Σελίδες

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Ας τολμήσουμε να πούμε τα πράγματα με τα όνομά τους…



του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

  1. Η πρωτοφανής ιστορικά υπερυσσώρευση αυξημένου λαθρομεταναστευτικού φορτίου στην ελληνική επικράτεια, δεν είναι ούτε προϊόν ανέχειας, ούτε αποτέλεσμα κοινωνικής δυστυχίας όπως τεχνηέντως επιχειρούν να μας πείσουν οι ψευδεπίγραφοι ανθρωπιστές και οι επαγγελματίες «αντιρατσιστές» των αμφιλεγόμενων και καλά χρηματοδοτούμενων ΜΚΟ και λοιπών γιαλατζή «προοδευτικών» και παρατρεχάμενων. Είναι πρωτίστως και κυρίως αποτέλεσμα κατευθυνόμενου και καλά οργανωμένου σχεδίου, με ενορχηστρωτή τον τουρκικό μεγαλοϊδεατισμό και εκτελεστικά όργανα την ισλαμική μαφία του οργανωμένου δουλεμπορίου.
  1. Ως πολιτική πρακτική, είναι πλήρως εναρμονισμένη με την τουρκική εθνική στρατηγική του «στρατηγικού βάθους» και υπηρετεί αταλάντευτα την επιδίωξη περαιτέρω διεύρυνσης του «ισλαμικού τόξου» που αποσκοπεί στην πολιτισμική και εθνική αλλοίωση...

Aλλαγή σελίδας στην Προεδρεία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.

 
Ραγδαίες και μη αναμενόμενες, ως προς τον τρόπο και την χρονική στιγμή, είναι οι εξελίξεις στη ΠΣΕ, μετά την χθεσινοβραδυνή (Τρίτη 22-02-11) παραίτηση του κ. Κώστα Αλεξίου, από την θέση του Προέδρου της κορυφαίας αποδημικής οργάνωσης των Ηπειρωτών.
Και είναι μη αναμενόμενες, ως προς τον τρόπο και την χρονική συγκυρία, γιατί ο απελθών πρόεδρος Κώστας Αλεξίου, έκανε τα αδύνατα, δυνατά, για να διατηρήσει τη θέση του προέδρου, παρά την έγγραφη δέσμευση ότι θα αποχωρήσει τέλος του Φλεβάρη του 2011.
Μία δέσμευση που συνομολόγησε, μετά τις περισυνές αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στην Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία, όπου η παράταξη στην οποία συμμετείχε ο κ. Αλεξίου έλαβε τις 16 από τις 25 έδρες του νεοεκλεγμένου Δ.Σ.
Τότε, από την πλειοψηφία των εκλεγμένων μελών της ΠΕΑΚ, μπήκε θέμα ανανέωσης...

Η ιδέα για μια νέα Βαλκανική Ένωση προήλθε από την Ουάσιγκτον και εγκρίθηκε από την Ευρώπη και την Ευρωπαϊκή Ένωση (..)



«Βαλκανική Ένωση»! ;


Φεβρουάριος 22, 2011.
Λονδίνο.
Η ενοποίηση της Κροατίας, της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης, της Σερβίας, του Μαυροβουνίου, της πΓΔΜ, του Κοσσυφοπεδίου και της Αλβανίας, είναι ο μόνος τρόπος για να σταθεροποιηθούν τα Βαλκάνια, γράφει σήμερα η βρετανική εφημερίδα «The Sun».
Η ιδέα για μια νέα Βαλκανική Ένωση προήλθε από την Ουάσιγκτον και εγκρίθηκε από την Ευρώπη και την Ευρωπαϊκή Ένωση (...)
Οι λόγοι που οδηγούν σε αυτήν την κρατική μορφή είναι τα προβλήματα τα οποία δημιουργούνται από την παγκόσμια οικονομική κρίση και η μη εισδοχή νέων μελών, λόγω πολλαπλών διαφωνιών στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η επιτυχής λειτουργία της Βαλκανικής Ένωσης, εκτιμάται ότι θα είναι η καλύτερη σύσταση για την είσοδο όλων των μελών της στην ΕΕ σε πέντε ή έξι χρόνια από σήμερα.
Η βρετανική εφημερίδα γράφει ότι η εφαρμογή της πρωτοβουλίας θα σήμαινε  ένα λειτουργικό κράτος για την Βοσνία / Ερζεγοβίνη, δίνοντας λύση στην υπόστασή της, θα υπάρχει μειωμένη πολιτική ένταση και θα καταργήσει τη δυνατότητα  κυριαρχίας της, από την Δημοκρατία της Σερβίας.
Η Σερβία θα έλυνε όλα τα προβλήματα και στις σχέσεις της με το Κοσσυφοπέδιο, το Μαυροβούνιο, αλλά και μέσα στην Σερβία, οι κάτοικοι της πΓΔΜ θα έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής και για την Αλβανία θα ανοίξουν  τεράστιες οικονομικές ευκαιρίες και αυτομάτως θα σταθεροποιείτο και το νέο κράτος του Κοσσυφοπεδίου.
Η Βαλκανική Ένωση θεωρεί αυτόδηλη την απόλυτη συνεργασία των κρατών στην οικονομία, με κοινές επιχειρήσεις, με συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας, στην καταπολέμηση του εγκλήματος, με την κατασκευή κοινών οδικών αρτηριών,  και την διακίνηση των πολιτών μόνο με το δελτίο ταυτότητας καθώς και την καθιέρωση ενός ενιαίου τελωνειακού συστήματος.
Το Συμβούλιο των Υπουργών θα είναι υπεύθυνο για την Βαλκανική Ένωση και ο πρόεδρος θα αλλάζει κάθε έξι μήνες προερχόμενος κάθε φορά από άλλο κράτος της Ένωσης, σημειώνει χαρακτηριστικά η εφημερίδα «TheSun».
--
      Τίτλος : «Балканска унија!?»
Δημοσίευση: Журнал, 22.2.2011.

Αυτό είναι η περηφάνεια και ο σωστός εγωισμός. Αυτός είναι ο Έλληνας ένστολος!!!!! Αφιερωμένο στον «μικρό», «χονδρό» Πάγκαλο που δεν θα μπορούσε ποτέ του να εκφραστεί κατ' αυτόν τον τρόπο.



Γράφει ένας Έλληνας Αξιωματικός

Είμαι ο ίδιος. Όταν πετάω στους αιθέρες του Αιγαίου, όταν βυθίζομαι στα καταγάλανα νερά του, όταν τρέμει το χώμα των συνόρων από το άρμα μου, όταν πάνω σε μια μηχανή ή σε ένα περιπολικό τριγυρίζω άγρυπνος τη νύχτα, όταν μπαίνω στη φωτιά, όταν παλεύω με το λιοπύρι και το αγιάζι στα λιμάνια. Πιλότος, Ναύτης, Στρατιώτης, Αστυνόμος, Πυροσβέστης, Λιμενικός.

 Μπήκα στις Ένοπλες Δυνάμεις σχεδόν 17 χρονών. Δεν δυσκολεύτηκα ιδιαίτερα γιατί διάβαζα σαν σκυλί για να περάσω τις Πανελλήνιες, ήμουν αθλητικός και πέρασα τα αθλητικά τεστ εύκολα, κι ήμουν συνειδητοποιημένος κι έξυπνος αρκετά για να περάσω τα ψυχολογικά τεστ στα οποία υποβλήθηκα. Μα ένα πράγμα με δυσκόλεψε τότε. Πώς να καταφέρω να πείσω τον πατέρα μου να υπογράψει για να μπω στη Σχολή ? Πώς να καταφέρω να του κρύψω ότι από τους 80 που τελικά θα μπαίναμε στη Σχολή, στατιστικά οι 11 δεν θα ζούσαν μετά από μια 15ετία !
Σήμερα είμαι σχεδόν 40.
Δεν ξέρω αν θα γυρίσω στην οικογένειά μου το μεσημέρι. Ποτέ δε ρωτάω αν θα γυρίσω πίσω απ' όπου με στέλνεις.
Με παλιά μηχανήματα, με κατεστραμμένα αυτοκίνητα, με ό,τι κι αν μου δώσεις. Με την μέση θρύψαλα από τα G, με τα χέρια γδαρμένα από τους ιμάντες του αλεξίπτωτου, με τη ματιά στη θάλασσα και το δάκρυ στη φωτογραφία της οικογένειας δίπλα απ' την εικόνα του Αη Νικόλα κάπου στ' ανοιχτά της Σομαλίας, με τις πληγές μου ανοιχτές έξω από το Τμήμα της Αγίας Παρασκευής, με τις παλάμες σάπιες απ' την αρμύρα να βγάζω απ' τα νερά τα παιδιά εκείνων που ξεβράζουν οι διακινητές στ' ακρονήσια.
 Αχ αυτά τα μάτια όταν σώζονται πως σε κοιτάζουν. Σ' απογοητεύω πολλές φορές. Το ξέρω. Αλλά κι εσύ δεν ήρθες στην κηδεία μου. Δεν μου άναψες ένα κερί. Δεν έκανες μια γιορτή για μένα στα σχολειά.
Δεν κράτησες ένα δάκρυ για μένα όταν έπεφτα απ' τα ουράνια, ούτε όταν μ' ένα ελικόπτερο πάλευα εκείνη τη Νύχτα μες' στο σκοτάδι και στην αντάρα των Ιμίων, ούτε με έκρυψες για να μη με δει ο Τούρκος από τις τηλεοράσεις σου. Δεν ήρθες στο νοσοκομείο μου δίπλα στο κρεβάτι να μου κρατήσεις λίγη συντροφιά όταν με καίγανε οι σφαίρες και οι μολότωφ που σφηνώθηκαν πάνω μου. Τώρα ούτε σε παρέλαση δε θες να με βλέπεις. Και η σημαία μου έχει σταυρό πάνω και μπορεί να σε ενοχλεί.

Και για τα παιδιά μου; Την οικογένειά μου; Δε νοιάστηκες όταν γκρεμιζόμουν, όταν πνιγόμουν, όταν με έλιωναν οι ερπύστριες, όταν καιγόμουν στη φωτιά. Ποτέ δε με ρώτησες τον καιρό της αφθονίας αν χρειάζομαι κάτι. Έδινες στους άλλους κι εγώ σε περίμενα.

Μη μιλάς μου λες. Μη ζητάς. Είσαι Στρατιώτης. Αλλά κι εγώ ήμουν πολύ μακρυά για να μ' αφουγκραστείς. Στα σύνορα, στον ουρανό, στη θάλασσα. Μέσα στη φωτιά να παλεύω με τις μάνικες και τα Καναντέρ. Καμιά φορά από κει μακρυά άκουγα να με φωνάζεις "καραβανά" και "μπάτσο" και "ταβλαδόρο".
Γελούσα και χαιρόμουν, γιατί κι εγώ αυτήν την ελευθερία υπερασπίζομαι. Να μου λες ό,τι θες κι εγώ να είμαι εκεί. Ακοίμητος και Άγνωστος.
 Τώρα με βγάζεις στα κανάλια και στα ραδιόφωνα. Μου λες βάλε πλάτη, βόηθα κι εσύ να περάσουμε τη φουρτούνα. Δώσε κι εσύ να καβατζάρουμε τη χρονιά. Μου λες ότι μ' έχεις γεμίσει επιδόματα και σπίτια και νοσοκομεία και λέσχες, όλα δικά μου. Δε λες την αλήθεια, αλλά δεν με πειράζει.
Όταν σου έχω δώσει τη ζωή μου λες να με πειράξουν τα λίγα χρήματα; Όταν έχω σκοπό να μείνω με την Ελλάδα στην αιωνιότητα λες να με απασχολεί η 25ετία;

Αλλά ξέρεις κάτι;
Μου 'χεις δώσει το μεγαλύτερο προνόμιο απ' όλα, όταν μου είπες ότι με χρειάζεσαι διαθέσιμο 24 ώρες το 24ωρο, κάθε μέρα της ζωής μου: Όταν σκοτώνομαι είναι για την Πατρίδα. Όταν τραυματίζομαι είναι για την Πατρίδα.
Δεν βγαίνω στη σύνταξη. Μπαίνω στην Εφεδρεία. Δεν πεθαίνω. Πάω να γίνω ένα με τον Ηλιάκη και το Σιαλμά. Τον Γιαλοψό, τον Καραθανάση και τον Βλαχάκο.
 Γιατί εγώ το ξέρω καλά. Ούτε γεννιέσαι ούτε γίνεσαι Έλληνας. Μόνο πεθαίνεις ως Έλληνας.

armyalert

Θαυμάστε την λεβεντιά και ευστροφία του.... Μπακογιαννάκη.....


Ο "διάλογος" Μαρκογιαννάκη- Πιπιλή στην βουλή

 Φωτεινή Πιπιλή: O Μητσοτάκης ως άξιο τέκνο της Κρήτης αλλά και η Ντόρα όταν έκαναν περιοδείες γίνονταν δεκτοί με μπαλωθιές.


Xρήστος Μαρκογιαννάκης: Και ο Γ. Παπανδρέου αλλά και ο Αντ. Σαμαράς –και μάλιστα ο τελευταίος έδειξε να το χαίρεται κιόλας…

  Πιπιλή : Είσαι ορντινάντσα εσχάτως και προσφάτως.

Μαρκογ: Δεν είμαι ορντινάντσα κανενός! Άντε πήγαινε να κάνεις επίδειξη χορού να σε μάθει ο κόσμος…

Πιπιλή: Κάτι τέτοιους σαν και σένα, γυναίκες σαν και μένα τους στέλνουν να τους πλένουν τα πιάτα διότι είναι εργαζόμενες και δεν προλαβαίνουν.

Να δω τον Ιερώνυμο μπροστάρη και θα του ζητήσω γονατιστός συγνώμη για όσα κατά καιρούς του έψαλα.


Εγκύκλιος προς τον λαό για το 1821

Ένα ιδιότυπο μπρα-ντε-φερ Εκκλησίας-κυβέρνησης με αφορμή την «κάρτα του Πολίτη» κατά πολλούς είναι σε εξέλιξη τον τελευταίο καιρό. Η αρχικά ανεκτική στάση των εκκλησιαστικών ταγών δεν εκτιμήθηκε από τους ιθύνοντες, οι οποίοι- μάλλον- την «εισέπραξαν» ως αδυναμία με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάσουν τις προκλήσεις μέσω του έμμεσου «στραγγαλισμού» των απλών ιερέων. Πλέον, οι περισσότεροι Αρχιερείς, με μπροστάρη τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, σήκωσαν το…γάντι της πρόκλησης και προετοιμάζουν προσεκτικά τα…χαρακώματα του αγώνα μέσω ενός μηνύματος προς το λαό. 

Η αντι-κληρική διάταξη του «ένας προς πέντε» στο σχετικό με τις προσλήψεις στο δημόσιο νομοσχέδιο-σύμφωνα με τους καλά γνωρίζοντες-εντάσσεται στον άγνωστο πόλεμο των σκοτεινών δυνάμεων της παγκοσμιοποίησης, τις οποίες «εξυπηρετεί» η «πράσινη» διακυβέρνηση, εναντίον της Εκκλησίας σε πρώτη φάση και στην ουσία κατά...

Το μανιφέστο μιας Ελληνίδας:ΣοσιαλΗστές, δεξιοί του κώλ...., αναρχι(..)κοί και κουμούνια! Αυτό είναι το μανιφέστο μου και με αυτό θα πορευτώ στη ζωή! Ή ταν ή επί τας!


23.02.11
Η αγωνία μιας ελληνίδας
Αφιερώνεται στους παράγοντες του SKY
από τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιο

ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ  ΣΑΣ ΟΜΙΛΕΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΑ ΛΟΓΙΑ
"Και επειδή τουλάχιστον σε μένα έχει μείνει μια στάλα ελληνική υπερηφάνεια,
αυτό δεν το σηκώνω".

Subject: Επιστολή μιας Ελληνίδας
Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2010

Επιστολή μιας Ελληνίδας σε όλους τους προδότες της χώρας.!

Είμαστε δέσμιοι ενός πολιτεύματος που μόνο κατ’ ευφημισμό ονομάζουμε δημοκρατία. Φοράμε οικειοθελώς τις αλυσίδες μας, ξεπουλάμε την ψήφο μας, παραμερίζουμε τα ιδανικά μας και γελάμε σαν ηλίθιοι σκεπτόμενοι πως όλα αυτά αξίζουν για μια θεσούλα στο Δημόσιο. Και μπορεί να επαναπαυόμαστε βασιζόμενοι στο ένδοξο παρελθόν μας, όμως τα κόκαλα των προγόνων μας θα τρίζουν βλέποντας την κατάντια μας. Αυτοί έδωσαν αγώνες για μια ελευθερία που εμείς δεν εκτιμησαμε ποτέ.

Πόσους Εφιάλτες μπορεί να αντέξει αυτή η χώρα; Τα έθνη που ξεχνούν την ιστορία τους είναι καταδικασμένα. Και φαίνεται πως οι Έλληνες ή ξεχνούν ή επιλέγουν να μην θυμούνται. Μήπως από την κληρονομιά των προγόνων μας κρατήσαμε μόνο την λατρεία της Μοίρας και απαρνηθήκαμε κάθετι ελληνικό; Ό,τι μας κράτησε ενωμένους 400 χρόνια κάτω από τον τουρκικό ζυγό (ιστορία, γλώσσα, θρησκεία, αξίες) το σβήσαμε μέσα σε λίγες δεκαετίες. Κάποτε μας θαύμαζαν και μας φθονούσαν που ήμασταν Έλληνες, τώρα μας οικτίρουν. Και επειδή τουλάχιστον σε μένα έχει μείνει μια στάλα ελληνική υπερηφάνεια, αυτό δεν το σηκώνω.

Θέμα έκθεσης: Ωχαδερφισμός. Έπρεπε να μάθω πως ο Έλληνας νοιάζεται μόνο για την βολή του, που μέχρι και όρο έχουμε εφεύρει για αυτό! Αυτό με δίδαξαν, εμένα κι όλα τα ελληνόπουλα των πανελλαδικών. Διότι η «έκφραση ιδεών» ήταν τελικά μέθοδος να υιοθετούμε κι όχι να εκφράζουμε άποψη. Έτσι ώστε να μας πείσουν πως ουδεμία σχέση έχουμε με το «παν μέτρον άριστον» ή το «γνώθι σ΄αυτόν». Τους ναούς πρέπει τελικά να τους έχτισαν άλλοι Έλληνες, η κοιτίδα του πολιτισμού έχει γίνει αποχωρητήριο. Και επειδή η «εφιαλτοκρατία» ζει και βασιλεύει, τα παιδιά μαθαίνουν πως «στη Σμύρνη υπήρξε συνωστισμός»! Διότι δεν αρκεί να ντρέπεσαι που είσαι Έλληνας, πρέπει επίσης να ξεχάσεις την έχθρα που χωρίζει τους δυο λαούς. Ευτυχώς φροντίζουν οι Τούρκοι να μας το θυμίζουν όταν εκτελούν έναν Σολωμό ή κάνουν «Ίμια» κάθε ελληνικό νησάκι. Και τι κάνουν οι Εφιάλτες σ’αυτές τις περιπτώσεις; Ευχαριστούν τους Αμερικανούς που απέτρεψαν την πολεμική σύρραξη λέγοντας μας «καθίστε στ’ αυγά σας» ή κάνουν κουμπαριές.

Κι αν πεις και τίποτα σε λένε ΑΚΡΑΙΟ. Διότι στην Ελλάδα το να είσαι εθνικιστής είναι κακό. Και που να μιλήσω δηλαδή για την Μεγάλη Ιδέα! Αριστεροί, εβραίοι κι άλλοι «φιλελεύθεροι» ζητούν την κατάργηση των παρελάσεων διότι εγείρουν εθνικιστικά αισθήματα. Ποιόν εθνικισμό, που οι μαθητές νομίζουν πως παρελαύνουν για το «όχι που είπε ο Κολοκοτρώνης στους Τούρκους» και πως ο Ν. Ζέρβας ήταν Γάλλος! Ποιός ξέρει, ίσως νομίζουν πως κι ο Αριστοτέλης ήταν Σλάβος. Ελληνική παιδεία σου λέει μετά! Αλλά αυτά επιβάλει το «σύστημα», η «νέα τάξη πραγμάτων». Ξέχνα την ιστορία, γλώσσα, θρησκεία, γίνε γρανάζι κι εσύ, ξεπατίκωσε νοοτροπίες που σου πλασάρουν στην τηλεόραση και αρκέσου στην ευτέλεια ενός μεταγλωττισμένου αμερικανικού ονείρου. Ή θα γίνεις μέρος ενός πολυπολιτισμικού αμαλγάματος χωρίς εθνική συνείδηση ή θα γίνεις ένας γραφικός. Πώς αλλιώς θα δεχόσουν την μετονομασία οδού της Θεσσαλονίκης σε οδό «Κεμάλ Ατατούρκ»; Πως αλλιώς θα διαδήλωνες για το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού των Σκοπιανών, τις χαμένες περιουσίες των Τσάμηδων, την κακομεταχείριση του μετανάστη ο οποίος αφού πήρε την δουλειά ενός Έλληνα «αναγκάστηκε» να κλέψει ή να σκοτώσει αντιδρώντας στο «ρατσισμό και την ξενοφοβία» μας; Πώς θα καλωσορίσεις όλους αυτούς τους Δούρειους Ίππους; Έτσι! Και σιγά σιγά τα σύνορα θα φτάσουν στην Παλιά Ελλάδα.

Αφού λοιπόν σε δίδαξαν να ντρέπεσαι που είσαι Έλληνας και όχι Ευρωπαίος, ευνούχισαν τον στρατό, αχρήστεψαν την παιδεία, κατακρεούργησαν την γλώσσα, διέβαλλαν την ιστορία, υποβάθμισαν την σπουδαιότητα του θεσμού της οικογένειας, αμαύρωσαν την θρησκεία, τι σου μένει να κρατηθείς; Μόνο που ξέχασαν πως την ελληνική ψυχή δεν μπορούν να την ξεριζώσουν! Μια σπίθα αρκεί και θα πάρουμε τα όπλα. Και μπορεί να είμαστε μικρός λαός αλλά αξίζει να γίνουμε μικρότερος! Πρέπει να πάρουμε μερικά κεφάλια! Και δεν τους ονομάζω εθνικούς προδότες διότι για μένα δεν είναι καν Έλληνες!

Όχι ρε! Αμερικανάκι δεν θα γίνω ποτέ!

Δεν ξεχνώ Κύπρο, Σμύρνη, Πόλη, Πόντο, Μακεδονία, Ήπειρο!

ΣοσιαλΗστές, δεξιοί του κώλ...., αναρχι(..κοί και κουμούνια!
Αυτό είναι το μανιφέστο μου και με αυτό θα πορευτώ στη ζωή! Ή ταν ή επί τας!

thermopilai

Πηγή: giannotis.blogspot.com, Ανάρτηση της 13.11.2010

*********

_____Αφιερώνω τα παραπάνω στους μικρόψυχους Έλληνες, που στρεβλώνουν την ιστορία μας και την εθνική εποποιΐα του 1821. Ντροπή στο Κανάλι του ΣΚΑΪ για το εθνικό έγκλημα που επιχειρούν. Ντροπή και σ΄αυτούς, όποιοι και αν είναι, όπου κι αν ανήκουν, οι οποίοι θέλουν να εμφανίσουν τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη σαν ΟΜΟΦΥΛΌΦΙΛΟ! Όχι, ωρέ μάγκες, οι "ανώμαλοι" δεν έχουν τα φόντα για να γίνουν ΉΡΩΕΣ! Αποτελούν έκτρωμα της φύσεως!

_____Εφιάλτες δυστυχώς πάντοτε υπήρχαν στην Ελλάδα! Να είναι καταραμένοι από το Θεό όσοι βλάπτουν την αγαπημένη μας Ελλάδα. Όσοι επιχειρούν να μετατρέψουν την Ελλάδα, από Χώρα της Ορθοδοξίας και του Πολιτισμού, σε Χώρα των απίστων και των ανωμάλων! Το "κουσούρι" δεν πρόκειται να νομιμοποιηθή! Θα είναι πάντοτε καταδικασμένο από το Θεό και από όλους τους ορθώς φρονούντες Έλληνες!  Η Ελλάδα μας δεν πρόκειται να γίνει Σόδομα και Γόμορρα!  Η Ελληνίδα, που έγραψε την παραπάνω επιστολή, το αποδεικνύει περίτρανα!


+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Αίγιον, 21 Φεβρουαρίου 2011

zoiforos.gr


Συντελείται εθνική προδοσία!!!!

Ο ρόλος της ΕΛΣΤΑΤ στην αύξηση του χρέουςΧρέος θανάτου 340 δις ευρώ και η επιμήκυνση στις Καλένδες
Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Η χθεσινή δημοσιοποίηση των στοιχείων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, σύμφωνα με τα οποία το δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά 41,8 δις ευρώ το 2010, φθάνοντας τα 340, 28 δις ευρώ αποτελεί την περίτρανη απόδειξη ότι στη χώρα έχει συντελεστεί εθνική προδοσία.

Μια εθνική προδοσία με παρακλάδια και περισσότερους του ενός υπευθύνους. Μια εθνική προδοσία που αποδεικνύει το άθλιο παιχνίδι που παίχτηκε στη χώρα όχι μόνο με τις απίθανες σπατάλες, τους συνεχείς δανεισμούς, τα ληστρικά επιτόκια, τις λογιστικές αλχημείες, αλλά και με μια σειρά μεθοδεύσεις που εκ των υστέρων αποδεικνύεται ότι αποσκοπούσαν στην υποδούλωση της χώρας.

Όπως έγινε γνωστό, το χρέος δεν διογκώθηκε μόνο λόγων των ελλειμμάτων του προϋπολογισμού, καθώς αυτά καταλαμβάνουν ένα μέρος μόνο του χρέους (τα 23 δις ευρώ).  Τα υπόλοιπα οφείλονται στην ανάληψη χρεών του ευρύτερου δημόσιου τομέα για τα οποία εκδόθηκαν ομόλογα και στο γεγονός ότι κατέπεσαν και άλλες εγγυήσεις για δάνεια των ΔΕΚΟ σε συνδυασμό με την αύξηση των ελλειμμάτων τους.

Επιπλέον, τα μικρής διάρκειας δάνεια του μηχανισμού στήριξης έχουν ως αποτέλεσμα τα εξαιρετικά υψηλά χρεολύσια, καθώς το ποσό των 40,5 δις ευρώ είναι ληξιπρόθεσμο εντός του 2011, ενώ τα ομόλογα που λήγουν μετά το 2016 φθάνουν τα 154,9 δις ευρώ και τα χρεολύσια των ομολόγων των επομένων ετών θα αυξηθούν κι’ άλλο ΛΟΓΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ!

Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία που...

Όχι πως δεν έχουμε θέματα με την Λιβύη. Αλλά δεν μάθαμε ποτέ αν προχώρησε κάτι που να ξεπερνά τη γνωστή «διπλωματία χαμηλής πολιτικής», που ακολουθείται και με την Τουρκία.

Τι θα γίνει με τον Καντάφι; Θα αντιδράσει κανείς βορείως της Γαύδου;
23/02/2011

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Στη Λιβύη γίνεται αιματοχυσία ή κάνω λάθος; Ο συνταγματάρχης Καντάφι είναι δικτάτορας ή κάνω λάθος; Η χώρα του συγκαταλέγεται μεταξύ αυτών που συστηματικά παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα ή κάνω λάθος;  Υπάρχει ένα θέμα με την Γαύδο, που η Λιβύη την συμπεριλαμβάνει στη δική της θαλάσσια ζώνη οικονομικής εκμετάλλευσης  ή κάνω λάθος;

Αν κάνω λάθος, ας βγει κάποιος και να μου το πει. Αν δεν κάνω λάθος, όμως, πρέπει κάποιος να μας εξηγήσει γιατί ο πρωθυπουργός, με την ιδιότητά του τακτικού συνομιλητή του Καντάφι δεν έχει μέχρι στιγμής καθόλου ασχοληθεί με το θέμα.

Και μην υποστηρίξει κανείς πως είχε να προετοιμάσει τα κρίσιμα ταξίδια του στην Ευρώπη, κυρίως στο Βερολίνο, και δεν έμεινε χρόνος για ενασχόληση με τον «σατράπη» της Β. Αφρικής.

Διότι σ’ αυτήν την περίπτωση, πρέπει ο κ. Παπανδρέου να μας εξηγήσει για ποιο λόγο μόλις ξεσπά μια εξέγερση συστηματικά δεν παίρνει θέση και διαγράφει από την Σοσιαλιστική Διεθνή έναν- έναν τους δικτάτορες – μέλη της μετά την πτώση τους.

Χρειαζόμαστε επίσης μια εξήγηση για ποιον λόγο ο πρωθυπουργός έχασε τον χρόνο του σε τηλεφωνήματα και σούρτα-φέρτα στη Λιβύη, ενώ σίγουρα είχε σοβαρότερα θέματα για να ασχοληθεί.

Δεν αναφέρομαι μόνο στο ταξίδι του τον περασμένο Νοέμβριο στη Λιβύη, όπου οι καιροσκόποι ηγέτες της ΕΕ, που στις φλέβες τους ρέει πετρέλαιο και όχι αίμα (αυτό ρέει στην Τρίπολη και στην Βεγγάζη), είχαν την φαεινή ιδέα να δώσουν άφεση αμαρτιών στον δικτάτορα και να οργανώσουν εκεί την Σύνοδο ΕΕ – Αφρικής.

(Είναι γνωστό ότι οι άνθρωποι είναι βουτηγμένοι στο πετρέλαιο. Γνωστή και η υπόθεση της απελευθέρωσης, το 2009, του βομβιστή του Λόκερμπι, υπεύθυνου για τον θάνατο 270 επιβατών της ΠΑΝ ΑΜ που έπεσε στη Σκωτία το...

Για να θυμούνται οι παλαιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι...


Όταν ο Υφυπουργός κάρφωνε τον ΥΠΕΞ Γιωργάκη

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgsaDVvnLCdXnsNrZWORL1igJCz9PzFA7HZYmi4pjVse0EI5aWFp3jOs5oci18ERvWRMqy_8gIXOKIhCU0Kk6WvjZCpT1k7gCdekjMeQ4iXAYyzK4yedfGjr1lhDveEQPA2tB1291XPxz4/s400/%CE%A0%CE%91%CE%A0%CE%91%CE%9D%CE%94%CE%A1%CE%95%CE%9F%CE%A5+%CE%A7%CE%9F%CE%A1%CE%95%CE%A5%CE%95%CE%99++%CE%A7%CE%91%CE%A7%CE%91%CE%A7%CE%91.jpg για προσωπικό μηχανισμό
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 23/01/2002

Η κυβέρνηση επιμένει ότι οι λόγοι παραίτησης του υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Ζαφειρόπουλου περιορίζονται σε διαφωνίες στην οργάνωση και λειτουργία του τομέα διεθνών οικονομικών σχέσεων. Ωστόσο, δεν διαψεύδει ότι ο πρώην υφυπουργός με υπομνήματά του στον πρωθυπουργό είχε εκφράσει την πλήρη διαφωνία του με την πολιτική του Γ. Παπανδρέου και ειδικότερα στον τομέα των μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Σημίτης υπέρ Γιώργου

Από την πλευρά του, όμως, ο πρωθυπουργός, με δήλωσή του από τη Σόφια, δεν άφησε καμία αμφιβολία για την πλήρη διαφωνία του με τις απόψεις του κ. Ζαφειρόπουλου.

Δήλωσε, συγκεκριμένα, ότι ο κ. Ζαφειρόπουλος εργάστηκε ενεργά, αλλά «τις απόψεις του δεν συμμεριζόταν ούτε το υπουργείο Εξωτερικών ούτε εγώ. Το ερώτημα που ετίθετο ήταν αν θα είχαμε ένα ευέλικτο σχέδιο ανασυγκρότησης, το οποίο μπορεί να προσφέρει διαδικασίες για ανασυγκρότηση χωρίς πολλά εμπόδια, ή ένα γραφειοκρατικό και πολύ λεπτομερειακό σχέδιο, το οποίο προφανώς θα δημιουργούσε γραφειοκρατικά εμπόδια. Η επιλογή του υπουργείου Εξωτερικών και η δική μου ήταν ένα ευέλικτο σχέδιο και αυτό υιοθετήσαμε», είπε ο κ. Σημίτης.

Στην ίδια γραμμή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος δέχτηκε πολλαπλές ερωτήσεις, απέφυγε να δώσει ιδιαίτερη πολιτική διάσταση στην παραίτηση και περιόρισε τη διαφωνία στα θέματα του νομοσχεδίου για την ανασυγκρότηση των Βαλκανίων.


Αφησε, όμως, να εννοηθεί χωρίς να σχολιάσει ότι ο πρώην υφυπουργός είχε αποστείλει αρκετά υπομνήματα στον πρωθυπουργό, χωρίς να αποδεχτεί το περιεχόμενό τους. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο κ. Ζαφειρόπουλος επέμενε ότι ο Γ. Παπανδρέου,μέσω των κονδυλίων για τις μη κυβερνητικές οργανώσεις δημιουργούσε τον προσωπικό κομματικό μηχανισμό του για τη διεκδίκηση της ηγεσίας.

Ο ίδιος ο κ. Ζαφειρόπουλος δεν θέλησε χθες να επανέλθει δημοσίως στο θέμα και έμεινε στην προχθεσινή γραπτή δήλωσή του.

Ο υπουργός Αμυνας και πρώην υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου αναφέρθηκε στον κ. Ζαφειρόπουλο λέγοντας ότι ήταν ένας «εκλεκτός συνεργάτης του στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας».

Και ΣΥΝ κατά Γιώργου

Σχέδια εξυπηρέτησης οικονομικών συμφερόντων, αδιαφανής χρηματοδότηση μη κυβερνητικών οργανώσεων και προσωπικές στοχεύσεις κρύβονται πίσω από την παραίτηση Ζαφειρόπουλου, υποστηρίζει ο Συνασπισμός φωτογραφίζοντας για όλα αυτά τον υπουργό Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου.

Ειδικότερα, ο Νίκος Χουντής, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος και υπεύθυνος εξωτερικής πολιτικής, επισημαίνει ότι η παραίτηση του υφυπουργού, καθώς και τα δημοσιεύματα που τη συνοδεύουν, δείχνουν πως πίσω από τους μεγαλόστομους κυβερνητικούς ισχυρισμούς για πρωταγωνιστικό ρόλο στα Βαλκάνια κρύβονται πρωτίστως σχέδια εξυπηρέτησης μικρών και μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.

Κάνει επίσης λόγο για «γκρίζα εικόνα στους μηχανισμούς διαμόρφωσης της εξωτερικής πολιτικής της χώρας», την οποία συμπληρώνουν καταγγελίες για «αδιαφανή κριτήρια στη χρηματοδότηση των μη κυβερνητικών οργανώσεων, για προσωπικές στοχεύσεις και για ασύμβατους κυβερνητικούς ρόλους και γραφειοκρατικούς διαγκωνισμούς». Καλεί ως εκ τούτου τον πρωθυπουργό να αναλάβει τις ευθύνες του, γιατί και ο ισχυρισμός του περί αποτελεσματικής εξωτερικής πολιτικής αποδεικνύεται μετέωρος.


δεξί εξτρέμ

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων στη Νέα Ζηλανδία


http://img.protothema.gr/7240513969BACC1C543ED7B62598ADEA.jpgΣτους 75 έχει φθάσει ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωη τους από τον φονικό σεισμό των 6,3 Ρίχτερ, που "χτύπησε" χτες την πόλη Κραϊστσέρτς της Νέας Ζηλανδίας. Οι αρχές έθεσαν την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται ώρα με την ώρα.


Υπολογίζεται περίπου εκατό άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι στα συντρίμμια κτιρίων, ενώ μία ημέρα μετά από το σεισμό συνεχίζεται να αγνοείται η τύχη περισσοτέρων από ΄κατοίκους της πόλης Κραϊστσέρτς

Τα συνεργεία διάσωσης στην προσπάθειά τους να απεγκλωβίσουν έγκαιρα μερικούς από τους ανθρώπους που παραμένουν παγιδευμένοι στα ερείπια αναγκάζονται να προβούν σε ακρωτηριασμούς μελών.

Όπως δήλωσε ο αστυνομικός διοικητής της περιοχής οι ομάδες διάσωσης προσπαθούν να ανακαλύψουν επιζώντες καθοδηγούμενες από ήχους, κλάματα ή θορύβους από μετακίνηση σωμάτων, μέσα από τα ερείπια.

protothema.gr

Η Ελληνική Ιστορία δεν ανακαλείται! Η Βόρειος Ήπειρος είναι Ελληνική!!!!


Η Ελληνική Ιστορία δεν ανακαλείται!


Ο λόγος για τον Θεόδωρο Οικονόμου, Έλληνα Πρόξενο στην Κορυτσά, ο οποίος, μίλησε στους Βορειοηπειρώτες από καρδιάς, πέρα και πάνω από την ξύλινη γλώσσα των διπλωματικών στερεοτύπων, που μίλησε για τάφους και για κόκκαλα προγόνων, για το αίμα το Ελληνικό που κυλάει στις φλέβες τους, για την ευλογημένη γη, που κλείνει τόση Ελλάδα στα σπλάχνα της και που λέγεται Βόρειος ΄Ηπειρος, που κάλεσε τους αδελφούς μας να υπερασπίσουν αυτή την ατίμητη κληρονομιά στην επικείμενη Απογραφή. 
«Λαθεμένα» λόγια σε «λάθος» χρόνο! Στην εποχή των εκποιήσεων και της περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας, πώς είναι δυνατόν επίσημα χείλη να διατυπώνουν λόγο για Ελληνική Ιστορία και εθνική αξιοπρέπεια; Γι’ αυτό, η «Κεντρική» Υπηρεσία, που πάντοτε «φρονίμως ποιεί», ανεκάλεσε τη διαπίστευσή του. Άμεσα! Προς γνώση και «συμμόρφωση» των επιγενομένων!
 Όμως, οι αρμόδιοι του Υπουργείου Εξωτερικών, μέσα στον ασφυκτικό κλοιό του «πολιτικώς ορθού» όπου εντάσσεται η προσωρινότητά τους, λησμονούν ότι η Ελληνική Ιστορία δεν ανακαλείται!
Οι Κορυτσαίοι, οι Δροπολίτες, οι Χειμαραίοι είναι Έλληνες.
Οι Βλάχοι είναι Έλληνες και απογράφονται ως Έλληνες.
Η Βόρειος Ήπειρος είναι Ελληνική. 

ΣΦΕΒΑ

Δώστε μας την Αγιά Σοφιά και μετά διεκδικήστε.....


Posted: 22 Feb 2011 03:02 AM PST
Εφ. Μιλλέτ (Ελληνικής Θράκης) 10-2-2011

«Η Τουρκία είναι ιδανικός εχθρός»
Η εφημερίδα Ελευθεροτυπία, εξαιτίας των αυξανόμενων προσπαθειών για την βελτίωση της τούρκο – ελληνικής προσέγγισης έκανε άσχημο και ακατάλληλο χιούμορ σχετικά με την Τουρκία και τους Τούρκους. Η εφημερίδα χαρακτήρισε την Τουρκία «ιδανικό εχθρό».

Ενώ η Τουρκία έδωσε άδεια για την πραγματοποίηση της λειτουργίας στην Παναγία Σουμελά, το Υπ. Πολιτισμού και Τουρισμού δεν επέτρεψε την πραγματοποίηση της προσευχής της Παρασκευής!
Το Υπ. Πολιτισμού και Τουρισμού απέρριψε την αίτηση του Συλλόγου Θρησκευτικών Λειτουργών των Τζαμιών Δυτικής Θράκης για την πραγματοποίηση της προσευχής της Παρασκευής στο τέμενος Ζιντζίρλι, το οποίο βρίσκεται στις Σέρρες, την τρίτη μέρα του Μπαϊραμιού.
… Ο δικηγόρος του Συλλόγου Θρησκευτικών Λειτουργών των Τζαμιών Δυτικής Θράκης, Ιλχάν Αχμέτ, στις δηλώσεις που έκανε σχετικά με το θέμα ανέφερε ότι ‘δεν βρίσκει ικανοποιητικούς τους λόγους που προβάλλονται στην απάντηση του Υπ. Πολιτισμού’. Είπε ότι αντιμετώπισαν με θλίψη την απόφαση.
… Μετά την αρνητική απάντηση ο Σύλλογος Θρησκευτικών Λειτουργών των Τζαμιών Δυτικής Θράκης έκανε γραπτή αίτηση για το τζαμί που βρίσκεται στα Τρίκαλα. Στην απάντηση που δόθηκε από το Υπουργείο αναφερόταν ότι ο δήμος Τρικάλων είναι αρμόδιος για το συγκεκριμένο τζαμί και το δημοτικό συμβούλιο θα πρέπει να αποφασίσει για το θέμα. Παρόλο που αναφερόταν πως η προσευχή της Παρασκευής και οι όποιες δραστηριότητες πρέπει να γίνουν μέσα στο τζαμί, όχι έξω, δυστυχώς δεν βγήκε σχετική άδεια ούτε για αυτό.
Τότε ο σύλλογος σκέφτηκε το τζαμί Ασλάν Πασά των Ιωαννίνων. Ακολουθήθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες αλλά με τον ισχυρισμό ότι το τζαμί είναι Μουσείο και δε μπορεί να κλείσει για τους επισκέπτες δεν πάρθηκε η επιθυμητή θετική απάντηση ούτε εδώ.
… Δυστυχώς, η χώρα μας Ελλάδα δεν δίνει καν άδεια για την πραγματοποίηση της προσευχής της Παρασκευής στα τζαμιά που έχουν απομείνει από τους Οθωμανούς.

Σχόλιο : Αυτό που δεν λέει βέβαια το δημοσίευμα είναι ότι οι προσευχές που θα γινόταν στο τζαμί θα ήταν και ένα όχημα νομιμοποίησης των ψευτομουφτήδων. Διότι αυτοί θα ήταν επικεφαλής στα λεωφορεία. Αλλά αυτή την ¨λεπτομέρεια¨  ξέχασε να την αναφέρει ο αρθρογράφος….


toyrkikanea.gr

Το «Σύστημα ΠΑΣΟΚ» λειτουργεί όπως το προγραμμάτισε ο Ανδρέας....



ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΣΟΚ: ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΡΑΤΗΘΟΥΜΕ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!


Διπλωμάτης -
 
Εξαιρετικά αφελείς είναι όσοι πιστεύουν ότι το ''σύστημα ΠΑΣΟΚ'' θα παραιτηθεί οικειοθελώς των προνομίων του, την ώρα που ο ελληνικός λαός πένεται. 
Εν πλήρει αντιθέσει προς την ΝΔ, η οποία αλληλοσπαράσσετο δημιουργήσασα ''παράδοση'', οι του ΠΑΣΟΚ έχουν αποδείξει διαχρονικώς πως για να παραμείνουν εις την εξουσία, παραμένουν αδιστάκτως προσκολημμένοι μεταξύ τους. Ενώπιον της θεάς εξουσίας, οι ΠΑΣΟΚοι έδειξαν στο παρελθόν αξιοθαύμαστη συνοχή, συνοχή που προεκλογικώς ανήρχετο εις τα ύψη. Συνοχή που επέτρεψε στο σοσια-ληστρικό αυτό κόμμα να κατευθύνει τις τύχες των ατυχών Ελλήνων επί 30 και πλέον έτη. Τι απεργάζονται τώρα οι πράσινοι ινστρούκτορες, αφού θέμα χρόνου είναι ΝΔ και Σαμαράς να τους προσπεράσουν; Μα, απλώς τα πάντα!


Είπαμε: Απεδείχθησαν ικανοί όσο και αδίστακτοι εραστές της εξουσίας, προς ίδιον βεβαίως όφελος. Διότι επί Ανδρέα και ζιβάγκο, δεν τους ήξερε ούτε ο θυρωρός τους. Τα δε τηλέφωνα των οικιών τους (όσοι είχαν), άρχιζαν τότε από 57 και 55, τώρα αρχίζουν από 80. 
Πρότυπο των homo pasocus δεν ήταν ο Καράγιωργας και ο Χαραλαμπίδης, αλλά ο Άκης και ο Τσουκάτος. Έτσι δρουν και σκέφτονται. Έως και σήμερα.
Ιδού, αντιληπτά σε όσους διαθέτουν κοινόν νου, τα σχέδιά τους, προς παραμονή στην εξουσία:

1. Ο ΞΑΦΝΙΚΟΣ ''ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ'': Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, έδωσε στο Ερζερούμ το σύνθημα της δημαγωγικής επίθεσης, παρουσιαζόμενος από τα ελεγχόμενα και δουλοπρεπή ΜΜΕ περίπου...

Και Οι Τούρκοι πιστεύουν σε μια προφητεία πού προβλέπει πώς ή Κων/πολη θα ξαναπέσει κάποτε στα χέρια των παλαιών κυρίων της



ΤΟ 1793 ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ στο Λονδίνο ένα εικονογραφημένο χρονικό περιηγήσεων στην Ελλάδα πού πραγματοποιήθηκαν από τον Μάιο του 1788 ως τον Φεβρουάριο του 1789. Συγγραφέας του αξιόλογου αυτοί οδοιπορικού φέρεται ένας ανώνυμος «Ιταλός τζέντλεμαν» . Στον τίτλο, ωστόσο, προβάλλεται ό Άγγλος ζωγράφος και αρχιτέκτονας JAMES STUART, γνωστός από τις εργασίες (μαζί με τον συνάδελφο του REVETT) αποτυπώσεων αρχαίων αθηναϊκών μνημείων.
Δημιουργείται έτσι το ερώτημα: ποιος ήταν ό πραγματικός συγγραφέας του χρονικού; Μήπως ό JAMES STUART Αλλά ό Άγγλος καλλιτέχνης και αρχαιολόγος είχε πεθάνει στις αρχές του 1788, πριν ακόμα πραγματοποιηθεί το επίμαχο ταξίδι στην Ελλάδα.
Ό Άγγλος αρχαιολόγος JAMES MORTON PATON υποστηρίζει ότι ό ανώνυμος συγγραφέας είναι ό Ιταλός ALESSANDRO BISANI .
Στο βιβλίο υπάρχουν μόνο πέντε χαλκογραφίες του STUART από την Αθήνα κι’ οπωσδήποτε αυτές οι εικόνες δεν ήταν αρκετές να του εξασφαλίσουν την πατρότητα του έργου. Φαίνεται ότι ή προβολή του ονόματος του JAMES STUART έγινε από τον εκδότη αποκλειστικά για κυκλοφοριακούς λόγους. Ή αιτία πού υπαγόρευσε την αποσιώπηση του ονόματος του ALESSANDRO BISANI παραμένει άγνωστη.
Γεγονός πάντως είναι ότι ό Ιταλός περιηγητής, ευσυνείδητος, απροκατάληπτος, κάτι ολότελα ασυνήθιστο για καθολικό, ενημερωμένος και προικισμένος με ερευνητικό πνεύμα, έδωσε ένα λαμπρό ταξιδιωτικό κείμενο. Μερικές παρατηρήσεις του μάλιστα πάνω σε καίρια προβλήματα του τότε Ελληνισμού είναι πολυσήμαντες.
Ή περιήγηση στον ελληνικό χώρο άρχιζε ι από την Κίμωλο, πολυσύχναστη σκάλα στις Κυκλάδες σ’ ολόκληρο τον ΙΗ’ αιώνα, όπου ό ανώνυμος περιηγητής και οι συνταξιδιώτες του έφθασαν τέλη Μαΐου 1788.
Όλοι οι κάτοικοι του νησιού έσπευσαν στην κατοικία του προεστού...

Κατά τον τρόπο στήριξης του σχεδίου Ανάν στην Κύπρο.....


Νέες «πολύχρωμες» επαναστάσεις με απροκάλυπτες χορηγίες


Η κυβέρνηση της Πολωνίας διοργάνωσε στην πρωτεύουσα της χώρας Βαρσοβία, συνέδριο «δωρητών» για τη στήριξη της αντιπολίτευσης στη Λευκορωσία...

Χρησιμοποιώντας όρους μεταλλίων, η Πολωνία ήταν ο χάλκινος χορηγός με 14 εκατομμύρια διπλασιασμένα σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι ΗΠΑ αργυρός με 16 εκατομμύρια, έναντι 14 πέρυσι. Χρυσή χορηγός ήταν η Ευρωπαϊκή Ένωση, που δια στόματος του Επιτρόπου Διεύρυνσης, Στέφαν Φούλε, ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει τη βοήθεια από τα 16 εκατομμύρια δολάρια στα 22 εκατ. 
Αποδέκτες αυτών των κονδυλίων, και κατ’ επέκταση πρακτικοί στόχοι της εξωτερικής πολιτικής των τριών πλευρών, θα είναι η στήριξη των οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τα αντικυβερνητικά ΜΜΕ και διάφοροι εκπαιδευτικοί οργανισμοί. 
Από την πλευρά της η Ευρωπαϊκή Ένωση το έθεσε πιο σφαιρικά, μέσω των δηλώσεων του Επιτρόπου Στέφαν Φούλε, που ανέφερε ότι τα λεφτά θα δοθούν στην κοινωνία των πολιτών.
Η Πολωνία από τη δική της πλευρά είναι η κύρια διοργανώτρια τέτοιων εκδηλώσεων και στήριξης της αντιπολίτευσης στην όμορη χώρα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι ο ραδιοφωνικός σταθμός «Ευρωπαϊκό Ραδιόφωνο για τη Λευκορωσία» έχει έδρα και εκπέμπει ειδήσεις από τη Βαρσοβία. Κινήσεις που θυμίζουν την ίδρυση του «Ράδιο Ελεύθερη Ευρώπη» από το Αμερικανικό Κογκρέσο το 1949 το οποίο είχε έδρα το Μόναχο της Γερμανίας, μέχρι το 1995 οπότε και μετακόμισε στην Πράγα της Τσεχίας, με το πρόγραμμά του πλέον να εκπέμπεται σε 21 χώρες συμπεριλαμβανομένου του Αφγανιστάν, του Ιράκ, του Ιράν, της Ρωσίας κτλ.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας, Ράντοσλαβ Σικόρσκι, ήταν επιθετικός στις δηλώσεις του κατά του Αλεξάντρ Λουκασένκο, λέγοντας ότι οι πολιτικές του μέθοδοι δεν είναι αποδεκτές στη σύγχρονη Ευρώπη και ότι αργά ή γρήγορα θα αναγκαστεί να φυγαδευτεί από τη χώρα και να βρει καταφύγιο σε άλλη με χαμηλότερα επίπεδα πολιτικών «προδιαγραφών» απ’ ότι ο ίδιος. Μήνυμα με αρκετούς αποδέκτες, πιθανόν συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας. Τέτοιοι τρόποι λειτουργίας ή και πιο καλυμμένοι έχουν ενδιαφέρον αν τους συγκρίνουμε με τις μεθόδους στήριξης του Σχεδίου Ανάν σε Ελλάδα και Κύπρο ή του σχεδιασμού των επεισοδίων του 2008.

Eθνικά Θέματα

Ρωσία: O αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ιγκ. Σέτσιν, κατηγορεί την Google, σε συνέντευξη στη Wall Street Journal, ότι υποκίνησε την αναταραχή στην Αίγυπτο


Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης κατηγορεί την εταιρεία Google Inc, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα, ότι υποκίνησε ταραχές κατά την επανάσταση που ανέτρεψε τον αιγύπτιο ηγέτη Χόσνι Μουμπάρακ. 
“Δείτε τι έκαναν στην Αίγυπτο, αυτοί οι υψηλά ιστάμενοι διευθυντές της Google, πόσες χειραγωγήσεις της ενέργειας του λαού έγιναν εκεί”, δήλωσε στην εφημερίδα “Ουόλ Στριτ Τζέρναλ” ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ίγκορ Σέτσιν.

Ένα τόσο έντονο σχόλιο από έναν από τους πιο έμπιστους συνεργάτες του πρωθυπουργού Βλαντίμιρ Πούτιν αποτελεί σαφή ένδειξη ότι αυξάνεται η ανησυχία μεταξύ των ρώσων σκληροπυρηνικών για το ρόλο του Ίντερνετ στην αναταραχή που σάρωσε τον αραβικό κόσμο.
Ο Σέτσιν δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τις ανησυχίες του. Το στέλεχος της Google Ουαέλ Γόνιμ έγινε ήρωας της εξέγερσης στην Αίγυπτο που οδήγησε στην εκθρόνιση του Μουμπάρακ.
Αντίθετα απ’ ό,τι συμβαίνει με την κρατική τηλεόραση, το Ίντερνετ είναι αξιοσημείωτα ελεύθερο στη Ρωσία και συχνά δημοσιοποιούνται σ’ αυτό δριμείες επικρίσεις κατά του Πούτιν, του προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ και ολόκληρης της ρωσικής ελίτ.
Η Ρωσία δεν έχει θέσει μέχρι στιγμής περιορισμούς στο Ίντερνετ, όμως αναλυτές λένε πως υπάρχει μια ομάδα σκληροπυρηνικών που βρίσκεται κοντά στον Πούτιν και θα ήθελε να επιβληθούν έλεγχοι παρόμοιοι με αυτούς της Κίνας.
Ο κινέζος πρόεδρος Χου Τζιντάο ζήτησε το Σάββατο αυστηρότερη κυβερνητική διαχείριση του Ίντερνετ και προειδοποίησε τα κορυφαία στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος ότι η Κίνα αντιμετωπίζει κοινωνικές συγκρούσεις που βαθαίνουν και θα θέσουν σε δοκιμασία την ικανότητα του κόμματος να διατηρήσει τον έλεγχο.

Εθνικά Θέματα

Το ναυάγιο της συνάντησης με την Μέρκελ επιδεινώνει το κυβερνητικό κώμα



Δεν ξέρουμε αν στην Αθήνα περίμεναν από τη Μέρκελ να ανακοινώσει το σχέδιο διάσωσης και να βγουν στην Ομόνοια να πανηγυρίσουν (όπως κάνει ο… ΠΑΟ όταν παίρνει κάπου – κάπου κανένα τίτλο), αλλά μάλλον θα έχουν απογοητευθεί σφόδρα από τα αποτελέσματα της συνάντησης. Όλες αυτές τις ημέρες οι παπαγάλοι της ενημέρωσης μας έλεγαν πόσο κρίσιμη είναι η συνάντηση και πόσα συμπεράσματα μπορούν να βγουν από αυτή. Και πράγματι, όλοι περιμέναμε καρφωμένοι στην τηλεόραση να ακούσουμε αν η Μέρκελ θα μας σώσει κι όταν άρχισε να μιλά περί ανέμων και υδάτων, κάπως ξινίσαμε. Για φανταστείτε ορισμένους στην κυβέρνηση που νόμιζαν ότι σήμερα θα γραφτεί μια ακόμη ημέρα στην ένδοξη ιστορία ή υστερία του νεοπαπανδρεϊσμού. Θα απογοητεύτηκαν σφόδρα.
Οι πληροφορίες από την κυβέρνηση κάνουν λόγο για βαριά συννεφιά, για πολύ άσχημο κλίμα καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που πόνταραν σε μια καλή κουβέντα, σε ένα αχνό σχέδιο από τη Μέρκελ, για να το χρησιμοποιήσουν και επικοινωνιακά. Για σκεφτείτε τι θα βγουν να πουν από αύριο οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που δε θα έχουν στα χέρια τους τίποτε...