Σελίδες

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Ο “Τιτανικός” βρήκε νέο τιμονιέρη



Όσο περνούν οι μέρες, αποκαλύπτονται τα ψεύδη και η πολιτική εξαπάτηση της ομάδας του μικρού κόκκινου επαναστάτη.
Η Ελλάδα που υποφέρει, βάλλεται και πληρώνει τις ολέθριες συνέπειες των επιλογών των παρασυρμένων ψηφοφόρων του 2009, σήμερα φαίνεται πως πραγματικά δεν έχει πάτο.
Ο μικρός κόκκινος πρίγκιπας, μοιράζει δώρα, υποσχέσεις και όνειρα, σε ένα διαλυμένο κράτος.
Ουσιαστικά επιχειρεί, στους πολίτες – πελάτες, να προσφέρει όσα βίαια αφαίρεσε ο Γιώργος το 2010.
Και όλα αυτά στο πολλαπλάσιο, με πολύ κρατισμό, πολλούς διορισμούς, πολλά επιδόματα.. όσα δηλαδή έριξαν την Ελλάδα στη οικονομική κατάρρευση.
Καμία διαρθρωτική αλλαγή. Καμία ανασυγκρότηση.
Για να γίνουν πράξη όλα αυτά, θα ηγηθούν των σημαντικών πόστων του κράτους οι γνωστοί τηλε-μαϊντανοί, τεμπέληδες εργατοπατέρες, που τους ταΐζει πλουσιοπάροχα η Ελλάδα, στο...

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ --- ΕΑΝ ΒΡΕΘΩ ΣΕ ΧΑΝΤΑΚΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΟΙ ΜΕ ΕΦΑΓΑΝ ..!!!!‏

Σημαντικός Aλβανός αρχαιολόγος παραδέχεται την ελληνικότητα της Αλβανίας!


Από τα σωθικά της,  η Ελληνική γη συνεχίζει να τους  διαψεύδει με τα ίδια τα ευρήματά τους.
Καταρρέει το Αλβανικό όνειρο της Ιλλυροπελασγορωμαϊκής ιστοριας. Ας το πει κάποιος στο δίδυμο Γκιτσάλι-Σπαχίου.. αλλά με τρόπο!


Αντιγόνεια Χαονίας Αντιγόνεια ΧαονίαςΈνας από τους σημαντικότερους αρχαιολόγους της Ευρώπης, που μίλησε πριν μερικές ημέρες στα Γιάννινα, ο Αλβανός Νεριτάν Τσέκα, παραδέχεται... την ελληνική προέλευση των αρχαιολογικών ευρημάτων στην Αλβανία! Ο σπουδαίος αρχαιολόγος παρουσίασε το ανασκαφικό έργο στην περιοχή της Χαονίας, το οποίο εξελισσόταν παράλληλα με τις ανασκαφές που έκανε ο Σωτήρης Δάκαρης στην Ήπειρο. Οι Χάονες θεωρούνται σαν το αρχαιότερο από τα δεκατέσσερα ηπειρωτικά φύλα. Λαός ιδιαίτερα σκληρός και μαχητικός, διακρινόταν για το σύστημα αυτοδιοίκησης που βασιζόταν όχι στη βασιλεία μα στον αιρετό χαρακτήρα της. Οι Χάονες...

Υπέρβαση της μεταπολίτευσης - ή επανάληψή της;


 

του Ηλία Παπαγιαννόπουλου*

Το εκλογικό αποτέλεσμα μάς ξάφνιασε όλους∙ αυτή η αίσθηση αποτελεί όμως και το μόνο αναμφίβολο εδώ. Διότι ο εκλογικός χάρτης που προέκυψε αποτελεί μια εικόνα. Και η εικόνα αυτή, όπως κάθε άλλη, χρειάζεται ερμηνεία. Ειδικά από τη στιγμή που αυτή συγκροτείται από τόσο αντιθετικές τάσεις, μοιάζει απαραίτητο να μη βιαστούμε να την ερμηνεύσουμε ως μονοσήμαντη έκφραση μιας ενιαίας κοινωνικοπολιτικής τάσης, ενός σαφούς, αποφασιστικού αιτήματος, και πιθανώς να πρέπει να την διαβάσουμε αντί αυτών στην αμφισημία και στην βαθιά αμφιθυμία της.

Μπορούμε να συλλάβουμε την αμφιθυμία αυτή ξεκινώντας από το εξής ερώτημα: είναι άραγε βέβαιο ότι το απρόσμενο αποτέλεσμα της κάλπης εκφράζει την επιθυμία ενός λαού να αλλάξει; Να αλλάξει τι ακριβώς; Το κρίσιμο ζήτημα εδώ είναι πως μια ορισμένη πολιτική αλλαγή μπορεί, υπό προϋποθέσεις και σε συγκεκριμένες συνθήκες, να υποκρύπτει την άρνηση μιας κοινωνικής αλλαγής∙ να ενσαρκώνει δηλαδή την ίδια την αντίσταση σε μια πραγματική...

«ΒΙΝΤΕΟ» ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΣΜΑΪΛΗ ΤΟΥ ΚΚΕ. ΠΟΝΤΙΟΙ !!


Πικρές μαρτυρίες για τον αφανισμό των Ελλήνων Ποντίων, από το Κομμουνιστικό καθεστώς. Το ίδιο έκαναν και εκείνοι για να προστατέψουν τους "θεσμούς" , πως αλλιώς ;; με ξύλο που έριχναν αδιακρίτως σε άνδρες και παιδιά. Το '37 συνελάμβαναν τον ανδρικό πληθυσμό και οι οικογένειες τους δεν τους ξανάβλεπαν ποτέ πια, με το αιτιολογικό μην κάνουν επανάσταση !!  Ποιοί το ισχυρίζονταν ;;  Οι επαναστάτες !!!  Με το πρόσχημα της Σοβιετοποίησης δολοφονούσαν εθνότητες, με την μεγαλύτερη βαρβαρότητα και σύμφωνα με μαρτυρία Ποντίου κατά 90% να την επιδεικνύουν στην Ελληνική , ενώ από άλλες εθνότητες από 10 maximum 30%.  Μάλλον θα ήταν οι παράπλευρες απώλειες, που συχνά συνηθίζεται στους καιρούς μας. Ποτέ δεν έδωσαν κάποια εξήγηση !!  Έκαψαν σχολεία και εκκλησίες, σκότωσαν δασκάλους.  Όμως και οι δωσίλογοι έβρισκαν την ίδια τύχη όταν όλα τελείωναν κάθε φορά !! 
Το '42 ο Στάλιν έστειλε εξορία στην Σιβηρία τους εναπομείναντες Ποντίους και αυτό συνέβη ακόμα δυό φορές εντός του ιδίου έτους και, ακόμα μία φορά το '49. Σύνολο τέσσερις φορές.
Μόνον όταν πέθανε ο Στάλιν, μερικές οικογένειες προσπάθησαν...

Έτσι ο Τσίπρας θα γίνει… Ανδρέας




Με το ΠΑΣΟΚ να αποτελεί πλέον… τέως κόμμα, και όχι απλά τέως μεγάλο κόμμα, ο πολιτικός και ιδεολογικός χώρος του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς προβάλλει ως εξαιρετικά διαθέσιμος για… λεηλασία από τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παίζει χωρίς αντίπαλο. Είναι ο νεώτερος πολιτικός ηγέτης στη… γειτονιά του, και δεν φαντάζει εξαιρετικά πιθανό, στο εγγύς μέλλον τουλάχιστον, να βρεθεί αντίπαλο δέος. Ο «30άρης» για τον οποίο μίλησε χθες  ο Ευάγγελος Βενιζέλος, θα αργήσει πιθανότατα να έρθει. Και ότ(αν) έρθει, πολύ δύσκολα θα βρει… ΠΑΣΟΚ για να ηγηθεί.
Ο Αλέξης Τσίπρας απολαμβάνει στην παρούσα συγκυρία κοινωνική και πολιτική «ασυλία». Ίσως...

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΨΑΛΑ !!

 Αξίζει να την ακούσετε με μεγάλη προσοχή, χωρίς πάθος και αγκυλώσεις. .  Θεωρώ πως είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε ποιά κέντρα και μάλιστα Ισραηλινά επεμβαίνουν στα εσωτερικά της χώρας και πυροβολούν την κοινωνική βούληση, επειδή φοβούνται. Το τι ακριβώς φοβούνται, σίγουρα δεν έχει σχέση με αυτό που θα περάσει εύκολα από την απλή ανθρώπινη σκέψη .   Θα το λέω πάντα πως άλλο κέντρα και άλλο λαός ή λαοί. Κάνει αναφορά για τον φόβο της αριστεράς εξ αιτίας της απομυθοποίησής της.  Γίνεται εύκολα κατανοητό έστω με λίγη γνώση ιστορίας και πολιτικής τακτικής.  Με όλα αυτά δυστυχώς η Ελληνική κοινωνία είναι εγκλωβισμένη σε ένα καταστροφικό σύστημα απόλυτα ελεγχόμενο από δυνάμεις άσχετες του Ελληνικού Έθνους, της ιδέας του και του πολιτισμού του , που έχουν εδραιώσει αφορολόγητα τα πόστα τους νομοτύπως σε ξένο κυρίαρχο κράτος, υποσκάπτοντας κάθε έννοια αλήθειας και πραγματικότητας.  
Πρώτο παράδειγμα ο πρωθυπουργός που δεν έχει εγκαταλείψει...

Κύριε Χριστόφια μην παραδώσετε την κυπριακή ΑΟΖ στο Ισραήλ



Η τύχη της Κύπρου βρίσκεται στα χέρια της κυβέρνησης Χριστόφια και θα εξαρτηθεί από τις συμφωνίες που θα κάνει με τις ενδιαφερόμενες εταιρείες στο δεύτερο κύκλο αδειοδοτήσεων έρευνας και εκμετάλλευσης φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ.
Αν η κυβέρνηση Χριστόφια δώσει και τα υπόλοιπα τεμάχια στο Ισραήλ ή σε κρυπτοεβραϊκές εταιρείες , τότε είμαστε χαμένοι. Η εξάρτηση της Κύπρο από το Ισραήλ θα εξελιχθεί σε θανάσιμο εναγκαλισμό. Αν όμως δοθούν οι άδειες στις ρωσικές και γαλλικές εταιρείες , τα πράγματα θα πάρουν τη σωστή τους πορεία.
Ο ρωσικός και γαλλικός στόλος θα διασφαλίσουν την εξόρυξη του φυσικού μας αερίου χωρίς να χάσουμε την ευρωπαϊκή μας πορεία και την ανεξαρτησία μας.
Θα διασφαλιστεί επίσης η δια μέσου της Ελλάδος διέλευση του φυσικού προς την ευρωπαϊκή ενδοχώρα.
Καλούμε την κυβέρνηση Χριστόφια να δράσει με ταχύτητα και σωφροσύνη ενάντια στις πιέσεις που δέχεται από τους φιλοσιωνιστικούς κύκλους.

 Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ

Γραφείο τύπου και ενημέρωσης

Κυριακή 13/5 επετειακή εκδήλωση στο Δελβινάκι για την αυτονομία της Β. Ηπείρου. Ο ρόλος του επαίσχυντου ελβενιζέλου που στην ουσία ήταν ο νεκροθάπτης της Ηπείρου...


 Στο διαβάστε περισσότερα θα δείτε ότι σε κάποιο σημείο αναφέρεται ο ρόλος της ελληνικής κυβέρνησης και γίνεται φανερή η ηλίθια στάση του μικροπολιτικάντη ελβενιζέλου του επονομαζόμενου συν τοις άλλοις ως ο «νεκροθάπτης της Ηπείρου» όπως επίσης και η υπερήφανη εθνική στάση των Χειμαρριωτών που μερικοί «δικοί μας υπερπατριώτες» αποκαλούν «τα Αλμπάνια». Αυτός ο άνθρωπος έμεινε στην Ιστορία σαν «εθνάρχης» και την ηλίθια πολιτική τακτική του ακολουθούν πιστά οι σημερινοί πολιτικάντηδες που μας έφεραν στο σημερινό μας χάλι. Οδυσσεύς

Το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας υπογράφτηκε στις 17 (4) Μαΐου 1914, μεταξύ της αλβανικής κυβέρνησης, που επικεφαλής της ήταν ο πρίγκιπας Βηντ και του προέδρου της «Αυτόνομης Δημοκρατίας της Βορείου Ηπείρου» Γεωργίου Χρηστάκη-Ζωγράφου. Με την υπογραφή του, τερματίστηκαν οι ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ αλβανικής χωροφυλακής-ατάκτων και Βορειοηπειρωτών (Ιερών Λόχων) και αναγνωρίστηκε η αυτονομία της Βορείου Ηπείρου μαζί με μια σειρά δικαιωμάτων για τον τοπικό πληθυσμό.


Διαβάστε περισσότερα »
 

Bίντεο: Την έτσουξε την Λιάνα Κανέλλη η άνοδος του Τσίπρα!


Τη δική της άποψη για τα πολιτικά τεκταινόμενα, την επόμενη ημέρα των εκλογών, την συνεργασία της Αριστεράς, τον Αλέξη Τσίπρα, την Ευρώπη και τη «Χρυσή Αυγή» κατέθεσε η Λιάνα Κανέλλη στην εκπομπή «Βράδυ» με τον Πέτρο Κωστόπουλο.


Τσακίσατε ΑΜΕΣΑ τον ΤΣΙΠΡΑ και τον ΣΥΡΙΖΑ!




του Στρατή Μαζίδη στο Freepen
Μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση αυτή η φασιστική νοοτροπία που εκφράζεται μέσα από τα φιλικά στο πολιτικό κατεστημένο προσκείμενα ΜΜΕ με ένα σαρωτικό κύμα επίθεσης στο ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα για τη στάση του να μη συμπράξει σε οικουμενική κυβέρνηση.
Και να ξεκαθαρίσω εδώ – για να μην προτρέξει κανείς – πως ΔΕΝ ανήκω στο ΣΥΡΙΖΑ διότι με εμποδίζουν οι επικίνδυνες θέσεις του σε θέματα εθνικά, θρησκειολογικά και λαθρομεταναστευτικά όμως δεν ανέχομαι να με περνάνε για μαλάκα τα παπαγαλάκια.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα από τα κόμματα που μαζί με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, το ΚΚΕ και τη Χρυσή Αυγή που λένε όχι στο Μνημόνιο.
Ο Τσίπρας βέβαια πρέπει να χτυπηθεί διότι αυτός κατάφερε να σπάσει την καταραμένη δυάδα, να μπει σφήνα και να περάσει σύριζα στα exit polls από την πρώτη...

Η επόμενη ημέρα μετά το ναυάγιο των διερευνητικών.


Ο συνταγματολόγος Κώστας Χρυσόγονος εξηγεί τι προβλέπει το Σύνταγμα για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και τον σχηματισμό κυβέρνησης. Πρέπει ή όχι να ορκιστεί η νέα Βουλή;
Picture 0 for Η επόμενη ημέρα μετά το ναυάγιο των διερευνητικών
 Στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, πιθανότατα την Κυριακή ή τη Δευτέρα, θα γίνει η ύστατη προσπάθεια για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, μετά το ναυάγιο των επαφών στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε.Βενιζέλος καταθέτει σήμερα το πρωί και τη δική του διερευνητική εντολή και το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου, εφόσον δεν επιτευχθεί συμφωνία θα οδηγηθούμε σε νέες κάλπες με επικρατέστερες ημερομηνίες διεξαγωγής στις 10 ή στις 17 Ιουνίου.

Ο συνταγματολόγος του ΑΠΘ, Κώστας Χρυσόγονος, αναλύει στη Voria.gr τι προβλέπει το Σύνταγμα για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, τα αποτελέσματα που μπορεί να...

ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ : ΔΙΝΩ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΜΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ



Ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής, δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία με το liako.gr ότι δίνει ψήφο εμπιστοσύνης, σε όποιον δεσμευτεί να μας βγάλει από την χούντα της τρόϊκας και να καταγγείλει το μνημόνιο.Δήλωσε επίσης ότι δεν τον ενδιαφέρει ποιός θα είναι αυτός, αλλά θέλει γραπτή προγραμματική δέσμευση προς άμεση κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση.
Με την αστραπιαία του αυτή κίνηση, άδειασε..... τον Καμμένο, αλλά και τον Τσίπρα που ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ με κανέναν φοβούμενοι τα κουκιά τους.
Η κίνηση αυτή είναι κίνηση ευθύνης, την οποία κανείς δεν περίμενε από τον κ. Μιχαλολιάκο που κινήθηκε με κριτήριο το εθνικό συμφέρον, εκεί που όλοι τον θεωρούσαν να μένει στο περιθώριο

 πηγή

Ψεύτικη και πλαστή η σούμα του 68% "Αντιμνημονιακών Κομμάτων". Η προσπάθεια παραπληροφόρησης συνεχίζεται..




Διαβάζω σε "μεγάλα" blog για το ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ μήνυμα του Ελληνικού λαού που ορισμένοι περισπούδαστοι ΑΡΛΟΥΜΠΟΛΟΓΟΙ το μεταφράζουν σε ποσοστό 68% απλά και μόνο αφαιρώντας τα ποσοστά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ από το 100%...
Γελοιότητες , γελοίων "αναλυτών" που έχουν φανατισμό και παροπίδες.
Είναι απαράδεκτη η σούμα του 68%...
Είναι  ψεύτικη και πλαστή...
Πέστε μας λοιπόν , πώς μπορεί να προστεθεί το ποσοστό της Χρυσής Αυγήςκαι του ΚΚΕ στο σύνολο των "αντιμνημονιακών" ;;;
Έχουν κάποια ΚΟΙΝΗ θέση ;;;
Η απάντηση είναι ΕΥΚΟΛΗ .
Προφανώς και ΟΧ
Ι...

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ φέρνει : Ανάπτυξη, μείωση ανεργίας, Πλούτο (το σκυλί) και φυσικά Πτυχία. Τι Υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ στο Πρόγραμμα του… Μικρολεπτομέριες.

ο ΣΥΡΙΖΑ (Νέο ΠΑΣΟΚ) θα είναι το νέο κόμμα εξουσίας. Στην Ελλάδα για να βγεις ή πρέπει να σε λένε ΠΑΣΟΚ ή απλώς να είσαι ΠΙΟ ΠΑΣΟΚ από το ίδιο το ΠΑΣΟΚ. Οι Έλληνες προτιμάνε να ακούσουν τι θα τους δώσουν οι πολιτικοί, Θυμήσου αναγνώστη τον ΜΕΓΑ Ανδρέα Παπανδρέου. Κάποιος νοήμων άνθρωπος θα περίμενε ότι οι ψηφοφόροι πια ξύπνησαν και δεν τρώνε κουτόχορτο. Αυτό αληθεύει ως έναν βαθμό. Ο νικητής των εκλογών, ΣΥΡΙΖΑ ψηφίστηκε από το 11% (εάν προστεθεί το 30% που μετανάστευσαν τότε το 16,72% αντιστοιχεί σε 11%). Παλαιά ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούσε να υπόσχεται ότι ήθελε, αλλά ήξεραν οι Έλληνες ότι ο διορισμός θα έρθει μόνο από ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ (εξού και ο δικομματισμός).
Τώρα που το ΠΑΣΟΚ έκοψε και Η ΝΔ δεν θα δώσει άλλο, οι Έλληνες ψάχνουν το νέο ΠΑΣΟΚ. Το βρήκαν στο πρόσωπο του Κ. Τσίπρας, ενός ανθρώπου που έχει περάσει όλη την ζωή του σε πορείες, καταλήψεις και διαμαρτυρίες. Έχει δουλέψει τόσο πολύ σε αυτόν το κλάδο.
Άξιος! Ας διαβάσουμε το κυβερνητικό πρόγραμμα αυτού του κόμμα που επέλεξε ο σοφός Ελληνικός λαός. Το κάνω αυτό γιατί ένας γνωστός μου, μου ψιθύρισε ότι ψήφισε Τσίπρα.
Όταν είδε την απορία και τρόμο στο πρόσωπό μου μου είπε ότι πολλά από αυτά που λέει ο Τσίπρας είναι σωστά. Με ρώτησε εάν διάβασα τις θέσεις που πρεσβεύει. Του είπα δεν συμφωνώ γενικά (εντελώς αντίθετος). Με αποκάλεσε στενόμυαλο, γιατί κρίνω κάτι χωρίς...

Δεν είναι αρκετή η επανένωση της Κεντροδεξιάς;




Όταν την τελευταία εβδομάδα πριν από τις εκλογές, έγραφα ότι ο βασικός αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι λαϊκιστές, ουδείς από τη Συγγρού μπήκε στο κόπο να προβληματιστεί. Επέμειναν μέχρι τέλος στις επιθέσεις κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου, ενώ σε όλα τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων φαινόταν καθαρά ότι αυτή η τακτική έστελνε κόσμο στον ΣΥΡΙΖΑ. Ενδεικτικό είναι ότι πολλοί ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας των λεγομένων καλών περιοχών της Αττικής ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ και Καμένο.
Τώρα, κατόπιν εορτής, ο Αντώνης Σαμαράς…

Απλά μαθήματα μεταναστευτικής πολιτικής Αναχρονιστικό το επιχείρημα της πολυπολιτισμικότητας

By Ιωάννης Κωτούλας
Περίληψη: 
 
Το ζήτημα της μετανάστευσης αποτελεί πονοκέφαλο για την Ευρώπη εδώ και δεκαετίες. Γι’ αυτό η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη προχωρήσει στη χάραξη ορισμένων πολιτικών προκειμένου να ωθήσει τα κράτη μέλη της ΕΕ να εναρμονίσουν τις στρατηγικές τους στο θέμα αυτό. Η Ελλάδα, μια χώρα με ίσως το εντονότερο μεταναστευτικό πρόβλημα τα τελευταία χρόνια, ακόμα πελαγοδρομεί χωρίς να έχει ξεκάθαρη αντίληψη ούτε για τα ζητήματα της μετανάστευσης ούτε για την επίλυσή τους. Ένα πρώτο, αναγκαίο και σωστό βήμα είναι η ίδρυση Κέντρων Προσωρινής Κράτησης.
Η σταδιακή αλλαγή υποδείγματος στον τομέα της μεταναστευτικής πολιτικής, η οποία παρατηρείται κατά την τελευταία δεκαετία στον ευρωπαϊκό χώρο, αποτυπώνεται στις αποφάσεις των θεσμικών οργάνων της ΕΕ και στην διαμόρφωση μίας νέας αντίληψης όσον αφορά αφενός στην διαχείριση των μεταναστευτικών ροών στο εξωτερικό αφετέρου τις διαδικασίες ενσωμάτωσης των νομίμων μεταναστών στο εσωτερικό των κρατών-μελών της ΕΕ. [1]
Στη Συνθήκη του Άμστερνταμ (υπογραφή 1997, ενεργοποίηση 1999) δηλώνεται με σαφήνεια ότι ένας από τους εκπεφρασμένους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι «να διατηρήσει και να αναπτύξει την Ένωση ως χώρο ελευθερίας, ασφάλειας και δικαιοσύνης, εντός του οποίου θα διασφαλίζεται η ελεύθερη κυκλοφορία των προσώπων, σε συνδυασμό με...

Ερωτήματα που ζητούν απάντηση μέσα στο Σαββατοκύριακο.


Η χώρα, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, θα πρέπει να βγει από το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει

Picture 0 for Ερωτήματα που ζητούν απάντηση μέσα στο Σαββατοκύριακο
Οι διεργασίες της τελευταίας στιγμής δείχνουν ότι το Σαββατοκύριακο αυτό θα είναι εξαιρετικά «πυκνό» από πλευράς πολιτικών εξελίξεων. Η χώρα, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, θα πρέπει να βγει από το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει. Οι προφανείς δρόμοι για να γίνει κάτι τέτοιο, είναι δύο: α) είτε μέσω του σχηματισμού μιας κυβέρνησης σωτηρίας, όπως ονομάζεται, με τη σύμπραξη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, β) είτε με την προσφυγή στις κάλπες, για δεύτερη φορά, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Στην πρώτη περίπτωση, αν τελικώς οι προσπάθειες ευοδωθούν, θα...

Το δράμα του ελληνικού λαού οδεύει μέρα με την ημέρα προς μια απρόβλεπτη κορύφωση του


Στον πόλεμο για την επιβίωση του εργαζόμενου λαού μας, η μαζική 
αντιμνημονιακή ψήφος δεν έκρινε τον πόλεμο,
έβαλε όμως σοβαρά εμπόδια στα εγκληματικά σχέδια 
των μεγαλοκαπιταλιστών 



Η κτηνώδης μνημονιακή πολιτική με τα χαράτσια και τους υπέρογκους φόρους, έχουν μετατρέψει σε εφιάλτη τη ζωή μας. Η ύφεση συνεχίζεται ακάθεκτη, οι πάντες, κράτος-επιχειρήσεις-νοικοκυριά, χρωστάνε στους πάντες, ο δημόσιος τομέας είναι σε αποσάθρωση



Υποτίθεται από το κούρεμα του PSI ξαλαφρώσαμε από 100 δις δημόσιου χρέους, για να φορτωθούμε αμέσως άλλα 135 δις, με πολύ χειρότερους όρους. Τα χρήματα αυτά θα πάνε κατευθείαν στις τσέπες των πιστωτών και για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών. Ούτε λόγος για ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων και μικροομολογιούχων , που κουρεύτηκαν βίαια χωρίς να ρωτηθούν και φυσικά ούτε λόγος για τα νοσοκομεία και τα πανεπιστήμια, που το 70% των χρημάτων τους ληστεύτηκε εν κρυπτώ από τους...

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ… ΚΟΦΤΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΣΜΕΔΙΤΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ!




Αντιδράσεις για την προσπάθεια συνδικαλισμού στις ΕΔ.
ΑΠΛΩΣΤΕ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝΕ... ΜΗ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ! ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ… ΚΟΦΤΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΣΜΕΔΙΤΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ!

ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΙ... ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΤΕ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΕΣΧΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΜΕΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΞΩΝ ΔΙΑΛΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.

ΟΛΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΜΕΔ:
Το 2005 ξεκινήσαμε τη σωματειακή δραστηριότητα ιδρύοντας...

ΝΑΖΙΣΤΗΣ ΗΤΑΝ Ο ΘΕΙΟΣ ΤΗΣ ΜΕΛΙΝΑΣ ΜΕΡΚΟΥΡΗ... ΕΙΧΕ ΙΔΡΥΣΕΙ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΨΕ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ!!!.




Και για να μη ξεχνιώμαστε: Ναζιστικό Κόμμα στην Ελλάδα υπήρξε και Αρχηγός του ήταν ο θείος της Μελίνας Μερκούρη (αδελφός του μπαμπά της, Σταμάτη) Γεώργιος Μερκούρης!.. Το κόμμα λεγόταν «Εθνικοσοσιαλιστικόν Κόμμα Ελλάδος» και ιδρύθηκε στην Αθήνα το καλοκαίρι του 1933, αμέσως μετά την άνοδο του Χίτλερ στην Εξουσία. Ο ναζιστής θείος της Μελινάρας, Γεώργιος Μερκούρης, πολιτεύτηκε με το «Λαϊκό Κόμμα» και το 1922 ορκίστηκε Υπουργός Επισιτισμού στην κυβέρνηση Γούναρη. Την περίοδο 1926-1927 (επί Δικτατορίας Παγκάλου) διετέλεσε Υπουργός Εθνικής Οικονομίας. Την δεκαετία του 1930 εγκατέλειψε το «Λαϊκό Κόμμα» και ίδρυσε το «Εθνικοσοσιαλιστικόν Κόμμα Ελλάδος».
Όμως, ο Ναζισμός δεν βρήκε ανταπόκριση στους Έλληνες και ο αγαπημένος θείος της Μελίνας βρέθηκε στο περιθώριο της πολιτικής σκηνής. Μετά την είσοδο των γερμανικών στρατευμάτων στην Αθήνα (Απρίλιος 1941), ο Μερκούρης επανασύστησε το «Εθνικοσοσιαλιστικόν Κόμμα Ελλάδος» του οποίου η λειτουργία είχε απαγορευτεί το 1936 από τον Μεταξά. Ανάμεσα σε αυτούς που...

ΟΙ ΚΑΛΟΙ & ΟΙ ΚΑΚΟΙ !!

Όταν πρωτοξεκίνησα αυτό το blog, τα πρώτα μου σχεδόν λόγια ήταν σε γενικές γραμμές, πως ζώντας σε ένα κόσμο διττό, θετικού - αρνητικού, άσπρου - μαύρου, καλού - κακού, όπου καλό κακό στην πραγματικότητα δεν υπάρχει, αυτό που κατάφεραν κάποιοι όνομα και μη χωριό στη ζωή μας, ήταν να τα έχουν μπερδέψει τόσο έντεχνα, περίτεχνα και διεξοδικά, που οι κοινωνίες δύσκολα θα γυρίσουν να πουν "απεταξάμην", αν δεν γνωρίσουν τα δύο διαφορετικά σχέδια. Το ένα είναι καθαρά και αποκλειστικά ανθρώπινο, το άλλο είναι αποκλειστικά Θεϊκό. Το πρώτο φυσικά εμπεριέχεται στο δεύτερο

Σας προκαλώ να μου υποδείξετε το οτιδήποτε που θεωρείτε : μόνον κακό ή μόνον καλό. Ακόμα και κάποια απ' τα σύμβολα του καλού στον υλικό μας κόσμο : διαμάντι , κρύσταλλο (κρυστάλλινος ή διαμάντι χαρακτήρας) για να αποκτήσουν την τελική τους μορφή, έχουν υποστεί πλείστες επεξεργασίες και καθαρισμούς από διάφορους ξενιστές, πχ χώμα, άλλα μέταλλα ή ουσίες. Βλέπουμε λοιπόν πως παίρνοντας μαθήματα από την φύση, με την βοήθειά της μπορούμε να κατανοήσουμε τα περισσότερα που αφορούν την ζωή μας, τους εαυτούς μας.
Αλλά και ο λεγόμενος διάβολος, αντιπρόσωπο έχει αυτόν που...

ΗΠΑ: Επικύρωση Δικαίου της Θάλασσας, τι σημαίνει για εμάς;

 
Οι αρχηγοί των κλάδων των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ ζήτησαν από τη Γερουσία να επικυρώσει το δίκαιο της Θαλάσσης των Ηνωμένων Εθνών, δηλαδή την περιβόητη στην Ελλάδα, Σύμβαση για το Δίκαιο της Θαλάσσης (UNCLOS – United Nations Convention on the Law of the Sea), επειδή κάθε περαιτέρω καθυστέρηση στην επικύρωσή της από την πλευρά των ΗΠΑ κοστίζει σε γεωοικονομικό και γεωπολιτικό επίπεδο.
Η συνθήκη UNCLOS η οποία αποτελεί το αποτέλεσμα της τρίτης συνεδρίασης του ΟΗΕ για το ζήτημα (UNCLOS III), η οποία έλαβε χώρα από το 1973 έως το 1982 και υπογράφηκε στο Μοντέγκο Μπέι της Τζαμάικα μεταξύ άλλων προβλέπει και την υιοθέτηση του θεσμού της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ). Η συγκεκριμένη συνθήκη έχει τεθεί σε ενέργεια από το 1994 ενώ παρά το γεγονός πως έχει υπογραφεί από τις ΗΠΑ, δεν έχει ακόμα επικυρωθεί από την Γερουσία. Να σημειωθεί πως η επικύρωσή της χρειάζεται να υπερψηφιστεί από τα δύο τρίτα των Γερουσιαστών.
Έως σήμερα μία μικρή ομάδα Ρεπουμπλικάνων αντιτίθενται στην επικύρωση της σύμβασης με αιτιολογία τον κίνδυνο οι ΗΠΑ να χάσουν σε νομικό επίπεδο κυριαρχία στους υδρογονάνθρακες που βρίσκονται στην αμερικανική υφαλοκρηπίδα. Σύμφωνα...

Τρίζει… η καρέκλα Βενιζέλου, το μήνυμα της αμφισβήτησης είναι σαφέστατο: ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ.

                   
  

ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

Α. Μία στρατηγική ήττα που προκλήθηκε από λάθη και παραλείψεις

Οι εκλογές της 6ης Μαίου 2012 πέρασαν ήδη στην ιστορία. Αφήνοντας όμως ως αποτέλεσμά τους μία σεισμική αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού.
Το ΠΑΣΟΚ, συμπαρασύρθηκε σε μια εκλογική κατάρρευση από τα λάθη και τις παραλείψεις της τελευταίας κυβερνητικής του θητείας, αλλά και από την εγκατάλειψη των αρχών και των αξιών που διαχρονικά εξέφρασε. Ο Ελληνικός Λαός δεν πείσθηκε από το πρόγραμμα και τις θέσεις μας, γιατί απλά δεν μας άκουσε. Δεν ήθελε να μας ακούσει.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μέχρι το Νοέμβριο του 2011, αλλά και η κυβέρνηση Παπαδήμου ( ΠΑΣΟΚ- ΝΔ- ΛΑ0Σ) εμφάνισαν συγκεκριμένες και εγγενείς αδυναμίες :

1)     Υπήρξε μία μονοσήμαντη διαπραγμάτευση επί του χρέους, η οποία αγνοεί ότι ο δημοσιονομικός χειρισμός, είναι μεν...

Τα μεγάλα hedge funds στοιχηματίζουν για την κατάρρευση της Γερμανίας και της Ολλανδίας


Η εφημερίδα Financial Times αποκαλύπτει ότι μια ομάδα διαχειριστών των hedge funds άρχισαν να «σορτάρουν» ορισμένες χώρες της ευρωζώνης,συμπεριλαμβανομένων της Γερμανίας και της Ολλανδίας, ενώ οι δύο αυτές χώρες, χωρίς οικονομικές δυσκολίες, εξακολουθούν να πληρώνουν τα χαμηλότερα επιτόκια για τα χρέη τους. Τα hedge funds είναι άκρως κερδοσκοπικά κεφάλαια που απευθύνονται σε άτομα ή οργανισμούς που μπορούν να τους εμπιστευτούν πολύ μεγάλα ποσά. Οι επενδύσεις τους βασίζονται σε μια σειρά στρατηγικών μεγιστοποιήσεων των κερδών των επενδυτών τους, συμπεριλαμβανομένου του «shorting» (ακάλυπτες πωλήσεις).

Σε αντίθεση με την παραδοσιακή προσέγγιση των επενδυτών, οι οποίοι στοιχηματίζουν σε αύξηση της τιμής μιας κινητής αξίας, οι “Shorters” ποντάρουν σε πτώση μιας κινητής αξίας. Για να το πραγματοποιήσουν, δεν αγοράζουν τους εν λόγω τίτλους, αλλά τους πωλούν με προθεσμία (δηλαδή δεσμεύονται να τους πωλήσουν σε μια συμφωνημένη μελλοντική ημερομηνία) και...

Κουβέλης : Ο λακές των Εβραίων



Όλοι οι φελλοί επιπλέουν και όλα τα ...σκατά βρωμάνε ... Δείτε ρε ποιους κάνετε ρυθμιστές του κράτους ...