Σελίδες

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ! ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ-ΣΙΚΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ.

Τις ύστατες προσπάθειες για δημιουργία Οικουμενικής κυβέρνησης  κατέβαλλε ο Πρόεδρος Δημοκρατίας, προτείνοντας στους Σαμαρά-Βενιζέλο-Κουβέλη, τη δημιουργία κυβέρνησης τεχνοκρατών.
Ο κ. Κουβέλης επέμεινε στις θέσεις του τονίζοντας επιπλέον ότι "η Κυβέρνηση τεχνοκρατών αποτελεί ήττα της πολιτικής". 
Εμείς θα συμπληρώναμε ότι η αυριανή συνάντηση στο Προεδρικό μέγαρο από την οποία αποκλείεται η 'Χρυσή Αυγή",  αποτελεί ήττα της Δημοκρατίας!  
Τι θα πει αποκλείεται από την συνάντηση ένα κόμμα το οποίο πήρε 7%; Και αυτό το δέχονται όλοι οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί; Ο ελληνικός λαός έστειλε ή όχι το κόμμα της "Χρυσής Αυγής" στην Βουλή; Με ποιο δημοκρατικό δικαίωμα λοιπόν αποκλείεται από τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο εκπρόσωπος του 7% ; Και αυτό λέγεται Δημοκρατία;
Ε, τότε ας βγάλουν οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί, και νομοθετικό διάταγμα για να αποκλείσουν μια και καλή από την βουλή την "Χρυσή Αυγή". 
Σημείωση: Όποιοι τολμήσουν να πουν ότι είμαστε με την "Χρυσή Αυγή", θα τους πάρει ο διάολος. Εμείς δεν ψηφίσαμε "Χρυσή Αυγή". Όμως είμαστε με την τήρηση των κανόνων της Δημοκρατίας και δεν δεχόμαστε να είμαστε βουβοί μάρτυρες στο θέατρο του παραλόγου που παίζεται από τους υποτιθέμενους θεματοφύλακες της Δημοκρατίας. Αυτή και μόνον η στάση τους, να περιφρονήσουν δηλαδή το 7% του λαού, δείχνει και το πώς περιφρονούν τον λαό λαμβάνοντας ερρήμην του αποφάσεις, που υπηρετούν όχι τον λαό αλλά τα ίδια τα κόμματα!

πηγή

Το διάγγελμα Χριστόφια δεν επιτρέπει εφησυχασμό



Η δήλωση Χριστόφια περί μη υποβολής υποψηφιότητος στις προεδρικές εκλογές του 2013 δεν πρέπει να συνοδευτεί με σιγή των όπλων κατά της ενδοτικής πολιτικής του.
Υπάρχουν τέσσερα μεγάλα θέματα , μεταξύ άλλων , που επιτάσσουν την επαγρύπνηση των λαϊκών εθνικών δυνάμεων.
Πρώτο: να μην μετατρέψει την κυπριακή προεδρία της Ε.Ε σε φιέστα προβολής του κατοχικού μορφώματος και ευκαιρία γνωριμιών και συνεστιάσεων των Ευρωπαίων ηγετών με τους αιμοσταγείς “εξοχότατους” , ένεκεν των ανοικτών οδοφραγμάτων που εξελίχθηκαν σε πυώδεις πληγές της πατρίδος.
Δεύτερο: το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών να μην εξελιχθεί σε άνευ όρων υπερχρέωση του λαού για να στηριχθούν οι τραπεζίτες ώστε να συνεχίσουν να...

Τι θα γινόταν έαν η Ελλάδα είχε βγει από την ΕΟΚ το 1981 -όπως “ήθελε” τότε η πλειοψηφία…?



Η Ελλάδα μπήκε στην ΕΟΚ νομικά το 1979. Τότε οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ ψήφισαν ΟΧΙ στην ένταξη. Το ΚΚΕ γενικώς σαν σύνθημα έχει το “δεν ξέρω ποια είναι η ερώτηση αλλά ΌΧΙ”.  Να σημειωθεί ότι ανάμεσα στα ναι ήταν ο Λεωνίδας Κύρκος και ο Ηλίας Ηλίου.  Το 1981 το ΠΑΣΟΚ κατέβηκε στις εκλογές με ένα σύνθημα : ΕΞΩ από την ΕΟΚ, ΕΞΩ από το ΝΑΤΟ (κάτι που έλεγε,λέει το ΚΚΕ). Πήρε 48% στις εκλογές. Δηλαδή 48% (+ το ποσοστό του ΚΚΕ) ήθελε έξοδο από την τότε ΕΟΚ, πράγμα που δεν έγινε τελικά.
Γιατί δεν έγινε ποτέ εκείνη η έξοδος? Γιατί το ΠΑΣΟΚ που αθέτησε την κύρια προεκλογική του υπόσχεση έγινε το κύριο κόμμα εξουσίας? Να παραθέσω κάποιους αριθμούς για τον αναγνώστη. Το 1981 το χρέος της Ελλάδος ήταν κάτω από 22%, άρα είχε ευκαιρίες για δανεισμό το κράτος μεγάλες. Επίσης η Ελλάδα πριν τις εκλογές δεν είχε προλάβει να αρχίσει να δέχεται τις επιδοτήσεις της ΕΟΚ (αγροτικές, στήριξης, υποδομών). Το πάρτι δεν είχε αρχίσει.
Ο Ανδρέας ήταν ένας πολύ έξυπνος λαϊκιστής. Έκανε τα πάντα για να εκλεχθεί και για να μείνει στην εξουσία. Πώς το κατάφερε αυτό? Καταρχάς έδωσε μισθούς και ασφάλεια σε μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων. Προσοχή, δεν έδωσε δουλειές, αλλά...

Εκλογές για να καθαρίσει ο Κόπρος του Αυγεία Το μεγάλο κόλπο και πως το στήνουν οι διεθνείς τοκογλύφοι, τα μίντια και τα δύο υπερχρεωμένα στις τράπεζες κόμματα!



Γιώργος Αδαλής στο aegeantimes.gr 


ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΕΣ ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΕΡΕΣ ήταν το Βέλγιο ακυβέρνητο και ο διεθνής Τύπος, έκανε «υπομονή»! 

ΔΕΚΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ καταστράφηκαν στην Δανία και ο διεθνής τύπος έκανε σα να μην συνέβη τίποτε!

ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΟΛΕΘΡΟ αντιμετωπίζει η Πορτογαλία, αλλά ο διεθνής τύπος, δεν μπαίνει στον κόπο να ρωτήσει καν τον Πορτογάλο Ευρωπαίο επίτροπο Μανουέλ Μπαρόζο τι συμβαίνει στη χώρα του και παρουσιάζουν το πρόγραμμα εξυγίανσης ως επιτυχημένο!!

Το Βέλγιο και η Δανία αντιμετωπίζουν μεγαλύτερα προβλήματα απ ότι αντιμετώπιζε η Ελλάδα πριν την κρίση, ενώ η Πορτογαλία είναι γνωστό ότι «προστατεύεται» ως κόρη οφθαλμού από τον Μπαρόζο, που ήταν ο πρώτος που έριξε την πέτρα κατά της Ελλάδος πριν δυο χρόνια, πολύ απλά διότι η Γερμανία είχε βάλει την Πορτογαλία να αγοράσει τόσα πολλά Ελληνικά Ομόλογα, που καθιστούσαν τη μικρή αυτή χώρα, νούμερο ένα δανειστή της Ελλάδας!

To Spiegel για λογαριασμό της bundesbank και το BBC για λογαριασμό της Nuberger Bergman (οίκος Ρόθτσάιλντ) που είναι ο νούμερο ένα επενδυτής στο Ελληνικό Χρηματιστήριο και μεγαλο-ιδιοκτήτης της Τράπεζας Ελλάδος, εμφανίζουν την Ελλάδα ότι είναι υπό καταστροφή γιατί η κάλπη δεν έδειξε αυτοδυναμία της ΝΔ ή άλλη μια Κυβέρνηση «έκτρωμα» ΠΑΣΟΚ & ΝΔ!

Φαντάζομαι τα πρωτοσέλιδά τους αν πάμε ξανά σε εκλογές!

Οι Νεφελίμ θα καταστρέψουν την Ακρόπολη, οι Ελοχίμ θα καταλάβουν το Κοινοβούλιο, ο Αιγύπτιος Θεός Αμόν Ρα θα διαλύσει τις ένοπλες δυνάμεις μας και στο τέλος οι Αρειανοί θα κατακτήσουν την Ελλάδα μετά από δέκα μέρες σκληρών μαχών!!!

Είναι προφανές, ότι οι διεθνείς τοκογλύφοι , συνεπικουρούμενοι από «σοβαρά» Ευρωπαϊκά μίντια, έχουν κυριολεκτικά ξεσαλώσει γιατί ο λαός δεν τους έκανε το χατίρι, και σήμερα που βλέπουν ότι το «παραμύθι» τους δεν περνάει, χρησιμοποιούν ότι πιο ανόητο, φαιδρό υπάρχει, για να εξευτελίσουν διεθνώς τη χώρα μας!

Δεν λένε φυσικά, ότι οι δαπάνες του Ελληνικού κράτους ετησίως είναι περίπου 100 δις ευρώ και τα έσοδά του κάπου στα 87 δις!

Αν από τις δαπάνες αφαιρέσουμε τα 13 δις ευρώ που πληρώνουμε κάθε χρόνο σε τόκους των επαχθών δανείων, τότε το Κράτος μας έχει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό και συνεπώς δεν μπορούν να εκβιάσουν άλλο
!

Αν εκεί διαπραγματευτούμε και την κεφαλαιοποίηση των τόκων το Ελληνικό κράτος θα αποκτήσει πλεόνασμα, πράγμα που θέλουν να το αποφύγουν ως ο διάολος το λιβάνι γιατί ξαφνικά η Ελλάδα θα αποκτήσει μια υγιή κρατική οικονομία!

Αυτό είναι όλο το ζήτημα!

Τόσο απλό!

Όλα τα υπόλοιπα, αποτελούν παράγωγα της πολιτικής που άσκησε –κυρίως- το ΠΑΣΟΚ και είχε ως αποτέλεσμα τη διόγκωση αυτή της κατάστασης προς όφελος των δανειστών, που έφτασαν σε σημείο να τοποθετήσουν ακόμη και πρωθυπουργό μαριονέτα του τραπεζικού συστήματος, ο οποίος μεσούσης της φάσης των διερευνητικών εντολών, διέρρευσε ένα non paper για την πορεία της Ελληνικής Οικονομίας, μήπως και φοβίσει τους Καμμένο, Τσίπρα και Κουβέλη, και αναγκάσει τον τελευταίο να μετατραπεί στον «Καρατζαφέρη» της Αριστεράς, και γίνει επιτέλους άλλη μια εξαμβλωματική κυβέρνηση με χορηγό τους Δανειστές μας και την Μέρκελ!

Είναι ντροπή να βγαίνουν στα τηλεπαράθυρα, διάττοντες αστέρες της πολιτικής του Μνημονίου και να λένε ότι δεν θα έχουμε να πληρώσουμε συντάξεις! Τα ίδια έλεγαν τέσσερις φορές στο παρελθόν και όταν διαψεύστηκαν, δεν βρέθηκε ούτε ένας τηλε-δημοσιογράφος να τους επαναφέρει στην τάξη!

Και τέλος, εκεί στη Χαριλάου Τρικούπη, να χαίρονται τον Πάγκαλο που για άλλη μια φορά στέφθηκε πρωταθλητής της πολιτικής οσφυοκαμψίας , με την δήλωσή του, «οι καημένοι οι γερμανοί δεν θα πληρώνουν άλλο τα χρέη της Ελλάδας»!
Πρόκειται για μνημείο πολιτικής αναλγησίας και εξευτελισμού του ιστορικού κινήματος του ΠΑΣΟΚ, από έναν άνθρωπο που δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να δίνει λαβές στο διεθνές στερέωμα, για να περνά η προπαγάνδα των τοκογλύφων και των τραπεζιτών, που ως γνωστόν, «λάδωναν» το κόμμα του για να αγοράζει η Ελλάδα μπαταρισμένα υποβρύχια και ότι άλλο είχε η Γερμανική αγορά και δεν το έπαιρνε κανείς!

Πόσο υπολογίζει ο Βενιζέλος ότι στοίχισε στο ΠΑΣΟΚ η δήλωση αυτή Πάγκαλου; Να του απαντήσω λοιπόν! Λίγο κάτω από 100.000 ψήφους! Τόσους θα χάσει στις επόμενες εκλογές που θα γίνουν τον Ιούνιο, για να καθαρίσει επιτέλους από τη χώρα μας ο Κόπρος του Αυγεία!!!

Ο Καμμένος συζητά συνεργασία με ΝΔ μόνο αν φύγει ο Σαμαράς


Ο Καμμένος συζητά συνεργασία με ΝΔ μόνο αν φύγει ο Σαμαράς


Την άμεση απομάκρυνση του Αντώνη Σαμαρά από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, θέτουν ως όρο οι Ανεξάρτητοι Ελληνες προκειμένου να συζητήσουν την συνεργασία για το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης στην οποία θα μετέχουν και οι ίδιοι.
Το κόμμα του κ. Καμμένου που βολιδοσκοπήθηκε για την πιθανότητα να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας έστειλε ήδη σαφές μήνυμα προς τη Συγγρού ότι δεν μπορεί να γίνει καμία τέτοια συζήτηση όσο στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται ο κ. Σαμαράς.
Τόσο ο κ. Καμμένος όσο και τα κορυφαία στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν...

Έλα Αλέκο….Τώρα θυμήθηκες…. τις αλήθειες;


Οι ριπές εναντίον της άφρονος πολιτικής του Αλέξη Τσίπρα άρχισαν να έρχονται και εκ των έσω της παράταξής του και μάλιστα από τον μέντορά του.
Ο Αλέκος Αλαβάνος, ένας από τους πιο έξαλλους και ουτοπιστές Έλληνες πολιτικούς, είχε θέσει το ζήτημα σε ανύποπτο χρόνο αναφορικά με το Μνημόνιο και την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη.
Είχε πει, μάλιστα, ότι η στάση των κομμάτων της Αριστεράς είναι ανέντιμη, αφού δεν μπορεί να ισχυρίζονται ότι
 και το Μνημόνιο θα εγκαταλείψουν – καταργήσουν και την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ θα εξασφαλίσουν.
Τα ίδια είπε και χθες, την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας τορπίλιζε την επιχείρηση σχηματισμού οικουμενικής ή κυβέρνησης εθνικής ενότητας.
Προέτρεψε, μάλιστα τους συντρόφους του να πουν όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό και όχι τη μισή.
Πέραν του ότι αργά θυμήθηκε την αλήθεια ο άνθρωπος που προέτρεπε τους Έλληνες να κάνουν την πλατεία Συντάγματος πλατεία Ταχρίρ και πέραν της λαϊκής ρήσης που...

Ιδού η ψυχρή και λογική γλώσσα της αλήθειας εκ Τσεχίας…


Ο ιστοχώρος της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ» φιλοξενεί ένα μεγάλου ενδιαφέροντος ρεπορτάζ αναφορικά με τις απόψεις που διατύπωσε για την κρίση χρέους διαπρεπής Τσέχος οικονομολόγος, θεωρούμενος εκ των κορυφαίων ανά την υφήλιο. Η προσέγγισή του είναι εντελώς διαφορετική και η λογική που αναπτύσσει αξίζει να τύχει της προσοχής στο εσωτερικό και το εξωτερικό:
Εάν καταρρεύσει το ευρώ, αυτό δεν θα είναι το τέλος αλλά η αρχή της κρίσης, τόνισε ο διεθνούς φήμης Τσέχος οικονομολόγος Τόμας Σέντλατσεκ, μιλώντας στο φετινό TEDxThessaloniki, μία διοργάνωση που στόχο έχει την προβολή ιδεών που αξίζει να διαδοθούν.
Ο Τσέχος οικονομολόγος, ένα από τα «5 λαμπρότερα οικονομικά μυαλά» στον κόσμο κατά την οικονομική Επιθεώρηση του Γέιλ είναι υπέρμαχος της εξεύρεσης μίας κοινής ευρωπαϊκής λύσης για τα χρέη, καθώς, όπως λέει, η Ευρώπη ως σύνολο είναι πολύ πιο σταθερή από ό,τι η Ιαπωνία ή οι ΗΠΑ. «Αν κατακερμάτιζες την Ιαπωνία σε 27...

Ιστορική στιγμή, στιγμές πατριωτικής ευθύνης...



Τις ημέρες αυτές παίζεται κυριολεκτικά το θέατρο του παραλόγου. Το κάθε κόμμα έχει τις δικές του απόψεις οι οποίες εδράζονται πάνω στο δικό του κομματικό συμφέρον. Ουδείς ασχολείται στην πραγματικότητα με την ίδια την Ελλάδα και την τύχη των Ελλήνων. Η παραπληροφόρηση βρίσκεται στο ζενίθ. Αν ζούσε ο Γκαίμπελς θα έτριβε τα μάτια του και δεν θα το πίστευε και ο ίδιος το πόσο μακριά έχει φθάσει το δόγμα του, οι «αρχές» του. Αλλά αυτό το οποίο συμβαίνει σήμερα, το είχε γράψει στο βιβλίο του «Η ψυχολογία των μαζών και η ανάλυση του εγώ» ο πατέρας της Ψυχολογίας, ο Ζίγκμουντ Φρόιντ. Μάλιστα ανέφερε πως οι μάζες διακατέχονται από τα αρχέγονα ένστικτα του ανθρώπου τα οποία ως επί το πλείστον είναι βίαια, επιθετικά και σεξουαλικά. Αυτές οι δυνάμεις μπορεί να οδηγήσουν τις κοινωνίες στο χάος. Ακόμη ισχυριζόταν ότι οι μάζες είναι χειραγωγίσιμες, είναι εύπλαστες κι ότι μπορείς να αγγίξεις τις επιθυμίες και τους φόβους τους και να τους χρησιμοποιήσεις προς όφελός σου.
Στην Ελλάδα όμως δεν χρειαζόμαστε τους ξένους για να δημιουργήσουμε κλίμα, φοβία ή ότι άλλο τους εξυπηρετεί…

Ευχηθείτε ο Τσίπρας να μην είναι δικός τους! Οι δικαιολογημένοι φόβοι ενός ψηφοφόρου του!!!!



  

Άρθρο του καθηγητή οικονομικών Λότσιου Σ.Βασίλη


‟Οι κατάσκοποι είναι το σπουδαιότερο στοιχείο του πολέμου, επειδή σ αυτούς βασίζεται η δυνατότητα ενός στρατού να κινείται”.
‟Οι κατάσκοποι δεν είναι χρήσιμοι, αν δεν έχουν κάποια έμφυτη νοημοσύνη” . ‟Ένα πονηρό και ξεδιάντροπο άτομο (σας θυμίζει τίποτα;) είναι πιο επικίνδυνο από τα βουνά και τα ποτάμια” !!!.
Σουν Τζού ‟Η τέχνη του πολέμου”



Η παντελής έλλειψη παιδείας, η χρόνια απόκρυψη βασικών οικονομικών γνώσεων στο Ελληνικό σχολείο (ΟΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ) και οι ασταμάτητοι …αεροψεκασμοί, φαίνεται ότι έχουν φέρει αποτελέσματα και ο λαός , η κοινή γνώμη, φαίνεται να μη μπορεί να δει το παιχνίδι που ξεκάθαρα και ξεδιάντροπα οι ελληνόφωνοι πράκτορες των τραπεζιτών παίζουν στη πλάτη του. Οι δανειστές έκαναν τα αδύνατα δυνατά ώστε να μην εκλεγούν τα δυο μεγάλα κόμματα, με έξωθεν παρεμβάσεις που ενώ φαινόταν ότι δήθεν τα βοηθούν θέτοντας  εκβιαστικά διλλήματα, ουσιαστικά στρέφαν τον κόσμο στην αντίθετη κατεύθυνση. Οι εντός των τοιχών πράκτορες από την άλλη, με επιλογές αυτοκτονίας (βλέπε σιμπιλίδιδες) με κωλοτούμπες ολκής και με πασιφανή ψέματα, φρόντισαν να πάρουν όσο το δυνατόν μικρότερα ποσοστά. Όλοι ξέραν ότι μια κυβέρνηση με τα δυο μεγάλα κόμματα αυτή τη στιγμή, θα έφερνε επανάσταση. Άρα τα κανόνισαν έτσι ώστε να υπάρξει σύγχυση και ακυβερνησία , ενώ το ξεπούλημα θα συνεχίζεται από την κυβέρνηση παπαδήμ(ι)ου που αντισυνταγματικά και χωρίς να οριστεί μεταβατική κυβέρνηση, συνεχίζει να κυβερνά και να...

Αυτοί που κάνουν τον Τσίπρα... φερετζέ

του Σωτήρη Ξενάκη

Η αποψινή σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο με τη συμμετοχή Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη αποτελεί την ύστατη προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης για να αποφευχθεί μια νέα εκλογική αναμέτρηση που θα συνοδευτεί από μια μακρά περίοδο επικίνδυνης ακυβερνησίας.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος έχει προσκληθεί από τον Καρολο Παπούλια να συμμετάσχει, αρνείται θεωρώντας πως ότι είχε να πει το είπε. Περίπτωση να δώσει ψήφο ανοχής -πόσο μάλλον εμπιστοσύνης- σε μια κυβέρνηση στην οποία θα μετέχουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει.
Προσωπικά, διόλου δεν έχω πειστεί για την ορθότητα της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ περί μονομερούς καταγγελίας του Μνημονίου. Ακούω διάφορα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο κ. Γλέζος να κάνουν δημοσίως προτάσεις περί επιπλέον φορολόγησης των εισοδημάτων πάνω από τα 20.000 ευρώ κι άλλους να ομιλούν για φορολόγηση των (ανύπαρκτων) αγοραπωλησιών ακινήτων και σκέφτομαι ότι κάποιοι κάνουν πολιτική στο πόδι, αξιοποιώντας την απελπισία του κόσμου. Ακούω και τον Αλέκο Αλαβάνο να λέει ότι αποχώρηση από το Μνημόνιο σημαίνει και έξοδο από το ευρώ και δεν βρίσκω καθόλου...

Οι προδότες τώρα προσπαθούν να διαλύσουν το αντιμνημονιακό μέτωπο!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Ο δικομματισμός μετά το “χαστούκι’ του Ελληνικού λαού στις εκλογές της 6ης Μαΐου “τρέμει” όχι για την σωτηρία της πατρίδας μας αλλά για την δική του σωτηρία μια και το μέλλον πολλών στελεχών...
του (ηγετικών και μη) φαντάζει …
τρομακτικό!
Έτσι ξανάρχισαν (με την υποστήριξη των γνωστών δημοσιοκάφρων) τους εκβιασμούς και την παραπληροφόρηση με σκοπό να τρομοκρατήσουν για άλλη μια φορά τους Έλληνες πολίτες για την προοπτική του “χάους” αν δεν τους επιτρέψουμε να συνεχίσουν να είναι και πάλι οι νταβατζήδες μας!
Οι κύριοι αυτοί τις προσεχείς ημέρες είναι σίγουρο ότι με θεμιτά και αθέμιτα μέσα θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να μείνουν στο προσκήνιο με σκοπό να οδηγήσουν τα πράγματα εκεί που τους επιτάσσει το προσωπικό τους συμφέρον αλλά κυρίως το συμφέρον των έξωθεν αφεντικών τους τα οποία και αυτά άρχισαν να “γρυλίζουν” φοβούμενα την μετάδοση της “απειθαρχίας” του Ελληνικού λαού και σε ...

Αλήθεια, τι να σκεφθεί κανείς και τι να πρωτοπιστέψει; Όλα και όλοι έχουν γίνει ένας «αχταρμάς». Τελικά όμως νομίζω ότι οι όροι που έθεσε ο Π. Καμμένος είναι ένας εύσχημος τρόπος να πει το ΟΧΙ χωρίς να κατηγορηθεί για αδιαλλαξία. Ίδωμεν...


Πολιτικοί νάνοι αφήνουν την Ελλάδα ακυβέρνητη και έρμαιο…


«Ο κάθε λαός έχει τους πολιτικούς που του αξίζουν» είναι ένα από τα πιο γνωστά αποφθέγματα και η κατάσταση που βιώνει ο ελληνικός λαός έρχεται να το αποδείξει με τον καλύτερο τρόπο. Το πρόβλημα δηλαδή δεν είναι μόνο τα ανθρωπάκια που παριστάνουν τους πολιτικούς… με ανάστημα, αλλά και αυτοί που τους έδωσαν τη δυνατότητα να το πράττουν, δηλαδή όλοι εμείς. Δυστυχώς, τόσο η «πολιτική ορθότητα» όσο και το ΕΣΡ (Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης) δεν μας επιτρέπει να χρησιμοποιήσουμε τις αληθινές εκφράσεις που θα θέλαμε να μεταχειριστούμε για να περιγράψουμε τα συναισθήματά μας γι’ αυτούς τους ανάξιους καιροσκόπους που κάνουν κουμάντο και μας έχουν οδηγήσει στο παρά πέντε της καταστροφής.
Οι σημερινές εξελίξεις θα πρέπει να προκαλούν γενικευμένη αηδία σε όποιον έχει τη στοιχειώδη συναίσθηση των δεδομένων του προβλήματος στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Οι δύο πάλαι ποτέ «μεγάλοι», το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία, αν και θεωρητικά θέλουν να σχηματιστεί κυβέρνηση, το θέλουν και διότι τα εκλογικά τους ποσοστά έχουν καταβαραθρωθεί και απειλούνται με περαιτέρω συρρίκνωση στις επερχόμενες εκλογές, οπότε επιθυμούν να αγοράσουν χρόνο στην...

ΠΑΣΟΚΟΣΥΡΙΖΑ! Με ονόματα και διευθύνσεις!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη


Φαντάζομαι πως εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν (χωρίς να το παραδέχονται, βέβαια), ότι δεν είναι δυνατόν μέσα σε δυο χρόνια ένα μικρό κόμμα της Αριστεράς να εξελιχθεί σε πρωτοδεύτερο με ψηφοφόρους που έχουν οποιαδήποτε ιδεολογική σχέση μεταξύ τους και με το κόμμα που ψηφίζουν.
Αν δεν το γνωρίζουν – και η συμπεριφορά τους δείχνει πως δεν έχουν συναίσθηση – τότε ας κάνουν οι ίδιοι μια έρευνα σχετικά με το ποιοι τους ψήφισαν.
Αν και πάλι αδυνατούν να βρουν ποιοι τους ψήφισαν, τότε δεν έχουν παρά να ρωτήσουν αυτούς που κάτι παραπάνω γνωρίζουν – θα τους δώσουμε και ονόματα και διευθύνσεις.
Το πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ (αλλά δυστυχώς και για τη χώρα) είναι ότι οι πρώτες μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου δημοσκοπήσεις δείχνουν πως διατηρεί την ανοδική του πορεία, εμφανιζόμενος πλέον ως πρώτο κόμμα (Marc για τον Alpha, Metron Analysis για τον Επενδυτή, Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής).
Λογικό. Είναι πολύ νωρίς για να παραδεχθεί κανείς πως τελικά δεν ψήφισε με το μυαλό, αλλά με το θυμικό, ρίχνοντας στην κάλπη μια ψήφο διαμαρτυρίας, τιμωρίας και εξοστρακισμού, η ανάμνηση της οποίας είναι ακόμη πολύ νωπή.
(Η πτώση της «Χρυσής Αυγής» δείχνει πάντως πως αυτή η διαδικασία αποστασιοποίησης από την «ψήφο της οργής» έχει ξεκινήσει).
Κατά τα λοιπά, τόσο τα ποσοστά της 6ης Μαΐου, όσο και αυτά των τριών μετεκλογικών δημοσκοπήσεων, δείχνουν πως όσο αδειάζει το ΠΑΣΟΚ (ου μην αλλά και η ΔΗΜΑΡ), τόσο...

Η εξουσία δεν είναι… 15μελές


ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ

Ο πρόεδρος του 15ελούς οραματίζεται να ιδρύσει 36500 τοπικές λαϊκές οργανώσεις βάσης πού θα συνεδριάζουν διαρκώς και θα μεταφέρουν τις αποφάσεις τους για επικύρωση στην Ηγεσία.
Λαϊκή συμμετοχή με επιστροφή στα κομματικά σφιχτά δεδομένα.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μόνο 12 συνιστώσες. Έχει ακόμη μία: το λαό.»
Δέκατη τρίτη συνιστώσα ο λαός λοιπόν, για να εκμηδενίσει τις υπόλοιπες δώδεκα !!!!
«Δεν θα αποφασίζουμε μόνοι μας, αλλά μαζί με τον κόσμο που ελπίζει στην προσπάθειά μας»
Πριν λοιπόν από την ακύρωση ( συνιστώσες αρ. 1,3,5,7,8,9,12 ) ή  επανεξέταση ( συνιστώσες αρ. 2,4,10 ) ή τροποποίηση (συνιστώσες αρ. 6,11)  του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης, θα...

Αλβανός λύνει το ζήτημα της ονομασίας.


Αλαλάζει το κυβερνοκρατούμενο ΜΙΝΑ για την χωρίς προηγούμενο γκάφα των Σκοπιανών Ταχυδρομείων, όπως βλέπουμε σε σχετικό δημοσίευμα με τιτλο: "Τα Μακεδονικά Ταχυδρομεία διευθύνονται από Αναλφάβητους".

Η Σκοπιανή Ταχυδρομική Υπηρεσία προχώρησε σε εκτύπωση νέας σειράς γραμματοσήμων για το πρόγραμμα "Η Μακεδονία στην ΕΕ" στα οποία απεικονίζονται διάφορες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Υπεύθυνος για το πρόγραμμα αυτό είναι ο αλβανικής καταγωγής Nexhat Alija, ο οποίος από λάθος (;) παρέληψε το γράμμα Ε από το όνομα του κρατιδίου, με αποτέλεσμα αυτό να αναγράφεται στα γραμματόσημα ως ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΔΟΝΙΑΣ, λύνοντας έτσι, το μακρόχρονο ζήτημα της ονομασίας!

Αναρωτιέται λοιπόν έξαλλος ο Σκοπιανός αρθρογράφος ποιοί διευθύνουν...

Η Χούντα είναι εδώ...

«Τί θά πε ραγιάς; Ραγιάς εναι κενος πού τρέμει πό τόν φόβο τόν Τορκο, πού εναι σκλάβος το φόβου του, πού θέλει νά ζήσει πως καί νά εναι. Πού κάνει τόν ψόφιο κοριό γιά νά μήν τόν πατήσει κάποιος. Τήν ραγιαδοσύνη του τήν νομάζει ναγκαία φρονιμάδα».
Ἴωνας Δραγούμης
Υπό την επίκληση του υπερσυνταγματικής δυνάμεως αξιώματος«Υπέρ πάντων Νόμος είναι η σωτηρία του Έθνους και του Λαού» “salus populi suprema lex esto”, διεκδικώντας και υπερασπιζόμενος τα Συνταγματικά μου δικαιώματα, ως Έλλην το γένος, ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΩ και καθιστώ υπόλογους:
Τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας
Τον Πρωθυπουργό της χώρας
Το Υπουργικό Συμβούλιο της Κυβέρνησης
Τους αρχηγούς και τους συντελεστές των κομμάτων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την κάθοδό τους στις Εθνικές εκλογές της 06
ηςΜαίου 2012
Τους αρμόδιους φορείς της Δικαστικής εξουσίας οιουδήποτε βαθμού δικαιοδοσίας των και οιονδήποτε εμπλεκόμενο φορέα τόσο για την προκήρυξη όσο και για την διενέργεια των Εθνικών εκλογών της 06
ης Μαΐου 2012,
ως τους ΕΚΤΡΟΠΕΙΣ της μορφής του πολιτεύματος, διότι διά της παραλείψεως οφειλομένης νομίμου ενέργειάς τωνκατά παράβαση των αρχών της χρηστής διοίκησης και της διαφάνειας ή κατά κατάχρηση εξουσίαςκαταστρατηγήσαντες τις διατάξεις του Καταστατικού Χάρτη της Χώρας, ΕΣΥΡΑΝ ΩΣ ΑΒΟΥΛΟ ΚΑΙ ΑΛΟΓΟ ΟΝ τον Ελληνικό Λαό σε εκλογές χωρίς συγχρόνως να του γνωρίσουνως είχαν την υποχρέωσηποιά είναι τα εξαιρετικής σημασίας Εθνικά Θέματα για την αντιμετώπιση των οποίων η Κυβέρνηση που είχε λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή πρότεινε την ανανέωση της λαϊκής εντολής συμφώνως με...

«Τη γλώσσα μού έδωσαν ελληνική»! To, να μιλάμε ελληνικά στην Κύπρο, είναι πράξη αντίστασης!!!


 Με τον Σάββα Ιακωβίδη

Η ελληνική γλώσσα είναι η πατρίδα μας, η γη και τα λουλούδια της. Η ψυχή και το ήθος της. Η ιστορία και ο πολιτισμός της. Οι αγώνες και η συνείδησή της. Η ελληνική γλώσσα μας είναι η εθνική μας ταυτότητα και αυτογνωσία, η γνώση και η επιβίωσή μας. Είναι ο αβυθομέτρητος κόσμος μας όπως εκφράζεται διά της ελληνικής λαλιάς μας. Σε καιρούς δύσκολους και χαλεπούς, όπως με την τουρκική κατοχή της πατρίδας, να μιλάμε ελληνικά είναι πράξη αντίστασης ενάντια στην εθνική μας αποξένωση, στην πνευματική μας αλλοτρίωση και στην επιχειρούμενη πολιτισμική υποδούλωσή μας. Ο Όμιλος Πνευματικής Ανανεώσεως, αφουγκραζόμενος ακριβώς τις έγνοιες, τις ανησυχίες των Ελλήνων της Κύπρου και, διαπιστώνοντας την πολεμική που ξεκίνησε πάλι από συγκεκριμένα κομματικά κέντρα εναντίον της Ελληνικής, διοργάνωσε το περ. Σάββατο στο Πολιτιστικό Κέντρο της Λαϊκής Τράπεζας, στη Λευκωσία, συνέδριο με θέμα: «Τη γλώσσα μού έδωσαν ελληνική». Ομιλητές ήταν καθηγητές φιλολογίας και γλωσσολογίας και ενώπιον ενός πυκνότατου ακροατηρίου κατέθεσαν τις θέσεις και τις απόψεις τους.
Ο Παντελής Βουτουρής, καθηγητής της Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, μίλησε με θέμα: «Γλώσσα και συνείδηση στο "Άξιον εστί" του Οδυσσέα Ελύτη». Ο Παναγιώτης Περσιάνης, πρώην αναπληρωτής καθηγητής της Ιστορίας της Εκπαίδευσης...