Σελίδες

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Παναγιώτης Αποστόλου για Καρατζαφέρη...«Τι είχες Γιώργη μου?.. Τι είχα πάντα!!!..»


Στην καθημερινή τηλεοπτική του εκπομπή στο ΑΡΤ (πρώην Τηλεάστυ) της 9/5/13, ο εν πολλαίς αμαρτίες, Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, διατράνωνε υπερηφάνως πως θα έπρεπε η πατρίδα μας να στραφεί προς την Κίνα, προκειμένου να εξασφαλίσει πρόσθετο φθηνό δανεισμό. Προς ενίσχυση των όσων σήμερα έλεγε, παρέπεμπε τους τηλεθεατές σε ομιλία του το 2011 στην Ελληνική βουλή, όπου ισχυριζόταν και πρότεινε ακριβώς τα ίδια.
 
Δεν γνωρίζει ο Πρόεδρος, του πάλαι ποτέ ισχυρού, ΛΑΟΣ, πως σύμφωνα με τη σύμβαση δανειακής διευκόλυνσης, άρθρο 4 παράγραφος 2, απαγορεύεται από τους δανειστές, η Ελλάδα«να συνάψει οικονομικές σχέσεις με άλλες χώρες», όπως επίσης, απαγορεύεται «κάθε είδους διασφάλιση τυχόν άλλου δανειστού, εκτός από αυτούς 
του μνημονίου»!. Ενός μνημονίου, που ο ίδιος και η δεκαπενταμελής κοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑΟΣ, ψήφισε την αποφράδα ημέρα για τον Ελληνισμό, την 10η Μαΐου 2010, παρ΄ ότι τρείς ημέρες πριν το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος είχε

Που είσαι Χριστόδουλε να τον «θαυμάσεις». Σε αγωγές κατά Μ.Μ.Ε. προχωρεί ο Ιερώνυμος!!!!

Την πληροφορία δημοσίευσε πρώτο το ROMFEA.GR στις 8 Μαΐου αλλά εγώ την έμαθα από το mySatellite.gr σήμερα μόλις. Το ότι ο Ιερώνυμος είναι εκτός κλίματος και εκτός αποστολής το ήξεραν όλοι σχεδόν οι Έλληνες και τώρα το παρακάτω κείμενο έρχεται να επιβεβαιώσει την άποψη του ελληνικού λαού ότι ο συγκεκριμένος είναι «πολύ λίγος»  για το αξίωμα στο οποίο τον τοποθέτησε η Ιερά Σύνοδος. Το να μετέρχεται ένας ιερωμένος, οποιουδήποτε βαθμού, τις μεθόδους των πολιτικάντηδων δείχνει και το επίπεδο και το «βάθος» του. Είναι αξιοθαύμαστο το κριτήριο του ελληνικού λαού που «δεν τον πάει» καθόλου, δεν τον αποδέχεται σαν αρχιεπίσκοπο, σε αντίθεση με τον λατρευτό μας Χριστόδουλο. Θέλετε και το άλλο; Δεν πιστεύω ότι ο άνθρωπος αυτός θα διαθέσει, αν βέβαια κερδίσει τις αγωγές, τα ποσά που διεκδικεί στα συσσίτια κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο που δεν πήγαν πολλές διεκδικήσεις πολιτικών στους σκοπούς που διατυμπάνιζαν με την κατάθεση αγωγών κατά διαφόρων ατόμων, εφημερίδων κτλ. Διαβάστε την είδηση. «Ήπειρος, η πατρίδα μας»

Συκοφαντικές και υποβολιμαίες χαρακτήριζαν κύκλοι της Αρχιεπισκοπής Αθηνών όλες τις “πληροφορίες” που κυκλοφόρησαν, ως επί το πλείστον στο διαδίκτυο, σχετικά με την υποτιθέμενη μετάβαση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στην Καλαμάτα δια ελικοπτέρου, προκειμένου να περάσει δήθεν τις “διακοπές του” σε πολυτελές κατάλυμα.
Οι ίδιες πηγές, απαντώντας στη Romfea.gr, διευκρίνισαν πως “ο Αρχιεπίσκοπος έχει ήδη δώσει εντολή στις αρμόδιες νομικές υπηρεσίες να προχωρήσουν άμεσα στην κατάθεση αγωγών σε βάρος των υπευθύνων των διαφόρων ηλεκτρονικών και άλλων Μ.Μ.Ε.”.
Στις αγωγές, υπογράμμισαν, “θα αιτείται η επιδίκαση ποσού ύψους 500.000 ευρώ για την ικανοποίηση της ηθικής βλάβης που υπέστη, ποσό το οποίο προτίθεται να διαθέσει για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού και κοινωνικού έργου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και συγκεκριμένα των συσσιτίων”.

Η δημαγωγία, του χθες και του σήμερα!

O Ελληνισμός πονάει,  αλλά μάχεται, αισιοδοξεί και προσμένει.

Προσμένει τη λύτρωση, προσμένει τη νίκη επί της φτώχειας και της μιζέριας που μας οδήγησε η πλάνη πως πλέον στο σύγχρονο κόσμο, έπαυσε να ισχύει η ρήση  του Αριστοτέλη, «τ΄ αγαθά κόποις κτώνται»!

Θεωρήσαμε όλα αυτά τα χρόνια, πως τα αγαθά απλά… χαρίζονται και σήμερα βρεθήκαμε έκπληκτοι ν΄ αναρωτιόμαστε τι έφταιξε και φτάσαμε ως εδώ!

Πολλά έφταιξαν, αλλά πάνω απ΄ όλα η στρεβλή μας νοοτροπία , όπου αθωώναμε συμπεριφορές, χρεώναμε όσους τολμούσαν να ξεστομίσουν την αλήθεια  και παρασυρόμαστε από τους δημαγωγούς, που από την αρχαιότητα είχαν το προνόμιο να δελεάζουν τους ευάλωτους και πιθανώς και οκνηρούς, με την εμπέδωση της άποψης, πως… όλα γίνονται.

Ως γνήσιοι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων, από τη θεμελίωση  της δημοκρατίας  πριν την έναρξη του 5ο πχ αιώνα και μετά με την κορύφωσή  της, κυρίως την εποχή του Περικλή έως και σήμερα, γνωρίζουμε πως είναι το ιδανικό περιβάλλον για

Γιατί το Ισραήλ κτύπησε τη Συρία;


Χρήστος Ιακώβου
Διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών (ΚΥΚΕΜ)

Δύο είναι οι μοναδικοί λόγοι για τους οποίους το Ισραήλ θα κτυπούσε τη Συρία. Ο πρώτος αφορά τη χρήση χημικών όπλων και ο δεύτερος τη μεταφορά οπλισμού προς τη σιιτική οργάνωση του Λιβάνου Χιζμπολλάχ. Οι πρόσφατες αεροπορικές επιθέσεις έχουν να κάνουν με το δεύτερο λόγο και σηματοδοτούν μία νέα εύθραυστη φάση αναφορικά με τις περιφερειακές επιπτώσεις του εμφυλίου πολέμου, στη Συρία καθώς επίσης καταδεικνύουν και τα ρίσκα που θα πρέπει να λάβει το Ισραήλ σε περίπτωση ασύντακτης κατάρρευσης του καθεστώτος Άσαντ. Επίσης, το Ισραήλ είχε ήδη προβεί σε κτυπήματα κατά στόχων της Χιζμπολλάχ στη Συρία στις 30 του περασμένου Ιανουαρίου. Στην πραγματικότητα, με τα κτυπήματα κατά της Συρίας, το Ισραήλ προσπαθεί να δημιουργήσει περισσότερο την εικόνα της αποτροπής και όχι της διάβρωσης του καθεστώτος. Προσπαθεί δηλαδή να αποτρέψει τη δημιουργία μελλοντικώς αρνητικών στρατηγικών δεδομένων σε βάρος του.

Παρά το ότι τέτοιες αεροπορικές επιθέσεις λαμβάνουν μεγάλη περιφερειακή αλλά και διεθνή διάσταση και θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κλιμάκωση και μετατροπή του συριακού εμφυλίου πολέμου σε διακρατικό πόλεμο εντούτοις αφήνοντας τη Χιζμπολλάχ να

Διαλύστε την ΕΥΠ και στήστε την από το μηδέν. Το Μέγαρο Μαξίμου ακούει;

Πριν από τουλάχιστον δεκαπέντε χρόνια, στρατηγός εν ενεργεία, είχε τύχει πρότασης από τον πρωθυπουργό της Ελλάδας να αναλάβει την ηγεσία της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ). Η απάντηση που είχε δώσει είχε ερωτηματική μορφή: «Ευχαριστώ για την πρόταση κύριε πρόεδρε. Έχω την άδεια σας να τη διαλύσω και να τη στήσω από την αρχή;»… Η απάντηση ήταν αρνητική, οπότε ευγενικά ευχαρίστησε ξανά για την τιμή και αρνήθηκε την προσφορά.
Την ΕΥΠ την έχουμε αντιμετωπίσει με τη μεγαλύτερη προσοχή, σεβασμό λόγω της ευαίσθητης φύσης της υπηρεσίας, ακόμα και με ανοχή, περιορίζοντας τον εαυτό μας σε όσα γράφουμε, όπως θα έκανε ο οποιοσδήποτε που έχει συναίσθηση του τι διακυβεύεται για την ελληνική ασφάλεια, πως δηλαδή η επίδοσή της μπορεί να καθορίσει πολλά για το μέλλον του τόπου, όπως άλλωστε ισχύει σε κάθε σοβαρό κράτος στον πλανήτη, που σέβεται τον εαυτό του.
Δεν έλειψαν και φορές που καλέσαμε ανοικτά τα στελέχη της υπηρεσίας να ομονοήσουν για το εθνικό καλό, να βρουν έναν τρόπο συνύπαρξης για το καλό της χώρας. Φαίνεται όμως, ότι δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι η ΕΥΠ δεν είναι μαγαζάκι κανενός, αλλά ανήκει στην ελληνική κοινωνία την οποία οφείλει να προστατεύει σε

ΕΛΛΗΝΙΣ, ΠΡΟΤΥΠΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ: "ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΩ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΤΗ ΦΥΛΗ"

Αναμφίβολα, η εποχή μας χαρακτηρίζεται από την ισοπέδωση των αξιών, την αναξιοκρατία, την ανάδειξη της απαξίας και μετριότητας και την απόρριψη οποιασδήποτε μορφής «αξίας». Και η αξία δεν ορίζεται ποσοτικά, αλλά ποιοτικά, λέξη που έχει χάσει προ πολλού τη σημασία της. Το ίδιο συμβαίνει και στον τομέα της Παιδείας και ιδιαίτερα της Εκπαίδευσης. Τόσο ο Πλάτωνας όσο και ο Αριστοτέλης θεωρούν την προσφορά της Παιδείας θεμελιώδους σημασίας, έτσι η Παιδεία ως δημόσιο αγαθό οφείλει να είναι προγραμματισμένη, κατάλληλα δομημένη με στόχο την απόκτηση της αρετής και περαιτέρω της ευδαιμονίας. Μέσω αυτής, αξίες όπως η σοφία, η ανδρεία, η δικαιοσύνη, η Πίστη και η Τιμή συμβάλλουν στο «είναι τε και ζην» της πολιτείας. Γίνεται κατανοητό, επομένως, πως βασική προϋπόθεση της παιδείας είναι η καλή οργάνωση του κράτους. Στο σημείο αυτό ακριβώς υπεισέρχεται και η αποικοδομητική συμβολή του κράτους. Η απάλειψη του όρου «Εθνική» παιδεία από το όνομα του σχετικού υπουργείου, υπουργούσης της Διαμαντοπούλου είναι ενδεικτική. Εθνική παιδεία είναι αυτή που διαμορφώνει ολοκληρωμένη προσωπικότητα σύμφωνα με τις αξίες της Εθνικής Παράδοσης και του Ελληνικού Πολιτισμού. Που μεταλαμπαδεύει τις αξίες της Φυλής προς διαφύλαξη και συνέχιση, που ενισχύει τις φυλετικές αρετές της φιλαλήθειας, της ανδρείας, της αυτοθυσίας και του ηρωισμού σε πείσμα της μαζοποίησης και της

Ένας χρόνος...


Νικηφόρος Αντωνόπουλος*


Σ’ ένα μήνα συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη συγκρότηση της κυβέρνησης που ανέλαβε την ευθύνη να οδηγήσει τη χώρα, με όση ασφάλεια επέτρεπαν οι τραγικές συνθήκες στις οποίες είχε περιέλθει η ελληνική οικονομία – αλλά και η κατακερματισμένη ελληνική κοινωνία και το ανυπόληπτο πλέον πολιτικό σύστημα – στην έξοδο από την κρίση.
Δεν γνωρίζω πόσο ακριβώς το έχει καταφέρει αυτό η κυβέρνηση. Αν πιστέψω τις δηλώσεις και τα στοιχεία που επικαλείται, ναι, έχει οδηγήσει τα πράγματα σε ένα σημείο που επιτρέπει αισιοδοξία. Αλλά αυτό μένει να φανεί, όπως λένε όσοι γνωρίζουν καλύτερα, ως το τέλος του χρόνου.
Εκείνο, όμως, που χωρίς αμφιβολία μπορούμε να αξιολογήσουμε, πέραν πάσης αμφιβολίας, ως θετικό, είναι το γεγονός ότι αυτή η κυβέρνηση συνεργασίας τριών διαφορετικών κομμάτων συμπληρώνει ένα χρόνο και παρά το γεγονός ότι είχε να χειριστεί τεράστια προβλήματα και να πάρει τις πλέον δύσκολες αποφάσεις, τα έφερε εις πέρας με τα ελάχιστα δυνατά προβλήματα.
Αλήθεια, ποιος περίμενε ένα χρόνο πριν, ότι αυτή η «κυβέρνηση εθνικής ανάγκης», που συγκροτήθηκε για να μην οδηγηθεί η χώρα σε τρίτες, απόλυτα καταστροφικές εκλογές, όχι απλώς θα συμπλήρωνε ένα χρόνο διακυβέρνησης, αλλά και θα έκανε να φαίνεται απολύτως εφικτό το ενδεχόμενο να εξαντλήσει την τετραετία;
Αφήστε τον Τσίπρα που κάθε μήνα «προέβλεπε» ως καφετζού την πτώση της κυβέρνησης και ανατρέξτε σε «βαρύγδουπες» αναλύσεις και «προβλέψεις» της συμφοράς μεγαλόσχημων αναλυτών και αρθρογράφων ακόμη και «μεγάλων καναλιών» και σούπερ ντούπερ «έγκυρων» εφημερίδων… Εντάξει, όλοι αυτοί δεν προέβλεπαν πτώση της κυβέρνησης κάθε μήνα, αλλά κάθε τρίμηνο το είχαν σίγουρο!
Αλλά ακόμη και τώρα δεν το βάζουν κάτω. Τώρα, το …... «βλέπουν» για του χρόνου, οπότε είναι προγραμματισμένες Δημοτικές εκλογές και ευρωεκλογές, οπότε σου λέει, γιατί να μην τις κάνουν μαζί, «τρεις σε μία», δημοτικές, ευρωπαϊκές και εθνικές μαζί, για να είναι και μικρότερο

Κουράστηκα να είμαι «politically correct» για να μη με πούν ξενοφοβικό ρατσιστή


Κώστας Παπαχρήστου

Το κείμενο που ακολουθεί το υπαγορεύει η αγανάκτηση της υπερκόπωσης. Ενδέχεται να προκαλέσει στομαχικές διαταραχές σε κάποιους «πολιτικώς ορθούς» που ζουν σε συνθήκες ησυχίας κι ασφάλειας ενώ, την ίδια στιγμή, έχουν άποψη για το δικαίωμα κάποιων που ζουν στην κόλαση να απελπίζονται και ν’ αντιστέκονται! Λοιπόν, τους δηλώνω κατάμουτρα ότι κουράστηκα… 

…Κουράστηκα να βλέπω την πόλη μου στο έλεος «εξαθλιωμένων» βαρβάρων, και να λέω στον εαυτό μου «μη μιλάς, θα σε πουν ξενοφοβικό ρατσιστή»!

…Κουράστηκα να παίρνω χίλιες προφυλάξεις για ν’ ανοίξω την εξώπορτα του σπιτιού μου, και να λέω στον εαυτό μου «μη μιλάς, θα σε πουν ξενοφοβικό ρατσιστή»!

…Κουράστηκα να συμβιβάζομαι με την ιδέα πως δεν μπορώ να περπατώ ελεύθερα σαν άλλοτε στους δρόμους της πόλης μου, και να λέω στον εαυτό μου «μη μιλάς, θα σε πουν ξενοφοβικό ρατσιστή»!

…Κουράστηκα ν’ ακούω να προσπαθούν να με πείσουν πως αδίστακτοι εγκληματίες είναι «κατατρεγμένοι αγνοί συνάνθρωποι που προσπαθούν να ενταχθούν», και να λέω στον...

Το τερατούργημα λογοκρισίας του κ. Σαμαρά


Ναπολέων Λιναρδάτος (e-mail)

Η σοσιαλμανία δεν ήταν απλά μια μόδα για την Νέα Δημοκρατία την δεκαετία του 70. Με εξαιρέσεις, αποτέλεσε τον ιδεολογικό άξονα του κόμματος. Ο κ. Σαμαράς αντίθετα από αυτά που έλεγε πριν γίνει αρχηγός της ΝΔ και πρωθυπουργός, είναι “άξιος” συνεχιστής της σοσιαλμανίας της ΝΔ. Ο νόμος λογοκρισίας που η κυβέρνηση του θα περάσει είναι διαμετρικά αντίθετος προς στις αρχές ενός κόμματος που θέλει να είναι φιλελεύθερο και δεξιό.

Το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κάποιος είναι η ταυτόσημη αντιμετώπιση όλων των ΜΜΕ σ’ αυτό το νομοσχέδιο. Δεν υπάρχει ίχνος αντίδρασης σε έναν νόμο λογοκρισίας, παρόλο που θα περίμενε κανείς ότι ο δημοσιογραφικός κόσμος θα ήταν ιδιαίτερα ευαίσθητος σε θέματα ελευθερίας του λόγου. Αυτό το οργουελιανό τοπίο γίνεται ακόμα πιο παράξενο αν σκεφτεί κανείς ποιες ήταν οι αντιδράσεις στα ΜΜΕ μετά από την σύλληψη του «Γέροντα Παστίτσιου». Ή, αν πάμε πιο πίσω ακόμα σε ένα πιο σχετικό γεγονός, θα πρέπει να θυμηθούμε την μεγάλη αντίδραση που είχε δημιουργήσει ο νόμος της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την απαγόρευση της δημοσιοποίησης των προκηρύξεων των τρομοκρατικών οργανώσεων.

Δεν θα μπορούσε κανείς να βρει πιο απτό παράδειγμα σύνδεσης βίας και λόγου. Για παράδειγμα η τρομοκρατική οργάνωση 17Ν μετά από κάθε δολοφονία έστελνε και μια πολυσέλιδη προκήρυξη στις εφημερίδες, οι οποίες φρόντιζαν να της δώσουν την μεγαλύτερη δυνατή προβολή. Οι τρομοκρατικές οργανώσεις με τις δολοφονίες τους, όχι μόνο εξόντωναν πολιτικούς αντιπάλους, αλλά αποκτούσαν και μια μεγάλη πανελλαδική πλατφόρμα για να

Μπορεί να σας ενδιαφέρει να ξέρετε ότι ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ξε- ΨΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας θα δώσει, σήμερα την 9η πμ, συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στον ρ/σ "Στο Κόκκινο", στους 105,5. Και μια και θα είναι εφ' οοοοόλης της ύλης μήπως, λέω μήπως, θα μπορούσε ο σύντροφος Διευθυντής του ρ/σ Κώστας Αρβανίτης, αυτός ντε που μάσαγε καλά επί ΠΑΣΟΚ, να ρωτήσει τον σύντροφο Τσίπρα για το ποια είναι σήμερα η θέση του ΣΦΥΡΙΖΑ (στον βρόντο) επί του θέματος της «ΑΠΛΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ» που με τόση θέρμη στήριζε σαν απόκομμα του 4%; Λέω τώρα...


Βιβλιοπαρουσίαση

Πρόσκληση-ΛΑΦΘ_3-6-13

Ο ηλίθιος και ο πανηλίθιος

20130512-1238
Ζήσαμε αρκετά, για να το μάθουμε κι αυτό. Την τριετία 2009-2011 την Ελλάδα κυβέρνησε η «αγνή ανθρώπινη βλακεία». Και δεν ήταν η πρώτη φορά, όπως μας πληροφορεί στο κύριο άρθρο του ΤΟ ΒΗΜΑ, της 5ης Μαϊου.
Όπως βέβαια εξηγεί ο αρθρογράφος του Βήματος, οι άνθρωποι που μας κυβέρνησαν αυτή την τριετία, ο Γιώργος Παπανδρέου δηλαδή και οι συνεργάτες του, διαχειρίστικαν τα κοινά βλακωδώς, πλήν όμως «εντίμως».
Έντιμοι βλάκες! Μια καινούργια κατηγορία πολιτικών. Για τους περισσότερους από μας, έντιμος βλάκας υπήρξε η κινηματογραφική περσόνα του Θανάση Βέγγου. Ο αγνός, αγαθός, απονήρευτος ανθρωπάκος, που όλοι τον πιάνουν κορόϊδο, όλοι εκμεταλλεύονται την καλοσύνη του κι από πάνω τον βρίζουνε, τον λένε βλάκα.
Υπάρχει όμως μια διαφορά. Ο Βέγγος, πληρώνει από την τσέπη του, σπαταλά, ξοδεύει σε καλοσύνες ή σε φιλοδοξίες κι οράματα, τα δικά του χρήματα. Κι αυτό συμβαίνει όχι μονάχα στο πλατό, μα και στην κανονική, ανθρώπινη του υπόσταση.
Αυτή η διαφορά καθιστά τον Βέγγο και τον κάθε Βέγγο, «έντιμο». Κάτι περισσότερο. Τον ανυψώνει, τον κάνει «καλό άνθρωπο». Ποιος αλήθεια πιστεύει πως ο Παπανδρέου, ο Παπακωνσταντίνου, ο Πάγκαλος, ο

Συρία: Ένοπλοι εισέβαλαν σε Ορθόδοξο Μοναστήρι και το ρήμαξαν.


Δαμασκός.

 Ομάδα ένοπλων μαχητών  που πολεμά στο πλευρό των κομμάτων της αντιπολίτευσης επιτέθηκε στο αρχαίο Ορθόδοξο Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία, στην περιοχή Al Qusayr, 20 χιλιόμετρα από τα σύνορα του Λιβάνου.


Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Τας, ο ηγούμενος Γκαντίρ Ιμπραχίμ ανέφερε ότι οι ένοπλοι αντάρτες, ανατίναξαν το καμπαναριό και κατέστρεψαν τον αρχαίο βωμό και την Κολυμβήθρα.

Επιπλέον, οι εισβολείς κατέστρεψαν άγαλμα του Προφήτη της Παλαιάς Διαθήκης, ο οποίος λατρευόταν στη Συρία από Χριστιανούς και Μουσουλμάνους.

[Αραβικές ιστοσελίδες στο Facebook αναμεταδίδουν δημοσίευμα του πρακτορείου Sana, που αναφέρεται για σκοταδιστές που καταστρέφουν τα μνημεία της Συρίας, από όπου και οι φωτογραφίες που παρουσιάζουμε]


Συγχαρητήρια στο Ολυμπιακό. Μας έκανε υπερήφανους!