Σελίδες

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Κύπρος: Ανακεφαλαιοποίηση Λαϊκής Τράπεζας : Συμπαιγνία πολιτικού κατεστημένου και τραπεζιτών



Η απόφαση της κυβέρνησης Χριστόφια με την στήριξη της κυπριακής κομματοκρατικής βουλής για ανακεφαλαιοποίηση της Λαϊκής Τράπεζας , με 1,8 δις ευρώ , αποτελεί συμμορίτικη συμπαιγνία του πολιτικού κατεστημένου με την ολιγαρχία του πλούτου εις βάρος της παραγωγικής βάσης της κοινωνίας που ήδη βρίσκεται σε τραγική κατάσταση , με 35.000 ανέργους , με επιχειρήσεις να κλείνουν η μια πίσω από την άλλη και με αυξανόμενους έμμεσους φόρους που κάνουν το ψωμί , ψωμάκι στο λαό.
Το 1,8 δις που θέλει να δώσει το κράτος στην Λαϊκή Τράπεζα θα το αρπάξει από τους ίδιους τους φόρους του λαού ενώ ένα μέρος αυτού από τους λοιπούς τραπεζίτες προς τους οποίους θα πληρώσει επαχθείς τόκους ο λαός.
 Οι μεγαλομέτοχοι της λαϊκής τράπεζας ας φέρουν τα κεφάλαια που έχουν στο εξωτερικό να ανακεφαλαιοποιήσουν την τράπεζα τους ή ας απευθυνθούν οι ίδιοι στις άλλες τράπεζες να τους δώσουν αυτές τα κεφάλαια με...

Καρατζαφέρης : Δεν πάω στην Ν.Δ ( άρα πάει)

Σε δήλωσή του στο σταθμό "Τηλεάστυ", ο κ. Καρατζαφέρης απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ και είπε ότι δεν μπορεί να προδώσει 200 χιλιάδες ψηφοφόρους του, που «άντεξαν στις πιέσεις και στα ψεύδη» και «δεν μπορεί να προδώσει τις αρχές, τις αξίες και τους αγώνες όλων όσοι αγωνίστηκαν για το κόμμα»....
Τόνισε, επίσης, ότι «από Δευτέρα ξεκινάμε» και προειδοποίησε τα στελέχη του ότι «η μάχη θα είναι σκληρή και αμείλικτη», αλλά, «εμείς τόσα χρόνια παλεύουμε και αποδείξαμε ότι είμαστε από τη γενιά των αετών».
Υπενθυμίζεται ότι, ήδη, ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ Θανάσης Πλεύρης με δήλωσή του τάχθηκε υπέρ της θετικής ανταπόκρισης του ΛΑΟΣ στην πρόσκληση Σαμαρά, ενώ πρόσθεσε πως εάν δεν συμβεί αυτό, τότε ο ίδιος θα αποφασίσει σύμφωνα με την συνείδησή του. Κάτι που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο προσχώρησής του στη ΝΔ.
Από την πλευρά του ΛΑΟΣ στελέχη του κόμματος τόνισαν στο ΑΜΠΕ ότι «γνωρίζουμε ότι μπορεί να έχουμε διαρροές, αλλά είμαστε ένα κόμμα φιλελεύθερο, στο οποίο ο καθένας προσερχόταν με τη θέλησή του και με την ίδια λογική μπορούσε να αποχωρήσει».

City-press.gr

Γροθιά στο στομάχι των Γαμημένων παιδόφιλων από την Λιάνα Καννέλη! Τα καλά να λέγονται



Συγκλονιστική η Λιάνα Καννέλη στην "ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ" της ΝΕΤ.
Νομίζω ότι η θέση της η οργή της και η συναισθηματική της φόρτιση, για την επικύρωση από το Ολλανδικό κοινοβούλιο, της απόφασης της δικαιοσύνης τους,για νομιμοποίηση του κόμματος την παιδεραστών, για ελεύθερες σεξουαλικές σχέσεις ενηλίκων με αγόρια και κορίτσια άνω των 12 ετών και χρήση παιδικών πορνογραφικών φωτογραφιών για ατομική χρήση, εκφράζει όλους τους υγιώς σκεπτόμενους ανθρώπους.

Άι σιχτίρ αυτή η Ευρώπη!!!
πηγή

Ποντιακό ενάντια στο ραγιαδισμό

Γράφει : ο Νίκος Λυγερός, στρατηγικός αναλυτής
Ο ραγιαδισμός ακόμα κι όταν είναι θεσμικός παραμένει ραγιαδισμός. Διότι η νοοτροπία είναι μία και δεν αλλάζει με τη θέση. Έτσι είναι η σκλαβοσύνη! Μας το εξηγούσε ήδη ο Επίκτητος: θεώρησε τον εαυτό σου ως ελεύθερο ον ή ως σκλάβο, όλα εξαρτώνται από σένα!
Το Ποντιακό δεν αφορά μόνο τους Πόντιους, αλλά όλους τους Έλληνες και τους ανθρώπους, διότι είναι ένα έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας. Έτσι οι αντιδράσεις των ραγιάδων ενάντια στην επέτειο της γενοκτονίας είναι πάντα ενδεικτικές όχι μόνο της πίστης τους αλλά και της θεσμικής τους ανεπάρκειας. Και ο λόγος είναι απλός. Από το 1994 και μετά δεν είναι οι Πόντιοι που οργανώνουν την επέτειο, αλλά το ίδιο το κράτος, διότι αναγνώρισε επίσημα τη γενοκτονία των Ποντίων με νόμο της Βουλής των Ελλήνων.
Κατά συνέπεια οποιαδήποτε απαγόρευση σε αυτό το πλαίσιο είναι απλώς παράνομη. Σε κάθε περίπτωση οι Πόντιοι και γενικότερα οι Έλληνες είναι τα παιδιά της Αντιγόνης και όχι τα τσιράκια του Κρέοντα. Κατά συνέπεια, η επέτειος θα μας επιτρέψει να δούμε στο δια ταύτα ποιος πιστεύει στις...

Αποχαιρέτα την Ευρώπη που ήθελες !!! Ο κύβος ερρίφθη!!!

 
Λάζαρος Ελευθεριάδης στο aegeantimes.gr 


Οι Ευρωπαίοι ηγέτες ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν όταν δημιούργησαν την ευρωζώνη. Η κρίση των ημερών μας δεν αποτελεί απλά ένα τυχαίο γεγονός. Γνώριζαν πολύ καλά ότι, όπως αναφέρει και το Spiegel “ότι ένα κοινό νόμισμα δεν μπορεί να επιβιώσει μακροπρόθεσμα εάν δεν στηρίζεται και υποστηρίζεται από μία πολιτική ένωση”. 

Αυτό που έκαναν, ώς αποτέλεσμα πολιτικής επιλογής τους, ήταν, να προχωρήσουν γρήγορα την διαδικασία ίδρυσης της Ευρωζώνης, επειδή πίστευαν ότι ένα κοινό νόμισμα θα εξανάγκαζε τον δύσπιστο λαό της Ευρώπης να συμφωνήσει στον σχηματισμό μίας πολιτικής ένωσης. Τα αποτελέσματα από τα δημοψηφίσματα για το “Ευρωπαικό σύνταγμα” είναι ακόμη νωπά και δυστυχώς τούς διέψευσαν.

Θα εσύροντο λοιπόν οι Ευρωπαϊκοί λαοί σε μία πολιτική ένωση, για την οποίαν όμως, ουδείς φρόντισε να προετοιμάσει τις Ευρωπαϊκές οικονομίες και τις Εθνικές “κουλτούρες” των λαών της Ευρώπης, ή στην καλύτερη των περιπτώσεων να...

ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ


 Βραβεύεται ο συγγραφέας Γ. Λεκάκης

 Ο Διεθνής Πολιτιστικός Οργανισμός "Το Καφενείο των Ιδεών", διοργανώνει την Κυριακή 20 Μαΐου 2012 την 28η απονομή των Χρυσών Μεταλλίων Μεγάλου Αλεξάνδρου και Βεργίνας, κατά την οποία θα βραβευθύν άξιοι άνθρωποι του Πνεύματος, της Τέχνης, της Επιστήμης, της Κοινωνικής Προσφοράς.

Οι τιμώμενοι με αλφαβητική σειρά:

Γκανί Ζακούπι συγγραφέας.
Σωτήρης-Νικόλαος Κάσσος μουσικός.
Πότης Κατράκης ποιητής.
Γιώργος Κεραμιτζόγλου δημοσιογράφος.
Άννα Λαλάγκα μουσικός.
Γιάννης Μαρωνίτης πρόεδρος Unesco.
Γιώργος Λεκάκης, συγγραφέας-ερευνητής.

Η ΒΑΘΥΤΕΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΛΙΜΠΕΡΜΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.

Πρέσβης ε.τ. Δρ Ανδρεστίνος Ν. Παπαδόπουλος στο «Διπλωματικό Περισκόπιο»

Πέραν του εργασιακού μέρους της πρόσφατης επίσκεψης Λίμπερμαν που κάλυψε διάφορα θέματα και συνέβαλε στην περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων Κύπρου – Ισραήλ, υπάρχει και μια άλλη πτυχή γεωστρατηγική, η σημασία της οποίας γίνεται κατανοητή, αν λάβουμε υπόψη τι σημαίνει η Κύπρος για το Ισραήλ από απόψεως στρατηγικής προοπτικής. Αποτελεί την γέφυρα για την Ευρώπη. Οξυδερκής πολιτικός όπως είναι ο νυν Πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες το διείδε ήδη από το 1994. Ήταν η εποχή που ο τότε ΥΠΕΞ της Κύπρου, ο αείμνηστος Αλέκος Μιχαηλίδης προσπαθούσε να εξασφαλίσει από την ΕΕ καθορισμό ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων για την Κύπρο.
Η βοήθεια του Σίμον Πέρες ήταν άμεση. Πιστεύοντας ότι εξυπηρετούσε τα στρατηγικά συμφέροντα του Ισραήλ, τηλεφώνησε στα κέντρα αποφάσεων της Ευρώπης και της Αμερικής, υποστηρίζοντας το αίτημα της Κύπρου. Αυτή του η ενέργεια, τα τηλεφωνήματα Χόλμπρουκ προς Λονδίνο, Παρίσι και Βόννη καθώς και η καταλυτική απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης να άρει το βέτο κατά της τελωνειακής ένωσης Τουρκίας – ΕΕ είχαν σαν αποτέλεσμα την απόφαση της 6ης Μαρτίου 1995 του Συμβουλίου, επί Γαλλικής προεδρίας, που έδινε ημερομηνία για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Κύπρου – ΕΕ, έξι μήνες μετά το πέρας της...

Ο Κάρολος Παπούλιας κατήργησε τον Πρωθυπουργό. Κανένας σεβασμός στους θεσμούς από τον ανεύθυνο, κυριολεκτικά, άρχοντα της χώρας μας.

Με πρωτοβουλία της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, για το περιεχόμενο της οποίας ο κ. Παπούλιας θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό, Παναγιώτη Πικραμμένο.
Εμείς, τώρα, αναρωτιόμαστε:

Τι θέλει η Άνγκελα από τον Παπούλια, ο οποίος στερείται κάθε είδους θεσμικής παρέμβασης (στερούμενος παντός δικαιώματος, με αλλαγές που έκανε ο πολύ καλός του φίλος Ανδρέας Παπανδρέου) στην...

Μαρξιστική Θεωρία και Ανάπτυξη. Επιστολή αναγνώστη στο capital.gr

Αξιότιμε κ. Στούπα,

Ήμουν από τους «τυχερούς» που παρακολούθησα την συνέντευξη του κ. Μηλιού στο Mega, την οποία έχει ο capital ως κύριο θέμα σήμερα. Ο συγκεκριμένος κύριος, τον οποίο δεν γνώριζα, μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση λόγω του ύφους του. Ιδιαίτερα (πέραν των αναφορών που γίνονται σε όλα τα ΜΜΕ για την καταπληκτική ιδέα φορολόγησης του τζίρου των επιχειρήσεων) μου έκανε εντύπωση η αλαζονεία που όπως φαίνεται έχει κατακυριεύσει τον Σύριζα. Είπε για τους εφοπλιστές ότι δεν θα ήθελαν να συγκρουστούν με την Κυβέρνηση (εννοούσε του Σύριζα) και γι’ αυτό θα πλήρωναν τους φόρους που θα τους έβαζε. Επιπλέον όταν ρωτήθηκε γιατί οι επιχειρήσεις πρέπει να πληρώσουν τον φόρο του 1% και εάν θα ζητήσουν μετά μειώσεις μισθών από τους εργαζομένους τους, απάντησε πως είναι προς το συμφέρον των επιχειρήσεων διότι κατ’ αυτό τον τρόπο θα επιτευχτεί εργασιακή ειρήνη.

Είναι πρόδηλο πλέον σε εμένα ότι το «μπάχαλο» που βιώναμε εδώ και καιρό ως κοινωνία (προπηλακισμοί, πορείες, απεργίες κτλ) προκλήθηκε σκοπίμως με σκοπό να εκβιάσουν οι συγκεκριμένοι κύριοι την κοινωνία ολόκληρη. Το θέμα τίθεται ανοικτά πλέον: ή θα κάνετε αυτό που λέμε εμείς ή δεν θα...

Ζώντας με τον κίνδυνο του τυχαίου γεγονότος που θα μας οδηγήσει στο... απόσπασμα

Ζώντας με τον κίνδυνο του τυχαίου γεγονότος που θα μας οδηγήσει στο... απόσπασμα
Πράγματι δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό για να καταλάβουμε ότι ο μήνας που θα κυλίσει μέχρι τις εκλογές θα εμπεριέχει κάθε ημέρα τον κίνδυνο ενός «τυχαίου γεγονότος» που θα μπορεί να στείλει την οικονομία και τη χώρα στο απόσπασμα.
Δεν είναι μόνο ότι τα ταμειακά διαθέσιμα φτάνουν το πολύ ως το τέλος Ιουνίου. Ούτε ότι σε κάθε μέτωπο δαπανών οι πιέσεις για πληρωμές είναι βαρύτατες.Νοσοκομεία, πανεπιστήμια, ένοπλες δυνάμεις λειτουργούν ήδη με βαρύτατες περικοπές. Και σαν να μην έφτανε αυτό….

Εδώ και αρκετές ώρες το ΔΝΤ ανακοίνωσε ότι  αναστέλλει τις επαφές του με την Ελλάδα για την έγκριση της επόμενης δόσης του δανείου μέχρι τις επόμενες εκλογές. Η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν δείχνει να έχει καμία σημασία για το Ταμείο, το οποίο άλλωστε γνωρίζει ότι μόνο μια εκλεγμένη κυβέρνηση μπορεί να πάρει πραγματικές αποφάσεις για τη χώρα: «Έχουν προκηρυχθεί εκλογές και περιμένουμε να έρθουμε σε επαφή με τη νέα κυβέρνηση όταν αυτή σχηματιστεί,» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

Σε αυτό το κλίμα, αργά προχθές το βράδυ η Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωνε ότι το ΔΝΤ έχει ήδη κάνει  μια τεχνική αξιολόγηση (προσομοίωση) μιας ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Η σιδηρά κυρία του ΔΝΤ, προειδοποίησε ότι κάτι τέτοιο  θα είναι «εξαιρετικά ακριβό», και προσέθεσε τη φωνή της στην...

Νέα ακυβερνησία σημαίνει τελειωμένη Ελλάδα...

Ακούγοντας τις τελευταίες ημέρες τις φωνές των ηγεσιών της Αριστεράς, αρχίζω να σκέφτομαι τι περιμένει τη χώρα το βράδυ της 17ης Ιουνίου αν κάτι δεν αλλάξει δραματικά στην ετυμηγορία του εκλογικού σώματος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έθεσε χθες ως στόχο μια «κυβέρνηση της Αριστεράς» ξεκαθαρίζοντας ότι το κόμμα του «δεν πρόκειται ποτέ να μπει σε κυβέρνηση σωτηρίας του Μνημονίου και του κατεστημένου».

Μια ανάγνωση της δήλωσης αυτής, αποκλείει προφανέστατα οποιαδήποτε συνεργασία με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και οδηγεί αποκλειστικά στην ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ.

Πλην όμως , ο Φώτης Κουβέλης μόλις την περασμένη Δευτέρα δήλωνε επί λέξει, «δεν θα συνεργαστώ με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε μετά τις εκλογές» ενώ η Αλέκα Παπαρήγα έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους πώς το ΚΚΕ πορεύεται τον δικό του δρόμο και δεν...

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΑΣ ΒΑΣΑΝΑ.

Οι έλληνες κατεβαίνουν στις εκλογές με ένα μοναδικό ερώτημα.

Η καταγγελία του μνημονίου και η ακύρωσή του θα μας πετάξει έξω από την Ευρώπη? Αντίθετα από ότι φαντασιώνονται οι απολιθωμένοι δεινόσαυροι του πολιτικού μας σκηνικού, κανέναν δεν απασχολεί πλέον η πρώην παράταξή του και η πρώην χρόνια προσκόλληση που είχε σ΄αυτήν είτε για ιδιοτελείς σκοπούς είτε γιατί λόγω θρησκευτικού τύπου κολλήματος.

Οι Έλληνες βλέπουν πως το κράτος χρεοκόπησε και δεν περιμένουν να τους το πουν τα ΜΜΕ. Ζουν στο πετσί τους το περίφημο πείραμα. Ελάχιστοι ξυπνάνε πλέον περιμένοντας το άγιο Βασίλη να κατέβει από το τζάκι. Οι περισσότεροι φοβούνται να ανοίξουν τη ντουλάπα τους γιατί δεν ξέρουν πιο μπαμπούλα θα αντικρίσουν. Και θέλουν να τιμωρήσουν παραδειγματικά όλους αυτούς που τζόγαραν και τζογάρουν επάνω τους και να βρουν τη τόλμη να πειραματιστούν με τη σειρά τους να δούνε «είναι αληθινές αυτές οι απειλές που εκτοξεύουν κάθε μέρα μέσα στη μούρη τους όλοι αυτοί?»

Το πρόβλημα είναι πως ο απλός πολίτης δεν είναι οικονομολόγος, ούτε συνταγματολόγος, ούτε νομικός. Υποτίθεται πως υπάρχουν στη θέση του εκπρόσωποι που πρέπει να κάνουν αυτή τη δουλειά και να τον πληροφορούν με τρόπο έντιμο για το τι ακριβώς συμβαίνει. Πράγμα το οποίο...

Η εποχή της ευγένειας τελείωσε! Από εδώ και πέρα, όμως, δεν υπάρχει λόγος να χαϊδεύουμε αφτιά...

Αντικομουνιστής! Ήταν το χειρότερο που μπορούσε να σου συμβεί: Να σε πει κάποιος αντικομουνιστή. Διότι ήξερες ότι έπειτα ακολουθούσαν κι άλλα παράσημα: «πράκτορας», «υπηρέτης του ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου», «λακές της εξουσίας». Πώς να σηκώσει κανείς τόσα πολλά «αξιώματα» στην πλάτη του. Και δεν μπορούσες να αντιδράσεις! Διότι σε κάθε τέτοια προσπάθεια ακολουθούσε νέος γύρος κακουχιών: «Προβοκάτσια» κραύγαζαν οι σύντροφοι. Που να μπλέκεις τώρα με ανισόρροπες καταστάσεις...

Η παράνοια ήταν πανταχού παρούσα. Όταν δεν συμφωνούσαν μαζί σου ήσουν υποχρεωμένος να δεχτείς όλη τους την λάσπη. Κι όταν έχαναν καθαρά και μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες την ιδεολογική μάχη, ήταν ικανοί να διαλύσουν την ίδια την διαδικασία. Με άλλα λόγια, αν οι ιδέες των άλλων δεν συμφωνούσαν με τις δικές τους αλήθειες, τότε φίμωναν τους άλλους.

Με αυτά και με εκείνα φτάσαμε στην μεταπολίτευση σε μία ιδεολογική κυριαρχία της αριστεράς. Αν δήλωνες αριστερός μπορούσες να ισχυριστείς οτιδήποτε. Ακόμη και να αμφισβητήσεις τον νόμο της βαρύτητας. Αντίθετα, αν δήλωνες φιλελεύθερος ήσουν αντικομουνιστής, παλιάνθρωπος και εχθρός των λαϊκών συμφερόντων.

Μέχρι χτες δεν υπήρχε λόγος να μπει κανείς στον κόπο να έρθει σε ρήξη με αυτές τις αντιλήψεις. Για να είμαστε πιο ακριβείς, λόγος υπήρχε, διάθεση δεν υπήρχε για συνεχή αντιπαράθεση με τους μουτζαχεντίν της αριστεράς.

Αυτά μέχρι χτες. Διότι μέχρι χτες δεν υπήρξε ο κίνδυνος να κερδίσει η αριστερά κάποια εκλογική μάχη. Και μην πει κανείς για το ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρέα Παπανδρέου. Ο Παπανδρέου ήταν λαϊκιστής, αλλά είχε τόση σχέση με την αριστερά όση και ο Αλέξης σήμερα με την Ευρώπη.

Από εδώ και πέρα, όμως, δεν υπάρχει λόγος να χαϊδεύουμε αφτιά. Θα πρέπει να δηλώνουμε την αντίθεσή μας απέναντι σε κάθε βλακεία που ακούμε. Όταν οι θέσεις τους είναι προδοτικές για το Έθνος και την πατρίδα, θα πρέπει να καταγγέλλονται ως τέτοιες. Όταν λέει ανοησίες για την Οικονομία, θα πρέπει αυτές να αναδεικνύονται.

Το τσίρκο της δήθεν αμφισβήτησης θα πρέπει να καταγγελθεί. Δεν έγινε αυτό όταν δωδεκάχρονοι καταλάμβαναν σχολεία. Όταν οι περιφερόμενοι θίασοι της επανάστασης έκλειναν λιμάνια.

Η εποχή της ευγένειας έχει τελειώσει. Όποιος οδηγήσει την χώρα στο περιθώριο της Ευρώπης δεν θα μείνει στο απυρόβλητο.

Θανάσης Μαυρίδης


Πηγή

Οι αληταράδες μας περνούν για χαχόλους...


Μη μας το παίζεις και επαναστάτης τώρα!!!
Ο υπουργός της ανεργίας, ο Κουτρουμάνης, ο άνθρωπος που κάθε πρωί στον Γιώργο Παπαδάκη , κατακεραύνωνε την προηγούμενη κυβέρνηση και όταν έγινε αυτός υπουργός , διέλυσε τους Έλληνες εργαζόμενους είχε το θράσος να πει , αφήνοντας το υπουργείο πως έζησε πέτρινα χρόνια.
Με «επίθεση» προς την Τρόικα και τις απαιτήσεις της αποχώρησε χθες από το υπουργείο Εργασίας ο Γιώργος Κουτρουμάνης χαρακτηρίζοντας «πέτρινα» τα χρόνια της θητείας του στο υπουργείο.
Ο απερχόμενος υπουργός έκρινε υπερβολικές τις απαιτήσεις των δανειστών τονίζοντας ότι «δεν μπορείς να αλλάξεις τα πάντα σε μια χώρα μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα».
Να υπέβαλες παραίτηση Γιώργο Κουτρουμάνη. Τώρα βρες σπηλιά να κρυφτείς από το φτύσιμο.

Η Ελλάδα ανάμεσα στις "μάγισσες του Σάλεμ"


Οι Γερμανοί "βυθίζουν" την Ευρώπη σε έναν νέο Μεσαίωνα.
Οι προτεστάντες επιδίδονται και πάλι στο αγαπημένο τους σπορ, που είναι το "κυνήγι των μαγισσών".
Είναι έτοιμοι να αναλάβουν το ρίσκο;

Το κυνήγι των "μαγισσών" αποτελεί προτεστανική διωκτική παράδοση ... Παράδοση, που επέτρεπε στους ισχυρούς του προτεσταντισμού να ελέγχουν τις κοινωνίες τους μέσω του εκφοβισμού και της τρομοκρατίας των μελών τους. Αυτό είναι κάτι, το οποίο το καταφέρνουν μέσω της δημιουργίας ενός απόλυτου αντιπροτύπου, το οποίο τιμωρούν με τον πιο σκληρό κι απάνθρωπο τρόπο, ώστε να αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή για όλους τους υπολοίπους. Οχλοποιούν οργανωμένα μια τρομοκρατημένη κοινωνία, προκειμένου να στείλουν "μηνύματα" στους αμφισβητίες τους.

... Απλό κόλπο. Σκοτώνεις έναν —έστω και άδικα— και συμμορφώνεις άπειρους. Πώς είπε η κόρη του προτεστάντη πάστορα στον Παπανδρέου; Του είπε ότι "το πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα έπρεπε να πονέσει, γιατί ήθελαν να είναι σίγουροι, πως κανένας άλλος δεν θα θελήσει να το δοκιμάσει. Η Ελλάδα εξ αρχής αποφασίστηκε να τιμωρηθεί με εκείνον τον σκληρό...

Στην Ν.Δ ο Πλεύρης


Μπορεί ο Καρατζαφέρης να συνομιλεί με τον Σαμαρά αλλά δημόσια να δηλώνει ότι θα κατέβει ξανά αυτόνομο το ΛΑΟΣ η κίνηση του Πλεύρη όμως μας δίνει την αίσθηση ότι οι δύο πολιτικοί αρχηγοί τα έχουν βρει απλά κολλάνε στις "λεπτομέρειες".
Έτσι ο Θ.Πλέυρης θα προσχωρήσει στη ΝΔ και θα συμπεριληφθεί σε εκλόγιμη θέση στην Ά Αθηνών… Οι πρώτες διαρροές από την Συγγρού κάνουν λόγο για την θέση του Ψυχάρη. Εσκεμμένα άρχισαν να το διαρρέουν για να δουν αντιδράσεις άραγε...

Το εμπόριο ψευδαισθήσεων του Αλέξη Τσίπρα. Σε λίγο όλοι θα τον φωνάζουν ... Γιώργο!

   
Ο Αλέξης Τσίπρας που θάθελε να λεγόταν… Ανδρέας αλλά δεν απέχει πολύ από το να τον φωνάζουν… Γιώργο, είναι σαφές ότι επιδίδεται σε εμπόριο ψευδαισθήσεων. Με στελέχη επιπέδου συνοικιακού καφενείου της δεκαετίας του εξήντα που εκστομίζει άλλος το μακρύ κι άλλος το κοντό του, παρά το γεγονός ότι στενοί συνεργάτες του ενημερώθηκαν πλήρως για την κατάσταση της οικονομίας μας από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και την Τράπεζα της Ελλάδος, επιχειρεί με πλήρη αλαζονεία το άλμα στο κενό.
Χωρίς να φαίνεται ότι έχει καμιά σχέση με την ευθύνη, μαζί με τους Λαφαζάνηδες, τους Στρατούληδες και τα λοιπά καλόπαιδα των διαφόρων συνιστωσών, λέει σε καθένα ξεχωριστά όσα θέλουν να ακούσουν.
Δεν λέει, όμως, τι θα σημάνει για το Κράτος και την ελληνική πολιτεία η πιθανότατη διακοπή χρηματοδοτήσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αν...

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, έχοντας πια δώσει τον όρκο στην Βουλή των Ελλήνων ενώπιον του ελληνικού λαού, τον όρκο που προβλέπει το Σύνταγμα,

Αγαπητέ Γενικέ Γραμματέα του κινήματος, Μιχάλη Γιαννάκη, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι και συντονιστές του νομού Ευβοίας.

Θα ήθελα να σας πω ότι είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά και ιδιαίτερα συγκινητικό για μένα να είμαστε μαζί εδώ, γιατί γίνονται πράξη τα βήματα αυτού του Κινήματος που ξεκίνησε όχι από εμένα ,αλλά από τους πολίτες, μέσα από το διαδίκτυο.

Ξεκίνησε όταν είδαν οι πολίτες να παραδίδονται σιγά- σιγά, ένας- ένας μέσα στην ελληνική Βουλή, στις δυνάμεις του μνημονίου και των τραπεζών.

Ξεκίνησε από πολίτες που είδαν να διπλασιάζονται, να δεκαπλασιάζονται δίπλα τους οι άνεργοι, να φεύγουν νέα παιδιά για μετανάστες στο εξωτερικό, όταν έβλεπαν γύρω τους επιχειρήσεις να κλείνουν, δουλειές να τελειώνουν, χωράφια να...

Το «μέχρι εδώ» της κοινωνίας...

 .Του Ηλία Καραβόλια 

Ορμώμενος από ένα σχόλιο με αιχμηρή γλώσσα, του Γιάννη Αλμπάνη,http://rednotebook.gr /details.php?id=5613 και παρ ότι δεν συμφωνώ με την αριστερή κομματική του παρόρμηση και το ύφος του, εν τούτοις θέλω να … ‘βρίσω’ τους ίδιους που βρίζει, αλλά από άλλη οπτική γωνία, και με άλλα επιχειρήματα.
Είναι πραγματικά απορίας άξιο, πώς επί δύο χρόνια δεν βρέθηκε ένας σε θέση ευθύνης που να πει ότι «δεν γίνεται να εξοντώσουμε έναν ολόκληρο λαό». Επί δύο χρόνια δεν βρέθηκε ένας που να πει το « μέχρι εδώ » της κοινωνίας και να αναλάβει με προσωπικό κόστος ,την υπεράσπιση της συλλογικής αξιοπρέπειας.
Και φτάσαμε σήμερα, τρείς βδομάδες μετά την συντριβή εκείνων των κομμάτων και 
πολιτικών που έθρεψαν το χρέος και τα ελλείμματα, να μιλάνε, οι ίδιοι και οι επίγονοι τους, ότι ….

Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για λόγια...

 
Ο ασθενής στην εντατική.. η χώρα ολάκερη τραντάζεται συθέμελα. Οι πολίτες της ζουν τον εφιάλτη που κάποιοι άλλοι της φόρτωσαν, ενώ εξασφάλισαν για τον εαυτό τους, μια ασφαλή έξοδο. Ποινικές, πολιτικές, νομικές, όπως και να ονομαστούν οι ευθύνες αυτών, η ετυμηγορία είναι μια στη ψυχή όλων. Ένοχοι.Μπορεί να τους ξεχάσαμε πρόσκαιρα, αφού παρακολουθούμε στην τηλεόραση να εκτυλίσσονται τα συνήθη γεγονότα που προκύπτουν σε κάθε εκλογική διαδικασία, όπως διαφωνίες, συζητήσεις, κοκορομαχίες, σημαιούλες και παχιά, παχιά λόγια, αλλά δε θα φύγουν ποτέ από την θύμηση μας. Θα μείνουν εκεί για πάντα. Ένοχοι.
Παράλληλα, αποδεικνύεται μια ακόμη φορά, ότι κάθε λαός έχει...

Αν τα σπάσουμε με την Ευρώπη, λέμε αντίο στην ΑΟΖ!

Γράφει η Σ. Βούλτεψη
Συγγνώμη, αλλά όποιος έχει οποιαδήποτε σχέση με τα (χρονίζοντα) εθνικά μας θέματα, γνωρίζει πως το πρόβλημα της Ελλάδας αυτή τη στιγμή δεν είναι η επιθυμία των Σκοπίων να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και η σχετική κινητικότητά τους.

Δεν χρειαζόταν καν να έλθει (το βράδυ της Τετάρτης) η διαβεβαίωση εκ μέρους της επικεφαλής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Λευκού Οίκου Λιζ Σέργουντ-Ράνταλ, σύμφωνα με την οποία «η διεύρυνση του ΝΑΤΟ δεν συμπεριλαμβάνεται στην ατζέντα της επικείμενης συνόδου κορυφής της Συμμαχίας στο Σικάγο», προσθέτοντας ότι «η ΠΓΔΜ θα μπορεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ αφού πρώτα υπάρξει συμφωνία για το θέμα του ονόματος».

Τα θέματα αυτά είναι γνωστά καθώς τόσο η καγκελάριος Μέρκελ έχει από εβδομάδων επίσης ξεκαθαρίσει το ζήτημα με...

Τι συμφώνησε η Ντ. Μπακογιάννη με τον Αντώνη Σαμαρά


Τι συμφώνησε η Ντ. Μπακογιάννη με τον Αντώνη Σαμαρά


Η καθυστέρηση της επίσημης ανακοίνωσης για την επανένταξη της Ντόρας Μπακογιάννη στη ΝΔ οφείλεται σε ορισμένους λεπτούς χειρισμούς που πρέπει να ολοκληρωθούν.
Η κ. Μπακογιάννη δεν επιστρέφει μόνη της στη Ν. Δημοκρατία. Μαζί της επιστρέφουν και μία σειρά στελεχών και πρώην βουλευτών της ΝΔ που είχαν ακολουθήσει την κ. Μπακογιάννη στο εγχείρημα της Δημοκρατικής Συμμαχίας.
Ας δούμε ξεχωριστά την κάθε περίπτωση:
Λ. ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ: Ο πρώην βουλευτής Ηρακλείου, παρά το γεγονός ότι στις εκλογές του 2009 είχε ξεπεράσει σε σταυρούς προτίμησης τον Μ. Κεφαλογιάννη θα τοποθετηθεί δεύτερος στη λίστα της ΝΔ στο νομό Ηρακλείου. Και αυτό γιατί η Ν.Δ ξεπέρασε σε ψήφους τη ΔΗΣΥ στο νομό αλλά και γιατί...

Μιχαλολιάκος:Το Παραμύθι του Πολυτεχνείου καλά κράτησε(video).



Ως «μεγάλη παραμύθα» χαρακτήρισε ο Ν. Μιχαλολιάκος, βουλευτής και επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, την εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1974. 
Δείτε το video, τι λέει για τον οδηγό του τανκ και για τους  νεκρούς του πολυτεχνείου...

 


πηγή

Η Μέρκελ “ξηλώνει” την τρόικα...

Οι πρώτες απογοητεύσεις από τον Φρανσουά Ολάντ είναι ήδη… ανάμεσά μας. Ο νέος Πρόεδρος της Γαλλίας, όπως εύκολα μπορούσε να προβλέψει όποιος διάβαζε το πολιτικό βιογραφικό του, και κοιτούσε πίσω από τη βιτρίνα του «αντι-σαρκοζισμού», μοιράζει στιγμές… συγκατάβασης, όπως λέγεται ευγενικά η υποχωρητικότητα, μπροστά στην Άνγκελα Μέρκελ.
Επιβεβαιώνει λοιπόν ότι η όποια αντικειμενική και ρεαλιστική προσδοκία αλλαγής υπάρχει, όχι μονάχα για την Ελλάδα αλλά συνολικά για την Ευρωπαϊκή Ένωση, περνάει μέσα από την αλλαγή στη Γερμανία. Μια αλλαγή που δεν μπορεί να συντελεστεί πριν από τον Σεπτέμβριο του 2013, όταν και είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές για τη νέα Μπούντεσταγκ. Εκεί όπου η πρώην (ή μάλλον… πάντα) Ανατολικογερμανίδα, είτε θα βρεθεί εκτός εξουσίας, είτε θα υποχρεωθεί να συγκατοικήσει με τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Πράσινους.
Η Μέρκελ βέβαια, δεν έφτασε ως εδώ, επειδή υπήρξε πολιτικά… αφελής. Όσοι αμφιβάλλουν, δεν έχουν παρά να ρωτήσουν τον Χέλμουτ Κολ, τον πολιτικό μέντορά της, τον οποίο κόντεψε να… βάλει φυλακή, με το γνωστό σκάνδαλο των «μαύρων ταμείων» του CDU. Ή τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο οποίος διαδέχτηκε τον Κολ, και επίσης απειλήθηκε με τα…

Δελτίο Ειδήσεων Στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ – Ανακεφαλαίωση της εβδομάδος

Χθές κάναμε μιά προσπάθεια να μαζέψουμε όσα έχουν δηλώσει τα στελέχη του Τσίπρα για το χρέος. Σήμερα σταχυολογούμε αυτά που τα ίδια στελέχη αναφέρουν ως οικονομικό πρόγραμμα για να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.
Φόρος Κύκλου Εργασιών: Καταργήθηκε για να μπεί ο ΦΠΑ. Επανέρχεται τώρα, σαν φόρος επί του τζίρου κάποιων επιχειρήσεων (πιθανώς όσων έχουν τζίρο πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ) ακόμα και των ζημιογόνων. Το πιθανότερο να είναι το 1 %
Φορολογικοί Συντελεστές: Έχει ειπωθεί απλώς ότι θα αυξηθούν χωρίς να έχουν καταλήξει στο πόσο. (σήμερα είναι στο 45%). Το πιό πιθανό να οδηγήσουν σε περισσότερη φοροδιαφυγή.
Υποχρεωτικό δάνειο: Από όσους έχουν ένα συγκεκριμένο εισόδημα και πάνω.. Λένε για 20.000 ευρώ και για 1.200. Τότε μιλάμε για ένα 6%, όταν ο “κεφαλικός φόρος” που...

«Η αλληλεγγύη των φτωχών Ελλήνων προς κάθε είδους λαμόγιο- και διεθνές αρπαχτικό»

euro-threatened-by-Greek-cr
Σε ένα γύπα των αγορών (vulture fund) κατέληξε το 90% των 435 εκατ. ευρώ που πλήρωσε τελικά η Ελλάδα, για το σύνολο του ομολόγου που δεν είχε συμμετάσχει στο περίφημο PSI.

Η πληρωμή του ελληνικού ομολόγου προς το Dart, αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, θα μπορούσε να ενθαρρύνει τέτοιου είδους funds να κινηθούν ακόμη πιο επιθετικά έναντι της Ελλάδας. Για το χρέος των 6 δισ. ευρώ περίπου που παραμένει εκτός PSI, η επόμενη πληρωμή εκ μέρους του ελληνικού Δημοσίου είναι προγραμματισμένη για τον Σεπτέμβριο, αν και αφορά ποσό μικρότερο από το χθεσινό. Και το ενδεχόμενο να χρειαστεί κάποια στιγμή νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι κάτι που οι διαχειριστές αυτών των funds έχουν κάθε λόγο να συνυπολογίζουν. 
Εν ολίγοις και σύμφωνα με την τακτική των αρπαχτικών, απέκτησαν ελληνικό χρέος πληρώνοντας 20 λεπτά ανά ευρώ χρέους, ή συνολικά 100 εκατομμύρια ευρώ, εισπράττοντας στο τέλος -μέσα σε λίγους μήνες- από...

Πόντιοι εναντίον Μπουτάρη για την πλατεία

«Ο Γιάννης Μπουτάρης φαίνεται ότι δεν μας συμπαθεί, επειδή ζητούμε από την Τουρκία να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και να ζητήσει συγγνώμη. Ας μας πει ο ίδιος τι πιστεύει για τη γενοκτονία των Ποντίων. Εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποχωρήσουμε ούτε χιλιοστό από τις θέσεις μας».

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
makthes.gr

Με αυτά τα λόγια, ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΟΕ) Γιώργος Παρχαρίδης ερμηνεύει τη στάση του δημάρχου Θεσσαλονίκης να αρνηθεί την παραχώρηση της πλατείας Αγίας Σοφίας για τη διοργάνωση της καθιερωμένηςεκδήλωσης μνήμης στις 19 Μαΐου. «Η Παμποντιακή Ομοσπονδία διοργανώνει εδώ και οκτώ χρόνια την εκδήλωση στην πλατεία Αγίας Σοφίας, είναι πλέον θεσμός.

Όλα αυτά τα χρόνια, τόσο η συγκέντρωση όσο και η πορεία είναι...

O Ολάντ και η κληρονομιά των Γάλλων σοσιαλιστών Η ατζέντα του νέου προέδρου της Γαλλίας


Martin A. Schain



Περίληψη: 

Ο νέος Γάλλος πρόεδρος πορεύεται προς τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου με ισχυρά, αν όχι συντριπτικά, πλεονεκτήματα.





Την περασμένη Κυριακή, μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία της Πέμπτης Δημοκρατίας, η Γαλλία εξέλεξε έναν σοσιαλιστή για πρόεδρο. Ο Φρανσουά Ολάντ - ο οποίος ορκίστηκε την Τρίτη - είναι αρκετά διαφορετικός από τον προκάτοχό του σοσιαλιστή Φρανσουά Μιτεράν, όπως και οι καιροί είναι διαφορετικοί. Ο Μιτεράν δημιούργησε το σύγχρονο Σοσιαλιστικό Κόμμα το 1969, και η νίκη του για «τους ανθρώπους της αριστεράς» προβλήθηκε ως η «ρήξη» με τα γκωλικά θεμέλια της Πέμπτης Δημοκρατίας. Εκ των υστέρων κρίθηκε ότι αντιπροσώπευε επίσης και την τελική πράξη που νομιμοποιούσε την ίδια την δημοκρατία. Ο Ολάντ υπηρέτησε επί μακρό χρόνο ως γενικός γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος και αυτός ο μέτριος ρόλος αντιστοιχίζεται με τους ομοίως μέτριους στόχους που έχει ανακοινώσει για...

Αντ. Σαμαράς: Ανεύθυνος και ανίκανος να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Αντ. Σαμαράς: Ανεύθυνος και ανίκανος να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ 
Σφοδρότατη επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην ΚΟ του κόμματος, καταλογίζοντάς του «ολοφάνερη αλαζονεία» και «απίστευτη σύγχυση».
«Έδειξαν ήδη το πραγματικό τους πρόσωπο, επιδιώκουν να τα σπάσουμε με την Ευρώπη, δεν έχουν σχέδιο και αυτά που λένε καθημερινά οδηγούν σε πολύ χειρότερα από αυτά που ζούμε ήδη», υποστήριξε ο κ. Σαμαράς «δείχνοντας» το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα και συνέχισε:
«Πότε για τις καταθέσεις που θέλουν να τους βάλουν χέρι, πότε για τις επενδύσεις που είναι μαθημένοι να τις διώχνουν, πότε για...

Γιατί η ΕΕ κρατά με τα δόντια τη χρεοκοπημένη Ελλάδα;

Γιατί η ΕΕ κρατά με τα δόντια τη χρεοκοπημένη Ελλάδα;
Η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είναι κατηγορηματικά απρόθυμη να αφήσει την Ελλάδα να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη. Την ίδια διάθεση έχει όλη η ηγεσία της ΕΕ – από τους Υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ,  τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως το Διευθυντή του ΔΝΤ.
Χώρα, την οποία ουσιαστικά, είχε πέσει σε πολιτική αναρχία, προσπαθούν να την πείσουν με γενναιόδωρες υποσχέσεις. Και ως απειλή – προφητεύουν για την Αθήνα κατάρρευση της οικονομίας και χάος. Όμως από την άλλη σπάνια παραδέχονται ότι και η Ευρωζώνη θα πληγεί από την αποχώρηση των Ελλήνων. Μήπως δεν είναι αυτός ο κύριος λόγος της τωρινής αναστάτωσης; Το θέμα συνεχίζει ο σχολιαστής Σεργκέι Γκουκ.
Ας υποθέσουμε ότι θα φύγουν οι Έλληνες. Οι εταίροι τους γι΄αυτό το λόγο θα ήταν πολύ απίθανο να κλαίνε και να οδύρονται. Αν δεν ήταν όμως κάτι το σοβαρό - τι θα γίνει το ελληνικό...