Σελίδες

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Καρατζαφέρης: Δεν φταίμε εμείς, ο Καραμπέρης είχε λευκό ποινικό μητρώο


Καρατζαφέρης: Δεν φταίμε εμείς, ο Καραμπέρης είχε λευκό ποινικό μητρώο

Εξηγήσεις από το βήμα της Βουλής έδωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης για την επιλογή από τον ΛΑΟΣ του κατηγορουμένου ως αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης στη Θεσσαλονίκη, Μάρκου Καραμπέρη, ως υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας στις τελευταίες αυτoδιοικητικές εκλογές.

«Όταν έγινε η επιλογή των υποψηφίων και επειδή δεν ήταν μέλος του κόμματος μας, ζητήσαμε το ποινικό μητρώο του. Μας ήρθε λευκό. Αν η πολιτεία δεν είχε ψάξει τον κύριο αυτό και είχε λευκό ποινικό μητρώο μέχρι εκείνη την ώρα, δεν ευθυνόμαστε εμείς», δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.
Παράλληλα, στήριξε το βουλευτή του κόμματός του Κυριάκο Βελόπουλο και επιτέθηκε σε όσους αφήνουν αιχμές εναντίον του, καταλογίζοντάς του προσωπική ευθύνη, επειδή την περίοδο των αυτοδιοικητικών εκλογών ήταν ο επικεφαλής του συνδυασμού και...

Εστία Πατερικών Μελετών: Επιστολή προς το Ελληνικό Κοινοβούλιο



ΕΣΤΙΑ ΠΑΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ
ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ
Β. ΗΠΕΙΡΟΥ 47 ΜΑΡΟΥΣΙ
ΤΗΛ.  2108025211

Ἀμαρούσιον 2-2-2012

Ἀρ. πρωτ. 41
Ἀνοιχτή ἐπιστολή
Πρός τό Ἑλληνικό Κοινοβούλιο

Ἅπαντα τά μέλη τῆς Ἑστίας Πατερικῶν Μελετῶν, ἐδῶ καί δύο χρόνια, ἐν μέσῳ κρίσεως, γινόμαστε μάρτυρες τοῦ δεινοῦ σφυροκοπήματος πού ὑφίσταται ὁ ὀρθόδοξος Ἑλληνικός λαός μας ἀπό τούς ἴδιους τούς κυβερνῆτες του.
Ὡς πνευματικοί πατέρες τοῦ ποιμνίου μας δέν εἴμαστε διατεθειμένοι νά σιωποῦμε ἔνοχα καί νά μήν ὀρθοτομοῦμε τό λόγο τῆς ἀληθείας πρός Ἐσᾶς, πού ἐνῷ μέ τήν ψῆφο του ὁ λαός μας Σᾶς ἐξουσιοδότησε νά τόν ἐκπροσωπεῖτε, ξαφνικά βρεθήκατε ἀπέναντί του.
Ἡ κυβέρνηση τριπλασίασε πλαστά τό χρέος καί χρέωσε στό λαό τίς φοβερές συνέπειες αὐτοῦ τοῦ χρέους.  Ἐσπευσμένα κάλεσε καί ἤδη συνεργάζεται μέ τό Δ.Ν.Τ. καί μέ τά ὄργανα τῆς Ε.Ε. παραδίδοντας τή χώρα σέ σκληρούς δανειστές.  Εἶναι τοῖς πᾶσι πλέον γνωστό, ὅτι, ἐνῷ μπορούσαμε νά δανειστοῦμε ὑπό εὐνοϊκότερους ὅρους, ἡ κυβέρνηση, παρακάμπτοντας τήν κοινή λογική, μᾶς ἔσυρε σέ ἀπάνθρωπους δανειστές.
Ἔκτοτε περικοπές μισθῶν καί συντάξεων, ἀπολύσεις καί ἐφεδρεῖες στό δημόσιο τομέα μέ ἀντίστοιχη ἐξομοίωση στόν ἰδιωτικό. Διάλυση καί συρρίκνωση τῆς δημόσιας διοίκησης, τῶν ἀσφαλιστικῶν ταμείων, στά ὁποῖα ἔχουν κατατεθεῖ αἱματηρές κρατήσεις χρόνων καί χρόνων. Ἑνοποίηση καί μείωση παροχῶν ὑγείας καί διάλυση τοῦ Ι.Κ.Α. Ἀποσύνδεση τῶν προγραμμάτων τῆς παιδείας ὅλων τῶν βαθμίδων ἀπό τή μακραίωνη Ἑλληνορθόδοξη Παράδοσή μας,...

Βενιζέλος προς Τσίπρα: Είσαι όργανο των κερδοσκόπων


Τσίπρας: Είσαι φυσικός αυτουργός της τραγωδίας -Βενιζέλος: Είσαι όργανο των κερδοσκόπωνΣφοδρότατη σύγκρουση με βαρύτατες εκφράσεις και υπαινιγμούς είχαν σήμερα το πρωί στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος με το πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Βενιζέλο ως φυσικό αυτουργό της καταστροφής της χώρας και αναρωτήθηκε αν πιστεύει ότι θα αλλάξει κάτι για το ίδιο το ΠΑΣΟΚ αν αντικαταστήσει στην ηγεσία του τον ηθικό αυτουργό, υπονοώντας τον τέως πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
Ε
πίσης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ουσιαστικά δεν διαπραγματεύεται με τους δευτεροκλασάτους υπαλλήλους των δανειστών και ότι πολλές φορές δίνει περισσότερα από όσα της ζητούν.
Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι...

Τρέχουν να μαζέψουν τους μισθούς των…2 ευρώ!

«Μπαλάκι» έγιναν τα τελευταία 24ωρα οι ευθύνες για τους τραγελαφικούς μισθούς των 2 και των 5 ευρώ στα νοσοκομεία. Ποιος φταίει άραγε αναρωτιούνται ακόμη στην κυβέρνηση, δεδομένου ότι το γεγονός αποτέλεσε άλλο ένα χτύπημα στην ήδη τσακισμένη εικόνα των αρμόδιων υπουργών.

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Αρχικά οι ευθύνες έπεσαν στις ιδιωτικές εταιρείες που ανέλαβαν να βγάλουν τις μισθοδοσίες των εργαζομένων. Εκείνες αντέτειναν ότι ακολουθούν απλά εντολές. Άλλωστε όπως υποστηρίζουν ο νόμος αναφέρει ότι τα αναδρομικά πρέπει να κοπούν από την1η Νοεμβρίου.
Αμέσως μετά ήρθαν οι διοικήσεις των νοσοκομείων που το έπαιζαν…

Το κυπριακό κατεστημένο στηρίζει την κατοχή

Το άνοιγμα των οδοφραγμάτων ήταν μια πράξη εσχάτης 
υποχώρησης που εμπίπτει στα πλαίσια επιβολής μιας 
εμπράγματης λύσης έξω από τις διεξαγόμενες συνομιλίες 
και την έκβαση τους.
Η ελεύθερη διακίνηση , τουριστών που έρχονται στη Κύπρο 
μέσω του αεροδρομίου της Τύμπου , από τα κατεχόμενα προς 
την ελεύθερη επικράτεια της κυπριακής δημοκρατίας , έδωσε 
τη δυνατότητα στους κατακτητές να αναβαθμίσουν το 
τουριστικό τους προϊόν και να καταστήσουν τα κατεχόμενα 
τουριστικό προορισμό μέσω Τουρκίας.                                              

Το γεγονός αυτό έχει αρνητικό αντίκτυπο στη τουριστική μας βιομηχανία καθώς και στις κυπριακές αερογραμμές .
Πράγμα το οποίο δείχνει για άλλη μια φορά πως η πολιτική του ραγιαδισμού πλήττει ...

Γενοκτονία και Lobbying


Toυ Κώστα Πικραμένου*


 Η Γαλλία έχει αναγνωρίσει επίσημα (με νόμο) τη Γενοκτονία των Εβραίων (Shoa) και τη Γενοκτονία των Αρμενίων (2001). Η δημόσια άρνηση της Γενοκτονίας των Εβραίων τιμωρείται ποινικά (με φυλάκιση) και αστικά (με χρηματικό πρόστιμο). Δεν ισχύει όμως η ίδια ποινική/αστική μεταχείριση για όσους αρνούνται την Γενοκτονία των Αρμενίων. Αυτή η αδικία ήρθε να αποκαταστήσει η πρόταση Νόμου που κατέθεσε βουλευτής της Δεξιάς (UMP) με εκλογική έδρα τη Μασσαλία όπου η Αρμενική κοινότητα έχει μεγάλη παρουσία και επιρροή. Η σύνταξη της πρότασης Νόμου έγινε από τον Γάλλο δικηγόρο Κρικοριάν, αρμενικής καταγωγής.

Προκειμένου να μην στοχοποιηθεί άμεσα η Τουρκία η πρόταση Νόμου προέβλεπε «φυλάκιση ενός έτους και 45 χιλ ευρώ πρόστιμο για όποιον αρνείται το ιστορικό γεγονός των δύο Γενοκτονιών (Εβραίων και Αρμενίων) που έχει...

Ξεφτιλισμός διεθνών εισαγγελέων για το εμπόριο οργάνων…


Σημαντικά στοιχεία για την αφαίρεση ζωτικών οργάνων απαχθέντων Σέρβων του Κοσόβου στο λεγόμενο «Κίτρινο Σπίτι» καταστράφηκαν την περίοδο που η Κάρλα ντελ Πόντε ήταν γενική εισαγγελέας στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) και με την έγκρισή της, υποστηρίζεται από το γραφείο του νυν γενικού εισαγγελέα του ICTY Σερζ Μπράμερτζ.
Η Ντελ Πόντε, σε συνέντευξή της που δημοσιεύθηκε χθες σε ένθετο περιοδικό εφημερίδας του Βελιγραδίου, υποστήριξε ότι το ΝΑΤΟ και η πολιτική αποστολή του ΟΗΕ στο Κόσοβο (UNMIK) εμπόδισαν την έρευνα για την υπόθεση «Κίτρινο Σπίτι», το παράνομο εμπόριο ανθρώπινων οργάνων στο Κόσοβο και ότι γνωρίζει ποιος έλαβε την απόφαση να καταστραφούν στο ICTY τα αποδεικτικά στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί για τα θηριώδη εγκλήματα, επειδή ήταν σε συνεχή επαφή με το διάδοχό της στην εισαγγελία, Σερζ Μπράμερτζ.
Η πρώην γενική εισαγγελέας του ICTY είπε ότι δεν επιθυμεί να αποκαλύψει την...

7 στους 8 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αποχαιρετούν τη Βουλή...


ImageΔιαλυτική ατμόσφαιρα επικράτησε στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ με τους βουλευτές να αισθάνονται πρωταγωνιστές σε ένα πολιτικό "χρονικό προαναγγελθέντος θανάτου": Σε λίγους μήνες που θα γίνουν εκλογές, οι επτά στους οκτώ θε εγκαταλείψουν την Βουλή (αν υπολογιστεί ότι θα εκλεγούν το πολύ 40 βουλευτές και οι μισοί από αυτούς θα είναι νεοκλεγέντες).
Απελευθερωμένοι λοιπόν, άσκησαν σκληρή κριτική για τις εξελίξεις στην οικονομία, ενώ δεν παρέλειψαν να ασχοληθούν και με τις διαδικασίες για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ.

Ο Π. Ευθυμίου, μιλώντας στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, άσκησε σκληρή κριτική ζητώντας επίσπευση της διαδικασίας εκλογής νέου αρχηγού, ενώ έχει δημιουργηθεί ισχυρό κλίμα υπέρ των κοινών μετοχών των τραπεζών. «Πετύχαμε στο πρώτο μισό, φανήκαμε τραγικά ανεπαρκείς στο δεύτερο μισό. Δε μπορούμε να πάμε στις εκλογές με το επιχείρημα ότι... διασφαλίσαμε τη χώρα. Οι πολίτες θέλουν σχέδιο. Λύση δεν είναι να μην πεθαίνεις, αλλά να έχεις προοπτική. Πρέπει να επιταχύνουμε τις διαδικασίες για απολογισμό, νέο πρόγραμμα και εκλογή νέας ηγεσίας» τόνισε.

Από την πλευρά της η Λούκα Κατσέλη, ανέφερε «Ελπίζω ότι δε θα υπάρξει αλλαγή στη θέση υπέρ των κοινών μετοχών στην ανακεφαλαίωσης των τραπεζών. Δε μπορούμε να πάμε σε μέτρα που θα μειώνουν ακόμα περισσότερο μισθούς και συντάξεις».

Ο Χάρης Καστανίδης, είπε «Δε δίνω λευκή εξουσιοδότηση στους πολιτικούς αρχηγούς χωρίς να γνωρίζουμε τι θα αποφασίσουν. Όχι σε αποφάσεις που προηγουμένως δε θα έχει συζητήσει η κοινοβουλευτική μας ομάδα».

Ο Χρήστος Πρωτόπαπας ήταν κάθετα αντίθετος στη μείωση μισθών λέγοντας «Αν δεχθούμε μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα τότε θα πληγώσουμε και την καρδιά της παράταξης. Το κόστος εργασίας δεν είναι πρόβλημα για την ανταγωνιστικότητα. Δε θα μπορέσουμε να αντικρίσουμε τους πολίτες αν σε ένα χρόνο από τώρα έχει αυξηθεί και η ύφεση και η ανεργία»

ΚΥΠΡΟΣ: Να τερματισθεί η ανοχή στους Βρετανούς


H Βρετανία συνεχίζει, φανερά, δημόσια και υπόγεια, να υπονομεύει την κυπριακή υπόθεση και να ενεργεί ως πλασιέ των τουρκικών θέσεων. Συνεχίζει να ασκεί διπλωματία των έμμεσων απειλών κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας και να ωθεί, μέσω της Γραμματείας, τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών σε ενέργειες που έχουν το στοιχείο του εκβιασμού κατά της κυπριακής υπόθεσης. Η τελευταία συμπεριφορά της κατά την ενημέρωση του Συμβουλίου Ασφαλείας από τον Αλεξάντερ Ντάουνερ, για το αποτέλεσμα των συνομιλιών στο Γκρίντρι, είναι ενδεικτική. Επανέφερε την απειλή της «επανεκτίμησης» της θέσης της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, παραπέμποντας ουσιαστικά σε απειλή αποχώρησης της Ειρηνευτικής Δύναμης.
Η ύπουλη στάση των Βρετανών δεν προκαλεί, βεβαίως, έκπληξη. Είναι η ίδια διχοτομική πολιτική που βιώνει ο κυπριακός Ελληνισμός από το 1955 μέχρι σήμερα.
Αυτό που προκαλεί θυμό, είναι η απουσία οποιασδήποτε αντίδρασης από την επίσημη κυπριακή πλευρά. Η Κυβέρνηση πράττει, όπως έπραττε και στην περίπτωση Ντάουνερ. Αφήνει ανενόχλητο τον βρετανικό όφιν να δρα εις βάρος...

Και μετά έρχεται ο Γλέζος να ζητήσει υπογραφές για να του «φτιάξουμε το προφίλ»....Τα αμετανόητα ξεπουλημένα τομάρια, μιάσματα της Ελλάδας, δεν ξεχνούν τις υπογραφές του ΚΚΕ για την παραχώρηση της Μακεδονίας μας


ΠΕΤΑΞΑΝ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΓΟ-ΧΟΛAΡΓΟ!

* Με απειλές και προπηλακισμούς σε βάρος πολιτών, ακόμη και εναντίον του δημάρχου,  φανατικοί αριστεριστές, σπέρνοντας φόβο, διχασμό και μίσος στην πόλη όπου γεννήθηκε ο Περικλής, εμπόδισαν την ανέγερση του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου! 
* Κατά τα άλλα, αυτοί οι εμπαθείς με τον Μέγα Στρατηλάτη, περιμένουν στις ουρές να πληρώσουν τα χαράτσια της τρόϊκας!
*Στα Σκόπια τιμούν τον Μέγα-Αλέξανδρο και εδώ στην Αττική δεν έχουμε ούτε ένα γλυπτό του μνημείο σε δημόσιο χώρο!

Η  πρωτοβουλία 250 κατοίκων του Δήμου Παπάγου-Χολαργού να ανεγερθεί το υπό κατασκευήν  άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου σε πλατεία της πόλης, ζητώντας παράλληλα τη μετωνομασία της οδού «17 Νοεμβρίου» που θα φιλοξενήσει το γλυπτό, σε «Μεγάλου Αλεξάνδρου», τορπιλίστηκε από φανατικούς αριστεριστές, οι οποίοι με απειλές, ακόμη και σε βάρος του Δημάρχου, ανάγκασαν την απόσυρση της πρότασης!!!
Να υπογραμμιστεί ότι σε ολόκληρη την Αττική δεν υπάρχει ούτε ένα άγαλμα αφιερωμένο στον Μέγα-Αλέξανδρο!
Η πρωτοβουλία 250 κατοίκων οι οποίοι ενυπογράφως αιτήθηκαν τη συζήτηση της πρότασής τους από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Παπάγου-Χολαργού,  βρέθηκαν αντιμέτωποι με ενορχηστρωμένη σφοδρή αντίδραση αριστεριστικών...

Ελλάδα ώρα μηδέν....


Καθοριστικές αποφάσεις για το μέλλον της χώρας καλούνται να λάβουν οι πολιτικοί αρχηγοί, κατά τη νέα σύσκεψή τους. Αμετακίνητη η τρόικα στη μείωση του κατώτατου μισθού

Picture 0 for Ελλάδα ώρα μηδέν
Ιστορικές θα είναι οι επόμενες ημέρες για την Ελλάδα, με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου να καλούνται να λάβουν αποφάσεις που θα αλλάξουν τα δεδομένα στην ελληνική οικονομία και την καθημερινότητα των πολιτών, τουλάχιστον για την επόμενη δεκαετία.
Οι κ.κ. Παπανδρέου - Σαμαράς - Καρατζαφέρης, που αναμένεται να συνεδριάσουν είτε σήμερα το απόγευμα είτε αύριο υπό τον Λουκά Παπαδήμο, βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο, καθώς η τρόικα ασκεί πρωτοφανείς πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση για τη λήψη ενός ιδιαίτερα επαχθούς πακέτου μέτρων, προκειμένου να υπογραφεί η νέα δανειακή σύμβαση και να ολοκληρωθεί επιτυχώς η διαπραγμάτευση...

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ. Θα σκεφθώ αν θα υπογράψω....


Το αναρτώ επειδή μου το έστειλε ο «Θαλαμοφύλακας». Το αν θα υπογράψω είναι κάτι που θα το σκεφθώ πολύ. Βλέπετε έχω διαβάσει πάρα πολλά βιβλία για τον κομμουνισμό και βασικά βιβλία Ελλήνων κομμουνιστών συγγραφέων και αυτή η κίνηση του Γλέζου, όπως και κάθε παρόμοια κίνηση αμετανόητων κομμουνιστών, με προβληματίζει προσπαθώντας να δω την φάκα και όχι το τυρί. Συμφωνώ ότι πρέπει να ζητήσουμε όλα όσα μας οφείλουν οι Γερμανοί αλλά γιατί αυτή την κίνηση πρέπει να την κάνει ο Γλέζος ο οποίος ακόμη δεν ζήτησε συγνώμη για τα εγκλήματα του συμμοριτοπολέμου; Πολύ θα ήθελα να πιστέψω την ανιδιοτέλεια της προσπαθείας του, όπως και του Θεοδωράκη, αλλά δεν μπορώ. Δεν δέχομαι να μου παριστάνουν τον πατριώτη κομμουνιστές που, λόγω ιδεολογίας, δεν πιστεύουν στην έννοια «Πατρίδα» και που ακόμη δεν έχουν αποκηρύξει την ιδεολογία τους. Θα το σκεφθώ πολύ... Οδυσσεύς
Τον Οκτώβριο του 1940, η Ελλάδα υποχρεώθηκε να μπει στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο με την απρόκλητη εισβολή των στρατευμάτων του Μουσολίνι στην Ήπειρο. Ο Χίτλερ, για να σώσει τον Μουσολίνι από μία ταπεινωτική ήττα, εισέβαλε στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 1941. Η Ελλάδα λεηλατήθηκε και ερειπώθηκε από τους Γερμανούς όσο καμία άλλη χώρα κάτω από την κατοχή τους.
Σύμφωνα με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, τουλάχιστον 300.000 Έλληνες πέθαναν από την πείνα-άμεσο αποτέλεσμα της Γερμανικής λεηλασίας. Ο Μουσολίνι παραπονέθηκε στον Υπουργό του των Εξωτερικών, Κόμη Τσιάνο, «Οι Γερμανοί έχουν αρπάξει από τους Έλληνες ακόμη και τα κορδόνια των παπουτσιών τους».

Η Γερμανία και η Ιταλία επέβαλαν στην Ελλάδα όχι μόνο υπέρογκες δαπάνες κατοχής,...

Κύπρος ΟΗΕ και Κυπριακό


Ένα πολύ εμπεριστατωμένο άρθρο με τίτλο «Το Συμβούλιο Ασφαλείας» του αγαπητού κ. Δημήτρη Νεζερίτη διάβασα στο Διπλωματικό Περισκόπιο της 14ης  Ιανουαρίου 2012 σχετικά με την Κύπρο και τον ΟΗΕ και μου έδωσε το έναυσμα να πω μερικές απόψεις πάνω σε αυτό το θέμα που χρόνια πολλά μας ταλανίζει.
Η πρόσφατη συνάντηση στο Greentree του Γ.Γ. του ΟΗΕ με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο έληξε χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα. Εκείνο που πρέπει όμως να σημειωθεί και το οποίο ξεσήκωσε στην Κύπρο θύελλα αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης
είναι η δήλωση του Γ. Γ. πως απαιτείται επιτάχυνση των συνομιλιών και διεθνής διάσκεψη το αργότερο μέχρι τις αρχές Μαΐου. Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου από την πλευρά του εδήλωσε πως εάν μέχρι την ημερομηνία αυτή δεν υπάρξουν αποτελέσματα το Κυπριακό μπαίνει σε άλλους δρόμους. Ο πρόεδρος Χριστόφιας ξεκαθάρισε με τη σειρά του πως η ελληνική πλευρά δεν πρόκειται να συναινέσει σε διεθνή διάσκεψη εάν δεν έχει προηγουμένως συμφωνηθεί η εσωτερική πτυχή και πως με κανένα τρόπο δεν δέχεται χρονικούς περιορισμούς και οποιασδήποτε μορφής επιδιαιτησία.
Μέσα στο πλαίσιο αυτό εγείρεται το ερώτημα ποιος είναι γενικά ο ρόλος του ΟΗΕ και ειδικά ποιος είναι στο Κυπριακό πρόβλημα. Όταν ο πρόεδρος Ρούζβελτ...

Εθνικό κάλεσμα: Οι "έχοντες" και "κατέχοντες" να χρηματοδοτήσουν τις ειδικές δυνάμεις




Αν υπάρχει κάτι αυτή την στιγμή που ακόμα λειτουργεί όπως πρέπει στην Ελλάδα της εθνικής κρίσης, αυτό είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις.  
Παρά τις περικοπές στις εξοπλιστικές και λειτουργικές δαπάνες, παρά την επίθεση που δέχτηκε το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ της προηγούμενης κυβέρνησης και τα υπονοούμενα της νυν, παρά την απόπειρα ενοχοποίησης των Ενόπλων Δυνάμεων με τις απίστευτες διαρροές περί επικείμενου πραξικοπήματος, οι φύλακες της Ελλάδας και του ελληνικού λαού συνεχίζουν το έργο τους όπως έχουν εκπαιδευτεί και πάνω απ' όλα όπως τα στελέχη της πιστεύουν: Με βαθιά προσήλωση στο έργο τους και στα εθνικά ιδανικά.  
Image
Απόδειξη αυτών των προσπαθειών, αποτελούν οι συνεχόμενες μικρής και μεσαίας κλίμακας ασκήσεις που οι άνδρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων ...

Τι κόσμος Θεέ μου! Κάθε δεμάτι καλαμπόκι που παράγει ο γεωργός ανήκει ήδη στην τράπεζα, πριν αυτό παραχθεί! Όχι μέσω των δανείων, αλλά μέσω του ελέγχου της λειτουργίας της αγοράς παραγώγων

Μπορεί ο χρυσός που έχει εξαχθεί από την γη από την γέννηση του ανθρώπινου είδους να χωράει όλος κι όλος σε τρεισήμισι πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων, αλλά μέσω των παραγώγων διαπραγματεύεται στις διεθνείς αγορές 92 φορές περισσότερη ποσότητα! Ας πούμε ότι μόλις το 1% των αγοραστών απαιτούν με την λήξη των συμβολαίων τους την εκπλήρωσή τους, την παραλαβή φυσικού προϊόντος. Τι θα συμβεί;

Είναι βέβαιο ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει, επειδή δεν υπάρχει τόσος χρυσός για να ικανοποιήσει τόσα πολλά αιτήματα. Από την άλλη, αυτό το παράδειγμα που μας παρουσίασε σε εκδήλωση της Ένωσης Πιστοποιημένων Αναλυτών ο  κ. Θάνος  Βαρβιτσιώτης  από την Marfin δείχνει το μέγεθος του παραλογισμού που επικρατεί σήμερα στις αγορές.

Για να είμαστε πιο ακριβείς, οι αγορές μοιάζουν όλο και περισσότερο σε Καζίνο. Το ...

Άρχισαν οι «αντιμημονιακές» …καταιγίδες!


Σε ανύποπτο χρόνο, τότε που ούρλιαζαν όλοι εν χωρώ για την «αναγκαιότητα» των Μνημονίων, είχαμε υπογραμμίσει τούτο: Αυτοί που ουρλιάζουν σήμερα υπέρ των Μνημονίων, αύριο θα τα αναθεματίζουν, διότι το ίδιο το καθεστώς για να διασωθεί και να «ξεπλυθεί» θα χρησιμοποιήσει τα Μνημόνια και κάποια ανδρείκελά του σαν αποδιοπομπαίους τράγους…
Σήμερα αρχίζει να δυναμώνει η ρητορική νεροποντή εναντίον των Μνημονίων. 
Σχεδόν το σύνολο των καθεστωτικών δυνάμεων φτύνουν εκεί που έγλειφαν χθες… 
Ακόμα και τα γλοιωδέστερα πασοκικά ανδρείκελα και προπαγανδιστικά ιερατεία (ΜΜΕ) αναθεματίζουν με βροντερές ηθικές κραυγές τα Μνημόνια…

Όλοι οι «αντιμνημονιακοί» ρήτορες και οι «αντιπολιτευτικές» κοινοβουλευτικές «καρακάξες» όλων των χρωμάτων της ίριδας, ωρύονται κατά των μνημονίων δαιμονικά: Δηλαδή εστιάζουν τις συμφορές και το ξεπούλημα της Ελλάδας στο «δαίμονα» των Μνημονίων, ένα «δαίμονα» που μας επέβαλαν οι «κακές» ξένες δυνάμεις, μέσω κάποιων πουλημένων και διεστραμμένων πολιτικών…

Συγκίνηση....«Είμαι 15 ετών, δίνω μάχη με τον καρκίνο και αυτή είναι η λίστα μου με όσα δεν θα προλάβω»



Το μπλογκ μου καταγράφει τις πολύτιμες αυτές στιγμές με την οικογένεια και τους φίλους μου και όλα αυτά που σκοπεύω να κάνω. «You only have one life … live it!»

Ποια είμαι: «Γεια, είμαι η…Άλις, είμαι 15 χρονων και ζω με τους γονείς και την αδερφή μου στο Άλβερστον. Δίνω μάχη με τον καρκίνο τα τελευταία 4 χρόνια περίπου και τώρα πια ξέρω ότι με έχει μάλλον νικήσει και ότι δε φαίνεται να τα καταφέρνω.»

Το πρώτο ποστ / 6 Ιουνίου 2011
«Μου είναι λίγο περίεργο να γράφω στο δικό μου πλέον μπλογκ...

Ο Σαμαράς και οι «τρεις» διαδρομές...


Οι πολιτικές αποφάσεις κρίνονται με βάση τη χρονική συγκυρία στην οποία πραγματοποιούνται, την αποτελεσματικότητα και τις συνέπειες τους. Στο διάστημα από τις προηγούμενες εκλογές μέχρι σήμερα το πλαίσιο των εξελίξεων έχει διαφοροποιηθεί τρεις φορές, προσαρμόζοντας αντίστοιχα και τις πολιτικές προσεγγίσεις. Από τη συζήτηση για το πως οδηγηθήκαμε στην αγκαλιά του ΔΝΤ, στη δυνατότητα ή μη του μνημονίου να μας βγάλει από την κρίση έως την «τεχνοκρατική» γέφυρα προς τις κάλπες. Το ζητούμενο είναι η συνέπεια σε μια κεντρική στρατηγική και η αξιολόγηση των συγκεκριμένων τακτικών που υποτίθεται ότι εξυπηρετούν το γενικότερο σκοπό.

Από ανικανότητα ή δόλο, από αδυναμία αντίστασης στο λαϊκισμό ή προσυνεννόηση με τα διεθνή κέντρα αποφάσεων, η κρίσιμη δημοσιονομική κατάσταση ενός ελλείμματος που δεδομένα θα ξεπερνούσε το 10% αντιμετωπίστηκε νωχελικά και μικροκομματικά. Μεταρρυθμίσεις και περικοπές σπατάλης αποφεύχθηκαν, μεγαλοστομίες απαξίωσης της χώρας ακούστηκαν, σαφείς διπλωματικές ή διεθνείς χρηματοοικονομικές...

Έχουν πάει σχολείο άραγε οι οικονομολόγοι της Ελληνικής Κυβέρνησης, ή απλά έκαναν μια βόλτα από το Πανεπιστήμιο που φοιτούσαν, και αφού ξόδεψαν όλη την πατρική τους περιουσία σε … λεζάντες, μπήκαν στην παραγωγή ως ξύλα και μάλιστα απελέκητα;

  «Απλά μαθήματα Οικονομικών σε όσους ροκανίζουν το βιος των ΕλλήνωνH καμπύλη του Arthur Laffer και η Ελλάδα!!! Όπως λέμε ... οι τενεκέδες Έλληνες οικονομολόγοι και τα αρπακτικά του Δ.Ν.Τ. 
Εύα Σερκίζη 
Με ένα άρθρο φωτιά, του διαχειριστή των AegeanTimes.gr και οικονομολόγου, Γιώργου Αδαλή, στο προσωπικό του site www.adalis.gr, ένα χρόνο πριν, δινόταν με απλούς όρους στην προηγούμενη Κυβέρνηση, οι βασικές αιτίες για τις οποίες θα αποτύχει το Μνημόνιο και οι πολιτικές της υπερφορολόγησης!

Με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα, ο κ. Αδαλής, στις 15 Φεβρουαρίου 2011, επιτίθεται κατά της Κυβέρνησης, παρουσιάζοντας την θεωρία του Arthur Laffer ξεκαθαρίζοντας ότι , τα μέτρα θα αποτύχουν παταγωδώς!

Και μάλιστα ζητούσε από τότε, να ΜΕΙΩΘΟΥΝ και όχι να αυξηθούν οι συντελεστές φορολόγησης και εξηγούσε τους δύο βασικούς λόγους! Φαίνεται ότι η Κυβέρνηση και οι Γκάουλάιτερ, λειτουργούν με ένα χρόνο καθυστέρηση και αφού έχει επιτευχθεί πρώτα η ζημιά !

Το είχαμε υποσχεθεί πριν μερικές εβδομάδες, και σήμερα, αναδημοσιεύουμε τα γραφόμενα του ανθρώπου που το 2007 είχε γράψει ότι η χώρα θα χρεοκοπήσει το 2010, πολύ απλά γιατί εσείς το ζητήσατε. 

Ο ίδιος δηλώνει σήμερα, ότι ουδέποτε μετάνιωσε για την χρήση της ιδιαίτερα σκληρής γλώσσας που χρησιμοποίησε, ειδικά για το σημείο που αποκαλεί "τενεκέδες" τους εμπνευστές αυτής της πολιτικής, πολύ απλά, διότι γνώριζε εκ των προτέρων ότι δεν θα εισακουστεί από κανέναν, και θα αναγκαστούν να τα μαζέψουν πίσω μετά από καιρό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΔΑΛΗ ΣΤΙΣ 15-2-2011

«Απλά μαθήματα Οικονομικών σε όσους ροκανίζουν το βιος των Ελλήνων
H καμπύλη του Arthur Laffer και η Ελλάδα!!! Όπως λέμε ... οι τενεκέδες Έλληνες οικονομολόγοι και τα αρπακτικά του Δ.Ν.Τ.
 

      
Έχουν πάει σχολείο άραγε οι οικονομολόγοι της Ελληνικής Κυβέρνησης, ή απλά έκαναν μια βόλτα από το Πανεπιστήμιο που φοιτούσαν, και αφού ξόδεψαν όλη την πατρική τους περιουσία σε … λεζάντες, μπήκαν στην παραγωγή ως ξύλα και μάλιστα απελέκητα;

Φαίνεται ότι η το Οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης απαρτίζεται από μετρίους οικονομολόγους ! Όπως μέτριοι είναι και οι οικονομολόγοι του ΔΝΤ ! Πέραν της αδυναμίας των Ελληνικών Κυβερνήσεων να ακούσουν τις φωνές των υγιών οικονομολόγων που από το 1994 και μετά έχει μαλλιάσει η γλώσσα τους να λένε και να ξαναλένε ότι με τέτοια καμώματα η Ελληνική Οικονομία θα καταρρεύσει, φαίνεται ότι σήμερα δέχονται ως μοναδική λύση του οικονομικού μας αδιεξόδου , όσα μας προτείνουν οι Τροϊκανοί !

Αν τελικά έχω δίκιο θα πρέπει από σήμερα να τους παράσχουμε άμεση βοήθεια ξεκινώντας από απλές Αρχές των Οικονομικών.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και ας δούμε με ψυχραιμία την αλήθεια.

Ρωτήστε λοιπόν τον πρώτο οικονομολόγο που θα βρείτε στο δρόμο και εργάζεται σε κάποιο υπουργείο της Κυβέρνησης!!

"Ξέρεις παιδί μου τι είναι η καμπύλη του Laffer" ;;

Εσείς και να μην γνωρίζετε δεν πειράζει γιατί ούτε οικονομική πολιτική ασκείτε ούτε φάγατε τα λεφτά του πατέρα σας για να σπουδάσετε οικονομικά !

Αλλά τέλος πάντων !

Όπως και να έχει, η καμπύλη του Laffer πρωτοέγινε γνωστή διεθνώς το 1970 και στηρίζεται σε μια απλή λογική διαπίστωση:

Όταν ο φορολογικός συντελεστής είναι μηδέν, το κράτος δεν εισπράττει καθόλου έσοδα. Όταν όμως ο φορολογικός συντελεστής είναι ίσος με 100%, ισχύει πάλι το ίδιο για τον απλούστατο λόγο ότι ο φορολογούμενος δεν έχει κανένα κίνητρο να δουλέψει από τη στιγμή που το κράτος θα του πάρει όλα τα λεφτά !!!

Σύμφωνα με τον κ. Arthur Laffer, υπάρχει ενδιάμεσα ένας ιδανικός φορολογικός συντελεστής, π.χ. για κεφάλαιο ή εισόδημα, που μεγιστοποιεί τα έσοδα του κράτους.

Αν ο ισχύων συντελεστής, π.χ. εισοδήματος, είναι μεγαλύτερος από τον ιδανικό, ο κρατικός κορβανάς θα εισπράττει λιγότερα έσοδα από αυτά που θα μπορούσε. Αν είναι μικρότερος, το κράτος θα μπορούσε να τον αυξήσει για να πλησιάσει τον ιδανικό συντελεστή και να μεγιστοποιήσει τα φορολογικά του έσοδα.

Όμως, η καμπύλη έμελλε να μείνει στην Ιστορία, παρότι ο οικονομολόγος κ. Arthur Laffer, από τον οποίο πήρε το όνομα, απέδωσε την αρχική ιδέα σε έναν μουσουλμάνο δάσκαλο του 14ου αιώνα και στον John Maynard Keynes.

Η Ιστορία θέλει ο Laffer να χαράσσει την καμπύλη πάνω σε ένα χαρτομάντιλο σε μια συνάντηση που είχε το 1974 με δημοσιογράφο της "Wall Street Journal" και τους ρεπουμπλικανούς πολιτικούς Dick Cheney και Donald Rumsfeld, για να επιχειρηματολογήσει εναντίον της αύξησης των φόρων από τον τότε ρεπουμπλικάνο Πρόεδρο Gerald Ford.

Αυτά για την ιστορία!

Και πάμε τώρα στα δικά μας!

Έχει ασχοληθεί κάποιος περισπούδαστος οικονομολόγος του υπουργείου οικονομίας να δει ποια είναι η χρήση της θεωρίας του Laffer στην Ελλάδα; Με απλά λόγια ασχολήθηκε ποτέ κανείς να δει ποιο είναι το σημείο εκείνο που το κράτος όταν ξεπεράσει έναν φορολογικό συντελεστή τα δυνητικά προσδοκώμενα έσοδά του θα αρχίσουν να μειώνονται μιας και όλο και περισσότεροι θα αρνούνται να πληρώσουν τους φόρους;

Ποιο είναι αυτό το ποσοστό σήμερα στην Ελλάδα; Το 10% , το 15% , το 30% το 40% … πόσο επιτέλους είναι αυτό το ποσοστό σήμερα?

Γιατί με την εμπλοκή της τρόικας κάθε μέρα αυξάνουν εμμέσους και άμεσους φόρους και μειώνουν μισθούς και συντάξεις! Που το πάνε δηλαδή? Να φτάσει η φορολογία στο 70%, στο 80% και στο τέλος να μην πληρώνει κανείς;

Που το πάνε ;

Με τις επιλογές τους αυτές ο μόνο σίγουρο είναι σιγά σιγά θα εισπράττουν από φόρους πολύ λιγότερα απ ότι εισέπρατταν τα προηγούμενα χρόνια !

Μήπως τελικά δεν είναι τόσο … ανεπαρκείς οι οικονομολόγοι της Κυβέρνησης αλλά στην πραγματικότητα ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΔΙΑΚΑΩΣ να μηδενίσουν τα έσοδα της Πολιτείας με αποτέλεσμα ότι έχουμε υποθηκευμένο να μας το πάρουν τα «κοράκια» της Wall Street και διάφοροι απίθανοι τύποι … τύπου George Sorros ?

Για να πετύχει μια πολιτική σε μια οποιαδήποτε οικονομία του πλανήτη δεν αρκεί να αυξάνεις τα έσοδα όπως κάνει σήμερα η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ! Και μάλιστα χωρίς καν να λαμβάνει γνώση ακόμη και τις Βασικές Οικονομικές Αρχές!

Χρειάζεται διπλή προσπάθεια! Αφ' ενός η αύξηση των εσόδων αλλά απαιτείται αφ' ετέρου και η μείωση των εξόδων! Είδατε εσείς κάποιο τμήμα του Δημόσιου τομέα να μειώνει δραστικά τα έξοδά του? Μάλλον αυξάνονται μπορεί να πεις κανείς. Ειδικά αν προσθέσουμε και τα νέα υπέρβαρα ποσά που προκύπτουν από τους τόκους και τα τοκοχρεολύσια των νέων δανείων, δεν βλέπουμε πουθενά προοπτική μείωσης των εξόδων!

Αφήστε που οι υπουργοί, οι σύμβουλοι τους και γενικά οι Κρατικοί Αξιωματούχοι, συνεχίζουν να υπογράφουν απίστευτες δαπάνες και να διαβιούν καθημερινά ως εκπρόσωποι κάποιου Σαουδαραβικού Εμιράτου και όχι της (υπό πτώχευση) Ελλάδος !

Η αύξηση των εσόδων θα έρθει στην Ελλάδα όχι με δημοσιονομικές πολιτικές τύπου «αυξήστε τους φόρους»! Θα έρθει με άλλον τρόπο!

Κατά τη γνώμη μου η Κυβέρνηση θα ΕΠΡΕΠΕ να είχε … ΜΕΙΩΣΕΙ τους φορολογικούς συντελεστές και όχι να τους αυξήσει! Και αυτό γιατί θα επιτύγχανε σε δύο στόχους ταυτόχρονα !

Να τους μειώσει τόσο δραστικά ώστε η πληρωμή των φόρων να γίνει ΠΡΩΤΟΝ , ελκυστική και απαγορευτική για τους φοροφυγάδες και φοροκλέπτες. Με απλά λόγια να μην αξίζει να ρισκάρει κάποιος το κεφάλι του για να φοροδιαφύγει. Έτσι τα προσδοκώμενα (πραγματικά) έσοδα που θα εισέπραττε θα ήταν πολύ περισσότερα από αυτά που εισπράττει σήμερα! Και ΔΕΥΤΕΡΟΝ θα μείωνε δραστικά το ποσοστό της ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ που σήμερα ανθεί στη χώρα μας και καθημερινά «σκοτώνει» το Κράτος !!
Με την διαφορά ότι πριν το κάνει θα έπρεπε να είχε δημιουργήσει ισχυρούς εισπρακτικούς μηχανισμούς κι όχι αυτό μπάχαλο που επικρατεί σήμερα στις εφορίες όπου τα κομπιούτερ τα χρησιμοποιούν ως … γραφομηχανές και όχι ως εργαλεία διασταύρωσης φοροδιαφυγής και φοροκλοπής!

Σε μια χώρα όπου , εφοριακοί, λογιστές , φοροτέχνες και δικηγόροι είναι οι μόνοι που κερδίζουν από αυτά εις βάρος του λαού, χρειαζόταν ένα πολιτικός με πυγμή για να επιβάλλει δραστικές τομές και συγχωρέστε με αυτός δεν ήταν τελικά ο Γ.Α.Π.
Που ακούστηκε σήμερα πτυχιούχοι οικονομολόγοι να μην μπορούν να συντάξουν μια απλή φορολογική δήλωση και να χρειάζεται έμπειρος λογιστής;


Δεν έχουν καταλάβει ότι με τόσα έντυπα (Ε1, Ε2, … Ε9) και τόσες περιοδικές και εκκαθαριστικές ΦΠΑ με … «κουτάκια» και «νταμάκια» και νούμερα που δεν βρίσκει άκρη ούτε ο υπουργός οικονομικών της Ελλάδας , δεν θα προχωρήσει ποτέ το πράγμα?

Φυσικά και το κατάλαβαν, αλλά η γνώμη μου είναι ότι ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ επιθυμούν ! Την πλήρη επιβολή σύγχυσης στην Ελληνική Οικονομία και την κατάρρευσή της στην επόμενη τριετία με σκοπό την αρπαγή των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας από τα «κοράκια» που προανέφερα!

Σήμερα ο Έλληνας θέλει να βοηθήσει την χώρα του και θα δεχόταν ευχαρίστως μια δίκαιη φορολογική μεταρρύθμιση! Και το έδειξε εμπράκτως συναινώντας στην καταβολή δύο μισθών στον κορβανά του Παπακωνσταντίνου και της παρέας της Τρόικας !

Αλλά όταν με τα καμώματά της η Κυβέρνηση φορτώνει στον λαό χρέη που θα ξεπεράσουν τα 450 δις Ευρώ, γιατί να συναινέσει έστω και στο παραμικρό από εδώ και πέρα;

Γιατί να συναινέσει να δώσει κι άλλα όταν αυτοί που έκλεψαν σήμερα κυκλοφορούν ελεύθεροι τρώγοντας τα κλεμμένα και απειλώντας με αγωγές ;

Όταν η Κυβέρνηση δεν έχει κάνει καν τον κόπο να πάρει πίσω από τη siemens τα κλεμμένα, γιατί να πληρώσει ο Έλληνας πολίτης την Τρόικα! Τους συμβούλους δηλαδή όσων έκλεψαν το βιος των Ελλήνων;

Λεφτά μπορεί να μην υπάρχουν σήμερα αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι σε όλα τα προβλήματα υπάρχουν Λύσεις !!!

Μόνο που στην περίπτωση της Ελλάδας, οι λύσεις που δίδονται δεν αφορούν στο πρόβλημα της οικονομίας μας αλλά αφορούν πρωτίστως στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι τσέπες των Κυβερνώντων και των κομμάτων εξουσίας !

Διαφωνείτε ;;;»

Νέα κλοπή της ψήφου των μεταναστών εις βάρος των Ελλήνων


lefana@shaw.ca

Νέα κλοπή της ψήφου των μεταναστών εις βάρος των Ελλήνων
Δεν υπολογίζουν τίποτε μπροστά στην πολιτική τους επιβίωση!!! Και παράλληλα εξυπηρετούν και τα πολυπολιτισμικά σχέδια των "αφεντικών τους".

Να τι σκέφτηκαν οι ψηφισμένοι από Έλληνες πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ για να γαντζωθούν στην εξουσία και να πιάσουν στον ύπνο τα; άλλα κόμματα!
Ο Υφυπουργός Υγείας Μπόλαρης, ανακοίνωσε νομοσχέδιο για την... στήριξη των αστέγων.

Μέχρι εδώ εύγε!!!

Από εδώ και κάτω αρχίζει το κόλπο: Θα χωρίσουν -λέει τους ανέργους σε...

Ο Γιωργάκης μέσω της Σοσιαλιστικούς Διεθνούς προωθεί τις προοδευτικές ιδέες και ό,τι καλύτερο έχει να δείξει η Ελλάδα!!! Μήπως εννοεί τον εαυτό του ο πανύβλακας;

ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ: Εξεταστική για το έλλειμμα προανήγγειλε ο Γ. Παπανδρέου [ΒΙΝΤΕΟ]
Ελάχιστη αυτοκριτική και λίγα χειροκροτήματα για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Η ομιλία του αναλώθηκε σε επιθέσεις εναντίον της ΝΔ και της Αριστεράς και τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του. Εξεταστική επιτροπή για το έλλειμμα πριν τις τελευταίες εκλογές θα προτείνει το ΠΑΣΟΚ πριν τις εκλογές, προανήγγειλε ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.
Ο Γ. Παπανδρέου κάλεσε τους βουλευτές του κόμματος να είναι υπερήφανοι για το βάρος και την ευθύνη που σήκωσαν χωρίς να τους αναλογεί.
Ακόμα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε πως ποτέ δεν χαρακτήρισε στο εξωτερικό τον ελληνικό λαό ως διεφθαρμένο, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για ψέμα της ΝΔ.
Χαρακτήρισε ταυτόχρονα «προσβολή» και «γελοιότητες» την πρόταση για πατρωνία από επιτρόπους, ενώ επέρριψε ευθύνες στη ΝΔ για πελατειακή λογική και στα κόμματα της αριστεράς ότι αρέσκονται να βρίσκουν άλλοθι και εξιλαστήρια θύματα.
Αναφερόμενος στα εσωκομματικά, ο Παπανδρέου επανέλαβε πως υπηρετεί την ενότητα στο εσωτερικό του κόμματος.
Παράλληλα επιτέθηκε σε ορισμένα ΜΜΕ για την κριτική που άσκησαν για τα ταξίδια του στο εξωτερικό ως προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. «Όπως και εσείς και ο ελληνικός λαός ξέρει πολύ καλά ότι αυτή συνεδρίαση μας καθώς και οι αποφάσεις είναι πράγματι ιστορικής και καθοριστικής σημασίας. Για το εάν τελικά θα ξεπεράσουμε τον κάβο και θα μπούμε σε έναν νέο δρόμο όσο δύσκολος και αν είναι. Αυτή η μάχη δίνεται όχι απλά εντός Ελλάδας αλλά και εκτός. Και παρά τα κυνικά σχόλια θεωρώ καθήκον μου να προωθώ και τις προοδευτικές ιδέες και να προωθώ ό,τι καλύτερο έχει η Ελλάδα να δείξει. Έλεος πια με αυτή την εύκολη απαξίωση. Συνεχίζω να δέχομαι επιθέσεις και εγώ και το ΠΑΣΟΚ από...

Tο σκάνδαλο Magyar Telekom...


...για εμπλοκή Κοντομηνά, κάνουν λόγο το ΜΜΕ της ΠΓΔΜ

Aπό το tvxs.gr
Εμπλοκή Κοντομηνά στο σκάνδαλο της Magyar Telekom καταγγέλλει «Transparency International – Macedonia» (Διεθνής Διαφάνεια), σύμφωνα με την εφημερίδα της ΠΓΔΜ, Utrinski Vesnik. Η εφημερίδα Utrinski Vesnik είχε καταγγείλει ότι οι πολιτικοί της ΠΓΔΜ δωροδοκήθηκαν μέσω εταιρείας Έλληνα διαμεσολαβητή. Η Πρόεδρος της «Transparency International – Macedonia» Σλάγκιανα Τάσεβα, κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου, υπογράμμισε ότι ο εσωτερικός έλεγχος της Magyar Telekom καθώς και...

Όσο περνούν οι μέρες του μνημονίου η "αγάπη" του λαού για την Ντόρα γίνεται μεγαλύτερη...την γιούχαραν στον Θερμαϊκό (video)

Η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού υλοποιώντας απόφαση της χθεσινής πολυάριθμης Γενικής της Συνέλευσης, κατέστησε σαφές σήμερα στο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, που ευθύνεται για την υποδούλωση της χώρας και την εξαθλίωση των Ελλήνων, ότι οι εκπρόσωποί του είναι ανεπιθύμητοι στο Δήμο Θερμαϊκού....

Ο Παπανδρέου μας έσωσε και δεν το καταλάβαμε...


Η Κατερίνα Ακριβοπούλου σχολιάζει στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ…

Ξεκίνησε η εκδίκαση των αγωγών μεταξύ Καμμένου-Τσουκάτου


Ξεκίνησε η εκδίκαση των αγωγών μεταξύ Καμμένου-Τσουκάτου


Ξεκίνησε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο η εκδίκαση των αγωγών που έχουν ανταλλάξει ο Πάνος Καμμένος και ο Θόδωρος Τσουκάτος, μετά την εμπλοκή του ονόματος του τελευταίου στην υπόθεση της Siemens. Αφορμή για την κόντρα των δύο ανδρών στάθηκαν δηλώσεις του κ. Καμμένου περί ύπαρξης ποσού...