Σελίδες

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Η Τουρκία δεν ανήκει στην ΕΕ, λέει ο Σαρκοζί και ζητά αποδοχή της αρμενικής γενοκτονίας


Νικολά Σαρκοζί και Σερζ Σαρκισιάν στο μνημείο της αρμενικής γενοκτονίας στο Ερεβάν.
Νικολά Σαρκοζί και Σερζ Σαρκισιάν στο μνημείο της αρμενικής γενοκτονίας στο Ερεβάν.

Economist: “Δεν έχουν φίλους στα Βαλκάνια πλέον οι Έλληνες”

Οκτωβρίου 7, 2011 — Λουκάς

 

Εκτός από την διεθνή απομόνωση του Παπανδρέου, το περιοδικό γράφει πως οι Έλληνες αντιπαθούν τους Αλβανούς, ”σηκώνουν υποτιμητικά το φρύδι” κατά το δημοσίευμα. Σύμφωνα με το Economist οι σχέσεις με τα Σκόπια επιδεινώνονται. Ως απόδειξη αναφέρει πως οι “Μακεδόνες”, όπως τους αποκαλεί, προκαλούν τοποθετώντας άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο κέντρο των Σκοπίων.
Ούτε όμως με την Τουρκία τα πάμε καλά, κατά το περιοδικό, εξαιτίας των ερευνών για πετρέλαιο στην Κύπρο. Κατά το δημοσίευμα η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει καλές σχέσεις με την Αλβανική κυβέρνηση, όχι όμως και οι Έλληνες με τους Αλβανούς: ”Η ελληνική κυβέρνηση έχει κάπως πιο φιλικούς δεσμούς με εκείνη της Αλβανίας. Όμως, όλοι οι πολίτες τους δεν τα πηγαίνουν εξίσου καλά. Αλβανοί αποτελούν πάνω από το 60% του πληθυσμού των μεταναστών στην Ελλάδα, που αγγίζει το 1 εκατ. 

Κριστίνα Φερνάντεζ: «Το ΔΝΤ θα έχει άσχημο τέλος στην Ελλάδα»


 


Η πρόεδρος της Αργεντινής (παθούσας από το Δ.Ν.Τ.), Κριστίνα Φερνάντεζ Ντε Κίρχνερ, απηύθυνε προειδοποίηση πριν από λίγες ώρες προς την Ελλάδα, σχετικά με τα εξοντωτικά μέτρα λιτότητας τα οποία και δέχθηκε η κυβέρνηση Παπανδρέου.
«Αυτά τα άγρια μέτρα λιτότητας σίγουρα θα συναντήσουν αντίσταση. Θα τελειώσουν άσχημα στην Ελλάδα. Τα οικονομικά μέτρα που πήραν θα πυροδοτήσουν σφοδρές κοινωνικές αναταραχές, σαν αυτή που αντιμετώπισε η χώρα μας την περασμένη δεκαετία» δήλωσε η Φερνάντεζ. Χαρακτήρισε τις συνταγές που εφαρμόζονται στην Ελλάδα ως «ταυτόσημες» με αυτές που εφαρμόστηκαν στην Αργεντινή το 2001, επισημαίνοντας τις ομοιότητες μεταξύ της κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα και της οικονομικής και κοινωνικοπολιτικής κρίσης που «χτύπησε» την Αργεντινή 10 χρόνια πριν, προτού η χώρα κηρύξει στάση πληρωμών.

Περί Ισοκράτους παραδοξολογία


Ξεκινάμε αυτήν την ανάρτηση με μια υπενθύμισιν. Δεν είμαστε Εβραίοι, είμαστε Έλληνες.
Γιατί το λέω αυτό;
Γιατί εμείς δεν έχουμε ιερά κείμενα, να καθόμαστε και να μελετάμε με τις ώρες το τι είπε ο τάδε προφήτης, τι είπε ο Αβακούμ, τι έκανε η Ιουδίθ κλπ. Δεν είμαστε γένος προφητών, είμαστε γένος φιλοσόφων. Δεν έχουμε δόγματα, έχουμε νόηση, λογική, σκέψι.
Αυτό που επιχειρεί η σύγχρονη προπαγάνδα είναι να μας μετατρέψει από Έλληνες σε Εβραίους ως προς την σκέψη. Λέει δηλαδή κάποιος:
Ἰσοκράτης
Μα ο Ισοκράτης έγραψε: «Τοσοῦτον δ’ ἀπολέλοιπεν ἡ πόλις ἡμῶν περὶ τὸ φρονεῖν καὶ λέγειν τοὺς ἄλλους ἀνθρώπους, ὥσθ’ οἱ ταύτης μαθηταὶ τῶν ἄλλων διδάσκαλοι γεγόνασιν, καὶ τὸ τῶν Ἑλλήνων ὄνομα πεποίηκεν μηκέτι τοῦ γένους, ἀλλὰ τῆς διανοίας δοκεῖν εἶναι, καὶ μᾶλλον Ἕλληνας καλεῖσθαι τοὺς τῆς παιδεύσεως τῆς ἡμετέρας ἢ τοὺς τῆς κοινῆς φύσεως μετέχοντας. »
Απάντησις: Ε καί;
Δεν θα μπούμε καν στην διαδικασία να μπλέξουμε μέσα στην ρητορική του Ισοκράτους και να εγκλωβιστούμε στην παραδοξολογία. Εάν ήμασταν Εβραίοι θα λέγαμε: «Ο προφήτης Ισοκράτης είπε στο εδάφιον τάδε παράγραφος τάδε αυτό και αυτό, άρα νόμος του Ισοκράτους».

Μαθήματα ζωής...από τον Steve Jobs


Εγώ που η σχέση μου με το διαδίκτυο, και λόγω ηλικίας, είναι τελείως «πλατωνικές» δεν τον ήξερα τον μακαρίτη. Με άγγιξαν όμως οι «αλήθειες» του σχετικά με την ζωή και τον θάνατο και έτσι απεφάσισα για πρώτη φορά να ασχοληθώ μαζί του, και να αναρτήσω το παρόν που μου έστειλε ο Σωτήρης από το «Απουσία ψάλτου...βηξ» ευχαριστώντας τον για την φιλική του κίνηση. Οδυσσεύς
Mαθήματα, λοιπόν, ζωής.....
...από τον θανόντα Steve Jobs, συνιδρυτή της Apple, σε ομιλία του στους τελειόφοιτους του Πανεπιστημίου Stanford το 2005:


...Αν και υιοθετημένο παιδί, δεν άντεξε να βλέπει τους θετούς γονείς του να πληρώνουν πολλά για τις σπουδές του και τις εγκατέλειψε. Είπε στην ομιλία του:
«Πήγα σ' ένα ακριβό Πανεπιστήμιο και οι οικονομίες των σκληρά εργαζόμενων γονιών μου ξοδεύτηκαν στα δίδακτρα. Επειτα από 6 μήνες, όμως, δεν είχα ειλικρινή απάντηση στο ερώτημα εάν άξιζε τον κόπο οι γονείς μου να ξοδεύουν τόσα χρήματα για να σπουδάζω εγώ...

ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΥΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΙΘΩΣΗ ΤΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ. Άσκηση Δεοντολογίας και Πρακτικής


Ο Σάββας Παύλου (savvaspaylou.wordpress) πάντα αποτελεί για μένα, και πολλούς άλλους, αστείρευτη πηγή εμπνεύσεως και υπόδειγμα «ύφους» . Πολλοί τον αντιγράφουμε αν και πολλοί, πάλι από μας , δεν τον αναφέρουμε στις «πηγές» μας έστω και με μικρά γράμματα έτσι... σε κάποια γωνίτσα. Ο ίδιος είναι σεμνός και η Κύπρος τόσο... μακριά! Γιατί να πέσει κάποιος στα γραπτά του; Και όμως... 
Διαβάστε το παρακάτω κείμενο και απολαύστε γράψιμο, ιδέες, ήθος...
    Οδυσσεύς
                                                                                                                                         


Το τυπωμένο άρθρο, στις σελίδες ενός περιοδικού ή μιας εφημερίδας, απολιθώνεται, αποτελεί ένα κλειστό κείμενο, τετελειωμένο, παραμένει ως έχει, όχι απλώς δύσκαμπτο, αλλά αναλλοίωτο. Η δημοσιοποίηση ενός σημειώματος /άρθρου/μελέτης σε ένα έντυπο είχε, πάντοτε, τον χαρακτήρα αποκοπής του ομφάλιου λώρου από τον συγγραφέα του. Πια, το κείμενο πρέπει από μόνο του να υπερασπιστεί τον εαυτό του, αυτόνομο και αύταρκες να αντιμετωπίσει τις σκέψεις και τους προβληματισμούς των αναγνωστών του. Έμενε, λοιπόν, απολιθωμένο στις σελίδες του εντύπου, μοναξιασμένο και αναλλοίωτο και μόνο η συμπερίληψή του σε έναν τόμο με διάφορα μελετήματα επέτρεπε στο συγγραφέα του να το φροντίσει, ξανά, να επιφέρει κάποιες αλλαγές για τη δεύτερη δημοσίευσή του, συνήθως ύστερα από χρόνια.
Το Ιστολόγιο αποτελεί ένα ελευθέριο και ρευστό όργανο έκφρασης και επιχειρηματολογίας, ευλύγιστο, με ανοικτές όλες τις δυνατότητες για

Ποιος θα πείσει τους ξένους για την Κύπρο;


Αντιστάσεις

 

|Με τον Σάββα Ιακωβίδη

Κοιτάξτε γύρω σας και θα σας πιάσει αφόρητη απελπισία. Ο Πρόεδρος και η πολιτική ηγεσία μηρυκάζουν τα ίδια και τα ίδια. Καταγγέλλουν τις απειλές και τα τελεσίγραφα της Τουρκίας. Διασαλπίζουν τα δίκαιά μας και απαιτούν υπεράσπιση της κυριαρχίας μας. Λένε ότι δεν θα υποκύψουν στους τουρκικούς εκβιασμούς και ότι είναι κυριαρχικό δικαίωμά μας να αναζητήσουμε και να αξιοποιήσουμε τον φυσικό πλούτο μας. Ωραία όλα αυτά τα ανένδοτα και τα ανέξοδα. Σε ποιους απευθύνονται; Σε μας! Ως εάν πρέπει να μας πείσουν για τα αυτονόητα. Εμείς, όμως, οι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας τα ξέρουμε, τα ζούμε, τα καταλαβαίνουμε. Όμως, όσα συμβαίνουν ή πρόκειται να συμβούν με το φυσικό αέριο ξεπερνούν τις ασήμαντες δυνατότητες και ικανότητες της Κύπρου και ειδικά της πολιτικής ηγεσίας μας. Ήδη άρχισαν να πολεμούν και να συγκρούονται οι ελέφαντες της ενέργειας, των γεωστρατηγικών και γεωπολιτικών συμφερόντων, της ασφάλειας, της διπλωματίας και της οικονομίας.
Η Κύπρος, μικρή και ασήμαντη, είναι το χορτάρι. Θα το συντρίψουν και θα το

«ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ: Εθνάρχης του Ελληνισμού»






Γράφει ο
κ. ΣΤΑΘΗΣ ΠΕΛΑΓΙΔΗΣ
Καθηγητής Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας


Ο τίτλος φαίνεται ευρύτερος του πραγματικού. Διότι ο Μητροπολίτης Τραπεζούντος και μετέπειτα Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ, συνήθως είναι γνωστός ως Ιεράρχης και Εθνάρχης των Ποντίων, όχι όλων των Ελλήνων. Με την παρούσα εισήγηση θα επιχειρήσω να δείξω και να τεκμηριώσω τη λαμπρή ιεραρχική και εθναρχική του δραστηριότητα (αυτά τα δύο δεν ξεχωρίζουν) πολύ πέραν των ορίων του Πόντου και της κυρίως Ελλάδος, σε χρονικό διάστημα που ξεπερνά το μισό αιώνα.

Είναι δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς την εκκλησιαστική από την εθνική δραστηριότητα ενός Ιεράρχη....

Τα τρία μείζονα κι ο Χριστόφιας


Ειρήσθω

 

| Με τον Λάζαρο Μαύρο

Ε Π Ε Ι Δ Η Η ΚΥΠΡΟΣ υφίσταται: (1) Την απειλητική βουλιμία της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη. (2) Την επικίνδυνη οικονομική κρίση και: (3) Την υποχρέωση να ασκήσει σωστά την προεδρία της ΕΕ το 2ο 6μηνο του 2012, γι’ αυτούς ως προβαλλόμενους κύριους λόγους, ο πρόεδρος Χριστόφιας απαιτεί… άπαντες να «συνετισθούν» και να συγκροτήσουν
ΥΠΟ την προεδρία του, το είδος της ενότητας που ο ίδιος εννοεί, στη «γραμμή» που ο ίδιος κατά το δοκούν αποφασίζει, τη δική του δηλαδή πολιτική έναντι των τριών αυτών κρίσιμων ζητημάτων, χωρίς ουδενός τις αντιρρήσεις. Η προεδρική απαίτηση συνετισμού όλων των άλλων και της άνευ αντιλογίας υποταγής τους στη χριστόφειον ενότητα και πολιτική, απευθύνεται κατά κύριο λόγο προς: (α) Τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων κ.κ. Αναστασιάδη, Ομήρου, Συλλούρη, Ιωάννα Παναγιώτου, Καρογιάν και: (β) Την πλειοψηφία του λαού, η οποία απαιτεί ήδη την παραίτηση του κ. Χριστόφια.
Α Λ Λ ’ ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή η Κύπρος αντιμετωπίζει αυτούς τους κινδύνους, καθίσταται απολύτως κατεπείγουσα η ανάγκη ν’ απαλλαγεί ο τόπος, το συντομότερο δυνατόν από την προεδρία Χριστόφια. Διότι οι κίνδυνοι αυτοί αποβαίνουν επικινδυνότεροι με αυτόν ως πρόεδρο. Επειδή ο ίδιος επί 43 μήνες που προεδρεύει, έδειξε και απέδειξε, κατ’ επανάληψιν, κατά συρροήν και πασιφανώς ότι:
- Όχι μόνο στερείται της στοιχειώδους επάρκειας, της ελαχίστως απαιτούμενης ικανότητας και των αναγκαίων προσόντων να πολιτεύει ορθά ως Πρόεδρος Δημοκρατίας, αλλά, πολύ περισσότερο, ότι:
- Είναι επικίνδυνο για τον τόπο να συνεχίζει να προεδρεύει. Είναι επικίνδυνο για τον τόπο να αποφασίζει ο Χριστόφιας για την ΑΟΖ και την αντιμετώπιση της τουρκικής απειλής. Είναι επικίνδυνο να χειρίζεται (κι άλλο) την οικονομία. Κι είναι πιθανότατο το ρεζίλεμα της Κυπριακής Δημοκρατίας ν’ αποφασίζει ο κ. Χριστόφιας για την προεδρία της ΕΕ.
Γ Ι Α ΤΟ καθένα, ξεχωριστά, και όλα μαζί τα κρίσιμης σημασίας ζητήματα που αντιμετωπίζει η Κύπρος, η πλειοψηφία του λαού βρίσκεται σε κατάσταση απόγνωσης εξαιτίας τού ότι εκείνος που τα χειρίζεται, και αποφασίζει γι’ αυτά, είναι ο κ. Χριστόφιας. Και η απόγνωση του λαού πολλαπλασιάζεται εξαιτίας της αποδεδειγμένης επί 73 ημερονύκτια (από 11η Ιουλίου έως σήμερα) αδυναμίας και ανικανότητας των άλλων αρχηγών των κομμάτων να προτείνουν ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ, πειστικά και εμπράκτως, την παραίτηση Χριστόφια και τη δημοκρατική διέξοδο στις κρίσιμες περιστάσεις που βιώνει ο τόπος. Επειδή τα μόνα «προσόντα» που, και του λόγου τους, διαθέτουν είναι τα σχεδιαζόμενα αναμεταξύ τους παζαρέματα για τις - μετά από 15 μήνες - προεδρικές εκλογές του 2013… τζι ας πάει το παλιάμπελον!
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ
Ακόμα κι αν είσαι Χριστόφιας, μιλώντας στο πέρας της παρελάσεως για την 51η επέτειο της ΚΔ, εκτός από τα συγχαρητήριά σου προς την ΕΦ για τους «άρτιους [μήπως ήθελες να πεις άψογους;] σχηματισμούς», δεν όφειλες άραγε να συγχαρείς και τ’ αδέλφια μας (το αδέλφια, άνευ εισαγωγικών) της ΕΛΔΥΚ που παρέλασαν κι εφέτος μπροστά σου; Ή μήπως ούτε τη συμμετοχή των Ελδυκαρίων με τους σκούρους μπλε μπερέδες στην παρέλαση δεν είχες προεδρικό καθήκον να γνωρίζεις;
Λάζ.Α.Μαύρος

Εκτός από τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ, υπάρχει και ο κανονικός!



Γράφει η
Σοφία Βούλτεψη
Και ξαφνικά, άρχισαν όλοι να συζητούν για τον ελληνικό ήλιο. Και τι φωτεινός είναι και πόσο ζεστός και πόσο πολύ μας προτιμά, μένοντας με τις ώρες πάνω από τα κεφάλια μας.

Συγγνώμη, αλλά τώρα ανακαλύψαμε τον ελληνικό ήλιο; Τώρα πληροφορηθήκαμε την μεγάλης διάρκειας ηλιοφάνεια στη χώρα μας; Μήπως τελικά πράγματι, δύο χρόνια μετά την επανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, ανέτειλε επιτέλους ο ήλιος πάνω από τη χώρα;

Τα ρωτώ όλα αυτά, διότι υποθέτω πως ο ήλιος έλαμπε πάνω από την Ελλάδα και τον Οκτώβριο του 2009.

Επίσης, ήταν ανέκαθεν γνωστό – και επομένως και κατά τις πρώτες «επαναστατικές» εκατό ημέρες - πως η Γερμανία επιθυμεί να έχει πάντα λυμένο το ενεργειακό της πρόβλημα, διότι διαφορετικά δεν λειτουργούν οι βιομηχανίες της. 

EMEIΣ ΩΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ

του Μουράτ Γιετκίν*
Εδώ και ένα έτος τουλάχιστον, ο υπουργός εξωτερικών Ahmet Davutoğlu ακούει Αμερικανούς και Ισραηλινούς σχολιαστές να μιλούν για μετατόπιση του γεωστρατηγικού άξονα της Τουρκίας. Σύμφωνα με τις απόψεις τους, η τουρκική εξωτερική πολιτική μετατοπίζεται από έναν δυτικό άξονα σε έναν ανατολικό, από τον κοσμικό της παρονομαστή σε ισλαμιστικό, από τον ευρωπαϊκό σε μεσανατολικό. Όταν ο Davutoğlu σάλπιζε την πολιτική των «μηδενικών προβλημάτων της Τουρκίας με τους γείτονες», οι ίδιοι αναλυτές το χρησιμοποίησαν για να παρερμηνεύσουν τις δηλώσεις του.
Το εξέλαβαν πολλοί στη Δύση ως κάποιο είδος απόδειξης ότι η Τουρκία επέλεγε τη φιλία του Ιράν και της Συρίας, πέρα από αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ισραήλ. Ο λεκτικός τύπος του Davutoğlu ήταν στην πραγματικότητα μια αναδιαμόρφωση του παλαιού επίσημου ρητού της Τουρκίας «ειρήνης στο σπίτι μας, ειρήνη στον κόσμο όλο» που προήλθε από τον Mustafa Kemal Atatürk, τον ιδρυτή της  Τουρκικής Δημοκρατίας.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ> Η ΜΥΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ! Έξαλλος ο Κινέζος, επειδή πάνε να καπηλευθούν τα “ δικά” του deals (δείτε τι εννοούμε) επιστρέφει για να ολοκληρώσει το έργο του!



Από την Ιόλη Πιερίδη


Ο Νόμος 2289/1995 του Κώστα Σημίτη- ο οποίος καθόλου τυχαία δεν επανήλθε στην επικαιρότητα-είναι αυτός που έδωσε το δικαίωμα για άντληση των πετρελαίων στην Ελλάδα.



Ο διαγωνισμός που είχε διενεργηθεί τον Νοέμβριο του 1995 προσέλκυσε  το ενδιαφέρον παγκόσμιων κολοσσών πετρελαίου με αποτέλεσμα να πουληθούν 25 πακέτα με τις απαραίτητες πληροφορίες. Το ενδιαφέρον εστιάστηκε στο υπ’ αριθμόν 2 φιλέτο των πετρελαικών περιοχών της Ελλάδας-το υπ’ αριθμόν 1 βρίσκεται στο Αιγαίο: στα Ιωάννινα και τη Βορειοδυτική Πελοπόννησο. Τα τελικά συμβόλαια υπογράφτηκαν την Άνοιξη του 1997.
Έτσι για την περιοχή των Ιωαννίνων

Ο Καραμανλής είχε ενοχλήσει τις ΗΠΑ


Προεκλογικά φέρεται να δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου το "πάγωμα" των αγωγών φυσικού αερίου Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη και Southstream. Οι απειλές και οι παραχωρήσεις, μέσα από τα έγγραφα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Σε νέες αποκαλύψεις προχωρά το σημερινό τεύχος του περιοδικού "Επίκαιρα" (6/10), καθώς στο φως έρχονται απόκρυφα τηλεγραφήματα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μέσω των οποίων καταδεικνύεται μεθοδευμένο σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης Κ. Καραμανλή, αλλά και οι πραγματικές προθέσεις των Αμερικανών από την Ελλάδα.

Ξεκινούν έρευνες για πετρέλαιο σε τρεις περιοχές της Δ.Ελλάδας


ImageΈγκριση για την διενέργεια ερευνών για υδρογονάνθρακες (πετρέλαιο) σε τρεις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας έδωσε πριν από λίγο η Κυβερνητική Επιτροπή, ενώ τεράστια κοιτάσματα βρίσκονται βρίσκονται στην δυνητική ελληνική ΑΟΖ (που δεν τολμά να ανακηρύξει η φοβική ελληνική κυβέρνηση) νοτιοανατολικά της Κρήτης και νοτιοδυτικά της Κύπρου.

Πρόκειται για την περιοχή του Πατραϊκού Κόλπου, την περιοχή δυτικά των Ιωαννίνων και την περιοχή του Κατάκολου, με συνολική εκτιμώμενη δυνατότητα 250 με 300 εκατομμυρίων βαρελιών, σε βάθος 15ετίας-20ετίας.
Eν πάση περιπτώσει είναι μια αρχή. To defencenet.gr και η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που έδωσαν μεγάλο αγώνα από την άνοιξη του 2010 για να ξεκινήσουν αυτές οι έρευνες (κάποιοι τότε μας λοιδωρούσαν...), δεν μπορεί παρά να δηλώνει κατ'αρχήν ικανοποιημένο. Να σημειώσουμε την πολύ καλή δουλειά που δείχνει να κάνει ο υφυπουργός ΥΠΕΚΑ Γ.Μανιάτης (ίσως ο πιο επιτυχημένος ή καλύτερα ο μοναδικός επιτυχημένος υπουργός της κυβέρνησης...)
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ι.Σάφα: "Φεύγουμε από τα ΕΝΑΕ" - ΥΠΑΜ "Είστε εκβιαστές & προικοθήρες"

Image
Eπιστολή-τελεσίγραφο, η οποία μάλιστα είναι διατυπωμένη σε οξύ τόνο, με αίτημα άμεσης καταβολής ποσού ύψους 100 εκατ. ευρώ, έστειλε ο ιδιοκτήτης των ΕΝΑΕ, Ισκαντάρ Σάφα, προς τον υπουργό Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη, αναφορικά με τις οφειλές που θεωρεί ότι έχει το υπουργείο προς τα ναυπηγεία. Mε αποτέλεσμα να υπάρξει οξύτατη δήλωση-απάντηση από τις Βρυξέλλες του υπουργού Άμυνας που φωτογραφίζει την ιδιοκτησία των ΕΝΑΕ και τους χαρακτηρίζει "εκβιαστές και προικοθήρες"!
Την ίδια ώρα που έχει εισπράξει για την σύμβαση των δύο νέων υποβρυχίων Type 214, που έχει καταγγελθεί από τους Γερμανούς της ThyssenKrupp Marine Systems 132 εκατ. ευρώ και τα οποία δεν μπορεί να τα παραδώσει λόγω καταγγελίας της σύμβασης στο υπουργείο Άμυνας, αφού ούτε καν … φωτογραφία δεν μπορεί να στείλει των δύο υποβρυχίων, πόσο μάλλον να τα παραδώσει.
Ο Λιβανέζος

Ο Αρχιδικαστής Σερ Paget J. Bourke 1958 και ο Δικηγόρος Π. Πολυβίου 2011


Στις 12 Ιουνίου 1958 οι Τούρκοι έσφαξαν 8 Κοντεμενιώτες και τραυμάτισαν πολλούς άλλους. Σύμφωνα με μαρτυρίες και γεγονότα, οι Άγγλοι αποικιοκράτες κατηγορούνταν ότι συνεργάστηκαν με τους Τούρκους και ουσιαστικά οδήγησαν τους δίσμοιρους ΄Ελληνες του Κοντεμένου στην σίγουρη σφαγή στο Κιόνελι.
Μετά τα γεγονότα της 12ης Ιουνίου 1958 ο τότε κυβερνήτης διχοτόμος Σερ Χιου Φουτ, διέταξε έρευνα, αναγκαστικά, το πόρισμα της οποίας, δεσμεύθηκε να δώσει στην δημοσιότητα.
Στις 11 Ιουλίου 2011 μια φονική έκρηξη στο Μαρί βύθισε τη Κύπρο σε πένθος με 13 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες αφήνοντας τον μεγαλύτερο ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό της νήσου σε ερείπια. Σύμφωνα με μαρτυρίες και έγγραφα για τη τραγωδία ευθύνονταν πολλοί υπηρεσιακοί, υπουργοί αλλά και ο ίδιος ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

Το 1958 ο τότε διχοτόμος κυβερνήτης Σέρ Χιού Φούτ αναγκάστηκε να διορίσει επιτροπή με όρους

Από την λίστα της Τσιλέρ στην λίστα του Ερντογάν





Κατά την διάρκεια αστυνομικών επιχειρήσεων ενάντια στο KCM που έγιναν στην Κωνσταντινούπολη, στην Άγκυρα και σε πολλές ακόμη πόλεις συνελήφθησαν πάνω από 100 άτομα-μέλη των κομμάτων DTK και ΒDP .
Στις αστυνομικές επιχειρήσεις που έγιναν σε σπίτια στην Κωνσταντινούπολη, στο Ντιγιαρμπακίρ, στο Μπάτμαν, στην Άγκυρα, στο Ντέρικ και στο Κουρταλάν, συνελήφθησαν 130 άτομα, μεταξύ των οποίων μέλη τοπικών οργανώσεων και στελέχη των DTK και τ ΒDP .
………………..
Έρευνα έγινε επίσης και στο σπίτι της βουλευτή Ντιγιαρμπακίρ Νουρσέλ Αϊντογάν, χωρίς όμως να υπάρξει κάποια σχετική σύλληψη.
85 συλλήψεις στην Κωνσταντινούπολη

Αντισυνταγματική η διάταξη για τη μείωση 40% της συντάξεως, των κάτω των 55

(6/10/2011)  Αντισυνταγματική η διάταξη για τη μείωση 40% της συντάξεως, των κάτω των 55, σύμφωνα με το Ελεγκτικό Συνέδριο….Οι εξαιρέσεις δε, θέτουν θέμα ανισότητας
Αοριστίες και ασάφειες στο νέο συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο που μειώνει δραματικά τις συντάξεις περίπου 500.000 συνταξιούχων, είδαν τα μέλη της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου (ΕΣ), σε συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών.  Τα μέλη της Ολομέλειας του ΕΣ εντοπίζουν… μελανά σημεία σε διατάξεις του νομοσχεδίου, οι οποίες δύσκολα θα μπορέσουν να σταθούν στα δικαστήρια.
Πιο συγκεκριμένα, προβλήματα εντοπίστηκαν:
-   Στη διάταξη εκείνη του νομοσχεδίου που προβλέπει τη μείωση των συντάξεων κατά 40% για όσους έχουν συνταξιοδοτηθεί κάτω των 55 και λαμβάνουν σύνταξη άνω των 1.000 ευρώ. Η διάταξη αυτή, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι αντισυνταγματική αλλά και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, καθώς παραβιάζει τα περιουσιακά δικαιώματα μέσα στην έννοια των οποίων περιλαμβάνεται ο μισθός και η σύνταξη.

-   Σε διατάξεις του νομοσχεδίου που κρίθηκαν ευνοϊκές για τους στρατιωτικούς, κάτι που δημιουργεί προβλήματα ανισότητας…….
–   Στη διάταξη της παραγράφου 10 του 1ου άρθρου του νομοσχεδίου που προβλέπει εξαιρέσεις κατά τον υπολογισμό της σύνταξης όσων θα μειωθούν κατά 40%. Οι εξαιρέσεις αυτές θέτουν θέμα ανισότητας.
Πηγές: Cris Makrygiannis (e-mail)