που εισήλθαν μέσα στο ναύσταθμό δεν έχει διευκρινιστεί. 
Πάντα με τις ίδιες πληροφορίες μόλις τα άγνωστα ταχύπλοα εντοπίστηκαν δεν υπάκουσαν στις εντολές των ανδρών των υποβρυχίων καταστροφών με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να ανοίξουν πυρ εναντίον τους, δεδομένου ότι η διείσδυση έγινε σε μέσα σε στρατιωτική περιοχή. Δεν έγινε γνωστό πιο το αποτέλεσμα της καταδίωξης αλλά πιθανότατα τα άγνωστα σκάφη κατάφεραν να διαφύγουν. Δεν είναι η πρώτη φορά που άγνωστα σκάφη εντοπίζονται πλησίον του ναυστάθμου Σαλαμίνας, αλλά αυτή τη φορά το περιστατικό καταδεικνύεται ως ιδιαίτερα σοβαρό.
Συχνά παράνομοι αλιείς διεισδύουν στην παντελώς αφύλακτη θαλάσσια περιοχή του ναυστάθμου και καταδιώκονται, όταν γίνουν αντιληπτοί από σκάφη του Λιμενικού, αλλά αυτή τη φορά φαίνεται ότι ήταν κάτι διαφορετικό αφού σκοπός του συγκεκριμένου σκάφους ή των σκαφών  δεν ήταν η αλιεία, αφού προσέγγισαν το λιμανάκι της ΜΥΚ.
Άλλες πληροφορίες οι οποίες τελικά εξακριβώθηκαν, αναφέρουν πως  διείσδυση των άγνωστων ταχύπλοων έγινε και πάλι λίγο μετά τα μεσάνυκτα σήμερα στο ναύσταθμό Σαλαμίνας και αυτή τη φορά όπως και την προηγούμενη υπήρξε ρίψη πυρών μόνο που αυτή τη φορά τα πυρά ήταν καταγαιστικά!
Η υπόθεση πάντως της ασφάλειας μέσα στον ίδιο το Σαρωνικό, και στις ακτές της Αττικής όπου βρίσκεται πλειάδα στρατιωτικών εγκαταστάσεων είναι ένα θέμα που πρέπει να απασχολήσει σοβαρά τους αρμοδίους.
Δεν έχουν περάσει ούτε 15 ημέρες, όταν τουρκικό δουλεμπορικό σκάφος  φόρτωσε λαθρομετανάστες στον Ασπρόπυργο (!) και σάλπαρε για Ιταλία χωρίς κανένας και ποτέ να το ενοχλήσει ή να ρωτήσει που πάει και ποιο είναι, Πρόκειται για το ίδιο τουρκικό δουλεμπορικό που προκάλεσε το τραγικό ναυάγιο που συνέβη 30 μίλια δυτικά της Κέρκυρας το Σάββατο το βράδυ 15 Ιανουαρίου και αναδεικνύει τα προβλήματα του ανύπαρκτου μηχανισμού επιτήρησης του ελληνικού θαλασσίου χώρου.
Το τουρκικό σκάφος κατάφερε να προσεγγίσει την ακτή μεταξύ της Αττικής και της Κορίνθου κάπου στον Ασπρόπυργο, περνώντας «μια ανάσα» από τον ναύσταθμο όπου ελλιμενίζεται ο Στόλος και «έδεσε» στην «καρδιά» της βιομηχανική περιοχής της χώρας, όπου βρίσκονται τα μεγαλύτερα διυλιστήρια της χώρας η 2η ΜΑΛ κλπ. χωρίς την παραμικρή ενόχληση!
Το περιστατικό όμως των προηγούμενων ημερών  και αυτό της Κυριακής προς Δευτέρα, εάν τελικά ισχύει, καταδεικνύουν με τον πλέον προφανή τρόπο ότι υπάρχουν σοβαρά θέματα ασφαλείας, όχι σε μια οποιαδήποτε περιοχή αλλά στον μεγαλύτερο ναύσταθμό της χώρας όπου ναυλοχεί το σύνολο των πολεμικών σκαφών του ΠΝ. Εάν δεν αφυπνιστούν τώρα οι υπεύθυνοι της ηγεσίας του υπουργείου Αμύνης, με ότι συνέβη, τι άλλο πρέπει να γίνει για να αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κατάστασης;
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αν αύριο γίνει η Αθήνα Κάιρο;


Αν αύριο γίνει η Αθήνα Κάιρο;

Γράφει ο Χάρρυ Κλύνν
Εάν αύριο βγει ο κόσμος στους δρόμους (αυτή θα είναι και η τελευταία φάση του δράματος) και μετακομίσει το Κάιρο στην Αθήνα, τι θα κάνει ο "νεραϊδοχτυπημένος" και ο "θίασος των παράξενων;" 
Τι θα κάνουν οι 156 γυμνοσάλιαγκες που παριστάνουν τους βουλευτές και τι θα κάνουν τα εξαπτέρυγα των προθύμων "Μπακογιάννη-Μητσοτάκη-Κούβελα" και"Καρατζαφέρης;"Δώστε τις δικές σας απαντήσεις…

Το σχέδιο διαφυγής είναι οργανωμένο και καλοσχεδιασμένο, αυτό εννοούσε ο ΓΑΠ όταν έλεγε έχουμε σχέδιο. Και «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ» έχει μεριμνήσει η Goldman Sachs… Τα ελικόπτερα θα ξεκινήσουν από την ταράτσα του Υπουργείου Εσωτερικών… Επιβάτες ο γνωστός προσωπικός κύκλος του ΓΑΠ… Μπαμπούκης, Αντρίκος, Νίκος, Παπακωνσταντίνου, Μπιρμπίλη, Βάρτζελη κλπ Τους άλλους άστους να φάνε το ξύλο… Καλό το σχέδιο, αλλά έχει ένα βασικό ελάττωμα … Τα ελικόπτερα δεν πετάνε μόνα τους!!! Όσο για το ντουέτο των προθύμων, αγνοούνται τα ίχνη τους…
http://citypress-gr.blogspot.com/2011/01/blog-post_5861.html

Στις ώριμες μαύρες τρύπες, ο χρόνος σταματά


Οι μαύρες τρύπες φορούν ρολόγια χωρίς δείκτες (καλλιτεχνική απεικόνιση).
Ουάσιγκτον: Νέες εξισώσεις που ανέπτυξαν Βρετανοί ερευνητές επιτρέπουν στους φυσικούς να υπολογίζουν πότε ο χρόνος σταματά στην καρδιά μιας μαύρης τρύπας.
Η έρευνα, που δημοσιεύεται στο Proceedings of the Royal Society A, δείχνει πότε μια μαύρη τρύπα φτάνει στο τελικό στάδιο της εξέλιξής της, μια κατάσταση που ονομάζεται «χωροχρόνος του Κερ».
Σε αυτή την κατάσταση, ασύλληπτη για την ανθρώπινη φαντασία, ο χρόνος παγώνει και κηρύσσει την ανεξαρτησία του από το χωροχρόνο.
Οι μαύρες τρύπες -σημεία όπου συγκεντρώνεται μάζα άπειρης πυκνότητας- θα συνεχίσουν να προβληματίζουν για καιρό τους φυσικούς, αφού κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι συμβαίνει στο εσωτερικό τους: οι εξισώσεις της Γενικής Σχετικότητας του Αϊνστάιν παύουν να ισχύουν όταν κανείς βρεθεί μέσα στη μελανή οπή.
Οι μαύρες τρύπες «βρίσκονται πραγματικά πέρα από τη φυσική που γνωρίζουμε» σχολιάζει στο Space.com o Χουάν Αντόνιο Βαλιέντε Κρουν, μαθηματικός του Πανεπιστημίου του Λονδίνου Queen Mary.
«Για να κατανοήσουμε τι συμβαίνει μέσα σε μια μαύρη τρύπα, θα έπρεπε να εφεύρουμε μια νέα φυσική» προσθέτει.
Όμως, παρόλο που οι φυσικοί αγνοούν παντελώς τα τεκταινόμενα μέσα στις μαύρες τρύπες, περιέργως μπορούν να υπολογίσουν με ακρίβεια την τελική κατάσταση της εξέλιξής τους.
Οι εξισώσεις της Γενικής Σχετικότητας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι ώριμες μαύρες τρύπες έχουν περάσει στην κατάσταση του χωροχρόνου του Κερ, στην οποία ο χρόνος είναι ανεξάρτητος του χωροχρόνου.
«Θα μπορούσε κανείς να πει ότι, από τη στιγμή που [η μαύρη τρύπα] θα φτάσει σε αυτή την κατάσταση, δεν συμβαίνουν πια περαιτέρω διαδικασίες» εξηγεί ο Δρ Βαλιέντε Κρουν.
Οι εξισώσεις που ανέπτυξε η ομάδα του υπολογίζουν πόσο χρόνο χρειάζεται μια μαύρη τρύπα για να φτάσει στην τελική κατάσταση Κερ.
Για να λύσουν τις νέες εξισώσεις στην περίπτωση μιας οποιασδήποτε μαύρης τρύπας, οι φυσικοί θα χρειάζονταν μόνο να μετρήσουν τη μάζα της.
Αυτό μπορεί να γίνει μεταξύ άλλων μετρώντας τη διάμετρο του λεγόμενου «ορίζοντα των γεγονότων» -το όριο πέρα από το οποίο δεν υπάρχει επιστροφή. Από τη στιγμή που ένα αντικείμενο, ακόμα και τα φωτόνια του φωτός, περάσουν τον ορίζοντα των γεγονότων, χάνονται για πάντα μέσα στη μαύρη τρύπα.
Οι εξισώσεις δείχνουν ότι, όσο μεγαλύτερος είναι ο ο ορίζοντας των γεγονότων, και επομένως η μάζα της μαύρης τρύπας, τόσο λιγότερος είναι ο χρόνος που χρειάζεται η μαύρη τρύπα για να φτάσει στην κατάσταση Κερ.
Για τις μαύρες τρύπες που βρίσκονται στο κέντρο των περισσότερων γαλαξιών, συμπεριλαμβανομένου του δικού μας Γαλαξία, ο χρόνος μέχρι το τέλος του χρόνου μπορεί να είναι μόλις μερικά δευτερόλεπτα.

Πηγή: news.in.gr, Φιλελευθερος

Sosialistiki Diethnis (apo to Kalami)Κυνήγι λογαριασμών στην Ελβετία: Η καινούργια υποκρισία31/01/2011
Γράφει η
Σοφία Βούλτεψη
Πάρτε το ως ανέκδοτο, πάρτε το ως πικρή αλήθεια. Πριν από δέκα περίπου χρόνια, κατάπληκτοι πληροφορηθήκαμε ότι η Ελλάδα είναι πρώτη σε καταθέσεις στην Ελβετία.

Ναι, ναι, η Ελλάδα με την αγοραστική της δύναμη καθηλωμένη στα επίπεδα του 1981, η Ελλάδα που αδυνατεί να επιτύχει σύγκλιση μισθών με τον μέσο ευρωπαϊκό όρο, η Ελλάδα της οποίας σταθερά το 20% του πληθυσμού βρίσκεται στα όρια της φτώχειας, κατέκτησε και αυτήν την πρωτιά: Πρώτη σε καταθέσεις στην Ελβετία!

Έκτοτε, εισέρρευσαν κι’ άλλοι πακτωλοί χρημάτων, επιδοτήσεις και δάνεια, αλλά τα ποσοστά φτώχειας, οι μισθοί και η αγοραστική δύναμη παρέμειναν στα ίδια άθλια επίπεδα – με την εξαθλίωση σήμερα να έχει φθάσει στο ζενίθ.

Δεδομένης της αθλιότητας, στα χρόνια που ακολούθησαν μετά από εκείνη την εντυπωσιακή ανακοίνωση, απέφυγαν να μας ξαναενημερώσουν για τους παχυλούς λογαριασμούς στην Ελβετία.

Αυτές τις μέρες πληροφορηθήκαμε πως ο πρωθυπουργός και ο υπουργός των Οικονομικών συναντήθηκαν στο Νταβός με την Πρόεδρο της Ελβετίας και ζήτησαν την συνδρομή της, προκειμένου να εντοπιστούν τα αφορολόγητα ελληνικά κεφάλαια που έχουν βρει καταφύγιο στις φιλόξενες ελβετικές τράπεζες.

Ευχαριστημένοι από τα αποτελέσματα των ερευνών προς εντοπισμό του μαύρου πολιτικού χρήματος εντός συνόρων, αποφασίσαμε να επεκτείνουμε τις έρευνές μας και στο βασίλειο του τραπεζικού απορρήτου.

Προφανώς, πρόκειται για άλλο ένα πυροτέχνημα προκειμένου να καλυφθεί η ατιμωρησία και το πρόσφατο φιάσκο του πορίσματος για την Ζήμενς.

Αναρωτιέται κανείς τι άλλο θα σκαρφιστούν για να αποσπαστεί η προσοχή του λαού από αυτό το όνειδος. Γιάφκες, συλλήψεις, προτάσεις και κόντρα προτάσεις, ακόμη και λαθρομετανάστες στη Νομική.

Πιστεύει κανείς ότι μπορεί να βγει άκρη στην Ελβετία; Μόνο οι αφελείς. Πιστεύει κανείς ότι η Πρόεδρος της Ελβετίας έχει την δύναμη να επιβάλει στις τράπεζες της χώρας της άρση του τραπεζικού απορρήτου, ότι δηλαδή στην Ελβετία το πολιτικό κατεστημένο είναι ισχυρότερο από το τραπεζικό; Ναι, αν είναι αφελής.

Εντάξει, δεν μας είπαν ότι θα γίνει και αύριο. Θα συσταθεί διμερής επιτροπή, θα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις και… ζήσε Μαύρε μου να φας τριφύλλι.

Τον Μάιο του 2009, μεταξύ άλλων εξαγγελιών περί διαφάνειας, ο κ. Παπανδρέου είχε υποσχεθεί αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, με τρόπο που θα επιτρέπει και στην μειοψηφία της Βουλής να παραπέμπει πολιτικά πρόσωπα στον φυσικό τους δικαστή.

Τήρησε την υπόσχεσή του; Όχι, βέβαια. Διότι στο μεταξύ η μειοψηφία έγινε πλειοψηφία. Και τώρα η πλειοψηφία παραπέμπει όποιους θέλει. Όχι, βέβαια, στον φυσικό τους δικαστή, αλλά στο Δικαστικό Συμβούλιο, που απλώς έρχεται να επικυρώσει την παραγραφή.

Χρόνια τώρα οι Βρυξέλλες προσπαθούν να επιβάλουν έλεγχο στους φορολογικούς παραδείσους. Η τελευταία φορά ήταν τον Μάρτιο του 2008, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο φοροδιαφυγής του Λιχτενστάιν.

Τότε, οι γερμανικές αρχές είχαν εξασφαλίσει λίστα 1.400 μεγαλοκαταθετών και φοροφυγάδων. Αλλά υπήρχε πολιτική βούληση. Εδώ κάτι τέτοιο δεν υπάρχει, όπως φάνηκε από το πόρισμα για την Ζήμενς.

Και επιτέλους, εδώ δεν μπορούμε να ανοίξουμε λογαριασμούς εντός της ΕΕ. Δεν εφαρμόζεται η οδηγία 2005/60/ΕΚ, που έχει ενσωματωθεί και στο εθνικό δίκαιο, κατά την ψήφιση του νόμου για τη σύσταση της Αρχής Καταπολέμησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας. Σύμφωνα με αυτήν, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα οφείλουν να λαμβάνουν μέτρα για την εξακρίβωση της πηγής του πλούτου των πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων.

Η οδηγία ορίζει ως «εγκληματική δραστηριότητα» εκτός από την διακίνηση ναρκωτικών, την τρομοκρατία και την απάτη και την δωροδοκία. Και ξεκαθαρίζει πως σ’ αυτόν τον έλεγχο υπόκεινται και τα πολιτικά πρόσωπα, οι άμεσοι συγγενείς τους και τα πρόσωπα που είναι γνωστά ως συνεργάτες τους.

Για τα πρόσωπα αυτά, οι τράπεζες υποχρεούνται να καθορίσουν την πηγή του πλούτου τους και την προέλευση των κεφαλαίων τα οποία αφορούν τις επιχειρηματικές τους σχέσεις.

Μα εμείς εδώ, κάθε χρόνο, όταν δημοσιοποιούνται τα «πόθεν έσχες» του πολιτικού προσωπικού, παθαίνουμε σοκ! Χωρίς ντροπή εμφανίζουν σελίδες ολόκληρες με καταθέσεις και ακίνητα.

Πώς είναι δυνατόν να γίνεται αυτό αποδεκτό χωρίς να σηκώνονται και οι πέτρες;  Και πώς γίνεται στη Βουλή να βρίσκονται πάντα αυτοί που αποδεδειγμένα ασχολήθηκαν με την αύξηση της προσωπικής τους περιουσίας, ανεξάρτητα από το πώς την απέκτησαν;

Γίνεται. Διότι όταν έχεις χρήματα εξαγοράζεις τα πάντα – τις ψήφους, την κομματική εύνοια, την σιωπή.

Επομένως, δεν μας μάρανε η Ελβετία. Ούτε οι οδηγίες της ΕΕ. Αρκούσε μια γενική οδηγία: Όποιος αντί να ασχολείται με την βελτίωση της ζωής του λαού, ασχολείται με την βελτίωση του τραπεζικού του λογαριασμού, δεν μπαίνει στις λίστες των κομμάτων.

Είναι υποκρισία να ψάχνεις τους κρυφούς λογαριασμούς στην Ελβετία, όταν θεωρείς φυσιολογικούς τους φανερούς λογαριασμούς στην Ελλάδα.


Ελεύθερη  Ζώνη

Κομμουνιστικός Φασισμός


Ιστορίες τρέλας με τους ΚΚΕέδες


Σε συνέντευξη του Ιωαννίδη (νούμερο 2 μετά τον Ζαχαριάδη στο ΚΚΕ), στο βιβλίο "Σβαρνούτ", αναγράφεται οτι την εποχή της Βάρκιζας ήταν πολύ άρρωστος, δεν έβγαινε έξω και ήθελε να βρει τον Σιάντο να κάνουν αχτίφ στελεχών και του έδινε ραντεβού με τη Χατζηβασιλείου σε κάποιο σημείο κάποια ώρα για ανταλλαγή πληροφοριών κλπ.
Του έδινε ραντεβού πχ Δευτέρα 26/1/45 στις 7 το απόγευμα και οι συνομωτικοί κανόνες επέβαλαν ότι αν δεν εμφανιζόταν ο ένας απ' τους δύο συναντώμενους σε 15 λεπτά μετά την ώρα του ραντεβού, ο άλλος έπρεπε να φύγει.
Πήγαινε η Χρύσα την πρώτη μέρα στις 7, δεν εμφανιζόταν ο Σιάντος μέχρι τις 7:15, έφευγε. Έστελνε μήνυμα ο Ιωαννίδης την άλλη μέρα για ραντεβού στις 7 πάλι, πηγαινε η Χρύσα, απών ο Σιάντος. Στέλνει μήνυμα ο Ιωαννίδης, "Τι θα γίνει ρε Γιώργη, θα συναντηθείς με τη Χρύσα επιτέλους; Σου στέλνω κάθε μέρα τη Χρύσα στις 7 και δεν πας. Τι γίνεται;".
Και τι απάντησε ο Σιάντος; "Γιάννη, δεν συμφωνώ να συναντηθούμε την φασιστική ώρα που εγκαθίδρυσαν η Άγγλοι στη χώρα μας (η θερινή-χειμερινή ώρα όπου αλλάζουμε τα ρολόγια μας, πρώτη φορά τότε εφαρμόστηκε στην Ελλάδα) και πηγαίνω στο ραντεβού μια ώρα νωρίτερα. Αν θες να συναντήσω τη Χρύσα με τη φασιστική ώρα, κάλεσε σε σύσκεψη το Πολιτικό Γραφείο να συμφωνήσουμε τι ώρα θα χρησιμοποιούμε, τη φασιστική ή την ελληνική"(!). Και πράγματι, ο Ιωαννίδης συγκάλεσε όσα μέλη του Πολιτικού Γραφείου ήταν στην Αθήνα να συζητήσουν ποιά ώρα θα χρησιμοποιούν κι αποφάσισαν να χρησιμοποιούν τη "φασιστική ώρα", την ώρα δηλαδή που χρησιμοποιούσε όλος ο κανονικός κόσμος.

Μας δουλεύουν δέκα (10) ολόκληρα χρόνια οι πούστηδες και οι λεσβίες.


Θεωρώ τον εαυτό μου αντιρατσιστή με την έννοια που δίνουν στην λέξη τα διάφορα λεξικά. Επίσης αντιμετωπίζω την "διαφορετικότητα" με κατανόηση καθώς επίσης και το δικαίωμα των μειονοτήτων (εθνικών ή θρησκευτικών) να ασκούν ελεύθερα αυτό που θεωρούν δικαίωμά τους λόγω πατρογονικών καταβολών τους. Δεν ξέρω βέβαια πώς θα αντιμετώπιζα την κατάσταση αν η κόρη μου ερχόταν μια μέρα και μου έλεγε... "ξέρεις, είμαι λεσβία και θα παντρευτώ την.... ", ή.... "ξέρεις αποφάσισα να γίνω ισραηλίτισσα, μουσουλμάνα..... βουδίστρια" αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν θα την "σκότωνα" και μάλλον, αν δεν έπαιρνα τα βουνά, θα έδειχνα "κατανόηση"!!! 

Δεν μπορώ όμως να "κατανοήσω" αυτό που γίνεται στην πατρίδα μου μόνιμα είτε λόγω ανικανότητας είτε πλήρους αδιαφορίας όλων των κατά καιρούς κυβερνήσεων (μηδεμιάς εξαιρουμένης) της Ελλάδας "μου". Δεν μπορώ να κατανοήσω τον τρόπο που αντιμετώπιζαν οι κυβερνήσεις τον Έλληνα  σε όλα τα ζητήματα που τον απασχόλησαν κατά καιρούς είτε αυτά αφορούσαν την αμεσότητα (υγεία, εργασία, επιβίωση) είτε το μέλλον του (παιδεία-μόρφωση, ανάπτυξη) μέχρι και αυτήν ακόμη την δυνατότητά του να επιζήσει έστω και σαν "ανάδελφος" λαός σε μια παγκοσμιοποιημένη κοινωνία με τις αρχές και τις αξίες  οι οποίες τον βοήθησαν να επιβιώσει σε μια σκλαβιά τετρακοσίων χρόνων.

 Και σήμερα, εννοώ τα τελευταία τριάντα χρόνια, βιώνω μια προσπάθεια μετάλλαξης του Έλληνα προσπαθώντας να του στερήσουν την αγνότητα και τα συναισθήματα που τον έκαναν διαφορετικό από τους άλλους λαούς. Να τον κάνουν να απαρνηθεί τις αξίες όπως η οικογένεια, η θρησκεία και η πατρίδα προεξάρχοντος του αρχιπροδότη Ανδρέα Παπανδρέου και της συζύγου του Μάργκαρετ Τσαντ και άξιο συνεχιστή του έργου του τον αρχιαποστάτη Μητσοτάκη για να ολοκληρώσει την προσπάθεια το κατασκεύασμα made in USA Γιωργάκης με τους διαφόρων ειδών "συνεργάτες" και "ειδικούς συμβούλους" τις κάθε ειδών ανώμαλες της Συγγρού και του Κολωνακίου.

 Έρχεται και η ΕΕ, πιο προχωρημένη, να γκετοποιήσει την πλειονότητα. Απαγορεύει την λέξη "μητέρα" για να μην πληγώνονται οι ανώμαλοι. Για να μπορούν να υιοθετούν παιδιά και οι πούστηδες και να τα κάνουν σαν τα μούτρα τους γιατί, πέστε μου, τι διάολο παράδειγμα θα   έχουν στην τρυφερή τους ηλικία τα παιδιά αυτά. Και γιατί πληγώνονται παρακαλώ; Αυτοί δεν διακηρύσσουν ότι η ανωμαλία τους δεν είναι ανωμαλία αλλά επιλογή ζωής;
Με πήρε και με σήκωσε όταν  ο Θάνος (koukfamily) μου έστειλε το mail του με τίτλο "Η ΕΕ απαγόρευσε  την λέξη Μητέρα προς χάριν των ομοφυλοφίλων" και διαβάζοντας τα γραφόμενα , σε συνδυασμό δε με την άλλη γραμμή της ίδιας ΕΕ που δεν αναφέρει στο νέο ημερολόγιο τις επίσημες χριστιανικές εορτές σε αντίθεση με τις μουσουλμανικές και τις εβραϊκές, μου άναψαν τα λαμπάκια. Τι είδους ΕΕ είναι αυτή που γκετοποιεί την πλειονότητα προς χάριν των μειονοτήτων; Τι είδους κόσμος δημιουργείται συντεταγμένα όταν το ορθό και φυσικό (πλειονότητα) υποχωρεί στο λάθος και στο αφύσικο (μειονότητα); Δεν έχουμε το δικαίωμα εμείς οι πολλοί να γιορτάζουμε σύμφωνα με την θρησκεία μας για χάριν μιας μειονότητας το μέγιστο ποσοστό της οποίας εισήλθε στην χώρα μας βίαια και λαθραία; Να μην χρησιμοποιούμε εμείς, οι πολλοί την γλυκύτερη λέξη του κόσμου, την λέξη "μανούλα", επειδή θέλουν μερικοί πούστηδες και μερικές λεσβίες (κυρίως οι δεύτερες) να αποκτήσουν παιδιά; Να μην έχουμε Χριστούγεννα ή Πάσχα εμείς οι εκατοντάδες εκατομμυρίων Χριστιανών σε όλη την Ευρώπη για να μην έχουν πρόβλημα μερικά εκατομμύρια μουσουλμάνων;
Τελικά τώρα, σβύνοντας και ξαναγράφοντας  προσπαθώντας να εκτονωθώ, κατέληξα σε ένα τελικό αποτέλεσμα. Οι άνθρωποι αυτοί (οι πούστηδες και οι λεσβίες) είναι αετοί, μυαλά τετραπέρατα και μπράβο τους. Κοιτάζοντας το νέο μου δελτίο ταυτότητος κατάλαβα ότι όλα αυτά τα χρόνια με δουλεύουν ψιλό γαζί άνθρωποι που το μυαλό τους δουλεύει πολύ πιο αποτελεσματικά από το δικό μου (ήθελα να πιστεύω ότι έχω το κοινό μυαλό αλλά άρχισα να αμφιβάλω) και ότι για αρκετά χρόνια αγωνιζόμουν για λάθος πράγματα ή, το σωστότερο, με έκαναν να αγωνίζομαι για λάθος πράγματα.
'Οταν με έβαζαν να τρέχω για την μη απαλοιφή του θρησκεύματος από τα νέα δελτία ταυτότητος, να μαζεύω υπογραφές και να μαλώνω για το θρήσκευμα με τα άλλα τα όρνια, τα δήθεν προοδευτικά και κατασταλαγμένα (άλλοι ηλίθιοι και αυτοί),  το θέμα δεν ήταν το θρήσκευμα. Δεν θέλει και πολύ μυαλό και δεν χρειάζεται να είναι αναγεγραμμένο για να καταλάβει κανείς το θρήσκευμα του άλλου αρκεί να προσέξει τα επί μέρους στοιχεία της ταυτότητας. Άλλο Αβραάμ Παπαδόπουλος του Ιωάννη και της Ιωάννας και άλλο Αβραάμ Ροζενστάιν του Μωσέ, άλλο Νίκος Μακρυχαλιλάκης ή Κουναλάκης από την Κρήτη και άλλο Χουσεΐν Μακρυχαλιλάκης ή Κουναλάκης (γεια σου Χουσεΐν) από την Κω, έτσι δεν είναι; Άρα δεν χρειαζόταν να γίνει καμιά απαλοιφή θρησκεύματος. 
Το δεύτερο σοβαρό (γιατί λείπει και το επάγγελμα έτσι .... για ξεκάρφωμα) στοιχείο που λείπει από τις νέες ταυτότητες είναι το όνομα συζύγου. Το παλιό μου δελτίο έγραφε : όνομα συζύγου Ιωάννα. Το σημερινό τι να γράψει; Σύζυγος του Οδυσσέα....... ο Αγαμέμνων; Άρα λοιπόν όλα έγιναν γι' αυτό. Για να μπορούν έχουν σύζυγο οι ανώμαλοι γενικώς. Για να μπορεί η Σούλα να παίζει τον ρόλο του πατέρα (γονικός α΄) και η Τούλα τον ρόλο της μητέρας (γονικός β΄). Ο Σάκης μπαμπάς και ο Λάκης μαμά.
Και ερωτώ: Πόσοι είναι τελικά αυτοί οι πούστηδες και οι λεσβίες στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στον κόσμο που έχουν τόση δύναμη; Ποιος ήταν ο εμπνευστής του σχεδίου της απαλοιφής αυτών των στοιχείων από τις ταυτότητες; Ποιος ο εισηγητής της τότε κυβερνήσεως και οι εισηγητές των κομμάτων της αντιπολίτευσης και ποια η "ειδική" σχέση τους με το κίνημα των ομοφυλοφίλων; Η δικαιολογία ότι "μας το επέβαλε η ΕΕ" μάλλον δεν αρκεί.
Καιρός να πούμε τα "σύκα", "σύυυκααα" γιατί αρκετά με δούλεψαν όπως δούλεψαν και τον μακαριστό Χριστόδουλο οι άγιες εν Χριστώ "αδελφές" του που μάλλον θα γέλαγαν πίσω από την πλάτη του.

Κοπή πίτας Συνδέσμου Γυναικών Ηπείρου 2011.
                     ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΑΠΌ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ
Στις 05 Φεβρουαρίου 2011, ημέρα Σάββατο και ώρα 05:30 μ.μ..

Σύνδεσμος Γυναικών ΗπείρουΒηλαρά 2 (3ος όροφος)
Τ.Κ.: 104.37, Αθήνα

..: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ :..
Ο Σύνδεσμος Γυναικών Ηπείρου σας προσκαλεί να κόψουμε μαζί την "Πίτα της Ηπειρώτισσας" που είναι αφιερωμένη στη "Στην Ηπειρώτικη Αποδημία" το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 5:30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών.

Στην εκδήλωση κλήθηκαν να παραστούν: ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, εκπρόσωποι των κομμάτων, στελέχη της Ηπειρωτικής Αποδημίας και εκπρόσωποι από τους χώρους της πολιτικής, της οικονομίας, του πνεύματος και της τέχνης.

Θα παρουσιασθεί πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και θα ακολουθήσει δεξίωση. Η παρουσία σας θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά και τιμή.

Είσοδος ελεύθερη. Parking λειτουργεί στο υπόγειο του κτιρίου.

                                                                                                          Με τιμή
                                                                   Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Γυναικών Ηπείρου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΕΙΠΗΡΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ  ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΕΛΛΑΔΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Η ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ
ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ,  ΚΥΡΙΑΚΗ 6/2/2011, 10 π.μ.

Οι Ηπειρώτες που ανταμώνουν. Οι Ηπειρώτες που αγωνίζονται.
Οι Ηπειρώτες που δημιουργούν με τον ανθό της παράδοσης & της νεολαίας

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, η κορυφαία οργάνωση των αποδήμων Ηπειρωτών, με τις 400 και πλέον οργανώσεις που εκπροσωπούν 600.000 και πλέον Ηπειρώτες στο λεκανοπέδιο της Αττικής, μας προσκαλεί στην ετήσια πανηγυρική της εκδήλωση «Η ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ».
Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011, στις 10 π.μ., στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το μεγαλύτερο ετήσιο αντάμωμα των αποδήμων Ηπειρωτών, η κορυφαία πολιτιστική εκδήλωση της Πανηπειρωτικής. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας καθώς και εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας του τόπου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ» είναι αφιερωμένη στους Ηπειρώτες που ανταμώνουν, αγωνίζονται και δημιουργούν. Με μια άγρα από τους πιο όμορφους ανθούς της ηπειρώτικης παράδοσης, με τον ανθό της ηπειρώτικης νεολαίας.
Με τη συμμετοχή ογδόντα και πλέον χορευτικών συγκροτημάτων από όλη την χώρα, με τη συμμετοχή 2.500 και πλέον χορευτών, με μια πληθώρα κορυφαίων δεξιοτεχνών της ηπειρώτικης μουσικής παράδοσης καθώς και καταξιωμένων Ηπειρωτών τραγουδιστών, η «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ» αποτελεί ένα τρίωρο υπερθέαμα που αναδεικνύει την πλούσια μουσικοχορευτική παράδοση της Ηπείρου.
Τραγούδια για την αγάπη και την ξενιτιά, την Ιστορία και τον ίδιο τον τόπο, διανθισμένα με ποίηση Ηπειρωτών ποιητών και στίχους από την απαράμιλλη Ηπειρώτικη λαϊκή ποίηση ορίζουν τη δομή μιας πραγματικά πρωτότυπης πολιτιστικής εκδήλωσης. Παρουσιαστές της τρεις από τους καλύτερους νέους Ηπειρώτες ηθοποιούς, η Ρηνιώ Κυριαζή, η Παρασκευή Κατσάνη και ο Νίκος Αρβανίτης. Σκηνοθέτης ο Αλέξανδρος Λαμπρίδης, Έφορος Πολιτισμού της Π.Σ.Ε.. Στοιχείο της εκδήλωσης η παράλληλη προβολή πλούσιου οπτικού υλικού από την Ηπειρώτικη φύση καθώς και τις διαδρομές των Ηπειρωτών στο χρόνο.
Ξεχωριστή στιγμή της εκδήλωσης η βράβευση Ηπειρωτών για την προσφορά τους στον Πολιτισμό, το Περιβάλλον, τη Νεολαία, την Ηπειρώτικη Αποδημία. Η αξία των βραβευόμενων κοσμεί τη φετινή μας εκδήλωση.
«Η ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ» φέτος, με τρόπο νέο και εμπνευσμένο, φιλοδοξεί να σταθεί αντάξια στη σημασία μιας τέτοιας Πανηπειρωτικής σύναξης σε τέτοιους, δύσκολους καιρούς. Τώρα που, περισσότερο από άλλοτε, το ίδιο το Ηπειρώτικο αντάμωμα έχει ξεχωριστή σημασία. Τώρα που χρειάζεται να ανακαλύψουμε ξανά την αξία της συλλογικής έκφρασης και δημιουργίας. Κι είναι για αυτό που φέτος η συμμετοχή των συμπατριωτών μας και των φίλων της Ηπείρου θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Γιατί τώρα το νιώθουμε περισσότερο από άλλοτε: Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα!
Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΙΛΙΕΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΑΣ (video)Η συγκλονιστικότερη έκφραση που ακούστηκε σε αυτό το απόσπασμα από την εκπομπή μακελειό ήταν η αναφορά στιςδηλώσεις ενός Μουσουλμάνου

"Δεν θα χρειαστεί να σας κάνουμε πόλεμο, θα σας κατακτήσουμε με τις κοιλίες των Γυναικών μας".. ¨έχει πολλά ακόμα αυτό το απόσπασμα... 

Μασώνοι μέσα στα κόλπα με το όλο θέμα τωνΛαθροεισβολέων, Υπηρέτριες των Λαθρομεταναστώνέκαναν τα Παλληκάρια της ΕΛ.ΑΣ, αποκαλύψεις για τονρόλο του Αριστερού ιδιοκτήτη του Νεοκλασικού που το παραχώρησε στους Λαθρομετανάστες, για τις σφαλιάρεςπου κόντεψε να φάει ο Σημίτης και άλλα πολλά...

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ!!!EllinikoDNA,    Hellenikrevenge

Αντιποντιακό παραλήρημα γενικώς αποτυχημένου προοδευτικού πολιτικού!

δημοσιεύτηκε στο τεύχος 18 του περιοδικού Άμαστρις με τον τίτλο "Αντιποντιακό παραλήρημα αποτυχόντος πολιτικού".

Μία δυσάρεστη έκπληξη περίμενε όσους Πόντιους έτυχε να διαβάσουν το βιβλίο του πρώην υφυπουργού κ. Νίκου Μπίστη «Προχωρώντας και αναθεωρώντας», που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις «Πόλις». Περιγράφοντας τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην προσπάθειά του να προσεγγίσει τις διάφορες εθνοτοπικές ομάδες της Β΄ Αθήνας, στην οποία ήταν υποψήφιος κατά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές,  ο γνωστός από τη συμμετοχή του σε πάσης φύσεως τηλεοπτικά παράθυρα πολιτικός του κυβερνώντος κόμματος φτάνει στην ανοιχτή αμφισβήτηση -για πρώτη φορά από Έλληνα πολιτικό- της ίδιας της ύπαρξης της γενοκτονίας ως ιστορικού γεγονότος!

Ο κ. Μπίστης αφιερώνει δύο ολόκληρες σελίδες του ενδιαφέροντος κατά τα άλλα πονήματός του σε ένα προκλητικής εμπάθειας αντιποντιακό παραλήρημα, με το οποίο κατηγορεί ανοιχτά το χώρο των ποντιακών οργανώσεων για φασισμό και υποστηρίζει ότι το αίτημα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας χρησιμοποιείται σκόπιμα από διάφορους «επαγγελματίες ποντιοπατέρες» ως εμπόδιο για τη βελτίωση των Ελληνοτουρκικών σχέσεων και του Κυπριακού!
Δεν αρκείται όμως μόνο στην έκφραση των «πολιτικών» του θέσεων επί του θέματος ο κ. Μπίστης,  αλλά υπεισέρχεται -και μάλιστα με αυτοπεποίθηση ιστορικού ολκής- στην ουσία, υποστηρίζοντας ότι «στα σαντζάκια όπου οι Πόντιοι δεν ξεσηκώθηκαν για να ενισχύσουν τους Ρώσους κατά των Τούρκων, δεν τους πείραξαν». Ακριβώς δηλαδή αυτό που έλεγε και το επίσημο κείμενο του τουρκικού ΥΠΕΞ για τη Γενοκτονία των Ποντίων, που μεταφράσαμε και δημοσιεύσαμε σε παλαιότερο τεύχος μας.  Και βέβαια μη σπεύσετε να αναρωτηθείτε από αντλεί ο κ. Μπίστης τόση βεβαιότητα για το ατράνταχτο ιστορικό επιχείρημα που επικαλείται,  διότι στις επόμενες σελίδες του βιβλίου του παρουσιάζει επαρκείς αποδείξεις του σεβασμού που τρέφει προς την επιστήμη της ιστορίας, αναφερόμενος επανειλημμένως στη εκτίμηση που τρέφει προς το πρόσωπο της κυρίας Ρεπούση (της γνωστής «μοντέρνας» ιστορικού, που έγραψε και τύπωσε με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων τα γνωστά φληναφήματα περί «συνωστισμού» στην προκυμαία της Σμύρνης), αλλά και στον αποτροπιασμό του για την άδικη επίθεση που αυτή δέχθηκε από διάφορους αγράμματους υπερπατριώτες!
Κι αφού λοιπόν δικαιολογημένα οι Τούρκοι έκαναν όσα έκαναν «στα σαντζάκια όπου οι Πόντιοι δεν ξεσηκώθηκαν για να ενισχύσουν τους Ρώσους», ο βαθύς γνώστης των διεθνών σχέσεων (και επί σειράν ετών εκπρόσωπος για θέματα εξωτερικής πολιτικής κόμματος του Ελληνικού Κοινοβουλίου)  κ. Μπίστης αποδίδει εύσημα στον ΟΗΕ, διότι «έχει πολύ αυστηρά κριτήρια για την αναγνώριση γενοκτονιών  -διαφορετικά, η ούτως ή άλλως ταλαιπωρημένη από πολέμους, σφαγές, βιασμούς και εθνοκαθάρσεις ανθρωπότητα θα έμπαινε σε νέες περιπέτειες, και μάλιστα αναδρομικά, για το χατίρι προέδρων και ενώσεων αποστράτων» (ενώ η μη αναγνώριση παρόμοιων γενοκτονιών προφανώς είναι κατά τον κ. Μπίστη άσχετη με τα διεθνή συμφέροντα και τους διεθνοπολιτικούς συσχετισμούς!).
Βέβαια κάθε άποψη έχει τη σημασία και την αξιοπιστία της αναλόγως του προσώπου που την εκφράζει. Και ο κ. Μπίστης κάθε άλλο παρά τυχαίο πρόσωπο μπορεί να θεωρηθεί. Υπήρξε μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Πολυτεχνείου -αλήθεια, αυτή η έρμη η συμμετοχή στο Πολυτεχνείο για πόσες ακόμη ατυχείς επιλογές και για πόσα ακόμη μεταπολιτευτικά πολιτικά αμαρτήματα των νεαρών τότε πρωταγωνιστών του θα χρησιμεύει ως άλλοθι;- ενώ κατανάλωσε τα υπόλοιπα τριάντα χρόνια της πολιτικής του διαδρομής σε μία πρωτοφανή για την ελληνική πολιτική ιστορία προσπάθεια περάσματος απ’ όσο το δυνατόν περισσότερα κόμματα του αριστερού τμήματος του πολιτικού φάσματος. Αρχίστε λοιπόν να κρατάτε λογαριασμό: μεταπολιτευτικά εντάχθηκε στο ΚΚΕ, από το οποίο διαγράφτηκε το 1983. Εν συνεχεία προσχώρησε στο ΚΚΕ εσωτερικού. Το 1986 με τη διάσπαση του ΚΚΕ εσωτερικού ακολούθησε το Γιάννη Μπανιά στο ΚΚΕ εσωτερικού-Ανανεωτική Αριστερά.  Το 1989 προσχώρησε στον ενιαίο Συνασπισμό και με τη διάσπαση του τελευταίου το 1993 εντάχθηκε στο νέο Συνασπισμό της κας Δαμανάκη. Αφού παρέμεινε σε αυτόν για μερικά χρόνια, τασσόμενος πάντα στην πλευρά των ανεξαρτήτως προέδρου «προεδρικών»,   αποχώρησε από το Συνασπισμό και ηγήθηκε της αλήστου μνήμης ΑΕΚΑ (Κίνησης Ανανεωτικής και Εκσυγχρονιστικής Αριστεράς), την οποία διέλυσε λίγο αργότερα, όταν αποφάσισε να ενταχθεί στο ΠΑΣΟΚ και να αναλάβει υφυπουργός Εσωτερικών στη βραχύβια τελευταία κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Σημίτη. Ζητάμε ειλικρινά συγνώμη αν λησμονήσαμε να αναφέρουμε κάποιον σημαντικό σταθμό της πολυκύμαντης πολιτικής του διαδρομής, αλλά δυστυχώς η παρακολούθησή της μάλλον υπερβαίνει τις δυνατότητές μας!
Από όλη πάντως αυτή την ιστορία των ανοησιών που έγραψε ο κ. Μπίστης (χολωμένος πιθανότατα   και από τη μόνιμη εκλογική του αποτυχία, αφού μέχρι σήμερα εξελέγη βουλευτής μόνο μία φορά κι αυτή με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας), βγαίνουν αβίαστα τρία συμπεράσματα. Το πρώτο, το θετικό, είναι ότι παρά την πολυετή περιηγητική του δραστηριότητα, ο κ. Μπίστης βρήκε το χρόνο να ασχοληθεί με εμάς τους Πόντιους και την άγνοιά μας περί της ιστορίας μας, που τείνει κατά τη γνώμη του να χαλιναγωγεί επικίνδυνα την Ελληνική εξωτερική πολιτική!  Το δεύτερο, το αρνητικό, είναι ότι απόψεις σαν του κ. Μπίστη εξακολουθούν απ’ ότι φαίνεται να συγκινούν ένα κομμάτι του πολιτικού μας προσωπικού, που συνεχίζει να εμπνέεται ακόμη από τις «υγιείς» αντεθνικιστικές ιδεοληψίες του πάλαι ποτέ διαλάμψαντος «εκσυγχρονιστικού» εγχειρήματος. Συμπέρασμα τρίτον, και ίσως ουσιαστικότερο από τα τρία: η ανθρώπινη βλακεία δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο της εκάστοτε ακροδεξιάς, αλλά δυνητικά ανήκει εξ ίσου σε ολόκληρο το πολιτικό φάσμα.

Επίλογος: έχουν περάσει ήδη αρκετές εβδομάδες, αν όχι μήνες, από την κυκλοφορία του βιβλίου του κ. Μπίστη, χωρίς ωστόσο να σημειωθεί η παραμικρή δημόσια αντίδραση εκ μέρους του οργανωμένου ποντιακού χώρου. Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: είτε  οι Πόντιοι δεν είναι τελικά τόσο φασίστες, όσο υποστηρίζει ο κ. Μπίστης, είτε οι εκπρόσωποι των οργανώσεών τους θα πρέπει να επισκέπτονται λίγο συχνότερα τα κεντρικά βιβλιοπωλεία….

… Διάφοροι πρόεδροι Ποντιακών Ομοσπονδιών, που έφτασαν στα χέρια και τα δικαστήρια για το παγκάρι της Παναγίας Σουμελά, είχαν στόχο ζωής να αναγνωριστεί η «γενοκτονία των Ποντίων». Από κοντά, σύσσωμη η Δεξιά, το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, με την Αριστερά να σφυρίζει αδιάφορα, σαν να μην ήθελε να καταλάβει τι κρυβόταν πίσω από το «αθώο» αίτημα. Επειδή όμως ο ΟΗΕ έχει πολύ αυστηρά κριτήρια για την αναγνώριση γενοκτονιών -διαφορετικά, η ούτως ή άλλως ταλαιπωρημένη από πολέμους, σφαγές, βιασμούς και εθνοκαθάρσεις ανθρωπότητα θα έμπαινε σε νέες περιπέτειες, και μάλιστα αναδρομικά, για το χατίρι προέδρων και ενώσεων αποστράτων-, περιόρισαν, τελικά, τις φιλοδοξίες τους στην αναγνώριση της «γενοκτονίας» από τη Βουλή των Ελλήνων και το ελληνικό κράτος. Κατά σατανική σύμπτωση, κάθε φορά που γινόταν  -ή φοβούνταν ότι θα γίνει- μισό βήμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό, οι επαγγελματίες ποντιοπατέρες, συνεπικουρούμενοι από ιστορικούς πέμπτης διαλογής και βουλευτές της Β΄ Αθήνας και της Βόρειας Ελλάδας όπου αφθονεί το ποντιακό στοιχείο, έριχναν λάδι στη φωτιά της αμάθειας και του φόβου. Τέτοια ήταν η πίεση, που την τελευταία στιγμή ο Σημίτης μετέτρεψε την «ημέρα της γενοκτονίας» σε «ημέρα μνήμης». Αλλά αυτό  δεν τους πτόησε. Άρχισαν να γιορτάζουν την «ημέρα μνήμης» για τη γενοκτονία των Ποντίων, όπως συμπλήρωναν. Μια ομάδα κανονικών ιστορικών, και η μικρή ΑΕΚΑ από όλο το πολιτικό προσωπικό, στάθηκαν όρθιοι απέναντι στο κύμα της εθνοπρεπούς παραπληροφόρησης. Ως επικεφαλής της ΑΕΚΑ έπρεπε, μέσα στο ασφυκτικό πλαίσιο του τηλεοπτικού χρόνου, να αναδείξω λεπτές αποχρώσεις, έχοντας απέναντί μου, κατά κανόνα, τον τηλεπαρουσιαστή που είναι πάντα με τους πολλούς για να εξασφαλίσει το παντεσπάνι του, έναν αγανακτισμένο Πόντιο, έναν κατά δήλωσή του ιστορικό, και ενίοτε τον ηθοποιό-ταγό της εθνικοφροσύνης και ίνδαλμα του Τζέημς Πάρις, τον Κώστα Πρέκα. «Πείτε το σφαγή», τους έλεγα, «πείτε το ξεριζωμό, έγκλημα, αλλά όχι γενοκτονία, γιατί στα σαντζάκια όπου οι Πόντιοι δεν ξεσηκώθηκαν για να ενισχύσουν τους Ρώσους κατά των Τούρκων, δεν τους πείραξαν. Δεν είναι λοιπόν καθολική, συστηματική εξόντωση, βάση σχεδίου, που απαιτείται για τη γενοκτονία». Ψύλλοι στ’ άχυρα. Ο ιστορικός επιτρέπεται, ίσως, να τα λέει αυτά. Ο πολιτικός όμως, που θέλει μάλιστα σταυρό στη Β΄ Αθήνας, πρέπει να συμπεριφέρεται όπως οι παλιοί μου σύντροφοι στην Αριστερά και οι μελλοντικοί μου στο ΠΑΣΟΚ: σιωπή και νηστεία από τις κακοτοπιές. Τι κι αν μ’ αυτό τον τρόπο στραβώνονται γενιές ολόκληρες και γίνονται βοά ενός φαιού εθνικισμού. Αυτοί θα βγάλουν το φίδι από την τρύπα; (Σε αυτό το φίδι θα επανέλθω). Κοιτώντας σήμερα πίσω, επιμένω ότι, παρά το πολιτικό κόστος, πολύ καλά κάναμε και πήγαμε κόντρα στο ρεύμα, και σε εκείνη και σε παρόμοιες περιπτώσεις. Αλλιώς δεν έχει νόημα -και οπωσδήποτε δεν έχει γούστο- να ασχολείσαι με την πολιτική. Οι καλοπροαίρετοι κάποτε θα καταλάβουν. Για τους άλλους δεν έχει σημασία, μια χαρά περνάνε παρέα με το φίδι μέσα στην τρύπα. Δεν ήταν, λοιπόν, μόνο τα ξινισμένα μούτρα μου από το μαρτύριο της λύρας που αποθάρρυναν τους Πόντιους δυνητικούς ψηφοφόρους μου. Είχαν και καλύτερους λόγους. Ο φίλος μου ο Γιώργος Καρυπίδης, φυσιολογικός Πόντιος αριστερός που ζει στη Θεσσαλονίκη, ισχυρίζεται ότι η πλειοψηφία των Ποντίων δεν τα πιστεύει αυτά. Μακάρι, παρότι οι πλειοψηφίες αρέσκονται στα στερεότυπα. Αν πάντως έχει δίκιο, καλό είναι αυτή η σιωπηλή πλειοψηφία να βρει τη λαλιά της, γιατί μόνο η μειοψηφία ακούγεται.

Λαοθάλασσα η συγκέντρωση για τα Ίμια.


ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΜΕ - ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!

Προτιμούν να δείχνουν τα 46 άτομα που μαζεύουν οι δυστυχέμποροι των ΜΚΟ και μέσα από τις τηλεσυχνότητες και τα site να πουλάνε προοδευτιλίκη και λαθρολαγνεία. Δεν πειράζει, δυστυχώς για εσάς ο κόσμος μαθαίνει πια την αλήθεια μέσα από τα ανεξάρτητα και χωρίς χορηγούς μπλογκ. Εσείς οι δημοσιογραφάρες κρύψτε το κεφάλι μέσα στη γη σαν τις στρουθοκαμήλους και αρπάξτε τις χορηγίες για να το βουλώνετε σε ότι δεν συμφέρει τα “αφεντικά σας”… Ακόμα και όταν στην Αθήνα διαδηλώνει πάνω από 10 χιλιάδες κόσμος η προσπάθεια σας να το κρύψετε και να κάνετε προβοκατόρικες αναρτήσεις για δήθεν επεισόδια σας καταντάει γελοίους. Τα συλλυπητήρια μου για την ανεξάρτητη δημοσιογραφία και την δεοντολογία σας κύριοι.
gdailynews, Εθνικά Θέματα