Σελίδες

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Διακοπή για ρυθμίσεις. Προσπάθεια επαναφοράς στην διεύθυνση «Ήπειρος, η πατρίδα μας»


Οι Κύπριοι ανησυχούν για διγλωσσία Βενιζέλου. «Δεν μας τα λέει καλά ο Βενιζέλος...»

του Κωστάκη Αντωνίου

Δεν θα έχει εμπλοκή η Ελλάδα, δηλώνει.
Το Κυπριακό θα το λύσουν οι Ελληνοκύπριοι και οι Τουρκοκύπριοι, τονίζει ο Γκιουλ και βγάζει την Τουρκία έξω από τη διαδικασία
«Καμία αναφορά σε τετραμερή διάσκεψη, ή άλλη εμπλοκή της Ελλάδας, δεν έγινε στη συνάντηση που είχα με τον κ. Νταβούτογλου», υποστήριξε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δηλώσεις του στην Αθήνα. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ανέφερε ότι «ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ζήτησε από την ελληνική Κυβέρνηση να αποδεχθεί συνάντηση -σε επίπεδο που θα καθοριστεί- με τον διαπραγματευτή της τουρκοκυπριακής κοινότητας, προκειμένου να διευκολυνθεί η συνάντηση του διαπραγματευτή της ελληνοκυπριακής κοινότητας, με την τουρκική κυβέρνηση. Δεν έγινε καμία απολύτως αναφορά σε τετραμερή διάσκεψη, ή σε οποιαδήποτε άλλη εμπλοκή της Ελλάδας», είπε.
Η δήλωση του κ. Βενιζέλου δημιουργεί νέα σύγχυση και ερωτηματικά, καθώς ενώ από τη μια πλευρά ο κ. Βενιζέλος διαψεύδει ότι υπάρχει εμπλοκή της Ελλάδας, την ίδια στιγμή δηλώνει ότι η Αθήνα θα διαβουλεύεται με τον Τουρκοκύπριο συνομιλητή.

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε επίσης και στο Σύνταγμα της Κυπριακής

Η Αλβανία πληρώνει και την ελληνική κρίση

Picture 0 for Η Αλβανία πληρώνει και την ελληνική κρίση
Γράφει ο Μακεδών

Στην πραγματικότητα η Αλβανία πληρώνει την σημαντική εξάρτηση της οικονομίας της από τα εμβάσματα των Αλβανών μεταναστών, νομίμων και μη. Τα χρήματα που εισέρρεαν στα κρατικά Ταμεία δεν ήσαν λίγα. Απεναντίας μάλιστα.
Ήδη, από πέρσι τον Ιανουάριο ο Economist είχε προβλέψει τι θα συμβεί, σε ένα άρθρο του με τίτλο: "Οι Αλβανοί εγκαταλείπουν την Ελλάδα". Εκεί είχε αναφέρει, ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις υπάρχει απότομη πτώση των εμβασμάτων. Και σημειώνει πως το 2007, οι μετανάστες έστειλαν πίσω περίπου 950 εκατ. ευρώ, ενώ το 2010 το ποσό αυτό υποχώρησε στα 690 εκατ. ευρώ. Τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2011, το ποσό μετά δυσκολίας έφθασε τα 475 εκατ. ευρώ.
Πρέπει να πούμε εδώ, ότι σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2009 τα εμβάσματα προς την Αλβανία των μεταναστών της μπορούσαν να αναπληρώσουν το 9% του ΑΕΠ της χώρας. Δεν είναι μικρό το ποσοστό. Βέβαια, κάποια στιγμή υπήρξε αύξηση στο εισρέον ρευστό στην Αλβανία, που προήλθε όμως από το γεγονός ότι οι Αλβανοί που εργάζονταν στην Ελλάδα μετέφεραν τις καταθέσεις τους πίσω στην πατρίδα τους.
Οικονομικοί κύκλοι το απέδιδαν στο γεγονός ότι αφενός τους φόβισαν οι συζητήσεις για μια αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ και αφετέρου -λόγω της κρίσης- βρέθηκαν σε θέση ανεργίας και επέστρεψαν στην Αλβανία.
Να θυμίσουμε, ότι και στην παρούσα στήλη (Απρίλιος, 2012) είχαμε γράψει ότι «αν και η αλβανική κυβέρνηση αρνείται σε μεγάλο βαθμό να το παραδεχθεί, αρκετοί οικονομικοί δείκτες παρουσιάζουν επικίνδυνα σημάδια ύφεσης για το πρώτο τρίμηνο του 2012, έπειτα από επιβράδυνση στην οικονομική ανάπτυξη κατά τα τελευταία δυο χρόνια», όταν

Tο ψέμα δεν γεννάει κοινωνική δυναμική

Χρήστος Γιανναράς (από LoMak's blog)

Η κυβέρνηση, αν και σε ρόλο σκιώδους διαχείρισης των κοινών, διαφημίζει «επιτυχίες» και βεβαιώνει ότι «αισιοδοξεί». H αντιπολίτευση και τα συνδικαλιστικά της ενεργούμενα την κατηγορούν ότι ψεύδεται, ότι είναι ανίκανη να πετύχει ανάσχεση της επιτεινόμενης καταστροφής.
Tι ακριβώς προβάλλει ως αιτιολογία της «αισιοδοξίας» της η κυβέρνηση; Ένα νούμερο – τον αριθμητικό προσδιορισμό «πρωτογενούς πλεονάσματος». Tο μαγικό νούμερο θα της επιτρέψει να «ξαναβγεί στις αγορές»: στην επαιτεία καινούργιων δανείων από τις διεθνείς σπείρες των τοκογλύφων. Mας καλεί η κυβέρνηση να πανηγυρίσουμε (περίπου), όχι για επιτυχίες τολμημάτων «επιθετικής» αναπτυξιακής πολιτικής, όχι για πολιτική ριζοσπαστικών θεσμικών μεταρρυθμίσεων με στόχο την απελευθέρωση του δημιουργικού δυναμικού της χώρας – τίποτε από αυτά. Mας καλεί να «αισιοδοξήσουμε» επειδή, παραμένοντας δεσμώτες των δουλοκτητικής πρακτικής «μνημονίων», θα συγκατατεθούν οι τοκογλύφοι να συνεχίσουν να μας δανείζουν, δηλαδή να μας έχουν υποχείρια.
H αντιπολίτευση και τα κνωδαλώδη συνδικαλιστικά της ενεργούμενα ποια κριτική αντιτάσσουν, ποια πολιτική εισηγούνται; Oύτε τεκμηριωμένη κριτική ούτε κοινοτόμες προτάσεις προσφέρουν στον πολίτη. Tο μόνο για το οποίο κόπτονται, είναι να μην θιγεί το πελατειακό - κομματικό κράτος, το παραμάγαζο των αντιπάλων τους (του πράσινου και του γαλάζιου ΠAΣOK) στο οποίο η τάχα και «Aριστερά» πουλάει «προστασία». Έχουμε μεν χρεοκοπήσει, ζούμε με δανεικά, έχει αφανιστεί, με άγριες περικοπές, το κοινωνικό κράτος (δείχτης πολιτισμικού επιπέδου και γράδο ποιότητας της ζωής). Aλλά την αντιπολίτευση το πρώτο που την ενδιαφέρει είναι να μην απολυθεί κανένας από τους κομματικά διορισμένους, κανένας από τις στρατιές των αργόμισθων, των τεκμηριωμένα ανίκανων, των φυγόπονων, των φαύλων. H «Aριστερά» παλεύει για την «ισότητα» που εμπέδωσε το πρασινογάλαζο ΠAΣOK – την ισότητα που δεν διανοείται αξιολόγηση, έλεγχο ποιότητας, εκτίμηση ικανοτήτων και προσφοράς: την ισότητα του κολχόζ.
Kαι από πού θα πληρώνεται όλο αυτό το πλήθος των κομματικά διορισμένων, ή των

Μέχρι να καταλάβουν θα πεινάσουμε...

του Κώστα Στούπα


Υπάρχει ένα παλιό ανέκδοτο του ψυχρού πολέμου το οποίο αποτύπωνε την «αγάπη» των πολιτών των σοβιετικών καθεστώτων για τον υπαρκτό σοσιαλισμό.
Στο ανέκδοτο λοιπόν ο πρώτος γραμματέας Λεονίτ Μπρέζνιεφ αποκτά καλλίπυγο νεαρά ερωμένη και πάνω στο γεροντικό ενθουσιασμό τής λέει να του ζητήσει ό,τι επιθυμεί περισσότερο.
«Να ανοίξεις τα σύνορα για μια ώρα...» του λέει αυτή σκεπτόμενη τη φυγή...
Ο γηραιός κομμουνιστής σκέφτεται λίγο και μετά αντί να θυμώσει της λέει χαδιάρικα: «Πονηρούλα, θέλεις να μείνουμε μόνοι μας...».
Το σοβιετικό καθεστώς ως γνωστόν απαγόρευε την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών τόσο εντός της επικράτειας όσο και εκτός αυτής. Οι πολίτες για να μετακινηθούν εντός, έπρεπε να έχουν φύλλο πορείας όπως οι στρατιώτες, ενώ εκτός, μόνο λίγοι εκλεκτοί επιτρεπόταν να ταξιδεύουν, αφού είχαν περάσει από κανονικό «κοσκίνισμα» φρονημάτων και πολλοί από αυτούς με τις οικογένειες να μένουν πίσω ως όμηροι του καθεστώτος...
Φαίνεται λοιπόν πως η ελληνική κυβέρνηση για άλλη μια φορα εζήλωσε τη δόξα της σοβιετίας και φιλοδοξεί να ωθήσει την χειμαζόμενη ελληνική οικονομία σε ανάπτυξη με το ζόρι, δια της απαγόρευσης της ελεύθερης εξόδου όσων επιχειρήσεων το επιθυμούν.
Έτσι λοιπόν κάποιος λαμπρός νους κρατικοδίαιτου γραφειοκράτη που μεγάλωσε στη θαλπωρή του μεταπολιτευτικού εγχώριου παρασιτικού σοσιαλισμού, σκέφθηκε πως ενδέχεται να μεταστρέψει την απόφαση της διοίκησης της Βιοχάλκο να μεταφέρει την έδρα

Το Σιωνιστικό Κίνημα και η Κύπρος

Χρήστος Ιακώβου, Διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών (από το geopolitics-gr)

Στα τέλη του 19ου αιώνα αναδύθηκε στην Κεντρική και Δυτική Ευρώπη το Εβραϊκό εθνικό κίνημα το οποίο διασυνδέθηκε από την αρχή με το σκοπό της δημιουργίας εβραϊκής εθνικής εστίας στην Παλαιστίνη, ως μόνιμη λύση στο «Εβραϊκό Πρόβλημα» στην Ευρώπη, και το οποίο έγινε ευρέως γνωστό με το όνομα «Σιωνιστικό Κίνημα». Το όνομα αυτό προέρχεται από την εβραϊκή λέξη «Σιών», η οποία αποτελεί την ονομασία ενός βουνού πλησίον των Ιεροσολύμων και σταδιακώς η λέξη ταυτίστηκε με την ίδια την πόλη. Στην εβραϊκή ιστορία η λέξη έλαβε συμβολικό χαρακτήρα δηλώνοντας τον πόθο των εβραίων να επιστρέψουν στην προγονική γη, κάθε φορά που εξαναγκάζοντο σε εξορία από τα εδάφη τους.
Το κίνημα αυτό θεσμοθετήθηκε στη Βασιλεία της Ελβετίας, όπου πραγματοποιήθηκε το πρώτο συνέδριο το 1897 και ιδρύθηκε η Διεθνής Σιωνιστική Οργάνωση. Εμπνευστής και αργότερα ηγετική μορφή του κινήματος υπήρξε ο Αυστρο-Ουγγρικής καταγωγής Θήοντορ Χερτζλ (1860-1904), ο οποίος εξελέγη πρώτος πρόεδρος Οργανισμού. Η δράση του υπήρξε καταλυτική για τη μετέπειτα δημιουργία του κράτους του Ισραήλ. Το όραμά του το περιέγραψε στο βιβλίο «Το Εβραϊκό Κράτος» το οποίο εξεδόθη το 1896.
Η Κύπρος, λόγω της γειτνίασης με την Παλαιστίνη, άρχισε να μπαίνει στους σιωνιστικούς σχεδιασμούς πρώτα ως βρετανική περιοχή που θα μπορούσε να ανταλλαγεί με την υπό οθωμανική κατοχή τότε Παλαιστίνη και αργότερα ως ασφαλής προορισμός εποικισμού από Εβραίους, προτού μετακινηθούν στον τελικό προορισμό που ήταν η Παλαιστίνη. Εις αμφότερες τις περιπτώσεις οι σχεδιασμοί προσέκρουσαν στην κατηγορητική άρνηση των Βρετανών, οι οποίοι ιεραρχούσαν το νησί ψηλά στο γεωστρατηγικό τους σχεδιασμό στην περιοχή, λόγω του δόγματος συγκράτησης της Ρωσίας μακριά από τα θερμά ύδατα της

Συναγερμός στον Άρειο Πάγο για ενδεχόμενες κινήσεις εφέδρων αξιωματικών

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ υπό την προεδρία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη στην Εισαγγελία του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Αντικείμενο της σύσκεψης, σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ, αποτέλεσε μια ανάρτηση σε ιστολόγιο στο διαδίκτυο ενός κειμένου που φέρεται να το υπογράφει η«Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων (Κ.Ε.Ε.Δ.)» και με το οποίο ζητούν «την άμεση παραίτηση της Κυβέρνησης και την σύμπραξη λαού – στρατού».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στο διαδίκτυο η Κ.Ε.Ε.Δ. ζητά την «άμεση παραίτηση της Κυβέρνησης λόγω αδυναμίας να προσφέρει στον λαό τα προβλεπόμενα στο Σύνταγμα σε εργασία (άρθρο 22), υγεία, παιδεία, Δικαιοσύνη, ασφάλεια» και την «συγκρότηση Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας υπό την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, από προσωπικότητες εγνωσμένης αξίας εκτός πολιτικής σκηνής και συμβούλους από την Ακαδημία Αθηνών».

Επίσης, καλούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παραιτηθεί «σε κατάλληλο χρόνο για την διευκόλυνση των εξελίξεων που επιθυμεί ο Ελληνικός λαός».

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Κοινότητας, μέλη της ΚΕΕΔ είναι έφεδροι οπλίτες και εν αποστρατεία Υπαξιωματικοί και Αξιωματικοί οι οποίοι έχουν υπηρετήσει στα σώματα των Καταδρομών - Αλεξιπτωτιστών - Πεζοναυτών και Υποβρυχίων Καταστροφών ( Ο.Υ.Κ.) της Ελλάδος και της Κύπρου.

Από τους εισαγγελικούς λειτουργούς θα συνεχιστεί αύριο η εξέταση του όλου θέματος και θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις. Στην σύσκεψη αυτή συμμετείχαν ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Εμ. Ρασιδάκης, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Παναγιώτα Φάκου, ο εισαγγελέας Εφετών Ι. Σακελλάκος και εποπτεύων εισαγγελέας της

Η εξομολόγηση του Αναστάση και το απούλητο Τ Τ .

του Θανάση Μαυρίδη

Ο Αναστάσης δημοσίευσε μία αγγελία πώλησης του Audi TT στο car.gr. Τιμή πώλησης 5.000 ευρώ. Δέχτηκε κλήσεις, αλλά όλοι κλαιγόντουσαν για το μνημόνιο και την Μέρκελ. Κι επειδή ο Αναστάσης από την Εκάλη βαρέθηκε την κλάψα, είπε να γράψει την δική του εμπειρία: Από τα σαλόνια στα αλώνια. Μιλήσαμε με τον Αναστάση. Μας ορκίστηκε στους δώδεκα αποστόλους ότι τα μισά απ΄ όσα λέει είναι αλήθεια. Και τα μισά των μισών να είναι, νομίζουμε ότι αυτή την ιστορία κάπου την έχουμε ξανακούσει.

"Κάπου... κάπως… κάποτε... κάποιος έδωσε την σημερινή αξία ολόκληρου του αμαξιού, μόνο και μόνο για να του βάλει ζαντολάστιχα και αναρτήσεις.

Και κάθομαι και αναρωτιέμαι... παραμιλώ... μονολογώ... και λέω: ρε που πάμε; Που βαδίζουμε; Ρε πως μας κατάντησαν έτσι τα λαμόγια;

Και έχω και τον άλλον να με παίρνει τηλέφωνο και να μου λέει: ρε φίλε θα μου το αφήσεις 4000€; Και μου αρχίζει μετά την κλάψα (κρίση-Μέρκελ-ΔΝΤ).

Τι να του πω τώρα και εγώ; Ρε μεγάλε και εγώ εδώ μένω, στην Ελλάδα και εμένα με έχουν λιώσει με τα μέτρα και τα χαράτσια και εμένα δεν μου έχει μείνει φράγκο. Άσε με στον πόνο μου.

Ξέρεις τι σημαίνει κρίση; Θα σου πω εγώ τι σημαίνει.

Πολύδωρος Δάκογλου για Χρυσή Αυγή..Δυστυχώς επαληθεύθηκε!

Σε λίγες μέρες κλείνει ένας χρόνος από την συνάντηση στελεχών του Εθνικιστικού κινήματος στην Λαμία. Μια συνάντηση που τελικά αποδεικνύεται καθοριστική και ίσως μελλοντικά αποτελέσει και συνάντηση σταθμό για το μέλλον του Εθνικιστικού Κινήματος. Σε αυτή την συνάντηση , στην αίθουσα του Ξενοδοχείου "Σαμαράς" στην Λαμία κατά την διεξαγωγή την συνάντησης Εθνικιστών και ευρισκόμενοι προς τον τελευταίο κύκλο τον 5ο συγκεκριμένα, κατόπιν επιμονής, θα τολμούσα να πω απαίτησης του συνόλου των συναγωνιστών, τον λόγο πήρε ο συναγωνιστής Πολύδωρος Δάκογλου και ιστορικός Αρχηγός του ΕΝ.Ε.Κ. ο οποίος είχε προσκληθεί να παρίσταται λέγοντας ότι δεν ήταν επιλογή του να μιλήσει αλλά θα ήταν ασέβεια να μην το κάνει .Έτσι αφού έκανε μια μικρή αναδρομή στο παρελθόν μίλησε και τοποθετήθηκε για το παρόν και το αύριο του Εθνικιστικού Κινήματος .Όλοι στην αίθουσα, παλιοί και νέοι Εθνικιστές, νιώσαμε πόσο σημαντική ήταν η παρουσία του εκεί και καταλάβαμε τι λείπει από τα άλλα κόμματα, όχι μόνον του χώρου αλλά και ευρύτερα από το ελληνικό πολιτικό σκηνικό, αλλά ακούγοντας σήμερα και πάλι την τοποθέτησή του, και εν όψιν των τελευταίων πολιτικών εξελίξεων διακρίνουμε την διορατικότητα και όχι προφητεία των λεγομένων του για την πορεία, το μέλλον και την ανασυγκρότηση του Εθνικιστικού κινήματος. Ακούστε την τοποθέτησή του που την θεωρήσαμε πολύ σημαντική για αυτόν το λόγο  ΕΔΩ

Η λύση είναι περισσότερη Ευρώπη και καθόλου ΔΝΤ

Πολύς λόγος γίνεται τον τελευταίο καιρό σχετικά με τη στάση που θα κρατήσει η Γερμανία μετά τις εκλογές και τον θρίαμβο της Μέρκελ.

Αν και είναι πολύ πιθανόν τώρα που η Μέρκελ απελευθερώθηκε από το άγχος των εκλογών, που για την ίδια ήταν ένα προσωπικό στοίχημα επιβεβαίωσης της πολιτικής της μέσα στη χώρα της, θα ασχοληθεί περισσότερο με την Ευρώπη, τη σωτηρία του ευρώ, την ενοποίηση των τραπεζών, την ενίσχυση της ευρωπαϊκής συνοχής, ξεχνούμε το βασικό πρόβλημα – το οποίο, είναι αλήθεια, οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι προκάλεσαν.

Αδύναμοι να βάλουν τάξη στα του οίκου τους, οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν αποφασίσει από το Συμβούλιο του 2008 ότι σε περίπτωση κρίσης θα κατέφευγαν στην «τεχνογνωσία» του ΔΝΤ, το οποίο θα προσκαλούσαν στη γηραιά ήπειρο.

Και το οποίο προσκάλεσαν με αφορμή την κρίση στην Ελλάδα – με αποτέλεσμα να γίνει η χώρα μας το πειραματόζωο, αφού το ΔΝΤ δεν είχε την παραμικρή εμπειρία σε χώρες που ανήκουν σε νομισματική ένωση, δηλαδή σε χώρα με σκληρό νόμισμα, όπως είναι το ευρώ.

Και επειδή – αυτά τα έχουμε ξαναπεί – το ΔΝΤ, όπου πάει, επιβάλλει μεν τις γνωστές πολιτικές λιτότητας, πλην όμως συγχρόνως επιβάλλει και υποτίμηση νομίσματος, εδώ σ’

Κυρία ΝΙΚΟΛΑΚΕΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΥΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ;

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Egerssi@otenet.grwww.apostoloupanos.grtwitter:@egerssi

Δεν έχουν περάσει παρά λίγες ημέρες από την μνημειώδη για τα δικαστικά χρονικά, αγόρευση του Αναπληρωτή Εισαγγελέα, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, στη δίκη του πρώην Υπερυπουργού των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και παρά λίγο Πρωθυπουργού της χώρας, Άκη Τσοχατζόπουλου, όταν αναφερόμενος στο πρόσωπό του είπε: «συμπεριφέρθηκε σαν εγκληματίας του λευκού κολάρου» και ευχήθηκε: «να καταδικαστεί και να εγκλειστεί διά βίου στη φυλακή», συμπληρώνοντας: «ο κ. Τσοχατζόπουλος κατείχε τη θέση αυτή για να υπηρετήσει τον λαό και όχι για να αυξήσει την περιουσία του. Η δωροληψία πολιτικών και η ανηθικότητα βρίσκουν εμπόδιο και φρούριο την ελληνική δικαιοσύνη. Η δικαιοσύνη πρέπει να ρίξει βαρύ τον πελέκι σε όσους αποδειχθεί ότι έκλεψαν, πλούτισαν και ασέλγησαν στη θέση που τους εμπιστεύτηκε η Πολιτεία».

Λίγα δε εικοσιτετράωρα από αυτή την αγόρευση, ο Ανακριτής διαφθοράς Σπύρος Γεωργουλέας, με ένταλμα που εξέδωσε, διέταξε την σύλληψη του Αντώνη Κάντα πρώην αναπληρωτή γενικού διευθυντή Εξοπλισμών, επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου και ο οποίος κατηγορείται για δωροδοκία, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και άμεση συνέργεια σε απιστία, σχετικά με σύμβαση με τη Siemens για τηλεπικοινωνίες του στρατού. Η επίμαχη σύμβαση υπεγράφη τον Σεπτέμβριο του 1999, με αντικείμενο την επέκταση τηλεπικοινωνιών του στρατού και τον εκσυγχρονισμό του συστήματος ΕΡΜΗΣ 2. Στο κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του αναφέρεται ότι ο κ. Κάντας δέχθηκε ποσό 500 χιλ. ευρώ από άγνωστο εκπρόσωπο της Siemens. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα στοιχεία που διαθέτει ο ανακριτής το εν λόγω