Σελίδες

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΑΝΔΡΙΚΟ ΚΑΣΤΡΟ "ΕΠΕΣΕ" ΣΤΙΣ Ε.Δ. Πρώτη γυναίκα Αρχηγός στα 150 χρόνια της ΣΝΔ!


Μετά την πρώτη γυναίκα υπασπιστή που αποφάσισε να έχει στο… πλευρό της η αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά και γυναίκα θα αναλάβει αρχηγός της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.

Πρόκειται για Κύπρια δόκιμο με ειδικότητα μάχιμης που από το Σεπτέμβριο θα σπάσει το «άβατο» των 150 χρόνων στη ΣΝΔ και θα αναλάβει την αρχηγία.

Ο απελθών αρχηγός της Σχολής και νέος πλέον σημαιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού παρέδωσε την Πολεμική Σημαία της Σχολής στην διάδοχό του Αρχηγό των Δοκίμων της τρίτης τάξεως, ενώ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος  παρέδωσε,  στους  65 αποφοιτήσαντες τα ξίφη τους.


Μπροστά σε σενάρια τρόμου και για το Κυπριακό

Εδώ και μέρες εκκρεμεί ένα πολιτικό ζήτημα, που παρότι στις παρούσες συγκυρίες δεν του δίνουν και πολλοί ιδιαίτερη σημασία, είναι ζήτημα που θα έπρεπε να τελειώσει πριν καν αρχίσει. Να μη διαιωνίζεται και να αποκτά άλλες διαστάσεις από αυτές που του αναλογούν και τελικά να προστίθεται σ΄ ένα βουνό προβλημάτων της ηγεσίας. Θα καλέσει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τον Γιώργο Λιλλήκα στο Εθνικό Συμβούλιο ή δεν θα τον καλέσει; Το ερώτημα δεν θα έπρεπε να το αφήνει για τόσες βδομάδες αναπάντητο ο Πρόεδρος. Θα έπρεπε να τον καλέσει στο Εθνικό Συμβούλιο πριν το ζητήσει ο ίδιος. Γιατί, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να ΜΗΝ το κάνει. Εκτός κι αν ανησυχεί ο Πρόεδρος ή άλλοι κομματικοί αρχηγοί ότι αν επιτρέψουν στον Λιλλήκα να συμμετέχει στο Εθνικό, θα του δώσουν υπόσταση και θα κινδυνεύουν να κλονισθούν κάποια κομματικά κεκτημένα. Κι αυτό να συμβαίνει όμως, η Κύπρος και η διαχείριση του Κυπριακού, που είναι ο κύριος λόγος ύπαρξης του Εθνικού Συμβουλίου, δεν μπορεί να ζημιώσουν, μπορούν μόνο να ωφεληθούν, από την εμπλοκή όσο το δυνατό περισσότερων απόψεων και γνώσεων αλλά και ειδικά από τη συμμετοχή του Γ. Λιλλήκα λόγω εμπειρίας και απόψεων. Εξάλλου, το 25% των ψηφοφόρων που τον ψήφισε στις Προεδρικές, ακόμα κι αυτοί που δεν υποστηρίζουν τη Συμμαχία Πολιτών, είναι σίγουρο ότι θα ήθελαν να

Απαγορεύουν το εμπόριο ρίγανης με… αστυνομική διάταξη

Σύμφωνα με αστυνομική (;) διάταξη, οι κάτοικοι των Δωδεκανήσων μπορούν να μαζεύουν αρωματικά-ιαματικά φυτά, μόνον για ιδική τους χρήση. Για εμπορικούς λόγους, επιτρέπεται μόνον έπειτα από έγγραφη άδεια της διευθύνσεως Δασών Δωδεκανήσου.

Η ίδια διάταξη προβλέπει ότι οι κάτοικοι των νησιών αυτών επιτρέπεται να μαζεύουν μέχρι 2 κιλά μανιτάρια, ενώ για την μεταφορά φυλλοχώματος από τα δάση, απαιτείται πρώτα άδεια.

Ειδικότερα, στην απόφαση του Δασαρχείου αναφέρονται τα εξής:

«Ι. Απαγορεύουμε

α) Την εκρίζωση, κοπή, συλλογή και μεταφορά παντός είδους αρωματικού, φαρμακευτικού, βαφικού, αρτυματικού, μελισσοκομικού, ανθοκομικού και διακοσμητικού φυτού, δενδρυλλίου, θάμνου, φρυγάνου ή πόας, από δημόσια ή ιδιωτικά δάση και δασικές εκτάσεις, καθώς και από δημόσιες χορτολιβαδικές-βραχώδεις εκτάσεις, χωρίς την προηγούμενη άδεια της Διεύθυνσης Δασών Δωδεκανήσου. Εξαιρούνται της απαγόρευσης τα είδη που αναφέρονται στην παρακάτω παρ. ΙΙ της παρούσας, με τους όρους αυτής.

β) Την εκρίζωση, την συλλογή ανθέων, βολβών ή την αποκοπή βλαστών, συνολικά και χωρίς εξαίρεση φυτών της οικογένειας των Oρχεοειδών (Orchidaceae), της οικογένειας των Κρινοειδών (Liliaceae) και της οικογενείας των Παιωνιιδών (Paeoniaceae).

ΙΙ. Επιτρέπουμε

α) αποκλειστικά και μόνο για κάλυψη των ατομικών αναγκών, την συλλογή μετά την εποχή της ανθοφορίας, με κοπή του στελέχους (απαγορευμένης αυστηρά της εκρίζωσης) ειδών

Ένα ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ Άρθρο Στην Telegraph Για Την Κύπρο – Οι Κύπριοι Μας Χρειάζονται!!


Οι φετινές του διακοπές στην Κύπρο, στην Πάφο, ήταν μία από τις καλύτερες αποφάσεις που έχει πάρει ποτέ στη ζωή του. Ο αρθρογράφος της Telegraph Πολ Κένταλ υμνεί την Κύπρο και τους ανθρώπους της και χαρακτηρίζει γελοίες τις προειδοποιήσεις περί κινδύνων των τουριστών.

Ο δημοσιογράφος αφού αναφέρει το τι συνέβη στην Κύπρο χαρακτηρίζοντας «ληστρική επιδρομή στις καταθέσεις των ανθρώπων» το κούρεμα, τονίζει ότι όταν το νησί είχε μεγαλύτερη ανάγκη τους τουρίστες, αυτοί σταμάτησαν να την προτιμούν.

Μεταφράζουμε:

«Κατά την περίοδο μέχρι το Πάσχα, τότε που η Κύπρος είναι συνήθως ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους Βρετανούς τουρίστες, οι κρατήσεις μειώθηκαν κατακόρυφα. Ο δικτυακός τόπος Lastminute.com ανέφερε 75% μείωση σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Ξενοδοχεία που θα έπρεπε κανονικά να είναι έτοιμα προς υποδοχή τουριστών, έμειναν έρημα.

Και δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει τους τουρίστες γι’ αυτό. Οι φωτογραφίες με μεγάλες ουρές στα ΑΤΜ, οι αυστηροί έλεγχοι στην κίνηση κεφαλαίων, η συμβουλή του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών ότι οι τουρίστες θα πρέπει να λαμβάνουν αρκετά μετρητά για να

Το ιερό τοτέμ του παπανδρεϊσμού


Του Στέφανου Κασιμάτη

Χθες ήλθε το καλοκαίρι ή, για να είμαι ακριβής, χθες κατάλαβα ότι ήλθε το καλοκαίρι. Κι όταν λέω «καλοκαίρι», δεν το εννοώ ημερολογιακά ή κλιματολογικά. Πάει καιρός, άλλωστε, αφότου μεγάλωσαν οι μέρες. Οι ζέστες έχουν πια μπει για τα καλά και τα μπάνια έχουν αρχίσει. Από μια ηλικία και μετά -αναλόγως του πότε τελειώνουν οι αυταπάτες για τον καθένα- το καλοκαίρι παύει, δυστυχώς, να είναι ο τρόπος με τον οποίο αισθάνεσαι τα πράγματα. Δεν το φέρνει πια η

«γαλάζια προκυμαία» και δεν είναι «καρεκλάκια, πετονιές μες στο πανέρι», που λέει ο Σαββόπουλος. Γίνεται έννοια συνυφασμένη με την επαγγελματική δραστηριότητα του καθενός και, στη δημοσιογραφία, όπως τουλάχιστον το αντιλαμβάνομαι εγώ, το καλοκαίρι έρχεται όταν το ασήμαντο γίνεται ξαφνικά σημαντικό, επειδή απλούστατα πρέπει να γεμίσει χώρος στα έντυπα και να καλυφθεί χρόνος στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα.

Ετσι, λοιπόν, χθες, έγινε μέγα θέμα το ότι ο Μάκης Βορίδης, μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, το περασμένο Σάββατο, απευθυνόμενος δηλαδή σε κοινό αμιγώς κομματικό, απέδωσε την καταστροφή της χώρας στις πολιτικές του Ανδρέα Παπανδρέου κατά

«Γιατί η Αμερική έχει πόλεμο εναντίον μας;», ρωτούν οι χριστιανοί της Συρίας


Οι Χριστιανοί της Συρίας ρωτούν γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν τους εξτρεμιστές που θέλουν να μετατρέψουν τη Συρία σε ένα ισλαμικό κράτος.

Η μαρτυρία αυτή ήρθε κατά τη διάρκεια ακρόασης του Κογκρέσου σχετικά με τις θρησκευτικές μειονότητες της Συρίας.

Ο ρεπουμπλικάνος Chris Smith, (R-N.J.), ο οποίος προεδρεύει της υποεπιτροπής του Λευκού Οίκου για την Αφρική, την Παγκόσμια Υγεία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, κάλεσε τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των Χριστιανών της Συρίας.

Στην εναρκτήρια δήλωση στη συνεδρίαση της Τρίτης, ο Smith είπε ότι οι στατιστικές δείχνουν «ότι οι Χριστιανοί είναι ακόμη πιο φοβισμένοι για τη ζωή και την ασφάλειά τους από ότι άλλα τμήματα του πληθυσμού της Συρίας».

Η Nina Shea, διευθύντρια του Κέντρου για τη Θρησκευτική Ελευθερία του Ινστιτούτου Hudson, κατέθεσε ότι οι ισλαμιστές αντάρτες έχουν ως στόχο τους Χριστιανούς έχοντας

ΕΞΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ BBC: "Πού πάει η Αίγυπτος;"


Η Αίγυπτος βρίσκεται μπροστά σε μία νέα σοβαρή κοινωνικοπολιτική κρίση. Εκατομμύρια διαδηλωτές ζητούν από τον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι να παραιτηθεί. Ακολουθούν έξι ερωτήσεις και απαντήσεις γύρω από την κατάσταση στην Αίγυπτο, όπως παρουσιάζονται από το BBC.
Γιατί ξέσπασε η κρίση;
Η δυσαρέσκεια ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2012 όταν ο πρόεδρος Μόρσι εξέδωσε μία αμφιλεγόμενη συνταγματική δήλωση με την οποία παραχωρούσε στον εαυτό του ευρείες εξουσίες. Έκτοτε υπάρχει ένας πολιτικός διχασμός στη χώρα μεταξύ του προέδρου και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας από τη μία και των φιλελεύθερων και επαναστατικών κινημάτων από την άλλη. Ο πολιτικός διχασμός πυροδοτήθηκε από ένα αμφιλεγόμενο σύνταγμα που συντάχθηκε από επιτροπή κυριαρχούμενη από ισλαμιστές. Επίσης κάποιοι υποστηρίζουν ότι ο διορισμός μελών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας σε θέσεις - κλειδιά έγιναν με γνώμονα τις συμμαχίες και όχι τις ικανότητές τους. Στο μεταξύ, η οικονομική κατάσταση και η ανομία στη χώρα επιδεινώνονται.
Ποιοι είναι οι διαδηλωτές;
Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν από το κίνημα Tamarod (Επανάσταση), που δημιουργήθηκε τον περασμένο Μάιο από μία ομάδα νέων ανθρώπων, χωρίς κομματική ταυτότητα. Το κίνημα υποστηρίζει ότι έχει συλλέξει περισσότερες από 22 εκατομμύρια υπογραφές για να παραιτηθεί ο Μόρσι. Εκατομμύρια Αιγύπτιοι οργισμένοι από τις κακές κοινωνικο - οικονομικές συνθήκες, συμμετείχαν στις διαδηλώσεις στις 30 Ιουνίου, στην επέτειο του πρώτου χρόνου διακυβέρνησης του Μόρσι. Ζητούν τη

ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟΥ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΣΜΟΥ Ακτιβιστής στις ΗΠΑ «για τις ψήφους τα κάνουμε όλα»


Ένας από τους κορυφαίους υπερασπιστές των "δικαιωμάτων των μεταναστών" στις ΗΠΑ, ο ακτιβιστής και ηγέτης τουΔημοκρατικού Σοσιαλιστικού Κόμματος της Αμερικής, μαρξιστής, Αμερικανο-Μεξικάνος Eliseo Medina, παραδέχεται ότι η αμνηστεία στους λαθρομετανάστες δεν έχει να κάνει με την «συμπόνια» ή με την οικονομία – αλλά με την πολιτική ενδυνάμωση της αριστεράς.
Ο Medina βλέπει ότι η παροχή αμνηστίας και δικαιώματος ψήφου στους παράνομους μετανάστες θα είναι η απαρχή μιας «κυβέρνησης συνασπισμού για μακρό χρονικό διάστημα». 
Στο «προοδευτικό» συνέδριο με τον τίτλο «Το Μέλλον της Αμερικής Τώρα!» που έγινε στην Ουάσιγκτον, DC στις 2 Ιουνίου, 2009, ο Διεθνής Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Eliseo Medina απευθύνθηκε στους σύνεδρους σχετικά με την αναγκαιότητα συνολικής μεταρρύθμισης της μεταναστευτικής πολιτικής. 
Μιλώντας σε ισπανόφωνους ψηφοφόρους, ο Medina είπε ότι «όταν ψήφισαν το Νοέμβριο, (στις αμερικάνικες προεδρικές εκλογές) ψήφισαν με συντριπτική πλειοψηφία προοδευτικούς υποψηφίους. Ο Μπαράκ Ομπάμα πήρε δύο

Προς πάσα κατεύθυνση, αλλά και για όλους τους σκεπτόμενους ενδιαφερόμενους

Την καλημέρα μου σε όλους τους φίλους. Ξέρετε ...., ψάχνω για Έλληνες που σκοπό έχουν να σωθεί και να ξανά βρει τούτος ο τόπος την αξιοπρέπεια που του αξίζει και μαζί όλοι εμείς, με ό,τι και αν σημαίνει αυτό, που σημαίνει πάρα πολλά και δύσκολα. Δηλαδή δεν είμαι από τα άτομα που ενδιαφέρονται απλώς να σωθεί ο τόπος μόνον και επειδή μας βολεύει, αλλά να έχουμε μάθει τους λόγους που βιώνουμε αυτά που βιώνουμε και να δώσουμε αξία σε όσα σημαντικά αμελήσαμε ασυστόλως και αφελέστατα, δολίως παρασυρμένοι.

Το δυστύχημα είναι πως υπάρχουν άνθρωποι που ενώ θα έπρεπε να είναι πραγματικά ενωμένοι, αντίθετα τρώγονται μεταξύ τους. Μήπως δεν έχουν την πρέπουσα συνεννόηση ;
την ίδια γλώσσα ; την χημεία ; Και καλά οι ίδιοι μπορεί να γνωρίζουν σε βάθος και πλάτος τις αιτίες των διαφορών τους. Οι άλλοι όμως που βρίσκονται στην μέση προσπαθώντας να κρατήσουν ουδέτερη στάση , ενδιαφέρονται να γνωρίζουν το γνήσιο των προθέσεων και ταυτόχρονα να γνωρίζουν ποιά τα όρια του καθενός και τις πραγματικές αντιλήψεις τους περί "σωτηρίας της πατρίδας". Δεν είναι δυνατόν ο καθένας να θεωρεί το δικό του ορθότερο από τον άλλον και να μην έχουν υπάρξει κοινές συνισταμένες. Τι πραγματικά συμβαίνει ; Γιατί όταν οι προθέσεις είναι καλοπροαίρετες (Αριστοτέλης), τότε παύουν οι διαμάχες και βρίσκονται

«Αντιρατσιστικά» ΦΕΣΤΙΒΑΛ: Το «αριστερό» τελετουργικό της Νέας Τάξης.


Μετά τις θεατρικές παραστάσεις των δωσίλογων ανδρεικέλων γύρω από τα «αντιρατσιστικά» νομοσχέδια, με τη μουσική υπόκρουση των «αριστερών» κάθε απόχρωσης, ΤΩΡΑ μπήκε μπροστά αυτή η «αριστερά» και ανέλαβε αυτή τον πρωταγωνιστικό «αντιρατσιστικό» ρόλο, με τα «αντιρατσιστικά» ΦΕΣΤΙΒΑΛ…
Με το κοινοβουλευτικό θέατρο των «αντιρατσιστικών» νομοσχεδίων, ΟΛΑ τα κόμματα, ΜΗΔΕΝΟΣ εξαιρουμένου, 


 ΥΠΟΚΛΙΘΗΚΑΝ στη δόλια «αντιρατσιστική» ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ του πλανητικού φασισμού, τη νομιμοποίησαν, για άλλη μια φορά και την ΕΔΡΑΙΩΣΑΝ: ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝ, δηλαδή, για άλλη μια φορά, τα «νέα» ιδεολογήματα του υπερεθνικού καπιταλισμού, δηλαδή το ΦΑΣΙΣΜΟ του «αντιρατσισμού».


ΤΩΡΑ όλες οι συνιστώσες της «αριστεράς», με πρωτοπόρους τους συριζαίους και τους «επαγγελματίες» (επιδοτούμενους) «αντιρατσιστές», ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝ και ΘΕΜΕΛΙΩΝΟΥΝ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ (για άλλη μια φορά) τις «αντιρατσιστικές» ΕΠΙΤΑΓΕΣκαι τα «αντιρατσιστικά» ιδεολογήματα του διεθνούς χρηματιστηριακού κεφαλαίου: Το ΡΑΤΣΙΣΜΟ της Νέας Τάξης κατά των εθνών και λαών, με σημαία τον «αντιρατσισμό».

 

Στο χορό των «αντιρατσιστικών» ΦΕΣΤΙΒΑΛ και το ΚΚΕ!!!
Διαβάστε ΕΔΩ:
 
http://www.zougla.gr/politiki/article/dimero-festival-tou-ke 

Αν και έχουμε γράψει σωρεία κειμένων γύρω από αυτή την «αντιρατσιστική» μυθολογία, θα συνοψίσουμε τα βασικά της σημεία: Αυτά που νομιμοποιούν και θεμελιώνουν ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ τα «αριστερά»

ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 20ης ΙΟΥΛΙΟΥ


39 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από το μαύρο καλοκαίρι του 1974, όταν η Τουρκία εισέβαλε στην Κύπρο, κορυφώνοντας τα γενοκτονικά σχέδια της που στοχεύουν σε ένα και μόνο αποτέλεσμα: Την επανάκτηση της Κύπρου υπό τον έλεγχό της.
Ο Ενιαίος Φορέας Αυτόνομων Ενωτικών Φοιτητικών  Παρατάξεων δεν ξεχνά 
τη σωρεία εγκλημάτων της τουρκικής θηριωδίας, αλλά και την ηρωική αντίσταση των θαρραλέων υπερασπιστών των Θερμοπυλών της εσχατιάς του Ελληνισμού.

Στα πλαίσια του πολυδιάστατου αντικατοχικού μας αγώνα, καλούμε όλο τον κόσμο να συμμετάσχει βροντοφωνάζοντας το «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ» στην μεγάλη αντικατοχική πορεία που θα ξεκινήσει στην 
αρχή της Λ. Μακαρίου(φώρα Debenhams) με προορισμό το οδόφραγμα της οδού Λήδρας.
Στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας θα πραγματοποιηθεί στις 1930 αντικατοχική εκδήλωση καταδίκης και μνήμης της 39ετούς κατοχής της σκλαβωμένης πατρίδας μας.

ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΑΤΟΧΗ!!!!

ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: "ΑΣ ΜΕ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΝ. ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ"

polidoras12
Συνεχίζει να "απασφαλίζει" ο Βύρων Πολύδωρας, και να προκαλεί "τριγμούς" στη Νέα Δημοκρατία, υποστηρίζοντας το αυτονόητο ότι ο Λαϊκός Σύνδεσμος, είναι, ένα νόμιμο κόμμα, και ότι όσοι το ψήφισαν είναι κανονικοί άνθρωποι.

«Μια διαγραφή θα με ελευθέρωνε και θα εκτεθούν. Εκτίει ποινή όποιος βουλευτής, ψηφίζει τα μνημόνια». Με αυτόν τον τρόπο σχολίασε ο Βύρων Πολύδωρας τα σενάρια που δίνουν και παίρνουν τις τελευταίες ώρες περί επικείμενης διαγραφής του, μετά τις δηλώσεις για τη Χρυσή Αυγή.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA, και απαντώντας σε όσους από το εσωτερικό της ΝΔ του ασκούν κριτική, ο κ. Πολύδωρας σημείωσε με νόημα ότι δεν είναι άνθρωπος-κασέτα του κάθε αρχηγού και τόνισε για τους συναδέλφους του που του επιτίθενται ότι «ας κάνουν και οι άλλοι 13 επιτυχημένες εκλογές και

Γενιά της Ταυτότητας: Ποίοι είμαστε (κήρυξη πολέμου στην γενιά του '68)

generation identity_front_1 1
Το παρακάτω είναι ένα απόσπασμα από το νέο μανιφέστο της Γαλλικής νεολαιίστικης οργάνωσης Generation Identitaire, που έγραψε ο Markus Willinger και που κυκλοφορεί στα αγγλικά:

Μετάφραση Δ. Παπαγεωργίου http://www.patriamag.gr/2013/06/68.html

Θέλετε να μάθετε ποίοι είμαστε; Από πού ερχόμαστε; Τι μας κινεί;

Θα σας πούμε:

Είμαστε οι καιροί που αλλάζουν! Ο άνεμος που σηκώνεται. Η νέα γενιά.

Είμαστε η απάντηση σε εσάς, γιατί είμαστε τα παιδιά σας

Μας ρίξατε σε αυτό τον κόσμο, ξεριζωμένους και αποπροσανατολισμένους, χωρίς να μας πείτε που να πάμε ή που βρίσκεται το μονοπάτι μας. Καταστρέψατε κάθε τρόπο για να προσανατολιστούμε.

Έχετε μετατρέψει την Εκκλησία σε συντρίμμια, έτσι ώστε τώρα μόνο κάποιοι λίγοι από εμάς να βρούμε καταφύγιο στα ερείπια αυτής της κοινότητας.

Έχετε υποτιμήσει την πολιτεία, έτσι ώστε κανείς από εμάς δεν

Τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;

Ο ένας έφυγε τρέχοντας επειδή ήθελε να πάει να δει την οικογένειά του στο Ντουμπάι. Προφανώς, δεν της άρεσε (της οικογένειας) το κλίμα των Αθηνών. Ο άλλος παραιτήθηκε χτες και επικαλέστηκε διαφωνία του για "νομικές διαδικασίες". Ένα είναι το σίγουρο: Κάτι δεν πάει καλά σε έναν Οργανισμό που διαχειρίζεται 50 δισεκατομμύρια ευρώ του ελληνικού λαού. Μήπως ήρθε η ώρα του εισαγγελέα;

Επειδή ακριβώς δεν τους έχουμε την παραμικρή εμπιστοσύνη, ίσως είναι η ώρα να αναλάβει δράση κάποιος εισαγγελέας για να διαπιστώσει τι είδους είναι αυτές οι διαφωνίες σε "νομικές διαδικασίες" που επικαλείται ο παραιτηθείς αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ΤΧΣ Μάριος Κολιόπουλος.

Θα περίμενε κανείς ότι μετά τα όσα έχουν συμβεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια θα ήσαν όλοι πιο προσεκτικοί και κυρίως το πολιτικό σύστημα. Ότι δεν θα άφηναν χαραμάδες για να εισχωρήσει ο ιός της αμφιβολίας σε ένα οργανισμό με τόσο μεγάλη σημασία για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας. Ωστόσο, φαίνεται ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά

ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ΣΑΜΑΡΑ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
egerssi@otenet.gr www.apostoloupanos.gr twitter: @egerssi

Από την πρώτη στιγμή που ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας υπέγραψε (22/8/2012) τον εξωδικαστικό συμβιβασμό του Ελληνικού Δημοσίου μετά της πολυεθνικής γερμανικής εταιρείας Siemens ΑΕ, o υπογράφων, πολλάκις έχει αναφερθεί πως αυτή η συμφωνία καθημερινά καταπατείται. Αυτή η συνεχής καταπάτηση των συμφωνηθέντων Ελληνικού Δημοσίου-Siemens, αποδεικνύει περίτρανα πως ο Πρωθυπουργός της χώρας έχει άρρηκτες σχέσεις που φτάνουν στο επίπεδο της διαπλοκής με τη γερμανική εταιρεία και αναγκάζεται να σιωπά μπροστά στον κίνδυνο περαιτέρω αποκαλύψεων. Άλλωστε γι΄ αυτό το ποινικό μέρος του οικονομικοπολιτικού σκανδάλου της Siemens, παρ΄ότι παρήλθαν αρκετά χρόνια από την εμφάνισή του, δεν βαδίζει καν προς διαλεύκανση, από τη στιγμή που κατηγορούμενοι εξακολουθούν και χαίρονται την ελευθερία τους και βασικοί μάρτυρες (π.χ. Ευάγγελος Σέκερης, μπατζανάκης του Σαμαρά και διευθυντικό στέλεχος της Siemens, εν ενεργεία) δεν καλούνται να καταθέσουν προκειμένου να διαφωτίσουν την πολύκροτη υπόθεση.

Ωστόσο, θα ήταν χρήσιμο να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η Ελληνική Βουλή όρισε Εξεταστική επιτροπή για