Σελίδες

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Καρχιμάκης: «Πάνε να με καταργήσουν με πραξικόπημα»


Καρχιμάκης: Πάνε να με καταργήσουν από γραμματέα με πραξικόπημα 

Για «πραξικόπημα» και «ρεσάλτο» μιλούν στην Ιπποκράτους σχολιάζοντας τις πληροφορίες που θέλουν την πλευρά Βενιζέλου να θέτει στο Πολιτικό Συμβούλιο της Παρασκευής θέμα «ηθικού ασυμβίβαστου» του Μιχάλη Καρχιμάκη λόγω της συγγενικής του σχέσης με τον ανθυποψήφιο για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ Χρήστο Παπουτσή.

Ο ίδιος ο κ. Καρχιμάκης θεωρεί απαράδεκτη την επίθεση που εξαπολύουν εναντίον του και σε συνεργάτες του αναφέρει: «Αυτό είναι ρεσάλτο, είναι πραξικόπημα. Οι μισοί απ' αυτούς δεν θα υπήρχαν αν δεν δούλευα εγώ» λέει και θυμίζει ότι δημοσκοπική κατάρρευση της Ν.Δ. το 2008 ξεκίνησε από την αποκάλυψη που έκανε ως...

Διάλεξη στο Πανεπιστήμιο Πρίστον για τη «Λατρεία και θεία λειτουργία στην Κωνσταντινούπολη».


Διάλεξη με θέμα «Λατρεία και Θεία Λειτουργία στην Ελληνική ορθόδοξη κοινότητα της Κωνσταντινούπολης τον 19ο αιώνα. Το ζήτημα της μουσικής μεταρρύθμισης», διοργανώνεται στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του πανεπιστημίου Πρίνστον, στο Νιού Τζέρσεϊ. Κύρια ομιλήτρια είναι η καθηγήτρια Μέριχ Ερόλ, μεταδιδακτορικός ερευνητής ελληνικών σπουδών του πανεπιστημίου Πρίνστον. Η δρ. Ερόλ έχει ολοκληρώσει το διδακτορικό της στην Κωνσταντινούπολη, με θέμα διατριβής «πολιτιστικοί προσδιορισμοί της Ελληνικής Ορθόδοξης ελίτ της Κωνσταντινούπολης», αλλά και την μουσική επιρροή του δεκάτου ενάτου και των αρχών του εικοστού αιώνα. Συνδιοργανωτές της διάλεξης είναι το συμβούλιο Μεσανατολικών Σπουδών, το κέντρο Μακ Μίλαν και το πανεπιστήμιο Γέιλ.(Πηγή:  ana-mpa)

Αστεία, τελικά, υπόθεση το κατασκεύασμα του κατεστημένου ... ΔΗΜΑΡ



Σούργελο η ΔΗΜΑΡ του Κουβέλη με τα το ξεβράκωμα με τη δήλωση για τη γερμανική Αριστερά

«Άνω κάτω» έγινε η Δημοκρατική Αριστερά (ΔΗΜΑΡ) από την τοποθέτηση του υπεύθυνου Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής του κόμματος, κ. Γερ. Γεωργάτου, ο οποίος κατηγόρησε το γερμανικό κόμμα «Αριστερά», το Die Linke, για την καταψήφιση του πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα στη γερμανική βουλή.

Και αυτό την ίδια στιγμή που η ΔΗΜΑΡ, λίγες μόλις ημέρες νωρίτερα, είχε καταψηφίσει το δεύτερο μνημόνιο στην ελληνική Βουλή, όπως και νωρίτερα το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής και το πρώτο μνημόνιο.

Ο σάλος που προκλήθηκε στους κόλπους της ΔΗΜΑΡ, το βράδυ της Δευτέρας, οδήγησε την επομένη ημέρα σε διορθωτική δήλωση του κ. Γεωργάτου, ο οποίος διευκρίνιζε ότι όσα είπε δεν απηχούν τη θέση της ΔΗΜΑΡ, αλλά προσωπικές...

Τι έγινε; Χάσαμε τους συμμάχους μας;


Ένας-ένας οι ιδεολογικοί μας σύμμαχοι στον “Τρίτο δρόμο για τον σοσιαλισμό” του ΠΑΣΟΚ χάνονται. Πρώτα έφυγαν μία-μία οι διάφορες αραβικές κυβερνήσεις στη Μεσόγειο κι έτσι χάθηκε η μεγάλη ιδέα του Ανδρέα Παπανδρέου για μια Μεσογειακή Ένωση που θα ήταν αντίβαρο της ΕΟΚ. Η μεγαλύτερη, βέβαια, απώλεια ήταν αυτή του Καντάφι, για τον οποίο ο Ανδρέας είχε δηλώσει το 1981 στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ πως δημιουργεί στη Λιβύη την άμεση δημοκρατία της αρχαίας Αθήνας.
Ο τελευταίος σύμμαχος, το κόμμα Μπάαθ της Συρίας, φαίνεται πως κι αυτός τώρα...

Πρόωρη αντιπολίτευση από τον Βενιζέλο. Μάχη εσωκομματικών εντυπώσεων με το βλέμμα στην κάλπη του ΠΑΣΟΚ!


Σε ένα εξαιρετικά θολό τοπίο όσον αφορά στην αποτελεσματικότητα της εφαρμογής του νέου μνημονίου, με την Ελλάδα να υποβαθμίζεται και πάλι, αυτή τη φορά από τον Standard & Poor's (σε καθεστώς «επιλεκτικής χρεοκοπίας») και την ΕΚΤ να διακόπτει προσωρινά την αποδοχή ελληνικών ομολόγων, ψηφίζονται στη Βουλή οι εφαρμοστικοί νόμοι για τις μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις και για τα εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα, με την μορφή του κατεπείγοντος. 
Αυτό που εξακολουθεί να κυριαρχεί είναι η αβεβαιότητα όσον αφορά στην βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους τελικώς, παρά τα επώδυνα μέτρα, αλλά και η αβεβαιότητα που εκπέμπουν οι δηλώσεις των δανειστών. 

Η ίδια η καγκελάριος Μέρκελ δήλωσε από το βήμα της Μπούντεσταγκ, όπου το πακέτο στήριξης της Ελλάδας πέρασε χάρη στις ψήφους των πολιτικών αντιπάλων της, ότι η επιτυχία του ελληνικού προγράμματος δεν είναι 100% εγγυημένη. 

Από την πλευρά τους, οι Σοσιαλδημοκράτες της Γερμανίας, αλλά και γενικότερα τα ευρωπαϊκά σοσιαλιστικά και αριστερά κόμματα, επιμένουν ότι το πρόγραμμα της...

Το Wikileaks δοκιμάζει ένα νέο ρόλο.


«Η πυρηνική υποδομή του Ιράν είχε καταστραφεί ακόμα στα μέσα του 2011 από τους Ισραηλινούς μισθοφόρους που υποστήριζαν τους Κούρδους. Δεν υπάρχει τίποτα για να να βομβαρδιστεί». Ο σημερινός δε θόρυβος σχετικά με την προετοιμασία του ισραηλινού χτυπήματος δεν είναι τίποτα άλλο παρά μία ιδιόμορφη εκστρατεία με παραγγελία των Ευρωπαίων ηγετών.
Έχουν σκοπό τους να αποσπάσουν την προσοχή των πολιτών τους, που έχουν βαρεθεί την κρίση. Πάντως τέτοιο νόημα έχουν τα μηνύματα του προσωπικού της κατασκοπευτικής και αναλυτικής εταιρείας των ΗΠΑ  Stratfor τα οποία δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα του Wikileaks.
Η ιδιωτική κατασκοπευτική εταιρεία Stratfor αποκαλείται «σκιά της CIA», εκτιμώντας αντάξια το κύρος και την επιρροή που έχει. Προηγήθηκαν της εντυπωσιακής «ιρανικής» διαρροής οι εντατικές αμερικανικές επισκέψεις στην Ιερουσαλήμ. Αρχίζοντας από τον Ιανουάριο εκεί πηγαίνουν ο ένας μετά τον άλλο...

Με αυτούς που μπλέξαμε η απόλυτη καταστροφή είναι κοντά!


Γράφει ο Δευκαλίων

Η στήλη σχεδόν πάντα έως σήμερα έχει επιβεβαιωθεί σε ρηξικέλευθες προβλέψεις της που ήταν πάντοτε απολύτως αντίθετες από τις αντίστοιχες καθεστηκυίες απόψεις και προβλέψεις που εκφράζονταν από το κυρίαρχο εγχώριο πολιτικοοικονομικό σύστημα που καθοδηγεί και κυβερνά την χώρα.
Μπορούμε να αναφέρουμε πάρα πολλά παραδείγματα. Για την αποτυχία του πρώτου Μνημόνιου και του Μεσοπρόθεσμου (ΜΠΔΣ). Για την εκτόξευση της ύφεσης σε πρωτοφανή μεγέθη. Για την συνεχή, μετά την έλευση της περιβόητης Τρόικας και την υπογραφή του πρώτου Μνημονίου, αύξηση του πληθωρισμού. Για την κατάρρευση των τιμών δεικτών και μετοχών στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών. Εκεί όμως που η στήλη...

Εξήγηση της αυταπάτης…


Λ Ε Σ ΨΕΜΑΤΑ προκειμένου να μην αντιμετωπίσεις την ωμή αλήθεια. Φτιάχνεις με περίτεχνες αυταπάτες την πλάνη σου, για ν’ αποκρύψεις, ακόμα κι απ’ τον εαυτό σου, τη στυγνή πραγματικότητα. Επειδή είσαι ανίκανος, ανεπαρκής, ανάξιος κι απρόθυμος να την αντιμετωπίσεις. Διότι, αν ανοικτά και δημόσια παραδεχόσουν ποια είναι ολόγυμνη η αλήθεια και ποια η αφτιασίδωτη πραγματικότητα, μιαν άλλη στάση, εντελώς διαφορετική όφειλες να αντιτάξεις απέναντί της. Με πολύ διαφορετικές ενέργειες όφειλες να την αντιμετωπίσεις. Εγκαταλείποντας κι αποκηρύσσοντας, πρώτα, τη μέχρι τώρα στάση σου. Αλλά δεν έχεις -ουδέποτε είχες- το σθένος για κάτι τέτοιο. Γι’ αυτό και παραμένεις θύμα του εθισμού σου. Εξαρτημένος χρήστης των δικών σου παραισθησιογόνων.
Α Υ Τ Η ΕΙΝΑΙ η οικτρή κατάσταση της πολιτικής ηγεσίας έναντι της Τουρκίας. Κι ο λόγος που...

Μια χρεοκοπία του Ελληνισμού


«Οργίζομαι και θλίβομαι γιατί δίνουμε το δικαίωμα στους ξένους να μας εξευτελίζουν, να μας υποτιμούν, να μας χλευάζουν και να μας λοιδορούν. Από φωτοδότες του κόσμου γίναμε το αποπαίδι της Δύσης»
Χρεοκόπησε η Ελλάδα, λένε, και χρειάζεται βοήθεια οικονομική και στήριξη από ένα ταμείο της Ευρώπης των ισχυρών της τοκογλυφίας. Άλλοι λένε ότι αυτή η κατρακύλα των Ελλήνων οφείλεται στις παρεμβάσεις, στην ποδηγέτηση και τη δολιότητα των διεθνών και υποχθόνιων συμφερόντων του πλανήτη. Κατηγορείται ο Ελληνισμός από τους εκμεταλλευτές των ανίσχυρων αριθμητικά λαών για «ανάρμοστες» οικονομικές συμπεριφορές και ότι ζει, λένε, πέραν των ορίων των οικονομικών του δυνατοτήτων. «Τεμπέλης ο Έλληνας, χορευταράς και γλεντζές, όσες δυσκολίες και αν έχει». Στο μέτωπο, όμως, πάει τραγουδώντας.
Βυσσοδομούν οι Ούννοι, οι Οστρογότθοι, οι Βησιγότθοι και οι άλλοι βάρβαροι που λεηλατούσαν, τότε, ωμά και χωρίς ίχνος ανθρωπιάς το σύνολο σχεδόν του τότε γνωστού κόσμου. Άξεστοι, αιμοσταγείς και...

Η «Αριστερά» από τα... δεξιά...


Η παραδοσιακή Αριστερά χαρακτηρίζονταν πάντα από πολύ ξεκάθαρες ιδεολογικές γραμμές που τη διαχώριζαν από το σύνολο του πολιτικού κόσμου. Δογματισμός,«αποκάλυψη» της μοναδικής αλήθειας, υπερφίαλες ιδεοληψίες ενός προκαθορισμένου «σωλήνα» σκέψης, όπως κι αν το ονομάσεις, δεν παύει να αποτελεί μια διακριτή προσέγγιση για τη διάρθρωση του κράτους και της οικονομίας η δε στάση απέναντι στον τρόπο λειτουργίας αυτών των δυο θεμελιωδών πυλώνων της κοινωνίας καθορίζουν και την προοπτική που αναζητείς για τον τόπο σου.

Η Δεξιά, από την άλλη, μοιάζει σε κοινωνικό επίπεδο ακόμα διχασμένη ανάμεσα σε ενοχικά μεταπολεμικά σύνδρομα και έλλειψη συνειδητότητας βασικών ιδεολογικών αρχών που υποτίθεται ότι υπηρετεί, γι’ αυτό κι ένα μέρος της αναμασά με ευκολία και ικανοποίηση από...

Κοπή Πίτας από την Ομοσπονδία Άνω Δρόπολης ''Οι Σελλοί'', την Κυριακή 4 Μαρτίου 2012.

 

                                                ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων μας και με την ευκαιρία της νέας χρονιάς, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Άνω Δρόπολης "ΟΙ ΣΕΛΛΟΙ", διοργανώνει την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας...

Και η Ελληνική κυβέρνηση στον δρόμο που χάραξε ο προδότης ΓΑΠ

 Νότια του Καστελόριζου έδωσε άδειες ερευνών για πετρέλαιο - φυσικό αέριο η Άγκυρα 

Φωτιά στην Α.Μεσόγειο βάζει η Τουρκία με την απόφασή της να προχωρήσει σε έρευνες καθαρά εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και εντός της δυνητικής ελληνικής ΑΟΖ σε σχετική συμφωνία με την εταιρεία Shell. Στο χάρτη παρουσιάζονται οι περιοχές στις οποίες η Τουρκία θα προχωρήσει σε έρευνες υδρογονανθράκων φυσικά το ερώτημα που τίθεται είναι απλό: Τι προτίθεται να πράξει η Αθήνα;
Η ιστορία των τουρκικών γεωτρήσεων ξεκινά από το Νοέμβριο του 2011 - και πιο συγκεκριμένα στις 16/11 - όταν ανακοινώθηκε η υπογραφή συμφωνίας μεταξύ του τουρκικού υπουργείου Ενέργειας και της Ανώνυμης Εταιρείας Πετρελαίων Τουρκίας (TPAO) και των εταιρειών Shell και Exxon, για την έναρξη δοκιμαστικών γεωτρήσεων σε περιοχές οι οποίες χωρίζονται σε 7 ζώνες, εκ των οποίων οι 3 θα ανήκουν στη Shell και οι 4 στην Exxon.
Από δημοσιεύματα μάλιστα του τούρκικου Τύπου έχει γίνει πως οι έρευνες θα ξεκινήσουν...

Γαλλία: Η άρνηση της Αρμενικής Γενοκτονίας είναι αντισυνταγματική


Το Ανώτατο Δικαστήριο της Γαλλίας εξέδωσε εχθές την απόφασή του για την ποινικοποίηση της άρνησης της Αρμενικής Γενοκτονίας. Σύμφωνα με αυτό, το νομοσχέδιο της γαλλικής κυβέρνησης κρίνεται ως αντισυνταγματικό.
Αν και το νομοσχέδιο εγκρίθηκε από τη Βουλή και τη Γερουσία, ωστόσο κρίθηκε ότι δε συνάδει με το Σύνταγμα λόγω του ότι παραβιάζει το δικαίωμα της ελευθερίας του Λόγου. Πηγές της τουρκικής πρεσβείας στο Παρίσι εκφράζουν την ικανοποίησή τους με την απόφαση αυτή.
«Το Συμβούλιο έκρινε ότι καταστέλλοντας την αμφισβήτηση της ύπαρξης και του νομικού χαρακτηρισμού των εγκλημάτων που και το ίδιο θα είχε αναγνωρίσει και...

Καιγόταν η Αθήνα αλλά δεν παραιτήθηκε... Τώρα θέλει να γίνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και παραιτήθηκε!

Αυτό είναι το ήθος των Πασόκων....

Ο λόγος φυσικά για τόν τέως, από προχθές, Υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ... Παπουτσή.

Εχουν γίνει σημεία και τέρατα.
Η ΕΛ.ΑΣ είναι υπό διάλυση....
Οι μισθοί των στελεχών "εξαφανίζονται"...
Η Αθήνα καίγεται από τους εντολοδόχους παρακρατικούς κουκουλοφόρους...
Οι πολίτες χάνουν τις περιουσίες τους και τις δουλείες τους...
Αλλά ο κ. Παπουτσής δεν αισθάνθηκε καμία ευθιξία για να παραιτηθεί...

Ποιος μίλησε για διάσωση;

Στην πράξη φαίνεται να έχει πιστέψει ότι έχουμε διασωθεί, εκτός ίσως από τον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος μπορεί να ασχοληθεί τώρα απερίσπαστος με το πολιτικό του μέλλον...


Δεν γνωρίζουμε αν η θετική ψήφος της γερμανικής Βουλής για το ελληνικό πακέτο βοήθειας -έστω έπειτα από κορόνες κριτικής και «βαριά λόγια»- είναι μια ευκαιρία για πανηγυρισμούς. Ή πόσο περισσότερο πρέπει να χαρούμε τώρα σε σχέση με την...
 έγκριση της συμφωνίας από το Eurogroup πριν από λίγες ημέρες.

Στην πράξη, ωστόσο, ουδείς φαίνεται να έχει πιστέψει ότι έχουμε διασωθεί, εκτός ίσως από τον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος μπορεί να ασχοληθεί τώρα απερίσπαστος με το πολιτικό του μέλλον.

Τη διάσωσή μας, όμως, δεν τη βλέπουν ούτε οι αγορές, προς χάριν των οποίων γίνεται το...

Πορεία προς τον ένοπλο απελευθερωτικό αγώνα

Ο κυπριακός ελληνισμός έδωσε τον μεγάλο και ένδοξο αγώνα της ΕΟΚΑ εκ του οποίου αναδύθηκε η κρατική υπόσταση της Κύπρου , η κυπριακή δημοκρατία . Οι άγγλοι κατακτητές μη μπορώντας να ανακόψουν την εξέλιξη των γεγονότων που οδηγούσαν στην γέννηση της κρατικής μας οντότητας , προσπάθησαν να ελέγξουν τα πράγματα επιβάλλοντας το γνωστό κατακτητικό σύνταγμα της Ζυρίχης. Με αυτό το σύνταγμα δόθηκαν δικαιώματα προς την τουρκοκυπριακή μειονότητα τα οποία ουδέποτε προσυπέγραψε ο κυπριακός ελληνισμός . Αυτά τα δικαιώματα ισχύουν κατακτητικώ δικαίω και συντίθενται με την ιστορική αλήθεια που φέρει τους τουρκοκύπριους σε αγαστή συνεργασία με τις αποικιοκρατικές δυνάμεις διαρκούντος του απελευθερωτικού αγώνα. 
Τα κατακτητικά “δικαιώματα” των τουρκοκυπρίων που τους παραχώρησαν οι άγγλοι , ενισχύθηκαν...

Συνυπογράψαμε!...

Χρονογράφημα της Αλίκης Αλεξίου
Εκείνος. Στην εξέδρα ψηλά. Εκφωνεί τον προεκλογικό λόγο.
Και οι πολλοί, ο λαός, στην πλατεία την κατάμεστη ζητωκραυγάζουν ανεμίζοντας τα σημαιάκια.
Εκείνος, ο μοναδικός, εκτινάσσοντας τα δύο του χέρια δεξιά – αριστερά καθορίζει το μέλλον τους. Να, τώρα με μια μεγαλόπρεπη κίνηση κλείνει το ραντεβού με την ιστορία.
Το πλήθος  παραληρεί. Τώρα βουητό διαπερνά την πλατεία.
Σχεδιάζεται η επανίδρυση του κράτους. Κι αμέσως μετά απόλυτη σιγή.
Το δεξί χέρι του μεγάλου υψώνεται -τα μάτια όλων στον ουρανό- και διαγράφοντας τροχιά πλανήτη υπογράφει το συμβόλαιο με το λαό.
Τα λόγια τελείωσαν, η πλατεία άδειασε. Οι υποψήφιοι στη λεωφόρο...

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ βάλθηκε να τρελάνει την υφήλιο…

Η γερμανική αριστερά (Die Linke) καταψήφισε τη νέα δανειακή και η ΔΗΜΑΡ εξέφρασε την απογοήτευσή της γιατί οι Γερμανοί αριστεροί καταψήφισαν στην γερμανική βουλή αυτό που η ίδια καταψήφισε στην ελληνική βουλή !!!
Με δήλωση του υπεύθυνου Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής της ΔΗΜ.ΑΡ. Γεράσιμου Γεωργάτου η Δημοκρατική Αριστερά εκφράζει την απογοήτευσή της για τη καταψήφιση του πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα από το αριστερό κόμμα Die Linke.

“Τουλάχιστον απογοήτευση προκάλεσε η καταψήφιση του πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα από το κόμμα “Aριστερά” (Die Linke), κατά τη σημερινή ψηφοφορία στη γερμανική βουλή. Αυτές τις κρίσιμες και δύσκολες ώρες η Ελλάδα και οι Έλληνες πολίτες χρειάζονται την άμεση και έμπρακτη αλληλεγγύη αντί για τον επαναστατικό δρόμο του συμβιβασμού με το λαϊκισμό. Ευτυχώς, άλλες προοδευτικές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις – SPD και Πράσινοι -, δεν ακολούθησαν τον ίδιο ολισθηρό δρόμο στο γερμανικό κοινοβούλιο.”

Υπενθυμίζεται ότι η Δημοκρατική Αριστερά καταψήφισε το πακέτο στο ελληνικό Κοινοβούλιο…


http://papaioannou.wordpress.com/

Η ντροπή της Ελλάδος: Οι δωσίλογοι....

Οἱ δωσίλογοι τοῦ τότε καί τοῦ σήμερα. Τά ἴδια γουρούνια…
                   

«Αἱ περιστάσεις τας οποίας διέρχεται σήμερον η Ελλάς, εις την δύσκολον αυτήν καμπήν της Ευρωπαϊκής ιστορίας, είναι εξαιρετικαί. Όλαι αι εκδηλώσεις της ζωής μας έχουν καταφανή τα δείγματα μιας πρωτοφανούς κρίσεως. Η οικονομική δε κρίσις θα ήτο ίσως ολιγώτερον αισθητή, αν δεν υπήρχεν εις την Ελληνικήν ζωήν, τόσον έκδηλος, η ηθική και λογική κρίσις εκ της οποίας πάσχομεν ως κοινωνικόν σύνολον.

Το χρήμα δεν θα υφίστατο τότε τον σημερινόν εκμηδενισμόν. Ο πλούτος θα έρριπτε και ένα βλέμμα φιλανθρωπίας και κοινωνικής αλληλεγγύης εις τα πλήθη των πειναλέων, αι λαϊκαί τάξεις θα ανεκουφίζοντο με τας γενναίας χειρονομίας των ευπόρων. Αλλά δεν πρόκειται περί αυτού…

Η “πόλις” εάλω! Για τα επόμενα 30 χρόνια οι Έλληνες θα πληρώνουμε έντοκα την αποπληρωμή δανείων, για να εξοφλήσουμε τούς τοκογλύφους-πιστωτές!

ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ !!! Αυτό που δήθεν μας ... χαρίζουν από το "κούρεμα", θα το πληρώσουμε σε 30 χρόνια!!

Τα χρήματα του δανείου, από την ΕΕ προς την χώρα μας, θα κατευθύνονται κατά αποκλειστικότητα, στην αποπληρωμή των πιστωτών μας, μέσω ενός ειδικού λογαριασμού, χωρίς αυτά να δύνανται να χρησιμοποιηθούν για εσωτερικές ανάγκες της χώρας από την εκάστοτε Ελληνική κυβέρνηση, όπως πληρωμές μισθών και συντάξεων, εάν δεν παράγουμε πρωτογενές πλεόνασμα πλέον ως οικονομία και ως χώρα (τώρα τι "σόι" δάνειο είναι αυτό, μόνον οι εταίροι μας γνωρίζουν).

Καί η "ωμή αλήθεια" δια στόματος Ντανιέλ Τζόν Χάναν, ευρωβουλευτή & δημοσιογράφου , σε άρθρο του στην εφημερίδα "The Telefraph", μάς ενημερώνει, ότι από το επικείμενο δάνειο προς την Ελλάδα το 40% οδεύει προς τις ξένες τράπεζες, το 18% προς την ΕΚΤ, το 23% προς τις ελληνικές τράπεζες και το 19% στο ελληνικό δημόσιο. 

O Ευρωβουλευτής των Βρετανών Συντηρητικών, ουσιαστικά μας πληροφορεί ότι...

Κύριε οικονομολόγε του μνημονίου


 

Κύριε οικονομολόγε του μνημονίου,
βλέπω πολλούς αριθμούς στην οθόνη σας να χορεύουν, νούμερα πολλά ....να καταδιώκουν άλλα ... νούμερα.
Ως προς τους αριθμούς, ούτε καν θα μπω στον κόπο να ελέγξω και να επαληθεύσω σήμερα και τέτοια ώρα κάτι απ' όσα γράφετε.
ΣΥΜΦΩΝΩ , πάει τελείωσε , έχετε απόλυτο δίκιο !

Υπήρχαν βέβαια computer στο υπουργείο Οικονομικών μας και σε άλλα σπάταλα υπουργεία μας από 15ετίας τουλάχιστον.
Στρατιές οικονομολόγων που πληρώθηκαν αδρά μπαινόβγαιναν εκεί μέσα. Κι από υπερωρίες , άλλο τίποτε.
Γιατί ανακαλύψαμε τώρα κύριε ότι, η γη δεν είναι επίπεδη ;
Εσείς αλήθεια δεν παρακολουθούσατε τις τροχιές σύγκλισης των οικονομιών...

Το ΠΑΣΟΚ βαίνει προς… κατάργηση


Η συνήθης φρενίτιδα που ακολούθησε την αποκάλυψη του ονόματος του Ισίδωρου Κούβελου, επιβάλλοντας μια σχεδόν μονοθεματική σύνθεση των κεντρικών δελτίων ειδήσεων των καναλιών, κάλυψε μια εξόχως σημαντική πολιτική ανατροπή εντός του Κοινοβουλίου.
Κεντρικός πρωταγωνιστής ήταν ο Αντώνης Σαμαράς, που με την ομιλία του επαναπροσδιόρισε τους όρους για τη μάχη του μέλλοντος, με στρατηγική στόχευση την υπέρβαση της σημερινής δομικής και πολυεπίπεδης κρίσης, και την επιστροφή της Ελλάδας σε δρόμους ανάπτυξης.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας διατύπωσε τον πρώτο τόσο εύληπτο και μεστό ιδεολογικών παραμέτρων αντίλογο στον πολιτικό αποπροσανατολισμό της Αριστεράς. Δείχνοντας με νόημα τις ευθύνες των κομμάτων και των φορέων που κινούνται στον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, για την...

Επικίνδυνα τα παιχνίδια με το Ιράν

Mια στρατιωτική επιχείρηση κατά του Ιράν, θα οδηγούσε σε γενικευμένο πόλεμο στην περιοχή
29 Φεβ 2012 - 02:04
Picture 0 for Επικίνδυνα τα παιχνίδια με το Ιράν
Θα πεθάνουμε με την απορία, αν έχει ή όχι πυρηνικά το Ιράν. Το θέμα έχει ξεφύγει πια από τους πολιτικούς αναλυτές και μάλλον πρέπει να αντιμετωπισθεί από μέντιουμ. Υπάρχουν όμως δεδομένα, που μας δείχνουν έστω και με ασάφεια, τι στην ευχή συμβαίνει και τι μέλλει να συμβεί.
Κατ’ αρχάς, η ιστορία αυτή με τα πυρηνικά του Ιράν ξεπέρασε τη δεκαετία. Κατ’ αυτό το διάστημα, κάθε πληροφορία περί επικείμενης στρατιωτικής εμπλοκής, ανέβαζε ανεξέλεγκτα τις τιμές του πετρελαίου, προς όφελος των πετρελαϊκών εταιριών.
Το δε εμπάργκο που επιβλήθηκε παλαιότερα και πρόκειται να επιβληθεί εκ νέου το καλοκαίρι, ευνοεί υπερβολικά τις μεγάλες εταιρίες για τις οποίες φαίνεται υπάρχει άλλη μεταχείριση. Ιρανοί αντικαθεστωτικοί είχαν καταγγείλει ότι εταιρίες αγόραζαν προς 11 δολ. το βαρέλι από το «αποκλεισμένο» Ιράν και...

Το προφίλ του Έλληνα μετανάστη


Ενδιαφέροντα στοιχεία του αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ζουμπουλάκη
Ποια είναι η ταυτότητα του Θεσσαλού μετανάστη; Ποια ιστορικά και δημογραφικά χαρακτηριστικά αυτός παρουσιάζει; Σε αυτά τα ερωτήματα απαντά ο αντιπρύτανης του πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Μιχάλης Ζουμπουλάκης. Καταρχήν ο ίδιος αναφερόμενος στον ορισμό της μετανάστευσης τη χαρακτηρίζει ομαδική, συνήθως εκούσια μετακίνηση πληθυσμών με σκοπό την προσωρινή ή μόνιμη εγκατάσταση για διάφορους λόγους. Πρόκειται για  ένα σύνηθες και φυσιολογικό κοινωνικό φαινόμενο που άλλαξε χαρακτήρα μετά τη «βιομηχανική επανάσταση» στηριζόμενο σε  οικονομικά κυρίως αίτια.
Έλληνες μετανάστες, σύμφωνα με τον ίδιο  έχουμε  πολύ πριν τη δημιουργία του Νέου Ελληνικού Κράτους (15ος Βυζαντινοί στην Ιταλία, 17ος Μανιάτες στη Κορσική και τη Νάπολη, 18ος ελληνικές εμπορικές παροικίες στην Τεργέστη, Λονδίνο, Βιέννη, Βουδαπέστη, Τρανσυλβανία, Οδησσό και Αλεξάνδρεια).
Νέα ώθηση έχουμε μετά το 1890, με βασικά χαρακτηριστικά την εξαγωγή πλεονάζοντος εργατικού δυναμικού για...

Είναι δυνατή η πτώχευση της Ελλάδας από σήμερα;



Σε δραματική κατάσταση έχουν βρεθεί τις τελευταίες ώρες τα γεγονότα γύρω από την Ελλάδα. Η ομάδα κατόχων ελληνικών κρατικών ομολόγων απαίτησε χθες από τη Διεθνή Ένωση Ανταλλαγών και Παραγώγων (International Swaps and Derivatives Association, ISDA) να εκδώσει πόρισμα για το καθεστώς αυτών των κινητών αξιών.
Η απόφαση της ISDA πρέπει να εκδοθεί όχι αργότερα από τις 17.00 GMT (ώρα Γκρίνουιτς) σήμερα Τετάρτη. Δεν αποκλείεται ότι σήμερα η Ελλάδα μπορεί  να κηρυχτεί ευρισκόμενη σε κατάσταση χρεοκοπίας (αθέτησης υποχρεώσεων). Σε τέτοια περίπτωση η κατάσταση στις παγκόσμιες αγορές μπορεί να προσλάβει ανεξέλεγκτο χαρακτήρα, γιατί κανείς δεν ξέρει ακριβώς, ποιοι είναι οι κάτοχοι των ελληνικών ομολόγων και πόσα κατέχουν.

ΑΝΑΛΥΣΗ: Το Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι και η τουρκική θαλασσία ισχύς

Χρήστος Ιακώβου
Διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών (ΚΥΚΕΜ)


Οι πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου υπουργού εξωτερικών Αχμέντ Νταβούτογλου μέσα στην τουρκική εθνοσυνέλευση, με τις οποίες αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία επί των νήσων Αγαθονησίου και Φαρμακονησίου, δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ούτε ως αποσπασματικές ούτε ως προϊόν στιγμιαίας έξαρσης. Πρόκειται για δηλώσεις που εγγράφονται και ερμηνεύονται στη βάση της συγκροτημένης στρατηγικής του στρατηγικού βάθους, όπως άλλωστε πολύ ευκρινώς ανέλυσε ο ίδιος στο βιβλίο του «Στρατηγικό Βάθος». 

Παρατηρούμε ότι η Τουρκία τα τελευταία χρόνια έχει αυξήσει την ένταση σε ό,τι αφορά τις διεκδικήσεις της στους θαλασσίους χώρους του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου. Αυτή η συμπεριφορά υπαγορεύεται από την στρατηγική προτεραιότητα της Τουρκίας να αυξήσει τη θαλασσία της ισχύ, κάτι που θα της επιτρέψει να διευρύνει ακόμη περισσότερο την θεμελιακή έννοια για την εξωτερική της πολιτική, αυτή δηλαδή του στρατηγικού...

Αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού στη Νέα Υόρκη


“Μη παρακαλώ σας μη λησμονάτε τη χώρα μου” τραγούδησε ο Βασίλης Λέκκας, μαζί με περίπου χίλια άτομα, σ’ ένα αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη και μέσα σε μια ατμόσφαιρα που θύμιζε άλλες εποχές.
Ήταν μια συναυλία αφιερωμένη στο νομπελίστα ποιητή μας και σ’ άλλους κορυφαίους που δόξασαν την ελληνική γλώσσα και μουσική, αλλά συνάμα ήταν και διαμαρτυρία για το άδικο, με την Ελλάδα να ξαναγίνεται σύμβολο πνευματικού και ηθικού αγώνα και το “‘Αξιον Εστί” να στέκεται διαχρονικά ενάντια στο ξεπεσμό.
“Είναι φυσικό, σε εποχές πολύ δύσκολες, όπως αυτή που περνάμε τώρα, να καταφεύγουμε σε έργα τόσο μεγάλα και τόσο Ελληνικά, όσο το “‘Αξιον Εστί”...

Επίθεση στην αριστερά εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς


Μέτωπο με την Αριστερά άνοιξε χθες με την ομιλία του Βουλή ο Αντώνης Σαμαράς,  επιτέθηκε με σκληρή γλώσσα στο ΠΑΣΟΚ και όσους καταψήφισαν την δανειακή σύμβαση ενώ υπεραμύνθηκε της προοπτικής μιας «γαλάζιας» αυτοδυναμίας.

Καταλογίζοντας αυξανόμενη επιθετικότητα στην Αριστερά ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι δεν είναι υπεράνω κριτικής  και την κάλεσε να κοιταχτεί στον καθρέφτη της, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα ανακαλύψει ότι μπορεί η ίδια να μην κυβέρνησε ποτέ, αλλά άσκησε επιρροή και στήριξε καταστάσεις νοσηρές και στρεβλώσεις απίστευτες, που έχουν μεγάλη ευθύνη για εδώ που φτάσαμε. Στήριξε προνόμια και αγκυλώσεις της δημόσιας διοίκησης, που δημιούργησαν ακυβερνησία και όργιο σπατάλης. Έδιωξε επιχειρήσεις από την Ελλάδα με αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις.»

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του έβαλε την Αριστερά στο ίδιο, τσουβάλι με το ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας:  «Η Αριστερά, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, δεν είχε βαλθεί να διώξει τους...

Δυνατός όσο ποτέ ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Νέα δημοσκόπηση του δίνει ποσοστό 60%



Ο ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν αναμένεται να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές ήδη από τον πρώτο γύρο που θα διεξαχθεί την Κυριακή σχεδόν με το 60% των ψήφων, σύμφωνα με μία δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα από το ινστιτούτο VTsIOM, που πρόσκειται στη ρωσική κυβέρνηση.
Σύμφωνα με αυτή τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε σε δείγμα 1.600 ψηφοφόρων, ο Πούτιν αναμένεται να κερδίσει το 59,9% των ψήφων, ενώ ο ηγέτης του κομμουνιστικού κόμματος Γκενάντι Ζιουγκάνοφ το 15,1%. Ο δισεκατομμυριούχος Μιχαήλ Προχόροφ έρχεται τρίτος με 8,7%.
Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης μπορούν να μεταδοθούν μόνο από τα ξένα μέσα ενημέρωσης, καθώς βάσει του ρωσικού νόμου απαγορεύεται να δημοσιεύονται δημοσκοπήσεις πέντε ημέρες πριν τις εκλογές.

πηγή

Η περίοδος της μασκαρεμένης ελληνικής χρεοκοπίας τέλειωσε, ήρθε η ώρα της πραγματικής!

Κάποτε που οι αναλυτές μιλούσαν για αναδιαρθρώσεις χρέους, οι Έλληνες αρμόδιοι (;) περί τα οικονομικά υπουργοί (Γιώργος Παπακωνσταντίνου για παράδειγμα) αλλά και ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους λέγοντας πως τέτοιο ενδεχόμενο δεν υπάρχει και ότι το 2012 η Ελλάδα θα ξαναβγεί στις αγορές για δανεισμό.

Σήμερα που έχουμε 2012, η χώρα γίνεται η πρώτη εν λειτουργία χρεοκοπημένη χώρα, μετά την υποβάθμισή μας σε selective default. Η επιλεκτική χρεοκοπία, την οποία βιώνουμε αναγκαστικά ως αποτέλεσμα του PSI, ήταν πριν από ένα χρόνο ζήτημα το οποίο…

ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ Ο ...ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΣ!


 

Ο άνθρωπος έχει λόξα με την εξουσία και την καρέκλα!
Δεν παραιτήθηκε από υπουργός Ναυτιλίας, όταν πριν από 11 περίπου χρόνια, η τραγωδία του "Σάμινα" στοίχιζε τη ζωή σε 82  ανθρώπους!

Δεν παραιτήθηκε από Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, όταν πριν από 4 μήνες, χημικά που έριξαν κατόπιν εντολών του, οι αστυνομικές δυνάμεις, στοίχισαν τη ζωή ενός συμπολίτη μας.

Δεν παραιτήθηκε ούτε μετά τα τελευταία επεισόδια που...

«Χρονική παραμόρφωση» και οι «πεδιάδες του Γαλαξία»: Βίντεο συμπύκνωσης χρόνου


ImageΔύο βίντεο με την τεχνική της συμπύκνωσης χρόνου δημιούργησε ένας ερασιτέχνης φωτογράφος. Η κάθε λήψη είχε έκθεση 25 με 30 δευτ. και στη συνέχεια όλες οι λήψεις ενώθηκαν σε ένα ενιαίο αποτέλεσμα. Το μεγαλύτερο μέρος του βίντεο γυρίστηκε στην κεντρική Νότια Ντακότα το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2011, ενώ άλλα πλάνα έχουν ληφθεί από το εθνικό πάρκο στην Γιούτα και...

Οι Γερμανοί εφοριακοί "φίλοι" μας!



Γράφει ο Χάρρυ Κλύνν

Ποιον και πως θα πιάσουν τους φοροφυγάδες οι Γερμανοί εφοριακοί «φίλοι μας» ρε Βουβουζέλο;
Θα ισχύσει και στην προκειμένη περίπτωση η κατοχική μέθοδος της κουκούλας με θύματα τους συνήθεις μαλάκες, που του λόγου σας «ως εισπρακτική μαφία» τους έχετε ρουφήξει και το μεδούλι;
Δε μου λες Βουβουζέλ, του εφοριακούς με τις βίλες, τα κότερα και τις καταθέσεις σε εκατομμύρια ευρώ θα τους αγγίξουν;  ....

Του κομματικούς κρατικούς υπαλλήλους που έχει στραβώσει το χέρι τους από τις μίζες θα τους βάλουν να ξεράσουν τα κλεψιμαίικα;
Τους καναλάρχες που χρωστάνε τη μάνα τους και τον πατέρα τους στο Δημόσιο θα...

Κοροϊδία χωρίς όρια: Τώρα λένε ότι ο mr 1 εκατομμύριο δεν είναι βουλευτής αλλά ο σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη. Φοβερά πράγματα συμβαίνουν σε τούτο τον τόπο! Και η Ελληνική Δικαιοσύνη; Συμπράττει;