Σελίδες

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Πρωταρχικός όρος για τις συνομιλίες θα έπρεπε να ήταν η άμεση αποχώρηση του κατοχικού στρατού


Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΩΝ ΚΑΙ Ο ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΝΤΩΝ  

Οι τουρκοκύπριοι διαδηλώνουν και ζητούν «ανεξαρτησία» από την Τουρκία , την οποία καταγγέλλουν ότι μετέτρεψε την κατεχόμενη Κύπρο (αυτοί την ονομάζουν βόρεια Κύπρο)σε επαρχία του τουρκικού κράτους. 
Με λίγα λόγια καταγγέλλουν την Τουρκική κατοχή, την ίδια ώρα ο κ. Χριστόφιας στηρίζει τους εκπροσώπους της κατοχής καθήμενος άνευ όρων στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Πρωταρχικός όρος για τις συνομιλίες θα ήταν η άμεση αποχώρηση του κατοχικού στρατού , ένας όρος που τέθηκε από την Ε.Ε και επιβεβαιώθηκε στη πρόσφατη απόφαση της επιτροπής που εξετάζει την πορεία ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. Αντίθετα από αυτή τη κατεύθυνση ο κ. Χριστόφιας θεωρεί την αποχώρηση του κατοχικού στρατού όχι ως προϋπόθεση για τη πορεία προς τη λύση αλλά ως μέρος της λύσης που επιδιώκει στα πλαίσια της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Η διαφορά ανάμεσα σε αυτές τις δύο θέσεις δεν είναι επουσιώδης αλλά διαφορά ουσίας και βάσης που υποβαστάζει το εποικοδόμημα της λύσης. Στη προκειμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με μια ταπεινωτική υπόκλιση στους κατακτητές , με έκφραση πρωτοφανούς ραγιαδισμού ως αποδοχής των πολιτικών στόχων της εισβολής που χρησιμοποιεί τον κατοχικό στρατό ως εργαλείο επιβολής τους.
Μια ηγεσία που θα σεβόταν το κυπριακό λαό και την δημοκρατία όχι μόνο δεν θα συνέχιζε τις συνομιλίες υπό την σκιά της τουρκικής ξιφολόγχης αλλά θα αποκήρυττε και την πορεία προς την ομοσπονδία και θα διεκδικούσε τη ορθή λύση της ευρωπαϊκής κυπριακής δημοκρατίας , ως λύση μετάβασης από το κατακτητικό σύνταγμα της Ζυρίχης που προξένησε μύρια δεινά στη πατρίδα, προς ένα ελεύθερο δημοκρατικό σύνταγμα που θα θεσπιστεί και εγκριθεί από το σύνολο του κυπριακού λαού.
Προς αυτή τη κατεύθυνση εάν όδευαν τα πράγματα θα καλούσαμε τους τουρκοκύπριους να ολοκληρώσουν την καταγγελία τους προς τη Τουρκία  με την αποδοχή της κυπριακής δημοκρατίας και την από κοινού αναθέσμιση του δημοκρατικού συντάγματος της. 
Στην περίπτωση όμως που τα πράγματα εξελιχθούν υπό τις ισχύουσες πολιτικές κατευθύνσεις της υποταγής στους όρους των κατακτητών, η λεγόμενη «ανεξαρτησία» που διεκδικούν οι τουρκοκύπριοι από την Τουρκία θα καταλήξει με τη δική μας αποδοχή σε «ανεξάρτητο κρατίδιο» ή συνιστών κρατίδιο .Έτσι η ευκαιρία που δίδεται σήμερα, μέσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση , να πορευθούμε προς τη μόνη ειρηνική και δημοκρατική λύση , θα χαθεί και νέα σύννεφα ολέθρου θα σκιάσουν τη πατρίδα.
Η Τουρκία γνωρίζει πολύ καλά πως θα χειριστεί και για ποιο σκοπό , την κινητοποίηση των τουρκοκυπρίων. Εμείς όμως αντί να την αξιοποιήσουμε για να αλλάξουμε την ροπή των πραγμάτων, θα συρθούμε και πάλι στο ρουν των τουρκικών σχεδίων υπό την ολέθρια ηγεσία των ομοσπονδιακών και των σκοτεινών σχεδίων που θα θέσουν σε εφαρμογή χρησημο0ποιόντας τις παρααστυνομικές και παραεκκλησιαστικές συνάξεις της ακροδεξιάς. 

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ























































































































Άλλος ένας ξενιτεμένος μας στις ΗΠΑ μας κάνει υπερήφανους


Γονιδιακή ανακάλυψη - έκπληξη από Ελληνα ερευνητή στις ΗΠΑ

 
Γονιδιακή ανακάλυψη - έκπληξη από Ελληνα ερευνητή στις ΗΠΑ Του Τάσου Σαραντή

Από την εποχή του Δαρβίνου το «δέντρο της ζωής» είναι η κατ΄ εξοχήν εικόνα που υποτίθεται ότι αντικατοπτρίζει καλύτερα από κάθε άλλη την πολυπλοκότητα της εξέλιξης στη Γη. Εντούτοις, νέα στοιχεία έρχονται σιγά-σιγά να ανατρέψουν αυτή την αντίληψη, δείχνοντας ότι η ζωή είναι περισσότερο ένας «ιστός» ή ένα «μωσαϊκό» παρά ένα «δέντρο».

Μια νέα ανακάλυψη ενός Ελληνα επιστήμονα στις ΗΠΑ, ότι τα γονίδια «πηδάνε» μαζικά και απευθείας από το ένα είδος μύκητα στο άλλο, χωρίς να μεσολαβήσουν ενδιάμεσα εξελικτικά στάδια και βαθμιαίες «διακλαδώσεις», ενισχύει τη νέα εικόνα.

Δημοσίευση
Οι ερευνητές του πανεπιστημίου Βάντερμπιλτ του Τενεσί, με επικεφαλής τον βοηθό καθηγητή Αντώνη Ρόκα του τμήματος βιολογικών επιστημών, σε εργασία που δημοσίευσαν στο έγκριτο περιοδικό βιολογίας «Current Biology», ανακάλυψαν ότι,...

Το ενημερωτικό σημείωμα ξεσκεπάζει την κυβέρνηση (από το politis-gr)



Το ενημερωτικό σημείωμα ξεσκεπάζει την κυβέρνηση
Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας στα σχόλια του κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Γ. Πεταλωτή για την τοποθέτηση της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τη συνέντευξη Τύπου της Τρόικας, δήλωσε:
«Δυστυχώς για τον κ. Γ. Πεταλωτή, η διάψευση των υβριστικών επιχειρημάτων του έρχεται από τον ίδιο τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.
Το χαρτί που κρατάω στα χέρια μου είναι το ενημερωτικό σημείωμα που έδωσε στη δημοσιότητα ο ίδιος ο Υπουργός Οικονομικών, λίγη ώρα μετά την προκλητική συνέντευξη Τύπου της τρόικας.
Με αυτό αποδεικνύεται ότι ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, όχι μόνον συμφωνεί με την τρόικα, αλλά και ήταν εν γνώσει του το σύνολο των χθεσινών δηλώσεων των εκπροσώπων της.
Δηλώσεις που προσέβαλαν την αξιοπρέπεια του Ελληνικού λαού.
Ακόμα: Ο ασόβαρος πρωταθλητής του ψεύδους κ. Γ. Πεταλωτής καλά θα κάνει να πάψει να βγάζει ανακοινώσεις λάσπης.
Για του λόγου το αληθές θυμίζω τι είπε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Α. Σαμαράς στο Ζάππειο, τον Ιούλιο του 2010, για την αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας, και σήμερα διαστρεβλώνει ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος:
Λέει ο κ. Σαμαράς: “…αξιοποίηση δεν σημαίνει «εκποίηση». Δεν σημαίνει «να πουλήσουμε ασημικά».
Δεν σημαίνει να «βγάλουμε στο σφυρί» μνημεία ή χώρους που συνδέονται με την ιστορία μας ή με την εθνική μας ασφάλεια. «Αξιοποιώ» σημαίνει δίνω αξία σε κάποιο περιουσιακό στοιχείο που ως τώρα παραμένει ανενεργό ή απαξιώνεται…
…Και χωρίς το δημόσιο να χάσει την κυριότητα των ακινήτων του…”
Λυπούμαστε τον ασόβαρο κ. Γ. Πεταλωτή που κάνει ότι δεν καταλαβαίνει την τεράστια διαφορά των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας από την άνευ όρων παράδοση της χώρας στους δανειστές της από το ΠΑΣΟΚ…».
Το ενημερωτικό σημείωμα που απέστειλε χθες ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου,  μπορείτε να το βρείτε  στην επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης:

Σκόπια: Ένταση Αλβανών και Σλάβων με τραυματίες



 

Φεβρουάριος 13, 2011.
Το σχέδιο για την οικοδόμηση μια εκκλησίας στο Φρούριο των Σκοπίων, έχει προκαλέσει εντάσεις στην σκοπιανή πρωτεύουσα.
Μέσα στο κάστρο βρίσκονται μερικοί Σλάβοι, ενώ στον εξωτερικό του χώρο, Αλβανοί διαδηλωτές, αντιτίθενται στην έναρξη των εργασιών για την οικοδόμηση της εκκλησίας, δίπλα στα τείχη του κάστρου.
Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί μετά την είσοδο στο κάστρο Σλάβων διαδηλωτών που υπεραμύνονται την ανέγερση της εκκλησίας και...

Που την πάτε τη δουλειά κ. Παπανδρέου; Δεν έχετε την νομιμοποίηση!




Αν δεν κάνουμε λάθος, κ. Παπανδρέου, σας εκλέξαμε με το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν». Σας εκλέξαμε στη βάση ενός κυβερνητικού προγράμματος το οποίο μας παρουσιάσατε και το οποίο υποσχόταν αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις και γενικά ένα πρόγραμμα εντελώς αντίθετο από αυτό της εξαθλίωσης που εφαρμόζετε σήμερα. Τιμωρήσαμε και απομακρύναμε από την εξουσία την Νέα Δημοκρατία και τον κ. Καραμανλή και επιλέξαμε εσάς, προκειμένου να εφαρμόσετε αυτά που μας παρουσιάσατε.

Δεν δώσαμε ούτε σε σας, ούτε στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εντολή να υπογράψετε...

ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΝΤΟΡΑ


 

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 12-2-2011
Η ηγέτης της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη μπορεί να επισκεφτεί τον Σύλλογο Γυναικών Λυκείου
Η ηγέτης της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη θα επισκεφτεί την Δυτική Θράκη στις 25 και 26 Φεβρουαρίου. Αναφέρεται πως η Μπακογιάννη θα συναντηθεί πρώτα στις 25 Φεβρουαρίου με μέλη του κόμματος στην Αλεξανδρούπολη, και την ίδια μέρα θα πραγματοποιήσει σύντομη επίσκεψη στον Σύλλογο Γυναικών Λυκείου.
Κατ΄αυτόν τον τρόπο η Μπακογιάννη θα κερδίσει την συμπάθεια της Τουρκικής Μειονότητας. Αργότερα η Mπακογιάννη θα έρθει στην Κομοτηνή όπου θα ενημερωθεί για τις προσπάθειες της κίνησης. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να αποσαφηνιστεί το πρόγραμμα επίσκεψης της Μπακογιάννη.
Σχόλιο : Αν σημαίνει κάτι πάντως, για τον συγκεκριμένο σύλλογο πολύ καλά λόγια είχε πει ο Τούρκος πρόξενος. Οπότε…

"Εφιαλτικά" συμπεράσματα για τη Θράκη. Κρατήστε αυτή τη μελέτη!






Επί χρόνια γίνεται μία προσπάθεια ανάδειξης του Θρακικού προβλήματος, ενός εθνικού προβλήματος που όσο η Αθήνα αποφεύγει, τόσο αυτό γιγαντώνεται και απειλεί την εσωτερική ειρήνη και ασφάλεια των πολιτών της περιοχής.

Επιχειρήσαμε, να αποδώσουμε τον στρατηγικό σχεδιασμό και την γενικότερη παρεμβατικότητα της Τουρκίας στην Θράκη, αναλύσαμε πλείστες όσες περιπτώσεις της μεθοδικής «εργασίας» που έχουν αναλάβει μυστικές υπηρεσίες της γείτονος Τουρκίας προκειμένου να αλλοιώσουν την πραγματικότητα και να «χτίσουν» με υπομονή όλα εκείνα τα απαραίτητα «δομικά στοιχεία» που μπορούν να στοιχειοθετήσουν σοβαρότατο πρόβλημα για τον χαρακτηρισμό της Ελληνικότητας της περιοχής.

Πολιτική ανικανότητα και αδικαιολόγητη δουλικότητα σε παροτρύνσεις ξένων.
Εγκληματικά λάθη πολιτικών, ανυπαρξία εθνικού στρατηγικού σχεδιασμού, εξυπηρετήσεις στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και των καλών ελληνοτουρκικών σχέσεων, αλλά κυρίως η αδυναμία της Αθήνας να κατανοήσει την ευθύνη της προς την περιφέρεια, οδηγεί σήμερα τη Θράκη (και όχι μόνο) στις διαθέσεις εκείνων που σχεδίασαν, οργάνωσαν και εκτέλεσαν ένα μακρόχρονο σχέδιο πολιορκίας και άλωσης ελληνικών περιοχών.

Στη συνέχεια θα προσπαθήσουμε, όσο πιο σύντομα γίνεται, να αποδείξουμε πως πλησιάζει πολύ επικίνδυνα η στιγμή εκείνη κατά την οποία ο Ελληνισμός θα τεθεί μπροστά σε τεράστια εκβιαστικά διλήμματα ως προς την Θράκη, αλλά και ως προς το Αιγαίο.

Εγνωσμένης αξίας ορυκτού πλούτου, η Θράκη, έχει ουσιαστικά παραδοθεί και λείπουν οι...

Αποκάλυψη βόμβα για τα υποβρύχια! Η Τουρκία αγόρασε τα ίδια υποβρύχια από τους Γερμανούς σε τιμή 50% χαμηλότερη




Πληρώσαμε τα νέα υποβρύχια 50% παραπάνω από τους Τούρκους(από το armyalert)

 

Η Τουρκία προσφάτως συμφώνησε με τους Γερμανούς της ThyssenKrupp τη ναυπήγηση έξι υποβρυχίων τύπου 214. Ενώ όμως τα υπό κατασκευή τουρκικά υποβρύχια είναι πανομοιότυπα με τα τέσσερα ελληνικά σκάφη τύπου 214 τα οποία έχουν ήδη χτιστεί με βάση την «αμαρτωλή» σύμβαση του 2000 και ακριβώς ίδια με τα άλλα δύο υποβρύχια «Παπανικολής» που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παρήγγειλε το 2010, υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά.
Η Τουρκία αγόρασε τα ίδια υποβρύχια από τους Γερμανούς σε τιμή 50% χαμηλότερη από το τίμημα που συναίνεσε να πληρώσει ανά υποβρύχιο η Ελλάδα… Προφανώς αντιλαμβανόμενος ότι η επιλογή της κυβέρνησης να προχωρήσει στην αγορά των υποβρυχίων με «καπέλο» 50% θα προκαλούσε χιονοστιβάδα αντιδράσεων, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος έδωσε οδηγίες στη στρατιωτική ηγεσία για χειρισμό του θέματος με λεπτότητα και επικαλέστηκε το απόρρητο, προκειμένου να μη διαρρεύσει το παραμικρό στην κοινή γνώμη.
Για τη ναυπήγηση των έξι υποβρυχίων τύπου «Παπανικολής», η τουρκική κυβέρνηση συμφώνησε να καταβάλει στη γερμανική ThyssenKrupp Marine Systems συνολικά 2 δισ. ευρώ, δηλαδή η Αγκυρα αγοράζει το κάθε σκάφος σε τιμή λίγο μεγαλύτερη από 333 εκατ. ευρώ.
Τα ίδια ακριβώς υποβρύχια έχει αγοράσει και η ελληνική πλευρά. Το 2000 υπέγραψε τη σύμβαση «Αρχιμήδης» για τη ναυπήγηση τεσσάρων υποβρυχίων τύπου 214, με κόστος 2 δισ. ευρώ (με τις αναπροσαρμογές), δηλαδή περίπου 500 εκατ. ευρώ το κάθε σκάφος. Ή αλλιώς 167 εκατ. ευρώ «καπέλο» για κάθε υποβρύχιο σε σχέση με την τιμή που προσέφεραν οι Γερμανοί στους Τούρκους....

που ‘σαι νειότη που έλεγες… (Από το θαυμάσιο 24γράμματα)



Προστέθηκε από 24grammata
24grammata.com/ οικονομία
Κάποτε ήταν αγωνιστής στην Τιεν Αν Μεν*.
Υπερασπιστής των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Τώρα  μεγάλωσε, το παιδί, και εκμεταλλεύεται αυτούς που υπεράσπιζε
γράφει ο Γιώργος Δαμιανός
Τον λένε Λι Λου και είναι Kινέζος, 44 χρόνων. Ήταν ένας από τους ηγέτες της εξέγερσης της Τιεν Αν Μεν το 1989. Πρόβαλε και αυτός τα στήθη του μπροστά στα τανκς του σάπιου κινέζικου κομμουνιστικού καθεστώτος (το οποίο είναι ακόμα ακμαιότατο) γλύτωσε το θάνατο και μπήκε στις καρδιές των σκεπτόμενων ανθρώπων ως το παλικαράκι που είχε τη δύναμη να χτυπηθεί με το πανίσχυρο καθεστώς. Αμέσως μετά, ο Λι Λου φυγαδεύεται στο Παρίσι και μετά στις ΗΠΑ (κερδίζει υποτροφία, σπουδάζει και δραστηριοποιείται για την προστασία των Aνθρωπίνων Δικαιωμάτων στη χώρα του και γενικά στον πλανήτη). Κερδίζει για άλλη μια φορά τη συμπάθεια των σκεπτόμενων ανθρώπων “ο νέος που θα αλλάξει, τελικά, την Κίνα και τον πλανήτη” , ” Θα αγωνιστεί για μια Κίνα, που θα σέβεται τα Ανθρώπινα Δικαιώματα”, σκεφτόταν κάποιος αφελής κάθε φόρα που έβλεπε το αθώο μουτράκι του Li Lu.
Είχα χρόνια να ακούσω για τον Li Lu και τον “συνάντησα” ξανά μια Κυριακή. Τώρα, όμως, ήταν στo ροζ οικονομικό ένθετο κάποιας κυριακάτικης εφημερίδας....

Αποθεώθηκε ο Καραμανλής στην κηδεία του Έβερτ!



 


Υπήρξαν και μερικοί που προσήλθαν στη κηδεία του Μιλτιάδη Έβερτ μάλλον κάνοντας αγγαρεία, όπως ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, που ενώ η κηδεία ήταν στη 1:00, εκείνος ήρθε 2 παρά, ή ο Άρης Σπηλιωτόπουλος και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, καθώς και η αντιπροσωπία της ΟΝΝΕΔ με επικεφαλής τον πρόεδρό της, που ήρθε στη 1 και 25. 
Εντύπωση προκάλεσε σε πολλούς, η διακριτική παρουσία της πριγκίπισσας Ειρήνης, αδερφής του βασιλιά Κωνσταντίνου, πρώην βασιλιά των Ελλήνων. Η πριγκίπισσα Ειρήνη όπως και ο Κωνσταντίνος και η βασίλισσα Σοφία, συνδέονται με μακροχρόνια φιλία από τα νιάτα τους, με το ζεύγος Έβερτ.

Δεξί Εξτρέμ

Σκληρό πόκερ για 12 μίλια και «γκρίζες ζώνες» Τι διαπραγματεύονται Αθήνα - Αγκυρα



Tου Σταύρου Λυγερού - 

Σε κρίσιμο σημείο έχουν φθάσει οι ελληνοτουρκικές διαπραγματεύσεις, που διεξάγονται στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών, αλλά και ατύπως σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο, μεταξύ των δύο πρωθυπουργών και των δύο υπουργών Εξωτερικών. Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, οι διαπραγματεύσεις πραγματοποιούνται σε δύο επίπεδα: Το πρώτο αφορά το εύρος των χωρικών υδάτων. Το δεύτερο αφορά τη σύνταξη ενός πολιτικού ντοκουμέντου για τις διμερείς σχέσεις, το οποίο θα συμπεριλάβει και τον τρόπο οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας. Οι Τούρκοι επιμένουν να συζητούν μόνο για υφαλοκρηπίδα. Eχουν συνείδηση ότι εάν η Ελλάδα θεσπίσει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), το γήπεδο της διαπραγμάτευσης θα αλλάξει.

Θα εξουδετερωθεί πλήρως ο ισχυρισμός - επιχείρημά τους ότι τα ελληνικά νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα επειδή

Στην ενεργό πολιτική επιθυμεί να παραμείνει ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, σύμφωνα με το περιβάλλον του


Στην ενεργό πολιτική επιθυμεί να παραμείνει ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, σύμφωνα με το περιβάλλον του



Απάντηση στις φήμες που τον ήθελαν να σκέφτεται να αποχωρήσει από την πολιτική, έδωσε ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Σύμφωνα με το "Έθνος της Κυριακής", μιλώντας με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που ανήκουν στη λεγόμενη καραμανλική πτέρυγα, ξεκαθάρισε ότι θα μείνει στη βουλή. 

Ο Κώστας Καραμανλής, επιθυμεί να βάλει τέλος στη σεναριολογία και σύμφωνα με στενούς του συνεργάτης η στάση του είναι συνεπής σε όσα είχε πει μετά την ήττα στις βουλευτικές εκλογές. Το πρόσωπο που μετέφερε τη φράση αυτή, σημείωσε ότι ο κ. Καραμανλής δεν έχει λείψει ούτε μία φορά από τις συνεδριάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ ούτε επίσης από τις ψηφοφορίες στη Βουλή επί των κυβερνητικών νομοσχεδίων. Επίσης, διαψεύδονται τα σενάρια που τον εμφάνιζαν να επιλέγει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας από την Α' Θεσσαλονίκης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο τέως πρωθυπουργός δεν ενδιαφέρεται ούτε για την προεδρία της Δημοκρατίας, αν και σέβεται τον θεσμό.

Μάλιστα, κάποια στιγμή θα γίνει και επισήμως δημόσια τοποθέτηση, χωρίς όμως να μπορεί να προσδιορίσει κανείς το πότε, αλλά ούτε και το αν θα αφορά την οικονομία, τα εθνικά θέματα ή τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του. Το μόνο βέβαιο, σύμφωνα με τους συνεργάτες του, είναι ότι τα σενάρια αποχώρησης από την πολιτική δεν έχουν καμία βάση.

Εθνικά Θέματα

Το Βορειοηπειρωτικό εν έτει 2011



Τις πρώτες ημέρες του νέου χρόνου, τόσο η κυβέρνηση όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση ανακοίνωσαν τους βασικούς προγραμματικούς άξονες της πολιτικής τους για το 2011. Από την «ατζέντα» της Συμπολιτεύσεως, μονίμως ευρισκομένης στον αστερισμό του μνημονίου, απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά στα εθνικά μας θέματα.
 Η αντίστοιχη «ατζέντα» της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως εμπεριέχει μια γενική αναφορά και θα αναμένουμε με ενδιαφέρον την ταχεία υλοποίηση της δεσμεύσεως αυτής.
Αποτελεί κοινή πεποίθηση των παροικούντων στον ευλογημένο αυτό τόπο, ότι από την Κύπρο και το Αιγαίο, μέχρι τη Βόρειο Ήπειρο και τη Μακεδονία, ο Ελληνισμός υφίσταται μία πολυμέτωπη και πολυπλόκαμη επίθεση, η οποία έχει σαν στόχο τη συρρίκνωση της εθνικής κυριαρχίας και την επαχθή υποθήκευση του Εθνικού Μέλλοντος.
 Με τη μορφή γεωμετρικής προόδου, βλέπουν το φως της δημοσιότητος φήμες για «μυστική διπλωματία» και για «συναινετικές διαδικασίες» μονομερών παραχωρήσεων εκ μέρους της Ελλάδος.
 Η ΣΦΕΒΑ και ο ΠΑΣΥΒΑ εκφράζουν κατ΄αρχάς τη βαθύτατη εθνική τους ανησυχία και ταυτόχρονα διακηρύττουν, το αυτονόητο για όλους τους Έλληνες πατριώτες, ότι η Ιστορία μας και η Εθνική μας κληρονομιά δεν πωλούνται, δεν εκποιούνται, δεν παζαρεύονται. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να απεμπολεί απαράγραπτα εθνικά δίκαια αιώνων!
 Επιπρόσθετα, επιθυμούμε να επισημάνουμε κυρίως στα δύο κόμματα εξουσίας, ότι το Βορειοηπειρωτικό συνιστά ανοικτό, ζέον και ενεργό Εθνικό Ζήτημα, το οποίο συναρτάται τόσο με την πλήρη κατοχύρωση των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων των ομοεθνών μας, που διαβιούν στη Βόρειο Ήπειρο και σε ολόκληρη την Αλβανία, όσο και με τα γενικότερα ζωτικά συμφέροντα της Ελλάδος στην ευαίσθητη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Κατά συνέπεια, θα αποτελούσε ασύγγνωστη Εθνική παράλειψη, η μη συμπερίληψή του στις περιώνυμες «ατζέντες» της πολιτικής τους.
 Με βάση τα προεκτεθέντα, η προγραμματιζόμενη Απογραφή, που θα πραγματοποιηθεί στην Αλβανία τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, αποτελεί κομβικό σημείο για την περαιτέρω πορεία του Εθνικού μας Ζητήματος. Είναι ηλίου φαεινότερον, ότι η Αλβανία στα πλαίσια της πάγιας στοχεύσεώς της για συρρίκνωση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, θα μετέλθει ποικίλες μεθοδεύσεις, προκειμένου να μην καταγραφεί η πληθυσμιακή δυναμική των Ελλήνων στη  γειτονική χώρα. Τα πρώτα δείγματα αυτής της προσπάθειας αποτυπώνονται ήδη στο υπό διαμόρφωση ερωτηματολόγιο, στα οικεία λήμματα του οποίου, δεν περιέχεται σαφής αναφορά στην Εθνική καταγωγή και το θρήσκευμα. Είναι επίσης αναμενόμενα, τόσο η προβολή προσκομμάτων τεχνικής φύσεως, όσο και η άσκηση ψυχολογικής βίας σε βάρος των Βορειοηπειρωτών, με προφανείς τους στόχους. 
 Ο σχεδιασμός αλλά και η προβολή του θέματος, τόσο σε διμερές όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για τη διασφάλιση του αδιάβλητου της διαδικασίας, τη μαζική προσέλευση των Βορειοηπειρωτών και την ακώλυτη δυνατότητα σαφούς εθνικού και θρησκευτικού αυτοπροσδιορισμού τους, αποτελούν αδήριτη υποχρέωση της πολιτικής ηγεσίας. Για το μείζον  ζήτημα της επικείμενης Απογραφής θα επανέλθουμε πολύ σύντομα.
Τούτη την ώρα, απευθύνουμε θερμό εθνικό χαιρετισμό στα αδέλφια μας του Αργυροκάστρου, του Μοναστηρίου, της Καρπασίας, στους ακρίτες του Αιγαίου και του Έβρου,  στους Έλληνες της Κωνσταντινουπόλεως και δηλώνουμε στρατευμένοι στον αγώνα για την αξιοπρέπεια της Πατρίδος.

ΣΦΕΒΑ

Η Κύπρος χρειάζεται μια λύση χωρίς «Κυπριακό». Αλλιώς πέραν των τουρκικών, πιο χρήσιμη γλώσσα για τους κατοίκους της θα είναι τα αραβικά και αυτά όχι για να κάνουν δουλειές με τους Άραβες οι πολυμήχανοι κάτοικοί της αλλά για να εξυμνούν μαζί με τον κάθε Ερντογάν τον Αλλάχ και τον προφήτη του, τον Μωάμεθ.





«Στο όνομα του Αλλάχ, του Παντελεήμωνος, του Πολυεύσπλαχνου» - Μπι’ σμ Αλλάχ Αλ Ραχμάν Αλ Ραχίμ -Βi esm Αllah ΑlRahman ΑlRahim. 
Εκστασιασμένος ο ισλαμιστής πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν άρχισε την ομιλία του με την καθιερωμένη κήρυξη υποταγής και ευσέβειας προς τον Αλλάχ, όπως οφείλει να κάνει κάθε πιστός. Το ακροατήριό του τον επευφημούσε ρυθμικά, χειροκροτώντας και επαναλαμβάνοντας τους αφορισμούς και τις ύβρεις του εναντίον του Ισραήλ και των Εβραίων (γιαχούτηδων).
Το παραπάνω σκηνικό εξελίχθηκε πρόσφατα στο Κουβέιτ. Εκεί, ο Ερντογάν τιμήθηκε ως η πιο «εξέχουσα προσωπικότητα του ισλαμικού κόσμου». 
Το Κουβέιτ είναι ένα αραβικό εμιράτο στον Περσικό Κόλπο. Είναι ένα σύγχρονο δεσποτάτο που ελέγχεται από τη φυλή της Αl-Sabah. Η δυναστεία των Αl-Sabah καταδυναστεύει τους λιγοστούς κατοίκους του (υπάρχουν εκεί περισσότεροι εργάτες και υπηρέτες από κατοίκους - συνήθως Πακιστανοί και Ασιάτες) ελέω βρετανικού ιμπεριαλισμού. 

Χωρίς τους αποικιοκράτες, το Κουβέιτ (σημαίνει Μικρόκαστρο) 
θα ήταν σήμερα μέρος του Ιράκ στο οποίο ιστορικά ανήκε. Οι Εγγλέζοι «προστάτευσαν τη δυναστεία των Αl-Sabah και το 1961 δρομολόγησαν την ανεξαρτησία του Κουβέιτ με αντάλλαγμα την πρόσβαση στα πετρέλαιά του. 

Η ιστορική ειρωνεία της παρουσίας του Ερντογάν στο Κουβέιτ και η ηρωοποίησή του από τους ανιστόρητους Άραβες είναι ότι το 1899 ο τότε Σεΐχης της περιοχής, ο Μουμπάρακ, ζήτησε από τους Εγγλέζους προστασία ώστε να ξεφύγει από τους Οθωμανούς δυνάστες. Η προστασία παραχωρήθηκε υπό τη μορφή βρετανικού προτεκτοράτου που κατέληξε, το 1961, στην ανεξαρτησία του Κουβέιτ και τη διαιώνιση του δεσποτάτου Αl-Sabah. 
Ο σημερινός ήρωας, λοιπόν, των Αράβων, Ερντογάν, είχε πολλά να πει για το Θεό του και την πίστη του, υπέρ των Παλαιστινίων και κατά των Εβραίων. Αλλά κουβέντα για το δεσποτάτο του Κουβέιτ όπως ο μισός πληθυσμός του, οι γυναίκες, δηλαδή, δεν έχουν ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα, εκεί όπου οι μη-μουσουλμάνοι και οι μη Άραβες δεν υπάρχουν παρά μόνο ως εργαλεία και υπηρέτες χωρίς να τους αναγνωρίζεται απόλυτα κανένα δικαίωμα. 
Ο ήρωας του Ισλάμ και των Αράβων είχε επίσης πολλά να πει για το Ιράν. Όχι όμως υπέρ των διαδηλωτών και κατά του καθεστώτος του Αχμαντινετζάντ - αλλά υπέρ του. 
Αντίθετα, ο Ερντογάν εξανέστη κατά του αντιδημοκρατικού καθεστώτος του Αιγύπτιου Μουμπάρακ. Εκεί ανακάλυψε ότι η φωνή του λαού πρέπει ν’ ακουστεί από τον Μουμπάρακ. Εκεί μας θύμισε ότι τούτος ο κόσμος είναι μάταιος και ότι η φωνή του λαού είναι η οργή του Θεού. 
Δεν πρέπει να πάμε μακριά - στους Άραβες και στους Ιρανούς. Ας περιορισθούμε στην Κύπρο. Το τουρκο-ισλαμικό μοντέλο, το μοντέλο Ερντογάν είναι αυτό που ανακαλύπτουν με την πάροδο του χρόνου οι Τουρκοκύπριοι. Είναι γεγονός ότι κάποιοι απ’ αυτούς -πραγματικά και στην κυριολεξία ήρωες- το ανακάλυψαν εδώ και χρόνια. Αλλά αυτούς τους λίγους ήρωες, τους δολοφόνησαν, τους φυλάκισαν, τους λοιδόρησαν και τους περιθωριοποίησαν. Η πλειοψηφία των Τουρκοκυπρίων, όσοι υπάρχουν μέσα στη θάλασσα των ισλαμιστών - κουβαλητών, το ανακαλύπτουν τώρα. Αλλά τώρα είναι πολύ αργά. Διότι όσο φωνάζουν και διαδηλώνουν, είτε το θέλουν είτε όχι, ο Ερντογάν και το συνάφι του τους έχει μετατρέψει σε αράπηδες της Άγκυρας. Και με τις τελευταίες του δημόσιες τοποθετήσεις τους έχει εξηγήσει και τους λόγους: είναι στρατηγικά πιόνια της Άγκυρας και του τουρκο-ισλαμικού μοντέλου. 
Από την τραγωδία των Τουρκοκυπρίων η δική μας πλευρά αρνείται και δεν θέλει να μάθει τίποτα. Οι σημερινοί πολιτικοί ταγοί μας - του ΑΚΕΛ σήμερα αλλά και οι προπομποί τους, αρνούνται να δούν την πραγματικότητα ως έχει. Παραμυθιάζονται ότι θα φτιάξουν κράτος με τους Τουρκοκυπρίους όπου η Τουρκία των ισλαμοπασάδων δεν θα έχει λόγο - τον τελευταίο λόγο. 
Είναι θέμα χρόνου η παρούσα σουρεαλιστική κατάσταση στην Κύπρο να τελματωθεί. Η κρίση και το αδιέξοδο θα επέλθουν στον τρέχοντα χρόνο διότι θα πέσουν θεοί και δαίμονες ώστε να μην επιτραπεί στην Κυπριακή Δημοκρατία να προεδρεύσει της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2012.
ΗΡΩΑΣ Ή ΤΙ; 
Ποιος είναι λοιπόν ο Ερντογάν; Ο ήρωας των Αράβων μουσουλμάνων αλλά και ήρωας πολλών σε Ελλάδα και Κύπρο που τον καθαγιάζουν ως δημοκράτη, μεταρρυθμιστή και εικονοκλάστη στο Κυπριακό και τα ελληνο-τουρκικά; Και ποιο είναι το τουρκο-ισλαμικό μοντέλο που οι τουρκολάγνοι σε Δύση και Ανατολή έχουν κάνει παντιέρα;
Αναθεώρηση στρατηγικής για Λευκωσία 
Με αφορμή τις γεωπολιτικές εξελίξεις στον ευρύτερο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, της έστω και καθυστερημένης (και όψιμης;) αντίδρασης των Τουρκοκυπρίων που έχουν απομείνει αλλά κυρίως της αποκάλυψης του πραγματικού προσωπείου του Ερντογάν και των ισλαμοπασάδων, η Λευκωσία πρέπει να αναθεωρήσει τη μέχρι σήμερα σουρεαλιστική της στρατηγική για συνεταιρικό κράτος… με την Άγκυρα και του κάθε Ερντογάν. 
Η Κύπρος χρειάζεται μια λύση χωρίς «Κυπριακό». Αλλιώς πέραν των τουρκικών, πιο χρήσιμη γλώσσα για τους κατοίκους της θα είναι τα αραβικά και αυτά όχι για να κάνουν δουλειές με τους Άραβες οι πολυμήχανοι κάτοικοί της αλλά για να εξυμνούν μαζί με τον κάθε Ερντογάν τον Αλλάχ και τον προφήτη του, τον Μωάμεθ. 

 Φιλευλεύθερος