Σελίδες

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Δραματική εγκύκλιος του Μητροπολίτη Φθιώτιδος Νικολάου : Ορθόδοξοι Έλληνες. Τώρα σας έχει ανάγκη η Εκκλησία.


ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 174
Ὁ Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος
Πρός
τά εὐσεβῆ μέλη τῆς Ἐκκλησίας.
Ἀγαπητοί μου αδελφοί καί τέκνα ἐν Κυρίῳ.
Ἀσφαλῶς ἔχετε ἀντιληφθεῖ πόσο μας κοστίζει ψυχικά καί πόσο τα­λαι­πω­ρεῖ τήν τοπική μας Ἐκκλησία τό μέτρο πού ἔλαβε ἡ Κυβέρνηση πρό τριετίας, νά μή διορίζει νέους ἐφημερίους. Κάθε χρόνος πού περνάει λιγο­στεύ­ουν κατά ἕξ (6) οἱ ἐφημέριοι τῆς Μητροπόλεώς μας καί στά 80 ἐφημεριακά κενά προ­στί­θενται καί ἄλλα. Οἱ ἐναπομένοντες Ἱερεῖς κατα­βά­λουν ὑπεράν­θρω­πες προσπά­θειες νά ἐξυπηρετήσουν τίς πνευματικές καί λει­τουργι­κές ἀνάγκες τῶν ἀπορφανισμένων χωριῶν, ἀλλά τό πρόβλημα συνεχῶς διογκώ­νεται. Κάθε χωριό ἔχει τίς ἑορτές του, τά ἐκκλησιαστικά του ἔθιμα, τίς παραδόσεις του καί ἔχει μάθει νά ζεῖ μέ τόν ἦχο τῆς καμπάνας, μέ τήν Θεία Λειτουργία τῆς Κυριακῆς καί μέ τήν εὐλογημένη παρουσία τοῦ Ἱερέως στίς χαρές καί στίς λύπες του.
Ἡ ἔλλειψη Ἱερέων εἶναι τό τελειωτικό κτύπημα τοῦ χωριοῦ καί τῆς ὑπαίθρου χώρας. Χωρίς Ἱερέα οἱ ἄνθρωποι ξεστρατίζουν ἀπό τόν δρόμο τῆς πνευ­ματικῆς ζωῆς καί εἶναι εὐάλωτοι στούς πάσης φύσεως παραθρησκευ­τι­κούς καί αἱρετικούς προπαγανδιστές, οἱ ὁποῖοι «περιάγουν τήν θάλασσαν καί τήν ξηράν ποιῆσαι ἕνα προσήλυτον» (Ματθ. 23,15). Βάζουν τό μικρόβιο τῆς αἱρέσεως στήν μικρή κοινωνία καί ἀλλοιώνουν τίς ψυχές, μέ ἀποτέλεσμα νά χάνουν πολλοί τόν δρόμο τους, ὅπως τά πρόβατα «τά μή ἔχοντα ποιμένα» (Ματθ. 9,36).
Ἤδη βαδίζομε τόν τρίτο χρόνο καί μόνο δύο (2) θέσεις ἐφημερίων ἐδό­θη­σαν στήν Ἱερά Μητρόπολη Φθιώτιδος. Τά κενά ὅμως, πού ἐδη­μιουρ­γή­θησαν μέ συνταξιοδοτήσεις, μεταθέσεις σέ ἄλλες Μητροπόλεις καί θανάτους, εἶναι 18. Ὅ σοι πονᾶτε τήν Ἐκκλησία καί τό χωριό πού γεννη­θή­κατε καί ἀνα­τρα­φήκατε, ἀντιλαμβάνεσθε τό μέγεθος τοῦ προβλήματος.

Ο «άγνωστος πόλεμος» Ν.Δ – ΣΥΡΙΖΑ στα Social Media!

nd syriza
Από το Rizopoulos/Post

Γράφει ο Γιάννης Καραμαγκάλης

Η αντιπαράθεση των δύο πολιτικών πόλων του Ελληνικού κοινοβουλίου φαίνεται πως δεν περιορίζεται στα στενά πλαίσια της πάλαι ποτέ πολιτικής επικοινωνίας και των απλών ανακοινώσεων των γραφείων τύπου. Τα social Media έχουν «βίαια» εισβάλλει στην καθημερινότητα των πολιτικών κομμάτων ενώ πλέον δεν είναι λίγες η φορές που διαδραματίζουν σημαίνοντα και καταλυτικό ρόλο στο «κυνήγι εντυπώσεων».

Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ έχουν μπει αποφασιστικά στο στρατηγικό παίγνιο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με την δραστηριότητα τους να είναι κάτι παραπάνω από ζωηρή. Το κυβερνών κόμμα φαίνεται πως έχει την πρωτοκαθεδρία στο επικοινωνιακό παιχνίδι των social media αφού σε όλες τις mainstream πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης υπερισχύει του βασικού του πολιτικού αντιπάλου. Με 33.175 likes η επίσημη σελίδα της ΝΔ στο Facebook ξεπερνά κατά 91,77% την αντίστοιχη του ΣΥΡΙΖΑ, που αριθμεί μόλις 17.299 likes, με την δραστηριότητα ωστόσο του τελευταίου να είναι πιο συχνή –έως καθημερινή, σε αντίθεση με την στοχευμένη στρατηγική ανακοινώσεων της ΝΔ η οποία περιορίζεται σε περιστασιακές αλλά καίριες παρεμβάσεις στο Facebook. 

ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ (VID). Τσετσένοι κατέλαβαν βάση στην Συρία - Αποκεφάλισαν όλους τους αιχμάλωτους!

Άλλο ένα φρικιαστικό έγκλημα φανατικών της Αλ Κάιντα, και συγκεκριμένα Τσετσένων εξτρεμιστών που πολεμούν για την "ελευθερία" της Συρίας, και ανήκουν στην βορειοκαυκάσια ταξιαρχία Jaish al-Muhajireen wal Ansar, ήρθε στην επιφάνεια μετά κατάληψη της βάσης Minakh 10 χλμ νοτίως του Χαλεπίου όπου όλοι οι συλληφθέντες Σύροι στρατιώτες αποκεφαλίστηκαν με τον γνωστό τελετουργικό τρόπο των ισλαμιστών ανταρτών.
Διοικητής των Τσετσένων εγκληματιών είναι ο διαβόητος τρομοκράτης Abu Omar, όλοι τους φυσικά καταζητούνται στην Ρωσία για πολλάπλά εγκλήματα. Άναυδη έχει μείνει η κοινή γνώμη από την μαζική βάρβαρη εκτέλεση των αιχμαλώτων. Η Δύση δεν θα μιλήσει για τα ανθρώπινα διακιώματα;

Η επίθεση των Τσετσένων εξτρεμιστών στέφθηκε με επιτυχία όταν μια δεκάδα βομβιστών αυτοκτονίας(!) χτύπησαν την πύλη της βάση, με αποτέλεσμα οι ισλαμιστές να κατορθώσουν να εισχωρήσουν κατά εκατοντάδες. Αλήθεια τι έχουν να πουν στην Δύση για αυτόν τον πολιτισμένο τρόπο πολέμου, δηλαδή της χρήσης ανθρωπίνων βομβών; Τους φαίνεται "ανθρωπιστικός";

Δεν φταίνε τα σύμβολα αλλά οι άνθρωποι. Με την ίδια λογική θα έπρεπε να ρωτήσουμε «Τι σημαίνει ο χριστιανικός σταυρός για τους Έλληνες»!

Κατ' αρχήν θέλω να διαβεβαιώσω ότι δεν είμαι χρυσαυγίτης, για πολλούς και διαφόρους λόγους...
Διαβάζω στο έγκριτο Greekvoices με παραπομπή στο onalert κείμενο με τίτλο «Για όσους "έλειπαν από το μάθημα" για την κατοχή - Τι σημαίνει αγκυλωτός σταυρός για τους Έλληνες» όπου ο φίλος - έτσι θέλω να πιστεύω- δάσκαλος από το Κιλκίς, ο κ.Δημήτρης Νατσιός με ένα κείμενό του αναλαμβάνει με μια εμπεριστατωμένη έρευνα να μας εξηγήσει τι ακριβώς αντιπροσωπεύει στην πραγματικότητα ο αγκυλωτός σταυρός για την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων. Πολλοί θα το διαβάσατε.
Τον Δημήτρη Νατσιό τον διαβάζω «όπου και αν τον συναντήσω» και θέλω να τον συγχαρώ για τον γλαφυρό και πάντα τεκμηριωμένο λόγο του. Τεκμηριωμένο μεν χωρίς ουσία δε στο συγκεκριμένο κείμενο.
Ποτέ μου δεν μπόρεσα να καταλάβω σε τι έφταιξε η σβάστικα, «το παγκόσμιο αυτό σύμβολο της αέναης κινήσεως σαν απαραίτητης προϋπόθεσης για την ύπαρξη ζωής» με τις καταστροφές που προκάλεσαν οι Γερμανοί κατά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Ο αγκυλωτός σταυρός ήταν η αιτία των καταστροφών ή η βαρβαρότητα των ημιεκπολιτισμένων Γερμανών; Οι Χριστιανοί Γερμανοί ή Ιταλοί ιερείς όταν ευλογούσαν τα γερμανικά και ιταλικά όπλα το σημείο του αγκυλωτού σταυρού έκαναν ή το σημείο του

Αγωνιστικό Ημερολόγιο: 1982-1983 Οι Εθνικιστές του ΕΝΕΚ τίμησαν τον Ίωνα Δραγούμη

ΕΝΕΚ - ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
Κείμενα – Επιμέλεια : Ίων (Ιωάννης Σχοινάς)
3η Αυγούστου 1982:
ΤΟ ΕΝΕΚ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ

Το ΕΝΕΚ τίμησε για πρώτη φορά την μνήμη του Ίωνος Δραγούμη 62 χρόνια μετά την δολοφονία του (31 Ιουλίου 1920).
Η εκδήλωση ανετέθη από τον Πολιτική Διεύθυνση της Κεντρικής Διοικήσεως στις Τ.Ο. Αμπελοκήπων και Παγκρατίου. Τα μέλη του ΕΝΕΚ σημαιοστόλισαν την στήλη που βρίσκεται στην οδό Βασσιλίσης Σοφίας (έναντι Χίλτον) και επί περίπου δύο ώρες μοίρασαν προκηρύξεις στους διερχομένους από τον τόπο της εκτελέσεώς του.

Ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος της Τ.Ο. Παγκρατίου συν. Παναγιώτης Κωνσταντίνου, ενώ το στεφάνι κατέθεσε ο τότε συντονιστής Πολιτικής Δράσεως της Τ.Ο. Αμπελοκήπων συν. Ιωάννης Γιαννάκενας.
Έκτοτε αυτή η εκδήλωση μνήμης καθιερώθηκε και επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.



συντονιστής Πολιτικής Δράσεως της Τ.Ο. Αμπελοκήπων του ΕΝΕΚ συν. Ιωάννης Γιαννάκενας καταθέτει στεφάνι στην λευκή στήλη



Η λευκή στήλη με τα στεφάνια Δεξιά διακρίνονται στα ταμπλό οι αφίσες του ΕΝΕΚ

Υπάρχει κάτι που αγνοούμε για τη Θράκη;

Εδέησε να γίνει θέμα σε μέρος του Τύπου -ιδιαίτερα του διαδικτυακού- η απροκάλυπτη αμφισβήτηση της ελληνικότητας της Θράκης από Τούρκο υπουργό, που δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρήθηκε ούτε θα είναι η τελευταία.

Και μάλιστα από τον υπουργό υγείας της Τουρκίας κ. Μεχμέτ Μουεζίνογλου, ο οποίος έλκει την καταγωγή από την Ροδόπη και δεν χάνει ευκαιρία από την στιγμή της υπουργοποίησής του να αποδείξει στον νεοσουλτάνο κ. Ερντογάν πόσο ζεστά έχει πάρει το θέμα της Θράκης. Σε προηγούμενη επίσκεψή του είχε διαβεβαιώσει τους μουσουλμάνους της Θράκης να μη ανησυχούν λόγω της οικονομικής κρίσης της χώρας μας, επειδή σε θέματα υγείας το νοσοκομείο της Αδριανούπολης είναι στην διάθεσή τους, αφού η Τουρκία θα φροντίσει για την υγειονομική ασφάλισή τους.

Προχθές, παρευρέθηκε στην τελευταία στάση στην Ροδόπη του «Καραβανιού της Αφθονίας», που επί εννέα χρόνια τώρα οργανώνει ο δήμος Μπαϊράμπασά (περιοχή της Κωνσταντινούπολης). Αυτό το καραβάνι αποτελείται από φορτηγά γεμάτα τρόφιμα και περιέρχεται τα Βαλκάνια για το ιφτάρ του Ραμαζανιού.

Ο κ. Μεχμέτ Μουεζίνογλου, κατά την διάρκεια του γεύματος ιφτάρ, είπε προς τους

Προς απαγόρευση της μαντίλας και στα γαλλικά πανεπιστήμια, μετά από αναφορές για «εντάσεις» – Φρικαρισμένοι οι Γάλλοι με τους μουσουλμάνους


full 600
Μετά τα σχολεία, όπου η μαντίλα έχει απαγορευτεί από το 2004, έρχονται και τα πανεπιστήμια. Οι αναφορές για αυξανόμενες εντάσεις στα ΑΕΙ της χώρας, εξανάγκασε την κυβέρνηση να επεκτείνει την απαγόρευση των θρησκευτικών συμβόλων και κυρίως της μαντίλας και στα πανεπιστήμια. Φυσικά, η απαγόρευση αφορά και στα άλλα θρησκεύματα, μιας και το Παρίσι θεωρεί πως οι εντάσεις λόγω θρησκευτικών διαφορών, υπονομεύουν την εκκοσμίκευση. Από πού ξεκίνησαν οι «εντάσεις»: για αιτήσεις αδειών λόγω θρησκευτικών εορτών, για αιτήσεις για διαχωρισμό ανδρών και γυναικών από μουσουλμάνους, απόπειρες προσηλυτισμού και φυσικά, τις μαντίλες. Και έπεται η απαγόρευση της μαντίλας... Και όλα αυτά στη Γαλλία, όπου κατοικούν πέντε εκατομμύρια μουσουλμάνοι. Ο μεγαλύτερος μουσουλμανικός πληθυσμός της Ευρώπης... Υπενθυμίζουμε ότι το 2011, η κυβέρνηση Σαρκοζί είχε απαγορεύσει τη μπούρκα σε όλους τους δημόσιους χώρους.

πηγή
της Αντωνίας Μπούζα

Από παιδιά όλοι ζυμωθήκαμε με τους μύθους του Αισώπου, που με το λογοτεχνικό είδος της αλληγορίας, περνούσε μηνύματα στην κοινωνία.

Έτσι ο τζίτζικας στο μύθο, σηματοδοτούσε τον τεμπέλη λάτρη των απολαύσεων και της καλοζωίας, ενώ ο μέρμηγκας το συνεπή και προνοητικό εργάτη που αγωνιούσε για το μέλλον και μεριμνούσε γι’ αυτό.

Φθάσαμε στην κοινωνία του 21ου αιώνα ,ο μύθος αυτός  να είναι τραγικά ανατρεπτικός και να  υπερισχύουν τα αντίθετα από όσα ίσχυαν διαχρονικά στις κοινωνίες, όπως την εποχή του 6ου πχ αιώνα, όπου έζησε ο αρχαίος μυθοποιός.

Στο ζοφερό σήμερα, βλέπουμε νομοθετικές πρωτοβουλίες να επιφέρουν αντίθετα των προσδοκώμενων αποτελέσματα. Έτσι εμμέσως μεν, σαφώς δε, βλέπουμε  την… ποινικοποίηση της εργατικότητας, της αποταμίευσης  και της απόκτησης κάποιας στοιχειώδους περιουσίας . Ακόμη, την ισοπέδωση της ζωής των μεσαίων κοινωνικά στρωμάτων και τον εξαναγκασμό σε οικονομική αποψίλωση όσων μέχρι σήμερα ήσαν συνεπείς και με κόπο έβαλαν το λιθαράκι της προσωπικής τους προόδου.

Όσοι λοιπόν είχαν την ατυχή έμπνευση να αποκτήσουν ακίνητα, να αποκτήσουν αγροτεμάχια, να επενδύσουν στη γη και να επεκτείνουν γενικά την ακίνητη περιουσία τους είναι στο μάτι του κυκλώνα, πληρώνοντας και ξαναπληρώνοντας μέχρι και  τέσσερις

Κόλαφος για Ερντογάν τα σχόλια και του γερμανικού Τύπου

Και ο Μόρσι στην Αίγυπτο νόμιζε ότι ήλεγχε το στράτευμα, με τον στρατηγό Σίσι να θεωρείται «δικός του άνθρωπος». Τα αποτελέσματα τα είδαμε. Στην Τουρκία, ενώ ο Ερντογάν διαμαρτύρεται ότι κάποιοι προσπαθούν να κάνουν τη χώρα του Αίγυπτο, στην ουσία είναι ο ίδιος που τη σέρνει προς τον γκρεμό. Και θα γραφτεί στην Ιστορία. Διότι πρέπει να είσαι είτε βλάκας είτε εμπαθής χωρίς όρια (ο συνδυασμός επίσης δεν αποκλείεται), ώστε να καταφέρεις να «βουλιάξεις το καράβι», τη στιγμή που ο μισός πληθυσμός σε υποστηρίζει.
Η υπόμνηση αυτή έρχεται ως φυσικό επακόλουθο της ανακοίνωσης των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας, όπου δεν κρύβεται η «λύπη» των στρατιωτικών για την τύχη πολλών συναδέλφων τους. Μπορεί το αποδυναμωμένο στράτευμα να μην έχει τη δυνατότητα να ακολουθήσει το παράδειγμα της Αιγύπτου, ειδικά λόγω και της ύπαρξης πολιτικών φίλων του Ερντογάν σε νευραλγικές θέσεις, όπως π.χ. στις μυστικές υπηρεσίες, το έδαφος για την εκτροπή στρώνεται και μέσω της απαξίωσης του Τούρκου ηγέτη στο εξωτερικό, ο οποίος κάθε μέρα που περνάει μοιάζει όλο και περισσότερο για στυγνός – και πολύ ύπουλος προσθέτουμε εμείς – δικτάτορας μεσανατολικού τύπου. Χθες μάλιστα, οι αρχές ανακάλυψαν ότι γνωστά πρόσωπα της καλλιτεχνικής ζωής εμπλέκονταν σε κύκλωμα ναρκωτικών, με τους περισσότερους συλληφθέντες, όλως τυχαίως, να έχουν στηρίξει τους διαμαρτυρόμενους στο πάρκο Γκεζί της

Μια καλή ανάλυση του ταξιδιού Σαμαρά από τον Δημήτρη Απόκη

Ο Δημήτρης Απόκης, είναι πολλά χρόνια ανταποκριτής στην Ουάσιγκτον για ελληνικά μέσα ενημέρωσης. Παράλληλα, διαθέτει μια ιδιότητα που δεν διαθέτουν πολλοί Έλληνες συνάδελφοί του. Έχει ειδικές γνώσεις στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, έχοντας σπουδάσει τον χώρο των διεθνών σχέσεων και της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής σε δύο πανεπιστήμια στις Ηνωμένες Πολιτείες, κάτι που τον έχει βοηθήσει σημαντικά στο να κατανοεί όχι μόνο όσα λέγονται, αλλά και όσα εννοούνται στην Ουάσιγκτον.
Δεν είναι λοιπόν διόλου τυχαίο, που ο σχολιασμός του για το τόσο κρίσιμο ταξίδι του Αντώνη Σαμαρά στις ΗΠΑ, φιλοξενείται στον ιστοχώρο του Μιχάλη Ιγνατίου, άλλου ένα διακεκριμένου και πολύπειρου ανταποκριτή στην Ουάσιγκτον. Όσα λέει ο Δ. Απόκης αξίζει να προσεχτούν και επιτέλους, ας κάνουμε όλοι μια προσπάθεια, αφενός να αντιμετωπίσουμε τα μικροπολιτικά μας σύνδρομα που μας κατατρύχουν και ας αντιληφθούμε ότι ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, ο Κουβέλης, ο Τσίπρας, όταν βρίσκονται σε διεθνείς αποστολές, εκπροσωπούν κυρίως την Ελλάδα (όχι τους εαυτούς τους) και έτσι θα πρέπει να προσεγγίζουμε το θέμα.
Ότι λένε και δεν λένε, έχει αντίκτυπο στη χώρα μας και αυτό θα πρέπει να μας απασχολεί. Ήρθε η ώρα η Ελλάδα να γίνει μια «φυσιολογική» χώρα και να συμπεριφέρεται ορθολογικά, όχι ως ανάδελφο έθνος…


Του Δημήτρη Γ. Απόκη*

Ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, βρίσκεται ήδη στις Ηνωμένες Πολιτείες, για συνάντηση με τον αμερικανό Πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, και επαφές – συναντήσεις στη Νέα Υόρκη. Ήδη διάφοροι δήθεν αναλυτές ορμώμενοι από αντιπολιτευτικό αίσθημα έχουν βιαστεί να χαρακτηρίσουν την επίσκεψη αυτή ξεπέταγμα και άνευ ουσίας. Ακόμα και κόμματα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο τα οποία κατέχουν και ρόλο θεσμικό έχουν προχωρήσει σε απαξιωτικά σχόλια, όταν μόλις πριν λίγους μήνες, έκαναν ότι ήταν δυνατόν για να διαφημίσουν επίσκεψη του δικού τους προέδρου στην Ουάσινγκτον.
Για μια ακόμη φορά στην Ελλάδα κάποιοι λόγω άγνοιας χάνουν την ουσία του εθνικού συμφέροντος, προσκυνώντας το βραχύ και μικρόψυχο πολιτικό κέρδος.

Ο ρεαλισμός του Δραγασάκη. Ο Μπίστης σχολιάζει τον Δραγασάκη...

Ο Γιάννης Δραγασάκης θεωρείται από τους σοβαρούς ανθρώπους στον ΣΥΡΙΖΑ. Υπουργός στην κυβέρνηση Ζολώτα, κάτι θα έμαθε για τους συμβιβασμούς που ενίοτε είναι υποχρεωμένη να κάνει η Αριστερά όταν η ευθύνη της άσκησης εξουσίας της χτυπάει την πόρτα. Δεν μπορεί, κάτι θα κατάλαβε και από την ίδια την άσκηση εξουσίας μιας και ήταν μαζί με τον Γεννηματά και τον Σουφλιά στο Υπουργείο Οικονομικών. Και με αυτά που ακούγονται από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και από πολλά στελέχη του, εδραιώνει ο ίδιος τον ρόλο του « μετριοπαθούς» που όταν ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει στην κυβέρνηση θα προσγειώσει τους έξαλλους, θα συγκρατήσει τον Λαφαζάνη και θα εφαρμόσει μια διαφορετική πολιτική από αυτήν που υποψιαζόμαστε ότι έχει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ. Με αυτή την έννοια η συνέντευξη του στο Κυριακάτικο Βήμα προξένησε αυξημένο και φυσιολογικό ενδιαφέρον. Οι πηχυαίοι μάλιστα τίτλοι : «Ο Γ. Δραγασάκης αναγγέλλει την μεγάλη στροφή του ΣΥΡΙΖΑ. Από την ουτοπία στον …ρεαλισμό. Δεν υπάρχουν εύκολες ούτε ανώδυνες λύσεις» που οπωσδήποτε μπήκαν με την σύμφωνη γνώμη του Δραγασάκη , μας προετοίμαζαν για κάτι πολύ σημαντικό. Όσοι διάβασαν την συνέντευξη διαπίστωσαν την προφανή αναντιστοιχία τίτλων και περιεχομένου. Καμία στροφή δεν προκύπτει. Αυτό δεν σημαίνει ότι η συνέντευξη στερείται ενδιαφέροντος. Και για αυτά που λέει και για κάποια που υπαινίσσεται και για όσα αποσιωπά.

Όσοι περίμεναν να ακούσουν κάτι συγκεκριμένο από τον επικεφαλής της ομάδας

Την "λέει" η Αυγή στο ΚΚΕ για τον 902...



Ευκαιρία βρήκαν οι σφοι του ΣΥΡΙΖΑ να την "πουν" στους αντιπάλους τους του ΚΚΕ...
Με το σημερινό πρωτοσέλιδο στης Αυγής ανοίγει μέτωπο με τους παραδοσιακούς επαγγελματίες του εργατοπατερισμού...

Δεν μπορώ βέβαια να γνωρίζω αν ο (εντιμότατος , όπως αναφέρεται σε αυτόν ειρωνικά) αγοραστής είναι φίλος η όχι του Α. Σαμαρά , αλλά και αν είναι δεν μπορώ να βρώ κάτι "μεμπτό" στην αγοραπωλησία αυτή...

Εκτός και αν δεχθούμε την φασιστική λογική της φυλλάδας , ότι εξ ορισμού όσοι είναι γνωστοί η φίλοι με τον Σαμαρά , τον Βενιζέλο και εν γένει με όσους δεν εγκρίνει η φυλλάδα

Η επιστροφή του δολοφόνου στον τόπο του εγκλήματος

Το γεγονός πέρασε σχεδόν απαρατήρητο, αλλά καταδεικνύει πώς κάποιοι επιστήμονες τίθενται στην υπηρεσία ενός κόμματος και παρεμβαίνουν στην πολιτική ζωή μιας χώρας, υιοθετώντας ψευδείς ισχυρισμούς και βλάπτοντας δια της δυσφήμησης ολόκληρους λαούς.

Αποκτά δε αυτή η ανήθικη πρακτική ακόμη μεγαλύτερη σημασία αν τα συγκεκριμένα πρόσωπα δεν είναι πολίτες της χώρας που έχουν βάλει στο στόχαστρό τους.

Ο Γκαλμπρέιθ υιός (του Τζον Κέννεθ Γκαλμπρέιθ) είναι ένας από αυτούς.

Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, στην έδρα Λόιντ Μ. Μπέντσεν και στέλεχος του Levy Institute, ο Τζέιμς Κέννεθ Γκαλμπρέιθ μπήκε στη ζωή μας, όταν μας τον κουβάλησε εδώ ο Γ. Παπανδρέου, τον Ιανουάριο του 2010, για να τον εντάξει στην «ομάδα των σοφών» που θα τον συμβούλευαν πώς να ξεπεράσει η Ελλάδα την κρίση.

Στήθηκε ένας ωραίος καυγάς για τους μισθούς των «σοφών» (που έπρεπε να καλοπληρώνονται για να μας πάνε στο ΔΝΤ), οργανώθηκε και μια συζήτηση… επτά ωρών για την οικονομία, στο Ίδρυμα «Ανδρέας Παπανδρέου», υπό τον γενικό τίτλο «Καλές εμπειρίες υλοποίησης οικονομικών προγραμμάτων σε χώρες της ΕΕ και του ΟΟΣΑ» και μετά, ο Γκαλμπρέιθ και οι άλλοι κατέληξαν πως δεν υπήρχε άλλη λύση από τον μηχανισμό στήριξης και τα μνημόνια.

Ο Παπανδρέου έφυγε, αλλά ο Γκαλμπρέιθ έμεινε.

Απλώς πέρασε στην υπηρεσία του κ. Τσίπρα, με τον οποίο τώρα σχεδιάζει το μέλλον μας.

Τον περασμένο Μάρτιο, βρισκόταν στην Αθήνα για να λάβει μέρος (μαζί με τον άρτι αφιχθέντα από Βενεζουέλα κ. Τσίπρα) στη διημερίδα του Ινστιτούτου Ερευνών και

Ανακοίνωση ''βόμβα'' των τουρκικών Ε.Δ. - Συμπαράσταση στους ''συντρόφους'' τους


Ανακοίνωση-βόμβα από το Γενικό Επιτελείο τυν τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο οποίο ως γνωστόν προΐσταται ο στατηγος Οζκιοκ, υποτίθεται έμπιστος του Ρ.Τ.Ερντογάν, δηλώνει την " βαθιά θλίψη που νοιώθουν οι Ένοπλες Δυνάμεις για τους συντρόφους μας στα όπλα και τις οικογένειές τους" και "υπομονή" μόλις μια ημέρα μετά την απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση “Εργκένεγκον”.

Βέβαια γίνεται προσπάθεια να τηρήσει τις ισορροπίες και μιλάει για «αυτοσυγκράτηση και ηρεμίακατά τη διάρκεια της επεξεργασίας της απόφασης ώστε να αποφευχθούν παρεξηγήσεις".

Συγκεκριμένα εκφράζεται «η βαθιά θλίψη που νοιώθουν οι Ένοπλες Δυνάμεις για τους συντρόφους μας στα όπλα και τις οικογένειές τους».

Με την απόφαση αυτή: Πρώτον χαρακτηρίζουν "συντρόφους" αυτούς που καταδίκασεο Ρ.Τ.Ερντογάν, όπως τον ισοβίτη Ι.Μπασμπούγ.. Δεύτερον είναι σαφές ότι υπονούν "δεύτερο γύρο". Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες...