Σελίδες

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Οι Σουηδοί για την ύπαρξη κοιτασμάτων στην Ελλάδα

Η Σουηδική εφημερίδα Stockholm Daily για την ύπαρξη κοιτασμάτων στην Ελλάδα

Posted by ΛΑΚΕΔΑΙΜΩΝ στο 23/12/2010
Σας μεταφέρω ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο που δημοσιεύθηκε στις 26.10.2010 στη Σουδική εφημερίδα Stockholm Daily και αφορά την ύπαρξη κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην Ελλάδα αλλά και το σκηνικό που έχει δημιουργηθεί κατά της χώρας μας από τον Scandic Org (για όσους δε ξέρουν είναι μια εμπορική-οικονομική-πολιτική ένωση των επτά Σκανδιναβικών χωρών:
Ισλανδία, Νορβηγία, Δανία, Σουηδία, Φιλανδία, Εσθονία και Λετονία).
Η Σουηδία έχει σταθεί αυστηρά επικριτική απέναντι στη χώρα μας λόγω της ένταξής μας στο μηχανισμό ΔΝΤ-ΕΕ και δε ζητήσαμε (…ή δε μας άφησαν;;;) να ζητήσουμε βοήθεια από αυτούς!
Stockholm Daily 26.10.2010 p.7
Σύμφωνα με τρεις δημοσιευμένες εκθέσεις – μελέτες που έκανε το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (με έδρα το Χιούστον του Τέξας) μέσα στο 2010 (η πρώτη έγινε τον Απρίλιο και η τρίτη αρχές Οκτωβρίου 2010) αναφέρεται το ακριβές ποσό φυσικού αερίου που μπορεί να εξορυχθεί άμεσα από τον Ελλαδικό χώρο και μάλιστα ούτε καν στις λεγόμενες “γκρίζες” ζώνες.
Οι τρεις αυτές ζώνες που θεωρητικά δεν υπάρχουν αλλά με αδράνεια της εκάστοτε Ελληνικής Κυβέρνησης οριοθετούνται στην Απούλεια Λεκάνη (ΒΔ της Κέρκυρας και μέχρι το σύμπλεγμα των Διαπόντιων Νήσων), στη Λεκάνη του Ηροδότου που περιλαμβάνεται στο τρίγωνο Ανατολικά της Κρήτης και εκτείνεται μέχρι το Καστελόριζο και τα Δυτικά της Κύπρου και τέλος στη Λεκάνη της Σύρτης (περιοχή μεταξύ της Λιβύης και της Κρήτης).
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το 2008, η διάσημη σε όλο τον κόσμο Νορβηγική εταιρεία TGS-Nor που κάνει σεισμικές έρευνες ΔΩΡΕΑΝ για λογαριασμό μιας χώρας ζήτησε από την τότε ελληνική κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή και τον αρμόδιο υπουργό ενέργειας (Κ. Χατζηδάκη) να διεξάγει έρευνες βάση πληροφοριών από δορυφορικά συστήματα στις εν λόγω περιοχές συν να προσφέρει τη σάρωση όλου του Ιονίου Πελάγους με σκοπό την κοιτασματική διαστρωμάτωση πετρωμάτων και πιθανών ορυκτών.
Να σημειωθεί ότι η εταιρεία αυτή πουλάει μετά τις μελέτες της σε όποιον ενδιαφερόμενο θέλει.
Η τότε κυβέρνηση απάντησε με επίσημο έγγραφο που κοινοποιήθηκε στην εφημερίδα μας προ ημερών από το Διευθυντή της TGS-Nor ότι βρίσκεται σε στάδιο αναπροσαρμογών και πολιτικής ρευστότητας και δε μπορούσε τη συγκεκριμένη στιγμή να υπογράψει μια τέτοια συμφωνία.
Η Νορβηγική εταιρεία επέστρεψε το Μάρτιο του 2010 υπό τη νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και απευθύνθηκε στον υφυπουργό κ.Μανιάτη ο οποίος τους ζήτησε να περιμένουν 3-4 εβδομάδες μέχρι να υπογραφεί η δημιουργία του Φορέα Διαχείρισης. Στο μήνα που ακολούθησε ο κ.Μανιάτης επισκέφθηκε τις ΗΠΑ και σε νέα όχληση των Νορβηγών τον Απρίλιο του 2010 απάντησε με επίσημο έγγραφο ότι δε μπορεί να υπογράψει οτιδήποτε και ότι τα χέρια του είναι δεμένα από εξωτερικό παράγοντα και δε μπορεί να μιλήσει ανοικτά για το θέμα !!!
Το συγκεκριμένο θέμα ήταν γνωστό στα ελληνικά ΜΜΕ μετά από κοινοποίηση των Νορβηγών που προσπαθούσαν να πετύχουν συμφωνία για μια σίγουρη δουλειά και ένα μεγάλο αποτέλεσμα όχι για την Ελλάδα αλλά για όλη την Ευρώπη. Τον Ιούνιο το Γαλλικό Ινστιτούτο Γεωφυσικών Ερευνών δημοσιοποίησε επίσης μια έρευνα – μελέτη που αφορά τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στη Γαύδο σε μια συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης.
Η μελέτη αυτή ανέφερε ότι υπάρχει πλούσιο κοίτασμα μεθανίου καθαρού κατά 99% δηλαδή δεν χρειάζεται καν επεξεργασία και μάλιστα το συγκεκριμένο κοίτασμα όπως και αυτό της Λεκάνης του Ηροδότου ρέει ελεύθερο στη θάλασσα εδώ και εκατομμύρια χρόνια και όσοι περνάνε από τα συγκεκριμένα θαλάσσια σημεία το βλέπουν δια γυμνού οφθαλμού.
Η Νορβηγική εταιρεία συνέχισε τον Ιούλιο (προφανώς για δικά της κέρδη) τις οχλήσεις μέσω του Scandic Org μήπως και βρεθεί κάποια άκρη. Αυτή ήταν η δεύτερη (και τελευταία…) φορά που η συγκεκριμένη ένωση κρατών ασχολήθηκε με τη βοήθεια προς την Ελλάδα. Ο Scandic Org πρότεινε εκτός από τη δωρεάν μελέτη, έρευνα, εξόρυξη και εμπορία των κοιτασμάτων, χρηματική ενίσχυση 250 δισεκατομμυρίων ευρώ σε βάθος πέντε ετών με δόσεις χωρίς όρους και απόδοση σε αναλογία 80-20% των κοιτασμάτων (το 20% στην Ελλάδα).
Παράλληλα δεσμευόταν για κάλυψη του 90% (εκτός των τεχνογνωσικών θέσεων) των εργαζομένων από την Ελλάδα καθώς και σε οποιαδήποτε συμφωνία πχ ναυπήγησης, μεταφορών να γίνεται αποκλειστικά από την Ελλάδα. Η κυβέρνηση δεν απάντησε ποτέ στο
έγγραφο αυτό ενώ αντίθετα ο συγκεκριμένος οργανισμός έλαβε ενημερωτικό δελτίο από μια κοινοπραξία ΗΠΑ-Ισραήλ ότι έχουν αναλάβει αυτοί το συγκεκριμένο θέμα !!!
Μετά την επίσκεψη των Ισραηλινών στην Ελλάδα για το θέμα του αγωγού φυσικού αερίου (που προφανώς είχε και άλλα ζητήματα σχετικά με τα κοιτάσματα της Ελλάδας) ήταν σειρά τον Ιούλιο του 2010 του Γαλλικού Ινστιτούτου να ζητήσει αδειοδότηση για θαλάσσιες έρευνες και πιθανή εξόρυξη κοιτασμάτων φυσικού αερίου. Και πάλι η Ελληνική κυβέρνηση ήταν αρνητική τοποθετώντας μάλιστα τις τρεις περιοχές ενδιαφέροντος (Απούλειας Λεκάνης, Λεκάνης Ηροδότου και Λεκάνη της Σύρτης) σε γκρίζες ζώνες από μόνη της, βάζοντας ουσιαστικά χωρίς λόγο στο παιχνίδι εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων Αλβανούς, Τούρκους και Λίβυους!!!
Σημαντικό στοιχείο είναι ότι το 2008 μια Αμερικανική εταιρεία εξόρυξης φυσικού αερίου, η γνωστή Hamilton υπέγραψε συμφωνία με την Αλβανία για τη συγκεκριμένη περιοχή κοντά στα Διαπόντια Νησιά και ενώ αρχικά αυτά τοποθετήθηκαν από την Αλβανική πλευρά (με την ανοχή της Ελλάδας) εντός δικής της περιοχής η Hamilton δεν αποδέχθηκε παρά μόνο την έρευνα και εξόρυξη εντός Αλβανικής θαλάσσιας πλευράς.
Από αυτά καταλαβαίνουμε ότι Αλβανοί, Τούρκοι, Λίβυοι και Ισραηλινοί (για την περίπτωση των κοιτασμάτων στον Κόλπο του Λιβάνου που αφορά την Κύπρο) αλλά και Αιγύπτιοι (Λεκάνη Νείλου) κλέβουν φυσικό αέριο από την Ελλάδα άγνωστο υπό ποια ανοχή. Το μόνο αξιοσημείωτο είναι η αναφορά του TGS-Nor που μιλά για κοίτασμα 6 δισεκατομμυρίων βαρελιών φυσικού αερίου μόνο στην Κρήτη όσο δηλαδή τρεις φορές της Αλάσκας και μισής φοράς του συνόλου της Σιβηρίας.
Παράλληλα η ίδια εταιρεία μιλά (μόνο για το Ιόνιο) για περίπου 900.000 βαρέλια φυσικού αερίου ετησίως στην περιοχή της Κεφαλονιάς, 1.200.000 βαρέλια ανοικτά του Κατακώλου, 800.000 στη Ζάκυνθο και περίπου 2.500.000 βαρέλια πάντα ετησίως στους Οθωνούς.
Τέλος σημειώστε ότι το φυσικό αέριο είναι καθαρή πηγή φυσικής ενέργειας αντίθετη από το πετρέλαιο και δεν υπάρχει περιβαλλοντική επιβάρυνση !!!
αναγνώστης
thermopilai.org, Τόνοι και Πνεύματα

Μα δεν είμαστε "αντισημίτες"! Αγαπάμε όλους τους τους Σημιτικούς Λαούς, αν εξαιρέσουμε βέβαια τους Εβραίους!!!


Τρόμαξαν οι Σιωνιστές από τον ηρωικό μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ και ζητούν την απομάκρυνση του - Με ποιό δικαίωμα το European Jewish Congress ζητάει την απομάκρυνση μητροπολίτη;;;

Ευθεία αντιπαράθεση μεταξύ Εκκλησίας – πολιτείας, προκάλεσαν οι δηλώσεις του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ σε εκπομπή του Mega, την Τετάρτη (22/12) , ότι οι Εβραίοι σχεδιάζουν την καταστροφή των εθνικών κρατών. Ήδη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για προσβολή, ενώ Εβραικές οργανώσεις μέσω εκπροσώπων τους ζητούν την απομάκρυνσή του από την Ορθόδοξη Εκκλησία.
Οι επίμαχες δηλώσεις του κ. Σεραφείμ έχουν ως εξής:

"Εσείς αρνείστε πως υπάρχει μια παγκόσμια προοπτική για την καταστροφή της οικογένειας που είναι το πρωταρχικό κύτταρο της κοινωνίας, με τις μονογονικές οικογένειες, με τα ομόφυλα ζευγάρια δηλαδή μια προσπάθεια καταστροφής των εθνικών κρατών..."
Στην ερώτηση "Ποιος την ενορχηστρώνει ποιος τη χαράζει τη πολιτική αυτή;", ο κ. Σεραφείμ απάντησε:
" Ποιος διεθνιστικός παράγων; Ο διεθνής Σιωνισμός είναι πίσω από όλη αυτή την ιστορία. Δεν το γνωρίζεται αυτό; Δεν ενθυμίστε την περίπτωση όταν επισκέφθηκε το Εβραϊκό λόμπι τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη με ένα και μοναδικό αίτημα να διαγραφεί το θρήσκευμα από τις ταυτότητες με την αιτιολογία ότι οι ομόπιστοί τους εν Ελλάδι υφίστανται διακρίσεις; Μην ξεχνάμε λοιπόν τα αυτονόητα. Υπάρχει μια παγκόσμια προσπάθεια απομειώσεως της θρησκευτικής ιδιοπροσωπείας των Χριστιανών". Σε άλλη ερώτηση πρόσθεσε:
"Εμείς δεν είμαστε εναντίον των ανθρώπων, είμαστε εναντίον των συστημάτων. Σεβόμαστε κάθε άνθρωπο ο οποίος μας μισεί και μας υβρίζει. Γιατί αυτή είναι η εντολή του Χριστού μας, αλλά εν προκειμένω θα σας πω κάτι που θα σας φανεί εξωφρενικό, αλλά ο Αδόλφος Χίτλερ όργανο του παγκοσμίου Σιωνισμού ήταν και χρηματοδοτήθηκε από την περίφημη οικογένεια Rothschild με μοναδικό σκοπό να πείσει τους Εβραίους να φύγουν από την Ευρώπη και να κατεβούν στο Ισραήλ για να συστήσουν τη νέα αυτοκρατορία. Το παγκόσμιο σύστημα όπως ξέρετε στηρίζεται επάνω στο τραπεζικό σύστημα το οποίο έχει αλωθεί από το διεθνή Σιωνισμό. Rockefeller, Rothschild, Soros και άλλοι πολλοί. Είναι γνωστά αυτά."
Διεθνείς αντιδράσεις
Οι διεθνείς αντιδράσεις στις παραπάνω δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς ήταν έντονες. Σύμφωνα με το πρακτορείο JTA. ο πρόεδρος της εβραϊκής κοινότητας Αθηνών Μπέντζαμιν Albala δήλωσε:
"Βλέποντας και ακούγοντας το πρόγραμμα, ένιωσα αηδία ακούγοντας τον Μητροπολίτη Πειραιά εκφράζοντας τον εαυτό του, με αυτό τον τρόπο εναντίου του διεθνούς Σιωνισμού, και ξεδιάντροπα λέγοντας ότι ο Χίτλερ με τη βοήθεια των εβραϊκών τραπεζιτών έκανε ό, τι έκανε".
Η Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή , ζήτησε την Τετάρτη (22/12), από τους επικεφαλής της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας να καταδικάσουν τις δηλώσεις του Μητροπολίτη αυτής.
"Τα τρομακτικά ψέματα του Σεραφείμ στην ελληνική τηλεόραση αποδεικνύουν ότι ο αντισημιτισμός είναι ζωντανός και θάλλει στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία", δήλωσε ο Ραβίνος David Rosen, διευθυντής διεθνών AJC των διαθρησκευτικών υποθέσεων, σε επιστολή του προς τον επικεφαλής της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ελλάδα, Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, καθώς και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
"Είναι ευθύνη της ηγεσίας της εκκλησίας να καταδικάσουν και να ξεριζώσουν τον αντισημιτισμό", προσθέτει.
Το European Jewish Congress ζήτησε την απομάκρυνση του μητροπολίτη.
"Είναι εντελώς απαράδεκτο το γεγονός ότι κάποιος ανώτερος στην ευρωπαϊκή θρησκευτική κοινότητα μπορεί να κάνει τέτοιους αποκρουστικούς και γεμάτους μίσους ισχυρισμούς", δήλωσε στο EJC ο Πρόεδρος Δρ Moshe Kantor .
"Αυτό που ειπώθηκε τόσο ανοιχτά στην εθνική τηλεόραση διακηρρύσει ότι υπάρχουν εκείνοι που δεν αισθάνονται ντροπή να εκφράζουν αυτές τις απόψεις μπροστά σε ένα ευρύ κοινό."
"Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει τους νόμους της εναντίον τέτοιων λόγων μίσους και τους ηγέτες της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, να απομακρύνουν αμέσως αυτό το πρόσωπο από τη θέση του", κατέληξε.
ΠΟΛΥ ΘΡΑΣΟΣ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΕΣ...ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ...ΜΠΟΡΕΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣΑΕΙ!!!
Εθνικά Θέματα

Εξακολουθεί Ανελλήνιστος!!! Ανακάλυψε "ενεστώτα διαρκείας" στην ελληνική!

Ανελλήνιστος! Ανακάλυψε «ενεστώτα διαρκείας» στην ελληνική!

Posted by ΛΑΚΕΔΑΙΜΩΝ στο 23/12/2010
«Χρησιμοποίησα σε όλα τα παραπάνω τον αόριστο και όχι τον ενεστώτα διαρκείας της προηγούμενης κυβέρνησης», ξεστόμισε μόλις τώρα ο τραγικός Παπανδρέου στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.
Φίλε μετανάστη προσοχή: Ενεστώτα διαρκείας έχει η αγγλική, όχι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ γλώσσα. Κι από κάτω χειροκροτούσαν. Θλίψη!
Πόσο δίκιο είχε ο Γιανναράς…

Τόνοι και Πνεύματα

Αλή Αχμέτι: Διαφωνία με Μπουτάρη για το "Σλαβομακεδονία"

Μπορεί ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης να θεωρεί ως καλύτερη λύση για το όνομα το «Σλαβομακεδονία», δεν έχουν όμως την ίδια γνώμη (ευτυχώς) οι Αλβανοί των Σκοπίων.

Ο αρχηγός του Αλβανικού Κόμματος DUI Αλή Αχμέτι ξεκαθάρισε στον Νίκολα Γκρούεφσκι, με το κόμμα του οποίου οι Αλβανοί των Σκοπίων μετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό ότι πρέπει να βρεθεί λύση με βάση τα συμφέροντα του Κράτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλή Αχμέτι είπε στον Γκρούεφσκι ότι δεν θα είναι πάντοτε σε θέση να καθησυχάζει τους Αλβανούς, που εμφανίζονται όλο και περισσότερο δυσαρεστημένοι από το γεγονός ότι η χώρα απομακρύνεται όλο και πιο πολύ από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ λόγω της μη επίλυσης του προβλήματος του ονόματος.

Στη συνάντηση των δύο ηγετών, ο Αχμέτι κατέστησε απολύτως σαφές ότι η διαμορφωθείσα κατάσταση δεν έχει πολιτικό ορίζοντα και πως οι Αλβανοί, που δεν δέχονται το όνομα «Σλαβομακεδονία», καθώς με τον τρόπο αυτό αγνοείται η δική τους αλβανική καταγωγή, χάνουν την υπομονή τους.

Είπε επίσης ο Αχμέτι πως οι πολίτες που εκπροσωπεί θεωρούν ότι δεν πρέπει να μπαίνουν τα κομματικά συμφέροντα πάνω από τα συμφέροντα του κράτους, γεγονός το οποίο εντείνει την δυσαρέσκεια μεταξύ του αλβανικού πληθυσμού.

Επί του προκειμένου, δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι το 2001 στα Σκόπια είχαν ξεσπάσει τρομερές εμφύλιες συγκρούσεις μεταξύ Αλβανών και Σλαβομακεδόνων, που δεν θα σταματούσαν αν η κυβέρνηση δεν προχωρούσε σε σημαντικές υποχωρήσεις έναντι των Αλβανών.

Επομένως,  μικρή σημασία έχουν όσα θεωρεί ως «καλύτερη λύση» ο κ. Μπουτάρης, που σε συνέντευξή του στην εφημερίδα των Σκοπίων Utrinski Vesnik δήλωσε: «Καλύτερη ιδέα για το όνομα είναι το Σλαβομακεδονία. Η ονομασία αυτή είναι καλύτερη από το Βόρεια ή Ανω Μακεδονία». Κατηγόρησε επίσης τον Νίκολα Γκρούεφσκι ότι επιδιώκει για προσωπικό όφελος, τη διατήρηση μίας κατάστασης «που μας κρατάει όλους ομήρους ενός εθνικοπατριωτισμού».

Ακολούθως, προχώρησε σε μια ανάλυση της «ιστορικής πραγματικότητας», βάσει της οποίας θεωρεί ότι οι Σλάβοι της περιοχής έχουν το δικαίωμα να αποκαλούνται «Μακεδόνες», διατυπώνοντας παράλληλα και την απορία του:

«Οι Σλάβοι ήρθαν στα Βαλκάνια τον 6ο αιώνα μ. Χ. Στην περιοχή ζούσαν άλλοι λαοί, πολύ πριν απ' αυτούς. Το γεγονός ότι οι Σλάβοι μετακινήθηκαν και ζουν στην περιοχή αιώνες τώρα, σίγουρα τους δίνει τη δυνατότητα να αποκαλούνται Μακεδόνες, όμως είναι απαραίτητο ένα ειδικό χαρακτηριστικό για να υπάρξει μία διάκριση, διότι εδώ, και πριν απ' αυτούς ζούσαν Μακεδόνες. Πρόκειται για δύο διαφορετικά πράγματα και πρέπει να γίνει σαφές σε όλους. Αυτό που μου φαίνεται παράξενο είναι γιατί ένας Σλάβος ή μία ομάδα που κατάγεται από Σλάβους, οι οποίοι ως λαός έχουν κάνει πάρα πολλά και έχουν μία σημαντική ιστορία, για την οποία πρέπει να είναι υπερήφανοι, ζητούν και θέλουν και άλλα πράγματα και άλλη ιστορία, με την οποία θα υπερηφανεύονται».

Παρ’ όλα αυτά, ο κ. Μπουτάρης διαφωνεί με σειρά ενεργειών των Σκοπιανών:  «Νομίζω ότι μία μεγάλη εστία έντασης θα αποτελέσει το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στα Σκόπια (...). Θεωρώ τεράστιο λάθος το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου, το οποίο θα προκαλέσει οργή στην Ελλάδα και θα χειροτερέψει τα πράγματα (...). Ο Νίκολα Γκρούεφσκι, για προσωπικό όφελος, φαίνεται να επιδιώκει τη διατήρηση μίας κατάστασης, η οποία μας κρατάει όλους, ομήρους ενός εθνικοπατριωτισμού».

Χθες, ο κ. Μπουτάρης συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο και όπως ανακοινώθηκε η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα. Μάλιστα, ο νέος δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, που θα ορκιστεί με πολιτικό όρκο, ανακοίνωσε ότι θα καταργηθούν οι δωροεπιταγές που δίνει ο Δήμος στους απόρους και το ποσό θα αναλάβει να διαχειρίζεται η Εκκλησία.

 «Συμφωνήσαμε, δήλωσε ο κ. Μπουτάρης, «οι πράξεις του δήμου και της Εκκλησίας να δημιουργούν ένα δίκτυο υποστήριξης ατόμων της πόλης που έχουν ανάγκη. Συζητήσαμε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως είναι τα συσσίτια για τους απόρους. Ο δήμος θα καταργήσει τις δωροεπιταγές που δίνει στους απόρους, κι αυτό το ποσό θα πηγαίνει στην Εκκλησία, διότι η ελεημοσύνη είναι κατ’ εξοχήν πράξη της Εκκλησίας και όχι του δήμου. Ο μητροπολίτης μάς ενημέρωσε για τα οικοτροφεία σπουδαστών που έχει η Εκκλησία και συμφωνήσαμε για το θέμα της αντιμετώπισης ατόμων, που είναι εθισμένα σε ουσίες».

«Συμφωνώ με όσα είπε ο δήμαρχος», τόνισε με τη σειρά του ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης και σημείωσε: «Θα αντιμετωπίσουμε τα θέματα με αμοιβαία εμπιστοσύνη, διότι οι άνθρωποι στους οποίους απευθυνόμαστε είναι οι ίδιοι κι έχουν τις ίδιες ανάγκες. Βλέπω τις προϋποθέσεις πάρα πολύ καλές για συνεργασία και για εξυπηρέτηση του λαού μας. Στα επιμέρους, αν καμιά φορά υπάρχει μία διαφορετική άποψη, και αυτό είναι σεβαστό και είναι μέσα στα ανθρώπινα πράγματα. Κατά τα άλλα, δεν έχουμε τίποτε το οποίο να μας διαιρεί, όλα μας ενώνουν και προπάντων ο λαός και η πόλη της Θεσσαλονίκης με όλες τις ευεργετικές συνέπειες».

Ο Μητροπολίτης εξέφρασε τα παράπονά του στο νέο δήμαρχο για την ηχορύπανση από τα μπαράκια που λειτουργούν στην περιοχή της Μητρόπολης και ο κ. Μπουτάρης είπε πως δεν να αφήσει έτσι το θέμα, καθώς κάποιοι μαγαζάτορες υπερβάλλουν και η υπερβολή αυτή «θα κοπεί μαχαίρι».
Ελεύθερη Ζώνη

Πολλές Νεκρολογίες για την χώρα σε μια Tραγωδία χωρίς κάθαρση


Ποτέ άλλοτε δεν ακούστηκαν τόσες πολλές νεκρολογίες για τη χώρα σε μια συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Όλοι οι ομιλητές, από τον πρώτο ως τον τελευταίο, παρουσίασαν την κατάσταση της χώρας με τα πιο μελανά χρώματα και το μέλλον της βυθισμένο σε αβεβαιότητα.

Σαν τις μοιρολογίστρες συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα της Ολομέλειας και διεκτραγωδούσαν την απελπιστική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο λαός, μίλησαν για την απώλεια θέσεων εργασίας, για την ανέχεια, για τις μειώσεις των εισοδημάτων, για τα μαύρα Χριστούγεννα δηλαδή που μας περιμένουν και τις επόμενες ακόμη πιο μαύρες ημέρες, εβδομάδες και μήνες που θα ακολουθήσουν.

Αναζήτησαν όλοι το DNA του Έλληνα και τον κάλεσαν να σηκώσει το κεφάλι, αυτό το κεφάλι που οι ίδιοι πέτυχαν να χαμηλώσει ταπεινωμένο – επιτυγχάνοντας αυτό που δεν κατόρθωσαν στίφη κατακτητών από καταβολής ελληνικού Έθνους.

Ο Αλάριχος να είχε περάσει από τη χώρα, τέτοια καταστροφή δεν θα την είχε πετύχει. Αυτή είναι η αλήθεια κι’ ας εξέφρασε διαφορετική γνώμη από του βήματος της Βουλής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος, παραθέτοντας σειρά στοιχείων, τα οποία, αν και ακριβή, δεν σημαίνουν τίποτε.

Διότι την ίδια ώρα που η Ελλάδα παρουσίαζε αυτήν την πρόοδο, οι υπόλοιπες χώρες προόδευαν ακόμη περισσότερο. Διότι μετά το 1981 και μέχρι σήμερα, η σύγκλιση με την Ευρώπη παραμένει μηδενική.

«Να συμφωνήσουμε στους αριθμούς», είπε στην ομιλία του ο υπουργός των Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Ο οποίος για άλλη μια φορά περιορίστηκε να επιτεθεί στην προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά δεν είπε λέξη για την κατάσταση που η προ-προηγούμενη είχε κληροδοτήσει. Και βέβαια, ούτε λόγος για αυτά που θα κληροδοτηθούν στην επόμενη κυβέρνηση.

Υπεραμύνθηκε του Μνημονίου ο κ. Παπακωνσταντίνου – και ενώ είχε προηγηθεί πλειάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, καθώς και οι διαγραμμένοι από το κόμμα βουλευτές, υποστηρίζοντας (ξανά) ότι «αυτά δεν είναι μέτρα ΠΑΣΟΚ».

Είπε ξεκάθαρα ότι δεν υπήρχε άλλος δρόμος για να πληρωθούν μισθοί, συντάξεις, τόκοι και άλλες υποχρεώσεις του Κράτους.

«Δεν θα χρεοκοπήσουμε», διακήρυξε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, επιμένοντας ότι το 2013 βγαίνουμε από το Μνημόνιο.

Αλλά αν και έκανε σωστές επισημάνσεις (έστω και με καθυστέρηση τουλάχιστον είκοσι χρόνων) για το διογκωμένο κράτος και τα προνόμια, αλλά και για την επίθεση που δέχεται το ευρώ, αν και έκανε την αυτοκριτική του χρησιμοποιώντας πρώτο πληθυντικό, επέμεινε στα ίδια ψέματα – αν και πλέον δεν τα χρειάζεται:  Ότι η χώρα μπήκε δύο φορές σε επιτήρηση και τις δύο επί ημερών Νέας Δημοκρατίας.

Φυσικά, την πρώτη φορά, το 2004, η επιτήρηση ήλθε λόγω της δημιουργικής λογιστικής και των πλαστών στοιχείων και των swaps, δια των οποίων έγινε τεχνητή μείωση του ελλείμματος, των κυβερνήσεων Σημίτη. Και την δεύτερη φορά, λόγω βεβαίως της πολιτικής των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας.

Είπε επίσης ο κ. Παπανδρέου ότι ο μηχανισμός στήριξης στήθηκε από την Ελλάδα εκ του μηδενός, ενώ η αλήθεια είναι ότι ο ίδιος ακριβώς μηχανισμός είχε εφαρμοστεί προηγουμένως στην Ουγγαρία.

Αναλαμβάνοντας δεν να κάνει μια αυτοκριτική εκ μέρους συνολικά του πολιτικού συστήματος, ο πρωθυπουργός απαρίθμησε μια σειρά αθλιότητες στις οποίες προέβη το πελατειακό σύστημα επί δεκαετίες – και στις οποίες έλαβαν μέρος όλοι.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Α. Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κρύβεται πίσω από το Μνημόνιο, το οποίο αποτελεί «εξαιρετικό παράδειγμα του πως δεν πρέπει να ασκείται η οικονομική πολιτική», κάνοντας αναφορά στα αιματηρά μέτρα που μειώνουν περισσότερο το ΑΕΠ, παρά το έλλειμμα.

«Συνένοχοι στο δρόμο της χρεοκοπίας που έχετε επιβάλλει, δεν πρόκειται να γίνουμε», κατέληξε ο κ. Σαμαράς. «Γιατί είναι απολύτως άδικο και αποδεικνύεται πολλαπλά αναποτελεσματικό. Μεμονωμένες διαρθρωτικές αλλαγές τις ψηφίζουμε, γιατί είναι μέρος του δικού μας προγράμματος. Αλλά από μόνες τους δεν αρκούν πια. Χρειάζεται να φύγουμε μπροστά με ανάκαμψη. Με επανεκκίνηση της οικονομίας. Κι αυτό ούτε το κάνετε, ούτε το συνειδητοποιείτε καν».

Η γ.γ. του ΚΚΕ δήλωσε πως «η πάλη πρέπει να γίνει έξω από το κοινοβούλιο», υπογραμμίζοντας ότι η χρεοκοπία έχει ήδη ξεκινήσει, προτείνοντας στην κυβέρνηση να δηλώσει ότι «δεν πληρώνει το χρέος». 

«Ζούμε την κατάληξη μιας πορείας λαθεμένης», τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, επιρρίπτοντας ευθύνες και στα δύο μεγάλα κόμματα για την κατάσταση της οικονομίας.

«Περνάμε μια μεγάλη κρίση που θέλει γενναίες αποφάσεις. Δεν τις βλέπω», τόνισε, προσθέτοντας πως πρέπει να αλλάξουμε ρότα.

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είπε στην ομιλία του πως «με τον προϋπολογισμό μας ζητάτε να ξεχάσουμε την Ελλάδα που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, να γίνει έτος μηδέν το 2011 για την ελληνική κοινωνία, και μετά να συζητάμε για μια χώρα τριτοκοσμική. Αυτό ζητάτε εκβιαστικά να ψηφίσουν και οι βουλευτές της πλειοψηφίας».

Ακούσαμε πολλά χθες κατά την συζήτηση του Προϋπολογισμού. Δεν ακούσαμε, όμως, λέξη για τους υπευθύνους και πώς θα τιμωρηθούν όλοι αυτοί. Δεν ακούσαμε αν πρόκειται να υπάρξει κάποιος πολιτικός κολασμός.

Και όσο δεν γίνεται αυτό – όσο σωστά, αν και γενικόλογα, επιχειρήματα ακούγονται ένθεν κακείθεν – όσο δεν επέρχεται Κάθαρση, δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση να ανακτηθεί η αξιοπιστία και η εμπιστοσύνη του κόσμου στην πολιτική και στους πολιτικούς.

Δεν πρόκειται για επίθεση στον κοινοβουλευτισμό – ας μην ανησυχεί ο κ. αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Πρόκειται για επίθεση στο υπάρχον πολιτικό προσωπικό, που προσπαθεί να επιβιώσει πάνω στα ερείπια.

Οι "business " του νταβούτογλου, το πετρέλαιο στο Αιγαίο και η Βραζιλία

Έρευνα : Οι “Business” του Νταβούτογλου, το πετρέλαιο στο Αιγαίο και η Βραζιλία

Του Δημήτρη Μπεκιάρη - Τις προηγούμενες ημέρες ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκία Αχμέτ Νταβούτογλου προχώρησε σε μια αινιγματική δήλωση ότι με την Ελλάδα «κάνουμε ήδη business με την Ελλάδα στο Αιγαίο». Η δήλωση αυτή αποτέλεσε το κερασάκι στην τούρτα μετά τις διαδοχικές τοποθετήσεις του υπουργού Επικρατείας της Τουρκίας Εγκεμέν Μπαγίς περί συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο, ενδεχόμενο το οποίο ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου έχει κατηγορηματικά διαψεύσει. Οι δηλώσεις Νταβούτογλου αποτελούν έναν ακόμη γρίφο. Ίσως, ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Δρούτσας, ο οποίος συνάντησε τους τελευταίους μήνες τον Τούρκο ομόλογό του είτε στη Ρόδο, είτε στην Άγκυρα να γνωρίζει περισσότερα. Το ερώτημα όμως είναι το εξής: «Ποιες business γίνονται ή ετοιμάζονται στο Αιγαίο»;


Η BTG Pactual
Ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, μετά τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 είχε αναλάβει εκτός των πρωθυπουργικών του καθηκόντων και το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εξωτερικών, σε μια χρονική συγκυρία, στην οποία το ξέσπασμα οικονομικής κρίσης βρισκόταν προ των πυλών, δεδομένου του δημοσιονομικού αδιεξόδου της χώρας. Στο περιβάλλον του Έλληνα πρωθυπουργού, ένας κύκλος προσώπων θεωρούσε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, έχοντας διεθνείς διασυνδέσεις, ασκώντας τα καθήκοντα του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και έχοντας προϋπηρεσία ως υπουργός Εξωτερικών των κυβερνήσεων Σημίτη θα μπορούσε να αξιοποιήσει τις διεθνείς του επαφές προς όφελος της πορείας της ελληνικής οικονομίας. Στους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης της χώρας από την κυβέρνηση Παπανδρέου, την επικαιρότητα είχαν απασχολήσει τα αδιάκοπα ταξίδια του στο Εξωτερικό. Κάποια από αυτά είχαν προγραμματιστεί στην Κίνα και στη Βραζιλία, οι οποίες συμμετέχουν στο λεγόμενο BRIC, τις ομάδας δηλαδή των τεσσάρων ανερχόμενων οικονομικών και όχι δυνάμεων. Κάθε γράμμα του συγκεκριμένου αρκτικόλεξου, δηλαδή του BRIC, αντιστοιχεί και σε μια εκ των Βραζιλίας, Ρωσίας, Ινδίας και Κίνας. Ο Γιώργος Παπανδρέου ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς έχει ανεπτυγμένο δίαυλο επικοινωνίας με τον πρόεδρο της Βραζιλίας Ινάσιο Λούλα Ντα Σίλβα, τον οποίο συνάντησε στη Μαδρίτη τον περασμένο Μάιο και με τον οποίο συζήτησαν θέματα περί της «ρύθμισης των διεθνών αγορών». Η σχέση αυτή μάλιστα είναι πολυδιαφημισμένη, ενώ σύμφωνα με μία παραφιλολογία θα μπορούσε το δίδυμο Παπανδρέου – Λούλα Ντα Σίλβα να αποτελεί ένα είδος ανταγωνιστικού δίπολου για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο μέλλον. Στη Μαδρίτη ο Έλληνας πρωθυπουργός παρέδωσε στους λατινοαμερικάνους ηγέτες επιστολή που συνέταξαν από κοινού με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, τον Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και τον πρόεδρο του Eurogroup Γιούνκερ, για τη ρύθμιση των αγορών.
Τι συνέβη, όμως, λίγους μήνες μετά τη συνάντηση Παπανδρέου – Λούλα Ντα Σίλβα; Τον Σεπτέμβριο του 2010 μία βραζιλιάνικη τράπεζα η BTG Pactual κατέστησε δηλωτική την πρόθεσή της να προχωρήσει σε νέες επενδύσεις στην Ελλάδα σε συνάντηση που είχαν εκπρόσωποί της με τον διευθυντή του Ινστιτούτου Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Χάρη Τσαρδανίδη. Εκείνο το οποίο πρέπει να υπενθυμίζεται είναι ότι την ίδια περίοδο το ενδιαφέρον στην Ελλάδα επικεντρωνόταν σε επενδύσεις από το εξωτερικό (Αστακός κλπ). Την επομένη ο πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας Αμντουλάχ Γκιούλ από τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ εξέφραζε την ελπίδα να γίνει το Αιγαίο θάλασσα φιλίας δηλώνοντας ότι η Τουρκία είναι πρόθυμη να επιλύσει «όλα τα εκκρεμή ζητήματα στο Αιγαίο, σεβόμενη τα κοινά δικαιώματα και τα νόμιμα συμφέροντα των δυο χωρών, με βάση το Διεθνές Δίκαιο».
Στις αρχές του Δεκεμβρίου τον οποίο διανύουμε η BTG Pactual οποία ελέγχεται από τον δισεκατομμυριούχο Andre Esteves γνωστοποίησε ότι αποφάσισε την πώληση του 19% των μετοχών της, το οποίο αντιστοιχούσε σε ένα ποσό της τάξης του 1,8 δις δολαρίων σε έναν όμιλο επενδυτών στον οποίο συμμετέχουν οι οικογένειες Rochild και Agnelli και ο οποίος περιλαμβάνει επίσης τις εξής εταιρείες: U.S. investment firm J.C. Flowers & Co., the Government of Singapore Investment Corp., China Investment Corp. and the Abu Dhabi Investment Council.


Κρίση στην Ελλάδα και πιέσεις
Τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν η BTG Pactual εξεδήλωσε το ενδιαφέρον της για την ανάπτυξη επενδύσεων στην Ελλάδα αποφάσιζε και την πώληση του μεριδίου της στη μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία της Βραζιλίας, δηλαδή της PETROBRAS (Petroleo Brasileiro SA). Δηλαδή η ΒTG Pactual, ίσως η μεγαλύτερη τράπεζα στη Λατινική Αμερική συμμετείχε στην PETROBRAS μέχρι την εκδήλωση του ενδιαφέροντός της για επενδύσεις στην Ελλάδα. Στις αρχές του Σεπτεμβρίου του 2010 είχε ανακοινωθεί, επίσης, η έκδοση ομολογιακού δανείου από την PETROBRAS ύψους 64 δις δολαρίων με σκοπό την χρηματοδότηση της εκμετάλλευσης κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου τα οποία εντοπίζονται σε πολύ μεγάλο βάθος στη θάλασσα. Τον ίδιο μήνα η PETROBRAS μέσω της μεγαλύτερης προσφοράς σε μετοχές που πραγματοποιήθηκε ποτέ εξελίχθηκε στη δεύτερη παραγωγό εταιρεία πετρελαίου στον κόσμο μετά την ExxonMobil και στην τρίτη, από άποψη αξίας, ιδιωτική εταιρεία στον κόσμο. Η PETROPRAS έχει δημιουργήσει μια δομή στην οποία εμπλέκονται οι μεγαλύτερες τράπεζες στον κόσμο, όπως οι Bank of America Merrill Lynch , η Citigroup, η Morgan Stanley, η ισπανική Santander , BB Investimentos , BTG Pactual , η Crédit Agricole , η Goldman Sachs , HSBC , JP Morgan , Societe Generale , η UBS , η Credit Suisse και άλλες.
Το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής: Η PETROBRAS συμμετέχει έμμεσα στις πιέσεις που δέχεται η Ελλάδα για συνδιαχείριση και συνεκμετάλλευση του Αιγαίου στην παρούσα συγκυρία της σφοδρής οικονομικής κρίσης; Η Τουρκία, όπως είναι εξάλλου φυσικό, εκμεταλλεύεται την εμφανή, λόγω οικονομικής κρίσης, αδυναμία της Ελλάδα και για αυτόν ακριβώς το λόγο θέτει το ζήτημα της συνεκμετάλλευσης των ενεργειακών πόρων στο Αιγαίο. Τι σχέση έχουν, όμως, όλα αυτά με τις Business του Νταβούγλου, με το πετρέλαιο στο Αιγαίο και πως θα μπορούσε να εμπλακεί στην εξόρυξη πετρελαίου στο Αιγαίο η PETROBRAS, η μεγαλύτερη εταιρεία της Λατινικής Αμερικής από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, στην οποία συμμετείχε και ο Τζορτζ Σόρος και την οποία όπως αποκαλύφθηκε δανειοδότησε το 2005 η Μεγάλη Βρετανία για την πραγματοποίηση επικίνδυνων σε ότι αφορά το περιβάλλον γεωτρήσεων στον Ατλαντικό Ωκεανό;


Η Petrobras και η Τουρκία
Από το 2007, η Τουρκία σε συνεργασία με την PETROBRAS πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό ενεργειακών κοιτασμάτων (φυσικό αέριο, πετρέλαιο) και για την άντληση πετρελαίου. Στις 2 Φεβρουαρίου του 2008 υπουργός ενέργειας της Τουρκίας Χιλμί Γκουλέρ δήλωνε ότι η Τουρκία ξεκινά τις ενεργειακές της έρευνες στο βορειοανατολικό Αιγαίο και συγκεκριμένα στον Κόλπο του Ξηρού, ενώ ταυτόχρονα γινόταν γνωστό ότι η Τουρκία σε συνεργασία με την PETROBRAS ξεκινούσε τις έρευνες για πετρέλαιο στην Μαύρη Θάλασσα. Στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας η Τουρκία έχει εφαρμόσει ένας είδος πολιτικής καθορισμού των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών, όμοια με αυτή που επιχειρεί να εφαρμόσει στο Καστελόριζο, δηλαδή πρακτικά προχώρησε σε διαδικασίες εκτός διεθνούς δικαίου. Ο Γενικός Διευθυντής της ΤΡΑΟ Mehmet Uysal δήλωνε τότε ότι «Η PETROBRAS θα επενδύσει 400 εκατομμύρια δολάρια τα προσεχή τέσσερα χρόνια για εξόρυξη πετρελαίου στη Μαύρη Θάλασσα». Η επένδυση από την πλευρά της τουρκικής ΤΡΑΟ θα άγγιζε, όπως γινόταν τότε γνωστό, τα 826 εκατ. δολάρια. Όλα αυτά δεν είναι διόλου τυχαία αν παρατηρήσει κανείς το διαρκές τουρκο – βραζιλιάνικο φλερτ που διαπιστώνεται τα τελευταία χρόνια. Σε αυτή τη σχέση ρόλο μπαλαντέρ διαδραματίζει το Ιράν. Εξάλλου, η Τουρκία και η Βραζιλία είχαν καταψηφίσει τις κυρώσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ εναντίον του Ιράν τον Ιούνιο του 2010 και το κυριότερο: λίγο πριν, τον Μάιο του 2010 Βραζιλία, Τουρκία και Ιράν είχαν προχωρήσει σε συμφωνία για ανταλλαγή ουρανίου και για τα πυρηνικά.
Τον περασμένο Σεπτέμβριο ανακοινώθηκε ότι ξεκίνησε η διαδικασία ιδιωτικοποίησης της κοινοπραξίας TPAO. Νωρίτερα η κοινοπραξία ΤΡΑΟ ήρθε σε συμφωνία με την βραζιλιάνικη PETROBRAS και την αμερικανική CHEVRON για την εξόρυξη πετρελαίου στη Μαύρη Θάλασσα. Συγκεκριμένα τον Μάιο του 2010 ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν υπέγραψε μνημόνιο με τον πρόεδρο της Βραζιλίας Λούλα Ντα Σίλβα για τη διεξαγωγή των ερευνών σε θαλάσσια περιοχή κοντά στη Σινώπη.
Τον Φεβρουάριο του 2010, δηλαδή πριν από 10 μήνες, ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης κ. Θεόδωρος Πάγκαλος κατά την ομιλία του στη βουλή δήλωνε ότι συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό κοιτασμάτων πετρελαίου στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και συγκεκριμένα στις περιοχές του Καστελόριζου και της Ρόδου, σημειώνοντας ότι δεν είχαν υπάρξει μέχρι τότε αποτελέσματα. Ωστόσο ο ίδιος είχε προαναγγείλει τη δημιουργία κρατικού φορέα για την εξόρυξη πετρελαίου, την οποία τον περασμένο Μάιο επιβεβαίωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης και για τη σύσταση του οποίου ενημέρωσε επίσημα το υπουργικό συμβούλιο πριν από λίγες ημέρες η αρμόδια υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κα Τίνα Μπιρμπίλη. Κάποιοι καλά ενημερωμένοι κύκλοι υποστηρίζουν ότι από τη στιγμή που στην λειτουργία της «Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων Α.Ε.» (ΕΔΕΥ Α.Ε.), μοιραία, προβλέπεται η εμπλοκή ιδιωτών τότε μια αντίστοιχη (όπως δηλαδή στην Τουρκία) εμπλοκή ξένων εταιρειών – κολοσσών ίσως διαπιστωθεί και στο Αιγαίο, στη βάση της συνεκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου με την Τουρκία. Αν η PETROBRAS πραγματοποιεί μια τόσο μεγάλη επένδυση στη Μαύρη Θάλασσα, για ποιο λόγο να μην «καλοβλέπει» τα πετρέλαια του Αιγαίου.
Με λίγα λόγια: Η PETROBRAS θα είναι, άραγε, ο ενεργειακός κολοσσός, ο οποίος θα αναλάβει την εξόρυξη και εκμετάλλευση του πετρελαίου στο Αιγαίο; Ίσως o υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου μιλώντας για business με την Ελλάδα να έχει στο μυαλό του τη Βραζιλία.

Εθνικά Θέματα

Eλληνούγεννα. Αφήστε τα σιωνιστικά σκουπίδια τύπου Τρισέ και Στρος Καν να περιφέρονται σαν Πλανητάρχες. Δεν ξέρουν ότι έχασαν γιατί τα έβαλαν με τους Έλληνες!!!!

“ΕΛΛΗΝΟΥΓΕΝΝΑ” 2010 (από τον Π. Τραϊανό)
Posted: 22 Dec 2010 07:58 AM PST
Μετά από πολλούς αιώνες κλείνει επιτέλους ένας τεράστιος «κύκλος».
Μέχρι τώρα οι Έλληνες εμφανίζονταν απλά ως οι αήττητοι ανάμεσα στους λαούς.
Σύντομα αυτό θα αλλάξει, εφόσον θα είναι ανεπαρκές για να περιγράψει τους νικητές των νικητών.Υπάρχει μια διάσημη δήλωση, η οποία αποδίδεται στον Κίσινγκερ και αφορά τους Έλληνες. Τι λέει αυτή η δήλωση; "Ο λαός των Γκρεκών είναι αναρχικός και δύσκολος να τιθασευτεί. Γι' αυτό πρέπει να τον χτυπήσουμε βαθιά στις πολιτιστικές του ρίζες. Τότε ίσως αναγκασθεί να συμμορφωθεί. Εννοώ να πλήξουμε τη γλώσσα του, τη θρησκεία του, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε την δυνατότητά του ν' αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, ώστε να μην μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή στρατηγικής σημασίας για εμάς"
Εμείς δεν είμαστε σε θέση ν' αποφανθούμε για το αν σωστά η συγκεκριμένη δήλωση αποδίδεται στον Κίσινγκερ ή όχι. Αυτή είναι δουλειά των δημοσιογράφων και των πολιτικών και ιστορικών ερευνητών και εμείς δεν είμαστε τέτοιοι. Εμείς όμως είμαστε σε θέση ν' αποφανθούμε για τη βασιμότητα του περιεχομένου μιας τέτοιας δήλωσης. Αν πράγματι την είπε ο Κίσινγκερ, τότε αξίζει τα συγχαρητήριά μας. Είχε δίκιο σ' αυτά που είπε και με αυτόν τον τρόπο αποδεικνύει τη βαθύτατη γνώση του περί του ελληνικού ζητήματος. Γνώση, την οποία υποχρεούται να έχει ένα σύστημα εξουσίας και βέβαια οι υπηρέτες του απέναντι στους όποιους εχθρούς του. Πόσο μάλλον απέναντι ίσως στους πιο διάσημους αμφισβητίες του, που είναι οι Έλληνες.
Πράγματι λοιπόν, για να "χτυπήσεις" τον ελληνισμό, θα πρέπει να τον χτυπήσεις στη γλώσσα του και στις πολιτισμικές του ρίζες. Να τον χτυπήσεις στις "δεξαμενές", οι οποίες μπορούν και τον συντηρούν "ζωντανό" στην αιώνια "πορεία" του. Να τον χτυπήσεις στα μέσα, τα οποία του επιτρέπουν να χρησιμοποιεί αυτές τις "δεξαμενές". Λογικό είναι αυτό. Οι Έλληνες είναι πνευματικά "γεννήματα" ενός συγκεκριμένου πολιτισμικού μοντέλου και οτιδήποτε τους "αποσυνδέει" από τα "αποθέματά" του, απειλεί την επιβίωσή τους ως "είδος". Οτιδήποτε τους στερεί τη "διαφορετικότητά", τους απειλεί, εφόσον τους ωθεί στην εξομοίωσή τους με τους υπόλοιπους λαούς-οδοιπόρους της ζωής. Αν τους στερήσεις τα πολιτισμικά και ιστορικά "αποθέματά" τους, θα πεθάνουν από τη "δίψα". Αν τους καταστρέψεις τη γλώσσα, θα τους καταστρέψεις το "ποτήρι", το οποίο τους επιτρέπει να "ξεδιψούν".
Όμως, αυτό το πολύ λογικό συμπέρασμα —εξαιτίας αυτής της δήλωσης— δεν είναι το ζητούμενο της σκέψης μας. Το πραγματικό ζητούμενο για εμάς δεν είναι να γνωρίζουμε το ΠΩΣ μπορούν να πάθουν κακό οι Έλληνες ως λαός, αλλά το ΓΙΑΤΙ θα επιθυμούσαν κάποιοι να τους κάνουν κακό. Το ζητούμενο είναι να γνωρίζουμε τον λόγο που μπορεί κάποιους να τους ενοχλεί η "πορεία" των Ελλήνων. Το θέμα είναι να γνωρίζουμε τον λόγο, που ένας τόσο μικρός σε πληθυσμιακό επίπεδο λαός μπορεί να ενοχλεί ολόκληρους Πλανητάρχες σε ένα πεδίο δράστης τόσο τεράστιο όσο είναι η Ανατολική Μεσόγειος και η ευρύτερη Μέση Ανατολή.
Τι θα πει, για παράδειγμα, "επικράτηση" για ένα τέτοιο ασήμαντο πληθυσμιακό μέγεθος; Θα επιτεθούν οι Έλληνες στους γείτονές τους και θα τους κατατροπώσουν; Πώς ορίζεται στη σύγχρονη πραγματικότητα ένας τέτοιος όρος και πόσο ρεαλιστικός μπορεί να είναι; Γιατί θα μπορούσε να τους ενοχλεί η Ελλάδα και οι Έλληνες και όχι οι πολύ περισσότεροι Αιγύπτιοι, Ιταλοί ή οι Τούρκοι, οι οποίοι επί αιώνες "πορεύονται" στην ίδια περίπου περιοχή;
Από αυτό το σημείο ξεκινάει ο προβληματισμός μας πάνω σ' αυτήν τη δήλωση, η οποία —σωστά ή λάθος— αποδίδεται στον Κίσινγκερ. Το ζήτημα για εμάς δεν είναι να κρίνουμε την ορθότητά της σ' ό,τι αφορά το τεχνικό μέρος του ανθελληνικού "χτυπήματος". Το ζήτημα δεν είναι να βρεις τον τρόπο ή τη μέθοδο για το πώς θα κάνεις τη μεγαλύτερη ζημιά στους Έλληνες. Αυτό είναι κάτι, το οποίο εύκολα ή δύσκολα το βρίσκεις …ακόμα και με περιορισμένες γνώσεις. Το δύσκολο στην περίπτωση αυτήν είναι ν' αντιληφθείς τον λόγο, που θα πρέπει ως εξουσιαστής —και μάλιστα παγκοσμίου βεληνεκούς— να φοβάσαι τόσο πολύ τους Έλληνες …σε βαθμό μάλιστα τέτοιον, που να μεριμνήσεις εκ των προτέρων να τους κάνεις ζημιά …Να τους κάνεις ζημιά πριν αυτοί εκδηλώσουν τις δικές τους εχθρικές προθέσεις.
Υπάρχει δηλαδή αντικειμενική βάση γι' αυτόν τον υποτιθέμενο φόβο του συστήματος εξουσίας απέναντι στους Έλληνες ή μήπως αυτή η άποψη είναι μια ακόμα αναίτια ελληνική συλλογική ψύχωση; Μήπως, δηλαδή, αυτή η δήλωση όχι απλά δεν ανήκει στον Κίσινγκερ, αλλά δεν ανήκει ούτε καν στη σφαίρα της πραγματικότητας; Μήπως κάποιοι Έλληνες πάσχουν από κάποιο σύνδρομο καταδίωξης και φαντάζονται παντού εχθρούς; Μήπως οι πραγματικά ισχυροί παράγοντες της παγκόσμιας κοινωνίας όχι μόνον δεν ασχολούνται με τους Έλληνες, αλλά δεν τους απασχολεί καν η ύπαρξή τους;
Απλά πράγματα. Στο παρόν κείμενο ερευνούμε όχι αυτό, το οποίο βρίσκεται "μέσα" στην περίφημη δήλωση, αλλά αυτό το οποίο βρίσκεται "έξω" από αυτήν. Γιατί; Γιατί δεν αρκεί το "μέσα", για να εξηγήσει τα συμβαίνοντα. Γιατί, το να γνωρίζεις πώς μπορείς να κάνεις ζημιά σε κάτι έμψυχο ή άψυχο, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα μπεις και στον κόπο να δοκιμάσεις και να το κάνεις. Το αν σε συμφέρει αυτή η πράξη είναι αυτό, το οποίο πραγματικά είναι το σημαντικό σ' αυτήν την περίπτωση.
Αυτό είναι κάτι το βασικό και δεν αφορά μόνον τα σημαντικά, αλλά και τα ασήμαντα. Το ότι γνωρίζεις, για παράδειγμα, το πώς μπορείς να χαλάσεις μια λάμπα, δεν σημαίνει ότι θα τη χαλάσεις. Απλά το γνωρίζεις …όπως γνωρίζεις και άπειρα άλλα άχρηστα και περιττά πράγματα, τα οποία δεν θα επιχειρήσεις να τα κάνεις ποτέ, γιατί δεν έχεις συμφέρον να τα κάνεις. Από εκεί και πέρα κάνεις ό,τι σε συμφέρει να κάνεις και όχι ό,τι απλά μπορείς να κάνεις. Το θέμα στην περίπτωσή μας είναι να γνωρίζεις τον λόγο που ο σιωνιστής Κίσινγκερ και όλοι όσοι βρίσκονται πίσω του θα είχαν αντικειμενικό συμφέρον να κάνουν ζημιά στους Έλληνες.
Αυτό είναι το σημαντικό και όχι το αν μπορούν να τους κάνουν ζημιά ή όχι. Δεν αμφισβητούμε δηλαδή την ορθότητα αυτού, που περιγράφεται σ' αυτήν τη δήλωση. Προσπαθούμε ν' αντιληφθούμε πιο θα μπορούσε να είναι το κέρδος αυτής της σωστής μεθόδευσης γι' αυτόν που θα την επιχειρούσε. Θα προσπαθήσουμε ν' αντιληφθούμε και να αναλύσουμε τον λόγο, που ένας μεγαλοπαράγοντας του συστήματος εξουσίας, όπως είναι ο Κίσινγκερ, θα είχε κέρδος αν —με τον πολύ σωστό τρόπο, που περιγράφει στην υποτιθέμενη δήλωσή του— έκανε μεγάλη ζημιά στους Έλληνες.
Με βάση τα όσα καθημερινά συμβαίνουν, βλέπουμε ότι υπάρχει πράγματι μια "κινητικότητα" εις βάρος των Ελλήνων. Βλέπουμε, δηλαδή, μια έμμεση απόδειξη αυτών, που υπάρχουν στην περίφημη δήλωση. Ο Κίσινγκερ, άσχετα αν είπε ή δεν είπε τα όσα του καταλογίζονται, εμφανίζεται να τα κάνει. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΠΕ ΠΟΤΕ, ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ. Τα κάνει ο ίδιος μέσω των υποτακτικών του, οι οποίοι παριστάνουν τους "συνοδοιπόρους" του.
Αυτό είναι εύκολο να το διαπιστώσει κάποιος …ακόμα και με ελάχιστες γνώσεις. Όλοι όσοι ενεργούν εναντίον της Ελλάδας και των Ελλήνων είναι κατά "σύμπτωση" "συνοδοιπόροι" του Κίσινγκερ. Η ανθελληνική τους δράση συνήθως —και κατά "σύμπτωση"— περιορίζεται σ' αυτά, τα οποία φέρεται να έχει προτείνει ο ίδιος στην περιβόητη δήλωσή του. Όμως, "συνοδοιπόροι" του Εβραίου Κίσινγκερ δεν είναι μόνον οι ομοεθνείς του. "Συνοδοιπόροι" του είναι και κάποιοι "Έλληνες". "Εκλεκτοί" Έλληνες. Αρκεί να γνωρίζεις πού να τους αναζητάς και πού "συνοδοιπορούν" μ' αυτόν. Για παράδειγμα, ο Κίσινγκερ είναι ένας από τους μεγάλους "πάτρωνες" της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ …Ένας από τους "πατέρες" της και σίγουρα ο ικανότερος "οδηγός" της. Όλοι οι Έλληνες, οι οποίοι είναι "θαμώνες" αυτής της Λέσχης, κατά "σύμπτωση" έχουν τις ίδιες με αυτόν απόψεις για τον "διεθνισμό" και την "παγκοσμιοποίηση" και άρα εκ των δεδομένων εχθρεύονται τον ελληνισμό, θεωρώντας τον μια μορφή εθνικισμού. Έλληνες, οι οποίοι δεν είναι τυχαίοι.
Είναι άνθρωποι, οι οποίοι ανέλαβαν να κυβερνήσουν την Ελλάδα και κατά "σύμπτωση" την έφεραν στο χείλος της καταστροφής. Άνθρωποι όπως ο Μητσοτάκης, ο Σημίτης, ο Καραμανλής, ο Γιωργάκης, ο Πάγκαλος, ο Αλογοσκούφης, η Ντόρα ή ο Παπακωνσταντίνου. Άνθρωποι, οι οποίοι απειλούν με καταστροφή τη σημερινή γενιά Ελλήνων. Άνθρωποι, οι οποίοι υπέταξαν τη σύγχρονη γενιά των Ελλήνων στους ομοεθνείς και ομοτράπεζους του Κίσινγκερ στη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ …Στους Εβραίους Μπενράνκε, Τρισέ, Στρος Καν, Μπλανκφάιν ή Άκερμαν.
Όμως, ακόμα κι αυτή η οικονομική καταστροφή των Ελλήνων φαίνεται ότι δεν τους φτάνει. Γιατί; Γιατί αυτή η καταστροφή δεν ευθυγραμμίζεται με τα ζητούμενα από την περίφημη δήλωση. Αυτοί αναζητούν την ολοκληρωτική τους καταστροφή και οι Έλληνες δεν καταστρέφονται ολοκληρωτικά μόνον με την απώλεια των χρημάτων ή των περιουσιών τους. Τη μεθοδολογία για την ολοκληρωτική καταστροφή περιγράφει η δήλωση, η οποία αποδίδεται στον Κίσινγκερ. Αυτήν τη δήλωση φαίνεται ότι έχουν οι πάντες υπόψη τους και αυτήν προσπαθούν να εκπληρώσουν. Θέλοντας όλοι αυτοί να τελειώνουν "άπαξ και δια παντός" με τους Έλληνες, την ακολουθούν κατά γράμμα. Με τις γνωστές τοκογλυφικές μεθοδεύσεις τους καταστρέφουν τους υπάρχοντες Έλληνες και με άλλες παράλληλες μεθοδεύσεις αφαιρούν τις πιθανότητες να διαιωνιστούν αυτοί ως "είδος" στο μέλλον.
Δεν εξηγείται διαφορετικά η "ποικιλία", που βλέπουμε στις δραστηριότητές τους. Δεν περιορίζονται μόνον στη λεηλασία της χώρας. Δεν περιορίζονται μόνον στο γενικό "ξεπούλημα" της πατρίδας μας. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι αποτελούν μέλη αυτής της διαβόητης Λέσχης και υποτακτικά του Κίσινγκερ, ανέλαβαν πολλαπλούς ρόλους και καθήκοντα. Πέρα από τις κυβερνητικές θέσεις, που αφορούν την οικονομία, ανέλαβαν και άλλες, οι οποίες συνδέονταν με την έννοια της εκπαίδευσης. Θέσεις, από τις οποίες θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ελληνική παιδεία και την ελληνική γλώσσα. Θέσεις, από τις οποίες μπορούσαν να "εξυπηρετήσουν" τις —διατυπωμένες ή όχι— απόψεις, που σίγουρα είχε το "αφεντικό" Κίσινγκερ. Θέσεις, από τις οποίες μπορούσαν να επηρεάσουν τα πολιτισμικά "φορτία", τα οποία θα λάμβαναν οι μελλοντικοί Έλληνες και άρα τη δυνατότητα επιβίωσής τους.
Τέτοιες κυβερνητικές θέσεις ανέλαβαν σχεδόν κατ' αποκλειστικότητα άνθρωποι της Λέσχης και του Κίσινγκερ. Άνθρωποι, όπως ο σημερινός —και εκκωφαντικά αγράμματος— Πρωθυπουργός, ο οποίος βιάζεται να μας φέρει την Παγκόσμια Διακυβέρνηση και μέχρι να το καταφέρει αυτό μας έβαλε ήδη στο ΔΝΤ του Στρος Καν. Ο "στοχαστής" Γιωργάκης, ο οποίος με ένα αγορασμένο πτυχίο "διεθνούς παπαρολογίας" διετέλεσε Υπουργός Παιδείας ενός από τα πιο διάσημα έθνη του κόσμου. Υποτακτική του Κίσινγκερ και ομοτράπεζος του Γιωργάκη είναι και η σημερινή "οραματίστρια" Υπουργός Παιδείας. Κατά "σύμπτωση", δηλαδή, τόσο ο Γιωργάκης όσο και η Αννούλα είναι πρωτίστως "αγαπητοί" στον Κίσινγκερ ως μέλη της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ και δευτερευόντως "αγαπητοί" στους Έλληνες, οι οποίοι τους πληρώνουν.
Μαζί μ' αυτούς και κατά "σύμπτωση" το ίδιο "κολλητοί" της Λέσχης —και άρα του Κίσινγκερ— ήταν οι περισσότεροι, που ανέλαβαν πόστα στην παιδεία. Διακομματική είναι η "σύμπτωση", αν σκεφτεί κανείς ότι τους τελευταίους "συνωστισμούς" της ελληνικής ιστορίας τους ξεκίνησε η Γιαννάκου. Τώρα απλά η "Αννούλα" έρχεται να ολοκληρώσει την καταστροφή και άρα το έργο των προηγούμενων. Ποιον χρησιμοποιεί, ώστε να είναι αποτελεσματικότερη; Ποιον χρησιμοποιεί για τη διαχείριση και τη διασπορά του μεγαλύτερου πνευματικού κεφαλαίου στην ανθρώπινη ιστορία; Τον πιο κατάλληλο άνθρωπο …Την αγράμματη Δραγώνα …Την παντελώς αστοιχείωτη Δραγώνα.
Σε μια εποχή, που ο μέσος ντελιβεράς πιτσαρίας έχει τρία πτυχία και ένα μεταπτυχιακό, τη διαχείριση του ελληνικού πνευματικού κεφαλαίου ανέλαβε μια αγράμματη γυναίκα με μοναδικό προσόν ένα πτυχίο του DEERE. Ένα πτυχίο αγορασμένο από ένα αμερικανικό χαφιεδομάγαζο, που, αν μας πουν ότι είναι μια απλή αμερικανική στρατιωτική βάση στο κέντρο της ελληνικής Πρωτεύουσας, δεν θα μας φαινόταν καθόλου παράξενο. Ένα πτυχίο, το οποίο "πιστοποιεί" μια γνώση του τύπου …"αν δεν έχεις να κάνεις τίποτε καλύτερο, πέρασε να σε δούμε". Και όμως, αυτή η γυναίκα ανέλαβε τον σχεδιασμό, ο οποίος θα μεταφέρει την ελληνική "κληρονομιά" στις επόμενες γενιές. Η γυναίκα, η οποία με τις σπουδές της αποδεικνύει ότι δεν έχει κανένα μερίδιο σ' αυτήν την "κληρονομιά" και ως εκ τούτου είναι άσχετη μ' αυτήν.
Αντιλαμβανόμαστε πως όλα αυτά δεν μπορεί να είναι τυχαία. Σε μια συγκυρία —από τις πιο δύσκολες για τον ελληνισμό— βλέπουμε να συμβαίνουν τρομερά πράγματα. Μιλάμε για "συμπτώσεις" μεγάλες. "Συμπτώσεις" σατανικές, αν σκεφτεί κάποιος ότι τον Εβραίο Κίσινγκερ δεν τον ακολουθούν απλά κάποιοι "πλανεμένοι" Έλληνες. Τυγχάνει αυτοί οι "Έλληνες" που ελέγχουν τα πόστα, τα οποία μπορούν να επιταχύνουν τις πολεμικές του, να είναι δικοί του ομοεθνείς και όχι των Ελλήνων, οι οποίοι τους ψηφίζουν και βέβαια τους πληρώνουν. Ο Γιωργάκης, εκτός από μέγας "στοχαστής", είναι και Εβραίος. Υφυπουργός παιδείας σ' αυτήν την κυβέρνηση του Εβραίου είναι η Χριστοφιλοπούλου-Κάλερ …κατά πάσα πιθανότητα επίσης Εβραία. "Απέναντί" της —και για να την ελέγχει ο άλλος πόλος του δικομματισμού της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ— έχει βάλει υπεύθυνη παιδείας τη Βόζεμπεργκ.
Αν υποθέσουμε ότι ο σιωνιστής και άρα εξ αντικειμένου ανθέλληνας Κίσινγκερ είχε "δίκιο" για τους Έλληνες, πόσο "τυχαίο" μπορεί να είναι το γεγονός ότι αυτό το "δίκιο" το υπηρετούν οι ομοεθνείς του Γιωργάκης και Κάλερ; Πόσο "τυχαίο" μπορεί να είναι, που οι προαιώνιοι εχθροί των Ελλήνων έχουν καταλάβει όλα τα νευραλγικά πόστα, τα οποία ελέγχουν τη διαιώνισή τους ως λαού; Είναι δεδομένο λοιπόν ότι υπάρχει μια απόλυτα οργανωμένη και τέλεια συνδυασμένη ανθελληνική προσπάθεια αφανισμού των Ελλήνων. Γι' αυτόν τον λόγο ισχυριζόμαστε από την αρχή ότι δεν έχει σημασία αν πράγματι έκανε ή δεν έκανε τη συγκεκριμένη δήλωση ο Κίσινγκερ, από τη στιγμή που βλέπουμε τα υποτακτικά του να τη μεθοδεύουν με απόλυτη συνέπεια και με ακρίβεια κεραίας.
Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι μετά απ' όλα αυτά πρέπει να βλέπουμε τα συμβαίνοντα μέσα από ένα άλλο πρίσμα. Πράγματι όλα αυτά τα ανθελληνικά εγκλήματα τα κάνουν επειδή απλούστατα τους συμφέρουν και όχι επειδή απλά μπορούν. Άποψή μας λοιπόν είναι πως όλα αυτά, που κάνουν οι Γιωργάκηδες, οι Διαμαντοπούλου ή οι Κάλερ, είναι σωστά. Είναι σωστά σ' ό,τι αφορά την εξυπηρέτηση των εβραϊκών και σιωνιστικών "πιστεύω" τους. Είναι σωστά σ' ό,τι αφορά τα συμφέροντα κάποιων αμετανόητων Μακκαβαίων, οι οποίοι μισούν μέχρι θανάτου τον ελληνισμό. Είναι σωστά σ' ό,τι αφορά την εξυπηρέτηση της ιδεολογίας του Κίσινγκερ, ο οποίος είναι ο προστάτης τους, ο μέντοράς τους και ο μέγας ευεργέτης τους.
Το τραγικό γι' αυτούς είναι ότι τα κάνουν άνευ λόγου. Τα κάνουν εκ των υστέρων και άρα σε λάθος χρόνο. Στην πραγματικότητα δεν προλαβαίνουν να πάρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Όλα δηλαδή τα κάνουν ΣΩΣΤΑ για τους ΣΩΣΤΟΥΣ λόγους, αλλά δυστυχώς γι' αυτούς τα κάνουν σε ΛΑΘΟΣ χρόνο. Δεν έχει πλέον νόημα να τα κάνουν. Γιατί; Γιατί αυτό, το οποίο φοβούνταν, δεν μπορούν να το αποτρέψουν. Τι φοβούνταν; Αυτό, το οποίο είναι φανερό και γνωρίζουμε πλέον όλοι μας. Αυτό, το οποίο περιγράφει η περίφημη δήλωση του Κίσινγκερ. Φοβούνταν την "απειθαρχία" των Ελλήνων. Φοβούνταν αυτό, το οποίο μπορεί να παράγει μια απείθαρχη κοινωνία σε κατάσταση έντονης απειλής και πίεσης.
Απλά πράγματα είναι αυτά. Το αιώνιο "αλφαβητάρι" της στρατηγικής τέχνης. Από τη στιγμή που επιλέγεις ν' αλλάξεις τον παγκόσμιο σχεδιασμό της Κοινωνίας των Εθνών και να πας σε ένα ενιαίο παγκόσμιο σύστημα, πολύ σωστά κάνεις και υπολογίζεις την πιθανή απειλή από την πλευρά των Ελλήνων. Από τη στιγμή που επιλέγεις να βάλεις όλους τους λαούς μέσα σε ένα κοινό σιδερένιο "κλουβί", πρέπει να πάρεις ειδικά μέτρα, αν ανάμεσα στους λαούς αυτούς βρίσκονται και οι "σιδηροφάγοι" Έλληνες. Από τη στιγμή που επιλέγεις να ασκήσεις ενιαία παγκόσμια εξουσία, βάζοντας τους λαούς σε έναν κοινό παρανομαστή, ευνόητο είναι ότι πρέπει ελέγχεις όλα όσα τους αφορούν.
Λογικό λοιπόν ήταν αυτός ο κοινός "παρανομαστής" να τρομάζει τον Κίσινγκερ και τους ομοίους του. Φοβούνταν οι εμπνευστές της Νέας Τάξης μήπως οι Έλληνες σε κοινές συνθήκες για όλους τους λαούς "παράγουν" μια αντιδραστική άποψη, η οποία θα γίνει οδηγός για όλους τους υπόλοιπους, που βιώνουν παρόμοια προβλήματα εξαιτίας των ίδιων εξουσιαστών. Των εξουσιαστών που υπηρετεί ο Κίσινγκερ και γνωρίζει ότι εκ των δεδομένων θα έρθουν σε σύγκρουση με φαινόμενα απειθαρχίας και άρα και με τους Έλληνες.
Κατάλαβε ο αναγνώστης το πρόβλημα; Το ζητούμενο —και άμεση προτεραιότητα— για όλους αυτούς τους "αρχιτέκτονες" της εξουσίας ήταν ν' απαλείψουν κάθε πιθανότητα να υπάρχουν Έλληνες, όταν θα γκρεμίζονταν τα "στεγανά" των εθνών. Από τη στιγμή που είχαν λάβει την απόφαση να χτίσουν τη θεόρατη υπερεθνική Νέα Τάξη, έπρεπε πάση θυσία να επιλύσουν το πρόβλημα των Ελλήνων …Όπως ακριβώς ένας μηχανικός πρέπει ν' απαλείψει το πρόβλημα του νερού, που υπάρχει στον χώρο της θεμελίωσης, πολύ πριν ξεκινήσει τις υπόλοιπες κατασκευαστικές εργασίες.
Έπρεπε όλοι αυτοί να φροντίσουν να υπάρχουν μόνον αδύναμα και πειθήνια "ελληνοειδή" και όχι αναρχικοί κι ατίθασοι Έλληνες, όπως πολύ σωστά φέρεται να τους χαρακτήρισε ο Κίσινγκερ. Έπρεπε αυτοί οι Έλληνες να είχαν ήδη απαλειφθεί, όταν οι εξουσιαστές θα αποφάσιζαν να εκδηλώσουν την παγκόσμια επίθεσή τους, προκειμένου να γκρεμίσουν αυτά τα "στεγανά". Άρα, τη ΣΩΣΤΗ δουλειά, που κάνουν τώρα εις βάρος των Ελλήνων, θα έπρεπε να την κάνουν τη δεκαετία του 70 ή του 80. Να την έκαναν τότε, ώστε να μην τους έβρισκαν μπροστά τους, όταν θα είχαν ανάγκη να "πλάσουν" την ομοιογενή "σούπα" των λαών με βάση τα δεδομένα της υπερεθνικής Νέας Τάξης. Έπρεπε ήδη να την είχαν κάνει από εκείνες τις δεκαετίες, ώστε να μην τους είχαν απέναντί τους, όταν το 1991 εξαπέλυαν την παγκόσμια επίθεση …Την παγκόσμια και συνδυασμένη επίθεση του Μπους του πρεσβύτερου στο Ιράκ και του Γκρίνσπαν στην παγκόσμια οικονομία.
Το 1991 δεν έπρεπε να υπάρχουν ατίθασοι και αναρχικοί Έλληνες, γιατί εκείνοι θα αντιδρούσαν απρόβλεπτα. Εκείνοι θα εκλάμβαναν την επίθεση ως πρόκληση και θα πολεμούσαν εναντίον των επιτιθέμενων. Εκείνοι θα δημιουργούσαν την επικίνδυνη γνώση του σήμερα. Τώρα είναι πλέον πολύ αργά, γιατί στην "ωκεάνια" Νέα Τάξη σου μπήκαν αυθεντικοί ελληνικοί "καρχαρίες" και αυτοί δεν ελέγχονται, εφόσον έχουν προλάβει ν' αναπτύξουν τη γνώση τους. Όλοι αυτοί κινούνται, μετακινούνται και μπορούν να σε χτυπήσουν από παντού …και όχι μόνον από την Ελλάδα.
Ακόμα και την Ελλάδα να διαλύσεις ως κράτος, δεν θ' απαλλαγείς από τους Έλληνες. Κινούνται με την "ταχύτητα" του ιντερνετικού "φωτός" και μπορούν σε χτυπήσουν απ' οπουδήποτε μέσα στην ίδια σου τη βάση. Να σε χτυπήσουν πιο γρήγορα και πιο θανατηφόρα από τον πιο γρήγορο διηπειρωτικό πύραυλο. Γιατί; Γιατί στην κοινωνία της γνώσης, αν αυτοί έχουν προλάβει ν' αναπτύξουν τις καταστροφικές τους γνώσεις, τότε μπορούν να τις εξαπολύουν προς πάσα κατεύθυνση με απίστευτες πλέον ταχύτητες.
Αυτά, τα οποία πιθανόν να καταφέρεις με τις σημερινές σου επεμβάσεις στο ελληνικό σύστημα παιδείας, μπορεί να αφορούν σε ένα απώτερο μέλλον τα παιδιά των Ελλήνων, αλλά αυτό ελάχιστα πρέπει να σε απασχολεί, εφόσον με αυτούς θα έρθεις αντιμέτωπος και όχι με τα παιδιά τους. Με τους υπάρχοντες Έλληνες θα έρθεις αντιμέτωπος και αυτούς έπρεπε να προλάβεις πριν σε στοχοποιήσουν και ισχυροποιηθούν. Μέχρι ν' αντιμετωπίσεις τα παιδιά αυτών των Ελλήνων, θα έχεις χάσει τη μάχη και δεν θα έχει νόημα το μελλοντικό "κέρδος" της σημερινής επέμβασης.
Πού έγινε το ΛΑΘΟΣ τους; Ενώ γνώριζαν —πολύ ΣΩΣΤΑ— ότι οι Έλληνες ήταν απειλή και έπρεπε να εξουδετερωθούν με τον επίσης ΣΩΣΤΟ τρόπο, δεν κινήθηκαν εγκαίρως και άρα στο ΣΩΣΤΟ χρόνο. Καθυστέρησαν και έχασαν τις κρίσιμες δεκαετίες. Αυτό, το οποίο έπρεπε να κάνει ο επίσης δικός τους Ανδρέας Μινέικο, το άφησαν να κυλήσει στα χέρια του "επόμενου" Γιωργάκη Τσάντ. Καθυστέρησαν, προκειμένου να καταλάβουν τι ακριβώς μπορεί να "παράγει" η ελληνική κοινωνία ως απειλή, ενώ αυτό ήταν περιττό. Απλά πράγματα. Το αν σε απειλεί η ελληνική κοινωνία με ένα "πιστόλι" ή ένα "μαχαίρι" ή ένα "σφυρί", ελάχιστα σε απασχολεί, αν έχεις προλάβει να της κόψεις τα "χέρια" πριν προλάβει να το δημιουργήσει. Εκεί έκαναν το λάθος οι Εβραίοι. Ήταν άπληστοι και περίεργοι. Δεν γνώριζαν τι ακριβώς ήταν αυτή η απειλή και περίμεναν να τη δουν, θεωρώντας —εντελώς εσφαλμένα— ότι πάντα θα είχαν τα περιθώρια να την προλάβουν.
Προφανώς υπερεκτίμησαν τις δυνατότητές τους και υποτίμησαν τις δυνατότητες των Ελλήνων. "Μέθυσαν" από την ισχύ τους. Θεώρησαν πως ήταν τόσο δυνατοί, ώστε, ακόμα κι αν οι Έλληνες κατόρθωναν να δημιουργήσουν το νέο απειλητικό αντιεξουσιαστικό "μαχαίρι", θα τους το αποσπούσαν από τα "χέρια", αυξάνοντας την ισχύ του δικού τους "οπλοστασίου" στη μάχη τους εναντίον των λαών. Νόμιζαν ότι αυτό, το οποίο κατάφεραν υπέρ των συμφερόντων τους με τη φιλοσοφία των αρχαίων Ελλήνων θα το επαναλάμβαναν και με την οποιαδήποτε νέα ελληνική γνώση. Ήταν πολύ δυνατοί και πολύ "μεθυσμένοι", για να εντοπίσουν τους πραγματικούς κινδύνους.
Ό,τι έκαναν, σύντομα θ' αποδειχθεί λάθος, εφόσον στηριζόταν σε λανθασμένες εκτιμήσεις. Οι Έλληνες πρόλαβαν και δημιούργησαν τα "όπλα", τα οποία μπορούν να καταστρέψουν την Νέα Τάξη και τους Εβραίους ιδιοκτήτες της. Δυστυχώς γι' αυτούς τους τελευταίους θα επιβεβαιωθούν οι φόβοι τους. Θα αποδειχθεί ότι πολύ σωστά φοβούνταν τους απείθαρχους Έλληνες. Θα αποδειχθεί ότι πολύ σωστά και έγκαιρα εκτιμούσαν ότι θα τους δημιουργήσουν πρόβλημα σε πολύ μεγάλους και ζωτικούς για τα γεωπολιτικά τους συμφέροντα γεωγραφικούς χώρους.
Δυστυχώς γι' αυτούς ό,τι φοβούνταν θα το βρουν μπροστά τους. Για ό,τι φοβούνταν είχαν δίκιο, αλλά αυτό πλέον δεν φτάνει. Δεν πρόλαβαν να κάνουν αυτά τα οποία έπρεπε να κάνουν —και τα γνώριζαν— και δυστυχώς τώρα είναι πλέον αργά για να τα κάνουν. Οι Έλληνες έχουν ήδη "παράγει" τη γνώση, η οποία θα τους επιτρέψει να επηρεάζουν τον περίγυρό τους και κατ’ επέκταση τα συμφέροντα των Πλανηταρχών. Οι Έλληνες δεν είναι απλά αήττητοι …Οι Έλληνες είναι νικητές, όπως φοβούνται όλοι αυτοί. Οι Έλληνες στην πραγματικότητα έχουν νικήσει πριν καν ξεκινήσει η μάχη. Το "θηρίο" επέστρεψε και απλά απέδειξε τα αυτονόητα γι' αυτό. Σε νικά πριν καν σκεφτείς ποιο είναι το πεδίο της μάχης και πώς πρέπει ν' αγωνιστείς εναντίον τους. Το πιο γρήγορο και θανατηφόρο "θηρίο" στην ιστορία της ανθρωπότητας επέστρεψε πιο εξελιγμένο από ποτέ. Ο ελληνισμός επέστρεψε για να συγκρουστεί με τον προαιώνιο εχθρό του.
Ο Σιωνισμός έχει ήδη χάσει τη μάχη και απλά δεν γνωρίζει ότι είναι νεκρός. Δεν έχει συνειδητοποιήσει τι έχει γίνει. Η ελληνική "λάμα" του έχει κόψει τόσο γρήγορα το κεφάλι, που δεν κατάλαβε ούτε ο ίδιος ότι αποκεφαλίστηκε. Ακόμα κι αν ένιωσε ήδη το "χτύπημα", δεν κατάλαβε ότι αυτό ήταν ένας θανατηφόρος ακρωτηριασμός. Τώρα απλά παρακολουθούμε το τέρας του Σιωνισμού να παριστάνει τον αγωνιζόμενο, αγνοώντας ότι η αιμορραγία είναι απλά θέμα χρόνου να τον σκοτώσει. Βλέπουμε τα σκουπίδια τύπου Τρισέ και Στρος Καν να περιφέρονται σαν Πλανητάρχες, ενώ η τραγωδία, που τους αφορά, έχει ήδη "γραφτεί". Βλέπουμε "ζόμπι" της εξουσίας, που αγνοούν ότι είναι ήδη "νεκροί". Αγνοούν ότι δεν διαφέρουν σε τίποτε από τον πραγματικό νεκρό "οδηγό" τους Χόλμπρουκ.
Αυτό βέβαια είναι και το αισιόδοξο μήνυμά μας ενόψει των φετινών Χριστουγέννων. Στην πιο άσχημη για τους Έλληνες περίοδο, θέλουμε να τους στείλουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας και χαράς. Σε μια Ελλάδα βυθισμένη στην απελπισία και την κατήφεια, θέλουμε ν' ανοίξουμε ένα πραγματικό "παράθυρο" ελπίδας. Είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι αυτά θα είναι τα τελευταία φτωχά και μίζερα Χριστούγεννα για τον ελληνισμό. Αυτό, το οποίο ισχυριζόμαστε, δεν είναι "κούφιος" λόγος παρηγοριάς. Προφήτες δεν είμαστε, αλλά έχουμε γνώσεις, για να μπορούμε να κάνουμε ασφαλείς προβλέψεις. Το λάθος, το οποίο έκαναν οι ισχυροί, θα το πληρώσουν. Θέμα χρόνου είναι να "επιστρέψουν" οι Έλληνες. Θέμα χρόνου είναι ν' ανακτήσουν την υψηλή θέση που τους ανήκει ανάμεσα στους λαούς.
Μετά από μια δύσκολη και άδοξη πορεία αιώνων είναι θέμα χρόνου η ολική επαναφορά τους. Οι Έλληνες θα νικήσουν τους εχθρούς τους. Εχθρούς, οι οποίοι θα πληρώσουν ακριβά την αλαζονεία και την αμετροέπειά τους. Εχθρούς, οι οποίοι —ακόμα και σήμερα— τους διαβάλουν και τους πολεμούν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Πλανήτη. Εχθρούς, οι οποίοι αμφισβητούν ακόμα και την αυθεντικότητα της καταγωγής τους. Εχθρούς, οι οποίοι, όταν δεν τους δείχνουν το "δάκτυλο" της Αφροδίτης, τους διαβάλουν και τους προσβάλουν στα δικά τους διεθνή ΜΜΕ. ΜΜΕ, τα οποία κατά σύμπτωση είναι στο σύνολό τους εβραιοκρατούμενα.
Όλα αυτά για εμάς είναι θέμα χρόνου να τελειώσουν. Είμαστε σίγουροι ότι οι σύγχρονοι Έλληνες στο άμεσο μέλλον δεν θα έχουν καν την ανάγκη να συνδέονται με τους αρχαίους προγόνους τους, για ν' αποδείξουν την ελληνικότητά τους. Γιατί; Για έναν πολύ απλό λόγο. Θα αποδειχθούν ανώτεροι από εκείνους …Θα αποδειχθούν ικανότεροι από εκείνους …Θα δώσουν λύσεις εκεί όπου απέτυχαν οι προγονοί τους. Θέμα χρόνου είναι ν' ανοίξουν τα "χαρτιά" των Ελλήνων.
Η μέχρι τώρα απόκρυφη γνώση δεν θα παραμείνει τέτοια για πολύ καιρό ακόμα. Έφτασε η ώρα ν' αποκαλυφθεί. Η γνώση, την οποία οι Έλληνες θα χαρίσουν ο ένας στον άλλο και όλοι μαζί στην ανθρωπότητα. Η γνώση, την οποία οι Εβραίοι έπρεπε να προλάβουν να σταματήσουν στην ανάπτυξή της ...και δεν πρόλαβαν …Η γνώση, η οποία θα εγκλωβίσει για πάντα τους εκ νέου διωκόμενους Εβραίους στην "έρημο" της απαξίας και της αφάνειας και του "θανάτου" και θα βοηθήσει τους Έλληνες να επιβιώσουν για χιλιάδες χρόνια …Η γνώση της τελικής νίκης και της αιώνιας Δόξας. Οι λαοί θα σωθούν από την εβραϊκή τοκογλυφική "μάστιγα", γιατί έφτασε η ώρα της σωτηρίας.


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ
Δημιουργός της Θεωρίας του Υδροχόου
http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/

Η ΚΥΠΡΟΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .......


Η ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

0


Όχι μόνο η κυβέρνηση Χριστόφια αλλά ολόκληρο το πολιτικό κατεστημένο της υποχώρησης οδηγούν το τόπο από το κακό στο χειρότερο.
Στο εθνικό θέμα ακολουθούν μια πορεία ολέθρου που χαράχτηκε σε άλλες εποχές και άλλα γεωπολιτικά δεδομένα . Ενώ θα ήταν δυνατή η χάραξη μιας νέας στρατηγικής αντεπίθεσης και απελευθέρωσης στα πλαίσια των νέων δεδομένων της συμμετοχής μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κατρακυλούν στο ραγιαδισμό μέσα από τον ολισθηρό κατήφορο των συνεχών υποχωρήσεων.
Στο τομέα της οικονομίας τα πράγματα είναι χειρότερα . Η κρίση που προκάλεσε το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα , αποκάλυψε ότι η οικονομία της Κύπρου στερείτο θεμελίων και δομών ικανών να ανθέξουν σε οποιαδήποτε κρίση. Ένας χρόνος κρίσεως ήταν αρκετός για να επιφέρει καταστροφικούς κλυδωνισμούς που θα μας υποχρεώσουν να καταφύγουμε στους διεθνής τοκογλύφους με όρους όχι μόνο οικονομικής υποδούλωσης αλλά και εθνικής υποτέλειας.
Στο θέμα της κοινωνίας και της ποιότητας της ζωής παρατηρείται μια απερίγραπτη υποβάθμιση . Την πολιτισμική αποξήρανση επικαλύπτει μια θριαμβέυουσα μετριότητα που κυριαρχεί παντού. Ο ρυπαρός χαφιές , το γλοιώδες κομματόσκυλο , ο διεφθαρμένος δημόσιος υπάλληλος , ο αδίσταχτος χρηματοθήρας του υποκόσμου, ο πολιτικός των υπογείων διασυνδέσεων με την πλουτοκρατία και ο δουλοπρεπής πολίτης , είναι οι τύποι που παρελαύνουν στη σκηνή της εθνικής παρακμής.
Στο θέμα της παιδείας , της δημοκρατίας και των θεσμών, δεν τίθεται καμία πρόταση βελτίωσης των πραγμάτων .Η διανόηση είναι ανύπαρκτη , τα σχολεία και τα πανεπιστήμια παράγουν δημόσιους υπαλλήλους και κομματόσκυλα, ο λαός αδιαφορεί . Καμία πρόταση , καμία σκέψη , καμία αμφισβήτηση , σαν να εκτείνεται γύρω μας ένα απέραντο νεκροταφείο.
Λαός και πολιτικοί βράζουν στο ίδιο καζάνι της παρακμής και της ερείπωσης των αξιών και των σκοπών.
Τούτο το κατάντημα, σύμφωνα με τη δική μας θεώρηση, είναι επακόλουθο της έλλειψης πολιτισμικού βάθους . Λείπει ο ρωμαλέος τύπος ανθρώπου, λείπει η παιδεία που θα σφυρηλατούσε αυτό τον άνθρωπο , μέσα στο πνεύμα μιας υψηλής τέχνης και διανόησης. Αν δεν βρούμε αυτή τη παιδεία , αν δεν επαναφέρουμε στη ζωή, τις αξίες της δυνάμεως και της εσωτερικής ελευθερίας που απωθεί και καταβαραθρώνει κάθε τι το νοσηρό , το άρρωστο , το καχεκτικό , το δουλοπρεπές και χαμερπές , τότε η κοινωνία θα βουλιάζει ολοένα μέσα στο βούρκο. Αυτό τον άνθρωπο θέλουμε να επαναφέρουμε στη ζωή και την ιστορία αναβιώνοντας τις αξίες της αρχαίας Ελλάδος. Εκεί είναι η ρίζα του μεγαλείου μας και του λαμπρού μέλλοντος μας.
Η πολιτική χωρίς τον πολιτισμό και τη παιδεία που τον αναπαράγει είναι η τέχνη των λωποδυτών να διαχειρίζονται τους σκλάβους.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ

"Αυτοδιάθεση" για ένωση με την Αλβανία (από το "εν κρυπτώ)

Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010

Tου Γιώργου Δελαστίκ

Περιπετειώδεις και άγνωστης έκβασης ενδέχεται να αποδειχθούν οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης στο Kόσοβο, μετά τις βουλευτικές εκλογές της περασμένης Kυριακής, τις πρώτες που διεξήχθησαν μετά την αμφιλεγόμενη ανεξαρτητοποίηση αυτής της πρώην σερβικής επαρχίας. Kανένα κόμμα δεν συγκέντρωσε απόλυτη πλειοψηφία εδρών. Tο πρώτο κόμμα, το Δημοκρατικό Kόμμα του απερχόμενου πρωθυπουργού Xασίμ Θάτσι, πήρε το 33,5% των ψήφων υπερτερώντας κατά δέκα ολόκληρες εκατοστιαίες μονάδες της Δημοκρατικής Eνωσης Kοσόβου που βγήκε δεύτερο κόμμα με 23,6% έχοντας επικεφαλής τον Iσά Mουσταφά, δήμαρχο της πρωτεύουσας Πρίστινα. Δυναμική είσοδο στη Bουλή έκανε το κίνημα «Aυτοδιάθεση» με ηγέτη τον Aλμπίν Kούρτι, που πρωτοεμφανίστηκε στον κομματικό στίβο και κατέκτησε κατευθείαν την τρίτη θέση με 12,2%, απειλώντας να τινάξει στον αέρα το πολιτικό σκηνικό του Kοσόβου στο εγγύς μέλλον.

Κρατούμενος
Ξεπέρασε το 10% και το κόμμα του πρώην πρωθυπουργού του Kοσόβου Pαμούς Xαραντινάς, ο οποίος βρίσκεται κρατούμενος στη Xάγη όπου δικάζεται για εγκλήματα πολέμου από το δικαστήριο του OHE. Kαταφέρνοντας να υπερβεί το υψηλό όριο του 5% «τρύπωσε» στο κοινοβούλιο και ένας ζάπλουτος Kοσοβάρος επιχειρηματίας με ελβετικό διαβατήριο ονόματι Mπετζέτ Πατσόλι, ο οποίος ηγείται του κόμματος Συμμαχία για ένα Nέο Kόσοβο που φυσικά ίδρυσε ο ίδιος και το οποίο στρέφεται αποκλειστικά γύρω από το άτομό του.

O σχηματισμός κυβέρνησης στο Kόσοβο είναι, προφανώς, κάτι που αφήνει αδιάφορους τους μη άμεσα ενδιαφερόμενους Eυρωπαίους. Σε κρατικό επίπεδο, μόνο η Aλβανία και η Σερβία, λίγο και η ΠΓΔM, έχουν άμεσο συμφέρον να παρακολουθούν τις εκεί εξελίξεις αναφορικά με το σχηματισμό και τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Πόσο μάλλον που η πολιτική κουλτούρα των Aλβανών συμπεριλαμβάνει ατελείωτους καβγάδες, παζάρια, χρηματικές και πολιτικές συναλλαγές χωρίς αρχές και όρια - εν ολίγοις κυβέρνηση θα σχηματιστεί οπωσδήποτε στο Kόσοβο και η σύνθεσή της δεν θα προκαθορίζει σε τίποτα τις ιδεολογικοπολιτικές κατευθύνσεις της πέραν της νομής της εξουσίας και του διαμοιρασμού των υλικών αγαθών που αυτή συνεπιφέρει.

Aντιθέτως, ενδιαφέρον παρουσιάζουν κάποιες συγκαλυμμένα απειλητικές δηλώσεις του Xασίμ Θάτσι, στον απεσταλμένο της γερμναικής Frankfurter Allgemeine που αφορούν την Eυρώπη και τα Bαλκάνια.

H άρνηση πέντε χωρών της E.E. να αναγνωρίσουν το Kόσοβο ως ανεξάρτητο κράτος (Eλλάδα, Kύπρος, Iσπανία, Pουμανία, Σλοβακία) «δίνει ώθηση στα εθνικιστικά αισθήματα στο Kόσοβο» είπε ο Θάτσι. Δεν σταμάτησε εκεί.

Προειδοποίησε «τα κράτη της E.E. που δεν μας αναγνωρίζουν» να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατό σε αναγνώριση του Kοσόβου «επειδή περαιτέρω δισταγμοί στην ενσωμάτωση της χώρας του στη Δύση απειλούν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή» αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

«Aν η E.E. δεν ενεργήσει γρήγορα, μπορεί η απάντησή της να έρθει πολύ αργά», είπε ο Θάτσι. Kαι όταν ο Γερμανός δημοσιογράφος τον ρώτησε τι εννοεί με αυτό, ο Kοσοβάρος πρωθυπουργός απάντησε ότι «αν τίποτα δεν κινηθεί, θα μπορούσαν στο μέλλον να καθορίζουν ποια θέματα βρίσκονται στην ατζέντα του Kοσόβου άλλοι παράγοντες, όχι πλέον η E.E.».

Προτεκτοράτο των HΠA
O Θάτσι εννοεί φυσικά ότι οι «άλλοι παράγοντες» θα είναι οι Aμερικανοί. «H αμερικανική οικονομική και πολιτική επιρροή στο Kόσοβο δεν έχει όμοιά της» γράφει η απεσταλμένη της γαλλικής Le Monde στην Πρίστινα. «H πρεσβεία των HΠA είναι εντυπωσιακή, έχει καμιά εξηνταριά (!) διπλωμάτες έναντι δύο που έχει η Γαλλία», σημειώνει με νόημα η Γαλλίδα δημοσιογράφος, υποδηλώνοντας ότι η αμερικανική πρεσβεία στο Kόσοβο είναι κέντρο άλλων δραστηριοτήτων - προφανώς κατασκοπίας, χωρίς να το λέει - σε όλα τα Bαλκάνια.

«H ενσωμάτωση του Kοσόβου στο NATO και την E.E. είναι η αποστολή που μου μένει να εκπληρώσω» της λέει ο Θάτσι. «Στο γραφείο του, όμως, ψάχνει κανείς μάταια να βρει ένα ευρωπαϊκό σύμβολο. Στην είσοδο θρονιάζονται μεγαλοπρεπώς η σημαία του Kοσόβου και εκείνη των... HΠA», σημειώνει η δημοσιογράφος της Le Monde.

«Aυτοδιάθεση»
Tο πραγματικά νέο φαινόμενο όμως αυτών των εκλογών είναι η εμφάνιση και η εκλογική επιτυχία με 12,2% του κινήματος «Aυτοδιάθεση» εξαιτίας των θέσεων που αυτό πρεσβεύει.

Σπάζοντας όλα τα πολιτικά ταμπού στο Kόσοβο, η «Aυτοδιάθεση» τάσσεται υπέρ της άμεσης αποχώρησης όλων των ξένων στρατευμάτων από το Kόσοβο, υπέρ της κατάργησης του «Συντάγματος Aχτισάαρι» και της ανακήρυξης του Kοσόβου σε καθαρά αλβανικό κράτος, υπέρ της απομάκρυνσης όλων των ξένων οργανώσεων - με μυστήριους συχνά ρόλους - που έχουν εγκατασταθεί εκεί. Tο σημαντικότερο από όλα είναι ότι η «Aυτοδιάθεση» τάσσεται χωρίς περιστροφές υπέρ της ένωσης του Kοσόβου με την Aλβανία σε ένα ενιαίο αλβανικό κράτος.

Tο γεγονός ότι ένα κόμμα με αυτές τις «εξτρεμιστικές» για το Kόσοβο θέσεις προβλήθηκε τις τελευταίες ημέρες εντυπωσιακά από τον γερμανικό Tύπο, δεξιό και σοσιαλδημοκρατικό, μας προκαλεί την εντύπωση ότι το επόμενο διάστημα θα χρειαστεί να ασχοληθούμε περισσότερο με την «Aυτοδιάθεση».

Κραυγαλέα νοθεία
H κατανομή των εδρών στο 120μελές κοινοβούλιο του Kοσόβου δεν είχε ανακοινωθεί μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές. Θα υπάρξουν επίσης αμφισβητήσεις, νομικά βάσιμες, για αρκετές έδρες, όπου ιδίως το κόμμα του Θάτσι προχώρησε σε κραυγαλέα νοθεία.

Σε εκλογικό τμήμα «τα ψηφοδέλτια στην κάλπη ήταν περισσότερα από τις υπογραφές των ψηφοφόρων στις εκλογικές καταστάσεις» αναφέρει χαρακτηριστικά ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας στην Πρίστινα.

Σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις παρουσιάστηκε να έχει ψηφίσει το 94% των ψηφοφόρων (τη στιγμή που ο γενικός μέσος όρος συμμετοχής στις εκλογές ήταν μόλις 47,8%) και κατά «σύμπτωση» το ποσοστό του Θάτσι στα εκλογικά αυτά τμήματα ήταν... 92%.

O Θάτσι θα πάρει το πολύ 40 έδρες με το αποτέλεσμα που έφερε, οπότε θα του λείπουν τουλάχιστον 20 για να σχηματίσει κυβέρνηση. Eκπρόσωποι των τριών μεγαλύτερων κομμάτων μετά από εκείνο του Θάτσι (Δημοκρατική Eνωση, Aυτοδιάθεση, Συμμαχία για το Mέλλον του Kοσόβου) έσπευσαν να δηλώσουν μετά τις εκλογές ότι δεν προτίθενται να συνεργαστούν με το Δημοκρατικό Kόμμα του Θάτσι.

Aν όντως ισχύσει αυτό, τότε οι μοναδικοί δυνάμει σύμμαχοι που απομένουν στον Θάτσι είναι ο Eλβετοκοσοβάρος επιχειρηματίας Πατσόλι, που θα πάρει γύρω στις 8 έδρες και οι... Σερβοκοσοβάροι, των οποίων ο κύριος όγκος δεν ψήφισε στις εκλογές, αλλά το Σύνταγμα του Kοσόβου που έφτιαξε ο Φινλανδός Aχτισάαρι προβλέπει γι’ αυτούς υποχρεωτικά 10 έδρες από τις 120, έστω και αν ψήφισαν... δέκα Σερβοκοσοβάροι ψηφοφόροι!

Eυρω-ομόλογα ή πώς η Ευρώπη σώθηκε από τις εισηγήσεις Γιωργάκη!! (από το epirus-ellas)


Απόψεις: Ευρώ-ομόλογα ή η ελίτ χάνει ένα δωρεάν γεύμα!


From HEIL GAP
Η Καγκελάριος της Γερμανίας Angela Merkel, που υποστηρίζεται και από άλλους Ευρωπαίους ηγέτες κατάφεραν την Πέμπτη να σταματήσουν την οικονομική καταστροφή για εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρη τη ζώνη του ευρώ, ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΣ την εισαγωγή των ευρωομολόγων και την επέκταση της τράπεζας 750 δισεκατομμύρια ταμείου διάσωσης του ευρώ στη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες .

Αν και η οικονομική κατάρρευση έχει παρεμποδιστεί, το ζωτικό όμως θέμα για το πώς να επιστρέψει η Ευρώπη στην ανάπτυξη πρέπει να αντιμετωπιστεί τώρα. Αυτό είναι βέβαιο , ότι θα τεθούν πολύ σκληρά ερωτήματα για το πώς θα πρέπει διαχειριστεί το νόμισμα του ευρώ.
Αλλά η επιτυχία της Μέρκελ σε μια κρίσιμη σύνοδο κορυφής αποδεικνύει ότι ΥΠΑΡΧΕΙ πολιτική ηγεσία της Ευρώπης και είναι ΙΚΑΝΗ να αντιμετωπίσει τα θεμελιώδη οικονομικά προβλήματα που μαστίζουν την...
 ευρωζώνη.

Φυσικά τα ΓΑΠ-ευρωομόλογα καθώς και ένα μεγαλύτερο ταμείο διάσωσης που απαιτείτο από την οικονομική ελίτ ( βλέπε δημοσίευμα hellenicrevenge για ΣΟΡΟΣ ..… Αλλά ο Σόρος δεν αναφέρει αυτό ως απόλυτα βιώσιμη λύση. Αντιθέτως , προτείνει, ότι θα πρέπει να εισαχθούν ευρωομόλογα. ……..) θα είχε οδηγήσει σε ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ για την ευρωζώνη.
Οι οικονομίες της ευρωζώνης βαθιά βυθισμένες σε μια κρίση χρέους, που ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ από την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΝ ΤΟΚΟΥΣ για αστρονομικές ποσότητες των κλασματικών-αποθεμάτων του τραπεζικού χρέους που έχει σαν βασική του ισορροπία ΤΩΡΑ ΠΙΑ μια ηγεμονία του χρέους έναντι κάθε άλλης εθνικής κοινωνικής πολίτικης πολιτιστικής ανθρωπιστικής ανάγκης από τα κοινοβούλια, της Ελλάδας και Ιρλανδίας πρωτίστως και τα οποία ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ τους φορολογούμενους να παραλάβουν τον παραφουσκωμένο λογαριασμό των τραπεζών .

Για να χρηματοδοτήσουν τις πληρωμές τόκων για το γιγαντιαίο χρέος ιδιοκτησίας, οι κυβερνήσεις έχουν ΕΦΕΥΡΕΙ την θέσπιση των φορολογικών μέτρων ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ, και, κατ 'ουσία, «ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ» των φόρων και των περιουσιακών στοιχείων των ΠΡΟΔΟΜΕΝΩΝ από τις ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ τους χωρών για λογαριασμό των τραπεζών, των ομολογιούχων και hedgefunds και των διαφόρων ιδιωτών επενδυτών τους.
Η εισαγωγή των ευρωομολόγων και bailouts ( απαλλαγή από υποχρεώσεις με εκχώρηση νομής ) θα χρησίμευε μόνο για να αυξηθεί η ικανότητα των οικονομικών ελίτ να απορροφούν χρήματα για τις παρείσακτες οφειλές από κάθε χώρα, αλλά πλέον και από την Γερμανία, και έτσι να ΕΜΒΑΘΥΝΕΙ η οικονομική κρίση .
Δουλειές και προτάσεις του εθνοπροδοτη ΓΑΠ και του κυρίου Σορος . Να όμως που το άλλο μέλος της λέσχης Bilderberg η Γερμανίδα καγκελάριος δεν τσίμπησε , ίσως γιατί έχει ένα περίεργο σύμπλεγμα και της αρέσει να βρίσκεται το κεφαλάκι της πάντα σταθερά κολλημένο επάνω στον λαιμό της .

Και τώρα όπως καταλαβαίνουμε αφού ο ΓΑΠας δεν κατόρθωσε τελικά να κάνει την κρίση ευκαιρία , πολύ σύντομα τα αφεντικά του θα του δώσουν το διαβατήριο στο χέρι και άντε στο κακό .
Τώρα να του πω να μας γράφεις ΓΑΠα , αν και διατηρώ κάποιες αμφιβολίες για το κατά πόσον γνωρίζει γραφή . Να μωρέ , επειδή είναι της διασποράς το λέω , και όχι για τίποτα άλλο .
Να δούμε όμως αργότερα πως θα λειτουργήσει η ελεύθερη και εντιμότατη δικαιοσύνη , γιατί πολλά είναι τα εγκλήματα που έχουν γίνει τελευταία .
Επειδή όμως είναι τόσο πολύ μεγάλο το πόσον του κεφαλαίου που απαιτείται για επενδύσεις σε θέσεις εργασίας και η εγχώρια κατανάλωση έχει ήδη αποστραγγιχτεί από την οικονομική ελίτ σε ένα πολύ γρήγορο ρυθμό, με μια ολοκληρωτική οικονομική κατάρρευση θα μπορούσε, στην πραγματικότητα, έχει προκύψει ακόμη περισσότερο χρέος.

Ήδη, εκατομμύρια νέοι άνθρωποι δεν έχουν δουλειά: δεν υπάρχουν χρήματα για την εκπαίδευση, δεν έχουμε χρήματα για τις συντάξεις ή παροχές κοινωνικής πρόνοιας. Αλλά αν ο φαύλος κύκλος του χρέους δεν είχε διακοπεί την Πέμπτη στις Βρυξέλλες και δεν είχε μπλοκάρει την εισαγωγή των ευρωομολόγων και ένα διευρυμένο ταμείο διάσωσης, η ανεργία, η φτώχεια και η δυστυχία θα είχαν αυξηθεί.
Στις Βρυξέλλες, η Μέρκελ και οι ηγέτες συμφώνησαν σε μια «διαρκή κρίση ή μηχανισμός διάσωσης" να εισαχθεί το 2013. Αυτό θα απαιτήσει μια αλλαγή στη Συνθήκη της Λισαβόνας και των ψηφοφόρων θα γίνει σίγουρα ζητώντας δημοψήφισμα .
Το ίδιο το όνομα του ταμείου - «μόνιμος μηχανισμός κρίση» - υπογραμμίζει παραλογισμό του . ΑΚΟΥ ΕΚΕΙ ΜΟΝΙΜΟΣ . Η «μόνιμη κρίση» προκύπτει μόνο από το γεγονός ότι το κεφάλαιο είναι "μόνιμο" και θα αναρροφάται από πραγματικές οικονομίες για να πληρώσει το χρέος κλασματικών τραπεζικών αποθεματικών από το μηχανισμό των φορολογικών προϋπολογισμών και τα ταμεία διάσωσης τράπεζας, όπως τον μόνιμο μηχανισμό αντιμετώπισης κρίσεων.
ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚ@Τ@ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΔΩΡΟΥ .

Το αποτέλεσμα αυτό είναι το «διαρκή κρίση» των οικονομιών και σκλαβιά στο χρέος στην καθοδική πορεία καταδίκης που φαίνεται ότι τελειώνει μόνο όταν η ελίτ δώσει το εναρκτήριο λάκτισμα για τεράστια πολέμους. ( παλιά και δοκιμασμένη συνταγή ) . Η Μέρκελ όμως κατάφερε να επιβάλει αυστηρές ΠΛΕΟΝ προϋποθέσεις για τις χρηματοπιστωτικές αγορές και για την πρόσβαση στο νέο ταμείο «μόνιμη κρίση". Υπάρχουν ακόμη και μέτρα που θα επιτρέψουν στις κυβερνήσεις να αναγκάσουν τους κατόχους ομολόγων να σταματήσουν τις απαιτήσεις τους για τα άνευ αξίας χρεόγραφα τους. Αγορασμένα στο «μισό» της άξιας τους όπως μας πληροφορεί και ο κ. Χατζάρας στο δελτίο των έντεκα . Αυτή είναι η προφανής λύση σε αυτή την « κρίση » και σίγουρα θα εφαρμοστεί σε κάθε πραγματικά λειτουργική δημοκρατία που καθοδηγείται ΜΟΝΟ από την πραγματική οικονομία .

Ναι για τις ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ ΜΟΝΟ μιλάμε . Ενώ η οικονομική ελίτ που έχει βρει ένα πολύ κερδοφόρα «πρότυπο για απάτη» και «απαλλοτρίωση», μπορεί να λειτουργήσει μόνον εφόσον μπορεί να πάρει τον έλεγχο των μέσων ενημέρωσης ( συν διαδίκτυο ) και επίσης να βρει αρκετά διεφθαρμένους ή ανίκανους πολιτικούς , όπως στο κόμμα του Fianna Fail στην Ιρλανδία. και φυσικά το πασοκ μαζι με τα αριστεροδεξια δεκανίκια του στην χώρα μας .
Στις Βρυξέλλες, η ελίτ έχει χτυπήσει σαφώς επάνω σε μια ατσάλινη πολιτικό με τη μορφή της Μέρκελ ( μην γελάτε γιατί έτσι ακριβώς αποδεδείχθηκε προχθές ). Ενώ εκατομμύρια Ευρωπαίοι μπορούν να ανασάνουν με ανακούφιση επειδή υπάρχουν ακόμα μερικοί άνθρωποι με χαρακτήρα και αρμοδιότητες, οι οποίοι δεν μπορούν να αγοραστούν, να δωροδοκηθούν ή να εκφοβίζονται, και οι οποίοι  έμειναν ακόμη σε θέσεις εξουσίας στην ευρωζώνη . Στην δε οικονομική ελίτ θα πρέπει να αναρωτιούνται πού θα βρουν να κατασπαράξουν το επόμενη δωρεάν γεύμα τους.

Η Ελλάδα μας έχει ήδη σχεδόν ξεκοκαλιστεί από την οικονομική ελίτ και το ΔΝΤ / ΕΕ και η μικρή Ιρλανδία, με τέσσερα εκατομμύρια ανθρώπους παρά-δίπλα από μας στη γραμμή για το ΔΝΤ / ΕΕ σε ένα φορολογικό καθεστώς λιτότητας για λογαριασμό των κατόχων ομολόγων. =
Επιτέλους είναι αναγκαία και η πολιτική αντίσταση στον μηχανισμό ληστείας των τραπεζών που αυξάνεται, κάνοντας μια επιδρομή ολοένα και πιο επικίνδυνη στα κεφάλια των φορολογούμενων. Στο Ηνωμένο Βασίλειο έγινε μια περικοπή του προϋπολογισμού κατά 40%, η μεγαλύτερη μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν τα δισεκατομμύρια που χορηγεί στις τράπεζες για κλασματικό αποθεματικό, ( τα χρέη της λογιστικής ).

Η οικονομική ελίτ, επίσης, εκπροσωπούμενη από ιδρύματα όπως η BMW το θεμέλιο της οικογένειας Quandt της και με μαριονέτες όπως ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου , που πίεσε εξ ισου σκληρά με τον ΓΑΠα για την ευρωομόλογα. αλλά που αντιμετωπίζουν σήμερα έναν προϋπολογισμό λιτότητας ακόμη και στην Γερμανία και έτσι φαίνεται πια ότι η μόνη βραχυπρόθεσμα πηγή των μετρητών για την οικονομικό ελίτ είναι τώρα η ΕΚΤ. (ευρωπ.κεντρ.τραπεζα )
Την Πέμπτη, η ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι θα είναι διπλάσια σχεδόν η κεφαλαιουχική της βάση από € 5,8 δις ευρώ σε € 10.8 δισεκατομμύρια από το τέλος του 2012, προκειμένου να διατηρήσουν την αγορά ομολόγων από χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία. Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να χρηματοδοτήσουν το νομοσχέδιο = 5 δισεκατομμύρια ευρώ = μέσω των διαφόρων κεντρικών τραπεζών τους. Με διορατικότητα, Raiffeisen Bank στην Αυστρία παραιτήθηκε από το μερίδιό της στην εθνική κεντρική τράπεζα αυτό το καλοκαίρι, αφήνοντας στους αυστριακούς φορολογούμενους να πληρώσουν το σύνολο του νομοσχεδίου ΕΚΤ.

Ενώ η Σύνοδος Κορυφής των Βρυξελλών μπορεί να μείνει στην ιστορία ως το Στάλινγκραντ της οικονομικής ελίτ, όταν το ποσό της προκαταβολής των στρατευμάτων τους από τις επιδρομές των τραπεζιτών και των κατόχων ομολογιών τελικά σταματήσει, η νίκη όμως θα είναι εξασφαλισμένη όταν η οικονομία θα είναι καθαρά πλέον προσανατολισμένη στην ανάπτυξη. Σκληρές αποφάσεις για το ευρώ θα πρέπει να ληφθουν ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ μετάβαση και οποιαδήποτε επιστροφή στην αειφόρο ανάπτυξη. ( αειφόρος ανάπτυξη = σχήμα λόγου ) ( ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ).
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το ευρώ νόμισμα με περιορισμένο χώρο εμπόδισε χώρες όπως η Ελλάδα από την υποτίμηση του νομίσματος και την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητάς τους, και έτσι την δημιουργία θέσεων εργασίας και τη δημιουργία εσόδων. Αν και το πρόβλημα αυτό έχει ξαναπαρουσιαστεί από το σύνολο των αρθρογράφων της όμορφης πατρίδας μας .

Και να αποφασιστεί ταυτοχρονως εάν θα επιτραπεί σε χώρες να φύγουν από την ευρωζώνη ή να λειτουργήσουν περίπου με τα αντίστοιχα των προ του ευρώ περιφερειακών τους νομισμάτων, και εάν παράλληλα με κάτι τέτοιο, οι χώρες αυτές θα βυθιστούν σε χρέος ΒΑΘΥΤΕΡΟ παρά ποτέ η ΟΧΙ . ( πρόβλημα )
Η πρόσφατη ενίσχυση της Γερμανίας οφείλεται σε περισσότερες επενδύσεις και περισσότερα χρήματα για την εγχώρια κατανάλωση και είναι ευπρόσδεκτη. Όμως πολλές χώρες της ευρωζώνης όπως η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Ελλάδα θα καταρρεύσουν στη σκλαβιά χρέους προς τις τράπεζες και είναι σίγουρο ότι θα καταστεί πιο δύσκολο για τη Γερμανία να εξάγει περιμετρικά προς αυτές τα αγαθά της στο μέλλον - και έτσι κάτι τέτοιο θα απειλήσει και την οικονομική της ευρωστία .

Είναι σαφές ότι η παρούσα ιδεολογία του ευρώ θα πρέπει να εγκαταλειφθεί. Οι χώρες πρέπει να ΕΧΟΥΝ τη δυνατότητα ΕΚΛΟΓΗΣ να φύγουν ή και να υποτιμήσουν το νόμισμά τους ή να θεσπίσουν περιφερειακά νομίσματα πράγμα που ΕΑΝ γίνει με οικονομικούς όρους εθνικού και κοινοτικού συμφέροντος τότε και θα επιτρέψει την ανάπτυξη και την ανάκαμψη.
Εκατομμύρια νέοι σε όλη την Ευρώπη δεν έχουν δουλειά ή ακόμα και τις προοπτικές της ιδίας της εκπαίδευσης τους εξαιτίας της ανικανότητας και της διαφθοράς των ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΩΝ από τις πολιτικές και οικονομικές ελίτ
και ΑΡΚΕΤΟΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΠΟΥ Η ΑΠΑΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕΣΤΩΣ έχουν συλληφθεί επί «ΕΡΓΟΥ ΕΥΡΩ». Εκατομμύρια είναι οι άνεργοι. Εκατομμύρια πρέπει να ζήσουν από τις συντάξεις και τις άλλες παροχές πείνας.

Και από την άλλη η κατασπατάληση των εθνικών μας πόρων από τους διαπλεκομενους και η δωρεάν περίθαλψη εκατομμυρίων λαθραίων εισβολέων .
Το να συνεχιστεί αυτό είναι απολύτως απαράδεκτο.
Στην άλλη δε άκρη του κόσμου η οικονομία της Κίνας ΑΝΘΕΙ , επειδή η κυβέρνηση δημιουργεί χρήματα χωρίς κρατήσεις για «μαϊμουδίστικα» χρέη και ΟΧΙ ΜΟΝΟ λογω των χαμηλών ημερομισθίων όπως διαλαλούν στην αδελφότητα των 7 καναλιών . Γιατί το ΧΑΡΑΤΣΙ οδηγεί μόνο στην ΥΠΑΝΑΠΤΥΞΗ .
Οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη μπορεί να πράξουν το ίδιο, αλλά και να χορηγήσουν απευθείας τα χρήματα που θα ρέουν προς τον πολιτισμό, δημοτικά έργα, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για την αναζωογόνηση των κοινωνιών τους, να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και ανάπτυξη.

Αλλά και μια πρόταση δική μου . Ας ακλουθούσε για λίγο καιρό η αδύναμη Ευρώπη το παράδειγμα της προπολεμικής Γερμανίας με το «χρήμα – κουπόνια» για δημόσια και ιδιωτικά έργα . (Ένα δισεκατομμύριο μη πληθωριστικές συναλλαγματικές, που ονομάσθηκαν Εργατικα Treasury πιστοποιητικα, εκδόθηκαν τότε κατά προσέγγιση του εν λόγω κόστους . Εκατομμύρια άνθρωποι τέθηκαν σε εργασίες για τα έργα αυτά.) (και επειδή άνθρωποι είμαστε και κάποιος ίσως δεν έλκεται και τόσο από μια γερμανική ιδέα τότε του θυμίζουμε ότι πρώτος ήταν ο Αβραάμ Λίνκολν, αυτός ο οποίος χρηματοδότησε τον αμερικανικό εμφύλιο πόλεμο σε μια κυβέρνηση που έκδιδε τους τίτλους της και τους ονόμαζε "χαρτονομίσματα." )
Η οικονομική ανάπτυξη μπορεί να αποσυνδεθεί από την βιώσιμη κατανάλωση και τα άλλα κολπάκια με τις πιστωτικές κάρτες . και μην σας φαίνεται αδύνατο αυτό επειδή δεν το παραδέχονται η αδελφότητα των 7 καναλιών , απλώς να σκεφτείτε πως ζούσε αρκούντως καλά ο άνθρωπος σε παλαιότερες εποχές)

Οι λαοί της Ευρώπης έχουν δικαίωμα στην αρμόδια οικονομική και πολιτική κυβέρνηση και την πρόσβαση σε μια σωστή εκπαίδευση, την απασχόληση κλπ. και αυτό το ξέρουν καλά . Γιαυτο οι διαφορές ΜΚΟ Οι ΦΑΥΛΟΠΟΥΛΟΙ , οι τσιριζαιοι , οι λοιποί νεοταξιτες της παγκοσμίου διακυβερνήσεως , οι τραγουδιστές της χούντας και τα μετακομμουνιστικα ζόμπι ας πάρουν τους λαθροεποικους τους και ας πάνε χεράκι χεράκι στις ισλαμοφασιστικες πατρίδες της ανατολής .
Μπορεί και να τους βγει σε καλό . Που ξέρεις καμία φορά τι μέλλει γενέσθαι .
Η δε ευρωζώνη και ΕΕ πρέπει ουσιαστικά και γρήγορα μεταρρυθμιστεί από τις κυβερνήσεις για να εξυπηρετήσει τα νόμιμα συμφέροντα των 400 εκατομμυρίων ΝΟΜΙΜΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ της Ευρώπης που ταξιδεύουν στην ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑ της και ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥΣ ως επί το πλείστον - ή θα υπάρξει σίγουρα μια επανάσταση από το λαό για την αποκατάσταση της ΑΜΕΣΗΣ δημοκρατίας και της υγιούς οικονομικής πολίτικης.

Η ανάπτυξη δεν ταιριάζει με την επίθεση των τραπεζιτών και των κατόχων ομολογιών. Αλλά αυτό που χρειάζονται οι λαοί της Ευρώπης είναι μόνο η ανάπτυξη.
Εκατομμύρια νέοι, κυρίως, που έχουν δικαίωμα σε ένα μέλλον.
Μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι η Μέρκελ και άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες αντιμετώπισαν το ΒΑΣΙΚΟ ζήτημα για το πώς να αποκαταστήσουν την ρεαλιστική ανάπτυξη - και το σχέδιο για τις χώρες που θα επιτρέπεται να υποτιμήσουν το νόμισμα ( όποιο και αν είναι αυτό που κοινώς και δικαίως θα αποφασιστεί ) να ανακτηθεί η ανταγωνιστικότητα και να προσθέσουν θέσεις εργασίας στην οικονομία.

HEIL GAP (or mind the GAP) IT’S UP TO YOU
 σχόλιο αναγνώστη.