Σελίδες

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Έχει εμμονές ο υπουργός Οργανωμένης Προστασίας (αναρχοάπλυτων) Αριστερών Παρακρατικών (ΟΠΑΠ) Δένδιας. Σαμαρά απέλασέ τον εκτός Ελλάδος τώρα!

Ο άνθρωπος που δεν μπόρεσε (με το φτωχό μυαλό του) να καταλάβει ένα απλό σχέδιο συκοφάντησης ενός εκατομμυρίου απλών ανθρώπων ώστε να το θέσει σε εφαρμογή χωρίς λάθη μεγιστοποιώντας  τον κίνδυνο αποτυχίας του εκθέτοντας ταυτόχρονα κυβέρνηση και Διακαιοσύνη επιμένει: 
[Την  θέση της κυβέρνησης ότι η Χρυσή Αυγή είναι μία εγκληματική οργάνωση επανέλαβε ο υπουργός Δημοσίας Τάξης και ΠΡΟΠΟ (εγώ πρότεινα ήδη την αντικατάσταση του ΠΡΟΠΟ σε ΟΠΑΠ)  Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN. 
Ερωτηθείς για ποιο λόγο η κυβέρνηση έδρασε αυτή τη δεδομένη στιγμή και όχι νωρίτερα, ο υπουργός τόνισε πως «η κυβέρνηση δεν έδρασε τώρα. Αυτό που άλλαξε μετά τη δολοφονία του Φύσσα ήταν ότι ήμασταν έτοιμοι να αποδείξουμε τη δράση της και να να συντάξουμε σχετική έκθεση». Ο Δένδιας επεσήμανε πως «η γραμμή μας είναι ξεκάθαρη», συμπληρώνοντας πως με εντολή του πρωθυπουργού οι έρευνες θα πάνε όσο πιο μακριά γίνεται.
Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις της Χρυσής Αυγής με τα σώματα ασφαλείας ο υπουργός τόνισε πως «στόχος είναι να καθαρίσουμε εντελώς την ελληνική αστυνομία».
Ο Δένδιας, ακόμη, αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή από ένα κόμμα με πολύ χαμηλά ποσοστά, μπήκε μέσα στη Βουλή. «Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του κόσμου στράφηκε στη Χρυσή Αυγή λόγω της κατάστασης στη χώρα μας από την οικονομική κρίση. Ο Νεοναζισμός είναι μη αποδεκτός στην Ελλάδα]  

είπε ο «πανέξυπνος» αυτός άνθρωπος θέλοντας να μας πείσει ότι ένα εκατομμύριο Έλληνες αλλά και η ΕΛΑΣ, οι προκάτοχοί του στο υπουργείο του αλλά και οι του υπουργείου Δικαιοσύνης τον συναγωνίζονται σε βλακεία αφού τόσα χρόνια δεν κατάλαβαν ότι η ΧΑ ήταν στην ουσία η Μαφία, η Καμόρα, το «καρτέλ Μεγεδίν», και η Γιακούζα που συγχωνεύθηκαν δημιουργώντας νέα οργάνωση με την προσωνυμία «Χρυσή Αυγή Εγκληματική ΕΠΕ».
Σαμαρά απέλασέ τον σήμερα. Εκτός Ελλάδος και όπου να'ναι.

Οδυσσεύς Πάτσης

Βλαντιμίρ Ίλιτς Λένιν: «Ένα ψέμα που επαναλαμβάνεται πολλές φορές γίνεται…αλήθεια». Προσπαθούν να δημιουργήσουν αισθήματα συνενοχής για ανύπαρκτα εγκλήματα σε 1.000.000 Έλληνες! «ΚΑΝΕΙΤΑΙ»*....

Ιδίως όταν έχεις στην διάθεσή σου τα λεγόμενα ΜΜΕ, όπως συμβαίνει στην σημερινή Ελλάδα, και ιδιαίτερα αν οι ιδιοκτήτες τους αποφάσισαν να συμμαχήσουν με το πολιτικό σύστημα  για την ευόδωση της σχεδίασης αλλά και για την  επιτυχή έκβαση του σχεδίου παραπληροφόρησης, αποπροσανατολισμού και συκοφάντησης  του ελληνικού λαού άσχετα αν μετά από λίγο βγουν εκ νέου «τα μαχαίρια» τόσο στις μεταξύ τους σχέσεις όσο και στις σχέσεις τους με την κυβέρνηση (εκβιασμοί, αποκαλύψεις, λάσπη κ.ά. τέτοια πολιτισμένα πράγματα).
Μεταπολιτευτικά είναι πάμπολλα τα παραδείγματα επαναλαμβανόμενων ψεμάτων, που κατέληξαν να θεωρούνται ως «αλήθειες». Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς ή μήπως αρκεί απλά να θυμηθούμε την απάτη της ψεύτικης και επίπλαστης ευημερίας του λαού μας που δημιούργησε επί τόσα χρόνια η ελληνική εκδοχή της σοσιαλδημοκρατίας των Ανδρέα και Γιωργάκη Παπανδρέου, Σημίτη και ο νεοφιλελευθερισμός του Μητσοτάκη. Να δούμε τι μας επιφυλάσσει η «σοσιαλδημοκρατία» του Τσίπρα.
Δεν θέλω να κάνω τον συνήγορό της ούτε να γίνω απολογητής της αλλά κάτι τέτοιο παρακολουθούμε σήμερα με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Προσπαθούν να δημιουργήσουν μια εικονική πραγματικότητα καθώς οι καλοπληρωμένοι

Οι τελετάρχες του σκοταδισμού.

του Γιάννη Σπανού

Οι κοινωνίες που επιλέγουν να αναπτύσσονται στους ορίζοντες του πολιτισμού και να ανοίγουν τις προοπτικές της πνευματικής ακμής των επερχομένων γενεών, δημιουργώντας τη συνολική μοίρα των ανθρώπων στους κόσμους των εμπνεύσεων και των μεγάλων οραμάτων, καλλιεργούν το ανώτερο ήθος και τις δυνατότητες του πνευματικού πολιτισμού, θεμελιώνοντας εστίες νοητικής και συνειδησιακής εξέλιξης και ηθικής ανάπτυξης του ατόμου, που με την προσωπική του πρόοδο καθοδηγεί τον κόσμο του και τον ανεβάζει στα επίπεδα της ψυχικής βελτίωσης και των γνωσιολογικών επιτευγμάτων. Διδάσκουν την υπαρξιακή προέλευση του ανθρώπου, τα επιτεύγματα των προγόνων, την ιστορία και τα γράμματα, τον εθνικό πολιτισμό, την ηθική υπόσταση και γενικά την ατομική και την κοινωνική εξέλιξη στην αέναη διαδρομή του χρόνου. Και παράλληλα συντηρούν την παράδοση και προστατεύουν ανόθευτη την καθαρότητα του λόγου με την επίμονη παιδεία στην αγνότητα της γλώσσας που είναι αγωγός των αξιών και των αρετών που συγκροτούν την προσωπικότητα του ατόμου και της συνολικής συνείδησης του λαού.

Αυτές είναι οι προϋποθέσεις ηθικής, πολιτιστικής και εθνικής ύπαρξης του κόσμου που τον διατηρούν αλώβητο και αυθεντικό στις περιπέτειες, στις ευτυχίες και στις δυστυχίες των καιρών. Οι εξουσίες που σέβονται τη δύναμή τους και τιμούν την αποστολή τους, προβάλλουν την ανάγκη της προτεραιότητας της παιδείας σ’ αυτές τις θεμελιώδεις

Ούτε σπίτια δεν θα αφήσουν στον Τσίπρα



Όταν ένα ορθό μέτρο, όπως η εκχώρηση ακινήτων στο δημόσιο έναντι χρεών, σκέφτεσαι να το εφαρμόσεις με κουτοπονηριά βάζοντας το κράτος να αρπάζει το σπίτι του φουκαρά που χρωστάει τα μισά από την πραγματική του αξία δεν υπάρχει λόγος να φοβόμαστε ότι οι κομμουνιστές θα μας πάρουν τα σπίτια. Κομμουνιστές λοιπόν και ξερό ψωμί...
Ψηφίστε δαγκωτό... και χωρίς φόβο και πάθος τον κ. Τσίπρα.
Έτσι και αλλιώς δεν πρόκειται να του αφήσουν τίποτε να κρατικοποιήσει.
Οι εφοπλιστές είναι ήδη στην Λιβερία και την Σιγκαπούρη. Οι βιομηχανίες μεταναστεύουν. Οι ελληνικές εμπορικές αλυσίδες βάζουν λουκέτα. Και οι επαγγελματίες και μικρομεσαίοι μαζί με τους άνεργους που χρωστάνε στο κράτος θα στριμώχνονται στις Εφορίες να δίνουν όσο-όσο τα σπίτια τους για να μην τους βάλουν φυλακή οι «φιλελεύθεροι».
Θα μου πείτε ότι είμαι υπερβολικός καυτηριάζοντας μια πιθανή απόφαση της κυβέρνησης για την δυνατότητα εκχώρησης στο δημόσιο ακινήτων έναντι χρεών στο κράτος.
Θα σας απαντήσω ευθέως ότι δεν υπερβάλλω καθόλου, μα καθόλου, για τους εξής λόγους.
Πρώτον γιατί έχω και προσωπική πληροφόρηση ότι οι σκέψεις που τελικά επικρατούν (σε κάποιας μορφή εισήγηση) συνδέονται κυρίως με το σενάριο να χάνει ο ιδιοκτήτης την διαφορά από την αντικειμενική αξία του ακινήτου όταν οι οφειλές είναι μικρότερες της αξίας. Και ότι αν δεν επικρατήσει το σενάριο αυτό πιθανότατα όλες οι σκέψεις για το μέτρο θα πάνε περίπατο...

Μη βιάζεστε θα΄ ρθει και η σειρά σας;

του Κώστα Στούπα

Το κυνήγι της πάπιας οι περισσότεροι θάχετε ακούσει πως γίνεται. Ο κυνηγός κρύβεται στις καλαμιές και με μια σφυρίχτρα μιμείται το κελάηδημα του πτηνού, προκειμένου αυτό να εφησυχάσει και να πλησιάσει...
Παρατηρώ στην ειδησεογραφία των τελευταίων ημερών πως λάτρεις του ναζισμού και των συμβόλων του, δηλώνουν αγνοί εθνικιστές και πατριώτες. Γιατί κάποιος κρύβει τις πραγματικές του πεποιθήσεις σε μια χώρα που οι πεποιθήσεις δεν τιμωρούνται;
Το νεοναζιστικό μόρφωμα της ΧΑ υπάρχει στο περιθώριο του πολιτικού στερεώματος εδώ και 20-30 χρόνια χωρίς κανένας να το έχει ενοχλήσει και χωρίς παλαιότερα να κρύβει τις πραγματικές πεποιθήσεις του.
Στη δημοκρατία όλες οι απόψεις επιτρέπονται και ιδίως οι ανατρεπτικές είναι αυτές που δίνουν νόημα στην ουσία της δημοκρατίας. Στην δημοκρατία τιμωρούνται μόνο οι έκνομες πράξεις που απειλούν τη σύμβαση της δημοκρατικής νομιμότητας που αποδέχεται η πλειοψηφία.
Η προσπάθεια απόκρυψης της ναζιστικής ιδεολογίας άρχισε όταν το φαινόμενο απέκτησε μαζικές διαστάσεις και φιλοδοξούσε να αποκτήσει ακόμη μαζικότερες.
Αυτό δεν ισχύει μόνο για την Χρυσή Αυγή.
Κάτι ανάλογο συμβαίνει με κάποιους γνωστούς γραφικούς, σταλινικούς, μαοϊκούς και τροτσκιστές της μεταπολίτευσης, από τη στιγμή που απέκτησαν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, θέα στην εξουσία και πρόσβαση στην κρατική χρηματοδότηση, μεταξύ άλλων ανακάλυψαν και ενθουσιάστηκαν από το γνωστό αστό οικονομολόγο Τζων Μαϋναρντ Κέυνς.
Προσθέστε και τη δημαγωγία της διανομής πλούτου μέσω της εκτύπωσης χρήματος ή ανάπτυξης μέσω της μόχλευσης της ζήτησης και έχετε ένα ιδεολογικό αχταρμά που

Φροντιστήρια στη Β. Ήπειρο τη φετεινή χρονιά

Αγαπητοί,
σας ενημερώνουμε ότι και φέτος με χρηματοδότηση της ΣΦΕΒΑ θα λειτουργήσουν φροντιστήρια εκμάθησης ελληνικής γλώσσας για τους μικρούς βορειοηπειρώτες που δεν έχουν πρόσβαση σε ελληνικό σχολείο. Ο θεσμός των φροντιστηρίων προήλθε από τη δίψα των ίδιων των βορειοηπειρωτών για τη μητρική τους γλώσσα και η ΣΦΕΒΑ τον στηρίζει ενεργά εδώ και 23 χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, τη φετεινή σχολική χρονιά, η Ένωσή μας θα στηρίξει φροντιστήρια στις περιοχές των Αγ. Σαράντα, Πρεμετής και Κορυτσάς.

Όπως όμως γνωρίζετε, το έργο αυτό στηρίζεται αποκλειστικά σε δωρεές ατόμων που είναι ευαισθητοποιημένοι στο θέμα της Β. Ηπείρου.Για τη φετεινή σχολική χρονιά, έχουμε εξασφαλίσει ήδη το μεγαλύτερο μέρος της απαιτούμενης χρηματοδότησης εκτός από ένα ποσό γύρω στις 3000 ευρώ. Λόγω της οικονομικής κρίσης, έχουμε πλήρη επίγνωση ότι αυτό

Ιταλία: Η πολιτική ωριμότητα ως άσκηση σωτηρίας

Δεν ξέρω αν ανάμεσα στις κλωτσιές, στις μπουνιές και στα γαλλικά των τριών επιδειξιών – συγγνώμη, αλλά ο καθένας ό,τι διαθέτει επιδεικνύει – υποδίκων βουλευτών της Χ.Α. προλάβατε να ενημερωθείτε για το τι συνέβαινε την ίδια μέρα στην Ιταλία, αλλά η χώρα διασώθηκε την τελευταία στιγμή από μια ακόμη κρίση.
Κατά την κοινοβουλευτική διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης, η κυβέρνηση Λέττα κινδύνεψε σοβαρά και διασώθηκε μόνο χάρη στην «ανταρσία» ομάδας βουλευτών του κόμματος του Μπερλουσκόνι, που προειδοποίησαν ότι δεν θα πειθαρχούσαν στην εντολή του αρχηγού τους και θα παρείχαν ψήφο εμπιστοσύνης.
Με αποτέλεσμα, ο Μπερλουσκόνι, την ανάγκην φιλοτιμίαν ποιούμενος και μπροστά στον κίνδυνο να διαλυθεί το κόμμα του, να καλέσει τελικά τους βουλευτές του να υπερψηφίσουν την κυβέρνηση.
Όλα αυτά, εξαιτίας μιας δικαστικής απόφασης, καθώς, ως γνωστόν, τον περασμένο Ιούνιο ο Μπερλουσκόνι καταδικάστηκε πρωτοδίκως σε επταετή κάθειρξη για κατάχρηση εξουσίας, συνέργεια σε προαγωγή ανηλίκων στην πορνεία και ισόβια στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για την υπόθεση των γνωστών ως μπούγκα-μπούγκα πάρτι.
Νωρίτερα, τον περασμένο Μάιο, με άλλη αμετάκλητη δικαστική απόφαση, ο Μπερλουσκόνι είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση ενός έτους για φοροδιαφυγή, σχετιζόμενη με την εταιρία του μέσων ενημέρωσης, τη Mediaset.
Οι δικαστές έκριναν πως ο Μπερλουσκόνι σκόπιμα «φούσκωνε» τις τιμές για τα δικαιώματα προβολής των ταινιών που αγόραζε μέσω εικονικών εταιρειών του, κατά τη στιγμή της

ΠΕΡΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
www.apostoloupanos.gr, egerssi@otenet.gr
twitter: @egerssi

Τις τελευταίες ημέρες διαπιστώνουμε την απόλυτη “ευαισθησία” και την άμεση κινητοποίηση της Ελληνικής Δικαιοσύνης απέναντι στην “εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής”. Συλλήψεις και δημόσια διαπόμπευση εκλεγμένων Βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου χωρίς καν να τους έχει απαγγελθεί κατηγορητήριο. Από την άλλη μεριά η κυβέρνηση Σαμαρά με εκβιαστικά διλλήματα προτρέπει την “Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη” να προφυλακίσει τους εν λόγω Βουλευτές. Ασκεί ωμή παρέμβαση στο έργο των “Ανεξάρτητων Δικαστών”. Αυτή την “ευαισθησία” και την άμεση δράση δεν την επέδειξε ποτέ καμιά κυβέρνηση και κανένας Δικαστικός Λειτουργός κατά της “εγκληματικής Οργάνωσης” του ΠΑΣΟΚ. Όταν ο πρώην Βουλευτής Επικρατείας και Ταμίας του ΠΑΣΟΚ, Θόδωρος Τσουκάτος το 2008 αποδέχτηκε πως είχαν κατατεθεί ένα εκατομμύρια γερμανικά μάρκα σε λογαριασμό του από την γερμανική πολυεθνική εταιρεία Siemens, και στη συνέχεια αυτά τα χρήματα μπήκαν σταδιακά στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ! Όταν ο πρώην Βουλευτής και Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών του κινήματος, Τάσος Μαντέλης, παραδεχόταν κατά την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο της Siemens, πως εισέπραξε χορηγία από τη Siemens, 200 χιλ. γερμανικά μάρκα, για προεκλογική του ενίσχυση και στη συνέχεια άλλες 250 χιλ. γερμανικά μάρκα. Σήμερα εξ άλλου, η