Σελίδες

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Κάνουμε πίσω στο Καστελόριζο

 

ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ!
(ΠΑΡΟΝ – ΣΕΛ 15)

O Γ. Λούλης κατακεραυνώνει την ΝΔ...

Εγώ προσωπικά δεν περίμενα διαφορετική αντιμετώπιση του όλου θέματος από τον επικοινωνιολόγο(;) Λούλη τον οποίο θεωρώ βαρύδι για την όλη πορεία της ΝΔ από το 1990 και μετά. Ήταν από τους ανθρώπους, προεξάρχοντος του αρχιαποστάτη Μητσοτάκη, που άλλαξαν την ιδεολογική υπόσταση του κόμματος με αποτέλεσμα την γνωστή σε όλους μας εξέλιξη. Όσο για την φυλλάδα που λέγεται «ΒΗΜΑ» καλά θα κάνει να βρει τα χρήματα που χρωστά στον ελληνικό λαό και χάρις στα οποία επιβιώνει και μετά να κάνει κριτική σε «ξένα χωράφια». Αλλά με δημοσιογράφους σαν τον Καψή (ελέω πατρός) και Ευθυμίου (ο αρχιψεύτης δήθεν αντιστασιακός) τι να περιμένεις;
                                                                                                                              Οδυσσεύς

Αναταραχή στους κόλπους της ΝΔ αναμένεται να φέρει το νέο βιβλίο του επικοινωνιολόγου Γιάννη Λούλη με τίτλο «Ο δρόμος προς την άβυσσο», στο οποίο ο Κ. Καραμανλής χαρακτηρίζεται άτολμος και ο Αντώνης Σαμαράς λαϊκιστής. Στα δώδεκα κεφάλαιά του, όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής επιχειρείται μια αξιολόγηση των κυβερνήσεων από τον 1981 έως σήμερα.

«Η χειρότερη κυβέρνηση υπήρξε εκείνη του 1981-1985, διότι δημιούργησε τις στρεβλώσεις που μας ακολουθούν ως σήμερα» λέει ο κ. Λούλης, ενώ τονίζει ότι οι κυβερνήσεις μετά το 1985 ήταν μέτριες.

«Σημίτης και Καραμανλής» συνεχίζει «ήσαν αξιόλογοι πολιτικοί, έντιμοι, με καλές προθέσεις, όμως άτολμοι, με αποτέλεσμα να εξελιχθούν σε χαμένες ευκαιρίες για τη χώρα».

Για την περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή, ο άλλοτε στενός συνεργάτης του πρώην...

Προλάβετε! Ανοίγουν 185.000 θέσεις εργασίας για μετανάστες στην Αυστραλία

Το ενδιαφέρον όλο και περισσότερων να μεταναστεύσουν στη Μελβούρνη ή στο Σίδνεϊ λόγω της κρίσης οδήγησε την αυστραλιανή πρεσβεία στην Αθήνα να εκδώσει ειδικές οδηγίες. Εκδήλωση για πληρέστερη ενημέρωση στις 8 και 9 Οκτωβρίου

 


Εδώ και λίγο καιρό τα γραφεία της ελληνικής κοινότητας της Μελβούρνης, µιας πόλης στην οποία ο πληθυσµός ελληνικής καταγωγής αγγίζει τις 300.000, λειτουργούν και ως ένα ιδιότυπο γραφείο ευρέσεως εργασίας.

«Περίπου 2.500 άνθρωποι έχουν έρθει εδώ µε σκοπό τη µόνιµη εγκατάσταση από την αρχή της χρονιάς. Παράλληλα εµείς ως κοινότητα έχουµε δεχθεί πάνω από 6.000 τηλέφωνα, mail ή γράµµατα από ανθρώπους που ζητούν πληροφορίες σε σχέση µε την εγκατάσταση εδώ» λέει ο γενικός γραµµατέας της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης κ. Κωνσταντίνος Μάρκος.

Ενδεικτικό είναι πως οι αυστραλιανές αρχές δέχονται τον τελευταίο καιρό μπαράζ αιτημάτων από Έλληνες, που ζητούν να μάθουν τα ισχύοντα στις διαδικασίες μετανάστευσης.

"Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος των Ελλήνων, το αυστραλιανό υπουργείο μετανάστευσης θα διοργανώσει στην Αθήνα, στις 8 και 9 Οκτωβρίου, στοχευμένη εκδήλωση για την πληρέστερη ενημέρωση όσων ενδιαφέρονται να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία", ανακοίνωσε...

Τα ΕΠΙΚΑΙΡΑ, ο Μπογιόπουλος και η Ελευθερία της Έκφρασης. Τα ΕΠΙΚΑΙΡΑ αρνήθηκαν δύο φορές σχολιασμό μου στο κείμενο που παραθέτω.



Πήρα το παρακάτω κείμενο από τα ΕΠΙΚΑΙΡΑ ONLINE. Έχω την γνώμη ότι οι κομμουνιστές στην Ελλάδα έχουν τελείως αποθρασυνθεί. Κανείς δεν αμφισβητεί το δικαίωμα του οποιουδήποτε να κρίνει, να κατακρίνει και να καταδικάζει και την μορφή του πολιτεύματος και τον τρόπο εφαρμογής του αλλά αυτό καταντά μαζοχισμός από μέρους μας, την στιγμή που οι ίδιοι κατήγοροι αρνούνται σ' εμάς τους υπόλοιπους (που είμαστε και οι περισσότεροι) το ίδιο δικαίωμα. Να σχολιάζουμε δηλαδή τον «υπαρκτό» τους, το κόμμα(τακι) τους, την συμπεριφορά τους και γενικά τις πρακτικές τους. Αντί ο κ. Μπογιόπουλος να μας καλεί μέσω του Ριζοσπάστη σε πόλεμο, επειδή πρέπει να τον «πιστέψουμε» μια και μας παρουσιάζει «ατράνταχτα στοιχεία» για το πώς κάποιοι εξαπατούν τον Έλληνα πολίτη και την Εφορία, λες και περιμέναμε από τον Ριζοσπάστη την πληροφόρηση, καλό θα ήταν να κάνει λίγη αυτοκριτική. Εμείς κ. Μπογιόπουλε και ενημερωμένοι είμαστε και ξέρουμε τι μας γίνεται και έχουμε και τον τρόπο να αντιδράσουμε και δεν έχουμε την ανάγκη της καθοδήγησης του κόμματός σας και των επαγγελμaτικών στελεχών του γιατί είμαστε ελεύθερα πνεύματα. Ελεύθεροι άνθρωποι κ. Μπογιόπουλε αν καταλαβαίνετε την έννοια. Αντί λοιπόν να ασχοληθείτε με τα μεμονωμένα άτομα που εξαπατούν τον Έλληνα, καλό θα ήταν κ. Μπογιόπουλε να ασχοληθείτε με τους θεσμούς, στους οποίους κακώς συμπεριλαμβάνουμε τα κόμματα, και βασικά από το δικό σας, το ΚΚΕ, το οποίο δεν δέχεται τον έλεγχο των οργάνων της συντεταγμένης πολιτείας δηλαδή, «εμού του ιδίου» με την απειλή εξαπολύσεως εμφυλίου. Και με αφήνετε εμένα κ. Μπογιόπουλε να υποθέτω ότι οι ετήσιες οικονομικές εξορμήσεις του κομματιδίου σας είναι για «ξεκάρφωμα» και για να ρίξετε στάχτη στα μάτια, λες και δεν ξέρουμε ότι αυτοί οι ίδιοι οι μεγιστάνες του πλούτου που ξεφεύγουν από τα δίχτυα της Εφορίας, σας «χαρτζιλικώνουν» κανονικά. Και το χειρότερο; Με κάνετε να υποθέτω ότι έχετε και άλλες πηγές πιο αδιαφανείς! Από το ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέχρι και από λαθρεμπόριο κάθε είδους μπορώ να υποθέσω, εγώ ο ευφάνταστος, ότι έχετε έσοδα. Η άρνηση να δεχθείτε τον οποιοδήποτε έλεγχό μου, εμένα μου διεγείρει την φαντασία αλλά εσάς ποσώς σας ενδιαφέρει. Τα θέματά σας φιλοξενούνται βέβαια κατά κύριο λόγο στον Ριζοσπάστη και απευθύνονται στην μερίδα εκείνη του ελληνικού λαού που είτε αδυνατεί να σκεφθεί ελεύθερα, είτε έχει μάθει (οικογενειακές καταβολές, κόμπλεξ έναντι της κοινωνίας, λίγος ιδεαλισμός από την νεολαία κυρίως) να δέχεται αμάσητη την «τροφή» που του παρέχετε πλουσιοπάροχα και το ξέρω επειδή τακτικά αγόραζα, (μέχρι που μας ήλθε κατακέφαλα η κεραμίδα της ΠΑΣΟΚικής σοσιαλιστρικής επιδρομής και στενέψαμε οικονομικά) την «εφημερίδα» σας.
Επειδή είδα το κείμενό σας κύριε Μπογιόπουλε σε υποτιθέμενο (έτσι που έγιναν τα πράγματα για πολλά αμφιβάλουμε πλέον) αστικό μέσο ενημέρωσης, το ΕΠΙΚΑΙΡΑ ONLINE θέλησα να πω την γνώμη μου και μου αρνήθηκαν το δικαίωμα απεφάσισα να δημοσιεύσω το κείμενό σας στην δική μου ιστοσελίδα προλογίζοντάς σας , το κοινοποιώ δε παράλληλα στα φιλικά μου ιστολόγια (και στην εφημερίδα σας φυσικά) χωρίς την απαίτηση να το αναδημοσιεύσουν.
Ο διαχειριστής του «Ήπειρος, η πατρίδα μας», Οδυσσεύς

                                                                                 

Ν. Μπογιόπουλος: Πόσα «δηλώνει» η πλουτοκρατία

23/09/2011 - 15:58

|

«Λαέ πολέμα, σου πίνουνε το αίμα»! Tι έσοδα δηλώνει και τι πληρώνει ο λαός για φόρους, το ξέρουν οι πάντες...

«ΟΜΑΔΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ» ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΣΕΤΣΕΝΩΝ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ. Οι Βερολινέζοι


Ομάδα Ρώσων εκτελεστών, που συνδέονται με τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας, βρίσκεται σύμφωνα με ρωσικά και άλλα ΜΜΕ πίσω από τη δολοφονία τριών Τσετσένων στην Κωνσταντινούπολη, οι οποίοι καταζητούνταν για την προετοιμασία της τρομοκρατικής επίθεσης στο αεροδρόμιο της Μόσχας «Νταμαντέντοβο» στις 24 του περασμένου Ιανουαρίου.

 

Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες έχουν συγκροτήσει, σύμφωνα με αναλυτές των ΜΜΕ, την «Ομάδα του Βερολίνου», που ειδικεύεται σε δολοφονίες Τσετσένων οπλαρχηγών και ισλαμιστών αυτονομιστών (φωτ. Reuters)

Οι Τ/κύπριοι θέλουν οφέλη από το φυσικό αέριο; Ανταλλάγματα! Τι να πιστέψει, λοιπόν, σήμερα ο κυπριακός Ελληνισμός από τη νέα ολέθρια δέσμευση του Προέδρου για οφέλη προς τους Τούρκους, ακόμα και αν δεν λυθεί το Κυπριακό;



Οι Τ/κύπριοι θέλουν οφέλη από το φυσικό αέριο; Ανταλλάγματα!

Με τον Σάββα Ιακωβίδη

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ηγεσία ανέκαθεν ακολουθεί έναντι των Τούρκων μιαν ολέθρια προσέγγιση: Προσπαθεί να τους καλοπιάσει, πιστεύοντας αφελέστατα ότι θα τους… εξημερώσει. Παραφράζοντας το γνωστό διάλογο του προέδρου Ρούζβελτ με το σύμβουλό του Μπούλιτ, θα λέγαμε ότι οι Έλληνες δεν έχουμε να κάνουμε με το… Δούκα του Νόρφολκ, αλλά με Ασιάτες ληστές. Οι Τούρκοι δεν καταλαβαίνουν άλλη γλώσσα παρά τη δύναμη. Και την αντίσταση. Οι ηγέτες μας, από τον Μακάριο μέχρι σήμερα, επιμένουν να εξημερώσουν το τουρκικό θηρίο. Και, φυσικά, δέχονται απανωτές επιθέσεις, κτυπήματα και ακρωτηριασμούς. Δεν μαθαίνουν! Ο Δ. Χριστόφιας χωρίς καμία διαπραγμάτευση, χωρίς να απαιτήσει ανταλλάγματα, προέβη στις γνωστές γενναιόδωρες, μονομερείς παραχωρήσεις στους Τούρκους: Παραμονή 50.000 εποίκων, σταθμισμένη ψήφος και εκ περιτροπής προεδρία.
Με αφορμή την εξόρυξη φυσικού αερίου, ο Δ. Χριστόφιας προέβη σε ακόμα μια μονομερή και γενναιόδωρη παραχώρηση στους Τούρκους: Έστω και αν δεν βρεθεί λύση, είπε, έχει τον τρόπο να τους παραχωρήσει μέρισμα από τα κέρδη. Και πότε αυτή η νέα, ακατανόητη, ολέθρια πολλαπλώς και ανεξήγητη μονομερής παραχώρηση; Όταν, πρώτον, η Τουρκία μας απειλεί με πόλεμο. Δεύτερον, έχει κατεβάσει το στόλο της στην περιοχή της αν. Μεσογείου και...

Ελλάδα:Μυστικά του παρελθόντος (Ντοκιμαντέρ)

  Αναρτήθηκε από Βισάλτης

-
Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και αξιόλογα ντοκιμαντέρ, που δεν πρέπει να χάσετε:


(Δείτε το σε πλήρη οθόνη)
.visaltis.blogspot.com