Σελίδες

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Ενώ οι Εβραίοι απαιτούν τον σεβασμό των άλλων, οι ίδιοι μπορούν να επιτίθενται ανενόχλητα στον υπόλοιπο κόσμο...

«Θάνατος στον Χριστιανισμό». Εβραίοι βάνδαλοι γράφουν γκράφιτι σε εκκλησία της Ιερουσαλήμ

«Θάνατος στον Χριστιανισμό» έγραψαν ανώνυμοι δράστες σε τοίχο εκκλησίας της Ιερουσαλήμ.
Αυτή είναι η δεύτερη επίθεση τέτοιου είδους στην ιερή πόλη αυτό το μήνα, όπως ανέφερε η Αστυνομία, η οποία ερευνά την υπόθεση.
Η φράση ‘Price Tag’ («κόστος») ένα σύνθημα που χρησιμοποιείται από εξτρεμιστές Εβραίους εποίκους, επίσης είχε γραφτεί στα τείχη της Βαπτιστικής Εκκλησίας της οδού Narkis σε μια ήσυχη κατοικημένη περιοχή στη δυτική Ιερουσαλήμ.
«Τα αστυνομικά όργανα διερευνούν μια ισχυρή πιθανότητα να υπάρχουν εθνικιστικά κίνητρα, πίσω από τους βανδαλισμούς, αλλά κανείς δεν έχει συλληφθεί ακόμη», είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ.
Στα γκράφιτι περιλαμβάνονται επίσης και αισχρολογίες για τον Ιησού Χριστό, ενώ οι βάνδαλοι έκοψαν τα ελαστικά αρκετών αυτοκινήτων που ήταν σταθμευμένα στον περίβολο της εκκλησίας.
Τα υβριστικά συνθήματα για τον Χριστό έλεγαν ‘Ο Ιησούς είναι νεκρός’, ‘Θα σας σταυρώσουμε’ και ‘Ο Ιησούς είναι γιος μιας πό**ης’....

Σαράντος Καργάκος: «Θέλουν τον Έλληνα ραγιά!»


Σαράντος Καργάκος
Συνέντευξη στο Γιάννη Συμεωνίδη
Η σοφία δεν έχει ανάγκη να καταφεύγει σε φωνές. Ο λόγος της είναι ήρεμος, σταθερός... βασισμένος σε επιχειρήματα και με μια ευγλωττία που «κόκαλα δεν έχει, αλλά κόκαλα τσακίζει». Όπως ακριβώς είναι κι ο λόγος του διακεκριμένου φιλόλογου και συγγραφέα Σαράντου Καργάκου, ο οποίος καθ’ όλη τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στα «Επίκαιρα» στην οικία του εξέφρασε ανοιχτά τους προβληματισμούς του για το μέλλον της χώρας μας, την Τουρκία, το Ισλάμ, την «κομματοκρατία» και την πολύπαθη εκπαίδευση. Υπό το παγιδευμένο σε ζωγραφικούς πίνακες βλέμμα του Κωστή Παλαμά, του Κωνσταντίνου Καβάφη και άλλων προσωπικοτήτων των γραμμάτων και των τεχνών που ανέδειξε αυτός ο τόπος, ο κ. Καργάκος αγωνιά: «Φοβάμαι πως η Ελλάδα μεταβάλλεται σε ένα πειραματόζωο κι ο ελληνικός λαός προετοιμάζεται να ενστερνιστεί το πνεύμα του ραγιά»...
Ο ίδιος, εξάλλου, δεν διστάζει να τονίσει πως έναντι της τουρκικής επεκτατικής πολιτικής, όπως αυτή εκφράζεται και μέσα από τα σχολικά βιβλία των γειτόνων, η χώρα μας κρατά την άψογο στάση, η οποία στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα άλλο από μια άψυχη...

Οι 20 εταιρείες που «καίνε» τον Μιχάλη Σάλλα


 Μαγνητοφωνούσαν τα τηλέφωνα 2 δημοσιογράφων


Σε μείζον σκάνδαλο εξελίσσεται η προσπάθεια ανώτατων στελεχών της Τράπεζας Πειραιώς, να αποτρέψουν τις διωκτικές αρχές από τη διερεύνηση των καταγγελιών για την ύπαρξη εγχώριων και υπεράκτιων εταιρειών, που εμπλέκονται σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος....

Μάλιστα, ορισμένες ενέργειες – με την επίφαση μιας ομιχλώδους νομιμότητας – θυμίζουν πρακτικές σκοτεινών μηχανισμών και παραδικαστικών κυκλωμάτων αφού, με προφανή στόχο τον εκφοβισμό, παρακολουθούνται τηλεφωνικές συνομιλίες με δημοσιογράφους και δικηγόρους, εξαφανίζονται δικογραφίες από εισαγγελικά γραφεία και «καταστρέφονται» μαγνητοφωνημένα πρακτικά σε αστικές δίκες που αφορούν την Τράπεζα Πειραιώς!

Το directnews.gr αποκαλύπτει σήμερα, ότι ανάμεσα στις τηλεφωνικές συνομιλίες που έχουν υποκλαπεί με… νομότυπο τρόπο, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, είναι και εκείνες που έχουν κάνει οι δημοσιογράφοι...

Πρώην υφυπουργός στα χέρια κακοποιών.


 

Εφιαλτικές στιγμές στα χέρια πέντε κακοποιών που κρατούσαν όπλα με σιγαστήρες έζησε ο πρώην υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιάννης Τσακλίδης.Οι κακοποιοί μπήκαν στο σπίτι του στην Καβάλα την ώρα που παρακολουθούσε μαζί με τη σύζυγό του τηλεόραση.Με την απειλή των όπλων τους κλείδωσαν σε ένα δωμάτιο στο οποίο παρέμεινε και ο ένας από αυτούς για να τους προσέχει.Οι υπόλοιποι έψαχναν να βρουν χρηματοκιβώτιο, πιστέυοντας πως υπάρχει.Τελικά αποχώρησαν αφού έψαξαν ολόκληρο το σπίτι και βρήκαν μόνο 500ευρώ.Η αστυνομία εχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό.

ΠΕΡΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ


Με την αιτούμενη διαγραφή χρέους ύψους 100 δις €, πυροβολούμε στην κυριολεξία τα πόδια μας, αφού τα μισά από αυτά ανήκουν σε εμάς τους ίδιους – στις δικές μας τράπεζες και στα δικά μας ασφαλιστικά ταμεία. Στο Βερολίνο, στο Άμστερνταμ και στο Ελσίνκι, έχει αρχίσει να διαμορφώνεται η άποψη ότι, ούτε το δεύτερο δάνειο των 130 δις € θα είναι επαρκές για την Ελλάδα. «Η ισορροπία ισχύος έχει μεταβληθεί», παρατηρούσε πριν από λίγες ημέρες Eυρωπαίος διπλωμάτης στους «Financial Times».
«Η διάσωση της Ελλάδας δεν θεωρείται πλέον η μοναδική επιλογή - στο τραπέζι ευρίσκεται επίσης η χρεοκοπία της Ελλάδας, εντός της Ευρωζώνης».

Υψηλόβαθμη κοινοτική πηγή σημειώνει ότι, «πλέον οι πιθανότητες διασποράς της ελληνικής κρίσης έχουν μειωθεί δραματικά. Ακόμη και πίσω από κλειστές πόρτες, άνθρωποι που μέχρι πρότινος ήταν θετικοί για την ελληνική υπόθεση, έχουν αρχίσει να μεταβάλλουν στάση». Επικαλείται λοιπόν τρεις λόγους:

(α) Η ταχεία προώθηση του «Δημοσιονομικού Συμφώνου», η οποία αναμένεται να υπογραφεί στην προσεχή...

Αυτός να δούμε πότε θα το αντιληφθεί....

Μέτρησαν τον Παπανδρέου και τον βρήκαν κάτω από 1%!


Στον πάτο και των δημοσκοπήσεων βρίσκεται πλέον ο Παπανδρέου που ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να συμμετέχει στις συσκέψεις της μεταβατικής κυβέρνησης.
Στη χθεσινή δημοσκόπηση της GPO και στο ερώτημα «ποιον θεωρείτε κατάλληλο για πρωθυπουργό» ο Παπανδρέου παίρνει ποσοστό 0,8%!
Στο συγκεκριμένο ερώτημα πρώτος έρχεται ο Σαμαράς , δεύτερος ο Βενιζέλος , παρακάτω ο Κουβέλης και ο Παπαδήμος ενώ ο Παπανδρέου δεν είναι ούτε στους λοιπούς αφού το γκάλοπ τον έβγαλε κάτω από 1%! 

Τέτοιο ρεζιλίκι δεν έχει ξαναγνωρίσει ποτέ στο παρελθόν πρωθυπουργός.

Οπλοστάσιο βρέθηκε στο κτήριο της πρεσβείας της Λιβύης στην Αθήνα. Ανέλαβε η αντιτρομοκρατική...

Με ειδοποίηση της λιβυκής κυβέρνησης
Οπλοστάσιο βρέθηκε στο κτήριο της πρεσβείας της Λιβύης στην Αθήνα
 
Μίνι οπλοστάσιο έκρυβε το κτήριο της πρεσβείας της Λιβύης στο Παλαιό Ψυχικό. Το πρωί της Δευτέρας, ύστερα από υπόδειξη της λιβυκής κυβέρνησης προς την πρεσβεία της Αθήνας, παραδόθηκε οπλισμός και εκρηκτικά.
Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, στους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας παραδόθηκαν από το προσωπικό της πρεσβείας:
  • Δεκαεννέα πιστόλια διαφόρων τύπων και διαμετρήματος
  • Έντεκα περίστροφα
  • Δύο υποπολυβόλα με πτυσσόμενο κοντάκι των...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ. Είχαν έτοιμο σχέδιο εκκένωσης...


590 40b9c12c1828a0e99cceca3e447a96e7Αν τα πράγματα δεν πηγαίναν καλά και δεν γινόταν η επίτευξη της συμφωνίας στο Eurogroup, η αγγλική κυβέρνηση είχε ειδοποιήσει τους Βρετανούς στην Αθήνα, ότι ενδεχομένως θα έπρεπε να εγκαταλείψουν άμεσα την χώρα μας!
Τη συγκεκριμένη είδηση αποκάλυψε η βρετανική ιστοσελίδα DAILY MAIL, στην οποία φιλοξενείται η δήλωση του Γραμματέα του Foreign Office William Hague ο οποίος αποκάλυψε ότι : "οι Βρετανοί πολίτες που ζουν στην Αθήνα έλαβαν ειδοποίηση από εμάς πως θα πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα σε περίπτωση που ξεκινούσαμε την εφαρμογή του σχεδίου εκκένωσης".
Ενώ συμπλήρωσε ότι το Λονδίνο παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις πορείες διαμαρτυρίας και τα επεισόδια στο κέντρο της Ελληνικής Πρωτεύουσας. "Είμαστε έτοιμοι, αν χρειαστεί, να εφαρμόσουμε το σχέδιο εκκένωσης"...

Πολίτες της Πιερίας οργανώνονται για να χτυπήσουν τα Super Market και τους μεσάζοντες.


Παρήγγειλαν 20 τόνους πατάτες, προς 2,5 Ευρώ τα 10 κιλά, 
απευθείας από τον παραγωγό. 
Ετοιμάζονται να παραγγείλουν ρύζι και όσπρια με στόχο να αναδείξουν την αισχροκέρδεια σε βάρος του απροστάτευτου πολίτη.

Φίλες και φίλοι,

Πριν λίγες μέρες, αγρότες από τη Δράμα μοίρασαν 10 τόνους πατάτες Νευροκοπίου μπροστά στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Οι παραγωγοί διαμαρτύρονταν για την εξαιρετικά χαμηλή τιμή με την οποία αγοράζουν την πατάτα τους οι έμποροι. Επιπλέον, κατήγγειλαν ότι το 70% της παραγωγής τους παραμένει αδιάθετο, ενώ την ίδια στιγμή εισάγονται στην Ελλάδα πατάτες από την Αίγυπτο.

Ήταν μια πρωτοβουλία η οποία, για ευνόητους λόγους, έγινε δεκτή από τους πολίτες και προβλήθηκε επαρκώς από τα ΜΜΕ, και ειδικά από την ιδιωτική τηλεόραση, η οποία τον τελευταίο καιρό δεν χάνει ευκαιρία να κάνει θέμα...

Μια βόλτα στην ... ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ !!! Για το σερφάρισμα θα χρειαστείτε σίγουρα την συμβολή ενός ειδικού ... ψυχιάτρου!!!


 

Δέκα μέρες τώρα ζούμε στον αστερισμό τα «αναγκαστικής» συμφωνίας για ομόφωνη ψήφιση των μέτρων του Μνημονίου 2, τις διαγραφές των διαφωνούντων βουλευτών, τις όψιμες μεταγραφές των 2 βουλευτών του ΛΑΟΣ σε άλλο όροφο της πολυκατοικίας και μόλις από χθες το σίριαλ συνεχίζεται με την πρόταση της επανεγγραφής στα κόμματα των μόλις προ λίγων ημερών διαγραφέντων.

Σ’ αυτή την χώρα τελικά, φροντίζουν οι πολιτικοί μας να μην πλήττουμε.

Μάλιστα η σημερινή ανακοίνωση συμπερασμάτων που ήρθε από ομάδα ψυχιάτρων δικαιώνει την προσπάθειά τους. Με τις αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές τους, πότε με την διαβεβαίωσή τους ότι κάθε επιβαλλόμενο μέτρο είναι το τελευταίο, πότε με την συμφωνία στήριξης του δοτού τραπεζίτη, πότε με τα διαγραφές των διαφωνούντων ομοτράπεζων...

Αλητείες, με πρόσχημα τον Δαρβίνο


Επ’ ευκαιρία των γενεθλίων του Δαρβίνου, ο Guardian της περασμένης Κυριακής (12/2) αφιέρωσε ένα κείμενο για την περίεργη, όσο και επικίνδυνη στροφή που πήρε η εκστρατεία των αρνητών της θεωρίας της εξέλιξης στις ΗΠΑ.
Η ιστορία δεν είναι πρόσφατη, έχει κάμποσα χρονάκια στην πλάτη της και συνδέεται με την επίμονη προσπάθεια ορισμένων κύκλων να εισάγουν τη διδασκαλία του «δημιουργισμού» στα δημόσια σχολεία των ΗΠΑ παράλληλα ή στη θέση της δαρβινικής θεωρίας, με το σκεπτικό ενός άκρατου σχετικισμού, ότι κάθε θεωρία οφείλει να διδάσκεται ισότιμα στα σχολεία. Η θρησκευτική αυτή πεποίθηση που αξιώνει status θεωρίας, ανάλογης με αυτήν της φυσικής επιλογής, λίγο πολύ πρεσβεύει ότι ο,τιδήποτε περπατάει, κολυμπάει, πετάει ή στέκεται στο σύμπαν, έμψυχο ή άψυχο αποτελεί έμπνευση και δημιουργία ενός υπερφυσικού όντος, δηλαδή του Θεού. Και ο λόγος που αντιμάχεται τη θεωρία του Δαρβίνου είναι ότι η τελευταία αφ’ ενός παρακάμπτει το Θεό, αφ’ ετέρου, όντας άθεη, καθίσταται υπεύθυνη από το Ναζισμό, ως τον Κομμουνισμό, και για οτιδήποτε άλλο κακό βάνει ο...

Ελλάς και πενία


 
Γράφει ο Εμμανουήλ
Μικρογιαννάκης
 Αξιοσημείωτο δίδυμο. Συνταιριάζεται με κάποιο τρόπο Ελλάδα και πενία ή οι δύο έννοιες είναι αναπόσπαστα  δεμένες εκ γενετής; 

Ένα πολύ σπουδαίο χωρίο του Hροδότου  πάει να δώσει απάντηση στο ερώτημα τί είναι Ελλάς και ποία είναι η σχέση της με την πενία αλλά έχει παρερμηνευθεί, φοβούμαι, με ολέθριες συνέπειες.

Είναι το χωρίο 7.102, όπου ο Ηρόδοτος παρουσιάζει τον βασιλέα της Σπάρτης Δημάρατο (ή Δημάρητο) να συμβουλεύει τον βασιλέα των Περσών. Ο Δημάρατος είχε καταφύγει στην αυλή των Περσών και τώρα συνόδευε τον βασιλέα της  Περσικής αυτοκρατορίας ως σύμβουλος στην μεγάλη του εκστρατεία για ανάκτηση του θρόνου του και  υποταγή της Ελλάδος.

Απευθύνεται ο Ξέρξης στον Δημάρατο: «Δημάρατε, βλέπεις και γνωρίζεις το μέγεθος της στρατιωτικής μου δυνάμεως. Γνωρίζεις και τους Έλληνες. Έχεις την γνώμη ότι...

Κατάκριση (Αφιερωμένο για προβληματισμό σε όλους όσους νομίζουν ότι είναι κυριευμένοι απο Θείο έρωτα και αγάπη...)




Ενθυμούμενος παλαιά γεγονότα που έχουν λάβει χώρα στο κόσμο της παρωδίας του Δυτικού Χριστιανισμού, λαμβάνω αφορμή να γράψω ένα μικρό άρθρο με σκοπό να δώσω ερέθισμα για μελέτη και εξέταση του εσωτερικού μας κόσμου, να φθάσουμε δηλαδή στο «Γνώθι σαυτόν», και κατ'επέκταση σε μια αυτογνωσία που θα μας φέρει με μαθηματική ακρίβεια πιο κοντά στον άλλο...στο συνάνθρωπο μας και ενδεχομένως να δείξουμε συμπάθεια, έλεος και στοργή σε κάθε πλάσμα που κατοικεί στον όμορφο πλανήτη μας. 

 Η προχειρότητα που εκδηλώνεται μέσα σε χώρους που θέλουν να ονομάζονται Χριστιανικοί δεν έχει προηγούμενο. Μοραλιστές και ηθικολόγοι, επιστρατεύουν με αμοραλιστικά και χρησιμοθηρικά κίνητρα, χωρία της αγίας Γραφής (άραγε με ποιά ιδιότητα;) για να γκρεμίσουν ψυχές και συνειδήσεις συνανθρώπων μας, επειδή δεν κατάφεραν-κυριευμένοι απ'τα πάθη τους- να τους ομοιάσουν (να γίνουν κλώνοι δηλαδή) και να χειραγωγηθούν απο τις νοσηρές και «αναγεννημένες» εικόνες τους. 

Είναι πράγματι νοσηρό το άσπρο να βαπτίζεται μαύρο και αρωγό στη προσπάθεια αυτή να...

Οι Παπακώστας και Καραμίχος ''ξαναποκαλύπτουν'', την Αποκάλυψη του Ιωάννη,


  στις 24 και 25-02-2012 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.


       ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ. 

           Σε ποιητική απόδοση και μουσική σύνθεση Νίκου Παπακώστα.

            και σκηνοθετική επιμέλεια και αφήγηση: Γιώργος Καραμίχος.

             24 και 25.02.2012, 21.00 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης





σκηνοθετική επιμέλεια και αφήγηση: Γιώργος Καραμίχος.

Αναστασιάδης: "Να αναλάβει τη μισθοδοσία της ΕΛΔΥΚ η Κυπριακή Δημοκρατία"

Την ανάληψη από την Κυπριακή Δημοκρατία του κόστους μισθοδοσίας των στελεχών της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), ζήτησε σήμερα ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης.
Το αίτημα αυτό, όπως ανακοίνωσε ο κ. Αναστασιάδης μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, το υπέβαλε το πρωί γραπτώς με επιστολή του προς τον πρόεδρο Δ. Χριστόφια. Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ τόνισε ότι η ανάληψη του κόστους ...

Ο "ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ" ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ και "ΑΣΤΡΑΤΕΥΤΟΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ" ΑΪΒΑΛΙΩΤΗΣ, ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ...ΗΘΙΚΗΣ...!!!

  

ΟΜΙΛΕΙ ΓΙΑ ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ και ΑΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΣΤΟ... ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ...!!!

Ο Εκπρόσωπος τύπου τού ΛΑΟΣ, ό άνθρωπός πού φέρει επάνω του το πλέον ατιμωτκό "έγκλημα", του... αστράτευτου διαρκείας και γιά τον οποίον θα δούμε, άν θα είναι πάλι Υπ. Βουλευτής στις εκλογές, εξαπέλυσε επίθεση κατά Βορίδη και Γεωργιάδη για την προσχώρησή τους στη ΝΔ, καί...

Μακριά από διλήμματα

ΕΙΝΑΙ σαφές πως στην Ελλάδα, αλλάζουν τα δεδομένα και το πολιτικό σκηνικό διαφοροποιείται δραστικά. Ο κύκλος της μεταπολίτευσης κλείνει σιγά-σιγά και αναζητούνται διέξοδοι. Είναι πρόδηλο πως έχει επέλθει ένα ρήγμα, το οποίο προκαλεί συνθήκες αποσταθεροποίησης. Μιας αποσταθεροποίησης, η οποία αγγίζει την κυβέρνηση, τα κόμματα αλλά και όλους τους θεσμούς εν γένει. Το κομματικό σύστημα κλονίζεται και βρίσκεται περικυκλωμένο με τις επιλογές του, με αποφάσεις και ενέργειες, που εν πολλοίς οδήγησε την Ελλάδα στο χείλος της καταστροφής. Ο καιρός με τους πακτωλούς χρημάτων για χορηγίες και άγραφα κονδύλια έχει περάσει. Έχουν άλλωστε αδειάσει τα ταμεία. Δεν υπάρχουν χρήματα. Κι αυτό δεν το πληρώνουν οι προνομιούχοι, αλλά οι πολίτες. Οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι, οι οποίοι βλέπουν τα...

Φώκλαντ ή Μαλβίνες; Στόχος η ΑΟΖ και η Ανταρκτική!


γράφει ο Andre Maltais

Σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον όπου οι φυσικοί ενεργειακοί πόροι και τα τρόφιμα αρχίζουν να σπανίζουν και είναι αντικείμενο πολυπόθητης επιθυμίας μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων και των αναδυόμενων χωρών, η διαφορά για τις Νήσους Φώκλαντ μεταξύ της Αργεντινής και του Ηνωμένου Βασίλειου βρίσκεται στο σημείο να πάρει ανεξέλεγκτες διατάσεις.

Λαμβάνοντας υπόψη την πολύ κοντινή Ανταρκτική (το μεγαλύτερο απόθεμα νερού στον κόσμο), η διαφορά μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Αργεντινής αφορά πάνω από τρία εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα ηπειρωτικής υφαλοκρηπίδας, η οποία συνιστά την μεγαλύτερη θαλασσινή διαμάχη του κόσμου.

Η σύγκρουση συνεχίζεται από το 1833, όταν εισέβαλε η Αγγλία στα νησιά και εκτόπισε βίαια τον αργεντινό πληθυσμό και τον αντικατάστησε με Βρετανούς και άλλους αποίκους...

Η πολιτική απάτη της άποψης "Μειώστε τους εξοπλισμούς" και που οδηγεί την Ελλάδα


Το εθνικά επικίνδυνο "σπορ" της "μείωσης των εξοπλισμών" που εδώ και δέκα χρόνια έχει γίνει σλόγκαν στα χείλη πολιτικών απ'όλες τις παρατάξεις, έχει φέρει τις Ένοπλες Δυνάμεις σε οριακό σημείο. Και δεν είναι λίγοι οι στρατιωτικοί που πλέον "νίπτουν τας χείρας τους" σε περίπτωση που "κάτι πάει στραβά" και δεν καταφέρουν να ανταποκριθούν στις επιχειρησικές ανάγκες και να εκτελέσουν την αποστολή που προβλέπεται σε περίπτωση επίθεσης από την Ανατολή.
Όπως σημείωνε μιλώντας στο defencenet.gr ανώτερος αξιωματικός που υπηρετεί σε Ταξιαρχία Τεθωρακισμένων, "Μπορώ να κάνω πολλά. Μπορώ να δώσω εύκολα τη ζωή μου. Μπορώ να δώσω εντολή για αποστολή που ξέρω ότι θα θυσιαστούν δεκάδες άνδρες μου για να πετύχουμε αυτό που πρέπει. Αλλά δεν είμαι Θεός για να πολλαπλασιάσω ούτε τα ανταλλακτικά μας, ούτε τα πυρομαχικά μας, ούτε τα καύσιμά μας".
Βέβαια, αυτό δεν το ξέρει ο Δ.Παπαδημούλης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που κατέθεσε χθες επίκαιρη...

“Την Ελλάδα θέλομεν και ας τρώγωμεν πέτρες”


 Όσοι προσπαθούν να πείσουν τον κυπριακό ελληνισμό πως μια λύση διζωνικής που θα προνοεί αυτοδιοίκηση των τούρκων σε μια ενιαία εδαφική ζώνη , θα φέρει ειρήνη και ευημερία στο τόπο, είναι άκρως επικίνδυνοι προπαγανδιστές που έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους τον αφελληνισμό της Κύπρου για διάφορους λόγους. 
Όποια λύση που θα αποδέχεται τον στόχο της τουρκικής εισβολής , δηλαδή την αυτοδιοικούμενη τουρκική ζώνη , είτε ονομασθεί λύση ομοσπονδιακή , είτε άλλως πως,  θα επιβεβαιώσει την ήδη τουρκοποιημένη τουρκοκρατούμενη ζώνη και θα ανοίξει τις πύλες για τον πλήρη εκτουρκισμό της Κύπρου, χωρίς να υπάρξει δυνατότητα ελέγχου νεοεισερχομένων εκ Τουρκίας , ούτε δυνατότητα διαβίωσης ελλήνων στην εν λόγω ζώνη.
Τρανό παράδειγμα κτηνώδους και τρισβάρβαρης συμπεριφοράς είναι η ποιότητα ζωής που έχουν σήμερα οι εγκλωβισμένοι μας στο Ριζοκάρπασο. Η ίδια κτηνωδία θα...

"Ανθελληνική δημοκρατική αριστερά..."

Από το Vlasfimos.blogspot.com

Ο τίτλος που έδωσα πιστεύω πως είναι ο καταλληλότερος για την ονομασία του κόμματος του συμπαθεστάτου κατ' άλλα κύριου Φώτη Κουβέλη ο οποίος θα πρέπει να προσέχει περισσότερο τις ''συντροφικές'' παρέες που κάνει.
Το κόμμα του κ. Κουβέλη που στα πρώτα βήματα του στις δημοσκοπήσεις δεν έμπαινε καν στην βουλή ενώ τώρα είναι 2ο κόμμα με ποσοστά που αγγίζουν το 15%! Οπότε...
καταλαβαίνουμε και μόνοι μας πως οι ψηφοφόροι της δημοκρατικής αριστεράς είναι οι ''απογοητευμένοι'' του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι αν ήξεραν ποιοι εκπροσωπούν αυτό το κόμμα θα απογοητευόντουσαν ακόμα περισσότερο.
Στην φωτογραφία βλέπουμε τον Φώτη Κουβέλη Μαρία Ρεπούση η οποία θα κατέβει με το κόμμα του στις εκλογές.
Για όσους όμως δεν τους λέει τίποτα το όνομα Ρεπούση θα προσπαθήσω να σας θυμίσω λίγα...

Συγκλονιστική πρόταση των Financial Times: "Η Ελλάδα πρέπει να χρεοκοπήσει εάν θέλει δημοκρατία"

        
Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο :
"Επιβίωση ή δημοκρατία το δίλημμα για Ελλάδα"

"Όταν ο Wolfgang Schaeuble πρότεινε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αναβάλει τις εκλογές ως προϋπόθεση για περαιτέρω βοήθεια, κατάλαβα ότι οι όροι του παιχνιδιού γίνονται πιο σκληροί. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών θέλει να αποφύγει μία «εσφαλμένη» δημοκρατική επιλογή. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η πρόταση να προχωρήσουμε σε εκλογές, αλλά να σχηματιστεί ένας μεγάλος κυβερνητικός συνασπισμός ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Η ευρωζώνη θέλει να επιβάλει την δική της κυβερνητική επιλογή στην Ελλάδα – την πρώτη αποικία της ευρωζώνης.

Κατανοώ το δίλημμα του κ. Schaeuble. Έχει υποχρεώσεις θεματοφύλακα ενώπιον του γερμανικού κοινοβουλίου και του ζητούν να συνυπογράψει ένα πρόγραμμα του οποίου την αποτελεσματικότητα αμφισβητεί. Η αποδέσμευση των κεφαλαίων προ των εκλογών είναι επικίνδυνη. Τι θα σταματήσει την όποια νέα ελληνική κυβέρνηση και το νέο...

Ο Σαμαράς κι η «χρεοκοπία»...


Εκρηκτικές εξελίξεις, χρεοκοπημένες αντιλήψεις, υποκριτικές αντιδράσεις. Μια κοινωνία που απορρίπτει τα μνημονιακά αδιέξοδα των συνεχών οριζόντιων περικοπών και της υπερφορολόγησης. Ένας λαός που δεν επιθυμεί την απώλεια του Ευρωπαϊκού κεκτημένου και της συμμετοχής μας στον σκληρό πυρήνα των πολιτικοοικονομικών διεργασιών. Η στάση Σαμαρά, τα όρια της χρεοκοπίας, οι απορίες, το εσωτερικό ρήγμα, οι Ευρωπαϊκές πιέσεις όλα ανάκατα σε ένα σχήμα που ανάλογο του μόνο σε αναλύσεις για τη «θεωρία των παιγνίων» μπορείς να συναντήσεις. Που βρίσκεται άραγε το σημείο ισορροπίας;
Αποτέλεσε ποτέ η χρεοκοπία έστω και έσχατη επιλογή του Σαμαρά (ακόμα και σε απλό ρητορικό επίπεδο); Με περισσή ευκολία παραβλέπεται η ομιλία του στη βουλή τον Μάιο...

Καθώς περιμένουμε το PSI που έχει καταντήσει γεφύρι της Άρτας...

Οι φούσκες δεν ξεφουσκώνουν, μόνο σκάνε
 
Το μοντέλο που ορισμένοι νομίζουν ότι θα προσφέρει ανάπτυξη δεν έχει προσφέρει τίποτα. Το μοντέλο που κάνει λόγο ότι το κράτος δανείζεται λεφτά και τα σπαταλά ξοδεύοντας ασύστολα δεξιά και αριστερά, μόνο και μόνο για να διοχετεύσει λεφτά στην οικονομία έχει πλέον πεθάνει.
Αυτό το μοντέλο μας έχει αφήσει ένα τεράστιο χρέος, μας έχει κάνει αντιπαραγωγικούς, μας έχει εμποδίσει να εξελιχτούμε και θα χρειαστεί πολλή δουλειά για να μπορεί αυτή η οικονομία να ορθοποδήσει ξανά.
Άρα όσοι από εσάς νομίζει ότι απλά ξοδεύοντας λεφτά θα δούμε ανάπτυξη, κάνουν λάθος.
Και αυτό ισχύει και για τα έργα υποδομής. Σημειώστε παρακαλώ, ότι ένα σχέδιο Marshall (που σας λέω τον τελευταίο καιρό) δεν θα προσφέρει ανάπτυξη. Ένα σχέδιο Marshall θα μας προσφέρει πίστωση χρόνου, θα βάλει ορισμένα λεφτά στις τσέπες του κόσμου (σημαντικό, δεν λέω), θα μειώσει λίγο την ανεργία και θα βάλει ένα μαξιλάρι κάτω από την ύφεση (επίσης σημαντικό) αλλά δεν...

Αφιέρωμα στην 21η Φεβρουαρίου 1913. Απελευθέρωση των Ιωαννίνων.


 Οι τελευταίες ώρες πριν από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων

. . .
20 Φεβρουαρίου - Τετάρτη:

Μόλις χάραξε ακούστηκαν οι πρώτοι κανονιοβολισμοί από τα δυο βουνά, όπου, πριν από καιρό, είχε τοποθετηθεί ουλαμός ορειβατικού πυροβολικού, άγνωστος, μέχρι τότε, στον εχθρό. Ο εχθρός, χωρίς να το περιμένει, μόλις αντιλήφθηκε τους δικούς μας, αντιστέκεται μεν σθεναρά, μπροστά όμως στην ακάθεκτη ορμή των δικών μας, αναγκάζεται, τελικά, να υποχωρήσει.

Στις 8 το πρωί η Τσούκα, ο Άγιος Νικόλαος και η Μανωλιάσα εξέπνευσαν. Όλα τα πυροβόλα ήταν στη διάθεση των δικών μας. Επίσης είχαν συλληφθεί και μερικοί...

Το μανιφέστο του Πάνου Καμμένου...


 Από το FB του Πάνου Καμμένου

“Μαθαίνω τις σκέψεις μου από τον δικό τους φόβο”
Κινέζικη παροιμία

Είναι πια φανερό ότι πλέον δεν υπάρχει καμιά σχέση μεταξύ της πραγματικότητας της ζωής και της virtual πραγματικότητας της υπό κατάρρευση μεταπολίτευσης και των σαπρόφυτων και καρκινωμάτων που τρέφει...


Γράφει σήμερα το Παρόν ότι δήθεν σκέπτομαι να μην προχωρήσω στην ίδρυση του κινήματος πολιτών λόγω έλλειψης υποψηφίων και «χρηματοδοτικών πόρων».
Γράφω και σκίζω εδώ και 5 ώρες αυτή την ανάρτηση προσπαθώντας να μην βγάλω θυμό και αγανάκτηση, αδικήσω ανθρώπους που δεν φταίνε και τελικά χάσω το δίκιο μου.

Πόσο έκτος πραγματικότητας είναι ακόμα οι συντηρούμενες από τους ισολογισμούς και τις κρατικές συνδρομές...

Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΒΑΤΡΑΧΟΥ


    


Τουρκία & Ελληνισμός-Οδοιπορικό στη Μακεδονία: Έλληνες, Τούρκοι, Βλάχοι, Αλβανοί, Βούλγαροι, Σέρβoι Read more at: http://www.macedoniahellenicland.eu/content/view/2850/59/lang,el/

του V. Bérard *
Μετάφραση: Μ. Λυκούδης
Εισαγωγή-σχόλια Θ. Πυλαρινός
Εκδόσεις Τροχαλία, Αθήνα 1987

Απόσπασμα από το βιβλίο

Αχρίδα: Μια βουλγάρικη μητρόπολη

Τα ανατολικά βουνά, στα οποία πλησιάζουμε, μας προσφέρουν μόνο ξεγυμνωμένες πλαγιές. Κοπάδια από γίδια κουρεύουν από πάνω τους και το τελευταίο χαμόκλαρο, και το τελευταίο χορταράκι. Άλλοτε η λίμνη εισχωρούσε στα βουνά αυτά μέσω ενός επιμηκυμένου κόλπου ανάμεσα στην κυρίως οροσειρά και σ’ ένα αντέρεισμα. Μια διπλή νησίδα βράχων υψωνόταν στη μέση του κόλπου αυτού, που οι προσχώσεις κατόπιν τον γέμισαν. Η νησίδα αυτή υψώνεται σήμερα στεφανωμένη με τα σπίτια της Αχρίδας μέσα σε μια ζώνη από περιβόλια, καρποφόρα δέντρα και ζωηρή πρασινάδα.

Από μακριά βλέπουμε τα ερείπια του κάστρου, μια τετράγωνη περιτείχιση με τετραγωνικούς πυργίσκους, πολεμίστρες και προχώματα. Η πόλη απλώνεται στις κλιτύες του νότου, στρέφοντας την πλάτη στο δρόμο της Στρούγκας και του...

Ο επόμενος ηγέτης της Κίνας. Ο αντιπρόεδρος Ξι ταξιδεύει στην Αμερική

Benjamin L. Read και Zhang Gang



Ανάμεσα στις επισκέψεις του στην Ουάσιγκτον και το Λος Άντζελες, ο κινέζος Αντιπρόεδρος Xi Jinping είχε προγραμματίσει να κάνει μια διανυκτέρευση στην Αϊόβα. 
Την περασμένη Τετάρτη, ο Ξι ταξίδεψε στη μικρή πόλη Muscatine για να επισκεφθεί κατοίκους της Αϊόβα με τους οποίους είχε συναντηθεί για πρώτη φορά πριν από 27 χρόνια, όταν είχε περιοδεύσει το κράτος ως επίσημος αλλά σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης. Το βράδυ, παρακάθισε σε δείπνο με 650 καλεσμένους που παράθεσε ο Κυβερνήτης Terry Branstad στο Des Moines. Η περιοδεία [3] θα ανοίξει το δρόμο για το Xi να αναλάβει σταδιακά εντός του τρέχοντος έτους την ευθύνη της εξωτερικής πολιτικής, καθώς αναμένεται να διαδεχθεί τον Χου Ζιντάο ως γενικός γραμματέας του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας. Με τη μετάβαση ως φόντο, η διαμονή του στην Πολιτεία «Hawkeye» θα στοιχειοθετήσει μια νοσταλγική, αν και προσεκτικά προετοιμασμένη στροφή σε σχέση με το παρελθόν.
Δέκα χρόνια πριν, στις παραμονές της δικής του ανόδου στην κορυφαία θέση στην κομματική ιεραρχία, ο Χου έκανε σε μεγάλο βαθμό ένα παρόμοιο ταξίδι, περιοδεύοντας στη Νέα Υόρκη και συναντώντας τον Πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον. Σε αυτό το ταξίδι, ο Ξι, επίσης, θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι μπορεί να διαχειριστεί με σιγουριά τις -επιρρεπείς στη δημιουργία τριβών- σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Δεν αναμένονται σημαντικές διπλωματικές εξελίξεις. Μάλλον, ο στόχος της Κίνας είναι ένα ομαλό και χωρίς ντροπές φλερτ που θα αποτελέσει το ντεμπούτο του Ξι στην παγκόσμια σκηνή.
Το ταξίδι  στην Αϊόβα αφορά, εν μέρει, τα γεωργικά προϊόντα - ένα μεγάλο και αυξανόμενο κομμάτι των αμερικανικών εξαγωγών προς την Κίνα. Αυτές θα μονοπωλήσουν τα φώτα της δημοσιότητας στο συμπόσιο του Αμερικανικού Υπουργείου στο Des Moines. Παρά ταύτα, η συναισθηματική πτυχή του ταξιδιού είναι πιθανό να λάβει μεγαλύτερη προσοχή από οποιεσδήποτε συζητήσεις περί της σόγιας και των χοιρινών. Στο πλαίσιο αυτό, η επίσκεψη του Ξι θα ξεχωρίζει σε σύγκριση με μερικές των προκατόχων του. Όντως, στις προηγούμενες επισκέψεις Κινέζων ηγετών στις Ηνωμένες Πολιτείες είχαν επίσης συμπεριληφθεί προσωπικές πινελιές - το 1997, για παράδειγμα, ο Jiang Zemin συναντήθηκε στη Φιλαδέλφεια με έναν πρώην καθηγητή και έναν συμμαθητή από τις ημέρες του σχολείου του στη Σαγκάη. Αλλά η σχέση του Ξι με την Αϊόβα χρονολογείται από δεκαετίες, από το 1984, όταν ο Branstad, στις αρχές της πρώτης θητείας του ως κυβερνήτη, συναντήθηκε με τον Ξι σε ένα ταξίδι αδελφοποίησης με την κινεζική επαρχία Hebei. Ο Xi επισκέφθηκε την Αϊόβα το επόμενο έτος ως επικεφαλής μιας τοπικής αντιπροσωπείας γεωργών και συναντήθηκε με τους Αμερικανούς αγρότες, περιόδευσε σε ένα εργοστάσιο διαχείρισης σιτηρών, πήγε σε ένα παιχνίδι μπέιζμπολ και έμεινε για δύο νύχτες στο σπίτι μιας οικογένειας της Αϊόβα.
Οι συναντήσεις του Ξι με Αμερικανούς που γνώρισε εδώ και πολύ καιρό, αποτελούν μια προσπάθεια να αναδείξει την ανθρώπινη πλευρά του. Το να αποδείξει ότι μπορεί να συνδεθεί με τον απλό λαό είναι πολύτιμο, διότι, στην Κίνα, ο Ξι είναι γνωστός ως η πεμπτουσία του «γαλαζοαίματου», του οποίου η άνοδος διαμέσω των τάξεων οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον τεθνεώτα πατέρα του, Xi Zhongxun, έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο του κόμματος κατά τη διάρκεια της κομμουνιστικής επανάστασης και υπέρμαχο των μεταρρυθμίσεων υπό τον Ντενγκ Χσιάο Πινγκ. Ο απόηχος του ταξιδιού του Ξι το 1985, όταν υπηρέτησε ως χαμηλού επιπέδου αξιωματούχος, θα χρησιμεύσει για να υπενθυμίσει στο κοινό και στις δύο χώρες ότι η άνοδος του ήταν αποτέλεσμα όχι μόνο της επιρροής του ονόματος του πατέρα του, αλλά και των δικών του προσπαθειών επί περισσότερο από τρεις δεκαετίες. Υπέρ της καριέρας του λειτουργεί ότι στα νιάτα του πέρασε και πολλές δυσκολίες. Ο πατέρας του, θύμα της βεντέτας του Μάο Τσε Τουνγκ εναντίον των συναδέλφων του, πέρασε χρόνια σε πολιτικό καθαρτήριο στη δεκαετία του 1960 και του 1970. Και ο Ξι, όπως και εκατομμύρια άλλοι νέοι Κινέζοι, στάλθηκε σε ένα απομακρυσμένο και φτωχό μέρος της υπαίθρου [4] κατά τη διάρκεια της Πολιτιστικής Επανάστασης.
Με τις επίσημες συναντήσεις με τον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν (του οποίου είναι ο επίσημος προσκεκλημένος στις Ηνωμένες Πολιτείες) και άλλων στην Ουάσιγκτον να έχουν πραγματοποιηθεί, ο Ξι μπορεί να αισθάνεται την άνεση να χαλαρώσει λίγο στην Αϊόβα και να παρουσιάσει μια πλευρά πιο ζωντανή. Εκεί, οι συνέπειες σχολίων σχετικά με μια όχι και τόσο επίσημη συμπεριφορά θα ήταν λιγότερο σοβαρές. Η συμπεριφορά του μπορεί να παρέχει στοιχεία σχετικά με το αν η επερχόμενη εποχή Xi θα μοιάζει περισσότερο με τη δεκαετία του Hu, η οποία χαρακτηρίστηκε από επιφυλακτικότητα και γραφειοκρατική συμπεριφορά ή θα σηματοδοτήσει μια επιστροφή σε ένα προηγούμενο μοτίβο στην κινεζική πολιτική, όταν προσωπικότητες, όπως ο Μάο (από το 1950 έως το θάνατό του το 1976) και ο Ντενγκ (από τα τέλη του 1970 και τη δεκαετία του 1980) τοποθέτησαν με παρρησία την σφραγίδα τους στις διεθνείς συναλλαγές. Η επαναπροσέγγιση και η εξομάλυνση των σχέσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες, για παράδειγμα, απαιτούν αποφασιστικές προσωπικές παρεμβάσεις των ηγετών.
Ακολουθώντας τα βήματα της πρώτης επίσκεψης του Ξι ανιχνεύει κανείς μια λιγότερο σημαντική περίοδο στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας. Αν και δεν έλειπαν οι συγκρούσεις, με βάση τη σημερινή οπτική η σχέση των δύο χωρών στα μέσα της δεκαετίας του 1980 ήταν κάτι σαν εφηβικό ξελόγιασμα. Στα χρόνια αυτά, οι δύο χώρες άρχισαν δειλά τις ανταλλαγές που αργότερα επεκτάθηκαν σε βαθιές οικονομικές σχέσεις και εκτεταμένη ροή πολιτιστικών προϊόντων, επενδύσεις, γνώση και τεχνολογία. Οι θεμελιώδεις συστημικές διαφορές, οι οποίες θα οδηγούσαν στη ρήξη των σχέσεων αργότερα, μετά την καταστολή στην πλατεία Τιενανμέν το 1989, σε μεγάλο βαθμό τότε ήταν «κουκουλωμένες». Εν τω μεταξύ, τις βαθιές εντάσεις που συνοδεύουν την τρέχουσα άνοδο της Κίνας στο προσκήνιο μόλις και μετά βίας μπορούσε κανείς να τις φανταστεί.
Με την εμφάνιση του Xi ως ενός προσιτού προσώπου με μακρά προσωπική σχέση στις Ηνωμένες Πολιτείες, το ταξίδι στην Αϊόβα θα δώσει την τροφή που απουσίαζε από την εποχή του Χου. Σκηνοθετημένες ευκαιρίες για φωτογραφίες μεταξύ των κορυφαίων ηγετών και των απλών ανθρώπων είναι μια βασική επικοινωνιακή κίνηση για τα μέσα ενημέρωσης και στις δύο χώρες. Αλλά οι διακρατικές συναντήσεις αυτού του είδους είναι σπάνιες – κανονίζονται μόνο όταν ικανοποιούν τις ανάγκες και των δύο πλευρών. Ο Ομπάμα, στο ταξίδι του στη Σαγκάη και το Πεκίνο το Νοέμβριο του 2009, για παράδειγμα, αρκέστηκε σε ένα πρόγραμμα που περιόρισε την έκθεσή του στο κινεζικό κοινό. Ακόμη και στην περίπτωση αυτή, οι εμφανίσεις του Ξι είχαν προγραμματιστεί προσεκτικά εκ των προτέρων και είναι ιδιωτικές.
Προς το παρόν, οι προσωπικές απόψεις του Ξι είναι σε μεγάλο βαθμό άγνωστες, οπότε οι μελλοντικές επιπτώσεις των εμπειριών και των δεξιοτήτων του στη μηχανή της κινεζικής εξωτερικής πολιτικής αποτελούν ακόμη ένα ερωτηματικό. Όμως, στο πλαίσιο μιας σχέσης που έχει πρόσφατα βομβαρδιστεί από διαφορές σχετικά με τη Βόρεια Κορέα, τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, τη Συρία, τη νομισματική πολιτική και αρκετά εμπορικά θέματα (για να αναφέρουμε μόνο μερικά), το ταξίδι καλής θελήσεως στην Αϊόβα υπογραμμίζει στους τηλεθεατές στην Κίνα και στις Ηνωμένες Πολιτείες το βάθος και τη συνέχεια των σχέσεων που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των δύο χωρών από τις σχετικά αθώες ημέρες όταν ο Ξι πρωτοπήγε στις ΗΠΑ.
Copyright © 2002-2012 by the Council on Foreign Relations, Inc.
All rights reserved.

Σαμαράς σε διαγραμμένους: Ψηφίστε τους εφαρμοστικούς, ελάτε πίσω...


Σαμαράς σε διαγραμμένους: Ψηφίστε τους εφαρμοστικούς και ελάτε πάλι πίσω«Ψηφίστε τους εφαρμοστικούς νόμους του Μνημονίου και γυρίστε πίσω στη Νέα Δημοκρατία». Αυτό είναι το μήνυμα που έχει σταλεί στους 21 βουλευτές που διέγραψε ο Αντώνης Σαμαράς τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας αμέσως μετά την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή για το Μνημόνιο ΙΙ και τη νέα δανειακή σύμβαση.
Από την επόμενη κιόλας ημέρας ορισμένοι από τους βουλευτές οι οποίοι δεν είχαν πιστέψει ότι ο κ. Σαμαράς θα τους διέγραφε αναζητούν τον τρόπο επαναπροσέγγισης με το κόμμα και γιαυτό οι όποιες δηλώσεις έχουν γίνει έως και σήμερα είναι -εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων σε χαμηλούς τόνους.
Από την άλλη πλευρά και η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας βλέποντας αφενός τις δημοσκοπήσεις του...

Ενδεχόμενη μια νέα επιθετική ενέργεια της Τουρκίας στη Κύπρο

Η προσπάθεια της Τουρκίας να γκριζοποιήσει την κυπριακή ΑΟΖ , να σταματήσει την πορεία εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου που προχώρησε ήδη στην δεύτερη αδειοδότηση ερευνών στα οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ , να ακυρώσει την προεδρία της Ε.Ε εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας και τέλος να επιβάλει συνθήκες διεθνούς παρέμβασης προς επιβολή λύσης της αρεσκείας της στο κυπριακό , στα πλαίσια μιας νέας κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο που θα την καθιστά συμπαίχτη και συνδιαμορφωτή των γεωστρατηγικών εξελίξεων , δεν αποκλείει την υπόθεση μιας βιαίας ενεργείας εις βάρος της Κύπρου , τύπου Ιμίων.
Στην προσπάθεια ανακοπής των εξελίξεων εντάσσεται και η δρομολόγηση εκ μέρους του Γενικού γραμματέα των Ηνωμένων εθνών, μιας πολυμερούς διάσκεψης που ούτε το περιεχόμενο της...

Η ΛΥΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΒΙΑΣΜΟΥ…



«Όνειρα σταματημένα.. στόχοι ανύπαρκτοι... μοναδικός μου στόχος, ήταν η καταδίκη του σιχαμένου βιαστή μου... με αυτή τη σκέψη κοιμόμουν και ξυπνούσα για χρόνια, ώσπου έφτασε η μέρα της δίκης… μία μέρα που δεν ήξερα αν την επομένη θα συνέχιζα να είμαι ζωντανή ή θα αυτοκτονούσα. Αυτή τη συμφωνία είχα κάνει με τον εαυτό μου.. ή θα έβγαινα νικήτρια από την αίθουσα ή θα αυτοκτονούσα την επόμενη στιγμή.
Ξημέρωσε και ξεκίνησα για το κακουργιοδικείο. Μόλις έφτασα και μπήκα στην αίθουσα, ήταν εκεί αυτός... το ίδιο σιχαμένος όπως τότε, με μόνη διαφορά, πως στο δικαστήριο φορούσε κουστούμι... προφανώς, γιατί κανένας δε του έμαθε πως με ό,τι κι αν ντύσει το σώμα του, η ψυχή και το μυαλό του παραμένουν το ίδιο βρώμικα και τρισάθλια… κι αυτό ήταν που έπρεπε να αποδείξω... πως πίσω από αυτά τα ¨καλά¨ ρούχα, κρύβεται ένας δολοφόνος, ένας διεστραμμένος βιαστής που με...