Σελίδες

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

"Βυζάντιο" το υπουργείο Άμυνας.


 

Τεντωμένα νεύρα,διαρροές,φημολογία και πολλά "μαχαιρώματα",κυρίως πισώπλατα,είναι το "βυζαντινό" σκηνικό που έχει αρχίσει να στήνεται στους διαδρόμους του υπουργείου Άμυνας,εν όψει κρίσεων.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο πρόσωπο του Α/ΓΕΣ αντιστράτηγου Φραγκούλη Φράγκου ,ο οποίος από εκεί που διεκδικούσε την άνοδό του στη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ,πλέον φαίνεται να μην είναι βέβαιη ούτε η παραμονή του.

Η καχυποψία περισσεύει και ακόμη και το παραμικρό φαινομενικό μονόστηλο σε εφημερίδα αποδίδεται σε "σκοτεινούς κύκλους" που επιθυμούν τη παραμονή ή την αποστρατεία του ενός ή του άλλου αρχηγού.

Μεταξύ των επιτελείων ΓΕΣ και ΓΕΕΘΑ, έχει αρχίσει να αναπτύσσεται ψυχρό κλίμα,καθώς το  ΓΕΕΘΑ κατηγορείται,ότι σ΄ όλα τα δύσκολα σφυρίζει αδιάφορα και σ΄ όλα τα εύκολα και "αβανταδόρικα" θυμάται τη διακλαδικότητα και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έχει στη διοίκηση.

Αφορμή για τα σχόλια η προσπάθεια του ΓΕΕΘΑ να μείνει "αόρατο" στη ζήτημα της άσκησης ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ.

Η καχυποψία είναι τόσο μεγάλη που ακόμη και το απόσπασμα των πρακτικών του Συμβουλίου Άμυνας, με θέμα τα υποβρύχια στο οποίο τοποθετήθηκε μόνο ο Α/ΓΕΣ και κανένας άλλος αρχηγός (!!!) ,"διέρρευσε" για να "χτυπηθεί" ο Φράγκος. Σ΄ αυτό το απόσπασμα ο Α/ΓΕΣ ,υποστηρίζει ότι τα τουρκικά υποβρύχια στοίχισαν φθηνότερα και επειδή στη Τουρκία δεν γίνονται απεργίες,άρα δεν διαταράσσεται η παραγωγική διαδικασία.

Από το ΓΕΕΘΑ, ακολουθούν τη τακτική τη σιωπής,αν και το "μέτωπο" με το ΓΕΣ είναι το δεύτερο που ανοίγει ,μετά απ΄ αυτό που υπάρχει με το ΓΕΑ.
Δεν έχουν λόγο να απαντήσουν σε φήμες και διαρροές από τη στιγμή που όλα δείχνουν ότι ο νυν Α/ΓΕΕΘΑ, βγαίνει κερδισμένος από αυτή τη συγκυρία.

Παρόλα αυτά οι εκπλήξεις, δεν αποκλείονται,αφού υπάρχουν απόψεις και σκέψεις που υποστηρίζουν ότι "χρειαζεται μια έκπληξη κι ένα σοκ". Για να δούμε...

onalert

Το Ισλαμικό όνειρο και ο Ισραηλινός εφιάλτης.


Το Ισλαμικό όνειρο και ο Ισραηλινός εφιάλτης




Του Μιχάλη Παπαθεράποντος

Τα τεκταινόμενα στη Μέση Ανατολή ξυπνούν το ιδεώδες της Ισλαμικής επανάστασης και διακυβέρνησης, δημιουργώντας μία νέα «Ισλαμική» τάξη πραγμάτων, μέσα από τα λεγόμενα διάφορων Ισλαμιστών. Για τον Αγιατολαχ Αχμάτ Χαταμί ξυπνούν μνήμες της Ισλαμικής επανάστασης του Ιράν το 1979. Για τον ηγέτη της Χιτζπολλάχ Χασάν Νασράλλα, ξυπνούν μνήμες της Ισλαμικής αναγέννησης της δεκαετίας του 50 και 60 στην Αίγυπτο, από τη δράση του ιδεολόγου της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Σαίτ Κούτπ. Η Ισλαμική «τάξη πραγμάτων» βασίζεται στην ιδεολογία των Ισλαμιστών όπου το Ισλάμ θα κυριαρχήσει ως κοινωνικό και πολιτικό σύστημα. Ο Ισλαμικός νόμος, η Σαρία, θα ρυθμίζει στο μέγιστο βαθμό την καθημερινή, προσωπική και κοινωνική ζωή των πολιτών. Η Σαρία ακόμη και σε κοσμικά καθεστώτα όπως στην Αίγυπτο, αποτελεί τη κύρια νομοθετική πηγή για τα κοσμικά δικαστήρια. Σε περίπτωση ανόδου Ισλαμιστών στην εξουσία επιχειρείται η ενσωμάτωση της Σαρίας...

Η καταγωγή του Μεγαλέξανδρου και των Μακεδόνων


Posted: 13 Feb 2011 10:27 AM PST
Τεκμηρίωση στα κείμενα της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματολογίας (Ηρόδοτος, Θουκυδίδης, Πλούταρχος, Αρριανός, Δημοσθένης, Πολύβιος, Ισοκράτης).

της ΕΛΕΝΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 

ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Περί αυτονοήτων το παρόν σημείωμα. Επειδή, όμως, ο λόγος γίνεται όλο και πιο συχνά για τα αυτονόητα, είναι, ίσως, χρήσιμο, να εντρυφήσει κάποιος -για λίγο- σε αυτά. Μια πρόσφατη, για την καταγωγή του Αλέξανδρου και των Μακεδόνων, μελέτη μου στο έργο μεγάλων αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων (Ηρόδοτος, Θουκυδίδης, Πλούταρχος, Αρριανός, Δημοσθένης, Ισοκράτης, Πολύβιος) οδήγησε στην τεκμηρίωση των γνωστών, κατά το μάλλον ή ήττον, επιχειρημάτων για το ζήτημα. Επειδή η σημειολογική αξία του ονόματος, ως λέξης, είναι σοβαρότερη υπόθεση από ό,τι θα μπορούσε να υποθέσει κάποιος, -πολύ δε περισσότερο όταν πρόκειται για όνομα ιστορικό, πολύ-σημαντικό και εριζόμενο, όπως αυτό της Μακεδονίας, αξίζει να ρίξει κανείς μια προσεκτική ματιά σε αυτά που καταγράφουν οι ιστορικοί της αρχαιότητας.


Ι. Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ
Ξεκινώντας από τις απαρχές των αναφορών στον όρο ‘Έλληνες’ συγκρατούμε ότι ο Θουκυδίδης, από τους μεγαλύτερους ιστορικούς...

97η Επέτειος Αυτονομίας Βορείου Ηπείρου


 



Η 17η Φεβρουαρίου 1914, ημερομηνία ανακηρύξεως της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου, αποτελεί ορόσημο στη ματωμένη ιστορική πορεία της πολύπαθης αυτής Ελληνικής Γης.
 Ο νικηφόρος ένοπλος αγώνας των Βορειοηπειρωτών, είχε σαν επιστέγασμα την Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου, που επισφραγίσθηκε με το Πρωτόκολλο της Κερκύρας (17 Μαΐου 1914), νομικό κείμενο το οποίο συναποδέχθηκε και συνυπέγραψε και η Αλβανία, χωρίς όμως ποτέ να σεβασθεί τις προβλέψεις του.
 Ο αιώνας που μεσολάβησε έκτοτε, παρά τις δραματικές γεωπολιτικές αλλαγές και τους ποταμούς αιμάτων των Βορειοηπειρωτών στο βωμό της Ελευθερίας, δεν δικαίωσε τους εθνικούς πόθους των Αγωνιστών του Αυτονομιακού Αγώνα.
 Σήμερα, μέσα στο ρευστό γεωστρατηγικό περιβάλλον της Βαλκανικής και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και με δεδομένη την αλβανική στόχευση για πλήρη συρρίκνωσή του, ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός αναζητεί Ενότητα, Όραμα και Προοπτική.
 Η επικείμενη Απογραφή αποτελεί ιστορική ευκαιρία για τη συστράτευση όλων με σκοπό την ιστορική συνέχεια στις πατρογονικές εστίες.
 Οι αγωνιστές του Αυτονομιακού Αγώνα έδωσαν το αίμα τους ως Έλληνες! Χρέος των επιγόνων να απογραφούν ως Έλληνες!

Το ΚΔΣ της ΣΦΕΒΑ

Βόρειος Ήπειρος: Το χρονικό του αυτονομιστικού αγώνα. Αφιέρωμα στην επέτειο της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου (17 Φεβρουαρίου 1914)




 Από σήμερα αρχίζουμε μια σειρά άρθρων αφιερωμένων στην Αυτονομία της Β. Ηπείρου μας που η θέληση των ξένων δυνάμεων και η ατολμία της Ελλάδος δεν επέτρεψαν να παγιωθεί. Αρχίζουμε με το ιστορικό







5 Νοεμβρίου 1912 : Ο ταγματάρχης χωροφυλακής Σπήλιος Σπυρομήλιος, με σώμα 2.000 αντρών, κυρίως Κρητών εθελοντών, αποβιβάζεται στη Χειμάρρα και ελευθερώνει από τους Τούρκους την γύρω περιοχή.
Δεκέμβριος 1912 - Μάρτιος 1913 : Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την μια μετά την άλλη, τις πόλεις της Βόρειας Ηπείρου, υποδεχόμενος ως ελευθερωτής από τον ντόπιο πληθυσμό.
27 Δεκεμβρίου 1912 : Η Διάσκεψη του Λονδίνου, αναγνωρίζει το ανύπαρκτο έως τότε Αλβανικό Κράτος.
Νοέμβριος 1913 : Διεθνής Επιτροπή περιοδεύει σε πόλεις και χωριά της Βόρειας Ηπείρου, προκειμένου να καθορίσει την Εθνολογική σύνθεση της περιοχής και να αποφασίσει εάν παραχωρηθεί στην Αλβανία. Οι πιέσεις και οι εκβιασμοί, κυρίως Ιταλών και Αυστριακών, προς αυτή την κατεύθυνση, καθίστανται απροκάλυπτοι.
17 Δεκεμβρίου 1913 : Υπογράφεται το πρωτόκολλο της Φλωρεντίας, με το οποίο η Βόρεια Ήπειρος παραχωρείται στην Αλβανία. Σύσσωμος ο Ελληνισμός αντιδρά και διαμαρτύρεται για την κατάφωρη αδικία.
31 Ιανουαρίου 1914 : Οι Πρέσβεις των Μεγάλων Δυνάμεων, απαιτούν από την Ελληνική Κυβέρνηση, την άμεση αποχώρηση του Ελληνικού Στρατού από την Βόρεια Ήπειρο, εκβιάζοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση δεν θα παραχωρούνταν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου στην Ελλάδα.
25 Φεβρουαρίου 1914: Ο πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος ανακοινώνει στην Ηπειρωτική Επιτροπή το αμετάβλητο της Ευρωπαϊκής απόφασης. Παράλληλα με τις προτροπές να μην λιποψυχήσουν και να κρατήσουν τον Εθνισμό τους, τους καλεί να συμμορφωθούν με τις αποφάσεις των Μεγάλων Δυνάμεων δίχως κάποια αντίσταση. Εν συνεχεία θα οριστεί η 1η Μαρτίου ως ημερομηνία έναρξης της αποχώρησης του Ελληνικού Στρατού από την Βόρεια Ήπειρο. (τα γεγονότα της ημερομηνίας αυτής αναφέρονται σ' αυτήν την θέση σύμφωνα με τις πηγές μας)
9 Φεβρουαρίου 1914 : Η Πανηπειρωτική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Αργυρόκαστρο στέλνει έντονη διαμαρτυρία στις Μεγάλες Δυνάμεις και εκλέγει επιτροπή που αναλάμβάνει την ηγεσία του Αυτονομιστικού Αγώνος. Ένοπλα τμήματα με την επονομασία "Ιεροί Λόχοι" αρχίζουν να οργανώνονται στις πόλεις και τα χωριά της Βόρειας Ηπείρου. Την ίδια ημέρα ο αρχηγός των Χειμαρριωτών Σπ.Σπυρομήλιος, καταργεί τις Ελλαδικές Αρχές και κηρύσσει την αυτονομία της Χειμάρρας.
10 Φεβρουαρίου 1914 : Η Ελληνική Κυβέρνηση διατάζει τον συνταγματάρχη Δ.Δούλη να συλλάβει τον Σπ.Σπυρομήλιο, μη γνωρίζοντας ότι τόσο αυτός όσο και πλήθος άλλων αξιωματικών, έχουν προσχωρήσει...

Οπερέτα σε τρεις πράξεις έκρυψε τρεις μεγάλες αλήθειες


Αποφασισμένα όλα από πέρσι 
Μετά από ένα τριήμερο νυχτερινών τηλεφωνημάτων, οργισμένων δηλώσεων ανακοινώσεων και ανανήψεων, μπορούμε να πούμε ότι ο στόχος επετεύχθη: Το θιγέν εθνικό φιλότιμο αποκαταστάθηκε και το νέο κύμα αποκρατικοποιήσεων μπορεί να ξεκινήσει.

Για άλλη μια φορά το μείζον καλύφθηκε από το έλασσον. Ο θόρυβος γύρω από τον «άκομψο» και «προκλητικό» τρόπο με τον οποίο οι εκπρόσωποι της τρόικας είπαν αυτό που και είχε συμφωνηθεί και πρόκειται να συμβεί, έκρυψε αυτό καθαυτό το γεγονός του επερχόμενου ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας, κερδοφόρων επιχειρήσεων του δημοσίου, αλλά και περιουσιακών στοιχείων των καταχρεωμένων δημοσίων επιχειρήσεων, ώστε στο κράτος να μείνουν μόνο τα χρέη.

Έτσι, μέχρι στιγμής έχει αποφευχθεί κάθε συζήτηση για οποιοδήποτε θέμα ουσίας, όπως:

*Η αποτυχία του προγράμματος που η κυβέρνηση εφάρμοσε εκτελώντας τις εντολές των δανειστών μας, με αποτέλεσμα...

Αυτό που συμβαίνει στο παρασκήνιο, από αυτούς που κρατάνε τη πραγματική εξουσία, είναι δύσκολο να γίνει κατανοητό, αν δεν γνωρίζουμε το γεγονός ότι οι ιμπεριαλιστές πάντοτε παίζουν κι από τις δυο πλευρές.


Ποιοι πραγματικά κινούν τα νήματα στη γεωπολιτική αρένα; 

Share
Ο Αμερικανός υπερσυντηρητικός δημοσιογράφος και αναλυτής Glenn Beck, υποστήριξε πρόσφατα πως ο George Soros έπαιξε σημαντικό υπόγειο ρόλο στα γεγονότα της Αιγύπτου. Σύμφωνα με τον Beck, ο ριζοσπαστικός σοσιαλισμός των ΗΠΑ, που στηρίζει ο Soros, σε συνεργασία με την Μουσουλμανική Αδελφότητα, κατάφεραν να ρίξουν τον Μουμπάρακ.
Ο Alex Jones όμως, διαφωνεί. Και όπως λέει, αν και ο Soros έπαιξε κάποιο ρόλο, δεν είναι ο μοναδικός που κινεί τα νήματα  σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι ένας μόνο ανάμεσα σε  πολλούς, που συμμετέχουν σε ένα παγκόσμιο επιχειρηματικό καρτέλ, το οποίο κυριαρχεί στα οικονομικά πράγματα όλων των χωρών, και επηρεάζει τα εσωτερικά τους.
Όπως λέει ο Jones, αν και ο Beck έχει κάποιο δίκιο, μάλλον ξεχνάει  το πλούσιο παρελθόν του αμερικανικού πενταγώνου σε παρεμβάσεις σε ξένα κράτη. Η CIA και ο αμερικανικός στρατός έχουν εδώ και δεκαετίες, χρηματοδοτήσει και δημιουργήσει διάφορες ισλαμικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και των Ταλιμπάν.
Αυτό που σήμερα διαδραματίζεται, είναι μια πολύπλοκη σειρά προσπαθειών αποσταθεροποίησης των καθεστώτων της Μέσης Ανατολής, και ίσως η πρόκληση ενός μεγάλου πολέμου.
Ο Glenn Beck έχει δίκιο να μιλά για μια «Νέα Παγκόσμια Τάξη», αλλά έχει άδικο όταν...

Αγίου Βαλεντίνου σήμερα. Για να μην ξεχνάμε τους μεγάλους έρωτες ....!!!


Έρωτας - βόμβα ....


Ένας έρωτας που εξελίχθηκε στη μεγαλύτερη βόμβα στον θεσμό της οικογένειας στην Ελλάδα, όπως αποτυπώθηκε με τη χαρακτηριστική χειρονομία, που σημάδεψε ανεξίτηλα τη νεοελληνική κοινωνία.



Ήταν η δεύτερη απ' τις δύο βόμβες αρκετών μεγατόνων, που έβαλε ο Αντρέας στα θεμέλια της Ελληνικής κοινωνίας και τη διέλυσε πλήρως. Όπως βιώνουμε πλέον σήμερα τις ολέθριες συνέπειες.

Η πρώτη ήταν όταν έλεγε δημοσίως για το λάδωμα Μαρκάκη της ΔΕΗ:

"Είπαμε να κάνουμε ένα δωράκι στον εαυτό μας, αλλ' όχι όμως  ...500 εκατομμυρίων  δραχμών".



από το e-omeleta

Ένα διαχρονικό σύμβολο της ανθρωπότητας: Ο ΑΓΚΥΛΩΤΟΣ ΣΤΑΥΡΌΣ


(από το freenquiry.gr)
ΑΓΚΥΛΩΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ:
ΕΝΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ 
ΚΑΙ ΠΑΝΑΡΧΑΙΟ
ΣΥΜΒΟΛΟ ΕΡΩΤΑ
 
 
     Μάλλον αποστροφή κι απέχθεια, λίαν ατυχώς, προκαλεί σε πολλούς ανθρώπους τής εποχής μας ο αγκυλωτός σταυρός κι αυτό γιατί έχει συνδεθεί με τούς Ναζί και τα εγκλήματα, που αυτοί διέπραξαν κατά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Παλιότερα όμως,  και για πολλές χιλιετίες, ο αγκυλωτός σταυρός αποτελούσε ιερό σύμβολο πολλών πολιτισμών και θεωρούνταν παγκοσμίως σύμβολο καλοτυχίας κι ευημερίας.
   
 

Ευχετήριες κάρτες των αρχών τού 20ού αιώνα με αγκυλωτούς σταυρούς.
 
 
     Χιλιάδες αγκυλωτών σταυρών έχουν βρεθεί σε ανασκαφές σε όλη την Ευρώπη (π.χ. Ρώμη, Πομπηία, Γερμανία, Ουγγαρία, Μυκήνες κ.τ.λ.), σε πολλές περιοχές τής Ασίας, τής Νότιας Αμερικής (π.χ. Μάγια) και τής Βόρειας Αμερικής (σε Ινδιάνους κ.τ.λ.). Απαντάται επίσης στις βραχογραφίες τού Παγγαίου, στον Ειρηνικό Ωκεανό (Μαορί, γραφή ρόνγκο-ρόνγκο Ν. Πάσχα κ.τ.λ.), αλλά κι ο Σλήμαν βρήκε πολλούς κατά τις ανασκαφές στο Ίλιο. Αποτελεί ιερό σύμβολο τής Περσίας, των Ινδιών, των Βουδιστών κ.ά..
 
 







Χάρτης με σημειωμένους 
τούς αρχαιολογικούς 
χώρους παγκοσμίως,
όπου έχουν βρεθεί 
αγκυλωτοί σταυροί. ...