Σελίδες

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Όταν τα πρόσωπα εκθέτουν του θεσμούς που υπηρετούν. Λίγος ο Παπούλιας!


 Μια επιστολή που τίναξε στον αέρα το ορθόδοξο... γεύμα Ελλάδας - Ρωσίας!

Ύστερα από 19 χρόνια, 

όπου όλες τις Κυριακές της Ορθοδοξίας ο εκάστοτε Έλληνας πρέσβης στην Μόσχα παρέθετε δεξίωση προς τιμήν του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, φέτος η εκδήλωση αυτή δεν θα γίνει! 
Ο λόγος;
Το ηχηρό "όχι" λόγω της προφυλάκισης του ηγούμενου Εφραίμ! 
Αλλά δεν είναι μόνο αυτό!
Η παρεξήγηση που οδήγησε και σε ψυχρότητα, αφορά σε μία επιστολή που έστειλε ο Πατριάρχης Κύριλλος στον Παπούλια, με την οποία ζητούσε επιείκεια στο θέμα του Εφραίμ και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν έστειλε καν τυπική απαντητική επιστολή!
Για το συγκεκριμένο θέμα μάλιστα είχε ενημερωθεί και ο Πούτιν που πραγματικά εξοργίστηκε με την αγενή συμπεριφορά του Έλληνα Προέδρου!

ΠΑΣΟΚ σε... μαύρα χάλια λίγες ημέρες πριν από τις κομματικές κάλπες


Image
Προς τις τοπικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ σε όλη την Ελλάδα στρέφεται το ενδιαφέρον λίγες ημέρες πριν τις  εσωκομματικές εκλογές. Οι τοπικές οργανώσεις παρουσιάζουν εικόνα διάλυσης και τα μηνύματα πολλών γραμματέων που παίρνει η Ιπποκράτους αποτρέπουν την λειτουργία εκλογικών κέντρων, αφού οι κατά τόπους γραμματείς επιμένουν πως δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των εκλογών.
Πολλά γραφεία τοπικών έχουν κλείσει, άλλα έχουν κατεβάσει ταμπέλες, ενώ σε πολλές περιπτώσεις τα τοπικά συμβούλια έχουν παραιτηθεί και στην καλύτερη περίπτωση μένει μόνο στη θέση του ο γραμματέας της περιοχής.
Έτσι το δυσεπίλυτο πρόβλημα είναι το ποιοι δήμοι θα επιλεγούν ώστε να στηθούν τελικά οι...

Χριστόφιας και ΑΚΕΛ προδίδουν τον κυπριακό λαό....


«Τα δικαιώματα της Παυλίνας και της εποίκου Αϊσέ…»
Οι θέσεις Χριστόφια-ΑΚΕΛ για τους Τούρκους εποίκους εξοργίζουν κάθε Έλληνα της Κύπρου. Ο εκλεκτός φίλος Ανδρέας Τ. Λουκά, πρόσφυγας από το Αγριδάκι της κατεχόμενης Κερύνειας μας, αντιδρά ως εξής: «Στις "Αντι-στάσεις" σου με τίτλο "Ο ανθρωπισμός του ΑΚΕΛ έναντι του εγκλήματος του εποικισμού", παραθέτεις απόσπασμα από το έγγραφο του ΑΚΕΛ, που δημοσιεύτηκε στη "Χαραυγή" του περασμένου Σαββάτου: "Είναι εφικτό να διώξουμε παιδιά μεικτών γάμων; Είναι εύκολο να διώξουμε κόσμο που γεννήθηκε και ενηλικιώθηκε στην Κύπρο ως έποικος; Πρόκειται για πρωτοφανείς, τουρκογενείς και αγγλογενείς θέσεις. Ας πουν: Ποια νομοθεσία δίνει ιθαγένεια σε παράνομους;’’. Το άλλο λογικό ερώτημα, το οποίο τίθεται προς την κυβέρνηση, η οποία, υποτίθεται, αγωνίζεται για τα δίκαια όλων των νομίμων κατοίκων της Κύπρου και όχι των παράνομων εποίκων, είναι: Πού, σε ποια διεθνή συνθήκη ή σε ποια νομοθεσία της Κ.Δ. ή της Ε.Ε. προνοείται η παραβίαση συλλήβδην όλων των δικαίων και δικαιωμάτων των εκτοπισμένων βίαια από τους Τούρκους, Ελλήνων, για να δημιουργηθεί "δίκαιο"...

Η Λούκα θα σώσει την Ελλάδα όπως έκανε και με την Αγροτική Ασφαλιστική που αντιδρούσε να πωληθεί 150 εκ. € επί Καραμανλή για να βολεύουν ημετέρους



"....η Αγροτική Ασφαλιστική μπορεί να μην κυριάρχησε στην ευρύτερη περιοχή -όπως έλεγε η κα Κατσέλη το 2008- αλλά αποδεικνύεται κυρίαρχη στα βολέματα ημετέρων και τις παχυλές αμοιβές...."

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "Η ΑΞΙΑ"
[Του Νίκου Καρούτζου]
Την ώρα που ο όμιλος της Αγροτικής Τράπεζας βρίσκεται στο κόκκινο και αμφισβητείται και η μελλοντική ύπαρξη της τράπεζας το πάρτι φαίνεται να συνεχίζεται στην Αγροτική Ασφαλιστική η οποία μετά και το haircut είναι απορίας άξιον που θα βρει τα χρήματα που απαιτούνται για τη διατήρηση του ελάχιστου δείκτη φερεγγυότητας που θα της επιτρέψει να συνεχίσει να λειτουργεί .
Μια εταιρία η οποία υποτίθεται ότι επρόκειτο να πουληθεί το 2008 έναντι 150 εκ Ευρώ αλλά είχαν αντιδράσει σφοδρά οι κυρίες Λούκα Κατσέλη και Ντίνα Λάζαρη. Η τελευταία σήμερα είναι υποδιοικητής της ΑΤΕ και τότε Γραμματέας του Τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ και έβαλε την υπογραφή για να γίνει δημόσια πρόταση με στόχο την έξοδο της εταιρίας από το ΧΑ με αποτίμηση 41 εκ Ευρώ όταν της φαίνονταν λίγα τα 150 εκ Ευρώ.

Η κα Κατσέλη μάλιστα σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει ενάντια στην πώληση της...

ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ MEGΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΓΕΝΟΣΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΙΝΔΥΝΑ!


Αναλύσεις επί αναλύσεων για το θέμα των γενοσήμων στα φάρμακα. Φυσικά το συμπέρασμα της εκπομπής ήταν το αναμενόμενο: "είναι ακίνδυνα, είναι φθηνά και δεν διατρέχουμε κανέναν κίνδυνο." Άρα η κυβέρνηση καλώς πράτει και δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία. Το mega φρόντισε να αποκατασταθεί η καχυποψία και ανέλαβε εργολαβικά να αμβλύνει όλες τις γωνίες. Το μόνο σίγουρο είναι οτι με τα γενόσημα θα πεθάνει κόσμος! Είναι φάρμακα Β' κατηγορίας και δεν είναι τόσο αθώα όσο τα παρουσιάζουν. Είναι ξεκάθαρο οτι παίζουν με την Υγεία μας. Όποιος έχει λεφτά θα πάρει τα κατάλληλα φάρμακα για την ασθένειά του. Οποιος δεν έχει και περιμένει να θεραπευθεί μέσω του ασφαλιστικού συστήματος, ας πεθάνει!».
Αξιοσημείωτο είναι δε, ότι οι γιατροί που μας διαβεβαιώνουν ότι δεν διατρέχουμε κανέναν κίνδυνο με τα γενόσημα φάρμακα είναι οι ίδιοι που μας έλεγαν πόσο ακίνδυνο είναι το εμβόλιο της γρίπης και πόσο καλό μας κάνει!!! Εκεί στον Ε.Ο.Φ ακούει κανείς;


ΠΗΓΗ

Τρεις του Μάρτη εις το διηνεκές… Σαν σήμερα ο Αυξεντίου....!!!!!!


Ε Ι Χ Α Ν ΚΟΥΒΑΛΗΣΕΙ και πολλούς δημοσιογράφους νωρίς το πρωί εκείνης της Κυριακής, 3ης Μαρτίου 1957, οι αποικιοκράτες στον Μαχαιρά. Για να παρακολουθήσουν το τελικό στάδιο των πολυήμερων επιχειρήσεων μιας βρετανικής ταξιαρχίας, στην οποία νόμιζε η Αυτού Εξοχότης ο Κυβερνήτης στρατάρχης σερ Τζον Χάρντινγκ, ότι θα παραδιδόταν, περικυκλωμένος από παντού, ταπεινωμένος πια, ο καταζητούμενος από την 1η Απριλίου 1955 κι επικηρυγμένος ως «επικίνδυνος τρομοκράτης», 29χρονος υπαρχηγός της ΕΟΚΑ, έφεδρος Ανθυπολοχαγός του Ελληνικού Στρατού, Γρηγόρης Αυξεντίου.
Η Σ Α Ν ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ απ’ όλο τον κόσμο. Μερικοί, μάλιστα, με πείρα ανταποκρίσεων απ’ τον Β΄ Παγκ. Πόλεμο, τον πόλεμο της Κορέας κ.ο.κ., θυμάται ακόμα ο 85χρονος σήμερα δημοσιογράφος Άλεξ Ευθυβούλου. Παρών κι ο ίδιος εκεί ως απεσταλμένος του Ασόσιεϊτεντ Πρες. Κινηματογραφούσε σκηνές και γι’ άλλα δύο τηλεοπτικά δίκτυα. Τους πήγαν οι Εγγλέζοι, ν’ απαθανατίσουν τον… θρίαμβο των στρατευμάτων του Χάρντινγκ. Αντί τούτου, όμως, οι δημοσιογράφοι μετέδωσαν σ’ όλο τον κόσμο το αυξέντειο κορυφαίο δείγμα ηρωισμού του αντιαποικιακού αγώνα του κυπριακού Ελληνισμού. Κι...

Ενάντια στο “κίνημα της πατάτας” και το σταλινικό ΚΚΕ. Φοβάται μην χάσει τον ρόλο του...«πατερούλη» ή μήπως κινδυνεύουν τα συμφέροντά του;


“Ανήθικη εκστρατεία προπαγάνδας για την εξαπάτηση του λαού” χαρακτηρίζει το “κίνημα της πατάτας” σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ “Παίζουν και αξιοποιούν τον πόνο των φτωχών λαϊκών στρωμάτων που καθημερινά αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Το λεγόμενο κίνημα της φθηνής πατάτας που προβάλλεται ως λύση ή ανακούφιση είναι σαν αυτά τα κόλπα που χρησιμοποιούν τα Super Market στο παιχνίδι των προσφορών. Είναι η συνέχεια του άθλιου κυβερνητικού εμπαιγμού ότι η ακρίβεια θα χτυπηθεί με τα “παρατηρητήρια τιμών” και τη διαφάνεια ή με τις...

Καλούν τους πολίτες να συμμετάσχουν στον κοινωνικό αποκλεισμό των 5 Βουλευτών - (video)



Πλάτη καλούν τους πολίτες να γυρίσουν στους βουλευτές της Φθιώτιδας όλες οι συλλογικότητες και αγανακτισμένοι του νομού. Τους ζητούν να συμμετάσχουν στον κοινωνικό αποκλεισμό που ξεκινά αύριο 3 Μαρτίου ο οποίος θα περιλαμβάνει απαξιωτική στάση απέναντι στους 5 βουλευτές που ψήφισαν αδίσταχτα την ισοπέδωση της ζωής μας όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή τους. 
Το κάλεσμα των αγανακτισμένων ξεκινά ως εξής....

"όταν η εξουσία διαλύει την κοινωνία επιβάλλοντας την φτώχεια και τον...

Ενδιαφέρει όλους μας και όχι μόνον τους ΠΑΣΟΚους

Θέμης Τζήμας: Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να σωθεί από το… “ΠΑΣΟΚ”;

Ξεκινώ με μια παραδοχή: ελάχιστοι ειδικά εξ όσων βιώνουν τα τραγικά για το λαό αποτελέσματα της κρίσης ενδιαφέρονται- καταρχήν- για το ποιος θα βγει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Νομίζω ωστόσο ότι η στάση αυτή είναι αυτοκαταστροφική και στρέφεται εις βάρος του ίδιου του λαού. Η καθημερινή βία που υφίσταται ο λαός έχει ως βασικό στόχο -και- την αποστασιοποίησή του από τα πολιτικά δρώμενα, από τη δημόσια σφαίρα και τη φυγή του προς τον περίκλειστο ιδιωτικό χώρο, ώστε η ελίτ δια των επαγγελματικών φερεφώνων της να αποφασίζει απερίσπαστη για την πορεία της πολιτικής ζωής.
Βοηθούν σ’ αυτό άλλωστε τα ΜΜΕ, που με τα κατευθυνόμενα δελτία προπαγάνδας τρομοκρατούν εξατομικευμένα τους πολίτες και αναμασούν την αντικοινοβουλευτική αντίληψη ότι τα εσωτερικά των κομμάτων έχουν να κάνουν μόνο με ανούσιες μηχανιστικές συγκρούσεις γύρω από ταυτόσημες πολιτικές. Άρα το τι συμβαίνει στο εσωτερικό τους αποτελεί αντικείμενο ενδιαφέροντος μιας κλειστής κάστας στελεχών, που απλά τιμαριοποιούν προνόμια εξουσίας. Έτσι ο λαός απομακρύνεται, ιδιωτεύει, μετατρέπεται σε φοβισμένη μάζα, οπότε και τα πολιτικά κόμματα καθίστανται ακριβώς αυτό που η διαπλοκή επιδιώκει: περιφραγμένοι, ιδιωτικοί χώροι προς κατανάλωση υπέρ του παρασιτικού κεφαλαίου.
Με “βολικούς” προέδρους, πειθήνιους βουλευτές, απολιτικά στελέχη. Μακριά από τα κοινωνικά κινήματα, πλήρως...

Οι αλήθειες του Κυριάκου....


Η πρόσφατη σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς από βήματος Βουλής κατά της Αριστεράς, για τον αρνητικό ρόλο που έχει διαδραματίσει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, ξένισε πολλούς. Ήταν όμως αναμενόμενη και πολιτικά ευπρόσδεκτη, από τη στιγμή που ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εμφανίζεται σήμερα ως ο μοναδικός ουσιαστικός υπερασπιστής της αστικής Δημοκρατίας στη χώρα, θέτοντας το προσωπικό εκτόπισμά του ως ανάχωμα στην επίθεση λαϊκισμού την οποία συνκροτημένα και μεθοδικά εξαπολύουν τα κόμματα της Αριστεράς.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήρθε να υπερθεματίσει της πολιτικής ρήξης που επέλεξε ο Αντώνης...

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προς Τουρκία: επιστρέψτε την Αμμόχωστο


Δήλωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 14ης Φεβρουαρίου 2012 σχετικά με την επιστροφή του αποκλεισμένου τμήματος της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους του 
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο,
-  έχοντας υπόψη το ψήφισμά του για την Κύπρο, του 1993,
-  υπενθυμίζοντας το ψήφισμά του για την έκθεση προόδου της Τουρκίας για το 2009,
-  έχοντας υπόψη το άρθρο 123 του Κανονισμού του,
Α.   λαμβάνοντας υπόψη ότι η πόλη της Αμμοχώστου στην Κυπριακή Δημοκρατία κατελήφθη από τις τουρκικές δυνάμεις εισβολής, τον Αύγουστο του 1974·
Β.   λαμβάνοντας υπόψη ότι τότε ένα τμήμα της Αμμοχώστου σφραγίστηκε και παραμένει ακατοίκητο, υπό τον άμεσο έλεγχο του τουρκικού στρατού·
Γ.   λαμβάνοντας υπόψη ότι η επιστροφή του αποκλεισμένου τμήματος της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους του θα διευκόλυνε τις προσπάθειες για μια συνολική...

Η εξεταστική για την Οικονομία βγάζει... εκλογές


Η διάρκεια «ζωής» της Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία που ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι αυτή τελικά που θα κρίνει την ημερομηνία των εκλογών.
Υπόγειες συζητήσεις μεταξύ ανώτατων στελεχών των δύο μεγάλων κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση προκρίνουν το συγκεκριμένο σενάριο διατυπώνοντας πολλές και καλές δικαιολογίες. Το σοβαρότερο επιχείρημα είναι ότι αν έκλεινε η Βουλή πριν η Εξεταστική Επιτροπή καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα θα οδηγούσε σε βαριές κατηγορίες εναντίον του πολιτικού κόσμου ότι συγκαλύπτει άλλο ένα σκάνδαλο και μάλιστα σε μια εποχή που η πίεση της κοινής γνώμης σε τέτοιου είδους...

Το περιεχόμενο ενός σύγχρονου φιλελληνισμού.


         
Του Πάνου Τριγάζη*

«Είμαστε όλοι Έλληνες». Η γνωστή αυτή φράση του μεγάλου Άγγλου ποιητή και φιλέλληνα Πέρσυ Σέλλεϋ (στενού φίλου και ομοϊδεάτη του Λόρδου Βύρωνα), την οποία είχε χρησιμοποιήσει προλογίζοντας το ποίημά του «HELLAS», το 1821, αποτέλεσε το κεντρικό σύνθημα των πρόσφατων εκδηλώσεων από την Ευρώπη ως τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Αυστραλία για αλληλεγγύη με τον ελληνικό λαό, που ζει μια σύγχρονη τραγωδία από τις μνημονιακές πολιτικές.

Ένας ελπιδοφόρος σύγχρονος φιλελληνισμός αναδύεται μέσα από τις εκδηλώσεις αυτές, εμπνεόμενος από παναθρώπινες ιδέες και κοινωνικές αξίες, οι οποίες δοκιμάζονται βάναυσα από τη διεθνή ακραία νεοφιλελεύθερη επίθεση, που ισοδυναμεί με «πολιτιστική αντεπανάσταση», κατά...

Ποιμαντορική εγκύκλιος του Μητροπολίτου Πειραιώς για την Κυριακή της Ορθοδοξίας


ΠΟΙΜΑΝΤΟΡΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ
 ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΡΕΝΤΗ κ.κ.ΣΕΡΑΦΕΙΜ
ΕΠΙ ΤΗι ΚΥΡΙΑΚΗι ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
* * * * *


Αγαπητοί Πατέρες και Αδελφοί, Τέκνα μου εν Κυρίω περιπόθητα,
Ο νέος όσιος της Εκκλησίας μας, ο Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς στο μνημειώδες έργο του «’Ορθοδοξος Εκκλησία και Οικουμενισμός» σημειώνει: «Ο Οικουμενισμός είναι κοινόν όνομα δια τους ψευδοχριστιανισμούς, δια τας ψευδοεκκλησίας της Δυτικής Ευρώπης. Μέσα του ευρίσκεται η καρδιά όλων των ευρωπαϊκών ουμανισμών με επικεφαλής τον Παπισμό. Όλοι δε αυτοί οι ψευδοχριστιανισμοί, όλαι αι ψευδοεκκλησίαι δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία αίρεσις παραπλεύρως εις την άλλην αίρεσιν. Το κοινόν ευαγγελικόν όνομά τους είναι η παναίρεσις». Στο ίδιο μήκος κύματος ο μακαριστός γέροντας Αρχιμανδρίτης Χαράλαμπος Βασιλόπουλος μας δίνει την πραγματική εικόνα του Οικουμενισμού∙ «Ο Οικουμενισμός είναι ένα Κίνημα παγκόσμιον του Διεθνούς Σιωνισμού και έχει ως μοναδικόν σκοπόν τη πολιτικήν και θρησκευτικήν κατάκτησιν της Οικουμένης! Ο Οικουμενισμός είναι μια φοβερά λαίλαψ, που προετοιμάζεται να ξεθεμελιώση, όπως φαντάζεται, την Μίαν, Αγίαν, Καθολικήν και Αποστολικήν Εκκλησίαν’’ του Χριστού» Είναι άγριος τυφών των δυνάμεων του σκότους, που συγκεντρώνει την καταστροφική του μανία εναντίον κυρίως της Ορθοδοξίας, με τον σκοτεινό πόθο να την εκμηδενίση και να την αφανίση». Τέλος, ο μακαριστός γέροντας  Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Μυτιληναίος ονομάζει τον Οικουμενισμό...

Ισπανικό "χαστούκι" εκεί που οι δικοί μας προσκυνάνε...


Ενώ η Ελλάδα του Λ.Παπαδήμου "σκύβει το κεφάλι" και αποδέχεται στην πράξη (άσχετα αν βερμπαλιστικά μιλάει για "ανάπτυξη") μία θανατηφόρα για το Έθνος ύφεση που της έχει επιβληθεί, στην Ισπανία ο νέος συντηρητικός πρωθυπουργός δήλωσε ευθαρσώς στην γραφειοκρατία των Βρυξελλών και τους Γερμανούς, ότι "Ότι είχαμε συμφωνήσει δεν ισχύει"!
Ο Μαριάνο Ραχόι ανακοίνωσε πως η Ισπανία θέτει χαμηλότερα τον πήχη για τη μείωση του δημόσιου ελλείμματος, με το νέο στόχο για το έλλειμμα του 2012 είναι η μείωσή του στο 5,8% και όχι στο 4,4% που είχε συμφωνηθεί αρχικά με την ΕΕ από την προηγούμενη σοσιαλιστική κυβέρνηση Θαπατέρο.

Χαρακτηρίζοντας το νέο στόχο «λογικό» και επισημαίνοντας πως ο προηγούμενος στόχος είχε κριθεί μη ρεαλιστικός από «έναν ικανό αριθμό οικονομολόγων» δήλωσε ευθέως πως...

Από τους συνεταιρισμούς στην εκδίκηση της γυφτιάς. Ενδιαφέρουσα άποψη...


Μετά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο ξεκίνησε και στην Ελλάδα η συστηματική προσπάθεια δημιουργίας αγροτικών συνεταιρισμών με ψυχή της προσπάθειας τον Νίκο Κολύμβα της ΠΑΣΕΓΕΣ (που αργότερα ήταν επικεφαλής των διαπραγματεύσεων στα αγροτικά θέματα για την είσοδο της Ελλάδας στην ΕΟΚ). Το συνεταιριστικό κίνημα με επικεφαλής τον Αλέξανδρο Μπαλτατζή (βλ. και http://openitnow.blogspot.com/2005/01/blog-post_14.html) αναπτύχθηκε σοβαρά μέχρι το 1981.
Με την ανάληψη της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ η κατάσταση άλλαξε ριζικά. Για το ΠΑΣΟΚ οι συνεταιρισμοί ήταν άλλος ένας τρόπος για να προωθήσει τη διαπλοκή του μέσα στην κοινωνία και να δώσει να φάνε τα αδίστακτα κομματόσκυλα. Έτσι οι περισσότεροι συνεταιρισμοί μετατράπηκαν σε μαφιόζικους οργανισμούς με απίστευτες παράνομες επιδοτήσεις και απίστευτα χρέη (που τα αναλάμβανε το κράτος).
Ακόμα και σήμερα ζούμε τα θλιβερά απομεινάρια αυτής της αθλιότητας. Όσοι ανάλογοι συνεταιρισμοί είχαν...

Η αλητεία και η ανεπάρκεια των κυβερνώντων δεν έχει όρια...

 Η κυβέρνηση επιτίθεται στις … πατάτες και αποκαθιστά την τιμή των σούπερ μάρκετ
Προβληματικές θεωρεί το Υπουργείο Ανάπτυξης τις πατάτες που πούλησαν οι παραγωγοί από το Νευροκόπι, καταργώντας τους μεσάζοντες! Τυχαίο; Ή κάποιος ενοχλήθηκε και «τράβηξε το αυτί» κάποιου;

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης μίλησε την Πέμπτη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και αναφέρθηκε στο θέμα της πατάτας την οποία χαρακτήρισε υποτιμητικά ως «σλόγκαν των ημερών»....

Σάπια καλαμπόκια και λευκά κολλάρα!

Μια κατάθεση τραπεζικού υπαλλήλου έχει βάλει φωτιά στην ανάκριση για τα Cd's... 
ΣΑΠΙΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΑ ΚΑΙ ΛΕΥΚΑ ΚΟΛΑΡΑ

πηγή

Για τον θυμό υπάρχει και το ξύδι...

Ζούμε σε έναν κόσμο σκληρό και ανταγωνιστικό. Το κέρδος του ενός είναι η ζημία του άλλου. Χτες η Διεθνής Ένωση Συμφωνιών Ανταλλαγής και Παραγώγων αποφάσισε ότι δεν υπάρχει πιστωτικό γεγονός για την Ελλάδα. Κλάμα και οδυρμός στις τάξεις εκείνων που προσδοκούσαν να ενεργοποιηθούν τα CDS. Ελπίζουν σε μία νεώτερη απόφαση της Ένωσης. Ελπίζουν ακόμη να μετατρέψουν τα δάκρυά μας σε σαμπάνιες. Οι εγχώριοι συνεργάτες τους φοράνε το μανδύα του πατριώτη. Για λόγους ασυγχώρητης βλακείας στηρίζουν τα πιο σκοτεινά συμφέροντα...

Με την νέα δανειακή σύμβαση το πιστωτικό γεγονός δεν έχει την σημασία που θα είχε σε περίπτωση που βρισκόμασταν με το ένα πόδι έξω από την Ευρώπη. Παρ΄ όλα αυτά, μία διαφορετική απόφαση της Ένωσης σε αυτή την φάση θα δυσκόλευε το PSI. Τώρα, όσοι ήλπιζαν ότι θα κέρδιζαν περισσότερα από τα CDS και είχαν αποκλείσει το ενδεχόμενο της συμμετοχής τους στο PSI, είναι υποχρεωμένοι να το ξανασκεφτούν...

Κερδήθηκε μία μάχη, όχι και ο πόλεμος. Το παιγνίδι που έχει στηθεί με τα CDS είναι μεγάλο και ακουμπά ευαίσθητα... πολιτικά δεδομένα. Στις προσδοκίες για την ενεργοποίησή τους έχουν παιχτεί πολλά σενάρια και...

Το ΠΑΣΟΚ και “η θεωρία του ταξί”


Οι 30… something γενιές που γυροφέρνουν σήμερα στην Ελλάδα, δυσκολεύονται να πιστέψουν την πολιτική πραγματικότητα που βλέπουν να διαμορφώνεται γύρω τους, και θα μπορούσε πειστικά να περιγραφεί ως «το τέλος μιας ηγεμονίας».
Πρόκειται φυσικά για την πολιτική ηγεμονία του ΠΑΣΟΚ, που καταρρέει με βουητό, ως απόρροια των διαβρωτικών συνεπειών του Μνημονίου. Διαβρωτικών για την Ελλάδα, την κοινωνία, για το ίδιο το ΠΑΣΟΚ.
Χωρίς τον Γιώργο Παπανδρέου στην ηγεσία του, το ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι ποτέ πια το ίδιο. Όχι φυσικά επειδή ο ίδιος ο σημερινός Πρόεδρος του Κινήματος είχε τόσο ξεχωριστές και ...

Αυστραλία: Η ομογένεια ζητά εξηγήσεις από την Γκίλαρντ για τους καταγόμενους από την ΠΓΔΜ...


...την στιγμή που οι αλήτες, ανίκανοι, ανάξιοι, ερασιτέχνες πολιτικοί που μας δυναστεύουν δεν ξέρουν τι τους γίνεται γενικώς...
Με επιστολή του προς την Αυστραλή πρωθυπουργό, Τζούλια Γκίλαρντ, το Αυστραλο-Ελληνικό Συμβούλιο ζητά εξηγήσεις για την απόφασή της να αποσύρει σιωπηρά την οδηγία για χρήση του όρου «Σλαβομακεδόνες» και να τον αντικαταστήσει με τον όρο «Μακεδόνες».

Το Αυστραλο-Ελληνικό Συμβούλιο στην επιστολή του τονίζει προς την πρωθυπουργό ότι η υιοθέτηση του νέου όρου «Μακεδόνες» για τους καταγόμενους από την ΠΓΔΜ κατοίκους της Αυστραλίας αποτελεί πλήγμα για τα ιστορικά και πολιτιστικά δικαιώματα των Ελλήνων Μακεδόνων της χώρας.

«Ο όρος Σλαβομακεδόνες υιοθετήθηκε, μετά από διαβουλεύσεις με εκπροσώπων της ελληνικής κοινότητας, από την κυβέρνηση Κίτιγκ το 1994 για να...

Επιτέλους οι οικονομικοί εισαγγελείς έδωσαν τα ονόματα των παρεμβαινόντων που όλοι περιμέναμε!! - Ι.ΤΕΝΤΕΣ_ΚΑΙ_Ν._ΠΑΝΤΕΛΗΣ_ΟΙ_ΑΙΤΙΟΙ!!


Όχι ότι νοιώσαμε έκπληξη φυσικά όταν ακούσαμε ποιοί ήταν τελικά αυτοί που παρενέβησαν στο έργο των δύο οικονομικών εισαγγελέων. 
Ήδη ο συντάκτης μας  Ζείδωρον σχεδόν τα είχε προβλέψει  κάνοντας 
 Απλές σκέψεις κι ερωτήματα για τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς. 
Και να που επαληθεύτηκε στο έπακρον όταν ρωτούσε:
"Από ποιόν μπορεί να πιεστεί και να δεχθεί παρέμβαση ένας λειτουργός της Δικαιοσύνης σε σημείο που να τον αναγκάσει να δηλώσει παραίτηση από τα καθήκοντά του και μάλιστα δημοσίως μέσω των ΜΜΕ και όχι υπηρεσιακά; Νομίζουμε ότι ένας άτεγκτος δικαστικός δεν έχει λόγο να φοβάται καμία απολύτως παρέμβαση από κανέναν ισχυρό πολιτικό παράγοντα, αφού αυτός δεν μπορεί να βλάψει το δικαστικό με κάποιο τρόπο, δεδομένου ότι η υπηρεσιακή κατάσταση και εξέλιξή των δικαστών δεν εξαρτάται από τους πολιτικούς, ειδικά όσων είναι ακόμη στο βαθμό του Αντεισαγγελέα Εφετών, αλλά αντίθετα εξαρτάται από τα Ανώτατα Δικαστικά Συμβούλια του Αρείου Πάγου...

Άρθρο του Πρέσβη Ανδρέα Ιακωβίδη, αρχηγού της Κυπριακής Αντιπροσωπείας στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (1973-1982)

Greek News 
21 February 2012

Άρθρο του Πρέσβη Ανδρέα Ιακωβίδη, αρχηγού της Κυπριακής Αντιπροσωπείας στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (1973-1982)
Το 2012 τυγχάνει να είναι η τριακοστή επέτειος της υπογραφής της Συνθήκης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας ( 10 Δεκεμβρίου 1982) στο Montego Bay της Ιαμαϊκής. Τα Ηνωμένα Έθνη προγραμματίζουν σειράν εκδηλώσεων στη Νέα Υόρκη με την ευκαιρία αυτή λαμβανομένης υπόψη της σημασίας της Συνθήκης, που αποτελείται από 300 Άρθρα και 9 Παραρτήματα και διέπει όλες τις πτυχές του Δικαίου της Θάλασσας. 162 Κράτη, μεταξύ των οποίων η Κύπρος και η Ελλάς, είναι συμβαλλόμενα μέρη (για την Κύπρο υπέγραψε ο υποφαινόμενος, για την Ελλάδα ο τότε Υφυπουργός Εξωτερικών και τώρα Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας), όχι όμως η Τουρκία η οποία την καταψήφισε και συνεχίζει να ψηφίζει εναντίον της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης στην ετήσια εξέταση του θέματος. Πιο πρόσφατα, αυτό έγινε την 24 Δεκεμβρίου 2011, όπου το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήτο 134 ψήφοι υπέρ, μία εναντίον – η Τουρκία – και 6 αποχές (χώρες της Λατινικής Αμερικής ), Η Συνθήκη αποτελεί μέρος του κοινοτικού κεκτημένου της...

Τι θα γίνει αν το Ισραήλ επιτεθεί στο Ιράν. Ο δημόσιος διάλογος μπορεί να αποτρέψει έναν στρατηγικό όλεθρο.


Από τη γέννησή του το 1948, το Ισραήλ έχει ξεκινήσει πολυάριθμες προληπτικές στρατιωτικές επιθέσεις εναντίον των εχθρών του. Το 1981 και το 2007, κατέστρεψε τις πυρηνικούς αντιδραστήρες του Ιράκ και της Συρίας, με στρατιωτικές επιχειρήσεις που δεν οδήγησαν σε γενικό πόλεμο. Αλλά τώρα, οι Ισραηλινοί συζητούν το ενδεχόμενο μιας άλλης προληπτικής επίθεσης - κατά του Ιράν - που μπορεί να οδηγήσει σε μια ευρύτερη σύγκρουση.
Η δημόσια συζήτηση στο Ισραήλ για το αν η Ιερουσαλήμ πρέπει να διατάξει ένα χτύπημα στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν είναι εντυπωσιακά ειλικρινής. Οι πολιτικοί και οι αναλυτές συζητούν συχνά δημοσίως τα πλεονεκτήματα μιας επίθεσης. Κατά το παρελθόν έτος, για παράδειγμα, ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου και ο υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ έχουν διαξιφιστεί συχνά και ανοιχτά με τον πρώην διευθυντή της Μοσάντ Meir Dagan, τον σημαντικότερο αντιτιθέμενο σε μια επίθεση του Ισραήλ. Αλλά ένα μεγάλο μέρος της συζήτησης έχει επικεντρωθεί στο κατά πόσον το Ισραήλ θα πρέπει να χτυπήσει, όχι για το τι μπορεί να συμβεί αν το κάνει - με άλλα λόγια, το αποτέλεσμα...

Ευδοξία Αυγουστίνου “Αξιακοί προσανατολισμοί στα σχολικά βιβλία”


Στέργιος Ζυγούρας (mail)

http://www.youtube.com/watch?v=rRNAWvb9z7s

Ομιλία της εκπαιδευτικού κα. Ευδοξίας Αυγουστίνου με θέμα “Αξιακοί προσανατολισμοί στα σχολικά βιβλία”, που έγινε στις 19.2.12 στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο της Ι. Μητροπόλεως Βεροίας, στα πλαίσια γιορτής - αφιερώματος στην οικογένεια, την οποία διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Βεροίας και Ναούσης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Πολυτέκνων Ν. Ημαθίας.


YouTube - Βίντεο από αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Ιδού το αποτέλεσμα της πολιτικής του ενδοτισμού

Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα κατήγγειλε επανειλημμένα τις μεθοδεύσεις του κυπριακού εκκλησιαστικο-πολιτικού κατεστημένου που οδηγούν στην επιβολή της προδιαγεγραμμένης και προσυμφωνημένης λύσης της διζωνικότητας , την οποία επέβαλε η τουρκική εισβολή και προσυπέγραψε για πρώτη φορά ο Μακάριος στη λεγόμενη συμφωνία κορυφής του 1977.
Καταλάβετε το επιτέλους Έλληνες , το κατεστημένο αποφάσισε προ πολλού να μοιράσει τη Κύπρο με τους Τούρκους. 
Ο τρόπος που επιχειρεί τη παράδοση της πατρίδος καταγράφεται και πραγματώνεται μέσα από τις δύο διασταυρούμενες γραμμές της υποχώρησης . 
Η μία γραμμή είναι αυτή που συντελείται στο τραπέζι των συνομιλιών και η άλλη είναι αυτή που πραγματώνεται κάτω από το τραπέζι , την οποία ονομάσαμε γραμμή της εμπράγματης λύσης , δηλαδή της λύσης που επιβάλλεται χωρίς να ερωτηθεί ο λαός και...

Πως έκρυψαν τα κοιτάσματα για να μας βάλουν στο Μνημόνιο!

Σε εθνικό σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων εξελίσσεται η υπόθεση της διαρροής των ενδοεταιρικών συνομιλιών των στελεχών του αμερικανικού ιδρύματος στρατηγικών πληροφοριών και ενός από τα πλέον σεβάσμια think tank των ΗΠΑ Stratfor, καθώς αποδεικνύεται ότι την στιγμή που ο πρώην πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου, τον Δεκέμβριο του 2009 δήλωνε την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009 ότι «Στην Ελλάδα δεν έχουμε πετρέλαιο ή το πετρέλαιο που έχουμε είναι πολύ λίγο» τα κοιτάσματα ειδικά νότια της Κρήτης είχαν ήδη εντοπιστεί και ήταν γνωστά στις ΗΠΑ από το 2007!
Με δεδομένη όμως την ανάγκη να προσφύγει η τότε κυβέρνηση στον μηχανισμό στήριξης, προτίμησε...

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΟΒΑΡΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ TOY ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ!