Σελίδες

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Τι είναι και τι θέλει ο Μόσιαλος... Προφανώς θέλει να κατοχυρώσει την κεντροαριστερή θέση του κηπουρού, στον κήπο του πολιτικού συστήματος που καταγγέλλει.


Αν και δεν με αφορά, πιστεύω ότι Παναγιωτακόπουλος έχει το δίκαιο με το μέρος του. Οδυσσεύς
Του Γ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Μέλους Π.Σ. ΠΑ.ΣΟ.Κ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ  του Η. ΜΟΣΙΑΛΟΥ
Κηπουροί στα πρόθυρα νευρικής κρίσης
!
Η αναζήτηση πολιτικού ρόλου οδηγεί σε απίστευτες γραφικότητες, όσους βρέθηκαν στο ΠΑΣΟΚ από το πουθενά τα τελευταία δύο χρόνια.
Από αυτονομαζόμενοι σωτήρες της χώρας και αφού εντυπωσίασαν με τις αρνητικές τους αποδόσεις στα καθήκοντα που ανέλαβαν, προσπαθούν να 
μεταμορφωθούν σε όψιμους «εκσυγχρονιστές», διακωμωδώντας τις έννοιες της κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας.
Αυτοί που από σκληροί υποστηρικτές των μνημονίου έγιναν όψιμοι επικριτές του.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η χθεσινή δήλωση του κ. Μόσιαλου.
Ανακάλυψε πρόσφατα ότι το υπάρχον πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να προσφέρει στην...

Ακαδημαϊκοί- Ερευνητές της Γενοκτονίας και οργανώσεις καλούν τη Βουλή του Ισραήλ να αναγνωρίσει μαζί με τη Γενοκτονία των Αρμενίων και τη Γενοκτονία των Ασσυρίων και των Ελλήνων


BY  ON FEBRUARY 10, 2012
Προς τα Μέλη της Βουλής του Ισραήλ
Προς τον Πρόεδρο της επιτροπής Παιδείας Chairman Alex Miller
Προς το Μέλος Reuven Rivlin, Ze’ev Elkin, Aryeh Eldad, Zahava Gal-On
Αξιότιμα Μέλη της Βουλής του κράτους του Ισραήλ
Γράφουμε εξ ονόματος των οργανώσεων που εργάζονται για την μνήμη της γενοκτονίας ενάντια σους Ασσύριους κατά τη διάρκεια του ίδιου χρονικού διαστήματος στο οποίο περισσότερο από ενάμιση εκατομμύριο Αρμένιοι εξολοθρεύθηκαν.
Θα επιθυμούσαμε να φέρουμε στην προσοχή σας ένα θέμα μεγάλης σπουδαιότητας, δηλαδή ο συνυπολογισμός της Γενοκτονίας των Ασσυρίων και των Ελλήνων στην προσεχή νομοθεσία της Βουλής του Ισραήλ για τη μνήμη της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Ενώ ο κόσμος γνωρίζει την γενοκτονία των Αρμενίων, πολλοί δεν ξέρουν ότι η γενοκτονία υλοποιήθηκε ενάντια και σε άλλες εθνικές ομάδες, δηλαδή εναντίων των Ασσυρίων και των Ελλήνων, οι οποίοι ζούσαν από χιλιάδες χρόνια στα προγονικά εδάφη τους, τα οποία ήταν μέσα στα σύνορα της οθωμανικής αυτοκρατορίας το 1914. Οι αποκαλούμενοι «Νεότουρκοι» οι οποίοι απέλασαν και σκότωσαν Αρμενίους οδήγησαν επίσης σε σφαγές τους Ασσύριους και τους Έλληνες.
Οι εκατοντάδες χιλιάδες αθώοι Ασσύριοι αντιμετώπισαν τις στοχοθετημένες δολοφονίες, το βιασμό, την κατάχρηση, την καταστροφή των σπιτιών, των χωριών και των εκκλησιών μας από τα χέρια των Οθωμανών Τούρκων και των Κούρδων συμμάχων...

Η Κύπρος χάνεται – Κάλεσμα για αγώνα εθνικό και κοινωνικό


Το πολιτικό κατεστημένο της Κύπρου , ο προσκυνημένος εσμός της μετά-αποικιοκρατίας , ο δικτατορικός μηχανισμός της κομματικής ολιγαρχίας και του πελατειακού συστήματος , σύρει την πατρίδα στον όλεθρο.
Στα οικονομικά πράγματα προσπαθεί με κάθε τρόπο να διατηρήσει τον υπέρογκο δημοσιοϋπαλληλικό τομέα μετά των ημικρατικών οργανισμών που έγιναν τα τσιφλίκια όλων των κομμάτων , όπου διορίζονται οι αφισοκολλητές και τα κομματόσκυλα , ασκώντας άγρια φορολόγηση της παραγωγικής βάσης της κοινωνίας με επιπρόσθετα μέτρα που αποτελούν ευθεία στήριξη της ληστρικής χρηματοπιστωτικής ολιγαρχίας .
Επιπλέον φορτώνουν τη πλάτη του λαού με αλλεπάλληλα δάνεια που κοντεύουν να εκτινάξουν το χρέος πάνω από το ΑΕΠ και να ρίξουν τη πατρίδα σε μια περιπέτεια με τους διεθνείς τοκογλύφους που θα έχει σαν αναγκαία κατάληξη της την αρπαγή των πλουτοπαραγωγικών πόρων και συγκεκριμένα του φυσικού αερίου , αν και...

Μια άποψη. Η φτώχεια και η επανίδρυση του πολιτικού συστήματος...


Δεν χωρά αμφιβολία ότι την μεγάλη ευθύνη, για την χρεοκοπία της χώρας και την υποτίμηση των εισοδημάτων που μας επέβαλλαν οι δανειστές μας, την έχει το πολιτικό σύστημα. Μπορεί να τους εκλέξαμε εμείς οι πολίτες και να μην ζητήσαμε εγκαίρως ευθύνες, αλλά οι περισσότερες κυβερνήσεις της Μεταπολίτευσης διοίκησαν την χώρα με τρόπο εγκληματικά ανεύθυνο και επικίνδυνο. Το κράτος διαλύθηκε πλήρως από τις κομματικές και συνδικαλιστικές συμμορίες και ο πλούτος της χώρας, δανεικός και μη, πετάχτηκε περίπου από τα παράθυρα!
Σήμερα, ακόμα και την ύστατη ώρα και ενώ η χώρα δίνει μια πρωτοφανή μάχη για να κρατηθεί όρθια και να μην καταστραφεί οριστικά, οι πολιτικοί αρχηγοί διαπραγματεύονται με όρους κομματαρχών της επαρχίας. Προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από την Τρόικα και τους εταίρους μας για να μην αναλάβουν τις ευθύνες τους. Υποβάλλουν τον ελληνικό λαό σε θυσίες, χωρίς να του λένε την αλήθεια και κυρίως...

Ενώ οι Ηπειρώτες επιλαχόντες βουλευτές αρνούνται να πάρουν την θέση του παραιτηθέντα Στασινού..... Εμπλοκή στη Βουλή με το νέο μνημόνιο!


Σοβαρό πρόβλημα στην αντικατάσταση του παραιτηθέντος βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Άρτας Παύλου Στασινού καθώς και όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες κανείς από τους  επιλαχόντες συνυποψηφίους  του βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν δέχεται να πάρει τη θέση του στη Βουλή.
Το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό καθώς εάν δεν αντικατασταθεί στην έδρα του o Π. Στασινός από άλλο επιλαχόντα βουλευτή η Βουλή δεν μπορεί να συνεδριάσει καθώς δεν θα έχει συμπληρωμένο ορκισμένο αριθμό 300 βουλευτών.
Κατά αυτόν τον τρόπο δεν θα εκδοθεί ημερήσια διάταξη για την κρίσιμη συνεδρίαση της Κυριακής όπου και αναμένεται να τεθεί προς ψηφοφορία το νέο μνημόνιο!

ΤΩΡΑ: ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ. Παραιτούνται υπουργοί!

Τις παραιτήσεις τους στον πρωθυπουργό υπέβαλαν πριν λίγο οι τέσσερις υπουργοί
που ανήκουν στον ΛΑ.Ο.Σ. Πρόκειται για τον υπουργό Υποδομών, Μάκη Βορίδη, τον ΑΝΥΕΘΑ  Γεώργιο Γεωργίου και τους υφυπουργούς Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Άδωνι Γεωργιάδη και Αγροτικής Ανάπτυξης Αστέριο Ροντούλη.

Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε.... Αλλά γιατί πτήση μόνο προς τα αριστερά; Δεξιά δεν στρίβει;


Μηδένα προ του τέλους μακάριζε

Ας μη βιαζόμαστε, αγαπητοί. Το παιχνίδι δε χάθηκε χτές. Το παιχνίδι μόλις άρχισε. Η μπάλα τώρα βρίσκεται στο γερμανικό γήπεδο και η φράου Μέρκελ πρέπει να αρχίσει να ψάχνει καλές δικαιολογίες για το φιάσκο του PSI, που ξεκινάει εντός ολίγου.

Δεν ήταν δυνατόν ο Σαμαράς να δεχτεί να γίνει το εξιλαστήριο θύμα για τα εγκλήματα της Ευρώπης. Ως μεγάλος μαέστρος της πολιτικής, έκανε μια τακτική οπισθοχώρηση.
Τ’ αφεντικό τρελάθηκε;
Όχι, αγαπητοί, έχει σώας τας φρένας.  ‘Έχουν γνώσιν οι φύλακες…
Τη στιγμή αυτή στην Ευρώπη παίζεται ένα εμετικό παιχνίδι...

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ: Το ρολόι για την Ελλάδα χτύπησε μεσάνυχτα. – Ας κάνουμε ως Ελληνοαμερικανοί το καθήκον μας κι ας βοηθήσουμε τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό


  
Την περασμένη εβδομάδα ο αριθμός των ανέργων της Ελλάδας ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο (20%) με την ανεργία στους νέους να ξεπερνά το 50%. Μέχρι πριν τα Χριστούγεννα ο αριθμός των ατόμων που τρώνε καθημερινά στα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των μητροπόλεων ξεπερνούσε τους 250.000. Ο αριθμός των αστέγων στην Αθήνα έχει ξεπεράσει τους 20.000, εκατοντάδες, γονείς αφήνουν τα ανήλικα παιδιά τους στα ιδρύματα και οι σκηνές που βλέπουμε στον αμερικανικό και διεθνή Τύπο με ηλικιωμένους να ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό, να συνωστίζονται για μια σακούλα πορτοκάλια, ή πατάτες συγκλονίζουν. Κάθε μέρα στην Ελλάδα – τις τελευταίες μέρες το ψύχος ήταν ιδιαίτερα δριμύ – ένας – δύο άστεγοι χάνουν τη ζωή τους.
Τις εικόνες αυτές προσπαθούμε να σας μεταφέρουμε μέσα από τη Greek News τους τελευταίους 3-4 μήνες, ζητώντας από την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα να ευαισθητοποιηθεί. Δεν είχαμε ουσιαστικά αποτελέσματα. Κάποιες κινήσεις αρχίζουν να ξεδιπλώνονται δειλά-δειλά, αλλά ακόμη καμία βοήθεια δεν έχει μεταφερθεί στην...

Η πολιτική της νεκροφόρας


asyntaxtostypos.wordpress.com

Πηγαίνοντας ο Χρήστος Παπουτσής στην Αλεξανδρούπολη για να εγκαινιάσει το επιχειρησιακό κέντρο επιτήρησης των συνόρων και να κηρύξει την έναρξη της κατασκευής του περίφημου «φράχτη», βρέθηκε, όπως ίσως ξέρετε, αντιμέτωπος με τους τοπικούς… νεκροθάφτες και τις παρατεταγμένες στη σειρά νεκροφόρες!
Αν την πολιτική σηματοδοτούν πρωτίστως οι συμβολισμοί, τότε αυτός της Αλεξανδρούπολης ήρθε την κατάλληλη στιγμή….
Η εκδήλωση διαμαρτυρίας στην ακριτική θρακιώτικη πόλη έγινε επειδή η υπ’ αριθμόν δύο κυβέρνηση των δανειστών έχει πλέον κατατάξει τα συγκεκριμένα οχήματα στα πολυτελή και όχι στα επαγγελματικά ώστε να τα φορολογεί αναλόγως.
Την ίδια ώρα που οι επαγγελματίες τελετάρχες διαμαρτύρονταν στην εσχατιά της χώρας ενώπιον του υπουργού Δημόσιας Τάξης, στην Αθήνα οι κατ’ ανάθεσιν νεκροθάφτες έθαβαν, εν μέσω βλακωδών πολιτικών και μιντιακών θεατρινισμών, το εναπομείναν εισόδημα των ελληνικών οικογενειών καθιστώντας την επιβίωσή τους κάτι μεταξύ...

Οι νεο-δωσίλογοι δεν έχουν φραγμούς...


Ξεπροβάλλουν σιγά σιγά οι φιλο-τροϊκανοί πολιτικοί του "παπαδημικού" κόμματος
Image
 Πολιτικές πλατφόρμες άρχισαν να λανσάρουν οι "παπαδημικοί" βουλευτές και στελέχη, όπως ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και πιθανό μελλοντικό στέλεχος του κόμματος των "τροϊκανών"-παπαδημικών, Ηλίας Μόσιαλος. Έτσι εξεπέλυσε βολές κατά του «υπάρχοντος πολιτικού συστήματος», στο οποίο βέβαια οφείλει την πολιτική του ύπαρξη, με αφορμή τις διεργασίες για το νέο μνημόνιο.
Ο πρώην υπουργός Επικρατείας κάνει λόγο για «απερίγραπτο στρουθοκαμηλισμό» της πολιτικής ηγεσίας, η οποία «δεν μπορεί σήμερα να κάνει αυτά που δεν έκανε τα τελευταία 37 χρόνια», και προαναγγέλλει δικές του πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα για διάλογο των μεταρρυθμιστικών και εκσυγχρονιστικών δυνάμεων στο χώρο της ...

8η Μέρα της Μεγάλης Πορείας ενός Περήφανου Λαού για Ελευθερία, Εθνικά δικαιώματα και για τον Νόμιμο Εθνικό Ηγέτη του

Έστω και τώρα, η Αθήνα υπερασπιστής του βυζαντινού πολιτισμού


Μία ευχάριστη έκπληξη μας περίμενε χθες, από το υπουργείο Εξωτερικών το οποίο αποφάσισε να εκδώσει ανακοίνωση αναφορικά με τους νεοθωμανικούς βανδαλισμούς, αυτούς των «μηδενικών προβλημάτων» και της «πολυπολιτισμικότητας», που δέχονται τα Βυζαντινά μνημεία στην Τουρκία, και ειδικά στην Κωνσταντινούπολη, και όχι μόνο.
Δεν έχουν περάσει ούτε δύο 24ωρα από την ανάρτηση στο www.defence-point.gr της είδησης αναφορικά με την δημιουργία ξενοδοχειακής εγκατάστασης στο Ιερόν Παλάτιον της Βυζαντινής πρωτεύουσας, από το οποίο αυτοκράτορες όπως ο Ιουστινιανός, ο Ηράκλειος, ο Κωνσταντίνος ο Πορφυρογέννητος, ο Νικηφόρος Φωκάς, ο Ιωάννης Τσιμισκής και ο Βασίλειος ο Βουλγαροκτόνος όριζαν τις τύχες του τότε γνωστού κόσμου, είτε λειτουργώντας ως ο «πατέρας-προστάτης» της Χριστιανοσύνης, είτε ως ο «υπερασπιστής-εκδικητής» όλων αυτών οι οποίοι σήμερα φαίνεται να έχουν βαλθεί να μας εξευτελίσουν (ηθικά, οικονομικά και πολιτικά) έτσι ώστε απερίσπαστοι να μεγαλουργήσουν στην ασφάλεια της Δυτικής Ευρώπης και να λειτουργούν σήμερα ως τιμητές των πάντων και ειδικά των Ελλήνων.
Η Αθήνα, μετά από μήνες σιωπής, εξέδωσε διά του υπουργείου Εξωτερικών, ανακοίνωση αναφορικά με μία σειρά θεμάτων τα οποία έχουν να κάνουν με τη προστασία των Βυζαντινών μνημείων στην σημερινή Τουρκία. Υπενθυμίζεται πως το περιοδικό ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ στο προηγούμενο τεύχος του είχε ενημερώσει τους φίλους του αναγνώστες για την «πρωτοβουλία» της Άγκυρας να μετατρέψει τον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας της Νίκαιας, το μέρος της Έβδομης Οικουμενικής Συνόδου σε τζαμί μέσα σε μία νύχτα.
Επειδή η συγκεκριμένη ανακοίνωση εκτιμάται πως δείχνει μία εμφανή τάση της Αθήνας να λειτουργήσει – έστω και αργά – ως ο υπερασπιστής της Βυζαντινής Ελληνικής κληρονομιάς παρατίθεται ως έχει:
«Με λύπη πληροφορηθήκαμε ότι ελληνικά και χριστιανικά μνημεία στην Τουρκία, δεν τυγχάνουν της απαραίτητης μέριμνας για την προστασία τους.
»Συγκεκριμένα, πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας περιπτώσεις συστηματικής σύλησης της νεκρόπολης και υπόσκαφων τάφων σε βυζαντινό νεκροταφείο της περιοχής Τσατάλτζα, κοντά στην Κωνσταντινούπολη, λόγω πλημμελούς...

Δυναστεία Παπανδρέου: Η κωμωδία παίχτηκε, έρχεται η τραγωδία


Το 2004, λίγο μετά την εκλογή του στη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Παπανδρέου εκλήθη να τοποθετήσει τον ευατό του στην κλίμακα Αριστερά-Δεξιά. Έδωσε την εξής απάντηση: «Με εμπνέει ο πολίτης που είναι πολιτικοποιημένος, αλλά δεν είναι κατ’ ανάγκην ενταγμένος σε κομματικές γραμμές». Αυτή η «πολιτικώς ορθή» για τα ευρωπαϊκά και αμερικανικά δεδομένα θέση, χαρακτηρίστηκε επιεικώς «νερόβραστη» για μια χώρα, όπου το δεσπόζοντα στοιχεία της πολιτικής κουλτούρας της είναι [τουλάχιστον μέχρι τότε ήταν] η πόλωση, η σύγκρουση και η κομματική στράτευση.
Ο Γ. Παπανδρέου, όμως, ήταν ειλικρινής. Αυτό πίστευε. Κι ας είχε διαπαιδαγωγηθεί σ’ ένα περιβάλλον όπου κυριαρχούσαν οι φυσιογνωμίες του παππού και του πατέρα του. Φανατικός αντικομμουνιστής ο Γεώργιος, μαχητικά αντιδεξιός ο Ανδρέας. Ο Γ. Παπανδρέου δεν υπήρξε ποτέ «αντί». Κατά τούτο δεν τους έμοιασε. Συνέχισε, όμως, την παράδοση της δυναστείας σε...

Ολη η αλήθεια για τα λευκά ψηφοδέλτια και τον εκλογικό νόμο


AEGEANT!MES info@aegeantimes.gr (mail)
Tι λέει ο εκλογικός νόμος και τι απαντά το υπουργείο σε ερώτημα Ελληνα πολίτη επ αυτού - Ποια κόμματα ευνοεί το Λευκό, το Ακυρο και η Αποχή! Για να σταματήσει επιτέλους η εκστρατεία παραπλάνησης του Ελληνικού Λαού! 
Οσοι διαβάζουν τους AegeanTimes.gr από παλιά, σίγουρα γνωρίζουν ότι έχουμε κάνει τις πιο απίστευτες προεκλογικές προβλέψεις ιστορικά, χρησιμοποιώντας εργαλεία της Στατιστικής, μακριά από δημοκοπικά τερτίπια! Αρκετοί συνεργάτες μας γνωρίζουν σε βάθος τους εκλογικούς νόμους και έχουν διαβλέψει ή αναλύσει, απίστευτα εκλογικά παράδοξα στη χώρα μας, είτε σε κεντρικό είτε σε τοπικό επίπεδο!

Παρατηρούμε όμως εδώ και ένα χρόνο, μια ευρύτατη προσπάθεια παραπλάνησης του εκλογικού σώματος, από συγκεκριμένα πολιτικά κέντρα εξουσίας, η οποία δυστυχώς αναπαράγεται από ανθρώπους οι οποίοι παρασύρονται από την λαμπερή κεντρική ιδέα των κέντρων αυτών!

Συγκεκριμένα, στο διαδίκτυο, κυκλοφορεί ειδικά το τελευταίο διάστημα, μια είδηση «μαϊμού» σχετικά με την λευκή ψήφο! «Λυτοί και δεμένοι» λοιπόν, καλούν τον...

Νύφη με προίκα έγινε η Κύπρος

Για ποιο λόγο η Noble Energy επείγεται να βρει επενδυτές προκειμένου να της ανατεθεί η κατασκευή του τερματικού σταθμού υγροποίησης του αερίου στην Κύπρο

Picture 0 for Νύφη με προίκα έγινε η Κύπρος
Η Noble Energy επείγεται να βρει επενδυτές προκειμένου να της ανατεθεί η κατασκευή του τερματικού σταθμού υγροποίησης του αερίου στην Κύπρο. Ο λόγος που προτιμά την Κύπρο είναι κυρίως η ασφάλεια που παρέχει σε σύγκριση με το Ισραήλ, όπου μεγάλος είναι ο κίνδυνος τρομοκρατικού κτυπήματος. 
 
Η Noble άλλωστε έχει και την εκμετάλλευση ισραηλινών κοιτασμάτων στην κοιλάδα της Λεβαντίνης και ανακοίνωσε ότι εντόπισε και νέο κοίτασμα στη θαλάσσια περιοχή του Ισραήλ με την ονομασία Τανίν. Πρόκειται για την έκτη ανακάλυψη της Noble και των συνεταίρων της στην κοιλάδα της Λεβαντίνης, με τα συνολικά αποθέματα που ανακαλύφθηκαν να πλησιάζουν τα...

Πότε παραιτείται ο Παπαϊωάννου; Έχει άραγε καθόλου εγωισμό ή ...

Γράφει η Μαρίκα Λυσιάνθη* 

Η… βιωσιμότητα της κυβέρνησης Παπαδήμου, έχει αποδειχτεί στην πράξη ειδικά το τελευταίο διάστημα, ότι αμφισβητείται περίπου με ένταση αντίστοιχη της αμφισβήτησης που περιβάλλει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου μάλιστα, πολιτικό τέκνο του «γεννηματισμού», που στηρίζει ωστόσο με συνέπεια τα τελευταία χρόνια τον Γιώργο Παπανδρέου, αποτέλεσε αρκετές φορές την απρόσμενη μεταβλητή που έθεσε το ερώτημα ακόμη πιο επιτακτικά.

Την πρώτη φορά, όταν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης αναφέρθηκαν σε δικές του παρεμβάσεις, τις οποίες εκείνοι εξέλαβαν ως πιέσεις στο έργο...

Ο Δ. Χριστόφιας θα τουρκοποιήσει ενσυνείδητα την Κύπρο;

Σάββα Ιακωβίδη

Δεν το πιστεύουμε! Είναι δυνατόν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας να συμφωνεί όπως οι Τούρκοι εκ Τουρκίας απολαμβάνουν στην Κύπρο τις τέσσερις ελευθερίες της ΕΕ; Ποιες είναι αυτές; Ελεύθερη κυκλοφορία προσώπων, εμπορευμάτων, υπηρεσιών-κεφαλαίων και ελευθερία εγκατάστασης. Πώς θα γίνει αυτό; Στο «Έγγραφο Συγκλίσεων 29ης Ιανουαρίου 2010», που, επιτέλους, ο Πρόεδρος έδωσε στα κόμματα, αναφέρεται ότι η ε/κ πλευρά θα διαβουλευθεί πρώτα με την Ελλάδα και στη συνέχεια οι δύο ηγέτες θα απευθυνθούν στην ΕΕ για να αρχίσει η απαραίτητη εργασία πώς αυτό θα διευθετηθεί.
Και «αυτό θα γίνει», προστίθεται, «με τρόπο ώστε να μην αλλοιώνεται η δημογραφική αναλογία μεταξύ των δύο κοινοτήτων. Τα πιο πάνω είναι υπό την αίρεση συμφωνίας για το θέμα των Τούρκων υπηκόων/εποίκων, που κατοικούν στον Βορρά πριν από τη λύση». Οι Τούρκοι, για να απολαύσουν τις τέσσερις ελευθερίες, πρέπει να πολιτογραφηθούν...

Δάχτυλα που κρύβουν τη θέα


Αυτοί που έχουν κάνει επιστήμη τον χειρισμό του θυμικού και των αντανακλαστικών της κοινωνίας, δηλαδή η εκάστοτε εξουσία και οι θεραπαινίδες της, έχουν προς τούτο αναπτύξει τεχνικές και μέσα, στο να το κατευθύνουν από το "δάσος" στο "δάχτυλο", και στο βαθμό που η εξουσία επί του δακτύλου κατοχυρωθεί, να το κατευθύνουν προς τα κει όπου αυτοί θέλουν να κατευθυνθεί, δηλαδή σε κάποιο συγκεκριμένο δέντρο και όχι σε κάποιο άλλο.
Έτσι και αυτές τις μέρες, το συγκεκριμένο δέντρο είναι η αποκρουστική τελετή του γδαρσίματος των φτωχών, και το λόγχισμα των πλευρών των πιο φτωχών κι απ' τους φτωχούς. Ουσιαστικά, για 30 αργύρια. Τόσο αξίζουν οι φτωχοί, τόσα...

Τώρα πληρώνουμε την πολιτική αγυρτεία!


 Δυο χρόνια χαμένα.
Δυο χρόνια που οι δογματισμοί της Μπιρμπίλη, της Κατσέλη, του Παπουτσή, του Καστανίδη (τους αναφέρουμε ενδεικτικά), τα κενά αέρος του Γιώργου, οι αγκυλώσεις μεγάλης μερίδας του πολιτικού κόσμου και η στείρα αντιπολίτευση κομμάτων και συνδικάτων, ακινητοποίησαν όσα έπρεπε να είχαμε κάνει μόνοι μας και χωρίς κανένα Μνημόνιο.
Δυο χρόνια χωρίς καμιά μεταρρύθμιση, χωρίς καμιά αποκρατικοποίηση, χωρίς μείωση του δημοσίου, χωρίς έλεγχο στη φοροδιαφυγή, χωρίς
να αλλάξουμε το παραμικρό απ’ όσα μας οδήγησαν ...

Αλέξης ο "Ούννος"...


Αλέξης ο «Ούννος», Μήτσος ο μέρμηγκας και Αγγέλα ο Ελέφας...

O Αττίλας για πολλά χρόνια εμφανιζόταν με τις ορδές των Ούννων κοντά στην Κωνσταντινούπολη, απειλώντας με καταστροφές. Κάθε χρόνο ο αυτοκράτορας τον πλήρωνε με 2.600 λίτρα χρυσού και αποχωρούσε ήρεμα για τα λημέρια του...

Αυτό προέβλεπε η ταπεινωτική συμφωνία που αναγκάστηκε να υπογράψει ο αυτοκράτορας Θεοδόσιος ο Β. Τα ίδια απαίτησε και από Δυτική Ρωμαϊκή αυτοκρατορία...

Οι εκβιασμοί αυτοί κράτησαν μέχρι που ο Αέτιος επικεφαλής ενός στρατού Ρωμαίων, Βουργουνδών και Γαλατών συνέτριψε τον Αττίλα στα Καταλανικά Πεδία στην μάχη που ονομάστηκε η Μάχη των Εθνών.

Η πανούκλα αποδεκάτισε ότι απέμεινε από τις ορδές του και...

Παρθένες!!!!


Πάλι ψέματα. Πάλι μικροπολιτική. Πάλι για την εκλογική πελατεία την εκλεκτή. Η Τρόικα απαίτησε από την τριανδρία την κυβερνητική, να βρεθούν και να κοπούν μερικά δισεκατομμύρια ευρώ. Αναμενόμενο αυτό; Αναμενόμενο. Για να ισοσκελιστεί ο προϋπολογισμός. Το ήξεραν λοιπόν. Εδώ και πολύ καιρό. Δηλαδή γνώριζαν με κάθε λεπτομέρεια τα επερχόμενα σκληρά, οδυνηρά, δυσβάστακτα μέτρα. Οτι δηλαδή για να μπει σε εφαρμογή η δανειακή σύμβαση των 130 δισεκατομμυρίων προαπαιτούμενο ήταν να κουρευτούν μερικοί λογαριασμοί. Κι όμως. Ολους αυτούς τους μήνες δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να βουλώσουν τις τρύπες. Οπως, για παράδειγμα, να σφραγίσουν με συνοπτικές διαδικασίες δεκάδες αόρατους και άχρηστους οργανισμούς. Οπως να αλλάξουν την νομοθεσία και με συνοπτικές διαδικασίες πατ κιουτ να δημεύουν περιουσίες μεγαλοφοροφυγάδων. Οπως να περιορίσουν δραστικά τις σπατάλες του Δημοσίου. Λόγου χάριν της Βουλής. Μα θα πείτε ότι μπροστά στο μέγεθος των δισεκατομμυρίων είναι φραγκοδίφραγκα οι πολυτέλειες των πολιτικών. Ναι αλλά από εκεί ας πούμε μπορεί να διασωθούν τα σαράντα εκατομμύρια των πολυτεκνικών επιδομάτων. Τα αυτονόητα δηλαδή. Πρώτο λοιπόν. Ηξεραν για...

Οταν ληφθεί το πρώτο αναπτυξιακό μέτρο θα το καταλάβουμε.


Εδω και δυόμιση περίπου χρόνια η χώρα βυθίζεται με ραγδαίο τρόπο στην ύφεση και στην υπανάπτυξη. Ολα τα σχέδια που εφαρμόσθηκαν αυτό είχαν σαν σκοπό άλλωστε παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις των Ελλήνων πολιτικών και των ξένων δανειστών.


Μνημόνιο 1, Μεσοπρόθεσμο, Συμφωνία 26ης Οκτωβρίου, Νόμοι, Υπουργικές αποφάσεις και διατάγματα στηρίχθηκαν σε μία και μόνη θέση, στην στήριξη των πλουσίων και των τραπεζών.

Ολα τα μέτρα είχαν σαν αποτέλεσμα οι πλούσιοι να γίνουν πλουσιότεροι (με κατάρρευση μισθών, καταργήσεις συλλογικών συμβάσεων και αύξηση τιμής προϊόντων κλπ) και οι τράπεζες περιχαρακωμένες σε μια πολιτική μη χορήγησης νέων δανείων και συνεχούς άυξησης επιτοκίων των ήδη χορηγημένων καθώς και στην μη αύξηση των επιτοκίων...

Το διπλό «σφάλμα» Βενιζέλου!


Όλοι θυμόμαστε την περιβόητη σκηνή στο περιστύλιο του Ζαππείου μετά την εκλογική ήττα του ΠΑΣΟΚ το 2007. Με χαρακτηριστική έπαρση και «Ναπολεόντειο» ύφος ο, από τότε, φέρελπις αρχηγός του κινήματος ανακοινώνει την πρόθεση του να αναλάβει την κεντρική καθοδήγηση του χώρου. Η κατάληξη είναι γνωστή. Παρ' όλη την στήριξη των ΜΜΕ και τις συνεχείς δημοσκοπήσεις που τον έφερναν νικητή με διαφορά απέναντι στον Παπανδρέου, η πραγματικότητα της δύναμης που κατέχει η οικογενειοκρατία και το βαθύ σύστημα στο κομματικό μας γίγνεσθαι, ανέτρεψε με εκκωφαντικό τρόπο την αρχική σιγουριά. Εκείνο το πρώτο σφάλμα εκτίμησης των δεδομένων έρχεται να...

Σενάρια. “USS Enterprise” – προγραμματίζεται μια επίθεση “ψευδούς σημαίας”;


Δίγλωσσο/Zweisprachig – Αντί να παροπλιστεί το αεροπλανοφόρο “USS Enterprise” στο τέλος του έτους, οι ΗΠΑ το στέλνουν τον Μάρτιο στον Περσικό Κόλπο. Τι θα συμβεί, αν οι Ισραηλινοί παραμονεύουν εκεί και το βυθίσουν σε μια επίθεση “ψευδούς σημαίας”;
USS Enterprise – Ein Anschlag unter falscher Flagge als Kriegsgrund?
Μετάφραση: Εμμανουήλ Σαρίδης—Βίντεο στο τέλος…
Το “USS Enterprise” είναι ένα ενεργό αεροπλανοφόρο του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών. Το πλοίο, που μπήκε σε υπηρεσία το 1961, ήταν το πρώτο πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο και την εποχή εκείνη το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο του κόσμο.
Το αεροπλανοφόρο έχει προγραμματιστεί να τεθεί, μετά από 51 χρόνια υπηρεσίας το τέλος του έτους εκτός λειτουργίας. Η διάλυση του πλοίου είναι εξαιρετικά δαπανηρή, κυρίως λόγω των οκτώ πυρηνικών αντιδραστήρων του, που κατά την διάλυση θα...

H μεγάλη “μάχη” σε πλήρη εξέλιξη - Γερμανία Vs Keynes...


Από το badmoney.gr

Όπως και να δει κανείς η γερμανική λογική αυστηρής και αντικοινωνικής λιτότητας η οποία προωθείται σε συγκεκριμένες χώρες, αλλά και ουσιαστικά σε ολόκληρη την Ευρώπη συναντάει τις έντονες αντιδράσεις μεγάλου αριθμού οικονομολόγων, ακόμη και στο εσωτερικό της Γερμανίας, με προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο κατάρρευσης της οικονομίας συγκεκριμένων χωρών της ευρωζώνης, κάτι το οποίο θα οδηγήσει στην κατάρρευση ολόκληρης της Ε.Ε και εν συνεχεία σε τεράστια προβλήματα στην παγκόσμια οικονομία. 
Ας τα δούμε όλα με την σειρά. Η οικονομική ηγεσία της Γερμανίας δοκιμάζεται και πάλι, αφού στις τελευταίες συνόδους κορυφής, τόσο το Δεκέμβριο, όσο και στην πρόσφατη τον Ιανουάριο, το Βερολίνο και η Α. Μέρκελ δεν κατάφεραν να πείσουν την Βρετανία να...

Π. Καμμένος: Η ώρα για το μεγάλο ΟΧΙ είναι τώρα

«Η ώρα για το μεγάλο ΟΧΙ είναι τώρα» υποστηρίζει ο ανεξάρτητος βουλευτής Πάνος Καμμένος.
Με ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Καμμένος υποστηρίζει ότι:

H αναγνώριση του τοκογλυφικού, επαχθούς και απεχθούς χρέους που αν ψηφιστεί θα δεσμεύσει παράνομα τις γενιές που έρχονται
Η προδοτική, αντισυνταγματική και ανθελληνική παράδοση της εθνικής κυριαρχίας
Η κατάργηση της δικαιοδοσίας της Ελληνικής Δικαιοσύνης και ολική...

Εκλογές…





Τον μονόδρομο των εκλογών, προκειμένου να προκύψει μια νέα κυβέρνηση, με νωπή λαϊκή εντολή, η οποία θα έχει τη δύναμη να υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα με περίσσευμα αποτελεσματικότητας, σε σχέση με τη σημερινή πολιτική πραγματικότητα, έδειξε ο Αντώνης Σαμαράς, με όσα είπε στο διάγγελμά του προς τους Έλληνες πολίτες.


Γράφει ο Εμμανουήλ Ζερβός*

Κοιτάζοντας την κοινωνία στα μάτια, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν έκρυψε τα λόγια του. Αναφέρθηκε στην εξαιρετικά δύσκολη διαπραγμάτευση με την τρόικα, στην οποία πρωταγωνίστησε ο ίδιος τα τελευταία 24ωρα, σε αντίθεση με ό, τι συνέβαινε στο πρόσφατο παρελθόν, από την επίσημη κυβέρνηση της χώρας, και τους εντεταλμένους εκπροσώπους της.

Παραδέχτηκε ότι η ελληνική κοινωνία θα υποβληθεί σε σημαντικές θυσίες, ταυτόχρονα ωστόσο εστίασε και στο γεγονός ότι μέσω ακριβώς της διαπραγμάτευσης που...

Θρίλερ στην Ανταρκτική: Ρωσία, ΗΠΑ υπονοούν εξωγήινη καταγωγή του ανθρώπου!



Την ώρα που η Ελλάδα παλεύει να επιβιώσει μέσα στην καταστροφή που την έχουν ρίξει εχθροί και «φίλοι», μια κοσμοϊστορικής σημασίας ανακάλυψη ήρθε από την Ανταρκτική: Η πρώτη σαφής ύπαρξη αποδείξεων ότι κάποτε, πριν εκατομμύρια χρόνια, επισκέφτηκαν τον πλανήτη μας εξωγήινα όντα με ανεπτυγμένη νοημοσύνη είναι γεγονός!


Η αποστολή των Ρώσων επιστημόνων την οποία έφερε στην Ελλάδα για πρώτη φορά στην δημοσιότητα του defencenet.gr το περασμένο Σάββατο, εντόπισε τελικά σαφή ίχνη ύπαρξης εξωγήινης ζωής σε ένα ανέγγιχτο εδώ και 20 εκατομμύρια χρόνια οικοσύστημα: Την υπόγεια λίμνης Βοστόκ, σε βάθος 3,8 χιλομέτρων από την παγωμένη επιφάνεια της Ανταρκτικής.


Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, η ρωσική αποστολή στέφθηκε με επιτυχία, καταφέρνοντας να...

Εφημερίδα των Φώκλαντς σώζει φωτογραφία της προέδρου της Αργεντινής με τίτλο «σκύλα»

Bitch.jpg»
Εφημερίδα των Φώκλαντς σώζει φωτογραφία της προέδρου της Αργεντινής με τίτλο «σκύλα»
Η φωτογραφία που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα La Nacion. Σε κόκκινο κύκλο η λέξη...  
Ένα ακόμα επεισόδιο στην υπόθεση των Νήσων Φώκλαντς (Μαλβίνας για τους Αργεντινούς) ήλθε να προστεθεί στην πρόσφατη αντιπαράθεση Αργεντινής-Βρετανίας και ενώ πλησιάζει η 30ή επέτειος από τον ατυχή πόλεμο της Χούντας για την κατάληψή τους.
Η εφημερίδα Penguin News των Νήσων δημοσίευσε θέμα σχετικά με την πρόεδρο Κριστίνα Φερνάντες, όμως η φωτογραφία που το συνόδευε είχε σωθεί με το όνομα...

Η Δημοσιονομική Κρίση και το Πρόγραμμα Προσαρμογής

Πώς παγιδεύτηκε η ελληνική οικονομία

«Μη αναστρέψιμη η συμμετοχή της Ελλάδας στο ευρώ»



Μη αναστρέψιμη χαρακτηρίζει τη συμμετοχή της Ελλάδας στο ευρώ η κοινοτική επίτροπος Δικαιοσύνης Βίβιαν Ρέντινγκ.

Μετά τη συνάντηση, που είχε στις Βρυξέλλες με την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου διευκρίνισε ότι, η συμμετοχή της χώρας στο ενιαίο νόμισμα «προβλέπεται από το άρθρο 140 της Συνθήκης και αυτοί που βρίσκονται εντός της ευρωζώνης είναι και θα παραμείνουν στο ευρώ».

Η κ. Ρέντινγκ χαρακτήρισε αστεία τα σενάρια περί ευρωζώνης χωρίς τη συμμετοχή της Ελλάδας και κάλεσε τους Έλληνες να αποδεχθούν τις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις.

Από την πλευρά της η κ. Διαμαντοπούλου επεσήμανε πως εκτός από τα μέτρα λιτότητας θα πρέπει να υπάρξει και ένα αναπτυξιακό πακέτο για τη στήριξη της οικονομίας.

Τα αναπάντητα «γιατί». Η γελοιοτητα εχει και τα ορια της, κ. Σαμαρα



Μετά το γδάρσιμο που μας επέβαλλαν ντόπιοι και ξένοι νταβατζήδες και τοκογλύφοι, είδα στην τηλεόραση ένα ψηλό παλικάρι με γυαλιά να απευθύνει διάγγελμα στον ελληνικό λαό προσπαθώντας να δικαιολογήσει τις πράξεις του.

Ήταν ο μοναδικός που είχε το θράσος να βγει να και να παραστήσει τον σκληρό διαπραγματευτή.

Έχει ακόμα το θράσος να απευθύνει διαγγέλματα.

Οι υπόλοιποι το έχουν βουλώσει τουλάχιστον.

Στον θεατρίνο Καρατζαφερη κανείς δεν δίνει σημασία πια. Και ο ίδιος αγωνιά πλέον αν...