Σελίδες

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: "Οι θέσεις Χριστόφια θα τουρκοποιήσουν την Κύπρο"




Βαριες κουβεντες απο τον Αρχιεπισκοπο Χρυσοστομο ενω βρισκεται σε εξελιξη το κρισιμο ραντεβου με το ΓΓ.
Ο Προκαθημενος της εκκλησιας της Κυπρου κατηγορησε τον Προεδρο Χριστοφια οτι με τις θεσεις του στο κυπριακο θα οδηγησει την Κυπρο σε τουρκοποιηση.
Μαλιστα τονισε οτι οι πολιτικοι δεν ειχαν το θαρρος, οπως η εκκλησια, να ζητησουν την απομακρυνση Νταουνερ, λεγοντας οτι σημερα ο Προεδρος Χριστοφιας ματαιοπονει, οταν ζητει να μεινει στις συνομιλιες περισσοτερο χρονο ο ΓΓ.
Την ιδια στιγμη υπεδειξε οτι θα πρεπει να ζητησουμε να τεθει το κυπριακο στη σωστη του διασταση, αφου οπως ειπε, δεν ειμαστε πολιτες δευτερης κατηγοριας της Ευωπης, και επομενως ζητουμε να εχουμε ισα δικαιωματα με τους Ευρωπαιους πολιτες.

ΓΙΑΤΙ ΚΛΑΙΣ, ΠΡΟΕΔΡΕ;


 

της Νίνας Γεωργιάδου,
Τ’ αληθινά δάκρυα απεχθάνονται το φως της δημοσιότητας.
ΜΠ. ΜΠΡΕΧΤ
28 Οκτώβρη 2011
Είδα το παιδί στο αναπηρικό καρότσι να ορθώνεται.
Είδα το φάσκελο του έφηβου στους κομισάριους.
Είδα τους νέους ν’ αποστρέφουν το βλέμμα απ’ την εξέδρα του καίσαρα.
Είδα το πένθος στα άσπρα πουκάμισα.
Είδα τη σημαία να ατενίζει το λαό.
Είδα στις μπάντες με μαύρες κορδέλες
Είδα την απόγνωση να γίνεται οργή,
την οργή να παίρνει στόμα,
το στόμα να καταριέται και ν’ απαιτεί.
ΕΠΕΛΑΣΗ, ΠΑΡΕΛΑΣΗ, ΠΡΟΕΛΑΣΗ.
Στην τελετή παράδοσης της προεδρίας το 2005, η αποχωρούσα πρόεδρος, κ. Ψαρούδα Μπενάκη, τονίζει: «τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιοριστούν», «Τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ,ΜΑ ΜΕ ΚΑΤΙ ΜΠΗΧΤΕΣ…


Το συνδικάτο δασκάλων KTÖS ανακοίνωσε πως θα απεργήσει στα σχολεία που βρίσκονται στο κέντρο της Λευκωσίας.

Πέρα από αυτό το γεγονός αναφέρθηκε πως λήφθηκε η απόφαση για διαμαρτυρία μπροστά στην πρεσβεία της Άγκυρας, για καθιστική διαμαρτυρία στην ουδέτερη ζώνη, για διαδήλωση και μια σειρά άλλων δράσεων. Στην ανακοίνωση η οποία φέρει την υπογραφή του  Γ.Γ. του  KTÖS  Σενέρ Ελτζίλ αναφέρονται τα εξής :
¨Γίνεται προσπάθεια μέσω της κυβέρνησης συνεργατών του UBP να περάσει το επιβληθέν από την κυβέρνηση της Άγκυρας πακέτο οικονομικών μέτρων. Με πρόφαση την

Σάββα Παύλου του Ερυθροτερμινθέως: Δεν μου λες κυρία Ελλάδα

Θα   ήθελα να πω στον Σάββα (savvaspavlou) ότι, κι εμείς εδώ οι Ελλαδίτες ψάχνουμε να βρούμε την Ελλάδα. Άλλος για να την χαστουκίσει όπως ο ηχολήπτης , άλλος για να την αγκαλιάσει, άλλος για να  την βρίσει έτσι που την κατάντησαν οι πολιτικοί της αλλά σίγουρα όλοι μας θα θέλαμε σ' αυτή την συνάντηση να νιώσουμε το πάθος,   με τους αναστεναγμούς και τις κοφτές ανάσες  σε μια θεϊκή ένωση όπως την φαντασιώνονταν οι Κύπριοι μαθητές του Γυμνασίου τότε... Οδυσσεύς                                                                 

        Γυρίζαμε με το συνεργείο της ΕΡΤ ένα ντοκιμαντέρ για τις φωτογραφίες που τράβηξε ο Σεφέρης από την Κύπρο, όταν ταξίδεψε στο νησί τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ’50. Στο αρχείο του σώθηκαν τρεις, περίπου, εκατοντάδες φωτογραφίες, πολύτιμες ψηφίδες της κυπριακής πραγματικότητας της τότε εποχής αλλά και πολύτιμες για την κατανόηση της ματιάς του Σεφέρη, πως κοίταξε τον κόσμο της Κύπρου. Σε πολλές φωτογραφίες του υπάρχουν παιδιά, πολλά παιδιά της Κύπρου, δεν ξέρω αν ήταν αυτό ένα είδος αναπλήρωσης της ατεκνίας του Σεφέρη συνδεδεμένη με τις μνήμες της παιδικής του ηλικίας στη Μικρασία –στην Κύπρο «βρήκα έθιμα που μόνο από παιδί είχα γνωρίσει» έγραψε στο ημερολόγιό του το Νοέμβριο του 1953.
Σε μια φωτογραφία του από το ορεινό χωριό Άλωνα: τρία παιδάκια, δύο κορίτσια και ένα αγόρι, μπροστά από το σύνθημα στον τοίχο «Την Ελλάδα θέλομεν και ας τρώγωμεν πέτρες». Οι Άγγλοι, προσπαθώντας να υπονομεύσουν τις ενωτικές διεκδικήσεις των Κυπρίων, τόνιζαν συνεχώς ότι η Ένωση με την Ελλάδα σήμαινε εγκατάλειψη της ευημερίας που πρόσφερε η βρετανική αυτοκρατορία και συνταύτιση με τη φτώχεια και την πείνα της Ελλάδας. Οι Κύπριοι πεισματάρηδες και άξιοι απαντούσαν: …και ας τρώγωμεν πέτρες.

Άρθρο σοκ της Handelsblatt: Αν ήμουν Έλληνας θα είχα μηνύσει τους δανειστές!


από το troktiko
Αν ήμουν Έλληνας θα είχα κάνει μήνυση στους δανειστές μου για σωματική βλάβη” αναφέρει άρθρο της γερμανικής εφημερίδαςHandelsblatt, μετά την επίσκεψη και παραμονή στη χώρα μας ομάδας 20 δημοσιογράφων, που έζησαν από κοντά την κατάσταση στη χώρα.
Όπως λένε, μίλησαν με πολιτικούς, επισκέφθηκαν υπηρεσίες και ήρθαν σε επαφή με τον κόσμο. Αυτό που είδαν είναι “μία εξαντλημένη χώρα, που υποφέρει από ένα διπλό βάρος: το χάος του χρέους που η ίδια επέβαλε στον εαυτό της και την ευρωπαϊκή πολιτική διάσωσης, που κάνει τα πράγματα χειρότερα.
“Τα αποτελέσματα δεν μπορούν να είναι πιο αποκαρδιωτικά. Η οικονομική ζωή σβήνει, η ανεργία

Χολωμένος με Παπούλια και ο Καραμανλής


 από το troktiko

Δεν κρύβει την ενόχλησή του για τη στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας απέναντι στον Παπανδρέου, ο Καραμανλής ειδικά μετά τα όσα δήλωσε χθες ότι οι κυβερνήσεις εκλέγονται για μια τετραετία.
«Γιατί δεν το είπε αυτό δημοσίως όταν ο Παπανδρέου τον Ιούλιο του 2009 δήλωνε πως δεν θα τον στηρίξει στις προεδρικές εκλογές προκειμένου να με αναγκάσει να προσφύγω σε εκλογές τον Οκτώβριο;» αναρωτιόταν χολωμένος ο Καραμανλής.
Δεν έχει άδικο καθόλου. Μόνο που όταν εμείς εδώ τα γράφαμε αυτά εκείνο το καλοκαίρι, μας έστελνε email ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος και μας έκανε συστάσεις ότι δεν πρέπει να παίζουμε με τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Αυτά πληρώνει σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός, το ότι άκουγε τους παρατρεχάμενους που είχε μαζέψει γύρω του αντί να δει την πραγματικότητα.

Η 4η Δεκεμβρίου, οι Εκλογές (;) και το "Ευτυχές 2012".


από το tyxaios.blogspot.com

 

    Για τα πρόσφατα γεγονότα στις παρελάσεις και την πολιτειακή μας ηγεσία, δε θα σχολιάσω. Τα λέγαμε ήδη από πέρσι εδώ!
   Σχετικά με το σημερινό μας θέμα, έχουμε ξαναγράψει για το μαθηματικό μοντέλο το οποίο χρησιμοποιούμε για την πρόβλεψη εκλογικών αποτελεσμάτων, ενώ πρόσφατα έχει εμπλουτιστεί και με τη δυνατότητα να προσεγγίζει χρονικά, τα πολιτικά συμβάντα ιδιαίτερης σημασίας. Χρησιμοποιούμε την ιδέα του πολιτικού χρόνου ως αλληλουχία και εναλλαγή διαδοχικών πολιτικών εξελίξεων,  που άλλοτε επιταχύνονται και άλλοτε όχι, μαζί με μια ποικιλία κοινωνικών παραμέτρων που αντλούνται από στατιστικά στοιχεία διαφόρων οργανισμών που δημοσιεύονται κατά καιρούς στο διαδίκτυο.
     Αυτά από τεχνικής πλευράς. Τι προβλέπει λοιπόν το μοντέλο μας σχετικά με τις επερχόμενες εξελίξεις;

     Εκλογές την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου. Ή κάπου εκεί πολύ κοντά.

    Τρεις βασικοί άξονες κατευθύνουν πλέον τις εσωτερικές πολιτικές διεργασίες και συναφώς προσδιορίζουν με μεγάλη ακρίβεια και τις εξελίξεις:

  • Η εκμετάλλευση από την Κυβέρνηση του πολιτικού χρόνου που θα μεσολαβήσει

Αιδώς διαστρεβλωτές της κοινής γνώμης , που ενοχληθήκατε από τις διαμαρτυρίες του κόσμου, γιατί τάχα κλονίζονται οι δημοκρατικοί θεσμοί !!!


ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΗΓΕΣΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΑΣΜΑ

του Δημήτρη Σταθακόπουλου*


Σύμφωνα με το Σύνταγμα κυρίαρχος είναι ο Ελληνικός λαός, ο οποίος όχι μόνον τιμάει , αλλά και συμπορεύεται με τις αξιοπρεπείς και τιμητικές αποφάσεις των εκλεγμένων ηγητόρων του, συχνά δε, - όπως έχει καταδείξει η ιστορία -,  συμπορεύεται και δίνει την ζωή του για τις αξιοπρεπείς και τιμητικές για τον λαό αποφάσεις που  τυχόν έχουν πάρει  ακόμα και εκπρόσωποι που προέκυψαν μέσα από άλλες διεργασίες (1940, ΟΧΙ, Ιωαν. Μεταξάς). Η πλειονότητα του αγωνιστή ελληνικού λαού και παρά τα λάθη και τις συχνές ενδοφυλιακές του διαμάχες, δεν εξαργύρωσε πλήρως το διαρκές ζητούμενο, δηλ. την «Σωκρατική ευδαιμονία».
Αντιθέτως, μία μικρή πλειοψηφία λειτουργώντας με κλειστά οικογενειακά κριτήρια (τζάκι ), εξαργύρωνε και εξαργυρώνει τους υπαρκτούς ή/και συχνά ανύπαρκτους αγώνες της με πλήρως αλλαζονικό τρόπο, βαπτίζοντας το συμφέρον της, ώ της παραδοξότητας -,  ως «πατριωτικό» συμφέρον του λαού, ζητώντας επιπλέον και τιμές για το ανύπαρκτο ή καλύτερα καταστροφικό και εκμαυλιστικό/ πελατειακό της έργο.
Όμως τα «στερνά τιμούν τα πρότερα» . Έστω και εάν κάποιοι σημερινοί δημοκρατικά εκλεγμένοι πολιτικοί ταγοί υπήρξαν αγωνιστές στα νιάτα τους, σήμερα,  και με την όλη στάση τους, αναιρούν τα πρότερα μεταπίπτοντας στην φάση του Καβαφικού ποιήματος: « .. στο τέλος ο Εφιάλτης θα φανεί και οι Μήδοι θα περάσουν ».
Ο ελληνικός λαός τιμάει τους αγώνες του (παλαιούς και νέους) και επ’ ευκαιρία  των τιμών αυτών, εξ αντανακλάσεως,  χαιρετά και αποδίδει τιμές στις παρελάσεις,  στους «λεγόμενους» επισήμους που εκπροσωπούν  τους φορείς του λαού.
Όταν όμως μεταξύ λαού και ηγετών του, έστω και δημοκρατικά εκλεγμένων, υπάρχει χάσμα, τότε ο λαός έχει καθήκον να αποστρέψει το βλέμμα του, για να μην πω πως σύμφωνα με το Σύνταγμα έχει υποχρέωση προστατεύοντας τους θεσμούς και την  κοινωνική συνοχή να καθαιρέσει τους εκπροσώπους του, όταν αυτοί μεταπίπτουν σε «απολυταρχική Δημοκρατία». Αυτή είναι  η βασική Συνταγματική και Δημοκρατική αρχή.
Επομένως η αυθόρμητη εκ του λαού, - και όχι των οργανωμένων κομμάτων και ομάδων-,  ματαίωση της παρέλασης στη Θεσσαλονίκη με σκοπό την απομάκρυνση των πολιτικών εκπροσώπων του, ήταν η ελάχιστη φωνή εναντίωσης προς ώτα μη ακουόντων  και επ’ ουδενί έχει να κάνει με την απαξίωση των δημοκρατικών θεσμών και την σημασία της σημερινή επετείου, που ήταν είναι και θα είναι λαμπρή , ένδοξη και πηγή έμπνευσης για το μέλλον.
Αιδώς διαστρεβλωτές της κοινής γνώμης , που ενοχληθήκατε από τις διαμαρτυρίες του κόσμου, γιατί τάχα κλονίζονται οι δημοκρατικοί θεσμοί !!!
 * Δρ κοινωνιολογίας της ιστορίας Παντείου πανεπιστημίου     ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Απ' όλη αυτή την ιστορία πολλοί θα πάρουν μαθήματα για το πώς λειτουργεί η οικονομία. Μερικοί πρέπει να πάρουν και μαθήματα για το πώς λειτουργεί η δημοκρατία...

Άρθρο του Αντώνη Σαμαρά
Προέδρου της Ν.Δ

Η συμφωνία για το κούρεμα του ελληνικού χρέους έχει ακόμα πολλά σκοτεινά σημεία. Πολλές λεπτομέρειες που πρέπει να διευκρινιστούν και πολλές «δοκιμασίες» που πρέπει να ξεπεράσει για να υλοποιηθεί.
Μην ξεχνάμε, ότι εκτός από το ελληνικό χρέος περιλαμβάνει κι άλλες ρυθμίσεις, ευρύτερα για την ευρωζώνη, όπως το πώς θα λειτουργήσει ο Μηχανισμός Χρηματοοικονομικής Στήριξης, το EFSF, αλλά και το πώς θα γίνει η «επανακεφαλαιοποίηση» των ευρωπαϊκών τραπεζών.
Αλλά και σε ό,τι αφορά το ίδιο το ελληνικό χρέος, δεν διευκρινίζεται πώς θα γίνει...

Λάθος σε ομιλία Γ.Παπανδρέου ή έχουμε θέμα ... ανεξάρτητης Κρήτης; Μα είναι τόσο βλάκας ο πανηλίθιος!!!!!



Και μέσα σε όλα όσα συμβαίνουν στην χώρα από τον Δεκέμβριο του 2008, ήρθε και το «κερασάκι στην τούρτα». Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στην διάσκεψη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που πραγματοποιείται στον Αγ. Νικόλαο Λασιθίου, με αντικείμενο τις εξελίξεις στον αραβικό κόσμο μετά την Αραβική Άνοιξη, έδωσε υπόσταση σε μία φημολογία που οργιάζει τα τελευταία δύο χρόνια σε πολλά διπλωματικά σαλόνια των Αθηνών: Ότι επίκειται δημοψήφισμα στο νησί με θέμα την ανεξαρτησία της … Κρήτης!
Έτσι ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην Κρήτη ως να επρόκειτο για … ανεξάρτητο κράτος ή για επικείμενο ανεξάρτητο κράτος!
Οι παριστάμενοι δεν πίστευαν στα αυτιά τους σήμερα όταν ο Γ.Παπανδρέου δήλωσε ότι  «Η Κρήτη θέλει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο. Έχει ιστορικούς δεσμούς με τον αραβικό κόσμο και επιθυμεί να τους διευρύνει και να τους ενισχύσει».
Κατ’αρχήν ένα άμεσο ερώτημα είναι πότε απέκτησε η Κρήτη «ιστορικούς δεσμούς με

Δεν υπήρξε ποτέ σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας...


Από το Iefana@shaw.ca

Το όλο "σχέδιο" ήταν:
1. Η λεηλασία του πλούτου της χώρας (Απληστία).
2. Η αποδυνάμωση και η τελική εξόντωση του ΄Ελληνα ως ξεχωριστού λαού (Μίσος).

Η επίθεση έγινε από τύπους με κοστούμια και γραβάτες και όχι στρατιωτικές στολές.
Είναι μια Ομάδα με απεριόριστους οικονομικούς πόρους και απεριόριστη απληστία για λεφτά και δύναμη.
Για την επικράτηση τους σε μια κοινωνία ανθρώπων, ο "στρατός" τους περιλαμβάνει τους πιο εξελιγμένους ειδικούς στην προπαγάνδα (ξένοι τραπεζίτες, δικηγόροι, οικονομολόγοι, ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι, δημοσιογράφοι, πολιτικοί). Ο σχεδιασμός, τους πήρε δεκαετίες προσεκτικά μεθοδευμένης δουλειάς

Οι βολεμένοι συνιστούν... ΣΚΙΠ!


 Του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου

Α΄Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα

Αρθρογραφούντες και ομιλούντες στυλοβάτες του συστήματος της αρπαχτής – πολλοί απ' αυτούς καλοπέρασαν και "τακτοποιήθηκαν" όλα αυτά τα χρόνια- ενδιαφερόμενοι για "το καλό της δημοκρατίας και της πατρίδος" μας συνιστούν... ηρεμία, γονάτισμα και... σύνεση!
Με περισσή σοβαροφάνεια και σκόπιμη άγνοια κόπτονται για τις... δημοκρατικές διαδικασίες, οι οποίες παραβιάζονται βάναυσα για δεκαετίες χωρίς να βγάλουν άχνα. Θα πίστευα στην ειλικρίνεια των διακηρύξεων τους αν μας έδειχναν τους τραπεζικούς λογαριασμούς και ακόμη να μας πουν: "Τι έκαναν στον πόλεμο", όλα αυτά τα χρόνια του πολιτικού έιτζ.
Ας σκεφθούμε για λίγο – αυτό είναι φαντασιοπληξία- τι θα έκαναν αν τούτος ο γονατισμένος λαός αποφάσιζε να σηκωθεί όρθιος και να τους πει: Πού βρήκατε τόσα λεφτά ρε σεις;
Η αξιοπιστία των λεγόμενων και των γραφόμενων εξαρτάται από το ύψος των καταθέσεων στις τράπεζες. Τ' άλλα είναι του πρωκτού.     http://ethnikonthematon.blogspot.com/

«Ο Μέγας Αλέξανδρος στον Μύθο και την Ιστορία». Πρόσκληση σε εκδήλωση.


 

Μήνυμα από το μέλλον


 


Όποιος δεν βλέπει τα σημάδια θα υποχρεωθεί να τα υποστεί, ένα προς ένα. Ανεξίτηλα και οριστικά. Η ύβρις της άρχουσας τάξης, της αλήτ που βαυκαλίζεται με την ψευδαίσθηση ότι αποτελεί τμήμα τοπικής ή παγκόσμιας ελίτ, έχει φτάσει σε τόσο βλάσφημα ύψη που δεν μπορεί να τα ανεχθεί καν η κόλαση που την ξέρασε.
Εκατομμύρια Ελλήνων, μια φυλή που αντιλαμβάνεται ξεκάθαρα ότι βρίσκεται υπό διωγμό και απειλή εξαφάνισης, έχει αρχίσει να ορθώνει ανάστημα και να εκφράζει την οργή που κοχλάζει χρόνια αδικαίωτη. Ενώνεται, συσπειρώνεται, ξεπερνάει διχαστικές παγίδες που την γονάτισαν και την οδήγησαν σε αιματηρές ήττες σαν αυτή του '22.
Η οικονομική κρίση, γνήσιο και αναγνωρισμένο παιδί της πνευματικής, άνοιξε πύλες διπλοσφραγισμένες από την παραπλανητική ευζωία των δανεικών και την χυδαία προπαγάνδα ανθρωπαρίων που κακώς αυτοπροσδιορίζονται ως «πολιτικοί» ή «πνευματικοί» ταγοί ή «λειτουργοί» της ενημέρωσης. Είναι εκείνοι οι άθλιοι των 1.000 ευρώ το δεκάλεπτο που μιλούσαν με αναπεπταμένη την οφρύν και σηκωμένο τον δείκτη σε μεροκαματιάρηδες που έχαναν το ψωμί τους και τους μέμφονταν ως «ρετιρέ», «προνομιούχους», «μαφιόζους», «συντεχνίες» και «αναχρονιστές».
Η πρόοδός τους είναι η υποτέλεια. Εκσυγχρονισμός τα Ίμια. Σωφροσύνη η δουλεία. Τιμή τους ο εξευτελισμός. Θρησκεία το χρήμα. Διασκέδαση η ιεροσυλία των «συνωστισμών» και τα στεφάνια στην καταβόθρα του κεμαλικού σκελετού.

«Εμφύλιος» Παπανδρέου – Βενιζέλου στο ΠΑΣΟΚ


«Εμφύλιος» Παπανδρέου – Βενιζέλου στο ΠΑΣΟΚ
Χωρίς να υπάρχουν «φωνές» ή εντάσεις, από τη μια ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος φαίνεται ότι προετοιμάζει το έδαφος, αν όχι σπρώχνει τα πράγματα, για τη διεξαγωγή μιας άμεσης προσφυγής στις κάλπες.
Από την άλλη συνεργάτες του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου απορρίπτουν οποιοδήποτε τέτοιο ενδεχόμενο.
Τα πράγματα έχουν ως εξής: Ο Γιώργος Παπανδρέου σταθερά δυο χρόνια τώρα,

«Ο Μέγας Αλέξανδρος στον Μύθο και την Ιστορία». Πρόσκληση σε εκδήλωση.