Σελίδες

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Την Ελλάδα αγαπώ!


Τ Η Ν ΕΛΛΑΔΑ αγαπώ: Το πρώτο από τα 10 τραγούδια στον δίσκο, αριστούργημα, «Ψυχή τε και σώματι», του Μάριου Τόκα του 1995. Πέντε απ’ τα τραγούδια, σε στίχους του απαγχονισθέντος 14 Μαρτίου 1957, μόλις πάτησε τα 19 του, αντάρτη της ΕΟΚΑ, ήρωα και ποιητή Ευαγόρα Παλληκαρίδη.
Νοέμβριο του 1993 η Ειρένα Ιωαννίδου Αδαμίδου είχε πάει στον Μάριο τα χειρόγραφα τετράδια του Ευαγόρα, που της εμπιστεύτηκε η αδελφή του ήρωα, προκειμένου να ετοιμάσει τραγούδια για την τηλεοπτική εκπομπή «Παρεξήγηση», με σκηνοθέτη τον Ανδρέα Κωνσταντινίδη, που θα προέβαλλε το ΡΙΚ-1 στην επέτειο της ΕΟΚΑ την 1η Απριλίου 1994.
Απ’ τα τετράδια του Ευαγόρα έπεσ’ ένα χειρόγραφο χαρτί. Με το τετράστιχο «την Ελλάδα αγαπώ» και με το οκτάστιχο «ρώτησε τα μάτια». Τα είχε και στο βιβλίο του «Ευαγόρας Παλληκαρίδης - Ο ήρωας και ποιητής», από το 1965, ο Γιώργος Χατζηκωστής, στη σελίδα 123. Κι η ομορφότερη ψυχή του Τόκα τεχνούργησε το αριστούργημα με τους 12 στίχους, που τραγουδά ο...

Ακόμη να το χωνέψουν οι Αμερικανοί


Ήταν σίγουρα μια πρωτοφανής ιστορική ειρωνεία: Ο Αριστοτέλης Ωνάσης, ο άνθρωπος τον οποίο μίσησαν οι Αμερικανοί, επειδή ποτέ δεν μπόρεσαν να τον νικήσουν, ενώ… δεν χώνεψαν ποτέ ότι τον είδαν να παντρεύεται τη «βασίλισσα» του Κάμελοτ, την Τζάκι Μπουβιέ Κένεντι, άφησε την τελευταία πνοή του, σαν σήμερα στις 15 Μαρτίου του 1975, στο… αμερικανικό νοσοκομείο του Παρισιού.
Ο Έλληνας μεγιστάνας, και μόνο η ανάμνηση του ονόματος του οποίου παραπέμπει σε μια εποχή κατά την οποία η χώρα μας δεν ήταν φτωχός συγγενής και ικέτης των ξένων δυνάμεων, πόσο μάλλον…

Θράσος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά Β.Πούτιν. Ποιος τους δίνει το δικαίωμα;


ImageΘράσος έχουν εκεί στην ΕΕ: Δεν κοιτάνε την καμπούρα τους με τα εκατομμύρια άνεργους, πεινασμένους και άστεγους, με την Ελλάδα να έχει πτωχεύσει ολοκληρωτικά και τις Πορτογαλία, Ιρλανδία και Ιταλία στο χείλος της καταστροφής, τολμάνε να μιλάνε στη Ρωσία που έχει αναοτυξιακό "μπουμ" για "ελλείψεις και παρατυπίες που σημειώθηκαν κατά την προετοιμασία και διεξαγωγή των ρωσικών προεδρικών εκλογών της 4ης Μαρτίου"!
Συγκεκριμένα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε ψήφισμα που υιοθετήθηκε την Πέμπτη, καλεί ... τον Βλαντιμίρ Πούτιν "να χαμηλώσει την ένταση της ρητορικής του κατά των διαδηλωτών και να ξεκινήσει μαζί τους «ειλικρινή διάλογο»"! Λες και έχουν απέναντί τους κανέναν Καντάφι ή Άσαντ! Δεν κοιτάνε να θρέψουν τους πληθυσμούς τους και να λύσουν τα κρίσιμα προβλήματα της ευρωζώνης, κάνουν και υποδείξεις.
Αυτή η αλαζονία των δυτικών, κάποτε θα τιμωρηθεί πολύ βαριά..

Περί Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.Οι έπαινοι δεν χαρίζονται, κερδίζονται

                                                                                       Konstantinos Konis <koniskostas@hotmail.com>
Του Χαράλαμπου Γαλιάνδρα-Αρτινού

Ου πολλώ δέω χάριν έχω ω βουλή τω κατηγόρω ότι μοι παρασκεύασε τον αγώνα τούτο νυν. Πρότερον μεν ουκ είχον πρόφασιν εφ΄ης του βίου διάγω. Νυνί δια τούτο ήλειφα

Ανοιχτή επιστολή προς συνταξιούχον διδάσκαλον

Αγαπητέ δάσκαλε,
Ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου έδωσες ν΄απαντήσω σε σχετικές ενστάσεις σου, καθώς και τυχόν  άλλων συμπατριωτών μας, σχετικές με το ύφος και την ουσία των γραπτών μου.
Ευχαριστώ, επίσης, που διαβάζεις και επικροτείς την πλειονότητα των κειμένων μου, αν και αυτά «στιγματίζονται» από τις παρατηρήσεις σου γιατί είναι συνήθως θετικά και ευχάριστα, αποφεύγοντας να θίξω και να καυτηριάσω και τα αρνητικά, ιδιαίτερα αυτά που συμβαίνουν  στον οίκο  της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας.
Από την ενδιαφέρουσα, αν και σύντομη, συζήτηση που είχαμε εξήγαγα δυο συμπεράσματα. Πρώτον, πως αναγνώσατε μόνο πρόσφατα κείμενά μου και, δεύτερον, πως οι επισημάνσεις σου περιορίζονταν μόνο στα αναφερόμενα στην Πανηπειρωτική. Ως προς το πρώτο μπορεί η αντίληψή μου να είναι λανθασμένη. Ως προς το δεύτερο όμως δεν θα διαφωνήσω, με αφορμή βεβαίως και με...

Σίγουρα έγινε κούρεμα; Γιατί μου φαίνεται πως βάλαμε extension;



Ένα πρωί με πιάνει η μάνα μου και μου λέει: “Πήγαινε αγόρι μου να κουρευτείς, να φανεί το προσωπάκι σου. Να πάρεις αέρα. Μη τα πάρεις όλα, αλλά κάνε ένα σουλούπωμα. Κάνε τα να μπορούν να χτενίζονται τουλάχιστον” (πως λέμε π.χ. διαχειρίσιμο χρέος).

“Λες να έχει δίκιο η μάνα μου;” σκέφτηκα. Μήπως με όλα αυτά τα μαλλιά που τα έχω αφήσει ανεξέλεγκτα δεν μπορώ να βρω δουλειά και γενικώς όλοι με αποφεύγουν; Μέτα κάθισα και βρήκα κάτι παλιές μου φωτογραφίες, τότε που τα μαλλιά μου ήταν πολύ κοντά και δεν...

Κύπρος: Διαλύουν την λαϊκή οικονομία και παραδίδουν τη χώρα στους ξένους “επενδυτές”


Οι ξένες επενδύσεις έχουν κάποιο νόημα όταν υπάρχει μια ισχυρή παραγωγική βάση της οποίας ενισχύουν το αναπτυξιακό της ρεύμα.
Αντίθετα όταν η εθνική παραγωγική βάση βρίσκεται σε κατάσταση εξουθένωσης και διάλυσης τότε οι “ξένες επενδύσεις” αποτελούν οικονομική εισβολή στο τόπο.
Αυτή τη κατάσταση αντιμετωπίζει σήμερα η πατρίδα μας. Η παραγωγική βάση της κοινωνίας κατασπαράχθηκε από την φορολογική ληστρική επίθεση του κράτους , οι επιχειρήσεις κλείνουν κατά εκατοντάδες , η αγροτιά διαλύεται κυριολεκτικά και παράλληλα η ανεργία αυξάνεται επικίνδυνα σε σημείο να οδηγήσουμε τη νεολαία μας στην μετανάστευση την ώρα που οι κρατούντες αφήνουν τους λαθρομετανάστες να εργάζονται ανενόχλητοι με προοπτική μάλιστα να πολιτογραφηθούν και να αποτελέσουν μόνιμο μέρος μιας μπάσταρδης κοινωνίας που...

Άλλη μια δολοφονία με ηθικό αυτουργό το ανάλγητο κράτος των παπαδήμιων....


''Μάνα έρχομαι να σε βρω''-Άνεργος κρεμάστηκε με καλώδιο στο μπάνιο!

Συγκλονίζουν τα τελευταία λόγια του άνεργου μηχανοδηγού που αυτοκτόνησε - Τραγική φιγούρα ο πατέρας του, που βρήκε το παιδί του κρεμασμένο...
Ο 44χρονος ήθελε με κάθε τρόπο ήθελε να δώσει τέλος στη ζωή του. Οι αστυνομικοί υπέστησαν σοκ, όταν έφτασαν στο σπίτι, καθώς ο 44χρονος φέρεται νωρίτερα να είχε προσπαθήσει να κόψει τα χέρια του, με ξυλοκοπτικό μηχάνημα. Επιπλέον φαίνεται πως είχε πιει και χλωρίνη, καθώς σε ένα ποτήρι στην κουζίνα βρέθηκε διάλυμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες της φυλλάδας ''Έθνος'', ο 44χρονος είχε αφήσει σημείωμα...

Ετοιμάζει κίνηση – ματ ο Πάνος Καμμένος. Βολιδοσκοπεί τον Βασίλειο Μαρκεζίνη για ηγέτη των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων»


Νέα Υόρκη
Αρκετά σοβαρότερο απ’ ότι περίμενε ο Αντώνης Σαμαράς φαίνεται να είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει από τη «Λαϊκή Δεξιά» και τον βασικό της εκφραστή Πάνο Καμμένο. Το ποσοστό 5% που δίνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις στους «Ανεξάρτητους Ελληνες» είναι μόνο η «κορυφή του παγόβουνου», καθώς για τον Πάνο Καμμένο και τους συνεργάτες του τα πραγματικά τους ποσοστά «κρύβονται» στους ψηφοφόρους εκείνους της Νέας Δημοκρατίας που αρνούνται να τοποθετηθούν ακόμη στις δημοσκοπήσεις.
Το ζητούμενο για το νέο κόμμα είναι ο ηγέτης που θα προσελκύσει αυτό το ποσοστό, αφού ούτε ο σημερινός επικεφαλής Πάνος Καμμένος, ούτε και οι 8-10 βουλευτές που τον ακολουθούν έχουν εμβέλεια. Ένα τέτοιο πρόσωπο το οποίο ταυτίζεται απόλυτα με το προφίλ των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» θεωρείται ο (Σερ) Βασίλειος Μαρκεζίνης, οικονομολόγος, διανοούμενος, συγγραφέας και νομικός, με ισχυρές απόψεις και...

Καταργούν τις θέσεις των επισήμων στις παρελάσεις. Λέτε να βρουν μιμητές;


παρέλαση, επίσημοι, δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη, θέσεις επισήμων, 25η Μαρτίου
Με ένα μέτρο «μόνιμου χαρακτήρα», ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη, βάζει τέλος στις εξέδρες των επισήμων κατά την διάρκεια των παρελάσεων, τονίζοντας πως ...η θέση τους είναι ανάμεσα στους πολίτες.
Ο δήμαρχος της περιοχής Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, υποστηρίζει πως η απόφαση αυτή θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου για όλες τις δημοτικές κοινότητες του δήμου.
Μετά την κοινοποίηση της απόφασής του στους υπηρεσιακούς φορείς του δήμου, ο κ. Καϊτεζίδης -μεταξύ άλλων- δήλωσε:
«Επί χρόνια μένουμε στον τύπο των παρελάσεων, χάνοντας την ουσία των ιστορικών γεγονότων. Η οφειλόμενη τιμή δεν είναι στα παρόντα πρόσωπα, αλλά στα ιστορικά γεγονότα και τους πρωταγωνιστές τους... Η θέση των "επισήμων" είναι ανάμεσα στον κόσμο από τον οποίο προέρχονται. Για να έχουν την ίδια εικόνα και να μοιράζονται τα ίδια αισθήματα. Είναι ένας πολύ χρήσιμος και αναγκαίος συμβολισμός. Εμείς, καταργούμε οριστικά τις εξέδρες των επισήμων στις παρελάσεις και παίρνουμε τη θέση μας δίπλα στους πολίτες».

Το μόνο όπλο που έπρεπε να μπει στο τραπέζι


Είναι τόσα πολλά τα περίστροφα που έχουν εναποτεθεί στο τραπέζι – η δημιουργία του «μηχανισμού στήριξης», η προσφυγή σ’ αυτόν, το PSI – που φαίνεται ότι οι πάνσοφοι κυβερνήτες μας ξέχασαν μερικά.

Ένα από αυτά – τα… ξεχασμένα – είναι και το πιο σοβαρό.

Μας το ξαναθύμισε τις προάλλες (αλλά για… δική του χρήση εν όψει προεδρικών εκλογών) ο Γάλλος Πρόεδρος Σαρκοζί.

Εμφανίστηκε έξω φρενών με την αδυναμία της ΕΕ να προστατέψει τα σύνορά της, διακήρυξε πως η Συνθήκη Σένγκεν αποτελεί πλέον κενό γράμμα και απείλησε με αποχώρηση της χώρας του από αυτήν, αν αυτή δεν αναθεωρηθεί ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των καιρών και στο διαρκώς ογκούμενο κύμα λαθρομετανάστευσης προς τις χώρες με τα περισσότερο ευάλωτα σύνορα.

Αντέδρασε, βέβαια, ο Γερμανός υπουργός των...

Το πρόβλημα της λειψυδρίας και οι μελλοντικές προβλέψεις


επιμελείται η Ζωή Ηλία

Το νερό είναι η περισσότερο διαδεδομένη χημική ένωσηπου είναι απαραίτητη σε όλες τις γνωστές μορφές ζωήςστον πλανήτη[1] μας. Το νερό υπάρχει σ' όλους τους ζωντανούς οργανισμούς, ζωικούς και φυτικούς, ειδικότερα, οι άνθρωποι και τα ζώα έχουν στο σώμα τους 60-70% νερό. Το νερό απαντάται και στις τρεις μορφές στη Γη στερεή (πάγοςχιόνι), υγρή (νερό πηγών, ποταμών, θαλασσών) και αέρια (υδρατμοί στην ατμόσφαιρα), ενώ με μορφή πάγου υπάρχει και σε άλλους πλανήτες του ηλιακού συστήματος.
  Δυστυχώς όμως, εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης του πληθυσμού της γης , της μαζικής κατανάλωσης , της κατάχρησης των φυσικών πόρων και της μόλυνσης του νερού στερεί, σημαντικές ποσότητες...

Ισλαμική προπαγάνδα σε μαθητές!...


Μετά τους «συνωστισμούς» της Μαρίας Ρεπούση στον προβλήτα του λιμανιού της Σμύρνης, που είχε κοκκινίσει από το αίμα των διωκόμενων Ελλήνων, τα υπέροχα και «εντυπωσιακά» στίφη των Οθωμανών που «παρελαύνουν κάτω από τον λαμπερό ήλιο» επιστρέφουν.

Αυτήν τη φορά μέσα από ένα ανθελληνικού περιεχομένου «εκπαιδευτικό πρόγραμμα» που μοιράζεται σε παιδιά της Ε' τάξης δημοτικού κατά την επίσκεψή τους στο Μουσείο Ισλαμικών Τεχνών του Μουσείου Μπενάκη.

Το προπαγανδιστικό πόνημα που προωθεί ήθη, έθιμα και παραδόσεις του τουρκικού ιμπεριαλιστικού επεκτατισμού και πειθαναγκάζει ανήλικες ψυχές να θαυμάζουν «τις κελεμπίες, τα μιχράμπ και τους ιμάμηδες» της Τουρκίας αποκαλύφθηκε όταν αγανακτισμένος γονέας κατήγγειλε με ενυπόγραφη επιστολή του στον διευθυντή σχολείου των βορείων προαστίων ότι «δεν μπορεί να βλέπει το παιδί του να γράφει το αρχαιοελληνικό όνομά του από δεξιά...

Τι σημαίνει Φεντεραλισμός(Ομοσπονδιοποίηση) της ΕΕ


Με αφορμή τις δηλώσεις Πάγκαλου και Γεωργιάδη για τον Φεντεραλισμό, θα ήθελα να επισημάνω μερικά πράματα σε ότι αφορά τον όρο αλλά και τα υπέρ ή και τα κατά του. Καταρχήν Φεντεραλισμός σημαίνει την πολιτική θεωρία που υποστηρίζει το ομοσπονδιακό σύστημα διακυβέρνησης του κράτους [Λεξικό Τριανταφυλλίδη].
Αυτός είναι ο τυπικός ορισμός.
Ο Καθηγητής Χολέβας σε πρόφατο άρθρο του[Φεντεραλιστής σε λάθος εποχή] δίνει μία πιο άμεση απάντηση στο τι είναι Φεντεραλισμός: Ο Φεντεραλισμός ξεκίνησε ως μία ακραία εκδοχή της ευρωπαϊκής ενοποιήσεως. Προτείνει την κατάργηση των εθνικών κρατών ή την ελαχιστοποίηση της κυριαρχίας τους ώστε η Ελλάδα, η Γαλλία κ.λπ. να...

Εγκρίνουν δάνεια, πιέζουν για τα Σκόπια


Οι πρώτες πιέσεις στα εθνικά μας θέματα ήλθαν χθες σχεδόν παράλληλα με την επίσημη έγκριση του νέου πακέτου δανεισμού προς την Ελλάδα.

Σε μια πρωτοφανή στροφή, το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο  ζητείται άμεση έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την ΠΓΔΜ, ενώ φθάνει στο σημείο να εκφράσει τη λύπη του για το γεγονός ότι από το 2009 έχει αφαιρεθεί από τις εκθέσεις προόδου ο όρος «μακεδονικός». 

Επιπλέον, επαινούν τα Σκόπια για τις…

Κατηγορίες Γιασάρ εναντίον Κύπρου-Ελλάδας


newego LARGE t 1101 54041407 type12128 300x187 Κατηγορίες Γιασάρ εναντίον Κύπρου Ελλάδας”Οι ίντριγκες της ελληνοκυπριακής πλευράς και της Ελλάδας προκαλούν προβλήματα σε κάποια ζητήματα” ισχυρίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός θεμάτων Ευρωπαϊκής Ένωσης της Τουρκίας Χασάν Νουρί Γιασάρ, αναφερόμενος στην ενταξιακή πορεία της χώρας του.
Μιλώντας σε ημερίδα στο Κοτζάελι (Νικομήδεια) της Τουρκίας, ο Γιασάρ αναφέρθηκε στις δυσκολίες της ενταξιακής πορείας και είπε πως “βλέπουμε ότι στη Γαλλία ο Σαρκοζί έχει μετατρέψει τον αντιτουρκισμό σε προεκλογικό υλικό. Ωστόσο ο προκάτοχός του Ζακ Σιράκ ήταν φίλος της Τουρκίας».

Αντισταθείτε στις παράλογες συλλογικότητες

Αντισταθείτε στην νέα δήθεν «εθνική αντίσταση»
Στο εξαιρετικό, και εν μέρει αυτοβιογραφικό, βιβλίο του νομπελίστα Έρικ Καντέλ Αναζητώντας τη μνήμη, όπου περιγράφεται η ιστορία της έρευνας της βιολογικής λειτουργίας της μνήμης, υπάρχει μια σκηνή από τα παιδικά χρόνια του συγγραφέα, όταν ο αυστριακός λαός υποδέχεται τον Χίτλερ που εισέβαλε στην Αυστρία. Λίγες ημέρες μετά την εξίσου μαζική και παθιασμένη υποστήριξη της αυστριακής ανεξαρτησίας, 200.000 Βιεννέζοι συγκεντρώθηκαν στηνHeldenplatz (Πλατεία Ηρώων) για να ακούσουν τον Χίτλερ στη μεγαλύτερη συγκέντρωση στην ιστορία της Βιέννης. Η μεταστροφή τους ήταν μια από τις πιο απότομες αλλαγές συλλογικής συμπεριφοράς στη σύγχρονη ιστορία.
Όταν αναλύουμε τις συλλογικές στάσεις έχουμε πάντα την τάση να προσδίδουμε στις συλλογικότητες (εθνικές, θρησκευτικές, πολιτικές, ιδεολογικές, οικονομικές κ.ά.) μια ανθρωπομορφική φιγούρα και να προσπαθούμε να εξηγούμε τις συλλογικές πράξεις με όρους ατομικής ορθολογικής συμπεριφοράς. Η τάση αυτή είναι τόσο παράλογη όσο παράλογες είναι πολλές φορές οι συλλογικές αντιδράσεις σε περιόδους μεγάλης κοινωνικής έντασης και συναισθηματικής φόρτισης. Με βάση τα διδάγματα της...

Mε ποια εχέγγυα θα αλλάξει πολιτική αν, παρ’ ελπίδα, επιτύχει τον στόχο του; Λέμε ΑΝ.....

Η έμφυτη αλαζονεία του κ. Βενιζέλου, τον οδηγεί σε βαθιά προσβολή του λαϊκού αισθήματος

  


Πριν ακόμα εκλεγεί (τυπικά) στην ηγεσία του κόμματός του, ο κύριος Βενιζέλος περιέγραψε τον κεντρικό πολιτικό στόχο του: Να κερδίσει το ΠΑΣΟΚ τις επόμενες εκλογές…


Του Διαμαντή Σεϊτανίδη 
Η πολιτική αυτή επιδίωξη θα μπορούσε να είναι αντικείμενο σπαρταριστών επιθεωρησιακών κειμένων, αν δεν έθετε ένα εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα Αξιών και Ήθους στην πολιτική ζωή του τόπου.


Η δημόσια προτροπή για εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ σημαίνει πριν και πάνω από όλα ότι ο κύριος Βενιζέλος θεωρεί την τελευταία διετία κυβερνητικής ευθύνης του ΠΑΣΟΚ ως…

Ποιοι φοβούνται την οργάνωση των πολιτών σε ομάδες αυτοπροστασίας και γιατί;


Ένα νέο φαινόμενο, αλλά πολύ παλιό στις περισότερες χώρες σε δύση και ανατολή, η αυτοοργάνωση σε άτυπες, άοπλες πολιτοφυλακές, ικανές όμως να αντιπαρέλθουν σε μία σειρά προκλήσεων ασφαλείας, φαίνεται ότι αποτελεί το νέο "καρφί στο μάτι" του μνημονιακού καθεστωτικού συστήματος.  Οι αυτοοργανωμένες ομάδες δημιουργήθηκαν, όπως οι συμμετέχοντες σε αυτές δηλώνουν, για να προστατέψουν τις οικογένειες τους και τις περιουσίες τους από την εγκληματικότητα που όλοι φωνάζουν ότι αυξάνεται αλλά κανένας δεν κάνει τίποτα για αυτή.
"Ρίγος" στους υπερασπιστές της προοδευτικότητας προκάλεσαν οι δηλώσεις του επικεφαλής της πατριωτικής πολιτοφυλακής Γιώργου Ανεστόπουλου, ο οποίος εξήγησε σε πρόσφατες δηλώσεις του, τους λόγους για τους οποίους ορισμένοι από τους συμπολίτες μας, αποφάσισαν να εκπαιδευτούν κατάλληλα ώστε να μπορούν να υπερασπίζουν τον εαυτό τους, την περιουσία τους την οικογένεια τους και την πατρίδας μας.
Με την οργανωμένη πολιτεία να μην μπορεί να αντιμετωπίσει την...

Σοσιαλιστικές ανοησίες…


Αυτή η ανοησία, που διαρκώς επαναλαμβάνουν στελέχη των «δημοκρατικών και λοιπών προοδευτικών δυνάμεων» περί «κεντροδεξιών» χαρακτηριστικών που θα έχει το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, θεωρώ ότι εκθέτει τους ίδιους που την διατυπώνουν. Θα περίμενε κανείς από όλους αυτούς τους «σοσιαλθολούρες» που έφθασαν τη χώρα στο σημείο που την έφθασαν, τουλάχιστον να κλείσουν το στόμα τους. Το λιγότερο που θα μπορούσαν να κάνουν.
Αντί λοιπόν να καθίσουν στη γωνία και να συλλογιστούν που μας έφθασαν με...

ΑΣ ΣΩΠΑΣΟΥΝ ΟΙ ΠΛΑΣΙΕ ΤΟΥ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ


Κάποιοι προκαλούν! Και προκαλούν ασύστολα! Μιλούμε για την πόλη που αγαπήσαμε και χάσαμε, την Αθήνα που γνωρίσαμε, παίξαμε, μεγαλώσαμε, ερωτευτήκαμε! Την ευρισκόμενη σε απόλυτη παρακμή Αθήνα, την παραδομένη σε ορδές λαθρομεταναστών Αθήνα. Μόνο που εμείς τα λέμε χρόνια. Σήμερα το ''διαπίστωσαν'', με δηλώσεις τους, και οι Χρυσοχοϊδης - Καμίνης! Δύο πρόσωπα δηλαδή απόλυτα προσηλωμένα στην ''πολυπολιτισμική'' κοινωνία, που φέρουν βαρύτατες ευθύνες για το κατάντημα της πρωτεύουσας αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας.
Χθες το μεσημέρι, ο δήμαρχος...

Η πτώση της μεσαίας τάξης και το μέλλον της Δημοκρατίας Η αριστερά πάσχει από έλλειμμα ρεαλιστικών προτάσεων


Κάτι παράξενο συμβαίνει σήμερα στον κόσμο. Η παγκόσμια οικονομική κρίση που ξεκίνησε το 2008 και η εξελισσόμενη κρίση του ευρώ, αποτελούν αμφότερες παράγωγα του μοντέλου του ελάχιστα παρεμβατικού καπιταλιστικού συστήματος που επικράτησε κατά τις τρεις τελευταίες δεκαετίες. Εντούτοις, παρά τη διάχυτη οργή για τις διασώσεις επιχειρήσεων στη Wall Street, δεν σημειώθηκε μεγάλο κύμα λαϊκής αντίδρασης από την αμερικανική Αριστερά. Είναι πιθανό να σημειωθεί περαιτέρω ανάπτυξη του κινήματος Occupy Wall Street, αλλά μέχρι σήμερα το πιο δυναμικό λαϊκό κίνημα υπήρξε το δεξιόστροφο Πάρτι του Τσαγιού, η βασική επιδίωξη του οποίου είναι το ρυθμιστικό κράτος, που θέλει να προστατεύσει τους απλούς ανθρώπους από τους κερδοσκόπους. Κάτι αντίστοιχο αποτελεί πραγματικότητα και στην Ευρώπη, όπου η Αριστερά είναι αναιμική και τα κόμματα της λαϊκής Δεξιάς κερδίζουν έδαφος.
Είναι αρκετοί οι λόγοι για την παρατηρούμενη αδράνεια της Αριστεράς, αλλά μεταξύ αυτών ο κυριότερος πηγάζει από μια αποτυχία στη σφαίρα των ιδεών. Στην προηγούμενη γενιά, το ιδεολογικό πλεονέκτημα επί των οικονομικών ζητημάτων κατείχε η φιλελεύθερη Δεξιά. Η Αριστερά δεν ήταν...

Βουλευτές σε κύκλωμα με παράνομες αποζημιώσεις που χορηγούσε ο ΕΛΓΑ


Βουλευτές σε κύκλωμα με παράνομες αποζημιώσεις που χορηγούσε ο ΕΛΓΑΤα έδρανα της Βουλής «χτυπά« η νέα υπόθεση διαφθοράς που αποκάλυψε μέσα στο Κοινοβούλιο ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ιωάννης Δριβελέγκας. Όπως κατήγγειλε ο βουλευτής συνάδελφοι του εμπλέκονται σε κύκλωμα με παράνομες αποζημιώσεις που χορηγούσε ο ΕΛΓΑ.
 Στην συγκλονιστική του καταγγελία ο υφυπουργός μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής είπε ότι εντός βουλευτικών γραφείων συντάσσονταν πορίσματα «μαϊμού» για δήθεν καταστροφές σε αγροτικές παραγωγές προκειμένου οι αγρότες να εισπράξουν παρανόμως αποζημιώσεις από τον οργανισμό αγροτικών ασφαλίσεων.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης οι καταγγελίες επικεντρώνονται σε...

Αγωγή Καθηγητή Θ. Λιόλιου κατά Καθηγητή Γ. Πανούση (αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα του TVXS)


Γιάννης Πανούσης Θεόδωρος ΛιόλιοςΣύμφωνα με δημοσίευμα του ιστολογίου TVXS.gr ο καθηγητής εγκληματολογίας Δρ. Γιάννης Πανούσης χαρακτηρίζει «Εντελώς Παράνομο» το εγχείρημα του Ελληνικού Κέντρου Ελέγχου Όπλων για την «Ελληνική Πολιτοφυλακή». Σε απάντηση του ο Διευθυντής του ΕΚΕΟ Αν. Καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής & Στρατιωτικών Εφαρμογών (ΣΣΕ) Δρ. Θεόδωρος Λιόλιος δήλωσε «Αν ο κ. Γιάννης Πανούσης δεν ανακαλέσει δημόσια η δεν διαψεύσει την ανακοίνωση του ιστολογίου TVXS.gr που τον φέρουν να έχει κάνει τέτοια δήλωση τότε θα πρέπει αποδείξει στο δικαστήριο ποια είναι η παρανομία διότι η διακήρυξη της Ελληνικής Πολιτοφυλακής στηρίζει την ειρήνη και την ασφάλεια των Ελλήνων Πολιτών». Ήδη οι νομικοί σύμβουλοι του ιδρύματος επεξεργάζονται την αγωγή αποζημίωσης κατά των δυσφημιστών αυτής της επιστημονικής προσπάθειας και μένει να αποδειχθεί αν ο κ. Γιάννης Πανούσης είναι ένας από τους δυσφημιστές ή απλώς κάποιοι διαστρέβλωσαν αυτά...

Ρυθμίσεις, κρατικές παρεμβάσεις και τα αίτια της κρίσης

 Στέφανος Αθανασιάδης


Τα αίτια της ελληνικής κρίσης είναι πια γνωστά και αποδεκτά. Το κρατικό χρέος μεγεθύνθηκε για να εξυπηρετήσει την κατεστημένη παρασιτοκρατία και να καλύψει τις δομικές αδυναμίες της ελληνικές οικονομίας. Ένα εθνικό νόμισμα με την πιθανότητα υποτίμησης θα λειτουργούσε σαν σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης και η όποια αύξηση των επιτοκίων σαν ζώνη ασφαλείας για τον κρατικό δανεισμό (βλέπε 1985). Χωρίς όμως αυτούς τους φυσικούς ελέγχους της αγοράς, βρεθήκαμε να παίζουμε στην παραλία την ώρα που ερχόταν το τσουνάμι με τα γνωστά αποτελέσματα. Για τα παραπάνω που δικαιώνουν την φιλελεύθερη θέση δεν νομίζω να υπάρχει πια καμία...

Έλληνες και μυστικές υπηρεσίες

Ο Ιωάννης Κοραντής βουλευτής του ΛΑΟΣ και πρώην διοικητής της ΕΥΠ μιλώντας στο αποκαλυπτικό δελτίο και στον Άκη Παυλόπουλο στο EXTRA 3, επιβεβαίωσε ότι υπήρχαν πληροφορίες για οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή. Μάλιστα έκανε λόγο και για μια απόπειρα που έγινε το Μάρτιο του 2009. Αποκάλυψε ότι εμπλέκονταν Έλληνες και δυτικές μυστικές υπηρεσίες, ενώ χαρακτήρισε την πηγή της πληροφορίας ως “πολύ έγκυρη που είχε δείξει στο παρελθόν ότι είναι καλά ενημερωμένη”. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Ανήσυχη η Κομμισιόν για τις εθνοτικές συγκρούσεις στην πΓΔΜ .


«Βαθιά λύπη» εξέφρασε η Κομμισιόν για τις επιθέσεις μεταξύ της σλαβικής και αλβανικής κοινότητας στην πΓΔΜ. Ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου για τη διεύρυνση Στέφαν Φούλε, έκανε έκκληση προς τους πολιτικούς και την κοινωνία των πολιτών να διαχειριστούν με προσοχή τον «συναισθηματικό απόηχο».

Η πΓΔΜ τις τελευταίες μέρες πλήττεται από την χειρότερη έξαρση εθνοτικής βίας ύστερα από την ένοπλη σύγκρουση του αλβανικού απελευθερωτικού στρατού και των δυνάμεων ασφαλείας της πΓΔΜ το 2001.

Στις πρόσφατες συγκρούσεις συμμετείχαν αντίπαλες συμμορίες νεαρών από την σλαβική και αλβανική κοινότητα, που προκάλεσαν πολλούς τραυματισμούς, σύμφωνα με αξιωματούχους της αστυνομίας και...

ΠΑΣΟΚ, ΝΔ διαγράψανε την αντιμνημονιακή τους βάση


Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ βρίσκονται σε γκρίζα πολιτική περιοχή, με ευθύνη της ηγεσίας τους. Δεν προχώρησαν μόνο στη διαγραφή των βουλευτών και των στελεχών που αρνήθηκαν να ψηφίσουν το νέο μνημόνιο αλλά στέρησαν από την αντιμνημονιακή τους βάση το δικαίωμα έκφρασης στον παραταξιακό χώρο.
Αλλαγή ρόλων
Μέχρι πριν από μερικές εβδομάδες ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Σαμαράς επιχειρηματολογούσε κατά του παλαιού και του νέου μνημονίου και χάραζε ανύπαρκτες, όπως α ποδείχθηκε, κόκκινες διαχωριστικές γραμμές. Στη συνέχεια προχώρησε σε στροφή 180 μοιρών, για να βελτιώσει τις σχέσεις του με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και να αυξήσει τις πιθανότητες προώθησής του στην πρωθυπουργία.
Η πολιτική στροφή της ηγεσίας της ΝΔ ήταν σε γενικές γραμμές αναμενόμενη, γιατί είχε γίνει σε όλους φανερό ότι η επιχειρηματολογία που ανέπτυσσε δεν είχε σχέση με τη δύσκολη πραγματικότητα και δεν οδηγούσε πουθενά. Η απόφαση, όμως, του κ. Σαμαρά να διαγράψει τους βουλευτές και τα...

Εκατό Βρετανοί παιδόφιλοι συναίνεσαν στο χημικό ευνουχισμό τους αλλά, οι «αιώνιοι δήθεν», διαμαρτύρονται γιατί θίγεται η προσωπικότητα των ψυχικά ανωμάλων !!!. Εκτός και αν....


Εκατό Βρετανοί παιδόφιλοι, έγκλειστοι στη φυλακή Γουάτον του Νότιγχαμ, θα υποβληθούν με τη συγκατάθεσή τους σε χημικό ευνουχισμό, στο πλαίσιο ενός προγράμματος που σαν σκοπό έχει να μειώσει τις πιθανότητες να επαναλάβουν τις απεχθείς πράξεις τους.
Ο χημικός ευνουχισμός διαφέρει από τον αντίστοιχο χειρουργικό, όπου οι όρχεις αφαιρούνται μέσω τομής στο σώμα. Στο «χημικό ευνουχισμό» χορηγείται στον ασθενή το «Depo-Provera», ένα γυναικείο αντισυλληπτικό που κόβει εξ' ολοκλήρου την παραγωγή της τεστοστερόνης και μειώνει κατά πολύ την σεξουαλική επιθυμία. Μόλις σταματήσει η φαρμακευτική αγωγή η λίμπιντο επανέρχεται.
«Η χορήγηση φαρμάκων στους ανθρώπους αυτούς στοχεύει στη μείωση της λίμπιντο και των σεξουαλικών τους φαντασιώσεων», επισημαίνει ο επικεφαλής του προγράμματος, καθηγητής Εγκληματολογίας Ντόναλντ Γκρούμπιν, προσθέτοντας πως, βάσει στοιχείων, η μέθοδος...

Η εκδήλωση του ΕΛΚΕΔΑ

Apostolou <egerssi@otenet.gr>




Πραγματοποιήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2012 στην Παλαιά Βουλή η εκδήλωση που διοργάνωσε το ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α με θέμα:

«Η μεθοδευμένη υποθήκευση της Ελλάδος – Έξοδος από το αδιέξοδο με Εθνικούς όρους» με ομιλητές τους κυρίους Εμφιετζόγλου, Κρανιδιώτη, Αποστόλου και Κωνσταντακόπουλος.