Σελίδες

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Τρομοκρατική Οργάνωση: «Η Σέχτα του Ευρώ» 14 ερωτήματα προς τους τρομοκράτες των Ελλήνων που πρέπει να απαντηθούν ΤΩΡΑ!!!

Γιώργος Αδαλής στο aegeantimes.gr  


Στην Ελλάδα υπάρχουν δυο κόσμοι πλέον! Ο κόσμος της «τηλεόρασης» και ο πραγματικός κόσμος! Στον πρώτο, η κουστωδία του Ευρώ, έχει επενδύσει στην πλύση εγκεφάλου και στην παραπληροφόρηση! Δύσκολα θα ακούσεις μια εκπομπή που σκοπό έχει την ενημέρωση των πολιτών. Με ελάχιστες εξαιρέσεις, η «κρεατομηχανή» των Media, έχει καταφέρει να επικρατήσει στις μεγάλες ηλικιακά μάζες , που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο και γνώσεις χειρισμού υπολογιστών, και τους χειραγωγούν με απύθμενα ψέματα, με ανύπαρκτα διλήμματα και τους τρομοκρατούν καθημερινά, αντικαθιστώντας την αλήθεια, με την «εικονική πραγματικότητα» που έχουν συνθέσει!

Η Τηλεόραση, το δημόσιο αυτό αγαθό, έχει διαιρέσει την Ελλάδα! Αυτό άλλωστε αποδείχτηκε από το αποτέλεσμα των εκλογών και πόσο αντίθετα ψήφισαν οι ηλικίες 45+ και 45- !

Σήμερα θα επιχειρήσουμε να αποδείξουμε ότι το δίλημμα που βάζουν εδώ και καιρό είναι όχι απλά 100% πλαστό αλλά επί της ουσίας είναι ανύπαρκτο και αποτελεί...

Το σύνθημα, ο Λαλιώτης και ο ΣΥΡΙΖΑ

Το σύνθημα, ο Λαλιώτης και ο ΣΥΡΙΖΑ
Ποιες είναι οι διαρροές που αποδίδονται σε συνεργάτες του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου


Τις τελευταίες μέρες περισσεύουν τα κουτσομπολιά στην Ιπποκράτους, στο πλαίσιο ενός ανελέητου υπόγειου πολέμου «συντροφικών μαχαιρωμάτων» (απ’ αυτούς τους πόλεμους που μόνο στο ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν τόσο καλά την… τεχνική τους) και με θύματα στελέχη πάσης απόχρωσης!


Τελευταία βερσιόν αυτού του φοβερού παρασκηνίου είναι ο κ. Κώστας Λαλιώτης! Ότι ορισμένοι συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου καταλογίζουν στον κ. Λαλιώτη πως έχει «κρυφή» συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Αλέξη Τσίπρα είναι λίγο-πολύ...

Το πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέϋ. O ΣΥΡΙΖΑ κρύβει την γερασμένη Αριστερά της μεταπολίτευσης. Κάποια στιγμή θα δώσει την θέση του στο πραγματικό πρόσωπο με τραγικές συνέπειες για την χώρα...

Υποβλήθηκε από antibaro
του Γιώργου Καραμπελιά

Ο ΣΥΡΙΖΑ διακηρύσσει urbi et orbi ότι αποτελεί το «νέο» στην πολιτική ζωή του τόπου, και επομένως οι πολίτες θα πρέπει να τον εμπιστευτούν για να απαντήσει στο «παλιό», που εκπροσωπεί ο «δικομματισμός». Και επειδή όντως οι πολίτες δεν αντέχουν άλλο το «παλιό», επειδή το ΚΚΕ εμφανίζεται γερασμένο και ταυτισμένο με την ακινησία και τα γηρατειά, επειδή οι απόπειρες των «αγανακτισμένων» να δημιουργήσουν κάτι το αληθινά καινούργιο (Σπίθα, ΕΠΑΜ, κ.λπ.) απέτυχαν, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται ως το «νέο», που θα κατορθώσει να εκφράσει την «αλλαγή» και την έξοδο από τις πολιτικές του μνημονίου. Είναι όμως κάτι «νέο» ο ΣΥΡΙΖΑ;
Αυτό το ερώτημα θα πρέπει και μπορεί να αντιμετωπιστεί από πολλές πλευρές. Και από καμία δεν διαπιστώνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπροσωπεύει το νέο. Αντίθετα, από όλες τις πλευρές αντιπροσωπεύει το παλιό.
Ιδεολογικά, οι περισσότερες συνιστώσες του, εκτός από ελάχιστες πασοκογενείς –ΔΗΚΚΙ, Νέοι Σοσιαλιστές, κ.λπ. που δεν παίζουν κανένα ρόλο στην ιδεολογική και πολιτική συγκρότηση του σχήματος– παραμένουν αγκιστρωμένες στα τριτοδιεθνιστικά σχήματα της μονοδιάστατης προσκόλλησης στην πάλη των τάξεων, υποτιμώντας δραματικά τόσο...

Διχάζει το comeback του Καραμανλή

Με ποικίλα συναισθήματα υποδέχτηκαν τα τοπικά στελέχη της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη τις πληροφορίες, που θέλουν τον πρώην πρωθυπουργό, να τοποθετείται δημοσίως στις 15 Ιουνίου, στο Ζάππειο, στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά

Picture 0 for Διχάζει το comeback του Καραμανλή
Με ποικίλα συναισθήματα υποδέχτηκαν από το πρωί τα τοπικά στελέχη της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη τις πληροφορίες, που θέλουν τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, να τοποθετείται δημοσίως στις 15 Ιουνίου, στο Ζάππειο, στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά, για πρώτη φορά (εξαιρείται η πρόσφατη γραπτή παρέμβασή του) μετά το 2009.
Σε άλλους υπήρχε ενθουσιασμός και ταύτιση με την κεντρική άποψη ότι η επανεμφάνιση του κ. Καραμανλή θα συμβάλει στην περαιτέρω ενίσχυση της συσπείρωσης των δεξιών ψηφοφόρων και στον περιορισμό της αποχής παραδοσιακών ψηφοφόρων της ΝΔ.
Αλλοι δεν δίστασαν να κάνουν λόγο για «πισωγυρίσματα» και να εκφράσουν αμφιβολίες για...

Το Reuters αποκαλύπτει το αποτέλεσμα των εκλογών

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ


Οι δημοσκοπήσεις δεν επιτρέπονται, σύμφωνα με το νόμο. Η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων τους βέβαια, και όχι φυσικά η διενέργειά τους, που συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, σχεδόν δέκα μέρες πριν από την οριακή εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου.
Η άβολη αυτή πραγματικότητα, εξελίσσεται σε… χαρά των πάσης φύσεως κομιστών παραπληροφόρησης. Που μεταφέρουν από στόμα σε στόμα δήθεν έγκυρες πληροφορίες, αναφορικά με το ποιο κόμμα προηγείται, τι μετακινήσεις ψηφοφόρων παρατηρούνται, ποιο ρεύμα αναπτύσσεται περισσότερο, ενόψει της κάλπης της 17ης Ιουνίου.
Μια σχετικά ασφαλής… παρακαμπτήριος, είναι να παρακολουθήσει κανείς τις αναλύσεις των διεθνών ΜΜΕ. Όχι τα ρεπορτάζ. Τις αναλύσεις που συνήθως στηρίζονται σε περισσότερο...

BILDERBERG: "Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΝΕΚΡΗ"

Οι ηγέτες της παγκόσμιας σκιώδους κυβέρνησης έχουν αποκλείσει από την ζώνη του Ευρώ ορισμένα κράτη.

Η άτυπη ισχυρή ομάδα ολοκλήρωσε την ετήσια συνάντησή της στις ΗΠΑ. Τα 120 μέλη της ομάδας φέρεται να αποφάσισαν να αφήσουν την Ελλάδα να παρασυρθεί στο χείλος της αβύσσου.

Η ομάδα Μπίλντερμπεργκ συνεδρίασε φέτος στο αριστοκρατικό ξενοδοχείο Μάριον της Βιρτζίνια. Η συνάντηση διήρκεσε 4 ημέρες, δηλαδή, μία ημέρα περισσότερο από το προβλεπόμενο πρόγραμμα.

Η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση ποτέ να εξοφλήσει τις οφειλές της. Ποτέ. Και δεν είναι η μόνη. Η Ελλάδα είναι νεκρή, μεταδίδει μια...


Άγνωστη πηγή που υποτίθεται ότι συμμετείχε στη συνάντηση της παγκόσμιας κυβέρνησης που αποτελείται από τους πιο ισχυρούς τραπεζίτες, οικονομολόγους, πολιτικούς, μεγιστάνες των μέσων ενημέρωσης και μέλη βασιλικών οικογενειών. Η απόφαση για την καταστροφή της Ελλάδας είχε παρθεί από το 2009, μετά τη Συνεδρίαση της Λέσχης, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Λίγους μήνες αργότερα κηρύχθηκε επίσημα ως χρεοκοπημένη. 

Η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ ιδρύθηκε το 1945, στο ξενοδοχείο Bilderberg της Ολλανδίας, για να καθορίζει το μέλλον του κόσμου. 

Τα κομμουνιστικά εγκλήματα..

Για αυτά τα εγκλήματα πολέμου δεν μιλάει κανείς...Ούτε φυσικά γίνεται λόγος για αποζημιώσεις. αντίθετα οι δολοφόνοι-βασανιστές-εγκληματίες παρουσιάζονται από το σύστημα ως οι νέοι "άγιοι" του τόπου μας... Δείτε  ένα μικρό δείγμα από τα έργα τους

  Ο στρατιώτης Ι. Σκουληκάρης, συνελήφθη από τους κομμουνιστοσυμμορίτες την 01-07-1949. Τον μαχαίρωσαν σε διάφορα σημεία του σώματός του και του έκοψαν την μύτη και τ’ αυτιά. Σώθηκε από περίπολο του Εθνικού Στρατού. 

πηγή1
πηγή2


Σκηνές από ταινία προσεχώς

Η κρίση που παρουσιάστηκε με τα φάρμακα δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια σκηνή της ταινίας που θα παιχθεί προσεχώς.
Οι πιστωτές έστειλαν ένα δισεκατομμύριο ευρώ λιγότερο κι αμέσως φανερώθηκε η γύμνια.
Κι οι κίνδυνοι που υπάρχουν, έστω κι αν κάποιοι υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια.
Τα ελλείμματα του ΙΚΑ και η αδυναμία του να πληρώσει συντάξεις τους τελευταίους μήνες του 2012, είναι άλλη μια σκηνή από τα προσεχώς.
Τα ελλείμματα της ΔΕΗ, είναι πιθανότατο να οδηγήσουν σε σταδιακές
διακοπές ρεύματος. Αυτή τη φορά όχι επειδή οι…Φωτόπουλοι θα κατεβάσουν τους διακόπτες, αλλά επειδή η εταιρεία δεν θα μπορεί να...

Το φαινόμενο Ανδρέας Λοβέρδος....

loverfarmankkark
Tου Χρήστου Καπούτση

Η θλιβερή περίπτωση του θα διδάσκεται στα Πανεπιστήμια, στα ερευνητικά ιδρύματα και στις σχολές δημοσιογραφίας.
Πολύ απλά, είναι Απίστευτος ο Μέγιστος αυτός πολιτικός Άνδρας, που ακούει στο όνομα Ανδρέας Λοβέρδος.
Να θυμίσουμε ενδεικτικά ελάχιστα και ίσως τα πιο ανώδυνα της υπουργικής τους Θητείας.
Κατηγορούσε τους Δημοσίους Υπαλλήλους ως τεμπέληδες, διεφθαρμένους , ανίκανους και υπεράριθμους χαραμοφάηδες , ενώ ο ίδιος είναι Δημόσιος Υπάλληλος (Καθηγητής Πανεπιστημίου) και μάλιστα φρόντισε να διορίσει και τη γυναίκα του στο Δημόσιο!!
Διέλυσε το εργασιακό καθεστώς, σε βάρος των εργαζομένων και προς όφελος των εργοδοτών. Με τις νομοθετικές του παρεμβάσεις «δημιούργησε» εργασιακή ζούγκλα, για...

Φοβερή αποκάλυψη:"γνωρίζαμε τα πάντα για το χτύπημα στους δίδυμους πύργους"!

Η Ιταλική Καμόρα γνώριζε για την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους καιρό πριν αυτή πραγματοποιηθεί!..............
Η συγκλονιστική αυτή αποκάλυψη προκύπτει από την ανάκριση ενός «μετανοημένου» μαφιόζου, του Μπιάτζιο Ντι Λάνο, πρώην μέλους της ισχυρής μαφιόζικης ομάδας Πολβερίνο. Την είδηση δημοσιεύει το σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Il Mattino».
Ο Ντι Λάνο θεωρείται αξιόπιστος μάρτυρας από την Ιταλική αστυνομία που τους τελευταίους μήνες εξάρθρωσε την ομάδα του Τζουζέπε Πολβερίνο, ενός από τους πιο γνωστούς «boss» της Μαφίας που συνελήφθη πριν λίγους μήνες στην Ισπανία.
Όπως έγινε γνωστό σήμερα, μέλη της Μαφίας γνώριζαν για την...

Ο Πάνος Καμμένος στο ΒΗΜΑ-FM 6/6/2012

Ελληνικότητα: Μας λείπει ή μας περισσεύει;

Του Γιώργου Ι. Κωστούλα*


Το ερώτημα έχει επακριβώς τεθεί: "Πώς να πορευτούμε συλλογικά και υπεύθυνα ανάμεσα σε δύο ΄νοσηρότητες΄: αφενός του φανατικού ελληνοκεντρισμού με την ομφαλοσκοπική λογική που το διέπει και αφετέρου του εξίσου φανατικού και εθνικά επιβλαβούς αντιελληνοκεντρισμού που χαρακτηρίζει πολλούς από τους νεοφώτιστους πολιτικούς και διανοούμενους της εποχής μας.


Από την μια η ανέξοδη ΄υπέροχη εκδοχή του Έλληνα΄ και από την άλλη ο δήθεν εκσυγχρονισμός, που με την επίφαση κάποιας εξωστρέφειας μάς καθιστούν μετέωρους, πανομοιότυπα αντίτυπα ανθρωποειδή, περίπου σαν κλωσσόπουλα αναστημένα στην κλωσσομηχανή.


Ποιά είναι η ενδιάμεση συνθετική στρατηγική ικανή να εναρμονίσει δημιουργικά στοιχεία της παράδοσης με τις νέες προκλήσεις και δεδομένα, δίχως υποταγή και...

«Τρία πουλάκια…» το σχέδιο των Γερμανών για την κρίση…


Εάν κανείς αφαιρέσει την αποδοχή των ευρωπαϊκών αναπτυξιακών ομολόγων (project bonds) τα οποία αποδέχεται η Γερμανία να εφαρμοστούν πιλοτικά, όλα τα υπόλοιπα στο περίφημο πρόγραμμα για την ανάπτυξη που ετοιμάζονται να προτείνουν στους Ευρωπαίου εταίρους, είναι εκτός τόπου και χρόνου περιοριζόμενο σε ευχολόγια και θεωρητικολογίες.
Το πρόγραμμα δεν επεμβαίνει σε κανένα από τα φλέγοντα προβλήματα σειράς χωρών της Ευρωζώνης και όχι μόνο της Ελλάδας και της Ισπανίας, ενώ αποκαλύπτει ένα συνεχώς διευρυνόμενο χάσμα, ψυχολογικό και πραγματικό ανάμεσα στη Γερμανία και τους υπόλοιπους εταίρους, τουλάχιστον τις χώρες του Νότου.
Σε πρακτικό επίπεδο αυτό σημαίνει ότι εάν δεν υπάρξει κάποια θεαματική ανατροπή τότε το μέλλον της Ευρωζώνης και ενδεχομένως της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα τεθεί σε μεγάλη δοκιμασία…

Σοβιέτ... αλά ΣΥΡΙΖΑ

Του Γιώργου Κράλογλου

Την Ελλάδα των καταχρεωμένων κρατικών - συντεχνιακών μονοπωλίων που έφεραν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μια θέση πάνω από την (τελευταία) Βενεζουέλα, 6 θέσεις κάτω από την Κολομβία, 3 θέσεις κάτω από την Αργεντινή, και 4 κάτω από την Βουλγαρία ονειρεύεται ο κ. Αλέξης Τσίπρας να μετατρέψει σε Σοβιέτ, της κακιάς ώρας, με περισσότερο κράτος αλλά “αναβαθμισμένο” (πιστεύει) από τον αλαλούμ σοσιαλισμό του 1981.

Αυτήν την “ανταγωνιστική” (σύμφωνα με την παγκόσμια επετηρίδα 2012 του IMD) αριστερή Ελλάδα ονειρεύεται ο κ. Τσίπρας αγνοώντας (προφανώς) ότι την ίδια στιγμή που ανέλυε το “οικονομικό του μανιφέστο” στο χρεοκοπημένο κρατικό μονοπώλιο της ΔΕΗ η νομενκλατούρα και οι συντεχνίες εκλιπαρούσαν για δανεικά για να αποφύγουν τις διακοπές ρεύματος!!!

Ότι και τα τρένα, τα λεωφορεία και τα άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς θα σταματήσουν στην περίπτωση που το κράτος δεν τους δίνει λεφτά από τις τσέπες των φορολογούμενων ή δεν κάνει στραβά μάτια στα χρέη τους.

Τα κρατικά νοσοκομεία δεν βρίσκουν ήδη φάρμακα και νοσηλευτικό υλικό γιατί είναι χρεοκοπημένα και ο κρατικός κορβανάς δεν μπορεί να...

Το «Ουράνιο Τόξο» στις λίστες της «Δράσης-Δημιουργία Ξανά»

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη


Επειδή η «Δράση-Δημιουργία Ξανά» και οι επικεφαλής της έχουν πάρει πολύ ψηλά τον αμανέ και παρουσιάζονται ως παντογνώστες και άνθρωποι της δράσης, ουδεμία σχέση έχοντες με την πολιτική, οι οποίοι γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο θα… μας σώσουν και επειδή ξαφνικά έχουν βρεθεί στο απυρόβλητο και ενώπιόν τους πρέπει να απολογούνται οι πάντες, οφείλω να ενημερώσω πως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

Το κόμμα αυτό, έχει εξελιχθεί στο όχημα του ψευδομακεδονικού αλυτρωτισμού, φιλοξενώντας στις λίστες του μερικά από τα πιο τρανταχτά ονόματα των υποστηρικτών του «Ουράνιου Τόξου».

Ως γνωστόν, στην περιοχή της Φλώρινας δραστηριοποιείται η περίφημη οργάνωση «Ουράνιο Τόξο», τα μέλη της οποίας δηλώνουν «Μακεδόνες, εθνικής μακεδονικής συνείδησης, πολίτες της Ελλάδος», που «αγωνίζονται για τα ανθρώπινα, εθνικά πολιτικά και πολιτιστικά δικαιώματα της μακεδονικής εθνικής μειονότητας στην Ελλάδα»! 

Ζητούν να εισαχθεί η διδασκαλία στα σχολεία της τεχνητής και κατασκευασμένης «μακεδονικής» γλώσσας, αποκαλούν τη Φλώρινα Λερίν, την Έδεσσα Βόντεν, το Κιλκίς Κουκούς, την Καστοριά Κοστούρ και την...

Η παράδοση ως εθνική ταυτότητα

Βασικό και επίκεντρο πρόβλημα των σημερινών Ελλήνων είναι εκείνο της εθνικής συνείδησης, της εθνικής ταυτότητος. Είναι πράγματι τρομακτικό αν αναλογιστεί κανείς, το πώς ένας λαός ζυμωμένος ανά τους αιώνες με την ίδια του την μαγιά της εθνικής υπερηφάνειας, την οποία του έδινε η συνείδηση της εθνικής και πολιτισμικής του ετερότητας, κατέληξε να είναι σήμερα μια τηλεοπτική μάζα. Για τριάντα και πλέον χρόνια το κέντρο της συνείδησης του Έλληνα έχει μετατοπιστεί σε αλλότριες έως παρακμιακές καταστάσεις. Όλα εκείνα τα οποία χαρακτήριζαν και σηματοδοτούσαν την ελληνικότητα, ως ζωντανή οντότητα, όχι μόνο εξαφανίστηκαν, αλλά ακόμη χειρότερα, εξαχρειώθηκαν. Η κοινότητα και η κοινωνία προσώπων εξαχρειώθηκαν σε «δημόσιες σχέσεις», η Εκκλησιά εξαχρειώθηκε σε ιδεολογία, η Πατρίδα σε ευρωπαϊκά πακέτα επιδοτήσεων, η προσφορά και το φιλότιμο σε πελατειακές σχέσεις, και τέλος ο πολιτισμός σε εκφυλισμό.
Η νευρασθενής κατανάλωση και η αποθέωση του ατομικού συμφέροντος, ειδικά αρχής γενομένης από τα χρόνια της «εκσυγχρονιστικής» λαίλαπας, δημιούργησαν ένα κοινωνικό τέρας, ένα αποκρουστικό πρότυπο, κυρίαρχο στο...

Ο Τσίπρας ΘΑ καταγγείλει το Μνημόνιο, αλλά το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ λέει άλλα….Ποιους κοροϊδεύει άραγε;

Μιλώντας στην παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε πομπωδώς την εξαγγελία περί ακύρωσης του Μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων που το συνοδεύουν.
Το ίδιο κάνουν και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (παρεμπιπτόντως κάποιες φάτσες τις έχουν μαζέψει πίσω από τις κουρτίνες της Κουμουνδούρου και εξαφανίστηκαν από τα τηλεοπτικά πάνελ και τα άλλα ΜΜΕ), τα οποία όπου σταθούν κι όπου βρεθούν δεν παραλείπουν να φωνάζουν πόσο περήφανα είναι που επιτέλους θα αναγκάσουν τους λοιπούς Ευρωπαίους να «γονατίσουν».
Ανεξαρτήτως του ότι μια καταγγελία της δανειακής σύμβασης θα

Security vs Social Security. Πώς υπονομεύουν και καταργούν την ασφάλειά μας!

Μια χώρα είθισται, ανάμεσα στα άλλα, να θεωρείται πολιτισμένη ανάλογα με τη μέριμνα και το βαθμό προστασίας που παρέχει στους πολίτες της. Η Δύση το φρόντισε πολύ τις τελευταίες δεκαετίες, πλουτίζοντας τα μέσα προστασίας και τις προειδοποιήσεις, σε περισσότερους τομείς απ’ ό,τι παλαιότερα, όταν αυτές περιορίζονταν κυρίως στα τρόφιμα και τα φάρμακα, που είναι και τα σπουδαιότερα.

Ας πάρουμε για παράδειγμα τις εξελίξεις προς την κατεύθυνση αυτή στην αυτοκινητοβιομηχανία. Τα αυτοκίνητα εξοπλίζονται με αερόσακους, και με διάφορα ηχητικά σήματα αν κάποιος από τους επιβάτες αμελήσει να βάλει τη ζώνη ασφαλείας. Επίσης ηχητικά σήματα συνοδεύουν την όπισθεν, για την προειδοποίηση κάποιου ανύποπτου πεζού που τυχαίνει να στέκεται αμέριμνος πίσω από το αυτοκίνητο.
Οι δρόμοι εξοπλίζονται με έντονες διαγραμμίσεις και με προειδοποιητικές πινακίδες. Οι λακκούβες επισκευάζονται, κλπ. Όλα αυτά έχουν σαν σκοπό την προστασία και την...

Δραματική εξαπάτηση των νέων

Θανάσης Παπανδρόπουλος 
 



«Δεν μπορώ πια να βλέπω την αξία να ζητιανεύει, τα μηδενικά να κορδώνονται από ξιπασιά, την τιμή περιφρονημένη, την αρετή εμπορευμένη, την τελειότητα παραπεταμένη, την δύναμη σακατεμένη, το τάλαντο να παίρνει μαθήματα από την βλακεία, την αλήθεια γελοιοποιημένη, το καλό υποδουλωμένο στο κακό». Τα λόγια αυτά αποδίδονται στον Ουΐλλιαμ Σαίξπηρ, χωρίς να προσδιορίζεται σε ποιο από τα έργα του αναφέρονται.
Σε κάθε περίπτωση, όμως, 396 έτη μετά από τον θάνατό του, δεν φέρουν ούτε μία ρυτίδα αναγόμενα στην ελληνική πραγματικότητα –και όχι μόνον, προφανώς. Η πραγματικότητα αυτή δεν ανατρέπεται ούτε στιγμιαία, ούτε όταν σε μία χώρα επικρατούν συνθήκες οι οποίες δεν ευνοούν καμμία απολύτως αλλαγή. Ιδιαίτερα δε όταν η νεολαία μιας χώρας είναι αιχμάλωτη των δυνάμεων μιας ακίνητης κοινωνίας, ενώ σε πολιτικό επίπεδο εξαπατάται συστηματικά από αδίστακτους «πωλητές» οραμάτων και δημαγωγούς. Πρόκειται για μία οδυνηρή αιχμαλωσία.
Στην σημερινή παγκοσμιοποιημένη εποχή, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, το μέλλον των νέων είναι συνάρτηση και του ανοίγματός τους στον κόσμο. Αυτό δε το άνοιγμα...

Αριστερά θρύψαλα & σμπαράλια…

Α Π Ο Δ Ο Μ Η Σ Η της προσωπικής ζωής, υπόσκαψη της οικογενειακής ζωής, βίαιη καρατόμηση των ελπίδων της νέας γενιάς, ακύρωση κι εκμηδένιση όσων με κόπους και μόχθους αποταμίευσε για τα παιδιά της η παρούσα γενιά και, ένεκα όλων αυτών, απόγνωση και απελπισία, είναι τα τελικά προϊόντα, τ’ αποτελέσματα, οι συνέπειες της οικονομικής πολιτικής που άσκησε, η δημαγωγούσα για φιλολαϊκή πολιτική και δημοκοπούσα υπέρ του απλού ανθρώπου, αριστερή εξουσία ΑΚΕΛ - Χριστόφια.
ΟΙ ΑΠΛΟΙ άνθρωποι του λαού είχαν υποδεχθεί, τον Φεβρουάριο του 2008, την εκλογή του γ.γρ. του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια στην Προεδρία, ως χαρμόσυνη βεβαιότητα διασφάλισης των κεκτημένων τους στην εργασία. Ως βεβαιότητα συνέχισης κι εύλογης αύξησης των τίμιων εισοδημάτων των κόπων τους. Σιγουριά του οικονομικού υπόβαθρου για τον προγραμματισμό της ζωής της οικογένειάς τους. Και με την ελπίδα ότι, περισσότερη προκοπή και ψηλότερο βιοτικό επίπεδο θα εξασφάλιζε για του κάθε απλού ανθρώπου την οικογένεια και τα παιδιά του, η αριστερή οικονομική και κοινωνική πολιτική αυτής της κυβέρνησης του ΑΚΕΛιστή Δημήτρη Χριστόφια, της κυβέρνησης τού κυβερνώντος, επιτέλους, τέσσερα χρόνια και...

«Αυτή η χώρα ανήκει στους λευκούς»


«Ποιος αρχιρατσιστής το είπε αυτό να του φάμε το κεφάλι»; είπαν έξαλλοι οι ανά τον κόσμο "αντιρατστιστές", που ως γνωστόν δεν σηκώνουν από τέτοια. Την ίδια στιγμή, σοβαροί «διανοούμενοι» και γνωστοί «τηλε-διασκεδαστές», αντιναζιστικές πρωτοβουλίες και μολοτοφώρες συμμορίες, επιτροπές πολιτών και γιουρούσια μπαχαλάκηδων, κόμματα και συνιστώσες, κυρίες από τα τηλεπαράθυρα και Μπαρόζοι από τις Βρυξέλες, όλοι με μια ψυχή, συνασπισμένοι για τον κοινό αγώνα «κατά του ρατσισμού» και της «ξενοφοβίας», είχε αρπάξει ο καθένας τους από ένα ρόπαλο, για να χτυπήσουν με δύναμη το φίδι μόλις αυτό σκάσει μύτι από το αυγό (του φιδιού), που όλοι ήξεραν καλά ότι βρίσκεται (το αυγό), προς Ευρώπη μεριά.
«Ο Υπουργός Εσωτερικών του Ισραήλ» ήταν η απάντηση.
«……» ήταν η άμεση απάντηση των αντιρατσιστών.
Με υποδειγματική ψυχραιμία άφησαν τα ρόπαλα κάτω και θυμήθηκαν ότι έχουν μια επείγουσα δουλειά να κάνουν. Η συγκέντρωση διαλύθηκε ησύχως και προχωράμε στην επόμενη είδηση.
Το Ισραήλ πέρασε ένα νέο μεγάλο αντι-μεταναστευτικό νόμο. Οι παράνομοι αλλοδαποί θα φυλακίζονται έως τρία έτη. Εκείνοι που βοηθούν τους παράνομους μετανάστες ή τους παρέχουν στέγη μπορεί να φυλακιστούν για έως και 15 χρόνια. Οι μετανάστες που...

Γιατί θα λιποθυμούσε η Παπαρήγα στη Χο Τσι Μινχ

Πριν την τωρινή μου εργασία δούλευα σε έναν Ιαπωνικό όμιλο εταιρειών (keiretsu) στο Τόκυο. Σαν ο μόνος λευκός (δηλαδή με καταγωγή δυτικά της Ινδίας) σε μια εταιρεία με 10.000+ Ιάπωνες ξεχώριζα εύκολα. Ένα από τα καθήκοντα μου ήταν να είμαι το «διεθνές» πρόσωπο της εταιρείας μαζί με τον Ινδό συνάδελφο (ναι εμείς οι 2 ήμασταν το diversity group) στις διεθνείς δραστηριότητες του ομίλου.
Η δουλειά με ταξίδεψε σε πολλές χώρες της Ανατολικής και Νοτιο-ανατολικής Ασίας (Βιετνάμ, Ταϊλάνδη, Φιλιππίνες, Σιγκαπούρη, Κορέα, Κίνα κ.ά.). Ένα
από τα πρότζεκτ που ήμουν υπεύθυνος ήταν η διοργάνωση διαγωνισμών σε συνεργασία με τα πανεπιστήμια ώστε να δώσουμε την ευκαιρία σε παιδιά με επιχειρηματικό δαιμόνιο να το αξιοποιήσουν (με την καθοδήγησή της εταιρείας μας). Σκοπός μας ήταν να δημιουργήσουμε το brand equity της εταιρείας μας ανάμεσα στους φοιτητές, να χρηματοδοτήσουμε καλές ιδέες και φυσικά να προσλάβουμε άτομα με ικανότητες και να τα εξελίξουμε.
Είναι προσωπική μου άποψη ότι το μέλλον μιας χώρας είναι συνυφασμένο σε μεγάλο βαθμό με την ποιότητα των πανεπιστημίων και των ατόμων που φοιτούν σε αυτά. Χώρες που δεν...

Φόβοι για μαζική αποχή από τις φορολογικές δηλώσεις !!!


από George Gemini <giorgost101@yahoo.gr>

http://www.youtube.com/watch?v=MdQOITV7x6U

YouTube - Βίντεο από αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Λυπηθείτε μας - Κλείστε τα παράθυρα μέχρι τις εκλογές

Κωνσταντίνος Βλαχοδήμος στο «Διπλωματικό Περισκόπιο»

Είμαι ένα άτομο προχωρημένης ηλικίας με ελεύθερο χρόνο που tου επιτρέπει να παρακολουθemi συνεχώς τις εξελίξεις των ημερών. Έτσι συνήθως το πρωί, όταν οι νεώτεροι πάνε στη δουλειά τους, αν έχουν μία ακόμα, υποκύπτω στην αδυναμία μου να ανοίξω την τηλεόραση. Είναι μια συνήθεια που μοιάζει με την συμπεριφορά ενός ναρκομανούς και συνεπώς διακατέχομαι από ένα πελώριο σύμπλεγμα ενοχής. Αναγνωρίζω ότι η διαδικασία είναι στην πραγματικότητα συστηματική πλύση εγκέφαλου όπου τα διάφορα κανάλια ανταγωνίζονται σε ακροαματικότητα αδιαφορώντας και θυσιάζοντας την πνευματική μου υγεία.

Τα μηνύματα είναι τυποποιημένα - Στρογγυλά τραπέζια και παράθυρα με πολιτικούς και “ειδικούς” που αλληλοκατηγορούνται σαν όχλος για ώρες χρησιμοποιώντας συνθήματα και άλλα επικοινωνιακά τερτίπια που τελικά καταλήγουν σε έπεα πτερόεντα για μένα. Στο τέλος αντί στοιχείων που θα με βοηθούσαν να ξεκαθαρίσω στο μυαλό μου ασάφειες και να...

Ο Χρήστος Παππάς στον ΑΝΤ1.Οι θέσεις της Χρυσής Αυγής,για μνημόνιο,οικονομία και πιθανή μετεκλογική συνεργασία...


Ο Χρήστος Παππάς έκανε μια από τις πιο σοβαρές πολιτικοοικονομικές απαντήσεις/τοποθετήσεις της Χρυσής Αυγής...σε τηλεοπτικό πάνελ..

Δείτε το βίντεο...