Σελίδες

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Παραδόθηκε το πόρισμα. Καταλογίζει “πολιτικές και θεσμικές ευθύνες στον Πρόεδρο Χριστόφια , ασυνεννοησία αξιωματούχων, κράτος-μπάχαλο, νοσηρές αντιλήψεις δεκαετιών και πελατειακές σχέσεις βαθιά ριζωμένες”.


Κύπρος: Παραδόθηκε το πόρισμα για τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς

Σήμερα το μεσημέρι παραδόθηκε από τον νομικό Πόλυ Πολυβίου, το πόρισμα της Μονομελούς Ερευνητικής Επιτροπής, για την φονική έκρηξη των εμπορευματοκιβωτίων με εκρηκτικά του πλοίου Monchegorsk, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 13 άνθρωποι και καταστράφηκε ο ηλεκτροπαραγωγός σταθμός του νησιού.
Ο νομικός Πόλυς Πολυβίου και η ομάδα του παρέδωσαν το πόρισμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρόεδρο της Βουλής και τον Γενικό Εισαγγελέα, το οποίο εκτιμάται ότι θα καθορίσει την πολιτική ατζέντα στην Κύπρο για το επόμενο διάστημα, καθώς από το ερχόμενο φθινόπωρο θα αρχίσει η προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές του 2013. Ο επικεφαλής της Ερευνητικής Επιτροπής για την τραγωδία στο Μαρί, δήλωσε ήσυχος με τη συνείδησή του και εξέφρασε την εκτίμηση ότι το πόρισμα που ετοίμασε και παρέδωσε πριν από λίγο, είναι ”πλήρες”.

Απόστρατε συνάδελφε, πάψε να δίνεις σημασία στους νάνους ΥΕΘΑ και τους συν αυτοίς...

 Το έλαβα από τον Syndesmo71. Επειδή  αγαπητέ κειμενογράφε (που φέρεις και ιστορικό επίθετο) είσαι, πολύ μικρότερός μου ηλικιακά μια κι εγώ τότε ήμουν εύελπις, θα ήθελα να σου εξηγήσω δύο-τρία πράγματα. 
Το πρώτο είναι ότι κακώς ασχολείσαι με τον παντελώς άγνωστο Πολλάτο. Οι Πολλάτοι, Βερύκιοι (Βερύκοκοι), και λοιποί διαπιστευμένοι στο ΥΕΘΑ δημοσιογραφίσκοι της πλάκας είναι άτομα τα οποία, κατά την γνώμη μου, χρήζουν ιατρικής περιθάλψεως ιατρού ειδικευμένου στον εσώτερο άνθρωπο. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν υπηρέτησαν καν την θητεία τους ή αν φόρεσαν την στολή την «τίμησαν» σε κάποιο γραφείο του ΓΕΣ (ΓΕΝ, ΓΕΑ, ΓΕΕΘΑ). Δημοσιογράφοι της πλάκας που παίρνουν τις ειδήσεις έτοιμες από το γραφείο του νάνου Μπεγλίτη και δεν αποκλείεται να είναι αυτοί που του άλλαξαν τα σώβρακα όταν προχθές χέστηκε πάνω του και δεν αξίζουν την προσφώνηση «κύριε» που τους απευθύνεις. Αναρωτιέσαι πώς ήξερε το απόρρητο σχέδιο του ΓΕΣ. Μα από τους υπουργούς φυσικά. Με αυτούς τα συζητούν όλοι οι  ΥΕΘΑ της πλάκας (Ακης, Μάκης, Λάκης, Σάκης, Τάκης,) από το 1981 και μετά. 
Το δεύτερο  είναι ότι κακώς θίγεσαι. Αυτοί την δουλειά τους κάνουν και η δουλειά τους δεν είναι να ενημερώνουν τον ελληνικό λαό σε θέματα αμύνης. Αυτό είναι πάρεργο. Το κύριο έργο τους είναι η ρουφιανιά  και η απαξίωση των στελεχών μήπως και κάποια μέρα, τόσο ηλίθιοι είναι και αυτοί και οι εργοδότες τους διάφοροι νάνοι της πολιτικής και της διπλωματίας, χαράξει 21 Απριλίου. Τόσο μυαλό έχουν που δεν κατάλαβαν, σαράντα χρόνια τώρα, ότι και τότε, αυτοί ήταν που έγραφαν στις φυλλάδες τους το... «δεν βρίσκεται ένας λοχίας να διορθώσει τα πράγματα;».
Το τρίτο είναι αντί να ζητάς, απολογούμενος ταυτόχρονα, εξηγήσεις από τον κάθε πολλάτο (δεν είναι ορθογραφικό λάθος) και τον κάθε μπεγλίτη (ελληνικό όνομα είναι αυτό;) οργανώσου και διεκδίκησε. Διεκδίκησε το δίκιο σου με όποιον τρόπο μπορείς κάνοντας τον διπλωμάτη καριέρας (αλήθεια ποια καριέρα;) μπεγλίτη που παριστάνει τον ΥΕΘΑ να πετάγεται στον ύπνο του και τα βρακιά του να του τα αλλάζει η γυναίκα του και τα παιδιά του (αν έχει δικά του παιδιά και γυναίκα) και 
Τέταρτο, τελευταίο και βασικότερο. Μην παραδειγματίζεσαι και μην έχεις σαν πρότυπο κάτι ηλίθιους απόστρατους «στρατηγούς» που κρίνουν αλλά δεν ενεργούν. Έχουν τόση ευθύνη για τα όσα συμβαίνουν σήμερα, όση και οι τσοχατζόπουλοι και βαρβιτσιώτηδες, μπεγλίτηδες και μεϊμαράκηδες ......
                                 Ο διαχειριστής του «Ήπειρος η πατρίδα μας» Οδυσσεύς

ΝΟΣΤΑΛΓΟΙ ΤΗΣ …ΧΟΥΝΤΑΣ ! ΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ . Κατά Μάκη Πολλάτο

Posted: 02 Oct 2011 09:16 PM PDT
 Eφημ.Πρώτο θέμα   2/10/2011σελ.46. Ο Δημοσιογράφος της εφημ. Πρώτου Θέματος κ. Πολλάτος Μάκης στο φύλλο της Κυριακάτικης έκδοσης , ενώ δεν ήταν στην συγκέντρωση παρουσιάζει τα γεγονότα αποφεύγοντας να πει την αλήθεια και προσπαθεί να δώσει στα γεγονότα  μια άλλη όψη που δεν υπάρχει .
Τα συνθήματα που ακούστηκαν κ. Πολλάτε ήταν (Μπεγλίτη, Οπλίτη πήγαινε στο σπίτι.)
Αυτό τον πείραξε ;
Από πού  βγάλατε εσείς το συμπέρασμα για νοσταλγούς της Χούντας και φιλοβασιλικούς;
Η  πλειοψηφία των αξιωματικών που ήταν εκεί ήταν κάτω των 55 ετών και αν πάρω παράδειγμα τον εαυτόν μου στην Χούντα ήμουν 8 χρονών !...

Στο Ισραήλ ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας


Στο Ισραήλ φθάνει σήμερα ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λίον Πανέτα, πραγματοποιώντας την πρώτη του επίσκεψη στη χώρα, αφότου ανέλαβε το αξίωμα, για να επαναβεβαιώσει τη δέσμευση των ΗΠΑ στην ισραηλινή ασφάλεια και να προσπαθήσει να βελτιώσει τις επιδεινούμενες σχέσεις του Ισραήλ με την Τουρκία και την Αίγυπτο.
Ο Πανέτα προειδοποίησε χθες ότι το Ισραήλ καθίσταται όλο και πιο απομονωμένο στην Μέση Ανατολή, εκτιμώντας πάντως ότι η στήριξη των ΗΠΑ του επιτρέπει να πάρει "ρίσκα για την ειρήνη".
Σήμερα αναμένεται να έχει χωριστές συναντήσεις με τον ισραηλινό ομόλογό του Εχούντ Μπαράκ και τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου για συνομιλίες σχετικά με τις διμερείς αμυντικές σχέσεις και ζητήματα ασφάλειας στην περιοχή.
Θα συναντηθεί επίσης με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς και τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό, Σαλάμ Φαγιάντ, σε μια προσπάθεια επαναπροσέγγισης, μετά την αμερικανική απόρριψη της προσπάθειας αναγνώρισης Παλαιστινιακού κράτους στον ΟΗΕ.
ΠΗΓΗ: Sigmalive

Την λάθος(;) εξωτερική και οικονομική πολιτική του ΠΑΣΟΚ τριάντα χρόνια τώρα , θα πληρώσουν οι Έλληνες.


          

Έρχονται καταιγιστικές εξελίξεις…

UDemand Προσεγγίσεις!!

Η πολιτική των τελευταίων κυβερνήσεων ήταν σαφώς η προσέγγιση- (υποταγή)- της Ελλάδας στην Τουρκία με αιχμή του δόρατος το τουρκόφιλο ΕΛΙΑΜΕΠ (Βερέμης και σία) και τον …Τρεμόπουλο των… Οικολόγων και ας δίναμε και ένα “οικοπεδάκι” στην Τουρκία (σύμφωνα με τον ΓΑΠ από Καστελόριζο) προκειμένου να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.
Η πολιτική της Τουρκίας ήταν φανερή οργάνωση εισροής λαθρο-μεταναστών Ισλαμιστών ώστε να καταληφθεί η Ελλάδα εκ των έσω από το Ισλαμικό...

....Προφανώς η υπεροχή των Ελλήνων διακρίνεται παντού! Ίσως το αγέρωχο ύφος μας, το διαπεραστικό βλέμμα μας, η ορθοστασιά μας, όντας απόγονοι μεγάλων και τρανών προγόνων, πέρασε και στην ύλη… Στο σώμα…. Στην αύρα..


Ευγνωμονώ τους θεούς διότι εγεννήθην Ελληνίς!



Δεν θυμάμαι πότε πρωτάκουσα το όνομα “Ελλάδα”..αλλά θυμάμαι πόσο γλυκά αντηχούσε στα αυτιά μου, όταν το άκουγα μικρή..
Μια ζεστασιά, μια φλόγα και μια γλύκα με κυρίευε.. Πάθος, αγάπη, έρως, περηφάνια, λατρεία, αλλά και..καθήκον!
Mικρή όπως ήμουν δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί ώρες ώρες μελαγχολούσα, την ίδια στιγμή που γέμιζα από χαρά στο άκουσμα της Ελλάδος ή των Ελλήνων… Αλλά πάντα ένιωθα “κάτι” περίεργο..

Οι θρησκευτικές κοινότητες στην Αλβανία και η απογραφή πληθυσμού

Ποια είναι η θέση τους για την απογραφή
Σύμφωνα με καταγραφές από την εποχή του βασιλιά Ζόγκου (δεκαετία του 30-40) το 60% στην Αλβανία ήταν μουσουλμάνοι, το 30% ορθόδοξοι και το 10% καθολικοί. Την περίοδο της κομουνιστικής δικτατορίας (1945-1990), η Αλβανία ήταν το μόνο κράτος στον κόσμο που είχε κηρυχτεί ως αθεϊστικό (1967 – 1990), θεωρούνταν αντισυνταγματική οποιαδήποτε θρησκευτική έκφραση και τιμωρούνταν. 
Οι θρησκευτικές κοινότητες  μετά την πτώση του κομουνισμού (1991) δυσκολεύτηκαν στην αναδιοργάνωση αφού οι υλικές υποδομές ήταν το λιγότερο που τους έλειπε. 

Μουσουλμάνοι
Παρά την τεράστιες χορηγίες αράβων, η μουσουλμανική θρησκεία δεν έχει ιδιαίτερη απήχηση στην αλβανική κοινωνία. Εκατοντάδες χιλιάδες αλβανοί που βρέθηκαν στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες άλλαξαν τη θρησκεία τους χωρίς ιδιαίτερους ενδοιασμούς, κάποιοι μάλιστα το «δικαιολογούσαν» ως επιστροφή στην πίστη των προγόνων τους.
Ορθόδοξοι
Η τοποθέτηση από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου στην...

Πάντα προκλητικοί οι ανθέλληνες γύφτοι Αλβανοί

Με ξυλοδαρμούς και ανθελληνικά συνθήματα ο αγώνας Χιμάρα - Αγ.Σαράντα / Παρέλασαν μέσα στη Χιμάρα οι Αλβανοί οπαδοί!
Με ξυλοδαρμούς και βρισιές κατέληξε ποδοσφαιρικός αγώνας ανάμεσα στην ομάδα της Χειμάρρας και των Αγίων Σαράντα. Οι Αλβανοί φίλαθλοι είχαν πάει με προκλητικές διαθέσεις στην πόλη της Χειμάρρας όπου διεξήχθη ο αγώνας. Τραγουδώντας τον Αλβανικό εθνικό ύμνο και με Αλβανικές σημαίες, έβριζαν τους κατοίκους της Χειμάρας και την Ελλάδα. Μετά παρέλασαν κυριολεκτικά στην πόλη ανεμίζοντας τις σημαίες τους και συνεχίζοντας το πλούσιο υβρεολόγιο κατά των κατοίκων της Χειμάρρας. Για την ιστορία ο αγώνας έληξε με νίκη της Χειμάρρας με 2:0. Ο αγώνας είχε μεγάλη βαθμολογική σημασία και για τις δύο ομάδες.

ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΘΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ….

Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Αφρίκα 

Είχαν πει πως η ΤΔΒΚ θα φαλιρίσει τον Οκτώβριο. Η προφητεία πάει να βγει αληθινή. Οι μισθοί Σεπτεμβρίου ακόμη δεν πληρώθηκαν…

Τώρα πάνε για Δευτέρα. Εάν δηλαδή η βουλή δεν επικυρώσει την συμφωνία για την υφαλοκρηπίδα, κάηκαν οι μισθοί !
Σχόλιο : Πριν ειρωνευτούμε την ¨ανεξαρτησία¨ του ψευδοκράτους που εκβιάζεται μέσω της οικονομικής βοήθειας από την Τουρκία, ας σκεφτούμε πόσα ανάλογα ανέχονται οι κυβερνήτες μας. Και άντε αυτοί εκεί έχουν και στρατιωτική κατοχή. Εμείς τι έχουμε ; Εννοώ εκτός από τον γνωστό Κουίσλινγκ…
ΠΗΓΗ: TourkikaNea

Οι «μητέρες του Σαββάτου» στην Τουρκία. Μητέρες ανθρώπων που «εξαφανίζει» το τουρκικό κράτος.


Posted: 02 Oct 2011 08:09 AM PDT
Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 1-10-2011

Οι μητέρες του Σαββάτου αυτή τη φορά άνοιξαν την υπόθεση του Ισμαήλ
Για 340η φορά συγκεντρώθηκαν μπροστά στην πλατεία Γαλατάσεράι συγγενείς αυτών που συνελήφθησαν και αγνοούνται, αναζητώντας τους αγνοούμενους και ζητώντας να δικαστούνε οι υπεύθυνοι. Αυτή την εβδομάδα στην καθιστική διαμαρτυρία άνοιξαν τον φάκελο του Ισμαήλ Τούντς ζητώντας την εκδίκαση των υπευθύνων.