Σελίδες

Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Για να συμπεριφέρονται κάποιοι σαν νεοσουλτάνοι, κάποιοι σίγουρα αποδέχονται τον ρόλο των νεοραγιάδων!




ΟΤΑΝ –πριν 66 χρόνια– η ανθρωπότητα συνειδητοποίησε τι είδε στη Χιροσίμα, οι συγγραφείς σημείωναν: Πρέπει να λέμε ένα αλλιώτικο π.Χ. –προ Χιροσίμας– και μ.Χ. –μετά Χιροσίμαν . 
Τώρα που μια χώρα, η οποία διαθέτει προηγμένη τεχνολογία, αδυνατεί να χειριστεί το ατύχημα στους πυρηνικούς αντιδραστήρες στη Φουκουσίμα, καθολική η ανησυχία –κυρίως– για αντιδραστήρες που βρίσκονται σε χώρες επιπόλαιου ελέγχου της κατάστασής τους και πλημμελούς συντήρησης. 
Έτσι: 
Στη γειτονιά μας –απέναντι από τα παράλια της κατεχόμενης Κύπρου, κατακρίβειαν– οι νεοσουλτάνοι της Άγκυρας εξαγγέλλουν λειτουργία πυρηνικού αντιδραστήρα. 
Οι ειδικοί επιστήμονες υποδεικνύουν ότι η περιοχή είναι σεισμογενής, αλλά οι Γκιουλ–Ερντογάδες δηλώνουν: 
—Μας είναι αδιάφορο! 
Από πού αντλεί τόσο θράσος η τουρκική ηγεσία; 
Η ελληνική ηγεσία –κάτω από την εξάρτηση του οικονομικού διασυρμού– αδύναμη ν’ αντιδράσει. Αν, απόταν εισήλθε στην Ευρωπαϊκή Ένωση η Ελλάδα, οι ηγεσίες της απαιτούσαν από τους εταίρους τους να προστατευτούν από την Ευρώπη τ’ ανατολικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ούτε θα κατέρρεε οικονομικά η Ελλάδα ούτε η Τουρκία θα παραβίαζε τον εναέριο χώρο της Αττικής ανήμερα της 25ης Μαρτίου (Στην καθιερωμένη παρέλαση δεν συμμετείχαν –για λόγους... οικονομικής περισσυλογής– μηχανοκίνητα τμήματα, ούτε αεροπλάνα έκαμαν τη γνωστή –ακριβείας– εμφάνισή τους). 
Η κυπριακή ηγεσία –οκτώ χρόνια απόταν η Κυπριακή Δημοκρατία εντάχθηκε, δι’ όλων των εδαφών της, στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση– νομίζει ότι είναι «τα δύο συνιστώντα κράτη» του «νέου συνεταιρισμού» που εντάχθηκαν. 
Όσοι μιλούν για διεκδίκηση στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων χαρακτηρίζονται... γραφικοί ονειροπόλοι! 
Αλλά: 
Για να συμπεριφέρονται κάποιοι σαν νεοσουλτάνοι, κάποιοι αποδέχονται τον ρόλο των νεοραγιάδων!
Φιλελεύθερος

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ.ΕΙΔΙΚΟ SITE ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΕΞΤΡΕΜΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΝΑ ΕΥΡΩΠΗ. Μακάρι να λάβει το μήνυμα ο Γιωργάκης και ο περίγυρός του.


 Αναρτήθηκε από anacondagr .


Ξεκινώντας τον Φεβρουάριο 2011, το ριζοσπαστικό Ισλάμ Monitor στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (RIMSE) επιδιώκει να εκθέσει τις ισλαμιστικές δραστηριότητες (τόσο τις βίαιες όσο και τις μη βίαιες) στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στις ισλαμικές δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα .

Ο Ισλαμισμός είναι μια απολυταρχική πολιτική ιδεολογία η οποία εμμένει στην πεποίθηση ότι το Ισλάμ δεν είναι απλά μια θρησκεία, αλλά ένα ολιστικό κοινωνικο-πολιτικό σύστημα

Ο Ισλαμισμός τάσσεται υπέρ της εφαρμογής της νομοθεσίας της Σαρίας (ισλαμικός νόμος), καθώς και τη δημιουργία ενός παγκόσμιου ισλαμικού κράτους-το χαλιφάτο - που θα ενώνονται στην διακρατική μουσουλμανική κοινότητα, γνωστή ως Ummah .  Η RIMSE υποστηρίζει ότι η απειλή για τη Δύση εν γένει και στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, ειδικότερα, δεν είναι με το Ισλάμ ως μια πίστη, αλλά από τον ισλαμισμό ως μια ολοκληρωτική πολιτική ιδεολογία.
Οι Ισλαμιστές επιδιώκουν ολοκληρωτικά τους στόχους τους  τόσο με βίαιες, όσο  και μη βίαιες μεθόδους. 

Η τρομοκρατία είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιείται από βίαιους Ισλαμιστές στην προσπάθειά τους να επιτύχουν την παγκόσμια κυριαρχία. Η παγκόσμια Salafi-Τζιχάντ «εκστρατεία», για παράδειγμα, προσπαθεί να επιβάλει παγκοσμίως το ισλαμικό δίκαιο και να καθορίσει το χαλιφάτο, κυρίως μέσω της τρομοκρατικής δραστηριότητας.

Ταυτόχρονα οι «μη βίαιες»  κινήσεις των ισλαμιστών όπως η Μουσουλμανική Αδελφότητα , η Hizb-ut-Tahrir, η Jamaat-e-Islami και oi θυγατρικές τους, επιδιώκουν να προωθήσουν την ίδια ημερήσια διάταξη με την υπονόμευση των Δυτικών φιλελεύθερων δημοκρατιών . Η RIMSE επιδίδεται σε μια διπλή προσπάθεια της έρευνας και του ακτιβισμού με σκοπό να εκπαιδεύσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό στις φιλελεύθερες δημοκρατίες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης για την απειλή από την ολοκληρωτική πολιτική ιδεολογία του ισλαμισμού.

Ιστοσελίδα: www.rimse.gr

....το κράτος ανατρέπει το Ηθικό Δίκαιο (Νόμους) υπέρ των λαθρομεταναστών και οι αξιωματούχοι φέρονται σαν προστάτες των λαθρομεταναστών και εχθροί των γηγενών.

Επιστροφή στο Φυσικό Δίκαιο;
02/04/2011
Γράφει ο Αμφικτύων*


Το Φυσικό Δίκαιο, ή «Δίκαιο της Φύσης» είναι το αιώνιο και αναλλοίωτο Δίκαιο που βασίζεται στην ανθρώπινη φύση και στη λογική. Η πρώτη σύλληψη της ιδέας του Φυσικού Δικαίου ανάγεται στους Σοφιστές(6– 5ος αι. π.Χ). Τότε αναπτύχθηκε η διάκριση μεταξύ Φύσεως, ως έννοια δικαίου σοφή και αιώνια, και Νόμου, ως έννοια αυθαίρετη, προϊόν σκοπιμότητας.

Το δημοκρατικό πολίτευμα ήλθε να εναρμονίσει το Φυσικό Δίκαιο με το Ηθικό Δίκαιο(δίκαιο των νόμων). Όμως στις μέρες μας που υπεχώρησε η δημοκρατία μπρος αρχικώς στην ολιγαρχία και τώρα στην «παγκοσμιοποίηση», και στην σχεδιαζομένη  «παγκόσμια δικτατορία» , έγινε ανατροπή του Δικαίου  και οι Νόμοι πλέον δεν ευνοούν τους πολίτες της χώρας  απέναντι στην αυθαιρεσία των εισβολέων-κατακτητών, έστω και αν αυτοί έρχονται σαν

Ελλείψει λύσεων, μαζεύουμε ... υπογραφές!



02/04/2011
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Υπό κανονικές συνθήκες, η παρουσία ενός πρωθυπουργού στο ιδρυτικό συνέδριο ενός νέου κόμματος, όχι μόνο δεν θα κινούσε υποψίες. Απλώς  θα αποτελούσε ένα είδος «γραφειοκρατικής διαδικασίας» στο πλαίσιο της λειτουργίας του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος.

Δεν ζούμε, όμως, υπό κανονικές συνθήκες. Και επομένως η παρουσία και η μακροσκελής ομιλία του κ. Γ. Παπανδρέου στο ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς του Φώτη Κουβέλη, είναι φυσικό να κινεί τις υποψίες περί μελλοντικών συνεργασιών.

Άλλωστε, ο κ. Παπανδρέου δεν το έκρυψε. Έκανε από το βήμα του συνεδρίου πρόταση για ανάπτυξη ενός «πολιτικού διαλόγου», τον οποίο

Όλοι περιμένουμε την μετατροπή του δημοσκοπικού «κανένα» σε «από μηχανής θεό».


Σε λίγο ψεκάζουν, σκουπίζουν, τελειώνουν.


Γράφει ο Κλεισθένης.

Ο λόγος για την πολυπόθητη κάθαρση και την λαϊκή απαίτηση για τιμωρία.
Η τελευταία πράξη του θεατρικού έργου « Η Κάθαρση» θα παιχτεί με το κλείσιμο της βουλής τον Ιούνιο. Η μόνη χρονική περίοδος για  αδικήματα πολιτικών (αν υπάρχουν) που δεν έχουν παραγραφεί είναι 2007-2009. Αν δεν κινηθεί καμία διαδικασία πριν τον Ιούνιο τότε και ότι τυχόν αδίκημα έχει τελεστεί μέσα στο διάστημα ’07-’09 παραγράφεται. Έτσι τουλάχιστον ίσως γλυτώσουμε και κάποια έξοδα που πληρώνουμε για την παρουσία των βουλευτών στις εξεταστικές.
Λογικό ακούγεται ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να κάνει καμία ενέργεια γιατί το διάστημα ’07-’09 ήταν εκείνη στην κυβέρνηση και είναι ασύμφορο κομματικά να επιδιώξει έρευνες για τα δικά της στελέχη, απ’ την άλλη υποθέτω πως λένε «εδώ έχουν παραγραφεί όλα τα τυχόν αδικήματα των πασόκων εμείς θα ξεμπροστιάσουμε τους δικούς μας»; Και έχουν δίκιο, πάνω απ’ όλα το κόμμα.
Όσο αφορά το ΠΑΣΟΚ με ανοιχτό το θέμα της ζήμενς δεν πιστεύω να θελήσει να μπει σε περιπέτειες. Φυσικά και στην περίπτωση που αποφάσιζαν έρευνα για την περίοδο ’07-’09 και την υπόθεση ζήμενς το τελικό αποτέλεσμα θα ήταν όπως και στις άλλες περιπτώσεις «μια τρύπα στο νερό» δεν έχω καμία αμφιβολία.  
Σχολιαστής σε τηλεοπτικό κανάλι χαρακτήρισε την χτεσινή συνεδρίαση της βουλής σαν «παιδική χαρά». Οι πολιτικοί αρχηγοί φυσικά και ξέρουν τι έγινε και τι γίνεται αλλά όπως έχω ξαναγράψει το «ή θα σωθούμε όλοι μαζί ή θα καταστραφούμε όλοι μαζί» διέπει τις σκέψεις και τις αποφάσεις τους. «Εδώ ο κόσμος καίγετάι κάι το μουνί χτενίζετάι» (Ελληνικά του Ζισκάρ Ντ’ Εστέν. Χάρυ Κλύν).  Αστειάκια, ευχές και χιουμοριστικές ατάκες μας μαράνανε.
Εμάς λίγο μας νοιάζει αν αυτοί θα καταστραφούνε, μας νοιάζει το ότι κανένας δεν θα τιμωρηθεί (εχέγγυο και για τους μελλοντικούς λαδιάρηδες) και τα κλοπιμαία δεν πρόκειται να επιστραφούν. Αυτό σημαίνει ότι  εμείς θα πληρώσουμε το χρέος μέχρι το τελευταίο σεντ όπως είπε ο Γιώργος και τα λαμόγια θα χαίρονται τον παράνομο πλούτο τους και θα γελούν σε βάρος μας (σύμφωνα με κάποιους το σύνολο των κλοπιμαίων είναι ίσο με το χρέος). Αυτή είναι η επιβεβαίωση ότι το πολίτευμα στην Ελλάδα είναι δημοκρατικό. Αρχαίε συνονόματε Κλεισθένη, πατέρα της δημοκρατίας, ξύπνα να δεις πως εφαρμόζεται σήμερα. Αρχαίοι νομοθέτες θέλατε την Θέμιδα τυφλή αλλά σήμερα είναι δεμένη χειροπόδαρα.

Και «ω του θαύματος» η τελευταία δημοσκόπηση επιβεβαιώνει ότι θα καταστραφούνε όλοι μαζί.
Καταλληλότερος ο κανένας και το άθροισμα των ποσοστών των δύο κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μετά βίας ξεπερνά το 40%. Η λαϊκή αποδοχή και των δύο αρχηγών στο ναδίρ. Τα «φερέλπιδα» κόμματα Ντόρας και Κουβέλη στα αζήτητα. Είναι αλήθεια και όχι πρωταπριλιάτικο ψέμα ότι ο Γιώργος και ο Κουβέλης παρουσία του μέντορα Κύρκου βρήκαν σημεία συμφωνίας για μελλοντική συνεργασία των δύο κομμάτων (τι άλλο θα δουν τα μάτια μας). Αύξηση στα ποσοστά των άκρων (ΚΚΕ και ΛΑΟΣ). Όταν αρχίσουν οι δημοσκοπήσεις και μετρούν και το κόμμα των Δημαρά-Οικονόμου τότε θα γελάσει και το «παρδαλό κατσίκι». Παρ’ όλα αυτά το μνημονιακό μέτωπο υπερισχύει του αντιμνημονιακού. Μία απλή πρόσθεση των ποσοστών είναι χαρακτηριστική. Στο μνημονιακό μέτωπο προσθέτω και τη ΝΔ και όχι αυθαίρετα γιατί στην ουσία στηρίζει το μνημόνιο απλώς ζητάει άλλο «μείγμα»;;; πολιτικής.
Το γενικότερο μπάχαλο, η κυβερνητική σύγχυση, η ανυπαρξία της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το μούδιασμα του λαού που παρακολουθεί σαν υπνωτισμένος την χώρα να καταστρέφεται και τα κόμματα απλώς να ψάχνουν σανίδα σωτηρίας δεν δίνουν περιθώρια για ευχάριστες σκέψεις όσο αφορά τις εξελίξεις. Όλοι περιμένουμε την μετατροπή του δημοσκοπικού «κανένα» σε «από μηχανής θεό».  
Μία αυθαίρετη αλλά όχι και τελείως αβάσιμη εκδοχή της απάθειας και πολιτικής απραξίας των Ελλήνων είναι η «σωτήρια» άρνηση πληρωμής του χρέους που κάποιοι προπαγανδίζουν παραγνωρίζοντας ότι η χώρα έχει δεθεί χειροπόδαρα με την υπογραφή του μνημονίου και την ένταξή του κάτω από το Αγγλικό δίκαιο. Οι κουτόφραγκοι δεν είναι και τόσο κουτοί και η «σωτήρια» κυβέρνησή μας τα ‘χει υπογράψει.
Έχουμε και τον διεθνή τύπο που προβλέπει την πτώχευσή μας.
Εδώ είναι δύσκολο να πει κανείς τι απ’ τα δύο θα ισχύσει «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει»; ή το «Η Ελλάδα αναγεννάται σαν τον φοίνικα απ’ τις στάχτες της»;
Ο θεός να βάλει το χέρι του.

http://ideopigi.blogspot.com/2011/04/blog-post_4025.html