Σελίδες

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Κοντά σε συμφωνία με Παπαδήμο. Τα χειρότερα έρχονται...


Κοντά σε συμφωνία με Παπαδήμο. Τα χειρότερα έρχονται...


Τα όσα γράφουμε στον τίτλο, πιστέψτε μας, δεν έχουν κανένα ίχνος αντιπολιτευτικής ή κριτικής διάθεσης. Είναι η πραγματικότητα, όπως αυτή διαμορφώνεται πλέον, με βάσει τις συναντήσεις και τις συζητήσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού, με τους Ευρωπαίους. Για να πάρετε μία πρόγευση, οι Ευρωπαίοι πιέζουν τον Πρωθυπουργό να υιοθετήσει τις προτάσεις που η Τρόικα έχει κάνει προς τα τεχνικά κλιμάκια της κυβέρνησης, δηλαδή τις οριζόντιες μειώσεις κατά 20% των μισθών στον ιδιωτικό τομέα! Επί της ουσίας οι εταίροι και δανειστές έδωσαν στην κυβέρνηση και τον Έλληνα πρωθυπουργό διορία μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας για να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με τους ιδιώτες πιστωτές και...

Μαζί Βενιζέλος-Λοβέρδος


«Ακονίζουν τα μαχαίρια» στο ΠΑΣΟΚ ενόψει της συνεδρίασης της Κ.Ο του κόμματος την Πέμπτη.

Το κλίμα αμφισβήτησης του προέδρου εντείνεται καθημερινά, ακόμη και από «προεδρικούς» βουλευτές και στελέχη. «Δεν θα βρίσκει άνθρωπο να τον υποστηρίξει» λένε «ακόμη και στα δύσκολα που μπορεί να έρθουν» και οι βουλευτές δεν εννοούν βέβαια μόνο τα κρίσιμα νομοσχέδια που θα έρθουν προς ψήφιση στην βουλή και θα πρέπει να ακούσουν και να πεισθούν από τον αρχηγό τους για να πουν το ναι. Μιλούν για το ενδεχόμενο να στηθούν ειδικά δικαστήρια για τα «φουσκωμένα» δημοσιονομικά στοιχεία που μας έφεραν στη σημερινή κατάσταση και να βρεθεί ο ίδιος κατηγορούμενος.
Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει σαφέστατη εικόνα για το κλίμα στην Κ.Ο. , καθώς...

Γενοκτονία των Αρμενίων, μετά τη Γαλλία, η Γερμανία; Ο μεγάλος φόβος της Τουρκίας


Μετά τη Γαλλία, η Γερμανία;
Ο Erhan Mertürk, χρονικογράφος του CNN Türk πιστεύει ότι μετά την ψήφιση του νόμου για την ποινικοποίηση της άρνησης των γενοκτονιών στη Γαλλία, η ομοσπονδιακή βουλή της Γερμανίας θα μπορούσε να ακολουθήσει και να ψηφίσει ένα παρόμοιο νόμο.
«Και μετά θα ακολουθήσουν άλλες χώρες το παράδειγμά τους», λέει ο Ε. Mertürk.
Ο τελευταίος είναι πεπεισμένος ότι οι Γερμανοί οι οποίοι ήταν σύμμαχοι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας μπορούν να περάσουν έναν νόμο που τιμωρεί την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων.
«Ο Talaat Pasha δολοφονήθηκε στο Βερολίνο και αυτός που τον πυροβόλησε, ο Tehlirian παρέμεινε δύο ημέρες στη φυλακή, προτού βρεθεί αθώος και ελεύθερος», λέει ο Τούρκος δημοσιογράφος που πιστεύει ότι η τουρκική κοινή γνώμη δεν επηρεάζει αρκετά τον ευρωπαϊκό πολιτικό κόσμο.
Καλεί τους Τούρκους να αυξήσουν τις πιέσεις προς τους Ευρωπαίους αιρετούς.
Krikor Amirzayan
Πηγή, http://infognomonpolitics.blogspot.com/2012/01/blog-post_7404.html#more

Τετ-α-τετ Βενιζέλου-Λοβέρδου - Αναμένεται κοινή δήλωση


Τετ-α-τετ Βενιζέλου-Λοβέρδου - Αναμένεται κοινή δήλωσηΜε τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο συναντήθηκε πριν από λίγη ώρα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, αμέσως μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες όπου συμμετείχε στην κρίσιμη -για την Ελλάδα- σύνοδο κορυφής.
Σύμφωνα με πληροφορίες βασικό αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι διαδικασίες για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ ενόψει και της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Πέμπτη.
Τα δύο κορυφαία στελέχη του πλειοψηφούντος κόμματος στη Βουλή καταβάλουν μια προσπάθεια για να γεφυρώσουν τις απόψεις τους και να διατηρήσουν μια κοινή στάση τουλάχιστον στη διαδικασία ανάδειξης της νέας ηγεσίας. Αν οι δύο άντρες καταφέρουν να τα βρουν μεταξύ τους τότε θα υπάρξουν ραγδαίες εξελιξεις στην συνεδρίαση της Πέμπτης.
Αναμένεται κοινή δήλωσή τους.

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ Η ΝΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΘΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ

Το πολιτικό κατεστημένο της Κύπρου θέλει να διατηρήσει το 
πολυκομματικό τσιφλίκι του ημικρατικού οργανισμού των 
κυπριακών αερογραμμών.
Για αυτό αναζητούν επειγόντως στρατηγικό επενδυτή , όχι 
για να ανακόψει την καθοδική πορεία της εταιρείας που είναι 
εκ των πραγμάτων αδύνατη , αλλά για να δικαιολογήσουν 
μέσω αυτού μια νέα χρηματοδότηση τύπου eurocypria , μια 
νέα κατασπατάληση των φόρων του λαού. Αν 
οι κυπριακές αερογραμμές , όπως ισχυρίζονται οι κρατούντες , 
δεν μπορούν να επιβιώσουν λόγω του εμπάρκο που επιβάλλει η Τουρκία στις πτήσεις , τότε πως είναι δυνατό να ανατραπεί αυτή η κατάσταση με την εξεύρεση στρατηγικού...

Παιδοφιλία:Δώστε μεγάλη προσοχή!


Επιμέλεια Ένας Έλληνας
Αυτό το άρθρο αφορά όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα για την παιδοφιλία για να μπορούν να έχουν καλύτερες επιλογές στο πώς να προφυλάσσουν τα παιδιά από τέτοιου είδους συμπεριφορές. Θεωρώ ότι αυτές οι πληροφορίες θα πρέπει να είναι διαθέσιμες σε όλους.
Σύμφωνα με Έρευνα του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, ένα στα οκτώ κορίτσια κι ένα στα δέκα αγόρια κινδυνεύει να πέσει θύμα κάποιας μορφής σεξουαλικής κακοποίησης μέχρι να «κλείσει» τα δεκαοκτώ του χρόνια ·και μόνο ένας στους τρεις θύτες θα είναι κάποιος άγνωστος!
Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι στην Ελλάδα το 20% των παιδιών θα τα προσεγγίσουν παιδόφιλοι τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους. Σύμφωνα με στατιστικές, ποσοστό περίπου 10 με 15% των παιδιών και εφήβων έχουν υπάρξει σεξουαλικά θύματα από ενήλικες τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους. Στατιστικά, οι περισσότεροι παιδόφιλοι είναι άντρες.
Στα παιδιά, κατά κανόνα, απουσιάζει η γνώση ή η εμπειρία των σεξουαλικών σχέσεων με συγκατάθεση ή επιλογή συγκατάθεσης (όπως συμβαίνει ή χρειάζεται να συμβαίνει με τους ενήλικες). Έτσι, η παιδοφιλία, παραβιάζει με βλαβερό και εγκληματικό τρόπο τα...

Το isxys.blogspot.com προειδοποιεί και απειλεί (και καλά κάνει) διαδικτυακούς τόπους της Κρήτης...



ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Μέσα της Κρήτης προβάλουν ως λύση την...αυτονομία!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Μέσα της Κρήτης προβάλουν ως λύση την...αυτονομία!ΣΤΟΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΟΠΟ ΤΟΥ cretalive ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΗΡΤΗΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΚΙΝΕΙΤΑΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ.
ΕΜΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΤΟ cretalive ΑΛΛΑ ΚΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΡΕΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΝΑΚΙΝΗΣΕΙΣ.
ΔΕΝ ΚΑΤΟΝΟΜΑΖΕΤΕ ΤΑ ΜΕΣΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΜΗ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥΣ. ΚΑΤΟΝΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΜΕΣΑ. Η ΠΗΓΗ ΣΑΣ, ΤΟ twiter, ΑΠΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.
ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΟΝΟΜΑΣΕΤΕ ΤΑ ΜΕΣΑ, ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΧΥΣ, ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΑ ΧΑΝΙΑ, ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΕΣΑΣ, ΟΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΘΕΜΑ...
ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ, ΟΛΟΙ ΣΑΣ (ΟΛΑ ΤΑ Μ.Μ.Ε ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ) ΒΓΑΖΕΤΕ ΜΙΑ "ΠΑΠΑΡΙΑ" ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΤΕ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΖΕΤΕ ΝΑ ΤΗΣ ΔΩΣΕΤΕ ΜΥΘΩΔΕΙΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ.
ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΚΑΛΑ ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΝΙΞΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΣΑΣ. ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ.               
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΩΤH ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ.

Ιμια: 31 Ιανουαρίου 1996 ώρα 05:29 Λεπτό προς λεπτό η αποφράδα εκείνη μέρα! Τι προηγήθηκε, τι ακολούθησε !



  Γιώργος Αδαλής 

Εσύ για σκέψου, που μπορεί να ήσουν στις 5:29 το πρωί της 31ης Ιανουαρίου 1996; Ηταν Τετάρτη, και λογικά θα δούλευες, μια μέρα μετά των Τριών Ιεραρχών! Οι περισσότεροι κοιμούνται αυτή την ώρα! Αλλά όχι όλοι! Κάποιοι ήταν επιφυλακή και η λέξη που ακουγόταν τις μέρες εκείνες ήταν μία : «ΠΟΛΕΜΟΣ» !

Στο σημερινό άρθρο θα παραθέσουμε δύο μαρτυρίες που θεωρώ σημαντικές αλλά και μια υπόθεση στο ακριτικό νησί της Λέσβου που προφανώς ο κ.Σημίτης δεν έχει καμία απολύτως όρεξη να την δει γραμμένη σε έρευνα για τα Ιμια! Πιστέψτε με γι αυτό, διότι μέχρι σήμερα ουδείς της έδωσε την απαιτούμενη σημασία, τουλάχιστον όση άξιζε για ένα τόσο μεγάλο … «ευχαριστώ»!

Στο βίντεο που ακολουθεί, η αξέχαστη Μαλβίνα παρουσιάζει το ευχαριστώ του Σημίτη στους Αμερικάνους, καθώς και μια δήλωση του τότε Πρωθυπουργού, για το πως...

Ρωσική απάντηση στην ομπρέλα των ΗΠΑ : Οχυρώνει με S-400 την Eυρασία


 Απάντηση στην αντιβαλλιστική ομπρέλα των ΗΠΑ επιχειρεί να δώσει η Ρωσία με την εγκατάσταση σε διάφορα σημεία του πλανήτη περιφερειακά των ρωσικής ομοσπονδίας ενός τεράστιου πλέγματος αντιαεροπορικών/αντιβαλλιστικών συστημάτων S-400 Triumf (SA-21 Growler κατά το ΝΑΤΟ).


Με σταθερούς ρυθμούς η Ρωσία αναπτύσσει την αντιβαλλιστική της ομπρέλα περιμετρικά των συνόρων της, σε συνεργασία με την Λευκορωσία και το Καζακστάν με την παράδοση στις δύο τελευταίες χώρες νέων συστημάτων S-400 Triumf.

Μετά την παράδοση των πρώτων συστημάτων S-400 Triumf στις ρωσικές Ένοπλες...

Οι Ευρωπαίοι βγάζουν εκτός νόμου τον κεϋνσιανισμό!


keynesOι Ευρωπαίοι ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων συναντήθηκαν χτες στις Βρυξέλλες σε μια σύνοδο που υποτίθεται ότι είχε σαν στόχο της να συμβιβάσει τη λιτότητα με την ανάπτυξη. Η ατζέντα περιλάμβανε την έγκριση των νέων μηχανισμών διάσωσης της Ευρωζώνης, τις τελευταίες πινελιές στο γερμανικό σχέδιο για αυστηρότερη δημοσιονομική πειθαρχία και την επεξεργασία τρόπων για την ενίσχυση της ανάπτυξης και τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης στην Ευρωζώνη. Δεν είναι τυχαίο όμως ότι όλα αυτά εν τέλει επισκιάστηκαν από τις ευρωπαϊκές διενέξεις για τη γερμανική πρόταση περί διορισμού επιτρόπου για την Ελλάδα, η οποία, πέρα από την αναξιοπιστία των ελληνικών κυβερνήσεων, δείχνει και τον πανικό του Βορρά μπροστά στο βαθμό με τον οποίο η ακραία λιτότητα τορπιλίζει οριστικά κάθε βιωσιμότητα του χρέους.
Επισήμως όπως είπαμε, η χτεσινή σύνοδος ήταν η ‘σύνοδος της ανάπτυξης’. Επρόκειτο δηλαδή, κατά τις ευρωπαϊκές διακηρύξεις να εστιάσει στους τρόπους με...

160 πολίτες του Έβρου ζητούν την παραίτηση των βουλευτών Έβρου του ΠΑΣΟΚ

Αγαπητοί συμπολίτες.

Βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να… επανέλθουμε στο 

προσκήνιο, αφού δικαιωθήκαμε πανηγυρικώς για αυτά που 
γράψαμε και υπογράψαμε τον περασμένο Ιούνιο. Εμείς οι 
160 πολίτες του Έβρου, οι οποίοι υπογράψαμε το γνωστό 
εξώδικο προς τους 3 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου 
να μην ψηφίσουν το κατάπτυστο και προδοτικό μεσοπρόθεσμο 
μνημόνιο του Ιουνίου, αντιμετωπιστήκαμε σχεδόν ως… ψυχοπαθείς από το καταρρέον πολιτικό σύστημα και τους παρατρεχάμενούς του...
Τώρα που δικαιωνόμαστε μέχρι κεραίας από τα πλέον επίσημα κυβερνητικά χείλη (Χρυσοχοΐδης και λοιποί) για το εγκληματικό λάθος της υπογραφής του Μνημονίου, τι έχουν να μας προτείνουν οι τοπικοί "σωτήρες" - οι οποίοι τότε διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους για το επιβεβλημένο της υπογραφής; Άραγε μια απλή συγγνώμη αρκεί, για να...

Η τελευταία ελπίδα απέναντι στους Γερμανούς

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ


Από τη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου κιόλας, ο Ντέιβιντ Κάμερον είχε αποκαλύψει την πολιτικά ενσυνείδητη πρόθεσή του να αποτελέσει το αντίπαλο δέος της Άνγκελα Μέρκελ. Να ορθώσει δηλαδή το ανάστημα της Μεγάλης Βρετανίας, αλλά και του δικού του πολιτικού ταλέντου, μπροστά στην αντι-ευρωπαϊκή κουλτούρα της Γερμανίδας Καγκελαρίου. Όσο οξύμωρο κι αν ακούγεται κάτι τέτοιο, από έναν Βρετανό και μάλλον ευρωσκεπτικιστή.

Μιλώντας στο grand stage του παγκόσμιου οικονομικού φόρουμ του Νταβός, ο «Τόρι Μπλερ» μίλησε και πάλι ως ο τελευταίος υπερασπιστής της Ευρώπης. Μιας Ευρώπης που δεν θα είναι απαραίτητα όπως την οραματίζεται η Μεγάλη Βρετανία, θα απέχει ωστόσο πολύ από το στρεβλωτικό και γκρίζο αφήγημα του Βερολίνου. Τόσο σε οικονομικό όσο και...

Άσχημα τα πράγματα: Οι ΗΠΑ δηλώνουν είναι "έτοιμες" για επιδείνωση της κρίσης χρέους της Ευρώπης"


Image"Την ετοιμότητα των Η.Π.Α. να απορροφήσει, αν χρειαστεί, τους κραδασμούς από μια ενδεχόμενη επιδείνωση της κρίσης χρέους στην Ευρώπη" ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Jay Carney και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς φαίνεται ότι τα πράγματα στην Ευρώπη είναι πολύ σοβαρότερα απ'ότι υποστηρίζουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες.«Λαμβάνουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπίσουμε πιθανές επιπτώσεις στην ανάκαμψη της οικονομίας των Η.Π.Α., λόγω του προβλήματος στην Ευρώπη», εξήγησε, απαντώντας σε ερώτηση του κατά πόσο τα συνεχιζόμενα προβλήματα χρέους στην Ελλάδα επηρεάζουν την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας.

«Η Ευρώπη εξακολουθεί να προκαλεί ανησυχία. Οι Ευρωπαίοι έχουν κάνει...

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΓΑΠα , ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ , ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ , ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΜΑΣ , ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ . μέρος πρώτο




From HEIL GAP (or mind the GAP )

Οι περισσότεροι Έλληνες γνωρίζουν ότι οι πολιτικοί τους παρέχουν υποσχέσεις που δεν εκπληρώνουν ποτέ ! 
Φυσικά . . . . . εάν κάποιος . . . . που εμφανίστηκε ξαφνικά . . . . από το πουθενά . . . ξαναφεύγει . . . . . αλλά . . . . λίγο πριν αναχωρήσει η πτήση του . . . . λαμβάνει ένα τηλεφώνημα στο κινητό . . . .από κάποιον . . . . που τον πληροφορεί ότι πρέπει να κατεβεί από το αεροπλάνο και να γυρίσει στο ξενοδοχείο του ώστε να αναλάβει την πρωθυπουργία της Ελλάδος . . . .

Ε ! . . . . τότε . . . ευκόλως ο καθένας αντιλαμβάνεται: ότι ο εν λόγω κύριος . . . . δεν έχει δώσει υποσχέσεις στον ελληνικό λαό ( που έτσι και αλλιώς δεν τον ψήφισε ) αλλά σίγουρα σε αυτούς . . . που τον διόρισαν , και , που θέλουν να τον κρατήσουν στην πρωθυπουργία όσο περισσότερο γίνεται .

Έφοδος Πούτιν – Σαμαρά στην ύφεση !


Ο Πούτιν και ο Σαμαράς πάνω σε αρκούδες, ντυμένοι με τη στολή του κόκκινου στρατού, να πυροβολούν και να φωνάζουν “Χτύπα την κρίση”
Έτσι παρουσιάζει ρωσικό site την επίσκεψη Σαμαρά στη Μόσχα και τη συνάντησή του με τον Πούτιν.
Έφοδος στην ύφεση λοιπόν καθώς ο Σαμαράς φέρει και γιαταγάνι στο δεξί. Και δεν το έχει για κόσμημα…
Μην πει κανείς ότι θα το χρησιμοποιήσει για το ΠΑΣΟΚ: μια χαρά τα καταφέρνουν μόνοι τους…
Αποκλειστικές πληροφορίες λένε ότι θα το χρησιμοποιήσει και στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων…

Καουμπόι πόκερ, η «τράπεζα» και ΕΣΥ.


Καουμπόι πόκερ, η τράπεζα και ΕΣΥ
Η αέρινη επινόηση του τραπεζίτη...
ΤΑ 10 ΒΗΜΑΤΑ

1. Τέσσερις καουμπόηδες σε ένα δωμάτιο θέλουν να παίξουν πόκερ. 
(εκπροσωπούν την οικονομία μας) Δεν έχουν όμως μάρκες.

2. Υπάρχει ακόμη άλλο ένα πρόσωπο στο δωμάτιο. Το πρόσωπο αυτό θέτει όλους τους κανόνες σχετικά με τις μάρκες. Θα τον αποκαλέσουμε τον «τραπεζίτη». Ο τραπεζίτης φοράει κοστούμι και αποπνέει την ψευδαίσθηση κύρους και νομιμότητας. Ο τραπεζίτης έχει ιδιαίτερες "ιδιότητες" – αποφάσισε ότι μπορεί να δημιουργήσει μάρκες πόκερ από το τίποτα, με την αποδοχή από τους...

ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ! Πρόεδρε, παρέλαβες κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο… Τι θα παραδώσεις;


 
Ας θυμηθούμε το ιστορικό μιας χρεοκοπημένης, «ευέλικτης» και «αριστοτεχνικής» πολιτικής. 23η Μαΐου 2008: Έναρξη απευθείας συνομιλιών χωρίς καμία προεργασία. «Γενναίες προσφορές» προς τους Τούρκους. Επίσκεψη Μπαν Κι Μουν στην Κύπρο (και στο «προεδρικό» του Ταλάτ). Ακολούθησαν Νέα Υόρκη…Γενεύη… Greentree I…Greentree II…Πολυμερής διάσκεψη....Δημοψήφισμα, για να προσυπογράψουμε για τι;
Για να προσυπογράψουμε
-Για τον Τούρκο κυβερνήτη στη γη των πατέρων μας.
-Για τη σταθμισμένη εξουδετέρωση της πληθυσμιακής πλειοψηφίας των Ελληνοκυπρίων έναντι...

ΤΙΠΟΤΕΝΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΑΔΕΚΑΣΤΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ




Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Μείζον πολιτικό ζήτημα δημιουργήθηκε προ ημερών με αφορμή την αρχική παραίτηση των δυο οικονομικών εισαγγελέων, Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη, επιφορτισμένων να διαχειρίζονται το οικονομικό έγκλημα και οι οποίοι δήλωσαν πως: «δεν δεχόμαστε να είμαστε εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ΄ υπαγόρευση, πολλώ μάλλον δε, δεν δεχόμαστε να αποτελέσουμε άλλοθι και μια θεσμική κολυμπήθρα του Σιλωάμ, για τα πολυποίκιλα οργανωμένα συμφέροντα και τους ποικιλώνυμους εκφραστές τους, που δραστηριοποιούνται και αναπτύσσονται στην γκρίζα ζώνη του οικονομικού εγκλήματος».
Μετά την παραίτηση των δυο αντιεισαγγελέων, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Βενιζέλος και ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαϊωάννου, αμφότεροι λαλίστατοι και συνυπεύθυνοι της σημερινής ζοφερής κατάστασης που βιώνει ο τόπος και ο λαός του, εξαπέλυσαν δριμύτατη επίθεση κατά των αντεισαγγελέων, με ιδιαίτερα απαξιωτικούς όρους για το κύρος της Δικαιοσύνης.
Λίγες ημέρες πιο μπροστά, στις 22 Δεκεμβρίου 2011 ο κ. Παπαϊωάννου είχε δηλώσει στο Υπουργικό συμβούλιο της μειοδοτικής κυβέρνησης Παπαδήμου, σε μια προσπάθεια απόλυτης απαξίας και χειραγώγησης της Ελληνικής Δικαιοσύνης: «Η Δικαιοσύνη βρίσκεται σε βαθειά κρίση και δεν έχουμε καθυστερήσεις στην απονομή της Δικαιοσύνης αλλά έχουμε αρνησιδικία».
Στην συνέχεια οι αντεισαγγελείς στέλνουν στη Βουλή την...

"Η ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ" 2012. - Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012.

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος μας προσκαλεί στην κορυφαία της εκδήλωση: "Η ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ". Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.


Οι Ηπειρώτες που ανταμώνουν, οι Ηπειρώτες που αντιστέκονται, οι Ηπειρώτες που δημιουργούν με τον ανθό της παράδοσης και της νεολαίας.
"Η ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ" 2012 Κυριακή...
5 Φεβρουαρίου στις 10 το πρωϊ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας 
πηγή

Η Γενοκτονία των Ελλήνων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας


γράφει ο Βασίλειος Μειχανετσίδης
Η μεταβατική περίοδος από την πτώση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας μέχρι την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας χαρακτηρίζεται από μια σειρά δράσεων που διεξάγονται κατά κύριο λόγο από μια μικρή ελίτ, με στόχο την οικοδόμηση ενός σύγχρονου κράτους, ενός έθνους. 
Μία από αυτές τις δράσεις είναι να εξαλειφθεί τελείως, δηλαδή να εξοντώσουν τις χριστιανικές μειονότητες και άλλες. 
Τα στοιχεία που προκύπτουν από πληθυσμιακές μελέτες μιλούν από μόνα τους: το 1912 υπήρχαν στη Μικρά Ασία και τη Θράκη 4 με 5 εκατομμύρια Χριστιανοί για 7 με 8 εκατομμύρια μουσουλμάνους. Το 1923 δεν υπήρχαν παρά μόνο 250.000 με 300.000 Χριστιανοί.
Ο Ραφαήλ Λέμκιν (Raphael Lemkin)  -ο νομικός ο οποίος εισήγαγε τον όρο γενοκτονία στο μητρώο του διεθνούς δικαίου-  βασίστηκε στην εξόντωση των Χριστιανών της Μικράς Ασίας για τον καθορισμό αυτού του είδους εγκλήματος πολέμου, με τον νεολογισμό...

Στην Ευρώπη σήμερα υπάρχουν κράτη και κρατίδια (σαν την Ελλάδα). Τα μεν κράτη έχουν αρχές, τα δε κρατίδια (σαν την Ελλάδα) έχουν... «αρ..δια»

    Μήπως χρεοκοπούμε την ... «Δευτέρα», αλλά μάς πτωχεύουν κάθε μέρα;;; NON PAPER !!!   
    ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΥΕΛΛΑ ΕΝ ΟΨΕΙ !!! από το AegeanTimes.GR
Με τον όρο "Φραγκοκρατία" χαρακτηρίζεται η χρονική περίοδος κατά την οποία κυριάρχησαν στο Βυζάντιο οι δυτικοευρωπαίοι, καθώς οι Βυζαντινοί τότε ονόμαζαν Φράγκους και Λατίνους σχεδόν αδιακρίτως όλους τους μη σλάβους Ευρωπαίους που ζούσαν δυτικά και βόρεια των Βαλκανίων.

Έναρξη της "Φραγκοκρατίας ή Λατινοκρατίας", όπως ιδιαίτερα λέγονταν από τους Βυζαντινούς, ή Ενετοκρατίας, όπως αναφέρεται αργότερα, θεωρείται το 1204 (μ.Χ.), τότε που οι Ενετοί και οι Σταυροφόροι σύμμαχοί τους, με την Δ! Σταυροφορία, κατέλαβαν την Κωνσταντινούπολη.

Τι ήταν αυτό το οποίο υπαγόρευσε τέτοια πρακτική;

Ποιά συμφέροντα, υπαγόρευσαν την κατάληψη της Κωνσταντινούπολης;, 

Ήταν άραγε μόνον τα γεωστρατηγικά ή και κάτι άλλο;

Αυτά τα ερωτήματα αλλά και άλλα, αναφύονται ώς σύγχρονα ερωτήματα, σήμερα, πολύ δε περισσότερο επίκαιρα παρά ποτέ, μόνον που τώρα η “πόλη” είναι η Ελλάδα.

 Εκτός απο τα γεωστρατηγικά πλεονεκτήματα τα οποία είναι προφανή και στον πιό...

Kάποιοι κύκλοι, συνήθως τους λέμε Νεοκυπρίους, επειδή έπαψαν να αισθάνονται οι ίδιοι Έλληνες κατά παραβίαση των ιστορικών δεδομένων, θεωρούν ότι μπορούν να αποκόψουν την κυπριακή από τον ελληνικό κορμό και να την παρουσιάσουν ως αυτόνομη γλώσσα

Άριστος Μιχαηλίδης: Οι νεοκύπριοι και η γλώσσα μας

Την Κυριακή διαβάσαμε την πιο σύντομη, εύληπτη, διαφωτιστική και εμπεριστατωμένη ανάλυση για την κυπριακή διάλεκτο. Μια μεστή απάντηση σε όσους προσπαθούν να ιδεολογικοποιήσουν τη γλώσσα μας και να την παρουσιάσουν ως αυτόνομη, στο πλαίσιο ευρύτερου σχεδιασμού, που θέλει να κτίσει ιδεολογίες για ένα ανύπαρκτο κυπριακό έθνος. Ήταν στο Φιλελεύθερο, σε συνέντευξη της Μαρίνας Σχίζα με τον δρα Γεώργιο Ξενή, αναπληρωτή καθηγητή Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, ο οποίος τιμήθηκε (προς τιμή όλων μας) από την Ακαδημία Αθηνών για το έργο του «Αρχαία σχόλια στην Ηλέκτρα του Σοφοκλή». Δεν χρειάζεται να πούμε τίποτε άλλο, απλώς παραθέτουμε και σ΄ αυτή τη στήλη την απάντηση του, γιατί πιστεύουμε ότι πρέπει να διαβαστεί από όλους:
«Η επιστημονική μελέτη της κυπριακής κατέδειξε σαφώς ότι πρόκειται για μια διάλεκτο της ελληνικής γλώσσας η οποία ως προς την αρχαϊκότητα των χαρακτηριστικών της είναι εφάμιλλη λ.χ. της ποντιακής διαλέκτου. Πολύ καλή γλωσσολογική παρουσίαση του θέματος παρέχει ο Καθηγητής Χαράλαμπος Συμεωνίδης σε πρόσφατο σύγγραμμά του. Η ελληνικότητα της κυπριακής όμως προκύπτει και από την ιστορία. Την κυπριακή...

Τα ασυμμάζευτα τρέχει τώρα να συμμαζέψει το Βερολίνο για όσα είπε ο Φίλιπ Ρέσλερ για τοποθέτηση επιτρόπου στην Ελλάδα!


Φίλιπ Ρέσλερ και Ανγκελα ΜέρκελΤα ασυμμάζευτα τρέχει τώρα να συμμαζέψει το Βερολίνο σχετικά με την πρόταση για επίτροπο στην Ελλάδα, μετά την κατακραυγή που ήρθε από όλη την Ευρώπη. Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκεόργκ Στράιτερ, μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε οτι "πρόκειται ακόμη για μια γενική σκέψη που είναι υπό διαμόρφωση. Το θέμα είναι να βοηθηθεί η Ελλάδα".

Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Κότχαους, μίλησε κατά την ίδια συνέντευξη Τύπου για μια "συζήτηση εργασίας για να δούμε τι είναι δυνατό να κάνουμε όταν ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων επιμένει να παρεκκλίνει όπως αυτό της Ελλάδας, όπου όλα δείχνουν πως υπάρχει ένα έλλειμμα στην...

Τι χρειάζεται η επόμενη Ελλάδα. Ο ρόλος της Εκκλησίας σε εποχή κρίσης


Η δύναμη της απώλειας είναι συνηθέστατα η πλέον αποτελεσματική μέθοδος, για να αναδειχθεί η σημασία και η σπουδαιότητα μιας παρουσίας. Έστω κι αν τότε, τις περισσότερες φορές είναι πια… πολύ αργά.
Τέσσερα χρόνια μετά την απώλεια του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, η φωνή της Εκκλησίας έχει αδυνατίσει. Τόσο ως προς την ένταση, όσο και ως προς τα μηνύματα που κομίζει.
Η… πρόθυμη συμμαχία των αυτοαποκαλούμενων «προοδευτικών», υποστηρίζει ότι… έτσι πρέπει να είναι η Εκκλησία. Να περιορίζεται στο θεολογικό και κοινωνικό της έργο. Να μην παρεμβαίνει στα δημόσια πράγματα. Να μην πολιτικολογεί.
Όλες αυτές οι κατηγορίες, ξεκινούν φυσικά από τη λάθος ανάγνωση του διαχρονικού ρόλου της Εκκλησίας. Σε συνδυασμό με τη λάθος ανάγνωση της κοινωνικής...

Η Γερμανία ήταν η πρώτη που παραβίασε τον κανόνα του ελλείμματος αλλά όλοι έκαναν τα "στραβά μάτια"


ImageΜε τη Γερμανία να έχει παραβεί τους κανόνες του δημοσιονομικού ελλείμματος το 2003, ο Allan Little του BBC θέτει το ερώτημα εάν αποτέλεσε το κακό παράδειγμα για την Ευρωζώνη,το θέμα είανι κατά πόσον δικαιούται η Γερμανία να συμπεριφέρεται κατά αυτόν τον τρόπο.Όπως αναφέρει το news247.gr ο Allan Little εκτιμά πως η πραγματική απάντηση για την έναρξη της κρίσης που πλήττει την Ευρώπη δεν βρίσκεται στην Ελλάδα ή την Ιταλία αλλά πιο βόρεια.

Αφού σημειώνει πως δεν ήταν οι νότιες χώρες - μέλη της Ευρωζώνης που βύθισαν πρώτες το ενιαίο νόμισμα σε κρίση, ρίχνει στη Γερμανία την ευθύνη για παραβίαση του Συμφώνου Σταθερότητας.

Υπενθυμίζει πως το 2003 τόσο το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γερμανίας όσο και της...

ΚΥΠΡΟΣ: Θέση πάνω στη πρόταση Αναστασιάδη για διορισμό διαπραγματευτή.


Η πρόταση Αναστασιάδη για διορισμό διαπραγματευτή από τον πρόεδρο της δημοκρατίας πλαισιωμένο “από μια ομάδα είτε συνταγματολόγων είτε διεθνολόγων είτε οικονομολόγων ο οποίος θα είναι υπόλογος στον Πρόεδρο και το Συμβούλιο Αρχηγών” αποτελεί προσπάθεια σύγκλησης του πολιτικού κατεστημένου που σκοπό έχει να αποκρύψει το γεγονός της αποτυχίας των συνομιλιών που εδράζονταν στον ενδοτισμό και ενίοτε στη προδοσία.
Το ζητούμενο δεν είναι η αλλαγή του συνομιλητή αλλά η ριζική αλλαγή της στρατηγικής στο εθνικό θέμα της εισβολής και κατοχής της Κύπρου , ώστε από την καταστροφική υποχώρηση να περάσουμε στην διεκδίκηση των δικαίων μας μέσα από την υπεράσπιση της κυπριακής δημοκρατίας και του υπάτου δικαιώματος της αυτοδιάθεσης.
Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις του ενδοτικού κατεστημένου και προειδοποιεί το λαό για περαιτέρω σχεδιαζόμενες υποχωρήσεις μέσα από διάφορα τεχνάσματα και μασκαρέματα του κατεστημένου.
Ζητούμε αλλαγή στρατηγικής με κεντρικό σκοπό το δικαίωμα της κυπριακής δημοκρατίας να ασκήσει τη κυριαρχία της στη κατεχόμενη επικράτεια της.
Γραφείο τύπου και ενημέρωσης
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ

Εταιρεία Μελέτης Αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας (Ε.Μ.Α.Ε.Μ.). Πρόσκληση σε ομιλία..



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΟΜΙΛΙΑ
ΤΟΥ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΕΚΑΚΗ


Αγαπητοί φίλοι και μέλη της Εταιρείας Μελέτης Αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας (Ε.Μ.Α.Ε.Μ.)

Σας καλούμε και σας ενημερώνουμε
για την ομιλία του μέλους μας,
συγγραφέα κ. Γιώργου Λεκάκη,
την Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2012,
και ώρα 6 μ.μ.
με θέμα:
«Αρχαίοι σχολιαστές του Ομήρου
και άλλες πηγές για τα Ομηρικά»

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του ισογείου του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48).
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Η παρουσία σας θα μας δώσει χαρά.

Πώς σταματάς λίγο πριν από τον γκρεμό;

Αποδείχτηκε ότι το συμφέρον των φαρμακοποιών είναι υπεράνω του γενικού συνόλου. Κάτι απλό, όπως η απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακοποιών, αποδείχτηκε πολύ δύσκολο να το ψηφίσει η Ελληνική βουλή. 

Αποτέλεσμα είναι ότι όλο περισσότερες φωνές στην Ευρώπη λένε ότι τα ειδικά συμφέροντα είναι αυτά που κυβερνούν την Ελλάδα και όχι το κοινοβούλιο (όχι ότι δεν το ξέραμε εμείς, απλά το ανακαλύπτουν σιγά-σιγά και οι της Ευρώπης). 

Η απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακοποιών δεν είναι κάτι που θα έλεγα ότι είναι στις πρώτες προτεραιότητες των αλλαγών που πρέπει να γίνουν. Ούτε νομίζω ότι θα βελτιώσει αισθητά την παραγωγικότητα της Ελληνικής οικονομίας. Είναι όμως κάτι που πρέπει να γίνει. 

Η απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων (πάσης φύσεως) όσο και η...

Η 21χρονη Κατερίνα αναζητά το "φως" της στο σκότος του ελληνικού κράτους...


...Αλλά αυτό δίνει επιδόματα 
σε παιδεραστές και παιδόφιλους

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου
Στα συντρίμμια του ελληνικού κοινωνικού κράτους στέκονται σαν άλλοι γύπες έτοιμοι να κατασπαράξουν όποια σάρκα σαλεύει ακόμη οι «σωτήρες μας».
Την ώρα που τα Ταμεία έχουν «λεηλατηθεί» και οι «σωτήρες μας» ψάχνουν λύσεις να παρακάμψουν το Σύνταγμα για να περικόψουν ότι έμεινε όρθιο στην ελληνική επικράτεια οι ευπαθείς ομάδες είναι αυτές που βιώνουν πρώτες την συντριβή.
Η μικρή Κατερίνα μένει στο Περιστέρι πάσχει από δυστροφία του Στάργκαρντ, μια ανίατη ασθένεια που «χτυπά» 10.000 άτομα στον κόσμο.
Η ασθένεια αυτή προκαλεί προοδευτική απώλεια της όρασης μέσω της λέπτυνσης των RPE, το κέντρο του αμφιβληστροειδούς χιτώνα. Καθώς εκδηλώνεται σε νεαρή ηλικία - συνήθως μεταξύ 10 και 20 ετών- αποτελεί μια από τις βασικές αιτίες τύφλωσης...

Κουπόνια σε σχολεία με υποσιτισμένους μαθητές από το Υπ. Παιδείας. Μας γυρίζουν 60 χρόνια πίσω!!!!


Όταν απουσιάζει η πρόληψη ακολουθούν οι …εκ των υστέρων παρεμβάσεις.
Click to navigate!Ο λόγος για τα κρούσματα υποσιτισμού  μαθητών που παρουσιάστηκαν σε διάφορα σχολεία  της Αθήνας απόρροια της ανεργίας και της κακής οικονομικής κατάστασης στην οποία περιήλθαν οι οικογένειές τους, λόγω των μέτρων «σωτηρίας» που ελήφθησαν...