Σελίδες

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Διζωνική: Προαιώνιος πόθος της Τουρκίας

«Η Σημερινή», Άρθρο

Το ημερολόγιο της αριστερής τουρκοκυπριακής συντεχνίας των δασκάλων ΚΤΟΣ, για τα εγκλήματα τα οποία διέπραξαν το 1958-1964 ο Ραούφ Ντενκτάς και η τρομοκρατική οργάνωσή του ΤΜΤ, κατά Τουρκοκυπρίων διαφωνούντων και Ελληνοκυπρίων, καταρρίπτει ως χάρτινο πύργο τις φιλοτουρκικές προσεγγίσεις των ηγεσιών ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ και του Προέδρου Αναστασιάδη, περί εγκλημάτων τα οποία διέπραξαν Ελληνοκύπριοι κατά των Τουρκοκυπρίων.
Ο Ραούφ Ντενκτάς και η ΤΜΤ, καθοδηγούμενοι από την Τουρκία και τη Βρετανία, προκάλεσαν λουτρό αίματος κατά την περίοδο εκείνη, εις βάρος των δύο κοινοτήτων και προετοίμασαν με πρωτοφανή μαεστρία τον πρώτο διαχωρισμό των δύο κοινοτήτων, σπείροντας τον σπόρο της μετέπειτα γεωγραφικής ομοσπονδίας, άλλως διζωνικής. Λύση, η οποία αποτελεί σήμερα λάβαρο αγώνα για τους κυβερνώντες και τα δύο μεγάλα κόμματα.

Μέσα από παραδοχές ακόμη και του ίδιου του Ντενκτάς, αποκαλύπτονται όλες οι μηχανορραφίες, οι συνωμοσίες, οι προβοκάτσιες και τα εγκλήματα της τουρκοκυπριακής ηγεσίας και της Άγκυρας, σε συνεργασία με τη Βρετανία, για την εμπέδωση κλίματος εχθρότητας και διαχωρισμού των δύο κοινοτήτων, της διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας και της επιβολής της διζωνικής ομοσπονδίας, προαιώνιου πόθου της Τουρκίας, και σήμερα διακαούς πόθου κυβερνώντων και ηγεσιών ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ.

Μέσα από το τουρκικό πραξικόπημα κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον Δεκέμβριο του 1963, αποκαλύφθηκαν στα χέρια Τούρκων αξιωματικών δεκάδες έγγραφα του τουρκικού κράτους, στα οποία χάρτες παρουσιάζουν την Κύπρο διχοτομημένη, με εντυπωσιακή ακρίβεια, στις σημερινές διχοτομικές γραμμές. Και μέσα από δηλώσεις και περιγραφές απλών Τουρκοκυπρίων, αποκαλύπτεται ότι από τότε υπήρχε έτοιμο σχέδιο ανταλλαγής πληθυσμών και μεταφοράς των Τουρκοκυπρίων στον Βορρά.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και οι ηγεσίες ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ, αντί να μελετήσουν αντικειμενικά τα γεγονότα της τότε εποχής, αποφάσισαν να τα διαστρεβλώσουν και να τα προσαρμόσουν στις διζωνικές αγκυλώσεις τους. Και κατέστησαν έτσι κήρυκες της τουρκικής και βρετανικής προπαγάνδας, περί σφαγών Τουρκοκυπρίων από τους Ελληνοκυπρίους, όταν μπροστά τους έχουν τη φρικιαστική σφαγή των Κοντεμενιωτών στους αγρούς του Κιόνελι, με βρετανικό σχεδιασμό και καθοδήγηση.
Δεν υπήρξαν εγκλήματα -πλην μεμονωμένων περιπτώσεων- από Ελληνοκυπρίους εις βάρος Τουρκοκυπρίων.
Αντιθέτως, υπήρξαν μεγάλα και φρικιαστικά εγκλήματα της Τουρκίας και των τουρκοκυπριακών ηγεσιών, με καθοδήγηση των Βρετανών, εις βάρος του κυπριακού Ελληνισμού. Από το 1958 και πέραν του 1974. Εγκλήματα τα οποία συνεχίζονται μέχρι σήμερα με την τουρκική κατοχή και τα οποία ετοιμάζονται να διαγράψουν και νομιμοποιήσουν οι σημερινοί κυβερνώντες, μαζί με τους συνδιαχειριζόμενους το εθνικό έγκλημα.

Τα δήθεν εγκλήματα των Ελληνοκυπρίων κατά των Τουρκοκυπρίων αποτελούν ένα ανιστόρητο, απαράδεκτο και εγκληματικό εφεύρημα πρώτα της ηγεσίας του ΑΚΕΛ και υστερότερα της παράταξης του Δημοκρατικού Συναγερμού, προκειμένου, πάνω σε αυτή την εγκληματική βάση, να δημιουργήσουν ενοχές στον κυπριακό Ελληνισμό και να προετοιμάσουν τη διζωνική ομοσπονδία, ως «αδήριτο ανάγκη» και αποτέλεσμα των «εγκλημάτων» που διαπράξαμε και εμείς ως Ελληνοκύπριοι.
Ουσιαστικά, σήμερα, το Προεδρικό και τα δύο μεγάλα κόμματα κατέστησαν ουραγοί μίας εγκληματικής, αντικυπριακής και διχοτομικής πολιτικής Βρετανών και Τούρκων. Οι τελευταίοι προετοίμασαν με εγκλήματα τον διαχωρισμό και έσπειραν από τότε τον σπόρο της διζωνικής λύσης. Και σήμερα Αναστασιάδης, ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ αναπετούν ως λάβαρα σωτηρίας εκείνα με τα οποία το Λονδίνο και η Άγκυρα, από το 1958, προετοίμαζαν για τη διχοτόμηση της Κύπρου...