Σελίδες

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Ελληνικές (ψυχο)παθογένειες

Αντιπολιτευόμενα κόμματα και κινήματα και το μεγαλύτερο μέρος των ΜΜΕ, εφημερίδες, τηλεοράσεις και μπλόγκερς, δεν κάνει τίποτε απο το να κατηγορεί την κυβέρνηση, να ανακαλύπτει σκάνδαλα και γενικά να αναμοχλεύει τα πολιτικά πάθη. Όμως με τέτοιους πολιτικούς και τέτοια ΜΜΕ η Ελλάδα είναι καμμένη απο χέρι. Του Εμμανουήλ Σαρίδη

"Περπατώ, περπατώ εις το δάσος
Όταν ο λύκος δεν είναι εδώ..
-Λύκε, λύκε είσαι εδώ;"
Παιδικό τραγούδι

Δάνεια, διαφθορά, ανικανότητα, άγνοια 

Η καθοριστική στρέβλωση και παρακμή της πολιτικής, κοινωνικής και ιδεολογικής κουλτούρας στην Ελλάδα ξεκίνησε με την εκσυγχρονιστική πολιτική της οικογένειας Παπανδρέου και των δυνάμεων του ημίφωτος που την οδηγούσαν. Τα αποτελέσματά τους είναι πλέον ορατά δια γυμνού οφθαλμού, οι μόνοι που δεν τα βλέπου είναι οι τυφλοί και οι ευνοημένοι του συστήματος: Κυβερνήσεις ανίκανων πολιτικων κλόουν, αντιπολίτευση μόνο για φασαρία, διαφθορά, νεποτισμός, διόγκωση του δημοσίου τομέα, αναρχία σε σχολεία και Πανεπιστήμια, καθημερινές διαδηλώσεις, καταλήψεις και καταστροφές δημοσίων κτιρίων, καταπάτηση της δημόσιας γής, που να σταματήσει κανείς. Και τελευταία τα άκρως ανησυχητικά φαινόμενα ανταρσίας των κατοίκων της Ιερισσού στην Χαλκιδική, που πάνε να καταργήσουν την Πολιτεία, την Δικαιοσύνη και την Αστυνομία και να πάρουν το Νόμο στα χέρια τους, το ίδιο και μεγαλοκτηματίες στην Ηλεία, με επιστάτες που δεν διστάζουν να πυροβολούν τους μετανάστες που εργάζονται σαν σκλάβοι. Η Ελλάδα είναι ένα failed state, που δεν το κυβερνά η κυβέρνηση, αλλά ο Ηγεμόνας και τα εδώ τσιράκια του, ο Τσίπρας, ο Καμμένος, τα ΜΜΕ και οι αναρίθμητες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (για τον Ηγεμόνα και τον Τσίπρα βλέπε και το άρθρο μου «Η παρδαλή επανάσταση του Τσίπρα»). Όποιος δεν βλέπει...

ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ Ο ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ!

   Από την εφ.  Ανεξάρτητος Διπλωματικός Παρατηρητής που δηλώνει: Διευκρίνηση για να αποφευχθεί κάθε παρανόηση. Το σχόλιο γίνεται με ψυχρούς υπολογισμούς-εκτιμήσεις και όχι με κομματικό φίτρο. Άλλωστε η εφημερίδα δεν έχει σχέση ούτε με κόμματα ούτε βεβαίως στηρίζει την 'Χρυσή Αυγή". 


Εάν ο Ν. Μιχαλολιάκος κατεβάσει για υποψήφιο Δήμαρχο Αθήνας τον Κασιδιάρη, τότε πιθανώς θα κάνει κίνηση-ματ. 
Αυτή τη στιγμή, η Αθήνα είναι μια απολύτως υποβαθμισμένη πόλη, η οποία μόνον Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα δεν θυμίζει. Μάλλον με τριτοκοσμική πόλη μοιάζει. Με πόλη-καμίνι!
Ο δε Καμίνης που οραματίζεται μια Αθήνα που σε κάθε συνοικία της θα έχει κι ένα τζαμί, μόνον ως απειλή φαντάζει. 
Οι λαθροεμτανάστες έχουν πλέον κατακτήσει το κέντρο της Αθήνας έχοντας δημιουργήσει γκέτο σε πολλά σημεία της.
Η πρωτεύουσα έχει καταστεί επικίνδυνη απ'όλες τις απόψεις. 
Την ίδια ώρα ο Πρωθυπουργός έχει κινήσει τις διαδικασίες για τη δημιουργία τεμένους στον Βοτανικό γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του την αρνητική στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων της Αθήνας. 
Μόλις πριν από λίγες μέρες ο επίτιμος Πρόεδρος της ΝΔ Κωσταντίνος Μητσοτάκης σε επίσκεψή του στην Τουρκία δήλωσε ξεκάθαρα (λες και ήταν πρωθυπουργός) ότι...

Ένας κήνσορας που ήταν φοροφυγάς κι εμείς

Το σκάνδαλο που ξέσπασε στη Γερμανία με τον παλιό ποδοσφαιριστή (ομολογουμένως εξαιρετικό φορ) και νυν πρόεδρο της Μπάγιερν Μονάχου, Ούλι Χένες, δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια απλή απόδειξη ότι το φαινόμενο της φοροδιαφυγής ανθεί παντού.
Οι διαφορές των άλλων χωρών με την Ελλάδα είναι δυο:
Εδώ έχουμε καταστήσει την φοροδιαφυγή επιστήμη, και εκεί οι φοροφυγάδες πιάνονται από αποτελεσματικούς μηχανισμούς.
Ο Ούλι Χένες, στενός φίλος της Μέρκελ, παρουσιαζόταν ως

πρότυπο ηθικής κι εντιμότητας και δεν έχανε ευκαιρία να κατακεραυνώνει Ισπανούς, Έλληνες, Πορτογάλους, Γάλλους, για όσα πράττουν ή όσα δεν πράττουν.
Ήταν ο κήνσορας, ο τιμητής των πάντων, που έκρινε και καυτηρίαζε τους άλλους, την ίδια στιγμή που ο ίδιος δεν πλήρωνε τους φόρους που του αναλογούσαν από τις καταθέσεις του στην Ελβετία.
Ήταν μια ασπίδα της Μέρκελ, που στο πρόσωπό του έδειχνε το πρότυπο πολίτη που θέλει να επιβάλλει σε όλη την Ευρώπη.
Από την άλλη πλευρά, οφείλουμε να πούμε ότι οι Γερμανοί έχουν Κράτος.
Ένα Κράτος που κάνει τη δουλειά του ανεξαρτήτως με ποιον πολίτη συναλλάσσεται και το ειδικό βάρος του ονόματος ή της θέσης του.
Όλα στον αφρό. Κανένας στο απυρόβλητο.
Για φανταστείτε, επί παραδείγματι, στη θέση του Χένες να ήταν ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ή του Παναθηναϊκού και μάλιστα να...

«Ντύστε τα αγάλματα!»
Κρύφτηκαν πίσω από παραβάν ελληνικά γλυπτά στο Κατάρ λόγω γύμνιας!
Δεν μου έκανε εντύπωση το γεγονός «αυτό καθ' αυτό» γιατί Ισλάμ και οπισθοδρόμηση είναι σύμφυτες έννοιες, αλλά η θέση της δημοσιογράφου Μαρίας Θερμού του «Βήματος» που λέει ότι : «...υπάρχουν και άλλες (κοινωνίες) βαθιά συντηρητικές, τα ήθη των οποίων οφείλει να σέβεται κανείς όταν βρίσκεται στη χώρα τους....». Εμείς δηλαδή,  όταν βρισκόμαστε στις ισλαμικές χώρες, είμαστε υποχρεωμένοι να σεβόμαστε τα ήθη των. Όμως, σύμφωνα με την πάγια τακτική της «προοδευτικής» φυλλάδας  και των άλλων πιο προχωρημένων της αριστεράς, είμαστε υποχρεωμένοι να σεβόμαστε και να προστατεύουμε τα ήθη του κάθε ισλαμοφασίστα λαθρομετανάστη ΚΑΙ στην χώρα μας και ας μην σέβονται εκείνοι τα δικά μας ήθη όπως θα όφειλαν με την ίδια λογική (της δημοσιογράφου που δεν ξέρει ούτε ορθογραφία). Αυτός ο ραγιαδισμός, η δουλικότητα και έλλειψη εγωισμού από τον κάθε σύγχρονο «προοδευτικό»  εξοργίζουν όλους τους Έλληνες που σέβονται την Ιστορία της πατρίδας και του Έθνους.
«Ήπειρος, η πατρίδα μας» 

Μαύρα πέπλα, κάτι σαν τα τσαντόρ, που φορούν οι γυναίκες της χώρας του Κατάρ ήθελαν να ρίξουν πάνω στα γυμνά, ελληνικά αγάλματα οι οργανωτές της έκθεσης «Ολυμπιακοί Αγώνες: Παρελθόν - Παρόν», που παρουσιάζεται στο Μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων και Αθλημάτων της Ντόχα. Η έκθεση, που εγκαινιάσθηκε στις 28 Μαρτίου περιελάμβανε ανάμεσά τους και δύο γυμνά, μαρμάρινα αγάλματα: Τον Κούρο του Πτώου και τον νεαρό αθλητή από την Ελευσίνα. Φευ όμως, η ακάλυπτη ηβική χώρα των αγαλμάτων θεωρήθηκε προσβολή για τα αυστηρά ήθη της χώρας _κυρίως διότι...
Εκκλησία και Πολιτική π. Γεώργιος Αναγνωστόπουλος*

 Ποτέ μου δεν μπόρεσα να καταλάβω την θέση αυτών, κατά βάση κομμουνιστών και λοιπών «προοδευτικών», που θέλουν την Εκκλησία να επικεντρώνεται στα στενά εκκλησιαστικά καθήκοντά της και να μην έχει λόγο σε άλλα θέματα και κυρίως στην πολιτική.  Μα,  αν δεν είναι καθήκον της Εκκλησίας η σωστή καθοδήγηση και συμπαράσταση του λαού- ποιμνίου της,  σε όλα τα θέματα που τον αφορούν, τότε ποιο είναι; Δεν πρέπει να ξεχνάμε την επίδραση του Ελληνισμού στα της Εκκλησίας- θρησκείας και την, πολύ νωρίς, αγιοποίηση της νίκης του λαού στο πρόσωπο του αγίου Νικο-λάου. Διαβάστε στην συνέχεια την πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του π. Γεώργιου Αναγνωστόπουλου, αναπλ. καθηγητού στο πανπιστήμιο της Θράκης.   «Ήπειρος, η Πατρίδα μας».
Μου ζητήθηκε από τον Σύλλογο Ενωμένη Ρωμιοσύνη να παρουσιάσω στα πλαίσια της σημερινής Ημερίδας μια εισαγωγική ομιλία με τίτλο γύρω από την πνευματική διάσταση της κρίσης. Ευχαριστώ και δημόσια για την τιμή και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Πρότεινα να εξειδικεύσουμε τον τίτλο σ’ αυτόν που τελικά συμφωνήθηκε, «Εκκλησία και Πολιτική», για να αγγίξουμε πράγματα  συγκεκριμένα  και αν είναι δυνατόν πράγματα, που -κατά την γνώμη μας - ενώ είναι ζωτικής σημασίας-,  δεν έχουν συζητηθεί επαρκώς από θεολογικής απόψεως. Το θέμα λοιπόν που θα αναπτύξω τίθεται υπό την κρίση σας και υπό την κρίση της Εκκλησίας μας. Το ερώτημα είναι τι μπορούμε να πάρουμε  σήμερα  από το Ευαγγέλιο του Χριστού, από την Εκκλησία μας, και να το εκφράσουμε, για την διάγνωση και την θεραπεία της συγκεκριμένης κρίσης στην ελληνική κοινωνία, η οποία είναι έκφανση μιας παγκόσμιας κρίσεως και οπωσδήποτε κρίσεως της  Ευρώπης.
Σημειώνουμε προκαταρτικά ότι στην Παράδοση της Εκκλησίας μας: (1) είναι απόλυτης σημασίας ο «φωτισμός» ή η αρετή της «διάκρισης» στην αντιμετώπιση κάθε συγκεκριμένου προβλήματος της ζωής μας, και (2) η διατύπωση της Αλήθειας και η Αγάπη προς τον άνθρωπο είναι πραγματικότητες άρρηκτα συνδεδεμένες- «αλήθεια» διατυπωμένη χωρίς Αγάπη δεν είναι Αλήθεια, και «αγάπη» χωρίς Αλήθεια, δεν είναι Αγάπη «Μη νομίσητε ότι ήλθον βαλείν ειρήνην επί την γην΄ ουκ ήλθον βαλείν ειρήνην, αλλά μάχαιραν» (Ματθ. 10, 34) λέγει ο Κύριος. Και επεξηγεί ο Απ. Παύλος: «την μάχαιραν του Πνεύματος, ό εστι ρήμα Θεού» (Εφ. 6 ,17). Τις ανωτέρω δύο επισημάνσεις νομίζω ότι τις βρίσκομε συμπυκνωμένα διατυπωμένες και στην εξής προτροπή του Αποστόλου των Εθνών «Ως τέκνα φωτός περιπατείτε (φωτισμός), …δοκιμάζοντες τι έστιν ευάρεστον τω Κυρίω (το συγκεκριμένο). και μη συγκοινωνείτε τοις έργοις τοις ακάρποις  του σκότους, μάλλον δε και ελέγχετε. Τα γαρ κρυφή γινόμενα υπ’ αυτών αισχρόν εστίν και λέγειν. Τα δε πάντα υπό του φωτός ελεγχόμενα φανερούται (η αλήθεια έχει και το νόημα ελέγχου, αλλά με φωτισμό, δηλαδή με καθαρότητα και...
Οι καιροί επιτάσσουν εγρήγορση

-Η αλήθεια είναι ότι με το “επαναλαμβανόμενο ψέμα” οι Σκοπιανοί διεκδικούν να κλέψουν τη γη της ελληνικής Μακεδονίας μας, περιμένοντας τη συγκυρία και την ευκαιρία. Προς το παρόν δεν διαφαίνεται ότι μπορούν να επιτύχουν στον στόχο τους. Έχουν όμως σφετερισθεί την ψυχή της στα συστατικά της που είναι,

Όνομα – Εθνικότητα – Ιστορία – Πολιτιστική κληρονομιά,

-Με εξαίρεση τη Γλώσσα που είναι ένα συνοθύλευμα από Σλάβο-αλβανό-βουλγαρική, και που φρόντισαν και το πέτυχαν να την βαφτίσουν “μακεδονική”. 


-Όλα τα άλλα -Όνομα-Εθνικότητα-Ιστορία- Πολιτιστική κληρονομιά - είναι κλεμμένα και προσεκτικά παραποιημένα, αλλοιωμένα και παραπλανητικά.

-Όλα είναι πλεκτάνη απατηλή.

-Όλα είναι ψεύτικα.-

-Όλα τα ψεύτικα είναι άσχημα.

-Η προσάρτηση ψυχικών γνωρισμάτων που δεν ανήκουν σε σένα αλλά...

Ισλαμιστές απήγαγαν στην Συρία τον Ελληνορθόδοξο Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλο


Ισλαμιστές αντάρτες απήγαγαν τον Ελληνορθόδοξο Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλο κοντά στην συρο-τουρκική μεθόριο σε μία κίνηση που αποδεικνύει για άλλη μια φορά αυτό που - δυστυχώς μόνο - το defencene.gr έχει καταδείξει: Ότι οι ελληνορθόδοξοι διώκονται απηνώς στην Συρία από την ισλαμική ισλαμική αντιπολίτευση ενώ η Δύση κωφεύει και η Ελλάδα, το υπουργείο Εξωτερικών του Δ.Αβραμόπουλου, όχι απλώς αδιαφορεί, αλλά εκδίδει ανακοινώσεις στήριξης των ισλαμιστών και τους βοηθά στο "θεάρεστο" έργο τους!
Για την ακρίβεια (και. ..) διά της ψήφου του Δ.Αβραμόπουλου, η ΕΕ αποφάσισε να επιτρέψει σε ευρωπαϊκές εταιρίες να πραγματοποιήσουν συναλλαγές για πετρέλαιο, σε περιοχές όπου ελέγχονται από τους επαναστάτες. Επίσης, να πραγματοποιούν επενδύσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Συρίας, εάν έχουν εξασφαλίσει την υποστήριξη από τους αντάρτες.
Την απόφαση την επέβαλε η Γερμανία με το επιχείρημα του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε, ότι "έτσι θα καταδειχθεί στους Σύρους, ότι υπάρχει εναλλακτική πέραν του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Άσαντ".
Την ίδια ώρα απήγαγαν στην Συρία τον Παύλο, ενώ σκότωσαν τον οδηγό και τον διάκονο του Μητροπολίτη.
H απαγωγή σημειώθηκε όταν αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο Μητροπολίτης μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια είχε περάσει στο έδαφος της Συρίας από...
Η Γαλλία ξύπνησε! Εξεγερσιακή κατάσταση με τους νέους στους δρόμους με αφορμή τον «γάμο» των ομοφυλόφιλων 

ΚΟ: Εδώ και μέρες, χιλιάδες κόσμου - και ιδιαίτερα νέοι και νέες - κατεβαίνουν στους δρόμους του Παρισιού και των πόλεων της Γαλλίας και μάχονται με πάθος - ημέρα και νύχτα - κατά του επιχειρούμενου «γάμου» των ομοφυλόφιλων του μασόνου Ολάντ. Η σοσιαλιστική αστυνομία χρησιμοποιεί βία, παραποιεί τις εικόνες από τις συγκεντρώσεις για να φαίνονται ‘μικρές’, τα ξεπουλημέναmedia κατά την συνήθη πρακτική τους είτε λασπολογούν ασύστολα δαιμονοποιώντας όλους αυτούς τους ανθρώπους, είτε κάνουν κοινώς, την «πάπια», ενώ από δίπλα πάντα οι γνωστοί τελάληδες της νέας τάξης φωνάζουν για κακούς «ομοφοβικούς» και «φασίστες» και ζητούν την καταδίκη τους. Με αυτά και μα αυτά η αυταρχική αντιχριστιανική Νέα Τάξη των «δικαιωμάτων» κάνει την παρουσία της στην καρδιά της Ευρώπης. Αλλά το ίδιο και η νέα (και ίσως έσχατη) εθνική αντίσταση!

Τα ελληνικά media και ‘πρακτορεία ειδήσεων’ χορεύουν στους ίδιους ρυθμούς. Εάν έβγαιναν 10 αλλοδαποί να φωνάξουν (και να κάψουν κανένα αυτοκίνητο) σε κανένα σοκάκι του Παρισιού θα είχαμε «εκτενή αναφορά». Μπορεί να το βάπτιζαν και «εξέγερση» των «νέων». Εάν έβγαζαν τα ρούχα τους οι γνωστές υστερικές υπηρέτριες του Soros θα είχαμε «συνεχείς ανταποκρίσεις». Αλλά τώρα με αυτό το...