Σελίδες

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Μόλις είκοσι λεπτά διήρκεσε η συνάντηση του Γιωργάκη με τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Α. Σαμαρά


Στιγμιότυπο από τη συνάντηση των δύο ανδρών.
 Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του με τον κ. Αντώνη Σαμαρά, ο πρωθυπουργός δεν υπέβαλλε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κανενός είδους πρόταση για συγκυβέρνηση.
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση των δύο ανδρών.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, που έφτασε στο γραφείο του κ. Παπανδρέου στη Βουλή συνοδευόμενος από τους κυρίους Γιάννη Μιχελάκη και Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, εξήλθε φανερά εκνευρισμένος, ίσως και οργισμένος σύμφωνα με όσα μεταφέρουν αυτόπτες μάρτυρες.

Από το πρωθυπουργικό περιβάλλον επισημαίνεται ότι ο κ. Παπανδρέου πρότεινε στον κ. Σαμαρά να συγκυβερνήσουν τη χώρα σε αυτή την κρίσιμη φάση. Συνεργάτες του πρωθυπουργού διαρρέουν ότι ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από τον αρχηγό της ΝΔ "αντιπολίτευση με κανόνες" και

Απορίες ενός Έλληνα Αξιωματικού προς το κ. Βενιζέλο



κ. Υπουργέ της Ελληνικής Κυβέρνησης των Οικονομικών και καθηγητά του ΑΠΘ .Σας ερωτώ κοιτάζοντάς σας στα μάτια και σας καλώ να απαντήσετε αν έχετε το θάρρος να μου απαντήσετε …

Από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων σε διάγγελμά σας προς τον Ελληνικό λαό και προς τους συντρόφου σας δείχνοντας την σκληρότητάς σας και την (αντικειμενική ) κρίση σας , προσβάλλοντας τους Έλληνες αξιωματικούς για το έργο τους και την απόφασή τους να αποφασίσουν οι ίδιοι για το πώς θα διαχειρισθούνε το υπόλοιπο της ζωής τους , χωρίς να σας ρωτήσουν ; (αλήθεια ποιος νομίζετε ότι είστε κύριε ;)

Στο τέλος της ομιλίας για να γίνεται ακόμη πιο αρεστός στους συντρόφους σας αναρωτηθήκατε ποια είναι η διαφορά μεταξύ των άλλων συνταξιούχων του δημοσίου και των στρατιωτικών ;

Ήσασταν και υπουργός Εθνικής Άμυνας ένα διάστημα και δεν την καταλάβατε τη διαφορά , αλλά τα γεγονότα σας διαψεύδουν .

ΕΔΩ Η ΧΩΡΑ ΧΑΝΕΤΑΙ… ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΡΔΟΙ ΧΤΕΝΙΖΟΝΤΑΙ


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Σήμερα βρισκόμαστε στην χειρότερη περίοδο της μεταπολεμικής Ελλάδος και ίσως σε μια από τις χειρότερες της ιστορίας από συστάσεως αυτού του Έθνους. Για την σημερινή κατάσταση της εξαθλίωσης που βιώνει στο πετσί του ο Ελληνικός λαός, ευθύνονται όλες οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης (1974-2011) που κυβέρνησαν τούτο τον τόπο. Άλλες εξ αυτών έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης και άλλες μικρότερο. Όμως η παρούσα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, των κ.κ. Παπανδρέου, Βενιζέλου και Πάγκαλου, παρ΄ότι είναι η τελευταία, έχει πιθανόν τις περισσότερες των ευθυνών. Ανέλαβε την εξουσία της χώρας, πράγματι σε μια πάρα πολύ δύσκολη στιγμή, με ψευτοδιλήμματα που έθεσε προεκλογικά στον Ελληνικό λαό υφαρπάζοντας την ψήφο του, όπως π.χ. το «λεφτά υπάρχουν», την υπόσχεση για μη περικοπή των μισθών των εργαζομένων και των συντάξεων των απόμαχων της εργασίας και την βεβαίωση περί μη υπαγωγής της χώρας στο Δ.Ν.Τ., γεγονός το οποίο θα την εξαθλίωνε οικονομικά.
Όταν η κυβέρνηση αυτή λοιπόν, ανέλαβε τον Οκτώβριο του 2009 την εξουσία, όλοι γνωρίζαμε πως η χώρα ήταν σε άθλια οικονομική κατάσταση την οποία δημιούργησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και απαιτείτο το νοικοκύρεμα της με δραστικά και άμεσα μέτρα αλλά κανένα πρόβλημα δεν υπήρχε σε θέματα δανεισμού. Η χώρα πιστεύαμε ότι μπορούσε, παρά το μεγάλο χρέος, να δανείζεται από τις διεθνείς αγορές άνετα και με πολύ λογικό επιτόκιο.  Τα spreads, τα οποία προσδιορίζουν το ύψος του επιτοκίου ενός δανείου, ήταν τότε στις 134 μονάδες. Ωστόσο,

Νίκος Λυγερός: ΑΟΖ της Κύπρου και αγγλικές βάσεις


 

Η ΑΟΖ της Κύπρου δεν έχει μόνο και μόνο οικονομικές επιπτώσεις. Μπορεί να μην είναι άμεσα κατανοητό λόγω του ορισμού της ΑΟΖ όμως οι στρατηγικές επιπτώσεις υπάρχουν. Ένα απλό παράδειγμα είναι οι αγγλικές βάσεις τις οποίες παρουσιάζουν πειστικά και επίμονα ως κυρίαρχες.
Ενώ στην πραγματικότητα ο θεσμός που καθορίζει τις βάσεις είναι απλώς μια κρατική ενοικίαση, ανεξαρτήτως αν η Κυπριακή Δημοκρατία δεν ζήτησε ποτέ το ανάλογο χρηματικό ποσό από το Ηνωμένο Βασίλειο και δίνει πάντα άδεια για στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή Ακάμα. Ας εξετάσουμε λοιπόν τη δράση της ΑΟΖ πάνω σε αυτό το πλαίσιο. Οι διακρατικές συμφωνίες με την Αίγυπτο, το Λίβανο και το Ισραήλ το 2003, το 2007 και το 2010 έχουν δημιουργήσει μια συνεχόμενη διαχωριστική γραμμή στην νότια ΑΟΖ της Κύπρου, δηλαδή στη μοναδική που έχουν πρόσβαση οι αγγλικές βάσεις.

OI TOYΡΚΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΕΙΧΑΝ …ΚΑΡΥΔΙΑ!!!

Παρακάτω δημοσιεύω κείμενο το οποίο έλαβα μέσω e-mail και στο οποίο, ένας συνάδελφός μου, εξωτερικεύει τα «εσώψυχά» του. Η αγανάκτηση είναι εμφανής και η πίκρα ξεχειλίζει σε κάθε λέξη. Είναι  κείμενο που το έχω γράψει πολλές φορές σε τούτο το ιστολόγιο με άλλες λέξεις βέβαια αλλά λένε τα ίδια πράγματα. 
Ο συνάδελφος είναι ευγενικός και δεν χρησιμοποιεί «άσχημες λέξεις» αλλά εγώ θα έβαζα τίτλο «Οι Τούρκοι στρατηγοί έχουν όρχεις, ενώ οι δικοί μας ...αρχίδια» δεδομένου ότι η λέξη αρχίδι είναι υποκοριστικό του όρχις και σημαίνει τον «μικρό όρχι» (Σάββας Παύλου Ερυθροτερμινθεύς και Στράβων Αμασεύς). Διαβάστε και κοινωνήστε την αγανάκτηση του κειμενογράφου κ. Χρήστου Κ. Γιαννικούλη 

Η προ μηνών  παραίτηση των Τούρκων Στρατηγών από τα αξιώματά τους, ήταν η γενναία απάντηση στην  κυβέρνηση του πανίσχυρου πρωθυπουργού της Τουρκίας κ. Ερντογάν ,όταν απεφάσισε να φυλακίσει πολλούς στρατηγούς και να αλλάξει τη μέχρι τότε δομή του στρατεύματός τους. Απέδειξαν με την ενέργειά τους αυτή, ότι δεν μπορούν οι πολιτικοί να αποφασίζουν ασύδοτα κατά το δοκούν και να διασύρουν μία τάξη, οι οποίοι δεν μπορούν να συνεταιρισθούν και να κατέβουν σε απεργία,αλλά όμως μπορούν να την προστατεύσουν με αυτό το έσχατό τους όπλο ( την παραίτησή τους), να θυσιάσουν το αξίωμα ,την καριέρα τους, για το καλό του στρατεύματος και την πατρίδα τους, αλλά και για την αξιοπρέπεια των συναδέλφων τους. 
            Με την κίνησή τους αυτή απέδειξαν επιπλέον, ότι εμφορούνται από υψηλά ιδανικά, αρχές και αξίες και απέδειξαν στους συναδέλφους τους και στο λαό τους ,ότι μπορούν να τους εμπιστεύονται και να τους υπολογίζουν.
            Δυστυχώς, δεν είδαμε να συμβαίνει το ίδιο και με τους Έλληνες Στρατηγούς, τουλάχιστον απ’ ότι γνωρίζουμε, από την εποχή της Μεταπολίτευσης και

Τι περιλαμβάνεται στο «Πρόσθετο Πρωτόκολλο στη Συνθήκη Εγκαθίδρυσης» του Σχεδίου Ανάν, για τις Αγγλικές Βάσεις και την Κυπριακή ΑΟΖ. Το βρώμικο παιγνίδι των Βρετανών.


Επιβεβαιώθηκε η συμπαιγνία του «Σχεδίου Ανάν» με την σύμπραξη Ελλήνων (Ελλαδιτών και Κυπρίων)...
 
18 Οκτ 2011 - 05:53
Picture 0 for Επιβεβαιώθηκε η συμπαιγνία του «Σχεδίου Ανάν»
Είναι σατανικός ο τρόπος που σκέπτονται οι ισχυροί, και ανάλογης ηθικής τα μέσα που μεταχειρίζονται για να επιτύχουν τους σκοπούς τους. Δεν μετάνιωσα ποτέ που ακολούθησα τη συμβουλή του Επίχαρμου «μέμνασ’ απιστείν» («να θυμάσαι να αμφιβάλλεις»), γράφοντας εδώ κατά καιρούς, «καλύτερα καχύποπτος παρά αφελής».   
Υποτίθεται ότι το «Σχέδιο Ανάν» θα έδινε λύση στο χρονίζον ζήτημα του Κυπριακού, με αμοιβαίες παραχωρήσεις, που δεν θα έβλαπταν όμως σοβαρά τα συμφέροντα των Ελληνοκυπρίων. Στην Κύπρο, όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί της Βουλής -πλην του Τάσσου Παπαδόπουλου- είχαν ταχθεί αναφανδόν υπέρ του Σχεδίου, με τον κ. Χριστόφια να αλλάζει θέση μόνον όταν διαπίστωσε πως και οι οπαδοί του ΑΚΕΛ δεν επρόκειτο να το αποδεχθούν.
Στην Ελλάδα, υπήρξαν πολιτικοί που το υποστήριζαν τόσο ένθερμα, αλλά και με εκβιαστικά διλήμματα, που το μόνο που δεν μας είπαν ότι αν κατά το Δημοψήφισμα στην Κύπρο δεν γινόταν αποδεκτό, μπορεί και να μας… βομβάρδιζαν. Ευτυχώς, βρέθηκε ο Έλληνας πολιτικός που είπε το όχι και το Σχέδιο μ’ εκείνη του τη μορφή απορρίφθηκε.

Ενώ το δικό μας Υπουργείο Εξωτερικών με Γιωργάκη πρωθυπουργό και άχρηστο υπουργό κοιμάται τον ύπνο τον βαθύ, οι Ιταλοί ανοίγουν....


τον Νοέμβριο ιταλικό προξενείο και στο Αργυρόκαστρο


Ο Στρότσι σε παλιότερη επίσκεψη στο Αργυρόκαστρο
Τις ημέρες αυτές ο δραστήριος ιταλός πρόξενος στην Αυλώνα κ. Σέρτζιο Στρότσι βρίσκεται στην αγαπημένη του πόλη στο Αργυρόκαστρο, όπως δήλωσε στα τοπικά κανάλια στα πλαίσια της εβδομάδας της ιταλικής γλώσσας.
Ο Στρότσι συμμετείχε σε εκδήλωση που έγινε στο Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου όπου εγκαινιάστηκε και το Κέντρο Ιταλικού Πολιτισμού. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του ιταλού προξένου που μεταδόθηκαν απ΄όλα τα τοπικά κανάλια, η χώρα του επειδεικνύει ιδιαίτερο ενδιαφέρον γι αυτήν την περιοχή, γεγονός είναι οι συχνές ελεύσεις του ιδίου στο Αργυρόκαστρο, αλλά και πολλών άλλων ιταλών επισήμων. Μάλιστα σχεδόν σε όλα τα λύκεια του Αργυροκάστρου έχουν ανοίξει τάξεις ιταλικών που στηρίζονται από το Ινστιτούτο Ιταλικού Πολιτισμού.
Ο Στρότσι ανακοίνωσε επίσης πως εντός του Νοεμβρίου θα ιδρυθεί στο Αργυρόκαστρο ιταλικό προξενείο όπως της Αυλώνας και της Σκόδρας. Γι αυτό το λόγο θα κατέβει  στην πόλη του νότου ο ιταλός πρέσβης στα Τίρανα Σάμπα Ντε Ελία.
Ωστόσο μειονοτικοί αναλυτές σχολιάζοντας  την επικαιρότητα κάνουν λόγο για «νέο κύμα» επεκτατικής πολιτικής των Ιταλών στο Νότο, επιδιώκοντας να καλύψουν και όχι μόνο τα κενά που έχει αφήσει η ελληνική πολιτική τα τελευταία χρόνια.
Δερόπολη

Διαπληκτισμός Ομπάμα - Ερντογάν

  18/10/2011 | Επιμέλεια: Ελένη Μαυρουδή

 

Η Ουάσιγκτον δίδει, πλέον, μεγάλη σημασία στην Άγκυρα, δήλωσε ο Μεχμέτ Νταβούτογλου.
Ιράν και Ισραήλ ανάμεσα στη διαφωνία τους
Έντονη συζήτηση είχαν στη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας ο Αμερικανός Πρόεδρος με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, με αφορμή τις σχέσεις Ιράν-Ισραήλ. Παράλληλα, οι ΗΠΑ παρέδωσαν στοιχεία σχετικά με την εμπλοκή του Ιράν στη συνωμοσία για δολοφονία του Σαουδάραβα πρέσβη.
Σε διαπληκτισμό μεταξύ του Τούρκου Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, αναφέρθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, μιλώντας στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης για θέματα εξωτερικής πολιτικής, στο χώρο συγκέντρωσης Κιζιλτζαχανάμ του κόμματος, έξω από την Άγκυρα. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Μιλιέτ», ο Νταβούτογλου είπε ότι η Τουρκία είναι μια σημαντική δύναμη και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι

Προετοιμάζοντας την Αφρική για την «Σύγκρουση των Πολιτισμών», το σχέδιο Yinon


 Μέρος Α’

του Mahdi Darius Nazemroaya*                                           Το δεύτερο μέρος εδώ.                                 
Το σχέδιο Yinon είναι ένα ισραηλινό στρατηγικό σχέδιο για την εξασφάλιση της υπεροχής του Ισραήλ. 
Χαρτογράφηση του σχεδίου Yinon για τη Μικρά Ασία, Μέση Ανατολή,
Νότια Δυτική Ασία
Υπό την κυβέρνηση Ομπάμα οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επεκτείνει το «μακροχρόνιο πόλεμο» στην Αφρική. Ο Μπαράκ Χουσεΐν Ομπάμα, ο λεγόμενος «Γιος της Αφρικής» έχει γίνει ένας από τους χειρότερους εχθρούς της Αφρικής. Εκτός από τη συνεχή υποστήριξή του στους δικτάτορες της Αφρικής, η Δημοκρατία της Ακτής του Ελεφαντοστούν ήταν ανισομερώς κάτω από τη προσοχή του. Η διαίρεση του Σουδάν
εγκρίθηκε δημοσίως από το Λευκό Οίκο πριν από το δημοψήφισμα, η Σομαλία αποσταθεροποιήθηκε περαιτέρω, η Λιβύη ​​δέχτηκε ύπουλη επίθεση από το ΝΑΤΟ, και η αμερικανική  στρατιωτική διοίκηση της Αφρικής (AFRICOM) βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Χιλιάδες κόσμου στο 11ο Φεστιβάλ του Τσάμπασι



Χιλιάδες κόσμου στο 11ο Φεστιβάλ του Τσάμπασι

Πολλές χιλιάδες κάτοικοι των ορεινών χωριών, των παρχαριών και της πόλης της Ορντού συμμετείχαν και φέτος στο Φεστιβάλ του Τσάμπασι, που διοργανώθηκε για 11η συνεχή χρονιά στο ιστορικό παρχάρι που βρίσκεται στα όρη Καραγκιόλ.

Στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ παρέστη και ο νομάρχης της Ορντού Ορχάν Ντουζγκιούν, ο οποίος υποσχέθηκε να ολοκληρωθούν τα έργα ασφαλτόστρωσης του δρόμου Ορντού-Τσάμπασι και να γίνουν και άλλα έργα, τα οποία θα καθιερώσουν το Τσάμπασι ως ένα θέρετρο που θα παρέχει κάθε ευκολία σε ντόπιους και ξένους επισκέπτες, χειμώνα και καλοκαίρι.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν ντόπιοι και φημισμένοι καλλιτέχνες, που έδωσαν ένα ιδιαίτερο χρώμα στο Φεστιβάλ του Τσάμπασι.

Επιμέλεια
Σάββας Καλεντερίδης από την στήλη "Ο Πόντος σήμερα" της εφημερίδας Ποντιακή Γνώμη.

Σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας / Το επόμενο βήμα!



“Ο Ελληνισμός δέχεται ακόμα μια ψυχρολουσία από την αμερικανική πολιτική, παρόμοια ή και χειρότερη από εκείνη την οποία έζησε σε παλαιότερες εποχές, με την εκλογή του Τζίμι Κάρτερ”, έγραφε σε πρωτοσέλιδό της, η Κυπριακή εφημερίδα,sigmalive κατά την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Τουρκία, λίγο μετά την εκλογή του στη θέση του Προέδρου των ΗΠΑ αρχές του 2009.
“Ήλθε ως κεραυνός εν αιθρία, για να δηλώσει γι’ ακόμα μια φορά ξεκάθαρα ότι η αμερικανική εξωτερική πολιτική δεν επηρεάζεται και τόσο από την εκλογή του όποιου Προέδρου, αλλά αυτή είναι προδιαγεγραμμένη, και την ακολουθεί ο εκάστοτε πρόεδρος με ελαφρές διαφοροποιήσεις” επισήμαινε το δημοσίευμα την ώρα που ο τουρκικός τύπος καμάρωνε και η Αθήνα απλώς “παγωμένη” παρακολουθούσε τα γεγονότα να εξελίσσονται.
Αυτό που ωστόσο μας έμεινε να θυμόμαστε από τον Απρίλιο του 2009 μετά την επίσκεψη του Ομπάμα στην Τουρκία, όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι των ελληνικών κομμάτων, ήταν πως πρέπει η συγκεκριμένη απόφαση να σημάνει γενικότερο συναγερμό για την ελληνική εξωτερική πολιτική.

Το ξεφτίλισμα του Βενιζέλου από τον Βαξεβάνη!

500 στρατιώτες στο "μέτωπο" των σκουπιδιών! "Εκτροπή", λένε αξιωματικοί!



“Κανένας δεν μπορεί να υποχρεώσει στρατιώτη ή στέλεχος των ΕΔ να συμμετάσχει στην αποκομιδή σκουπιδιών. Δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει κανένα στρατιώτη ή στέλεχος για απείθια, αν αρνηθεί να συμμετάσχει. Είναι απλό. Η συμμετοχή δεν μπορεί παρά να είναι εθελοντική”! Αυτή είναι η άποψη όχι ενός αλλά πολλών ανώτερων και ανώτατων αξιωματικών των Γενικών Επιτελείων, πλην ίσως του ΓΕΕΘΑ, που φαίνεται να έχει στα χαρτιά έτοιμο σχέδιο δράσης χωρίς όμως να γνωρίζει πως μπορεί να το εφαρμόσει αφού υπάρχουν τεράστια προβλήματα.

Στα χαρτιά το ΓΕΕΘΑ έχει έτοιμα οχήματα, 171 οδηγούς και 500 στρατιώτες! Επί της ουσίας δεν έχει τίποτα, γιατί οι επιτελείς ΓΕΣ-ΓΕΝ-ΓΕΑ, έχουν θέσει τα εξής σημαντικά και απολύτως λογικά προβλήματα:

•Υγειονομική κάλυψη
 των στρατιωτών που θα κληθούν να μαζέψουν σκουπίδια .Θεωρείται αδιανόητο να αναλάβει τέτοια ευθύνη η ηγεσία των ΕΔ και να στείλουν χωρίς τα απαραίτητα εμβόλια και

Αποστρατείες λόγω...φάτσας και "χρυσές" επαναφορές,επί ΔΝΤ!




Καλά τα μαθήματα “πολιτικής οικονομίας” της κυβέρνησης στους πολίτες που προβλέπουν αποδοχή της οικονομικής εξαθλίωσής τους, χωρίς αντιδράσεις, αλλά αυτή η κυβέρνηση, στελέχη της οποίας υποστηρίζουν στα σοβαρά ότι…θυσιάζουν το πολιτικό τους μέλλον …για να μας σώσουν λειτούργησε και λειτουργεί όπως ακριβώς όλες οι προηγούμενες της μεταπολίτευσης που τελικά μας έφεραν σ΄ αυτό το χάλι.

Καλύτερο παράδειγμα για να επιβεβαιώσουμε αυτή την άποψη δεν υπάρχει από τα σκεπτικά αποφάσεων αποστρατείας στελεχών που έφθασαν στο Onalert. Πρόκειται για αποφάσεις αποστρατειών που αφορούν τις τελευταίες κρίσεις των ΕΔ, τα οποία μόλις πρόσφατα άρχισαν να δημοσιοποιούνται. Αποκαλύπτεται λοιπον ότι δεκάδες αξιωματικοί και από τα τρία όπλα αποστρατεύτηκαν με δικαιολογίες γελοίες ακόμη και να συζητηθούν! Ποιο γελοία απ΄ όλες; Το…παρουσιαστικό των αξιωματικών!!! Καλά καταλαβαίνετε. Αποστρατεύθηκαν άνθρωποι γιατί σε κάποια από τις πολλές αξιολογήσεις που είχαν περάσει δεν είχαν …άριστα στο …κρίσιμο κριτήριο της εμφάνισης! Κάποιος να τους πει ότι πρόκειται για κρίσεις ΕΔ κι όχι γι καλιστεία!
Για του λόγου το αληθές διαβάστε μία από τις αποφάσεις αποστρατείας

ΗΞΕΡΕ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΤΥΠΟΥ GREEKMURDERERS.NET…..

 
Έγγραφο του MGK στο δικαστήριο

Οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση ¨Φακέλωμα Διαδικτύου¨ ισχυρίζονται πως στην σχετική με τις εν λόγω ιστοσελίδες ντιρεκτίβα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (MGK), υπάρχει η υπογραφή του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.Το έγγραφο που έφτασε σήμερα και αναγνώστηκε στο δικαστήριο είχε ζητηθεί από τον δικηγόρο του Μεχμέτ Ερόζ από την Γενική Γραμματεία του MGK.



……………

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου Χασάν Χουσείν Οζεσέ ανακοίνωσε ότι έφτασε στο δικαστήριο με ειδικό απεσταλμένο η σχετική ντιρεκτίβα του MGK του Ιανουαρίου του 2006, μετά από αίτημα που είχε υποβάλει ο Ιλκάι Σεζέρ-δικηγόρος του Μεχμέτ Ερόζ. Ο Οζεσέ ανέφερε πως το σταλθέν έγγραφο εξετάστηκε από την σύνθεση του δικαστηρίου και αργότερα παραδόθηκε πάλι στον απεσταλμένο.Ο Οζεσέ ανέφερε πως είχε ζητηθεί το έγγραφο να υπάρχει στην δικάσιμο της 17-11-2011, πως λίγο πριν πάλι με απεσταλμένο προσφέρθηκε στην σύνθεση, το οποίο το εξέτασε λίγο πριν αρχίσει η δικάσιμος.

Ο πρόεδρος Οζεσε το ανέγνωσε. Τα έγγραφο είναι της 19-1-2006, φέρει την υπογραφή του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και έχει τίτλο ¨Σχέδιο Δράσης ενάντια στις διαμελιστικές δραστηριότητες¨. Στο πρώτο άρθρο αναφέρονται οι στόχοι ως εξής : ¨Η εξουδετέρωση των διαμελιστικών δραστηριοτήτων, της τρομοκρατικής οργάνωσης και των υποστηρικτών της, η αποτροπή της νομιμοποίησης τους, και η εξάλειψη της δράσης τους στο εσωτερικό και στο εξωτερικό¨. Ο Οζεσέ σχετικά με το δεύτερο άρθρο ανακοίνωσε πως αναφέρει μέτρα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό σχετικά με την εθνική ενότητα και ομοψυχία τα οποία θα διασφαλίσουν τον ολοκληρωτικό αγώνα. Ο πρόεδρος ανέφερε πως στο κεφάλαιο του σχεδίου ¨κοινωνικοπολιτιστική κατάσταση¨ σχετικά με τις δραστηριότητες των συλλόγων και της προπαγάνδας αναφέρεται πως «Πρέπει να συνεχιστεί ο αγώνας με αυτούς που συνδέονται με την οργάνωση, που στηρίζουν την οργάνωση και με αυτούς που ως άτομα ή ως σύλλογοι κάνουν την προπαγάνδα της οργάνωσης. Πρέπει να ληφθούνε μέτρα για τα ΜΜΕ της οργάνωσης και για τα ΜΜΕ που μεταδίδουν τα μηνύματα της. Στα μέτρα του Σχεδίου δράσης αναφέρεται ¨Πληροφορίες που θα δείχνουν το πραγματικό πρόσωπο της τρομοκρατίας και θα περιγράφουν το δίκαιο αντιτρομοκρατικό αγώνα της Τουρκίας, θα προσφερθούνε στο διαδίκτυο από διάφορους συλλόγους και φορείς, στα τουρκικά αλλά και σε ξένες γλώσσες.

Κάποιοι δικηγόροι ανέφεραν πως το έγγραφο αυτό ήταν πολύ σημαντικό γιατί οι συγκεκριμένες ιστοσελίδες για τις οποίες δικάζονται, στήθηκαν στην κατεύθυνση των στόχων που αναφέρονταν στο Σχέδιο Δράσης.

Εφ. Χουριέτ 17-10-2011

Σχόλιο : Προφανώς στα πλαίσια αυτού του σχεδίου δράσης που αποδεικνύεται πως ΗΞΕΡΕ ο Ερντογάν δημιουργήθηκαν μια σειρά από ιστοσελίδες όπως οι : www.abdullahocalanakademisi.info, apopkk.com,armenianreality.com, gencizbiz.net, genclik.info, gnkur.net, irtica.net, irtica.org, naksilik.com, nursi.info,pkkapo.com, pkkgercegi.com, terorveguvenlik.net, turkatak.com, yunanli.com, stratejik.info, turkler.info,terrorizm.info, pontuslu.com, members.tripod.com/camerian_volunteer, ozgurgenc.net,geocities.com/fethullahgercegi, tskasker.com, turkeyturks.com και η ….περίφημη greekmurderers.net !

Τώρα το αν ήξερε ή όχι ο Ερντογάν για το περιεχόμενο όλων των ιστοσελίδων που έστησε το Γενικό Επιτελείο επαφίεται στην κρίση του καθενός από εσάς. Αν τον θεωρείτε αφελή ίσως να μην ήξερε….

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ- ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ. Βαγγέλη Βενιζέλο (ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΣΟΥΝΑ ΠΟΤΕ),

Θεωρώ υποχρέωσή μου να αναρτήσω την παρούσα ανοικτή επιστολή του συναδέλφου μου που μου ήλθε με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Ήδη μεγάλη αγανάκτηση έχει συσσωρευθεί στις ψυχές των αποστράτων και κάπως πρέπει να διοχετευθεί , να εξωτερικευθεί. Οδυσσεύς

Ανοικτή επιστολή
Θέλουμε να σου γνωστοποιήσουμε βασικές αρχές που αγνοείς και διέπουν το στρατιωτικό επάγγελμα.

Πέρα από τις φτηνές δικαιολογίες και τα σοφίσματα που αραδιάζεις στη Βουλή περί ασφαλιστικών εισφορών, οι ένστολοι αποστρατεύονται μετά απο αίτηση και όχι παραίτηση, στα νομικά πλαίσια και το σύνταγμα, τα οποία, αν και καθηγητής του είδους φαίνεται ότι αγνοείς.

Το είδος των στρατιωτικών που γνώρισες στα επιτελεία και στο κόμμα να ξέρεις ότι δεν ειναι το "αυθεντικό".

Αυτοί οι κατά πάσα πιθανότητα γλοιώδεις αξιωματικοί είναι κατά πολύ μακράν απο αυτούς που υπηρετούν σε μάχιμες μονάδες. Επειδή είσαι άσχετος με τα στρατιωτικά θέματα,