Σελίδες

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

“Αναγκαία μέτρα-ανθρώπινες απώλειες”



Κάθε φορά που περατώνεται μία «γονατογραφία», ήτοι η λήψη εσπευσμένων δύσκολων αλλά «αναγκαίων» μέτρων, από τους κυβερνώντες, αυτομάτως κάποιοι πλήττονται και πολύ περισσότερο δυστυχούν.
Η επιβολή του «αναγκαίου» έχει καταλύσει κάθε έννοια κοινωνικής και ηθικής τάξης και έχει εισβάλλει στην καθημερινότητα των πολιτών ως κάτι που οδηγείται από κάποιο θεϊκό χέρι κι όχι από ανάλγητους ανθρώπους.
Τα σημερινά «αναγκαία» μέτρα είναι η κατάληξη διαχρονικής καταστροφικής διαχείρισης του πλούτου της Ελλάδας και κυρίως των ανθρώπων της. Αλλά κυρίως η επιβεβαίωση του αξιώματος πως αυτοί που οδήγησαν την Ελλάδα στην καταστροφή, μόνο σε αυτή μπορούν να συνεχίσουν, αφού οι λύσεις είναι το ίδιο...

Σημαντικά Ιστορικά μνημεία και τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο


πηγή http://history-pages.blogspot.com/

Όλοι γνωρίζουμε την Πομπηία, τον Πύργο της Πίζα ή το Μάτσου Πίτσου. Στη σκιά τους όμως, υπάρχουν τοποθεσίες και μνημεία που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τους διάσημους γείτονες τους, εκτός από τη διασημότητά τους.

Το Οχυρό του Agra, στη σκιά του Ταζ Μαχάλ
Οι επιβλητικοί τοίχοι του Οχυρού του Agra, φτιαγμένοι από κόκκινούς αμμόλιθους, πλαισιώνουν μία ολόκληρη πολιτεία που έχει τα πάντα, από τζαμί μέχρι εντυπωσιακά παλάτια. Αν και είναι ένα από τα σημαντικότερα μνημεία του 16ου αιώνα, τη δόξα του κατασκευαστή του αυτοκράτορα Άκμπαρ, την έκλεψε έναν αιώνα αργότερα ο εγγονός του, αυτοκράτορας Σαχ Γιαχάν, όταν αποφάσισε να χτίσει ένα μαυσωλείο για τη νεκρή γυναίκα του στην ίδια περιοχή. Το όνομα αυτού του μαυσωλείου είναι φυσικά Ταζ Μαχάλ.

Το Herculaneum, στη σκιά της Πομπηίας
Όλοι γνωρίζουμε ότι ο χρόνος πάγωσε για την Πομπηία όταν εξερράγη ο Βεζούβιος το 79 μ. Χ., μετατρέποντας την στη διασημότερη πόλη-φάντασμα του κόσμου. Αυτό που οι περισσότεροι δε γνωρίζουμε είναι ότι 15 μόνο λεπτά με

Υφυπουργός στο Δ.Θερμαϊκού.....


από impex@hol.gr
Γιώργου Νικολαΐδη (gnborn2shoot)

Αυτή την ερώτηση-απάντηση έδωσε ο ψαράς που έφτασε με το μηχανάκι του φορτωμένο με ψάρια, χθες πρωί (19.12.11), για δουλειά του στο Δημαρχείο του Δ. Θερμαϊκού (Περαία). Βρήκε τις πόρτες του «κλειστές δια το κοινόν»λόγω…ΜΑΤ(;!) ο άνθρωπος.
Τον ρωτούν (συγκεντρωμένοι δημότες) αν τα ψάρια του είναι «πεσκέσι» για τον Άδωνη (Γεωργιάδη) που διαβουλευόταν με τον Δήμαρχο (Αλεξανδρή) την ώρα εκείνη και απαντάει: Φεύγω!
Βλέποντας τόση…στολή, κράνη και ασπίδες ξανά στον Δήμο του…Είχε να τα (τους) δει εδώ και 20 χρόνια, απ’ τις διαμαρτυρίες των κατοίκων για το περιβόητο…ραντάρ!
Αφήνουμε τον κ. Υφυπουργό που επισκέφθηκε τον κ. Δήμαρχο και τον

Ελλάδα - Αργεντινή: Τα πρώτα θύματα της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα ήταν 64 και κάηκαν τον Αύγουστο του 2007!

 
Μια σύγκριση των δύο οικονομιών και μια θέση του διαχειριστή των AegeanTimes Γιώργου Αδαλή που θα σοκάρει! «Αυτοί που προκάλεσαν την κρίση, έκαψαν την Ελλάδα το 2007» !!!

H χρεωκοπία της Αργεντινής αποτελεί μια περίπτωση στην οποία αξίζει να σταθούμε, γιατί έχει πολλές ομοιότητες με την περίπτωση της χώρας μας αλλά κυρίως (όσο και αν φαίνεται παράξενο) γιατί έχει και αρκετές διαφορές.

Η «οικονομική δολοφονία» της Αργεντινής, σχεδιάστηκε και κατόπιν πραγματοποιήθηκε από τα ίδια σχεδόν πρόσωπα που επεξεργάστηκαν το σχέδιο αποδόμησης του Ευρώ με πολιορκητικό κριό τον αδύναμο κρίκο της Ευρωζώνης. Την Ελλάδα!

Αν κάποιος νομίζει ότι το ΔΝΤ , η Goldman Sachs και η Παγκόσμια Τράπεζα, αποτελούνται από διαφορετικά πρόσωπα κάνε λάθος!

Τα ίδια πρόσωπα που ελέγχουν το ΔΝΤ, ελέγχουν και παγκόσμιους , Αμερικανικούς και Ευρωπαϊκούς οικονομικούς θεσμικούς γίγαντες! Απλά, με διαφορετικά κοστούμια, συνεδριάζουν σε …

H MHNYΣΗ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ (άρθρο 86 Συντ.). ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ VIDEO THΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ.


Αγαπητοί κύριοι,

Παρακαλώ όπως λάβετε αντίγραφα των εντύπων και οπτικοακουστικών πρακτικών της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων την 24 Νοεμβρίου 2011.

Κατά την διάρκεια της συνεδριάσεως αυτής και στο λεπτό 34:50” ανακοινώθηκε από τον Προεδρεύοντα ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης διεβίβασε στην Βουλή των Ελλήνων δικογραφία για την ποινική δίωξη Υπουργών και μελών της Κυβερνήσεως.
Στα γραπτά κείμενα η ανακοίνωση αυτή βρίσκεται στην σελίδα 42 των Πρακτικών της Συνεδριάσεως.

Η δικογραφία με αρ. Α.Β.Μ. ΙΔ 2010/19473/15-10-2010 αφορά την μήνυση που έχει υποβάλλει ο κ. Δημήτρης Αντωνίου κατά των Βουλευτών και αρχηγών Κομμάτων και κάθε άλλου...

Μείωση της δαπάνης για θέρμανση τουλάχιστον κατά 50% με τη χρήση πέλλετ. Επτά φορές μεγαλύτερη ζήτηση έχουν φέτος τα εναλλακτικά προϊόντα θέρμανσης


Το πέλλετ απειλεί την κυριαρχία του πετρελαίου 
   
Picture 0 for Το πέλλετ απειλεί την κυριαρχία του πετρελαίου
της Χριστίνας Τσερβελή

Στα ύψη εκτινάσσει η οικονομική κρίση τις πωλήσεις των εναλλακτικών προϊόντων θέρμανσης, όπως σόμπες αέρα, τζάκια και λέβητες, που χρησιμοποιούν ως καύσιμο πελλέτες.
Σε μια περίοδο που εξελίσσεται ο πόλεμος του πετρελαίου στις πολυκατοικίες της χώρας, η συγκεκριμένη επιλογή φαίνεται να προσελκύει όλο και περισσότερους καταναλωτές, καθώς συμφέρει πολύ περισσότερο οικονομικά έναντι του πετρελαίου, η τιμή του οποίου διαμορφώνεται σε ακριβότερα επίπεδα σε σχέση με άλλες χρονιές.
«Παρατηρείται τεράστια αύξηση στις πωλήσεις. Περίπου επτά φορές...

Από “το DNA του Μνημονίου” στο “αποδειχθήκαμε ανίκανοι”



της Μαρίνας Μάνη
Η προοπτική των εκλογών και η διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ οδηγούν κορυφαία στελέχη του που μετείχαν στις κυβερνήσεις Παπανδρέου και παρέμειναν στην κυβέρνηση Παπαδήμου να αποστασιοποιούνται από την «μνημονιακή» πολιτική που εφαρμόζεται το τελευταίο 20μηνο – και φέρει (και) τη δική τους υπογραφή.
Την σκυτάλη από τον Ευ. Βενιζέλο πήρε χθες ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο οποίος μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι (στους «Φακέλους») άσκησε σκληρή κριτιή στην κυβέρνηση Παπανδρέου τόσο για την προσφυγή στην τρόικα, όσο και για τους όρους με τους οποίους έγινε. “Έπρεπε να αποφύγουμε το μνημόνιο, να εξασφαλίσουμε το γρήγορο δανεισμό της χώρας για να μην οδηγηθούμε σε αυτού του είδους τις εξελίξεις. Από την στιγμή που μπήκαμε στο μνημόνιο δε διαπραγματευτήκαμε σωστά και βέβαια αποδειχθήκαμε πλήρως ανίκανοι...

H EΛΛΑΔΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΙΣΛΑΜ



του Μάνου Καραγιάννη*
Το ελληνικό κράτος, αρχικά επέδειξε αδιαφορία έναντι των δεκάδων χιλιάδων μουσουλμάνων που κατέφτασαν στη χώρα μας τα τελευταία 10-15 χρόνια. Χωρίς κανένα μηχανισμό υποδοχής, οι περισσότεροι έχουν οδηγηθεί στην ανέχεια και την περιθωριοποίηση. Σε αντίθεση με το «παλαιό Ισλάμ» της Δυτικής Θράκης, που απολαμβάνει κατοχυρωμένες θρησκευτικές ελευθερίες και ορισμένα προνόμια (π.χ. ποσόστωση για είσοδο σε ΑΕΙ), οι νεοαφιχθέντες μουσουλμάνοι στερούνται πρόσβασης σε οργανωμένους λατρευτικούς χώρους και πέφτουν συχνά θύματα διακρίσεως.
Η αστυνόμευση των συνόρων μπορεί μεν να περιορίσει σημαντικά την είσοδο μεταναστών και προσφύγων στην ελληνική επικράτεια, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα τη μηδενίσει. Η Ελλάδα βρίσκεται πάνω σε ένα μεταναστευτικό σταυροδρόμι που ενώνει την αναπτυγμένη Δύση με τις φτωχές χώρες του Τρίτου Κόσμου. Η χώρα έχει χιλιάδες νησιά και

Πετρέλαιο έχουμε αλλά... μας το πήραν!!! Πού πήγε το πετρέλαιο;


Κι όμως… «πετρέλαιο υπάρχει, οι Έλληνες δεν θα απογοητευθούν»Τα παραπάνω λόγια δεν ανήκουν σε κάποιον «γραφικό »επιστήμονα ή τρελό δημοσιογράφο που θέλει να ανεβάσει την ακροαματικότητα της εκπομπής του , αλλά στον υφυπουργό περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη στην εφημερίδα « Καθημερινή » ο οποίος μάλιστα συνέχισε προσδιορίζοντας και τις περιοχές….

Γράφει η Τελέσιλλα στο ListonPlace

«Το Ιόνιο είναι αποδεδειγμένα καλή περιοχή , ενώ και η Νότια Κρήτη δημιουργεί σοβαρές προσδοκίες …..αν προσθέσουμε και τα ενθαρρυντικά στοιχεία από τις θαλάσσιες περιοχές της βόρειας Ελλάδας, τότε δικαιούμαστε να είμαστε αισιόδοξοι …»

Να θυμίσω ότι είχε προηγηθεί πριν λίγες μόλις εβδομάδες, μέσα στην βουλή από τον Γ. Παπανδρέου, μετά την δημόσια αποπομπή του από τις Κάνες, η εξαγγελία της έναρξης εξορύξεων για πετρέλαια...

Η σημερινή κατάσταση του κόσμου....



Κατά βάθος είναι οι τελευταίες σπασμωδικές προσπάθειες των ΗΠΑ να διατηρηθούν στην κορυφή της πυραμίδας, κτυπώντας τον ανταγωνισμό της Ευρώπης

Είναι πολύ φιλόδοξο -το λιγότερο τουλάχιστον που μπορεί να λεχθεί- για κάποιον να πιστεύει ότι μπορεί να μιλήσει για τη σημερινή κατάσταση του κόσμου σε ένα σύντομο άρθρο σε μια εφημερίδα. Από την άλλη μεριά, με το τέλος του χρόνου, θα μπορούσαμε να αναφέρουμε επιγραμματικά ορισμένα στοιχεία σχετικά με τη σημερινή κατάσταση.
Ο Adler, με το 9/11 (11 Σεπτεμβρίου, 2001), δηλαδή με την καταστροφή των δίδυμων πύργων στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης από τρομοκράτες της Al -Quaeda, έβλεπε «το τέλος του παλιού κόσμου». Όπως φάνηκε αργότερα, ήταν η αρχή...

Απ' τον Παπαδήμο στην χρεωκοπία;



ΤΗΣ ΜΑΡΊΑΣ ΚΌΡΔΑ

Κάθε θαύμα τρεις μέρες λέει ο λαός μας. Τα «ευαγγέλια χαράς» απ’ τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της διαπλοκής κράτησαν μέχρι τη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 9ης Δεκεμβρίου. Πλέον τα ρεπορτάζ μιλούν για τα «όργανα που άρχισαν» στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης. Ορισμένοι τίτλοι εφημερίδων, όπως «κυβέρνηση σε αφασία» ή «κυβέρνηση σε εφεδρεία» είναι πολύ χαρακτηριστικοί του όλου κλίματος.
οικογενειακοί καυγάδες
Αν και τα θέματα που φαίνεται ότι αποτελούν αγκάθια για τη συνοχή της κυβέρνησης είχαν θιγεί -και κατ’ ουσίαν είχαν ανοίξει- ήδη απ’ τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2012, τα τελευταία 24ωρα επιστρέφουν με μεγαλύτερη δριμύτητα. Τρία είναι τα επίμαχα σημεία στα οποία φαίνεται να επικεντρώνονται οι ενδοκυβερνητικές τριβές. Είτε αυτές εκφράζονται...

Σενάριο εσωτερικού δανεισμού με «μετατροπή» καταθέσεων σε ομόλογα


Συζητείται ως έσχατη λύση. Πράσινο φως" από ΕΕ


Δέσμευση μέρους των καταθέσεων και ανταλλαγή τους με ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου είναι το σενάριο που αρχίζει να "παίζει» τις τελευταίες μέρες στις Βρυξέλλες και στην Αθήνα, ως η μοναδική βιώσιμη λύση μπροστά στο τραγικό οικονομικό αδιέξοδο της χώρας. Η αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων καθίσταται επιβεβλημένη, καθώς οι δημοσιονομικοί στόχοι δεν επιτυγχάνονται, το έλλειμμα παραμένει στα περυσινά επίπεδα του 10%, ενώ αβεβαιη θεωρείται πλέον και η επιτυχής ολολήρωση του PSI
Το σχέδιο υποστηρίζεται από παράγοντες της ΕΕ και Ευρωπαίους ηγέτες, οι οποίοι εκτιμούν ότι για να αποφύγει η Ελλάδα την κατάρρευση και να παραμείνει στην ευρωζώνη, "δεν αρκεί πλέον η βοήθεια της τρόικας: Πρέπει να συμβάλλουν επιπλέον οι πολίτες της" - αυτή τη φορά όχι αποδεχόμενοι περικοπές αμοιβών και πρόσθετες φορολογίες, αλλά εισφέροντας "οβολόν" από τις αποταμιεύσεις τους.
Οπως έχει επισημανθεί στις συζητήσεις που έγιναν τις τελευταίες μέρες, με αυτόν τον

Ποιόν θέλουν για διάδοχο του ΓΑΠ οι μεγαλοεκδότες;


Επικοινωνιακό σφυροκόπημα εναντίον του Λοβέρδου εξαπέλυσε ο Βενιζέλος το Σαββατοκύριακο, επιχειρώντας να ανατρέψει τα αρνητικά ευρήματα των δημοσκοπήσεων. Το επιτελείο του Βενιζέλου θορυβήθηκε από τις έρευνες που δείχνουν τον Λοβέρδο να προηγείται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, ενώ είναι οι δύο ισχυροί υποψήφιοι είναι πολύ κοντά όταν το εκλεκτορικό σώμα μικραίνει (π.χ. ψηφοφόροι ΠΑΣΟΚ 2009, όσοι θα πάνε να ψηφίσουν).
Έτσι έβγαλαν μπροστά το βαρύ πυροβολικό και «ζωγράφισαν» τις σχέσεις που έχουν με τα μήντια και τους ιδιοκτήτες τους, τις οποίες μεθοδικά έχει χτίσει ο Βενιζέλος εδώ και πολλά χρόνια. Άλλωστε ο Βενιζέλος θεωρείται ως ο «άνθρωπος των συμφωνιών», ενώ για τον Λοβέρδο λένε ότι μπορεί να περιμένει.
Σήμερα στο χώρο του ΠΑΣΟΚ εκτιμάται ότι τρία εκδοτικά συγκροτήματα έχουν...

2012: Χρονιά της «δημιουργικής καταστροφής»;


Όλα δείχνουν ότι το 2012 θα είναι πολύ δύσκολο, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την παγκόσμια οικονομία. Οι περισσότερες μεγάλες οικονομίες του ανεπτυγμένου κόσμου βρίσκονται ήδη στα πρόθυρα της ύφεσης, ενώ την ίδια ώρα καλούνται να εφαρμόσουν μέτρα λιτότητας προκειμένου να αντιμετωπίσουν την υπερχρέωση.
Κατά πάσα πιθανότητα, ο συνδυασμός αυτός θα αποδειχτεί εκρηκτικός, ενώ στην πορεία είναι πιθανόν να…σφραγίσει τη μοίρα της ευρωζώνης, τουλάχιστον με τη μορφή που την ξέρουμε.
Θρυαλλίδα για τις εξελίξεις αναμένεται ότι θα είναι, όπως συνέβη και το 2008, ο τραπεζικός τομέας, ο οποίος στην πράξη ουδέποτε συνήλθε από την κρίση των «δομημένων» στεγαστικών προϊόντων.                                           
Για τις τράπεζες η «απομόχλευση», δηλαδή η μείωση του ενεργητικού τους, μοιάζει...

Η Εξαπάτηση Ομπάμα (The Obama Deception) - Βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους


 

Η Εξαπάτηση Ομπάμα (‘The Obama Deception: The Mask Comes Off’είναι ένα πολιτικό ντοκιμαντέρ σε σενάριο καισκηνοθεσία του γνωστού ραδιοφωνικού παρουσιαστή talk show Alex Jones. Η ταινία κυκλοφόρησε στις 12 Μαρτίου του 2009 και διανέμεται από την Alex Jones Productions. Έχει διάρκεια 111 λεπτάΣύνδεσμος
Σύμφωνα με την ταινία, ο Ομπάμα είναι ο άνθρωπος που έντεχνα παρουσιάστηκε και προβλήθηκε από τα media ως «Μεσσίας» και ως «η αλλαγή» στην οποία πίστευσε ο αμερικάνικος λαός κουρασμένος από την κυβέρνηση Μπους. Γρήγορα όμως φάνηκε ότι ο Ομπάμα δεν ήταν τίποτα «νέο» και «ανατρεπτικό», αλλά μία ‘μαριονέτα’ που...

Η γλώσσα της "Θεϊκής Μήτρας"

Η γλώσσα της "Θεϊκής Μήτρας"

Νέες ανακαλύψεις υποδεικνύουν ότι ο κόσμος μας αποτελεί αντανάκλαση των πεποιθήσεών μας. Όλα όσα πιστεύαμε μέχρι σήμερα πρόκειται να ανατραπούν. Η δύναμη για να δημιουργήσουμε χαρά, να θεραπεύσουμε τα δεινά μας και για να επικρατήσει ειρήνη στα έθνη βρίσκεται μέσα μας! 

Τα θαύματα που βλέπουμε στον κβαντικό κόσμο, υποδεικνύουν τους επιστημονικούς μας περιορισμούς ή μήπως τις μεγάλες δυνατότητές μας;  

Θα μπορούσε η αυθόρμητη θεραπεία ασθενειών, η ακαριαία με όλους και όλα, ακόμα και το ταξίδι στο χρόνο να αποτελεί τον πραγματικό μας προορισμό στο σύμπαν;  Νέες ανακαλύψεις υποδεικνύουν ότι ο κόσμος μας αποτελεί αντανάκλαση των πεποιθήσεών μας. Όλα όσα πιστεύαμε μέχρι σήμερα...

ΗΡΩΙΚΗ ΗΘΙΚΗ . Άλλο ένα δώρο των Ελλήνων στους υπολοίπους.

TΡΕΛΛΟΙ, ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ...

του Σταύρου Καρκαλέτση*


Υπάρχει κάτι που δεν αναφέρεται σε κανένα μνημόνιο. Σε καμιά ευρωσυνθήκη. Σε κανένα Μάαστριχτ. Που είναι παντελώς άγνωστο, ως έννοια, στους βρυξελικούς χαρτογιακάδες, στους “σιδερωμένους” χρηματιστές της Φρανκφούρτης, στα “καρχαριοειδή” της Wall Street. Η έννοια αυτή, είναι παντελώς άγνωστη και στους “απεδώ” εγχώριους τοποτηρητές και τσιράκια του πιο θλιβερού εφιαλτικού δωσιλογισμού. Δεν απαντά στο (αποκαλούμενο και) υπουργείο Εξωτερικών, στο μαυσωλείο που λέγεται Προεδρικό Μέγαρο, στην Αθηναϊκή Λέσχη, σε στοές και παραστοές, δεν απαντά γενικώς στα πολλά και ποικιλώνυμα κάστρα της εθνικής αφασίας, της ευρωλιγούρας, της τουρκοκαψούρας και της ευλύγιστης μέσης.
Αυτό το “κάτι” που θα θυμίσω ευθύς αμέσως, απέχει χιλιόμετρα   από τις αθηναϊκές Φιλιππινέζες...

Ποιος κέρδισε τον πόλεμο στη Λιβύη;



Νικητές, ηττημένοι, πετρέλαια και λαός

Του Patrick Haimzadeh*
Eιδικού απεσταλμένου της Le Monde Diplomatique

Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο (ΕΜΣ) της Λιβύης συγκρότησε πρόσφατα μια κυβέρνηση η οποία ελάχιστα αναγνωρίζεται από τον πληθυσμό της χώρας, παρά το γεγονός ότι ορισμένοι από τους ηγέτες των εξεγερμένων διορίστηκαν υπουργοί. Η οικοδόμηση ενός κράτους δικαίου προσκρούει στη στρατιωτικοποίηση της εξουσίας, στην αναδίπλωση σε ταυτότητες που έχουν οικοδομηθεί πάνω στη φυλή ή στη θρησκεία, καθώς επίσης και στις παρεμβάσεις ξένων παραγόντων.
Στις 5 Νοεμβρίου, την παραμονή της γιορτής του Αϊντ αλ Αντά (ή Αϊντ αλ Καμπίρ), η κυριότερη ασχολία των κατοίκων της Τρίπολης ήταν η εξεύρεση του αρνιού που...

Ο εθνικός ρόλος του Αντώνη Σαμαρά


  Όσοι συναντούν τελευταία τον Αντώνη Σαμαρά, σχηματίζουν την εντύπωση ότι κάτι έχει αλλάξει. Τον βρίσκουν αισθητά πιο «άνετο», εμφανώς πιο σίγουρο και περισσότερο αισιόδοξο. Τον Αντώνη, έλεγε στενός φίλος του, «τον τρέφουν οι εκλογές». Το γεγονός ότι μπήκαμε στη τελική ευθεία προς τις εκλογές, αλλά και η «προσχώρηση» των κορυφαίων του ΠΑΣΟΚ (Βενιζέλος, Λοβέρδος) στο χρονοδιάγραμμα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, είναι φυσικό να δημιουργούν καλό κλίμα στη Συγγρού. Αυτό το κλίμα ενισχύεται και από τη «θολή» εικόνα που εμφανίζει η κυβέρνηση, αφού ακόμα και αυτοί που δεν επιθυμούσαν άμεσα εκλογές, τώρα φαίνεται ότι κατανοούν την επιμονή του Αντώνη Σαμαρά.

«Δύο μήνες και τέλος», είπε πρόσφατα από το βήμα του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, έχοντας πλέον και την «σύμφωνη γνώμη» των ερωτωμένων στη δημοσκόπηση «τάσεις» της MRB. Η μεταστροφή της κοινής γνώμης υπερ των εκλογών «ανακουφίζει» τη Συγγρού. Ωστόσο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, έχει συναίσθηση των δυσκολιών που θα συναντήσει με το ξημέρωμα της επομένης των εκλογών. Η πρωτιά μπορεί να είναι-εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- εξασφαλισμένη, αλλά η αυτοδυναμία παραμένει ζητούμενο επί του οποίου εξυφαίνονται διάφορα σενάρια. Ο Αντώνης Σαμαράς είχε πει-αν και δεν επανήλθε- ότι στην περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία δεν κέρδιζε με αυτοδυναμία, θα πηγαίναμε σε εκλογές μέχρι… τελικής αυτοδυναμίας. Συναισθανόμενος τα πραγματικά δεδομένα ως προς την κατάσταση της χώρας,...

Που θα φτάσουν οι επικουρικές κύριε Κουτρουμάνη;



του  Σταύρου Ζαγκανά
του Σ. Ζαγκανά 

Με τα ασφαλιστικά ταμεία να έχουν «στεγνώσει», η περικοπή των επικουρικών συντάξεων φαίνεται να είναι η συνήθης και εύκολη κίνηση των αρμόδιων υπουργείων, παρά το γεγονός ότι θα μπορούσαν κάλλιστα να λύσουν το πρόβλημα επιβίωσης των συγκεκριμένων ταμείων με την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής.
Click to navigate!
Και όπως πάντα, αυτός που την πληρώνει είναι ο συνταξιούχος, το εύκολο θύμα στο βωμό της επιβίωσης, εκτός των ταμείων, ΚΑΙ εν γένει της ελληνικής Οικονομίας, η οποία φαίνεται να... φυτοζωεί, καθώς όλα δείχνουν να δουλεύουν με τον αυτόματο πιλότο, σε λάθος όμως κατεύθυνση και τον Πρωθυπουργό... εθνικής συννενόησης και σωτηρίας  να αρκείται σε χαμηλούς τόνους και... ευγενικές παρεμβάσεις. 

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης στον ΒΗΜΑ 99,5 οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις θα είναι της τάξης του...

Συρρικνώνεται ο χριστιανικός πληθυσμός στην Ευρώπη


 

Ο χριστιανικός πληθυσμός συρρικνώνεται στην Ευρώπη, ενώ αυξάνεται δραματικά στην Αφρική και σε άλλη μέρη του πλανήτη, αναφέρει νέα έρευνα που δημοσιοποιήθηκε σήμερα (Δευτέρα), από το Φόρουμ Pew Research Center για τη Θρησκεία & Δημόσια Ζωή.
Σύμφωνα με την έρευνα, η Ευρώπη αποτελεί το «σπίτι» για το ένα τέταρτο των Χριστιανών του κόσμου, σε σύγκριση με τα δύο τρίτα πριν από έναν αιώνα.
Περίπου το ένα τέταρτο του χριστιανικού πληθυσμού βρίσκεται τώρα στην υποσαχάρια Αφρική, ενώ πάνω από το ένα τρίτο είναι στην Αμερική.

Συνολικά, οι Χριστιανοί παραμένουν η μεγαλύτερη θρησκευτική ομάδα στον κόσμο, με σχεδόν 2,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι. Ακολουθούν οι Μουσουλμάνοι, με περίπου 1,5 δισ. οπαδούς.

Η μικρότερη συγκέντρωση των Χριστιανών βρίσκεται στην περιοχή όπου ξεκίνησε η χριστιανική πίστη, δηλαδή τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, όπου οι χριστιανοί αποτελούν μόνο το 4% του πληθυσμού.
www.kathimerini.com.cy

Οι πιο "ριγμένοι" του δημοσίου οι στρατιωτικοί!Δείτε τις αποδείξεις με αριθμούς!




Την ώρα που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η πρόταση του Συνδέσμου Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων (www.sysmed.gr), για το μισθολόγιο των στρατιωτικών, το οποίο θα αποτελέσει και το μισθολόγιο των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας και το Πυροσβεστικό Σώμα,το Onalert καταρρίπτει με την αλήθεια των αριθμών,τον μύθο που επιχείρησαν τα δυο τελευταία χρόνια να “χτίσουν” οι ΥΕΘΑ Ε.Βενιζέλος και Π.Μπεγλίτης.Τον μύθο των…προνομιούχων στρατιωτικών.

Με πίνακες που θα περιλαμβάνονται στην μελέτη του ΣΥΣΜΕΔ γίνεται σύγκριση των στρατιωτικών με άλλους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα.Τα συμπεράσματα είναι απίστευτα σ΄ ότι αφορά τους στρατιωτικούς. Η σύγκριση δεν γίνεται με την λογική ότι πρέπει να μειωθούν οι αποδοχές άλλων εργαζομένων. Αντιθέτως. Γίνεται μόνο για να αποδειχτεί με αριθμούς το ψέμμα των δυο τελευταίων ετών κατά τη διάρκεια των οποίων οι στρατιωτικοί παρουσιάστηκαν ως ευνοημένοι.
 
Δείτε τους αναλυτικούς συγκριτικούς πίνακες:

Ελληνες μεταναστεύουν στην Τουρκία για δουλειά

Sigmalive/ΚΥΠΕ
Λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την Ελλάδα, αρκετοί Ελληνες μεταναστεύουν σε άλλες χώρες, ενώ τώρα άρχισαν να μεταναστεύουν και στην Τουρκία για εργασία, με προτίμηση στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Κίπρις.

Στο οικονομικό της ένθετο, η εφημερίδα επικαλείται δηλώσεις του καθηγητή στο τουρκικό πανεπιστήμιο Καντίρ Χας (Kadir Has), Δημήτριου Τριανταφύλλου, σύμφωνα με τις οποίες γύρω στους 20 ακαδημαϊκούς και 300 Ελληνες καθηγητές εργάζονται σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της Τουρκίας, ενώ 40 περίπου Ελληνες πιλότοι εργάζονται σε τουρκικές αεροπορικές εταιρείες.

Βόρεια Ελλάδα: Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η χαρτοβιομηχανία Diana


 Η γνωστή βιομηχανία του ομίλου Ζερίτη βάζει λουκέτο μετά από 31 χρόνια υπό το βάρος της έλλειψης ρευστότητας. Αγωνιούν οι εργαζόμενοι, τι λέει η διοίκηση
Picture 0 for Βόρεια Ελλάδα: Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η χαρτοβιομηχανία Diana
της Αθανασίας Μπίδιου
abidiou@voria.gr
Τίτλοι τέλους πέφτουν για τη χαρτοβιομηχανία Diana στη Ξάνθη μετά από 31 χρόνια λειτουργίας υπό το βάρος της έλλειψης ρευστότητας. Η εταιρεία που ανήκει στον όμιλο Ζερίτη κατέθεσε αίτηση πτώχευσης στο Πρωτοδικείο Ξάνθης, η οποία αναμένεται να συζητηθεί στις 19 Ιανουαρίου 2012.

Όπως τονίζει στη Voria.gr ο δικηγόρος της Diana, Χουρμούζης Χουρμουζέλης, η βιομηχανία αντιμετώπιζε προβλήματα τα τελευταία δυο χρόνια, τα οποία οξύνθηκαν μετά την εκδήλωση της οικονομικής κρίσης όταν οι ελληνικές τράπεζες έκλεισαν τις στρόφιγγες της χρηματοδότησης. Παράλληλα, η εξασφάλιση α΄υλών για την λειτουργία της επιχείρησης από το εξωτερικό ήταν...

Σπάνια φαινόμενα ο Ανδρισμός, η Αξιοπρέπεια και η Πολιτική Συνέπεια στους Έλληνες Πολιτικούς....


ΑΝΔΡΙΣΜΟΣ--ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ "ΕΞΑΓΟΡΑΣΘΗΚΕ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΜΕ ΤΟΝ... ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΟΥ...!!!


ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΟΝ Αν/τη ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘ. ΑΜΥΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ... ΩΣ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"...!!!

Απτότητος ο π. Γραμματέας τού ΛΑΟΣ Π.Αποστόλου συνεχίζει τις αποκαλυπτικές καταγγελίες του, γιά το κόμμα της εκτρωματικής αχρειότητας, τού Καρατζαφέρη.

 Χθές βράδυ στο KONTRA και στην εκπομπή τού Χίου, αποκάλυψε το βίντεο πού ο Αν/της Υπουργός Εθ. Άμυνας Γ.Γεωργίου ( ΜΕ ΠΑΡΕΛΘΟΝ καί ΔΙΑΓΩΓΗ... ΣΚΟΤΑΔΙ ), αποκάλεσε ως Ερωβουλευτής τά Σκόπια... "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" κατ΄επανάληψη κάτω από τα έκπληκτα και περιπαικτικά βλέματα των Σκοπιανών...!!!
Στο στούντιο έγινε χαμός και ο Χίος είπε πως πρέπει ο Γεωργίου...