Σελίδες

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Εθνική και πνευματική αφύπνιση του ελληνισμού της Μακεδονίας κατά το δεύτερο μισό του 18ου αιώνα.


Απόσπασμα από το βιβλίο "Μακεδονία και Τουρκία" του Κ. Βακαλόπουλου.
Σημαντική απήχηση στον μακεδονικό χώρο είχαν κατά το δεύτερο μισό του 18ου αιώνα τα μεγάλα πολεμικά γεγονότα, που προκλήθηκαν από τον ρωσοτουρκικό πόλεμο του 1768- 1774.
Με την έκρηξη του πολέμου αυτού εντάθηκε η αναταραχή στην ηπειρωτική Μακεδονία και στη Θάσο, η οποία μαστιζόταν από τις πολυάριθμες πειρατικές επιδρομές. 
Ρωσικά πλοία έφτασαν τον Αύγουστο του 1770 στη Θάσο, για να προμηθευθούν την απαραίτητη ξυλεία. 
Πυρετώδεις προετοιμασίες διαδραματίζονται στα 1768 στο Μοναστήρι με την πρωτοβουλία του μπεηλέρμπεη της Ρούμελης, ενώ σε άλλες πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας οι ντόπιοι μπέηδες διατάζονται να στρατολογήσουν πεζούς και ιππείς.
Ο ρωσοτουρκικός πόλεμος προκαλεί γενική αναστάτωση στη Μακεδονία, πολλαπλασιάζει τις αυθαιρεσίες και τις καταπιέσεις των τουρκικών διοικήσεων σε βάρος...

Εκδήλωση κατά της παιδεραστίας στην Θεσσαλονίκη



Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του πολιτιστικού συλλόγου «Ενδοχώρα», σήμερα Σάββατο 21 Ιανουαρίου στις 7:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με ομιλητή τον δημοσιογράφο Δημήτρη Παπαγεωργίου και θέμα «Η παιδεραστία ως κοινωνικό και εθνικό έγκλημα» στον πολυχώρο «Δεσμοί Ελλήνων» (Πασαλίδη 29, Κάτω Τούμπα, περιοχή Αγίου Φανουρίου).

Shqiperia.Gr !!!!


Shqiperia-kai-to-mni-ths-mnΔεν θα μας απασχολούσε το γεγονός που θα διαβάσετε στη συνέχεια τόσο ώστε να μας ωθήσει να γράψουμε αυτό το άρθρο, πολύ περισσότερο εφόσον αυτό το έργο το έχουμε ξαναδεί να παίζεται πολλές-πολλές φορές στη χώρα μας, ωστόσο αποφασίστηκε να δημοσιοποιηθεί εφόσον το θέμα υπερβαίνει τα όρια του θράσους.  Για τους ακραίους εθνικιστές Αλβανούς έχει χυθεί πολύ μελάνι. Για τους Τσάμηδες που τους απαρτίζουν έχει καταναλωθεί περισσότερο. Για την αδιαφορία και την ανεκτικότητα του Ελληνικού κράτους σε ότι στρέφεται εναντίον μας, επίσης το ίδιο.
Η Αλβανία ως επίσημο κράτος -αν και συνεχίζει να καταπιέζει την εκεί ελληνική μειονότητα- δείχνει να μην εποφθαλμιά Ελληνικό χώρο, αλλά αυτό που δεν κάνει η επίσημη Αλβανία το πραγματοποιούν όλο και περισσότερο οι ακραίοι αλβανοί εθνικιστές, οι Τσάμηδες,
Η Αλβανική ιστοσελίδα shqiperia.gr λειτούργει εντός των «ορίων»...

Η γνώμη μου για την Ελληνική Δικαιοσύνη είναι εκπεφρασμένη στην διπλανή στήλη αλλά στην περίπτωση αυτή πιστεύω ότι πρέπει....


...ΟΛΟΙ ΟΙ BLOGGERS ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΝΤΙΜΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ κ.κ. ΠΕΠΟΝΗ και ΜΟΥΖΑΚΙΤΗ
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
PEPONHS+MOYZAKITHS.JPEG
Αγαπητοί Συνάδελφοι bloggers,Καθημερινά αποδεικνύεται, ότι η δύναμη των blogs, είναι τεράστια.Ας την εκμεταλλευτούμε, κι ας ξεκινήσουμε έναν αγώνα συμπαράστασης στους δυο ΕΝΤΙΜΟΥΣ και ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ, τον κ. Πεπόνη και τον κ. Μουζακίτη, που ζητούν την παραπομπή του Γιώργου Παπανδρεόυ και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΠ’ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

Οι ραγιάδες μάς οδήγησαν στην σημερινή χρεωκοπία!


Γράφει ο ΣΠΥΡΟΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ,
φιλόλογος-συγγραφέας

Τρία κουσούρια κληρονομήσαμε ως Λαός από τη μακραίωνη σκλαβιά στον τόπο μας: Το ραγιαδισμό, το ρουσφέτι και το ραχατηλίκι. Και τα τρία μεταδόθηκαν –κληρονομικά– μέσα απ’ τις τότε και τις μετέπειτα ηγεσίες μας. Στην τουρκοκρατία είχαμε τους κοτζαμπάσηδες. Μετά την απελευθέρωση τους δοτούς ηγέτες. Τους βασιλιάδες, στην αρχή, που έπαιρναν το σκήπτρο "ελέω Θεού", τους "δοτούς" έπειτα που έπαιρναν την εξουσία από τα ξένα και τα ντόπια κέντρα εξουσίας. Μα κι εμείς που κάθε τόσο πάμε και ψηφίζουμε, τι κάνουμε, θα διερωτηθεί κάποιος: "Εκλέγουμε", δηλαδή επικυρώνουμε την...επιλογή άλλων, και αυτό – όπως λέει ο Χάουαρντ Ζιν - “νομίζουμε ότι είναι δημοκρατία” και δεν συνειδητοποιούμε ότι ο θεσμός της αντιπροσωπευτικής κυβέρνησης – όπως λειτούργησε μέχρι σήμερα “χρησιμοποιείται από τους επιτήδειους ως δημοκρατικό...

Η λεηλασία της Ελλάδας: 90 εκ. ευρώ τα «μαύρα» του Γ.Παπανδρέου στο ΥΠΕΞ



Εν μέσω οικονομικής κρίσης και ενώ η χώρα βούλιαζε και η κυβέρνηση επέβαλε την απάνθρωπη φορομπηχτική πολιτικής τους σε μισθωτούς και συνταξιούχους το ΥΠΕΞ μοίραζε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε αγνώστους ή τα διέθετε όπως η πολιτική του ηγεσία (Γ.΄Παπανδρέου, Δ.Δρούτσας και Σ.Λαμπρινίδης) πίστευε ότι έπρεπε να τα διαθέσει.
Χωρίς υπογραφές, χωρίς αποδεικτικά, απλά ανοίγοντας το χρηματοκιβώτιο και παίρνοντας δεσμίδες από 500άρικα και δίνοντάς τα ή βάζοντας τα όπου ήθελαν ή όπου έκριναν σκόπιμο οι ίδιοι...
Το 2010 είχαν εγκριθεί από το ΥΠΕΞ κονδύλια ύψους 18 εκατ. ευρώ και τελικώς δαπανήθηκαν 56.073.300 ευρώ, δηλαδή αύξηση 200% επί του αρχικού προβλεπόμενου ποσού, ενώ για το 2011 είχε εγγραφεί πίστωση στον προϋπολογισμό του ΥΠΕΞ, ύψους 34,15 εκατ. ευρώ! Για "μαύρα" και αδήλωτα...

Στρατός κατοχής, αντίποινα και ελπίδα.


Γράφει :ο Θεόφιλος Αιγινήτης*
Στις 6 Απριλίου του 1941 γίνεται η εισβολή των γερμανικών στρατευμάτων στην Ελλάδα μέσω Βουλγαρίας με την κωδική ονομασία “Μαρίτα” και το πρωί της 27ης Απριλίου του 1941μπαίνουνστην έρημη Αθήνα. Η φωνή του εκφωνητή Κώστα Σταυρόπουλου ακούγεται συγκινημένη από τον μοναδικό ραδιοφωνικό σταθμό που υπήρχε στη χώρα.
Εδώ ελεύθεραι ακόμα Αθήναι… Έλληνες! οι Γερμανοί εισβολείς ευρίσκονται εις τα πρόθυρα των Αθηνών. Αδέρφια, κρατήστε καλά μέσα στην ψυχή σας το πνεύμα του μετώπου. 
Ο εισβολεύς εισέρχεται με όλας τας προφυλάξεις εις την έρημον πόλιν με κατάκλειστα...

Η επίσημη ιστοσελίδα του Αεροδρομίου "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης "μιλάει" και ...."Μακεδονικά"!!

Ο εξευτελισμός και η προδοσία δεν έχουν όρια.......
Η ανοχή όμως έχει τα όρια της...


Εδώ βλέπετε την επίσημη ιστοσελίδα του Διεθνούς Αεροδρομίου "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης.

Παρατηρείστε προσεκτικά την εικόνα...



Οι ανούσιες...κόντρες επισκόπων για το Οικουμενικό Πατριαρχείο

Οι  ανούσιες...κόντρες επισκόπων για το Οικουμενικό Πατριαρχείο
Οι κόντρες επισκόπων μόνο την ενότητα της Εκκλησίας δεν εξυπηρετούν.
Με αφορμή θέσεις και αντιθέσεις Ιεραρχών για το ρόλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του κ. Βαρθολομαίου που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας δημιούργησαν ...

Μία ξεχωριστή αγκαλιά...



Μια πραγματικά συγκινητική φωτογραφία κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του Facebook συγκεντρώνοντας εκατοντάδες likes και shares αποδεικνύοντας πόσο μεγάλη είναι η δύναμη της αγάπης.
Η φωτογραφία δείχνει έναν άστεγο, καθισμένο στο πεζοδρόμιο και στην αγκαλιά του ένας σκυλάκος που κοιμάται. Ο άστεγος μάλιστα τον έχει κάτω από την κουβέρτα για να μην κρυώνει. Πρόκειται για μια από τις φωτογραφίες στις οποίες η εικόνα έχει τόση δύναμη ώστε τα λόγια να φαίνονται περιττά.
Ο ένας ζει για τον άλλον και αντιμετωπίζουν μαζί την ίδια κατάσταση, ότι δεν έχουν στέγη και αναγκάζονται να κοιμούνται στο δρόμο. Και μοιράζονται μια ξεχωριστή αγκαλιά.

Η ΕΞΩΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΞΩΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ κου ΠΑΠΟΥΛΙΑ


 
του Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου*
Πρόκειται για μία προκλητική πορεία, η οποία άρχισε την ίδια στιγμή της εκλογής του ως Προέδρου της Ελληνικής(;) Δημοκρατίας από το «δημόσιο πτυεολοδοχείο» - όπως αποκάλεσε τη Βουλή τ. Πρόεδρός της του σοσιαλιστικού Πανθέου. Ήταν η μαύρη 9η Φεβρουαρίου 2005, όταν η τότε Πρόεδρός της κ. Μπενάκη μετέβη στο σπίτι του, με την κουστωδία βουλευτών ΟΛΩΝ των φαύλων πολιτικών κομμάτων για να του αναγγείλει την εκλογή του.
Εκεί, στην πιο επίσημη και κρίσιμη εθνική στιγμή, η κυρία Πρόεδρος έκανε τη σχετική προσφώνηση από χειρογράφου, η οποία, ανάμεσα στ’ άλλα, προδιέγραφε και την πορεία του Προέδρου στη λεωφόρο του εθνικού πτυελοδοχείου και της απεμπόλησης της δημοκρατίας και της εθνικής ανεξαρτησίας.
Συγκεκριμένα, αυτή η εθνομειοδοτική προσφώνηση έλεγε και

Το μυστικό που… δεν λέει ο Πούτιν

 Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν στη Ρωσία δείχνουν ότι η εκλογή του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Προεδρία της χώρας, από τον πρώτο κιόλας γύρο της αναμέτρησης της 4ης Μαρτίου, φαντάζει οριακή.
Τα ποσοστά που συγκεντρώνει ο απόλυτος κυρίαρχος της ρωσικής πολιτικής σκηνής, στη μετά τον Μπόρις Γέλτσιν εποχή, κινούνται οριακά πάνω από το 50%. Η εκλογή του φυσικά δεν αμφισβητείται, το «κλείδωμά» της ωστόσο από τον πρώτο κιόλας γύρο, εντάσσεται στην ψυχολογία της πολιτικής επικοινωνίας.
Εφόσον έρθει, θα δείξει ότι παρά τις ρωγμές που έχει υποστεί η δημόσια εικόνα της ηγετικής παρουσίας του Βλαντιμίρ Πούτιν, το imperium του κάθε άλλο παρά...

Ανακαλύφθηκε περίεργο... πλάσμα ηλικίας 500 εκατομ. ετών!


Image
Ένα εντυπωσιακό εύρημα ανακάλυψαν ερευνητές στα Πετρώδη Όρη στον Καναδά. Εντόπισαν τα απολιθώματα ενός παράξενου πλάσματος που ζούσε στις θάλασσες πριν από 500 εκατομμύρια έτη. Το πλάσμα, που έλαβε την ονομασία Siphusauctum gregarium, μοιάζει με τουλίπα και είχε -σύμφωνα με τους ειδικούς- ένα μοναδικό βιολογικό μηχανισμό.
Το S. gregarium, όπως αναφέρει σχετικά η εφημερίδα "Το Βήμα", είχε μήκος περίπου 20 εκατοστά. Διέθετε έναν μακρύ κορμό που έμοιαζε με κοτσάνι ο οποίος κατέληγε σε ένα «κεφάλι» που θύμιζε κάλυκα φυτού και ειδικότερα τουλίπα. Την ανακάλυψη έκαναν επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Τορόντο και του Βασιλικού Μουσείου του Οντάριο. Όπως αναφέρουν, το «κεφάλι» του περιείχε ένα μοναδικό σύστημα διατροφής και ένα απλό γαστρεντερικό σύστημα. Εκτιμούν ότι το παράξενο ον...

“Το δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου και ο Άξονας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ”

Της Ελένης Θεοχάρους


Η αμυντική σύζευξη Ελλάδας-Κύπρου που επιδιώχθηκε με την εφαρμογή του Δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου δεν ήταν μια τυχαία επιλογή. Ο σχεδιασμός αποσκοπούσε στην αντιστάθμιση της μεγάλης απόστασης που χωρίζει την Μητροπολιτική Ελλάδα από την Κύπρο, σε σύγκριση με την εγγύτητα του νησιού προς τις τουρκικές ακτές και κατά συνέπεια στον στρατηγικό έλεγχο της Ανατολικής Μεσογείου και στην προστασία της Κύπρου από προέλαση των τουρκικών δυνάμεων. Εάν το Δόγμα υλοποιείτο όπως σχεδιάστηκε , σήμερα η Κύπρος και η Ελλάδα θα διέθεταν στρατιωτικά, οικονομικά, εμπορικά, ναυτιλιακά, ενεργειακά και κοινωνικά μέσα πολλαπλασιασμού ισχύος , που θα διασφάλιζαν τον Ελληνισμό από τα Βαλκάνια έως τη Μέση Ανατολή. Ως εκ τούτου, θα μπορούσαν αξιόπιστα να αποτρέπουν την τουρκική απειλή και να αποτελούν μορφή περιφερειακής ευρωπαϊκής δύναμης, που μερικοί γνώριζαν από τότε πως θα ήταν και ενεργειακή τοιαύτη.
Αυτός ο στρατηγικός παράγοντας σίγουρα θα διαφοροποιούσε το ανισοζύγιο δυνάμεων και θα βελτίωνε τις προοπτικές για δίκαιη επίλυση του Κυπριακού.
Σήμερα η Αθήνα είναι αποδυναμωμένη, λόγω της οικονομικής πολιτικής και βαθειάς κοινωνικής έκπτωσης, και η κρίση αξιών καθιστά το παρακμιακό σκηνικό ιδιαίτερα καταθλιπτικό. Ωστόσο η όλη εικόνα μπορεί να αλλάξει δραματικά αν πρυτανεύσει η...

Ούτε μια συγγνώμη, βρε αδελφέ…

…Έλεγε ο Γάλλος μετρ της Επικοινωνίας Ζακ Σεγκελά: «Μην πείτε στην μάνα μου, ότι είμαι διαφημιστής, με νομίζει πιανίστα σε μπουρδέλο».

Αυτό ισχύει για τα περισσότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που δεν τολμούν να πάρουν πάνω στις πλάτες τους τα όσα έχουν συμβεί στο τόπο τα τελευταία δυο χρόνια και κάνουν ότι δεν γνωρίζουν τίποτα για τον… φόνο!

Γράφει ο Αντώνης Δελλατόλας

Αν άκουγε κάποιος όσους μίλησαν στην Εθνική Συνδιάσκεψη, θα νόμιζε ότι βρισκόταν σε μια εκδήλωση… Ομίλου Πολιτικού Προβληματισμού, όπου συζητούσαν για τις ευθύνες...

Eυρω - σχιζοφρένεια



Tου Pyotr Iskenderov* 
για το περιοδικό "International Affairs"

Το έτος 2011 θα μείνει στην ιστορία ως μια περίοδος πρωτοφανούς αβεβαιότητας στην ιστορία της σύγχρονης Ευρώπης. Από τη μία πλευρά, παρά τις ευρέως διαδεδομένες καταστροφολογικές εκτιμήσεις, η ΕΕ δεν θρυμματίστηκε και το πλάτος των ταλαντώσεων της αξίας του σχετικά νέου ευρωπαϊκού νομίσματος παρέμεινε σε ανεκτά όρια. Από την άλλη, είναι σαφές ότι οι συνέπειες των χειρότερων δοκιμασιών της "ολοκληρωμένης" Ευρώπης δεν έχουν ακόμη αντιμετωπιστεί και ότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ΕΕ είναι μάλλον συστημικές παρά τυχαίες.
Τα αμφιλεγόμενα ψηφίσματα που προέκυψαν από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ τον Δεκέμβριο του 2011 αντικατοπτρίζουν τη νέα πραγματικότητα της συμμαχίας, η οποία σε άλλες, καλύτερες μέρες της, λειτουργούσε ως ένα αυτόματο σύστημα, αλλά από τώρα και στο εξής μάλλον θα αναγκαστεί να καταφεύγει σε "χειροκίνητο έλεγχο". Ο κύριος λόγος για τον οποίο υιοθετήθηκαν σκληρά μέτρα, όπως αυτό της ίδρυσης του Ευρωπαϊκού...

Με απλά λόγια, οι ηλίθιοι κυβερνώντες κατάφεραν και έβαλαν τη Ρωσία απέναντί μας. Αυτό, όντως είναι επιτυχία. Για τους εχθρούς της χώρας...

Πρόκληση μέσω Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων κατά Ρωσίας: Mιλάνε για "καθεστώς του Πούτιν"



Πρωτοφανή χαρακτηρισμό για την ρωσική κυβέρνηση και προσωπικά για τον Ρώσο πρωθυπουργό Β. Πούτιν και βέβαιο επόμενο πρόεδρο της Ρωσίας, χρησιμοποιεί σε τηλεγράφημά του το ελληνικό κρατικό Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, του οποίου φυσικά η μετάδοση των ειδήσεων βρίσκεται υπό τον απόλυτο έλεγχο της κυβέρνησης.
Στο τηλεγράφημά του το ΑΠΕ-ΜΠΕ χαρακτηρίζει την δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση του Ρώσου πρωθυπουργού Β.Πούτιν ως "καθεστώς" (!) χαρακτηρισμοί που βέβαια αποδίδονται σε ολοκληρωτικές κυβερνήσεις τύπου Βόρειας Κορέας, Συρίας κλπ. 
Συγκεκριμένα στο κείμενο αναφέρεται ότι "Το καθεστώς του Πούτιν, ο οποίος είναι υποψήφιος για μια τρίτη θητεία στο Κρεμλίνο, αντιμετωπίζει κίνημα αμφισβήτησης που ξέσπασε μετά τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Δεκεμβρίου, τις οποίες κέρδισε το κυβερνών κόμμα Ενωμένη Ρωσία και...

Ιδού η απόδειξη της ξεφτίλας ορισμένων βουλευτών ΠΑΣΟΚ της Μακεδονίας


Τα πράγματα είναι απλά:
Υπήρχαν δύο περιφερειακά Υπουργεία, τα οποία ο Γιώργος Παπανδρέου, μετέτρεψε αμέσως μόλις εκλέχθηκε σε Γενικές Γραμματείες.
Είχε τα -σεβαστά- επιχειρήματά του.
Πριν από δέκα μέρες, καταργήθηκαν και οι Γραμματείες.
Κοιτάξτε πώς λειτουργεί το "πολιτικό σύστημα":
Αν καταργούσε τις Γ.Γ. ή τα Υπουργεία η Ν.Δ., οι πασόκοι θα ούρλιαζαν ότι "αποδυναμώνεται ο αναπτυξιακός χαρακτήρας της περιφέρειας". Τώρα που τα κατήργησε το ΠΑΣΟΚ, επειδή "ανήκουν" στο κόμμα, κάνουν την ανάγκη φιλοτιμία και αυθυποβάλλονται ότι έπρεπε να καταργηθούν. Για λόγους οικονομίας ας πούμε. Η απάντηση σε αυτό είναι "και γιατί να μη συγχωνευθεί και το Υπουργείο Ανάπτυξης με το Οικονομικών";
Το άλλο επιχείρημα είναι "σιγά τι πρόσφεραν!". Ας δεχθούμε ότι δεν πρόσφεραν αυτά που έπρεπε. Δεν θα έπρεπε να ενδυναμωθούν αντί να καταργηθούν;
Για να μην πλατυάζουμε, η ύπαρξη του ονόματος "Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης" είναι ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ, ακόμη κι αν είναι "Υπουργείο σφραγίδα". Στη δεκαετία που ζούμε, ο κόσμος -καλώς ή κακώς- κινείται σε ρυθμούς google. Ιστορία μαθαίνουν οι λαοί κάνοντας search στο google. Δεν είναι τόσο απλοϊκό όσο φαίνεται. Ένας Γερμανός ή Αμερικανός...

Ηδη βάφτισαν (τη χθεσινή) νέα «ιστορική» ημέρα...

 Ομολογουμένως επί δύο χρόνια, όπως λέγεται και γράφεται, η χώρα πορεύεται από τη μια «ιστορική» ημέρα στην επόμενη. Δυστυχώς, όμως (ούτε εγώ, αλλά) ούτε και η κοινωνία το έχει αντιληφθεί. Η οικονομία γκρεμίζεται και ο κοινωνικός ιστός διαλύεται. Οι ίδιοι αναλυτές που είχαν χαρακτηρίσει «ιστορικές» τις προηγούμενες, έσπευσαν να κάνουν το ίδιο και για τη χθεσινή ημέρα. Ινσαλαχ... που έλεγε και η γιαγιά Θέκλα.

«Η Ελλάδα, αργά ή γρήγορα, θα ζητήσει αναδιάρθρωση του χρέους της, όπως κομψά αποκαλείται η ομολογία ενός κράτους ότι αδυνατεί να αποπληρώσει τους πιστωτές του, ισοδυναμεί με πτώχευση» έγραφα ήδη από την Κυριακή 29 Αυγούστου του 2010. Ματαίως... Ομως. Απλώς να υπενθυμίσω πως το αποτέλεσμα όλων των προηγούμενων διαπραγματεύσεων (21η Ιουλίου με «κούρεμα» 21% και 27η Οκτωβρίου με «κούρεμα» 50%) χαρακτηρίστηκαν «ιστορικές» ημέρες.

Και τι είναι το χρέος; Είναι συσσωρευμένο πολιτικό κόστος ύψους 360 δισ. ευρώ, που κανείς δεν ήθελε να αναλάβει και η κυβέρνηση Παπανδρέου το παρέδωσε στους καλούς Σαμαρείτες. Ομως, η βοήθεια των 110 δισ., την οποία αποφάσισαν οι εταίροι μας στην Ευρωζώνη και οι σύμμαχοι στο ΔΝΤ, αντιμετώπιζε μεν το οξύ ταμειακό πρόβλημα, καθιστούσε όμως απίθανη την επανένταξή μας στις αγορές!

Η κυβέρνηση, η τρόικα, το Eurogroup, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ υποσχέθηκαν: «Αν εφαρμόσουμε το Μνημόνιο», «θα βγούμε και πάλι στις αγορές το 2012»! Αλλά βρεθήκαμε πάλι στην πρώτη θέση των τριτοκοσμικών κρατών υπό πτώχευση. Αυτά τα ωραία...

Ομως, τα hedge funds ετοιμάζονται να μηνύσουν την Ελλάδα!!! Σε ανάλυση των New York Times επισημαίνονται τα εξής: «Είναι γνωστό ότι τα hedge funds πολλές φορές χρησιμοποιούν κάθε μέσο, προκειμένου να βγάλουν κέρδη. Τώρα, έχουν μια νέα ιδέα: Να μηνύσουν την Ελλάδα σε δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έτσι ώστε να την αναγκάσουν να εξοφλήσει τα ομόλογά της. Η λογική πίσω από την ιδέα αυτή είναι ότι η χώρα παραβίασε τα δικαιώματα των ομολογιούχων, αν και κάτι τέτοιο θα απαιτήσει χρόνια δικαστική διαμάχη, και μάλιστα χωρίς καμιά εγγύηση επιτυχίας».

«Παράλληλα, θα δημιουργήσει κλίμα αντιπάθειας προς τα hedge funds, που ήδη κατηγορούνται ότι βάζουν φρένο στις προσπάθειες αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Η ιδέα προέκυψε όταν μαθεύτηκε ότι η Ελλάδα σκοπεύει να πιέσει νομοθετικά τους ιδιώτες κατόχους ομολόγων να υποστούν απώλειες, εξαιρώντας όμως την ΕΚΤ που κατέχει 50 δισ. ευρώ σε κρατικά της ομόλογα. Σύμφωνα με νομικούς, οι επενδυτές μπορεί να έχουν κάποιο δίκιο επειδή αν η Ελλάδα αλλάξει τους όρους, θα παραβιαστούν τα περιουσιακά τους δικαιώματα, που στην Ευρώπη θεωρούνται και ανθρώπινα δικαιώματα».

«Πίσω από την κόντρα κρύβεται η επιμονή της Γερμανίας και του ΔΝΤ να μειωθεί το ελληνικό χρέος όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτοί οι δύο πρωταγωνιστές που ελέγχουν τα χρήματα των ελληνικών διασώσεων, πιέζουν την Αθήνα να πάρει μια πιο σκληρή στάση απέναντι στους πιστωτές της. Ετσι, οι Ελληνες ζητάνε κούρεμα ύψους 50%, κάτι που δεν αρέσει καθόλου στους ομολογιούχους. Για να αυξήσουν τις πιέσεις τους, οι Ελληνες ανέφεραν πως μπορεί να βάλουν ρήτρες στα ομόλογα, που θα ανάγκαζαν τους κατόχους τους να υποστούν αναγκαστική ζημιά.

Στόχος είναι οι λεγόμενοι «τσαμπατζήδες», οι κερδοσκόποι δηλαδή που δήλωσαν πως δεν συμφωνούν με το κούρεμα, και που στοιχηματίζουν ότι μόλις η Ελλάδα πάρει τα χρήματα της δόσης του Μαρτίου, θα εξοφληθούν στην πλήρη αξία των ομολόγων που κατέχουν».

«Αν η Ελλάδα προχωρήσει νομοθετικά στο παραπάνω μέτρο, οι επενδυτές αυτοί, που αγόρασαν τα ομόλογα με τιμές 40 σεντς στο δολάριο, θα υποστούν χασούρα. Για αυτό και σκέφτονται να προσφύγουν σε δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ισχυριζόμενοι ότι θίγονται τα περιουσιακά και ανθρώπινα δικαιώματά τους.

Εχοντας στη διάθεσή τους αρκετά χρήματα, υπάρχουν κάποια funds που μπορούν να εμπλακούν σε μια τέτοιου είδους μακροχρόνια δικαστική διαμάχη με την Ελλάδα.

Υπάρχουν άλλωστε κάποιες ανάλογες περιπτώσεις στη Λατινική Αμερική, όπου κέρδισαν. Οπως λένε, δεν είναι δυνατόν η Αγκελα Μέρκελ να αποφασίζει το ποιος θα χάσει χρήματα. «Η Ευρωπαϊκή Ενωση θα πρέπει να μάθει να σέβεται τα συμβόλαια», λένε οι N.Y. Times.

Της Ζέζας Ζήκου
 
Πηγή 

Παλιές συνεντεύξεις του Πάνου Καμμένου...

από lefana@shaw.ca (mail)
Ο Πάνος Καμμένος βουλευτής της ΝΔ, μας δίνει την πρώτη του διαδικτυακή συνέντευξη και πρώτη για το 2011 όπου, μιλάει για όλους και για όλα.
Πετρέλαια, Siemens, Τουρκία, Καστελόριζο, Μνημόνιο, Κερδοσκόπους, Ντόρα Μπακογιάννη, Λέσχη Bilderberg, Blogs, Παγκόσμια Διακυβέρνηση. Ακόμα και για απειλές που τυχόν δέχεται....
Μια συνέντευξη στην οποία, ακούγονται πράγματα που δεν επιτρέπεται να ειπωθούν από τα ΜΜΕ στα οποία όπως μας είπε δεν τον καλούν πλέον....

Το σύστημα της κοπριτοδημοκρατίας κρύβει τον αριθμό των υπαλλήλων

Το συμμοριακό, το οικογενειοκρατικό και το κοπριτοκρατικό "δημοκρατικό" πολιτικό σύστημα, ανάμεσα στις πολλές απάτες που είναι και αυτή η οποία αναφέρεται στον αριθμό των υπαλλήλων του Δημόσιου Τομέα.
Στην Ελλάδα των κοπριτών και των πολιτικών νταβατζήδων τα πάντα συσκοτίζονται, τα πάντα πωλούνται και τα πάντα αγοράζονται.
Είναι γνωστό ότι τον περασμένο χρόνο η κυβέρνηση έκανε την πλαστή απογραφή των υπαλλήλων της κοπριτοδημοκρατίας, από την οποία προέκυψε το ψευδέστατο νούμερο των 750.000 υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, αν θυμάμαι καλά το νούμερο.
Όλοι οι στυλοβάτες του σάπιου συστήματος έσπευσαν να κρύψουν τον αστρονομικό αριθμό των υπαλλήλων για να ρίξουν στάχτι στα μάτια της Τρόικα, που απαιτεί μείωση αυτού του νοσηρού πελατειακού φαινομένου.
Στην κωμωδία αυτή πήρε μέρος και η διαβόητη ΓΣΕΕ, η οποία όμως γνώριζε και γνωρίζει πολύ καλά τον αριθμό των "εργαζομένων" σ' αυτό τον τομέα.
Το γεγονός αυτό προκύπτει από τα δικά της στοιχεία, τα οποία ανακοινώθηκαν Φεβρουάριο του 2007 και αναδημοσίευσε ο γράφων στο άρθρο του: "Ν' ανασκωλοπιστούν οι ανασκολοπίζοντες" (βλ. το μηνιαίο περιοδικό: "Ηλιαία", τεύχος Μαΐου 2007, σελ. 30-33).
Τότε, ανατέμνοντας και αναδεικνύοντας την πολύμορφη και πολυεπίπεδη απάτη των πολιτικών απατεώνων που παρίσταναν την κυβέρνηση -μαζί με τους προηγούμενους του ΠΑΣΟΚ- έγραφα και τα εξής: "Η πολύμορφη απάτη τους είναι ασύνορη. Εφαλτήριο αυτής της γοεράς απάτης αποτελούν οι στρατιές των υπαλλήλων του Δημόσιου Τομέως, οι οποίες ανέρχονται στο αστρονομικό νούμερο: 1.004.872, όπως αποκαλύπτεται από "τα συνταρακτικά στοιχεία του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ", τα οποία δημοσιεύει η "ΕΣΤΙΑ", στο φύλλο της 22 Μαρτίου 2007, γράφοντας: "Διαστάσεις σκανδάλου. Η Ελλάς παραμένει η χώρα των δημοσίων υπαλλήλων. τέτοιες αναλογίες -ένας στους τρεις μισθωτούς απασχολείται στο δημόσιο τομέα σε σχέση με τον πληθυσμό- δεν παρατηρούνται σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα".
Έτσι σχολίαζε η προσεκτική εφημερίδα τα απογραφικά στοιχεία του Ινστιτούτου της ΓΣΕΕ, το οποίο ως γνωστόν χειριζόταν εκατομμύρια ευρώ για… έρευνες ημετέρων!
Χαμός στις… έρευνες και συνεδριάσεις των… αγωνιστών της ΓΣΕΕ στον "Αστέρα" Βουλιαγμένης, όπως έγραφα τότε προσθέτοντας για την αφασία του λαού: "Γκεσέμια" λοιπόν και λαός, αλληλοδιαφθειρόμενοι ανοίγουν το δρόμο της εθνικής καταστροφής, λεηλατούντες ό,τι μπορεί ο καθένας εν μέσω μιας πολιτείας της αρπαχτής και της ρεμούλας με πρόσφατη "συγκομιδή" τα περίφημα ομόλογα των διαφόρων ταμείων, με τα οποία πλουτίζουν παράνομα διοικούντες και κυβερνώντες και φτωχαίνουν τους ασφαλισμένους, οι οποίοι όμως προφανώς απολαμβάνουν τη γαλαζοπράσινη αφαίμαξη. Σκέτος μαζοχισμός, που αποδεικνύει το κατάντημα ενός ολόκληρου λαού" που έμαθε να ακούει μέσα στη Βουλή τις γνωστές κραυγές: "φέρτε πίσω τα κλεμμένα" (βλ. "Τα Νέα" της 28/3/2007).
Αυτά, λοιπόν, έγραφα τότε για τον αριθμό των κοπριτών κατά την έννοια του αντιπροέδρου Παγκάλου τους διορισμένους εκτός ΑΣΕΠ που "τα έφαγαν μαζί" πουλώντας την ψήφο τους και την ψυχή τους στους εθνικούς νεκροθάφτες. Είναι γεγονός επίσης ότι από τον Φεβρουάριο του 2007 έως τις εκλογές του Οκτωβρίου 2009 οι γαλάζιοι κοπρίτες φούσκωσαν τα ένα εκατομμύριο υπαλλήλων με μερικές εκατοντάδες χιλιάδες, φθάνοντας μάλλον στο 1.500.000.
Έτσι μπάταρε το καράβι και οι αρχικοπρίτες το έριξαν στην ξέρα. Τώρα οι πάντες ωρύονται αλλά είναι πολύ αργά. Όταν έπρεπε να μιλήσουν έγλειφαν, προσκυνούσαν και σιωπούσαν! 

Ο πολίτης Π. Λ. Παπαγαρυφάλλου
Αντιπρόεδρος Επιτροπής Ενημερώσεως Εθνικών Θεμάτων