Σελίδες

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Καραολής - Δημητρίου και 361 Τάγμα Πεζικού


Τ Ρ Ε Ι Σ ΤΟ πρωί, πριν ξημερώσει η Πέμπτη Διακαινησίμου 10η Μαΐου 1956, οι Εγγλέζοι αποικιοκράτες τής Αυτής Μεγαλειότητος τής (άχρι και νυν) Βασιλίσσης Ελισάβετ, απαγχόνισαν πριν από 57 χρόνια στις Κεντρικές Φυλακές της Λευκωσίας, τους δύο αγωνιστές της Ε.Ο.Κ.Α. Μιχαλάκη Καραολή 23χρ. και Ανδρέα Δημητρίου 22χρ. Τους Πρωτομάρτυρες της Αγχόνης τούς έθαψαν, εν κρυπτώ και παραβύστω, σε ειδικά προς τούτο διευθετηθέν εντός φυλακών κοιμητήριο: Οι δύο πρώτοι από τους 13 στα εννέα Φυλακισμένα Μνήματα: Την έκτοτε ιερότερη κιβωτό με τα άγια των αγίων τού αγωνιζομένου για ελευθερία Ελληνισμού στην Κύπρο.
Σ Η Μ Ε Ρ Α 57η επέτειο της θυσίας Καραολή και Δημητρίου, που ανέβηκαν στο ικρίωμα τραγουδώντας «απ’ τα κόκκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά και σαν πρώτα ανδρειωμένη χαίρε ώ χαίρε ελευθεριά», η Κύπρος κηδεύει στον Άγ. Νικόλαο Λεμεσού και τ’ απομεινάρια των μαρτυρικών οστών του 19χρονου το 1974, στρατιώτη του 361 Τάγματος Πεζικού Αντώνη Λουλούδη, που εντοπίστηκαν σε ομαδικό τάφο, εν ψυχρώ εκτελεσθέντων υπό των Τούρκων, αδηλώτων...

Μαζεύτηκαν πολλές σκιές, υποψίες και ευρήματα…

Η απόδοση δικαιοσύνης για υποθέσεις διαφθοράς, υπεξαίρεσης ή διασπάθισης του δημοσίου χρήματος, αποτελεί πλέον σήμερα, εδώ που φτάσαμε, την μόνη ίσως ικανή και αναγκαία συνθήκη – προϋπόθεση, μέσω της οποίας μπορεί το πολιτικό σύστημα βαθμιαία, μαζί και ταυτόχρονα με την πλήρη και ριζική ανανέωσή του, να αρχίσει να ανακτά την χαμένη αξιοπιστία του.
Η ανάκτηση της αξιοπιστίας στο πολιτικό σύστημα, στους θεσμούς και σε κανονικές πολιτικές διαδικασίες σύγκρουσης και σύνθεσης μεταξύ των κομμάτων και των πολιτικών, αποτελεί με τη σειρά της την απαραίτητη προϋπόθεση για την λειτουργία της Δημοκρατίας, της Βουλής, των κυβερνήσεων, αλλά και για την εφαρμογή και υλοποίηση οποιουδήποτε πολιτικού σχεδίου και οικονομικού προγράμματος.

Έχουν μαζευτεί πλέον τόσες πολλές σκιές, υποψίες και ευρήματα, ενώ καθημερινά έρχονται να προστεθούν τόσες νέες αποκαλύψεις για σκελετούς στα ντουλάπια κομμάτων, κυρίως εξ αυτών που άσκησαν για πολλά χρόνια κυβερνητική εξουσία, όπου πλέον η θεσμική, αντικειμενική και χωρίς συμψηφισμούς και μισαλλοδοξίες, διερεύνηση αυτών των υποθέσεων, καθίσταται μονόδρομος αλλά και πορεία χωρίς επιστροφή. Αυτά τα πράγματα, «δεν κρύβονται πια κάτω από το χαλί…

Οι Ορθόδοξοι Πολίτες Θεσσαλονίκης συγκέντρωσαν 20000 υπογραφές κατά της Gay Pride (παρέλασης ομοφυλοφίλων) .

Στο δελτίο τύπου που ακολουθεί ο αριθμός των υπογραφών που συγκεντρώθηκαν ανέρχεται στις 18.720, πλην όμως η ημερομηνία εκδόσεώς του είναι η 5/4/13 και σήμερα υπολογίζεται ότι έχουν ξεπεράσει, κατά πολύ, τις 20000. «Ήπειρος, η πατρίδα μας»
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ "GAY-PRIDE" ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Ἀγαπητοί μας συμπολίτες καί ἐν Χριστῷ ἀδελφοί,


τόν περασμένο Ἰούνιο (22 καί 23 τοῦ 2012), διεξήχθη διήμερο gay-pride festivalστή Θεσσαλονίκη. Τό festival διοργάνωσε καί ἐγκαινίασε ὁ Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης.


Ὁ Δήμαρχος:


  •    ἔχοντας ἀπαγορεύσει μόλις λίγο καιρό πρίν τό gay-pride στούς Ποντίους συμπολίτες μας (πού ἀριθμοῦν ἑκατομμύρια στή χώρα μας), νά συγκεντρωθοῦν στό ἴδιο σημεῖο (πλατεία Ἁγίας Σοφίας) εἰς ἱστορικήν μνήμην τῆς γενοκτονίας τους ἀπό τούς Τούρκους,
  •    ἔχοντας ἀγνοήσει τήν οἰκονομική καταστροφή στήν ὁποία βουλιάζουμε ἐθνικῶς καί πού δέν ἐπιτρέπει ἄλογες σπατάλες τοῦ δημοσίου χρήματος,
  •    ἔχοντας ἀγνοήσει ἀντιδημοκρατικά τή γνώμη τῶν δημοτῶν του γιά τέτοιου περιεχομένου «ἐκδηλώσεις»,
  •    ἔχοντας ἀδιαφορήσει γιά τήν διάβρωση τῶν χρηστῶν ἠθῶν τόσο

Αμετανόητοι;

του Θεόδωρου Ζαρέτου
Στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ, υπάρχει ανακοίνωση του τομέα παιδείας του κόμματος σχετικά με την προαγγελία απεργίας της ΟΛΜΕ στην περίοδο των εξετάσεων, που είναι η παρακάτω:

«Η απεργία είναι αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων. Όμως τα προβλήματα και οι αδυναμίες του Υπουργείου στην προετοιμασία της επόμενης σχολικής χρονιάς, δεν θα πρέπει να οδηγήσουν τους εκπαιδευτικούς σε μια απεργία που θα θίγει το πιο ευαίσθητο κομμάτι της δοκιμαζόμενης κοινωνίας, τους μαθητές.

Το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη επισημάνει τα προβλήματα στη στελέχωση των σχολείων για την επόμενη χρονιά και έχει ζητήσει από τον Υπουργό να ανακαλέσει το σχέδιο Π.Δ. για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις, το οποίο επιδεινώνει και δεν λύνει το πρόβλημα.»

Αν αυτή η ανακοίνωση δεν είναι μνημείο υποκρισίας, ανευθυνότητας, υπεκφυγής και μικροκομματισμού, τότε τι είναι;

Το ΠΑΣΟΚ δεν διστάζει να ευθυγραμμιστεί με ένα από τα αισχρότερα τμήματα του συντεχνιακού συνδικαλιστικού κατεστημένου, που οι ευθύνες του για τη σημερινή κατάσταση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι πολύ μεγάλες. Ευθύνες που ουδέποτε σε όλη τη μεταπολίτευση βρέθηκε έστω ένας συνδικαλιστής της ΟΛΜΕ να παραδεχτεί.

Δύο είναι τα επίμαχα σημεία της ανακοίνωσης:

1. Ότι θεωρεί πως η εξαγγελθείσα απεργία οφείλεται σε προβλήματα και

Να ζεις, να αγαπάς και να παθαίνεις

Έχε την προθυμία για την προσφορά του άλλου, κράτα όμως και τη θέληση για απόδοση με το παραπάνω. Πάθε για τη ζωή και τον έρωτα. Όλη η τέχνη είναι να μάθεις να ζεις, να αγαπάς και να παθαίνεις

Είσαι. Αυτό το έχεις πάρει δικαιωματικά με τη γέννησή σου. Υπάρχεις, αναπνέεις, ανταλλάσσεις ενέργεια. Δεν σημαίνει όμως ότι ζεις. Σημαίνει απλά ότι επιβιώνεις. Να ζεις πάει να πει να σχετίζεσαι. Να κοινωνείς. Να δίνεις και να παίρνεις. Να ταξιδεύεις στο μήκος του δρόμου και να χαίρεσαι καθετί που συναντάς στην πορεία σου. Να ζυγίζεις με την ακρίβεια της φρόνησης τα καλά και τα κακά του δρόμου. Να έχεις ισορροπίες σε ό,τι κάνεις. Να μην απογοητεύεσαι από τα λυπηρά, να μη γοητεύεσαι από τα ωραία. Να βλέπεις μπροστά και να ανοίγεις δρόμους, να κοιτάζεις πίσω για να πηγαίνεις μπροστά. Να απολαμβάνεις τα ευχάριστα, ποτέ όμως να μην παραμένεις στάσιμος και ανυποψίαστος για το ότι οι εμπειρίες της ζωής εναλλάσσονται.

Το φως διαδέχεται το θάμπος, τα σύννεφα ξαφνικά παραμερίζουν, το πρόβλημα οδηγείται στη λύση του. Αυτά και τα αντίστροφα ισχύουν στο παιχνίδι ζωή που ξανοίγεται κάθε μέρα μπροστά σου. Να αγαπάς. Αλλά όχι να στενεύεις τον άλλο, να τον κάνεις υποχείριό σου, να ικανοποιείσαι μέσω του. Να αγαπάς. Η αγάπη σου όμως να μην είναι εγωισμός εις διπλούν, εσύ με το αγαπημένο σου πρόσωπο. Ένα τείχος που αποκλείει άλλα πρόσωπα απ’ την προοπτική σας. Να αγαπάς και...

Αυτός ο χαιρετισμός επιτρέπεται ψευτοευαίσθητε υπουργέ (της πλάκας εδώ που τα λέμε) Ρουπακιώτη;


Σε τι διαφέρει  άραγε αυτός ο ολοκληρωτικής κομμουνιστικής χροιάς χαιρετισμός του νέου γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα από εκείνον του Μιχαλολιάκου; Επειδή γίνεται με το αριστερό χέρι και με σφιγμένη την γροθιά απειλώντας την σωματική μου ακεραιότητα;
«Το ΚΚΕ έχει την πείρα γιατί ηγήθηκε στον αγώνα της Εθνικής Αντίστασης, του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και έδωσε πνοή και δύναμη στο λαό. Είναι διδαγμένο από τα λάθη του. Από τα πιο σημαντικά διδάγματα είναι ότι το κομμουνιστικό και εργατικό κίνημα πρέπει να είναι προετοιμασμένο ιδεολογικο-πολιτικά και οργανωτικά ανεξάρτητα από τις καμπές του κινήματος, να βρίσκονται στην ετοιμότητα για τη διεκδίκηση και κατάκτηση της εξουσίας» γράφει ο δημοκρατικός Ριζοσπάστης στο σημερινό του φύλλο αλλά το ίδιο ακριβώς περιλαμβάνεται και στην «Πολιτική Απόφαση του 19° Συνεδρίου του ΚΚΕ» που ολοκληρώθηκε πρόσφατα.

Αν εσένα κ. Ρουπακιώτη δεν σε φοβίζει αυτός ο χαιρετισμός και αυτή η πολιτική απόφαση του ΚΚΕ ενώ σε φοβίζει, δήθεν, ο φασιστικός χαιρετισμός του Μιχαλολιάκου, εμένα με φοβίζει. Και με φοβίζει το θράσος ενός αποκόμματος της τάξεως του 4-6% να με προκαλεί και να με απειλεί λέγοντάς μου ότι, ανεξάρτητα από το ποσοστό του στον ελληνικό λαό είναι αποφασισμένο και...

Τα σαΐνια (του ΣΥΡΙΖΑ) βρίσκουν τώρα άπειρους τους Καναδούς!

Ανήκω σ’ αυτούς που πιστεύουν πως ακόμη και οι πιο απαισιόδοξοι και οι πιο επικριτικοί έχουν κάθε δίκιο να αισθάνονται έτσι. 

Η βίαιη αναπροσαρμογή και η περίφημη «εσωτερική υποτίμηση» (μοιραία έκφραση του νέου λεξιλογίου μας, για να αιτιολογηθεί τσάτρα – πάτρα το γεγονός ότι με σκληρό νόμισμα δεν υπάρχει κανονική υποτίμηση), αλλά και οι καθυστερήσεις και τα συνεχή πισωγυρίσματα και γενικά η πολιτική ανικανότητα, δικαιολογούν και την απαισιοδοξία και τις επικρίσεις. 

Παρ’ όλα αυτά, ακόμη και οι πιο απαισιόδοξοι και οι πιο επικριτικοί και αυτοί που έχουν πληγεί με αδυσώπητο τρόπο από την χρεοκοπία της χώρας, κατά βάθος κατανοούν πως δεν υπάρχουν μαγικά κουμπιά, πως δεν υπάρχει περίπτωση να ξυπνήσουμε ένα πρωί με την αίσθηση πως εφιάλτης ήταν και πέρασε. 

Με δεδομένο μάλιστα ότι η οικονομία είναι ψυχικό μέγεθος, το να προσπαθείς μετά μανίας να βρεις οπωσδήποτε αρνητικές πλευρές ακόμη και στις θετικές εξελίξεις, δεν εξυπηρετεί τίποτε άλλο εκτός από μικροκομματικές σκοπιμότητες. 

Τις τελευταίες ημέρες είχαμε δύο τέτοιες θετικές εξελίξεις: 

Την πώληση του μεριδίου της Hochtief στο καναδικό συνταξιοδοτικό fund, PSP Investments και την αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά στα επίπεδα του Οκτωβρίου του 2010, με την Morgan Stanley να προτρέπει τους επενδυτές να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα, μειώνοντας έτσι το κόστος δανεισμού για το ελληνικό Δημόσιο μέσω των εντόκων γραμματίων. 

Μπορεί αυτό να μην σημαίνει τίποτε για τους συνταξιούχους που είδαν τις συντάξεις τους να κατακρημνίζονται ή για τους μισθωτούς που βλέπουν τους μισθούς τους να

Η ανεπάρκεια και η μυωπική αντίληψη των πολιτικών ανδρών (και γυναικών). Υποτιμούν την νοημοσύνη μας.

Όταν ήμουν παιδί επικρατούσε η αντίληψη, και σήμερα σας την θυμίζω, ότι όλοι οι πολιτικοί της Ελλάδας είναι ανεπαρκείς, απαίδευτοι, άχρηστοι και καταστροφικοί για την χώρα και τον λαό της ήταν δε σε καθημερινή χρήση η φράση «αν οι Έλληνες είχαν για πολιτικούς, τους πολιτικούς της Τουρκίας θα είχαν μεγαλουργήσει σαν χώρα, σαν λαός, σαν έθνος». Και ήταν τόσο καταφανής η απαξίωση του πολιτικού κόσμου από τον λαό, ιδίως μετά το 1981, που ανάγκασε τους πολιτικάντηδες να υιοθετήσουν και να διαδώσουν, σε κάθε ευκαιρία και με κάθε μέσον, το γνωστό απόφθεγμα του Ηράκλειτου «οι λαοί έχουν τους ηγέτες που τους αξίζουν», στην προσπάθειά τους να τα φέρουν «ίσα βάρκα, ίσα νερά» ισοσκελίζοντας την απέχθειά τους προς τον Έλληνα πολίτη.
Τι να πρωτοθυμηθούμε; Και ποιους πολιτικούς να ξεχωρίσουμε;  Πείτε μου έναν πολιτικό άξιο της ιδιότητας του πολιτικού με ικανότητες, πυγμή, οράματα και θέληση για την πραγμάτωσή τους. Έναν!!! Όλοι τους μοναδικό στόχο είχαν το να μας καταστήσουν  πτωχούς, απαίδευτους, επιπόλαιους, αδιάφορους, κομπλεξικούς και  άρα τέλεια υποχείρια στα σχέδιά τους. 
Βρείτε μου έναν πολιτικό που να μην έπασχε ή να μην πάσχει από πολιτική μυωπία και που ενώ το ξέρει, να επιμένει να μην φορά τους μυωπικούς

Η αλητεία του ΠΑΣΟΚ βρίσκει την δικαίωση και την συνέχεια στον ΣΥΡΙΖΑ.



Από το «Δεξί Εξτρέμ»
Έχω ένα φίλο που κάποτε δούλευε ντελιβερας και με έλεγε: « Επειδή έχω πρόβλημα με τις γκόμενες και μόλις με ρωτήσουν τι δουλειά κάνω και πω ντελιβερας, ξεστριβουν... θα κάνω το εξής Θα λέω είμαι "υπεύθυνος τροφοδοσίας ετοίμων γευμάτων , είναι πιο ψαρωτικο και όποιες με ρωτάνε "τι ειναι αυτο;" θα τους λέω "να μωρέ, κάτι σα γιατρός, δικηγόρος, κατι τέτοιο τέλος πάντων"»...

Σε μια τέτοια σχολή, που τελειώνεις και οχι μόνο δεν ξέρουν οι άλλοι τι σπουδασες αλλα ουτε κι εσυ, είναι"καθηγητής", λεμε τωρα, ο εν λογω Θωμάς Μαυροφίδης, οταν του μένει χρονος απο το να κατηγορεί τη ΝΔ και να υπερασπιζεται τον ΣΥΡΙΖΑ στο twitter.

Δειτε λοιπον την πορεια καποιου ΠΑΣΟΚου για να καταλαβετε γιατι ολοι αυτοι εχουν γινει ΣΥΡΙΖΑιοι...

Κατα τυχη και επι Σημιτη αφου εχουν περασει 16 χρονια κενου βιογραφικου (ο μπαμπας να ειναι καλα...) μετα το απολυτηριο του Λυκειου (λεει οτι σπουδασε σε ενα ΤΕΙ στη Λαρισα αλλα δεν λεει αν πηρε πτυχιο), ξεκιναει το παρτι με απανωτες κρατικοδιατες θεσεις:

Μπήκε επί ΠΑΣΟΚ μετα το 1994: 
1) Στην ΕΡΤ 
2) Στο δήμο Μυτιλήνης 
3) Στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο και
4) Εξ. Συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου  

Και παροτι το ατομο δεν εχει πτυχιο μεχρι το 2004, ηδη απο το 1999 διδασκει στο Πανεπιστημιο (του κ@λου) 

ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΛΑΪΚΗΣ ΨΗΦΟΥ. Πρόταση νόμου-βόμβα που προβλέπει 200 ​​βουλευτές & εξωκοινοβουλευτικές κυβερνήσεις


Ο βουλευτής Καρδίτσας της Νέας Δημοκρατίας, Παύλος Σιούφας, κατέθεσε χθες βράδυ πρόταση νόμου στη Βουλή για μείωση του αριθμού των βουλευτών και θέσπιση ασυμβίβαστου υπουργού - βουλευτή και οι επόμενες ώρς θα δείξουν αν ήταν αυτόβουλη κίνηση ή ... έχει "βάθος". δηλαδή έχει τις ευλογίες κυβέρνησης, αλλά και τρόικας που θέλει να αποσυνδέσει τον βουλευτή από θέσεις εξουσίας και να τον μετατρέψει σε απλό ψηφοφόρο της εκάστοτε διοριζόμενης κυβέρνησης.
Ο Π.Σιούφας αναφέρει την αιτιολογική έκθεση στην πρόταση νόμου αναφέρει ότι η Ελλάδα έχει αναλογικά μεγαλύτερο αριθμό βουλευτών σε σύγκριση με άλλες χώρες πολύ μεγαλύτερες από αυτήν, ενώ προσθέτει ότι χρειάζονται δραστικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα της χώρας.
Σημειώνει, ακόμη, ότι οι αλλαγές επιβάλλονται και από την παρούσα οικονομική κρίση και την ανάγκη εξοικονόμησης πόρων σε όλους τους τομείς.
Επισημαίνει ότι όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις είχαν υπουργούς και υφυπουργούς, κυρίως βουλευτές και προτείνει να υπάρξει ασυμβίβαστο, να μπορεί κάποιος να γίνει μέλος της κυβέρνησης αφού παραιτηθεί από βουλευτής, για να εξασφαλιστεί με αυτό τον τρόπο η ανεξαρτησία της εκτελεστικής και της νομοθετικής εξουσίας.
Σημειώνεται ότι το Σύνταγμα επιτρέπει την μείωση του αριθμού των βουλευτών στους 200 και αυτό δεν είναι καθόλου κακή ιδέα. Αντίθετα ο απόλυτος διαχωρισμός νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας με την απαγόρευση ανάληψης υπουργικών καθηκόντων των βουλευτών είναι κάτι που σηκώνει πολύ συζήτηση, αφού