Σελίδες

Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Ο φασισμός της Αριστεράς. Nέα πρόκληση στις γειτονιές μας από τους αριστερούς φασίστες τρομοκράτες

Οι Έλληνες εκτός από την οικονομική εξαθλίωση έχουν να αντιμετωπίσουν τις ορδές των λαθροεποίκων και τους επιδοτούμενους προστάτες τους.
Σε νέα προκλητική ενέργεια προχωρεί ο γνωστός χώρος των δολοφόνων της MARFIN στις γειτονιές μας διοργανώνοντας δήθεν «αντιφασιστική συναυλία» στη πλατεία του Αγ. Νικολάου στη Νίκαια την Κυριακή το απόγευμα . Χιλιάδες αφίσες μίσους αγνώστου χρηματοδότησης έχουν βρωμίσει την πόλη μας . Η συγκεκριμένη συναυλία εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο κατατρομοκράτησης και εκφοβισμού των Ελλήνων οι όποιοι αντιστέκονται στην εισβολή και στον εποικισμό από τις ορδές των μουσουλμάνων . Η οικονομική υποδούλωση του Έθνους μας από την πλανητική ολιγαρχία δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα αν τα γνωστά τάγματα των δολοφόνων της αριστεράς δεν εξαπλώσουν τη λαίλαπα του διεθνισμού στη χώρα μας. Αντιρατσιστικές φιέστες, δολοφονικές επιθέσεις, εκφοβισμοί και λεηλασίες συνθέτουν ένα σκηνικό τρόμου στη πόλη μας. Καλούμε όλους τους Έλληνες δημότες Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη να γυρίσουν την πλάτη για μια ακόμα φορά στους τρομοκράτες δολοφόνους και να φτύσουν κατάμουτρα τις επιδοτούμενες φιέστες τους. Η Αντίσταση συνεχίζεται!
πηγή

Η απομυθοποίηση του Γιάννη Δραγασάκη...

Η απομυθοποίηση του Γιάννη Δραγασάκη
Η παρουσίαση του επικαιροποιημένου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέπληξε κανέναν, ο Τσίπρας είπε περίπου αυτά που περιμέναμε. 
Και βέβαια είπε ξεκάθαρα, ότι θα καταργήσει μονομερώς, άμεσα και χωρίς καμιά διαβούλευση με την τρόικα τους μνημονιακούς νόμους. Αν αυτό αρέσει στους Ευρωπαίους, ας έρθουν να καταρτίσουν ένα νέο πρόγραμμα και – αυτό δεν το είπε αλλά εξυπακούεται από τα συμφραζόμενα – και να βάλουν περισσότερα λεφτά.
Και όλα αυτά που ακούγαμε τόσες βδομάδες ότι δεν θα γίνουν «μονομερείς ενέργειες» από τα χείλη του Κ. Δραγασάκη;
Οι μνημονιακοί νόμοι ήταν προϋπόθεση για τη δανειακή σύμβαση που αναγκάστηκε να αποδεχτεί με το πιστόλι στον κρόταφο η προηγούμενη κυβέρνηση.
Να υποθέσουμε ότι η τρόικα δεν θα είχε καμία αντίρρηση στην...

ΤΟ ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΚΑΚΟ

Γράφει η Νάντια Τριανταφύλλου  

Αδιάκοπη κουβέντα, ατελείωτοι καυγάδες, αδιάφορες αψιμαχίες, ανούσιες διαφωνίες, γνωστές φυσιογνωμίες στους ίδιους ρόλους, στημένοι τσακωμοί. . Έργο επαναλαμβανόμενο και πλέον τραγικά κακοπαιγμένο. Αυτή την προεκλογική περίοδο ζούμε. Αυτό μας αξίζει; Ενδεχομένως. Αν δεν την αντέχαμε θα της είχαμε επιβάλει να αλλάξει. Αφού πρώτα είχαμε αλλάξει εμείς. Θα μου πεις και πώς να αλλάξω, πώς να γίνω, τι να κάνω. Δεν έχω οδηγίες να σου δώσω. Δεν ξέρω για να σου τις δώσω. Νοιώθω όμως πως εάν όλοι εμείς ασχολούμασταν με κάτι πιο χρήσιμο για την ψυχή μας θα είχαμε αναγκάσει κι αυτούς να αλλάξουν. Εάν αγαπούσαμε περισσότερο τους εαυτούς μας θα νοιαζόμασταν περισσότερο για τους διπλανούς μας. Εάν αρκούμασταν σε λιγότερα θα παίρναμε και τα περισσότερα. Εάν χαμογελούσαμε συχνότερα θα ηρεμούσε το μυαλό μας. Εάν θυμώναμε λιγότερο θα νοιώθαμε περισσότερο. Εάν αγγίζαμε ο ένας τον άλλον συχνότερα θα ήμασταν λιγότερο μόνοι.
Η τηλεόραση σπίτι μου ανοίγει το βράδυ. Ότι βλέπω το βλέπω στα πεταχτά εκτός κι αν καθίσω να δω ταινία. Όσο φροντίζω τους γιους μου ακούω αποσπασματικά, άλλες φορές κάτι μου τραβάει την προσοχή και στέκομαι, άλλες προσπερνάω. Τόσους μήνες όμως βλέπω τα ίδια πρόσωπα. Ή κατέληξαν να μου φαίνονται όλοι ίδιοι; Δεν ξέρω. μπορεί να συνέβη κι έτσι. Λαχταρώ...

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙΣ ΤΗΝ ΒΡΟΧΗ…

ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΘΥΜΗΘΕΙΣ… ΑΛΛΑ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ! Μην πατάς πάνω σε άλλους για να ανέβεις. Θα τους συναντήσεις κατεβαίνοντας… ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙΣ ΤΗΝ ΒΡΟΧΗ… ΕΙΜΑΙ ΩΡΙΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΣΥΓΧΩΡΕΣΩ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΒΛΑΚΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΩ ΞΑΝΑ Το να έχεις ένα μέρος για να κοιμηθείς λέγεται “ΣΠΙΤΙ”
Το να έχεις κάποιον να νοιάζεσαι και να τον αγαπάς
λέγεται “ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ”…

Το να τα έχεις και τα δύο λέγεται
“ΕΥΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ”….! Περπάτα στο πλάι μου και ας κουτσαίνεις… μπορώ να περπατήσω λίγο πιο αργά…
- Κοίταξέ με και ας έχεις στραβισμό… στα μάτια σου βλέπω τον εαυτό μου.
- Χαμογέλασέ μου και ας είναι τα δόντια σου στραβά… μ’ αρέσει να βλέπω το χαμόγελό σου, να σε βλέπω χαρούμενο.
- Άγγιξέ με και ας είναι τα δάκτυλά σου ατροφικά…

ΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΑΥΤΟΧΕΙΡΑ ...

Από τον συμπατριώτη σου
Γεράσιμο Γ. Γερολυμάτο (ΑΠΕΛΛΗ)
Φίλε και φίλη. Απευθύνομαι σε εσένα που ακόμη ζεις και με διαβάζεις, διότι δυστυχώς τους άλλους δεν τους πρόλαβα. Μάθαινα και εγώ, όπως και εσύ, για τις καθημερινές αυτοκτονίες, αλλά πέρα από την λύπη, που προσωπικά αισθανόμουν για τους αυτόχειρες και για τους οικείους τους, δεν έκανα κάτι άλλο. Έλεγα, εντάξει, θα σταματήσει το κακό. Ήταν απλώς οι αδύναμοι κρίκοι, και όλα αυτά, που λέει κανείς σε παρόμοιες δυσάρεστες στιγμές, πιο πολύ, όμως, για να πείσει τον εαυτό του.
Όμως τώρα, το πράγμα έχει ξεφύγει του «φυσιολογικού». Εξελίσσεται σε επιδημία άρνησης και πλήρους αυτοακύρωσης της κοινωνίας και κάθε ενός μέλους της! Πέρα, ωστόσο, από γενικούς αφορισμούς και οργισμένα μηνύματα, δεν είδα κάπου να έχει δημοσιευτεί μια ανοιχτή έκκληση αποτροπής και προσωπικής επικοινωνίας, προς τους ανώνυμους και εν δυνάμει αυτόχειρες Έλληνες. Μόνο παράθεση αριθμών και περιγραφές περιπτώσεων. Είναι δύσκολο το θέμα και άχαρο, λίγοι θα ήθελαν να ασχοληθούν με αυτό. Διαποτίζει τη διάθεση αρνητικά, αρρωσταίνει ακόμη και ο γράφων. Ωστόσο, το σημερινό τελευταίο περιστατικό, με έπεισε ότι πρέπει επιτέλους κάτι να κάνω, για όλους τους υποψήφιους αυτόχειρες. Δε δύναμαι, φυσικά, να κάνω κάτι άλλο, εκτός από...

Το πιο σύντομο ανέκδοτο: "Πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ για την Εθνική Άμυνα"! - Άφθονο γέλιο...


Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να κουράστηκαν και πολύ για να φτιάξουν το "πρόγραμμα για την Εθνική Άμυνα". Πήραν το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ του 1981, το προσάρμοσαν με κάτι μικροαλλαγές, το φόρτωσαν με τους διάφορους αριστερίστικους βερμπαλισμούς, έριξαν μπόλικη δόση "ΝΑΤΟ φονιάδες των λαών", το ψέκασαν με άφθονες κοινοτυπίες, επιτίθενται στο Ισραήλ με το οποίο θα διακόψουν κάθε στρατιωτική συνεργασία" και ... θα προτείνουν στην Τουρκία "Μορατόριουμ εξοπλισμών" (ΑΥΤΟ θέλουμε να το δούμε. Ειδικά ΑΥΤΟ. Γιατί καμιά φορά η πραγματικότητα ξεπερνά και το καλύτερο σενάριο κωμωδίας).
Θα κάνουν εξοπλισμούς "κυρίως με διαγωνισμούς", θα αναπτύξουν σχέσεις αμυντικές με χώρες της ... Λατινικής Αμερικής και το κερασάκι: Αφού λοιπόν διαρρήξουν τις σχέσεις με ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και το "επιθετικό κράτος του Ισραήλ", θα ανακηρύξουν και ... ΑΟΖ!
Βέβαια στον ΣΥΡΙΖΑ προφανώς θα περιμένουν όλοι οι παραπάνω να μας ...

ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ, ΕΘΝΙΣΜΟΣ, ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ

του Πανίκου Κλεοβούλου*
Το άρθρο αυτό θα ασχοληθεί εν συντομία με τις  συγκεχυμένες εν πολλοίς έννοιες εθνικισμός – εθνισμός – πατριωτισμός. Διότι τα σύγχρονα λεξικά έχουν προσδώσει στον όρο «εθνικισμός» έννοια στρεβλωτική, και οι εθνομηδενιστές όταν θέλουν να προσβάλουν τη δράση των ιδεολογικών τους αντιπάλων την χαρακτηρίζουν εθνικιστική, θεωρώντας  ότι έτσι τους περιθωριοποιούν.  Από την αντίπερα όχθη, αυτοί, οι οποίοι εισπράττουν την επίθεση, θεωρώντας τον χαρακτηρισμό προσβλητικό, αμυνόμενοι σπεύδουν να διευκρινίσουν ότι δεν είναι εθνικιστές αλλά εθνιστές.
Η σύγχυση των εννοιών δεν είναι τυχαία!  Ο Θουκυδίδης αναφέρει σχετικά με την τότε προπαγάνδα: «Ακόμη και την καθιερωμένη σημασία των λέξεων άλλαξαν για να δικαιολογούν τις πράξεις των». Στο «Νέον Ορθογραφικόν Ερμηνευτικόν Λεξικόν» του Δημητράκου διαβάζουμε: «Εθνικισμός: η αποκλειστική προσήλωσις εις την εξυπηρέτισιν των εθνικών ιδεωδών». 
Σύμφωνα με τον καθηγητή Δημήτριο Βεζανή, ο εθνικισμός αποτελεί την «ενεργητική κατάφαση της ιδέας του Έθνους». Δηλαδή ο εθνικιστής δεν πιστεύει απλά στα ιδεώδη του Έθνους αλλά ενεργεί συνάμα. Ο εθνιστής ενώ πιστεύει στα ιδεώδη του Έθνους εντούτοις ηθελημένα δεν αγωνίζεται γι’αυτά. Δηλαδή ενώ ο εθνικιστής είναι ένας δρών αγωνιστής υπέρ του Έθνους, ο εθνιστής απλώς πιστεύει στο Έθνος, ανήκει σ’ αυτό αλλά δεν...

Μυστικός αντιευρωπαϊκός άξονας εντός του ΝΑΤΟ!

Η Τουρκία δεν ήταν η μόνη χώρα που «μπλοκάρισε» τη συμμετοχή της ΕΕ στη πρόσφατη σύνοδο του ΝΑΤΟ. Συνολικά έξι χώρες υποστήριξαν το τουρκικό αίτημα, ορισμένες από αυτές όντας μέλη της ΕΕ, ζητώντας όμως να μην ανακοινωθεί η άρνησή τους δημόσια!
Οι ΗΠΑ αποδέχτηκαν το αίτημα και έτσι δεν υπήρχε επίσημη αντιπροσώπευση της ΕΕ στην σύνοδο κορυφής της Συμμαχίας. Η Γαλλία είχε υποστηρίξει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εκπροσωπηθεί από τους Μπαρόζο και Ρομπάι, αλλά δεν εισακούστηκε.
«Με το δεδομένο ότι η ΕΕ όσο και το έργο του ΝΑΤΟ επικαλύπτονται όλο και περισσότερο, στο μέλλον θα υπάρξουν σοβαρότερα προβλήματα», δήλωσε διπλωμάτης, ο οποίος φυσικά δεν θέλησε να αποκαλυφθεί η ταυτότητά του.
Χωρίς να κρίνουμε την ουσία της αντίρρησής τους, είναι προφανές ότι η αποκάλυψη των χωρών που σαμποτάρισαν την ενιαία εκπροσώπηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο ΝΑΤΟ θα είχε ξεχωριστό ενδιαφέρον, αν και οι υποψίες στρέφονται προς χώρες που στο παρελθόν έχουν αποκληθεί «αμερικανικού Δούρειοι Ίπποι», τόσο από τα «παραδοσιακά» μέλη όσο και από χώρες που εντάχθηκαν μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης…

Η δεύτερη ευκαιρία του Αντ. Σαμαρά

Γράφει
ο Αθανάσιος Έλλις

Σπάνια η Ιστορία προσφέρει σε πολιτικούς ηγέτες μια δεύτερη ευκαιρία. Συμβαίνει στην περίπτωση του Αντώνη Σαμαρά. 
Παρά τις ευθύνες για τον τρόπο που διαχειρίσθηκε την οικονομική κρίση, τον λαϊκισμό που τον διέκρινε επί μια διετία, στη διάρκεια της οποίας επέλεξε τον δρόμο της απόρριψης των δύσκολων αποφάσεων και παρέσυρε ένα φοβισμένο και αμήχανο κοινό σε αντιμνημονιακή ρητορική, σήμερα εμφανίζεται ως η μόνη ρεαλιστική λύση για τη χώρα.
Δύο φορές το τελευταίο επτάμηνο η σκληρή πραγματικότητα «προσγείωσε» με βίαιο τρόπο τον κ. Σαμαρά. 
Η πρώτη ήταν τον περασμένο Νοέμβριο, όταν αναγκάσθηκε να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο άμεσης χρεοκοπίας που γιγαντώθηκε μετά τις Κάννες, και ευτυχώς, επέδειξε την υπευθυνότητα που αρμόζει στον ηγέτη ενός μεγάλου κόμματος εξουσίας. Τόλμησε να συμμετάσχει στην κυβέρνηση Παπαδήμου και συνέβαλε έτσι στην προσωρινή διάσωση της χώρας και στην επιτυχή προώθηση της σημαντικής απομείωσης του χρέους προς τους ιδιώτες πιστωτές. 
Η μεταστροφή προς τη στήριξη του Μνημονίου είχε σημαντικό πολιτικό κόστος για τον ίδιο και το κόμμα του, αλλά απεκατέστησε τις πολιτικές ισορροπίες και τον...

Η δολοφονία 4 ψυχών στην Μαρφίν έγινε "υπόθεση της 5ης Μάη 2010"!!!

Τελικά ποιες είναι οι δολοφονικές ιδεολογίες; Αυτές που γεμίζουν με μίσος, οπλίζουν τα χέρια και δημιουργούν δολοφόνους και τρομοκράτες. Είναι αυτές που μας λέει το σύστημα μέσα από τα ΜΜΕ και το "πολιτικά ορθό" φάσμα ή είναι εκείνες που μας παρουσιάζουν ως ανθρωπιστικές και "αγαπησιάρικες";

Γιατί πάντα χαϊδεύουν και καλύπτουν τους δήθεν επαναστάτες και ποτέ μα ποτέ δεν χρεώνουν την ιδεολογία τους για τα εγκλήματα τους, την ώρα που.....

οι ίδιοι δηλώνουν πως εγκλημάτησαν για ιδεολογικούς λόγους; Γιατί (για παράδειγμα) το δικαστήριο δέχθηκε ως ελαφρυντικό ότι ο ένοπλος-ληστής-τρομοκράτης γιος του Βούτση δρούσε με ιδεολογικά κριτήρια; Από την άλλη πλευρά οτιδήποτε και να κάνει (ακόμη και να μην κάνει...) κάποιος που έχει έστω και την ελάχιστη σχέση με τον εθνικιστικό χώρο, χρεώνουν τα πάντα στην ιδεολογία. 
Δύο μέτρα και δύο σταθμά από το κυρίαρχο σύστημα. Αυτό δείχνει...

Καμμένος στο Mega Σήμερα...

Κ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: κ. Τσίπρας χρειάζεται και σεμινάρια διπλωματίας και μαθήματα οικονομίας...

ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ» ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και βουλευτής Εύβοιας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλοςαναφερόμενος στο πρόγραμμα που παρουσίασε χθες 1η Ιουνίου 2012 ο ΣΥΡΙΖΑέκανε την εξής δήλωση:
«Ο κΑλέξης Τσίπρας μπορεί να ανήκει στους αντιμνημονιακούς πολιτικούςαυτό όμως δεν ισοδυναμεί με αποδοχή της ακοστολόγητης διανομής υποσχέσεων σ’ όσους μιλάνε ελληνικά,αλλά και σε όσους δεν μιλούναλλά είναι λαθρομετανάστες και απολαμβάνουν της στοργής του.
Με θολή... κατοχύρωση ΑΟΖμόνο με  ανοχή της  Τουρκίαςη χώρα μας παραμένει στα ίδια μονοπάτια φοβικής αντιμετώπισης της ιστορικής της ευκαιρίας.
Επιπλέον κΤσίπρας χρειάζεται και σεμινάρια διπλωματίας και μαθήματα οικονομίας».

Το ιδεολογικό αδιέξοδο της αριστεράς και ο ΣΥΡΙΖΑ

Ανέκαθεν η αριστερά απευθυνόταν στους «της γης τους κολασμένους», στους προλετάριους, μια έννοια που ποτέ δεν διασαφηνίστηκε, αφού αυτό θα σήμαινε τον θάνατο της ίδιας της αριστεράς. Χονδρικά από τις ιδεολογικές διακηρύξεις της αριστεράς κάποιος μπορεί να συμπεράνει ότι ως προλετάριος ορίζεται αυτός που ως μόνη του ιδιοκτησία έχει την εργατική του δύναμη, αυτός που ουσιαστικά δεν έχει τίποτα να χάσει. Την περίοδο της δημιουργίας του μαρξισμού, αλλά και κατά την άνοδο του η παραπάνω έννοια απευθυνόταν σε κάποιους ανθρώπους, αφού αυτή η κατηγορία συνέθετε μία ολόκληρη κοινωνική τάξη. Στην σημερινή εποχή, όμως, δυστυχώς για την αριστερά, προλετάριοι δεν υπάρχουν και πριν αρχίσουν να φωνασκούν παρεξηγούμενοι κάποιοι αριστεροί συνδικαλιστές με πολύ γεμάτες τσέπες ας αναλογιστούν τα εξής: Το σύνολο της προπαγάνδας υπέρ της αριστεράς πηγάζει από τις ανώτερες οικονομικά τάξεις. Ενδεικτικό το γεγονός ότι ακόμα και υιός της κας Αγγελοπούλου γράφει κείμενα για «ριζοσπαστική αριστερά», πριν καν δωρίσει ένα από τα ελικόπτερα της μαμάς του στον κυρίαρχο, κατά τα άλλα, Λαό.
Ενδεικτικό επίσης της παραπάνω αληθείας είναι το γεγονός ότι οι περισσότεροι από τους χρυσοπληρωμένους δημοσιογράφους του σήμερα αποτέλεσαν ή αποτελούν μέρος του ευρύτερου χώρου της αριστεράς. Δυστυχώς, υπάρχουν ακόμα κάποιοι παραπλανημένοι φτωχοί άνθρωποι που ακούνε τα ψέμματα της αριστεράς και δεν βλέπουν το προφανές. Ότι δηλαδή η υποκριτική αριστερά θησαυρίζει εις βάρος τους με εκατοντάδες ΜΚΟ και επιχειρήσεις που στήνονται στις πλάτες τους. Επιχειρήσεις που δεν τηρούν τους εργατικούς κανόνες που απαιτεί η αριστερά, και παρόλα αυτά κανένα συνδικάτο δεν έχει κλείσει τις πύλες των επιχειρήσεων αυτών σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Βλέπε Τυποεκδοτική για παράδειγμα...

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει διακοπή της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ;


 Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Ο ΣΥΡΙΖΑ στις θέσεις που παρουσίασε για την Άμυνα κάνει σαφές ότι επιδιώκει τη “διακοπή της στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ”. Είναι μια θέση που σηκώνει μεγάλη συζήτηση και που πάντως προκαλεί προβληματισμό.Πέρασαν πάρα πολλά χρόνια από το 1994,όταν ο τότε ΥΕΘΑ Γεράσιμος Αρσένης επισκέφθηκε το Ισραήλ και συναντήθηκε με τον αείμνηστο Γ.Ράμπιν. Τότε υπογράφτηκε η πρώτη στρατιωτική συμφωνία Ελλάδας-Ισραήλ, η οποία τυπικά ποτέ δεν σταμάτησε,αλλά ουσιαστικά έχει ενεργοποιηθεί μόλις τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Ειδικά μετά από την σύγκρουση Ισραήλ-Τουρκίας, με αφορμή την επίθεση στο Μάβι Μαρμαρά,αλλά με αιτία τους “μεγαλοϊδεατισμούς” Ερντογάν, οι ελληνοϊσραηλινές σχέσεις βρέθηκαν στο καλύτερο ιστορικό τους σημείο. Και στρατιωτικά.

Η Ελλάδα βρέθηκε μ΄ έναν ισχυρό -τον ισχυρότερο στη περιοχή- σύμμαχο και...

Ανοίγουμε τις φυλακές για τους προδότες του λαού, δήλωσε ο Καμμένος

Ανοίγουμε τις φυλακές για τους προδότες του λαού, δήλωσε ο Καμμένος
Ο  Πάνος Καμμένος μιλώντας στο "Κουρδιστό Πορτοκάλι" δήλωσε:
Δεν είναι δυνατόν να κυκλοφορεί ελεύθερος ο υπουργός που οδήγησε τη χώρα και τον λαό της στην υποδούλωση της Τρόικας. Δεν είναι δυνατόν να απολαμβάνει την επιβράβευση των εντολέων του, φιλοξενούμενος στην Σύνοδο της Λέσχης Μπίλνετρμπεργκ στη Βιρτζίνια, τη ώρα που οι Έλληνες πολίτες αυτοκτονούν. Ο κύριος αυτός πρέπει να συλληφθεί με το που πατήσει το πόδι του σε ελληνικό έδαφος. Όσο για τους Τροικανούς, τους καλούμε να εγκαταλείψουν τώρα την Ελλάδα..."

Στο μεταξύ μετά την συνάντησή του με τον Υπηρεσιακό Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Ζανιά, δήλωσε:

«Συναντηθήκαμε κλιμάκιο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με τον υπουργό Οικονομικών και το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου, προκειμένου να ενημερωθούμε για την κατάσταση της οικονομίας αυτή τη στιγμή, όπως επίσης και για την πορεία των εσόδων.

Εκλεγμένοι Έλληνες έκαναν συνάντηση "ειρήνης" την ίδια ώρα που ακριβώς δίπλα οι Τούρκοι εκτελούσαν άσκηση κατάληψης νησιού του Αιγαίου!!!


Στρουθοκαμηλισμός στο Αιγαίο από περιφερειάρχες, δημάρχους και άλλα "φρούτα"




Η φωτογραφία της τελικής φάσης της άσκησης ΕΦΕΣ (από το ιστολόγιο Εν κρυπτώ)
Του Σάββα Καλεντερίδη


Μέσα στα προσωπικά, τα πολιτικά και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εμείς οι πολίτες αυτής της χώρας και εν όψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου, στις οποίες εκλογές δυνάμεις ανεύθυνοων νεολαϊκιστών που χαϊδεύουν τα αυτιά των καθημαγμένων από την κρίση Ελλήνων, ευαγγελίζονται καλύτερες μέρες και στις σχέσεις μας με την Τουρκία, μας διέφυγε κάτι σημαντικό!
Ή μάλλον δεν μας διέφυγε, ασχέτως προθέσεων, στην ουσία μας το απέκρυψαν, αφού πέρασε στα ψιλά και δεν απασχόλησε τα ΜΜΕ και κυρίως τις τηλεοράσεις, εκεί που γίνεται ο εκμαυλισμός και το όλο «παιχνίδι» της ενημέρωσης του πολίτη.
Ποιο είναι το γεγονός; Από τις 24 έως τις 27 Μαΐου έλαβε χώρα στην Τέο, όπου σήμερα το Σεφερίχισαρ της Τουρκίας, η «Συγκέντρωση Μόνιμης Ειρήνης στο Αιγαίο». Στην εν λόγω συγκέντρωση από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν οι περιφερειάρχες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου «αξιότιμοι;» κ.κ. Αθανάσιος Γιακαλής και Γιάννης Μαχαιρίδης και ένα καραβάνι δημάρχων, αντιδημάρχων και άλλων παραγόντων που υπηρετούν την «συνύπαρξη» (τα ονόματα όλων αυτών παρατίθενται στο τέλος του άρθρου, για να...

Δεν καταλαβαίνουν τίποτα;

 

Οι φαντασιώσεις είναι δικαίωμα του καθενός αρκεί να τις κρατάει για τον εαυτό του και να μην μπαίνει στον πειρασμό να τις εφαρμόσει σε βάρος των άλλων. Το σημειώνω αυτό με αφορμή το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με τη δημοσκοπική φόρα που έχει πάρει ανακάλυψε την αγαπημένη συνταγή πολιτικαντισμού όλης της μεταπολιτευτικής περιόδου: «Πάρε κόσμε».
Μέχρι σήμερα η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική ζωή είχε μόνο αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία. Η συνεχής «επαναστατική γυμναστική» στο κέντρο της Αθήνας, αφήνει επί μια...

ΠΑΣΟΚ minus, Αννα obelus...


Γράφει η Λώρη Κέζα

Αργησε η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου. Μία εβδομάδα πριν να έκανε τις δηλώσεις της, θα διαμορφωνόταν εντελώς διαφορετικά το πολιτικό τοπίο. «Από το ΠΑΣΟΚ plus πήγαμε στο ΠΑΣΟΚ minus στον κύβο». Αυτά που είπε στο ραδιόφωνο δεν μπορούν να εκληφθούν ως αυτοκριτική. Εκλαμβάνονται ως καθαρή στήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Αν λοιπόν είχε μιλήσει την προηγούμενη εβδομάδα, θα μπορούσε να εμπνεύσει τον κ. Αντώνη Σαμαρά και να τον παρασύρει σε νικηφόρο τρέλα: να την βάλει στο Επικρατείας. Κατόπιν να καλέσει και τους υπόλοιπους που ζαχαρώνουν την κεντρακροδεξιά, όπως τον κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, ο οποίος είπε ότι μπορούν να όλοι μαζί συμπλεύσουν. Η αμφίπλευρη...

Φώτης Κουβέλης: Ναι στο όνομα Βόρεια Μακεδονία.

Παραθέτουμε απόσπασμα από τη συνέντευξη του Φώτη Κουβέλη, Προέδρου της ΔΗΜ.ΑΡ. στον Κώστα Χαρδαβέλλα και στην εκπομπή "Αποκαλύπτω" *

-Ποια είναι η θέση της ΔΗΜΑΡ, στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων και στο θέμα των Θράκης, της μειονότητας και των προβλημάτων που δημιουργούνται εκεί πέρα και με το τουρκικό προξενείο, αλλά και με άλλα θέματα, δεδομένου ότι υπήρξε θέμα με την κυρία Ρεπούση. Το ξέρετε πολύ καλά ότι έφυγε από την Βουλή για να μην μετάσχει στην τήρηση ενός λεπτού σιγής για την σφαγή των ποντίων.

«Η κυρία Ρεπούση δεν έφυγε για να εκδηλώσει έλλειψη σεβασμού στην μνήμη των Ποντίων. Η κυρία Ρεπούση είχε μια άποψη που κατέγραψε σε ένα βιβλίο το οποίο ένα χρόνο μετά η ίδια το αναμόρφωσε,. Καλό είναι να σταματήσουν κάποιοι να επενδύουν εθνικιστικά όταν η ΔΗΜΑΡ μιλάει με σαφήνεια για το ζήτημα αυτό, όταν ο πρόεδρος της όχι μόνον...

Αν θέλουμε το πιστεύουμε. Αυτοκτονία ΣΟΚ του υπεύθυνου ασφαλείας του Γ.Βαρδινογιάννη. Γιατί να αυτοκτονήσει στον χώρο εργασίας του;

Ο απόστρατος αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ Αθανάσιος Γκοτσόπουλος αυτοπυροβολήθηκε στο στήθος το πρωί της Παρασκευής. Σύμφωνα με πληροφορίες επειδή το τραύμα δεν ήταν θανάσιμο, έστρεψε για δεύτερη φορά το όπλο στον κρόταφο και έδωσε την χαριστική βολή....
Η αυτοκτονία έγινε στον προαύλιο χώρο της βίλας του επιχειρηματία .
Ο Αθανάσιος Γκοτσόπουλος υπήρξε αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας από τον Ιούνιο του 2000 έως τον Αύγουστο του 2001 και περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Πελοποννήσου για δύο χρόνια.

ΤΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΡΙΖΑ: "Εγγυώμαι την νομιμοποίηση των μεταναστών"

ΤΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΡΙΖΑ:
"...εγγυώμαι ότι θα νομιμοποιήσω μαζικά όλους τους μετανάστες και λαθρομετανάστες..."

Ακούσαμε με προσοχή το επικαιροποιημένο πρόγραμμα του Συ.Ριζ.Α,  δια στόματος Αλέξη Τσίπρα, ώστε να αναλύσουμε αποσυμβολισμένο στα βασικά σημεία το πρόγραμμα του.  Ο κύριος Τσίπρας δήλωσε και «εγγυάται» μία σειρά από αλλαγές και ρυθμίσεις στον οικονομικό τομέα αλλά έδωσε και εγγυήσεις σε τρία «καυτά» εθνικά θέματα, όπως, στο μεταναστευτικό, στο πρόβλημα της ονομασίας με τα Σκόπια και στις σχέσεις με την Τουρκία.
Για μεν το οικονομικό, ο κ. Τσίπρας εγγυήθηκε, (ότι άλλωστε εγγυώνται και όλα τα άλλα  πολιτικά κόμματα), ωστόσο μοίρασε επιπλέον και πολλές αντιφατικές υποσχέσεις, χωρίς να εξηγήσει από που θα βρει έσοδα, με δεδομένο ότι το πρώτο που υποσχέθηκε είναι...

Amber alert για τις δημοσκοπήσεις

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Οι δημοσκοπήσεις που διενεργούνται στην Ελλάδα, έχουν ιστορικά, τουλάχιστον από το 2000 και εντεύθεν, μια σταθερή… απαξίωση για την αντικειμενική αλήθεια. Έχουν τη δική τους αλήθεια, τις περισσότερες φορές την εξαγνίζουν με τον χαρακτηρισμό “φωτογραφία στιγμής”, και η αλήθεια αυτή είναι σπανίως συμβατή με την πραγματικότητα.
Βλέποντας τα εν πολλοίς αντικρουόμενα συμπεράσματα στα οποία καταλήγουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που επιτρέπεται βάσει νόμου να δημοσιευθούν, δυσκολεύεσαι να μην ζητήσεις να κινητοποιηθεί η υπηρεσία “ambert alert “. Για την εξαφάνιση της αλήθειας. Επειγόντως ένας Ηλίας Νικολακόπουλος, για να εξηγήσει τα ανεξήγητα.

Ἡ Ἑλληνικὴ συνείδησις στὸ χειρουργεῖον.

Ἡ παρατηρητικότης τοῦ Κώστα, καθῶς καὶ τὸ κουράγιο του νὰ κάτσῃ καὶ νὰ δῇ τόσων ὥρῶν διαφημίσεις, καταδεικνύουν τὸ μέγεθος τῆς ὑπομονῆς του καὶ τοῦ ἤθους του.
Δὲν βλέπω τηλεόρασιν καὶ τὰ παρακάτω μοῦ ἦταν κάπως …ἄγνωστα!!
Πάντως νομίζω πὼς ἀπὸ σήμερα, ὅσοι μελετήσουν τὰ παρακάτω ταινιάκια, θὰ διαπιστώσουν πὼς διαθέτουν ἀκόμη ἕναν λόγο γιὰ νὰ τὸ κλείσουν διὰ παντὸς τὸ ῥημάδι…

Φιλονόη.
Μια διαφορετική προσέγγιση για την πολυετή και μεθοδική προσπάθεια να καλλιεργηθή  μια παθητική στάση και ηττοπάθεια στον ψυχισμό των Ελλήνων. 
Μία μακρόχρονη και συντονισμένη εκστρατεία (σήμερα μπορούμε να...

Το «κόμμα» της παρακμής αποθρασύνθηκε…

Από τον ευρωπαϊστή Δημήτρη Α. Γιαννακόπουλο

Ξέρετε, στην Ελλάδα υπάρχει ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα με συνιστώσες από όλα τα παράθυρα της διαπλοκής. Κοινή συνισταμένη αυτής της παρηκμασμένης κοινωνικοπολιτικά οντότητας που ψευδίζει πολιτικά, νομίζοντας ότι διακηρύσσει κάποια αυτονόητη αλήθεια, είναι το
προεκλογικό σλόγκαν: «παραμονή στο ευρώ πάση θυσία». Το πόσο ανόητο και επικίνδυνα αφελές ή εγκληματικά χυδαίο είναι αυτό το σύνθημα, το έχουμε αναλύσει εμείς και πολλοί άλλοι, μάλλον εκ περισσού, καθώς η εξέλιξη της κρίσης την τελευταία διετία αυτή καθ’ εαυτή απέδειξε με αδιάψευστο τρόπο πού οδηγεί μια τέτοια προσέγγιση: στην ταπεινωτική αποδοχή των όρων των δανειστών της χώρας αντί σε αξιοπρεπή διαπραγμάτευση, στην πτώχευση, στην φτωχοποίηση, στο εξευτελισμό του πολιτικού συστήματος, στην υπαγωγή της χώρας σε παραθεσμική διακυβέρνηση (τρόικα), στην προσβολή της συνταγματικής τάξης, στον εξευτελισμό του κοινοβουλίου και στην μετατροπή της Ελλάδας σε «ευρωποιημένο προτεκτοράτο». Και πιθανότατα...

Η “Αραβική Άνοιξη” στις χώρες του Μαγρέμπ

Δρ. Ιωάννης Παρίσης
Υποστράτηγος ε.α., Διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων

Το 2011 ήταν έτος αναταραχής στον αραβικό κόσμο. Το επαναστατικό κίνημα ξεκίνησε από την Τυνησία και επεκτάθηκε σε όλο σχεδόν τον αραβικό κόσμο, είτε με τη μορφή της επανάστασης είτε της εξέλιξης σε πιο δημοκρατικά καθεστώτα. Η κατάσταση στην Αίγυπτο συνεχίζει να είναι εκρηκτική ενώ στη Συρία η αρχική έκρηξη έχει εξελιχθεί σε ένα εμφύλιο αιματοκύλισμα. Στο άρθρο αυτό θα αναφερθούμε στα όσα αφορούν στην αραβική άνοιξη στις χώρες του Μαγρέμπ, δηλαδή τις αραβικές χώρες που βρίσκονται δυτικά της Αιγύπτου. H λέξη Μαγρέμπ (Μαghreb) αποτελεί παλιό αραβικό όρο που σημαίνει τον τόπο όπου κρύβεται ο ήλιος, δηλαδή τη Δύση. Για τους παλιούς γεωγράφους το Μαγρέμπ άρχιζε δυτικά του ποταμού Νείλου και εκτεινόταν μέχρι τις ακτές του Ατλαντικού. Σήμερα ως Μαγρέμπ είναι γνωστή μια έκταση 6 εκατομμυρίων  τετραγωνικών χιλιομέτρων (ίση προς το 60% της ευρωπαϊκής ηπείρου) που περιλαμβάνει πέντε χώρες: Αλγερία, Λιβύη, Μαρόκο, Μαυριτανία, Τυνησία, καθώς και την αμφισβητούμενη περιοχή της Δυτικής ...

Λεφτά δεν υπάρχουν

Δεν μου αρέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα φηφίσω ΣΥΡΙΖΑ αλλά διατηρώ τουλάχιστον το δικαίωμα να κρίνω. Και η κριτική είναι αμείλικτη. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπήρχε εάν τα αστικά κόμματα μπορούσαν να πείσουν για την ορθότητα των απόψεων τους. 

Χθες η Νέα Δημοκρατία άρχισε την παροχολογία. Την στιγμή που το IMF και η κυρία Lagarde τόνιζαν το πρόβλημα της φοροδιαφυγής, ο κύριος Σαμαράς υποσχόταν μειώσεις φόρων (πως θα αλλάξει άποψη η τρόικα?) και 150.000 θέσεις εργασίας από το EΣΠA. Συνέχισε αναφέροντας πως θα μειώσει την σπατάλη χωρίς να λέει πως, αφού οι απολύσεις στο δημόσιο απορρίφθηκαν, ενώ υποσχέθηκε πως οι χαμηλές συντάξεις θα γυρίσουν στα επίπεδα του 2009. Ενώ αν σταθεροποιηθούν κάποτε τα έσοδα, τότε θα αυξηθεί και το αφορολόγητο.

Όπως είπε ο Νίκος Κούρκουλος στο "Oρατότης Mηδέν", το κάποτε είναι πολύ κοντά στο ποτέ. Ο κύριος Σαμαράς απλά επαναλαμβάνει το “λεφτά υπάρχουν” με έτοιμες τις ενδείξεις της κωλοτούμπας. Κάποτε και όταν σταθεροποιηθούν τα έσοδα αναφέρει. Επίσης ο κύριος Σαμαράς είναι και...