Σελίδες

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Καλή επιτυχία για το καλό του ελληνικού λαού.....


Ανοικτή επιστολή. Κύριε υπουργέ σας κατηγορώ για το θάνατο του πατέρα μου"!

ΓΕΩΡΓΙΑ ΛΙΝΑΡΔΟΥ

Ανοιχτή επιστολή του ερευνητή του Πανεπιστημίου Πατρών Νάκου Κότσανη προ τον υπουργό Υγείας.

Το κατηγορώ του ερευνητή κ. Νάκου Κότσανη για την κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και για τις ευθύνες του αρμόδιου υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου.

"Σας γράφω διότι σας θεωρώ ηθικό αυτουργό για το θάνατο του πατέρα μου Κωνσταντίνου", τονίζει απευθυνόμενος στον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο!

Ο ερευνητής του Πανεπιστημίου Πατρών που ..χρόνια τώρα ασχολείται με την έρευνα για τον καρκίνο στην επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας περιγράφει όσα δραματικά έζησε στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας κατά τη μεταφορά και νοσηλεία του 74χρονου πατέρα του. "Δε μπορώ να πνίξω την αγανάκτηση και την οργή μου για την πολιτική Υγείας που εφαρμόζετε, τραγικό θύμα της οποίας υπήρξε ο πατέρας μου", σημειώνει στην επιστολή του ο κ. Κότσανης.

Ο κ. Κότσανης ζητάει να μάθει ο κόσμος, να πληροφορηθεί ότι "ο θάνατος σε ασθενείς τρίτης ηλικίας (και ενδεχομένως και άλλες ηλικιακές ομάδες) παραμονεύει πλέον...

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ!

Την προηγουμένη των εκλογών, η Αθήνα ξέσπασε σε πανηγυρισμούς. Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου είχε πετύχει μια απρόσμενη νίκη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Στον επόμενο γύρο, με έναν ιδιαίτερο συμβολισμό, η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Γερμανία! Η σημασία όμως των εκλογών, έχει να κάνει με το ότι βάσει του αποτελέσματός τους, θα αποφευχθεί ένα αντίστοιχο πολιτικό ματς μεταξύ των δυο χωρών. Μια νίκη του ακροαριστερού ΣΥΡΙΖΑ θα προκαλούσε κρίση, ακυρώνοντας την δανειακή συμφωνία. Με μια κεντρώα κυβέρνηση συνασπισμού, η Αθήνα μάλλον θα καταφέρει μια συμφωνία, η οποία θα της επιτρέψει να παραμείνει στο ευρώ, και κουτσά στραβά να συνεχίσει να εφαρμόζει ένα τροποποιημένο πρόγραμμα λιτότητας.

Η οικονομική εκδοχή του αγώνα μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, μάλλον θα πάει στην παράταση, με την ελπίδα πως και οι δυο πλευρές θα τα βρουν, και θα συμφωνήσουν σε μια ισοπαλία.

Οι εξελίξεις στην Ελλάδα δεν σημαίνουν ότι η Ευρώπη γλίτωσε. Αντίθετα, αυτό που...

Η Ορθόδοξη Εκκλησία και ο υγιής πατριωτισμός


(Απάντηση σε παρερμηνείες)

Κωνσταντῖνος Χολέβας, Πολιτικός Ἐπιστήμων


Προσφάτως προβλήθηκαν ὁρισμένες ἀτεκμηρίωτες καί προκλητικές ἀπόψεις «μοντέρνων» θεολόγων, οἰ ὁποῖοι κατηγοροῦν καί παρερμηνεύουν τή διαχρονική στάση τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας ἔναντι τοῦ πατριωτισμοῦ και τῆς ἐθνικῆς ταυτότητος. Θεωροῦν ὅτι κακῶς ἀναφερόμαστε στήν Ὀρθοδοξία ὡς στοιχεῖο τῆς πολιτιστικῆς μας ταυτότητος καί ἐπί πλέον λέγουν ὅτι οἱ ἀγῶνες τῆς Ἐκκλησίας ὑπέρ τῆς ἐθνικῆς ἐλευθερίας ὑπῆρξαν μία παρένθεση, ἡ ὁποία πρέπει νά κλείσει. Ὀρθότατα καί μέ πλόυσια ἐπιχειρήματα ἀπήντησε ἤδη ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιῶς κ. Σεραφείμ.
Προσωπικά θά ἤθελα ἁπλῶς νά σημειώσω ὁρισμένες ἱστορικές παρατηρήσεις εἰς ἐπίρρωσιν τῶν ἀπόψεων τοῦ Σεβασμιωτάτου.
Ἀπό τήν ἀρχαιότητα ἤδη ὁ Ἡρόδοτος ἔχει παραδεχθεῖ ὅτι ἡ θρησκεία ἀποτελεῖ θεμελιῶδες συστατικό τῆς ταυτότητος ἑνός ἔθνους. Θεωρεῖ ὡς ἑνωτικά στοιχεῖα τῶν διασπασμένων ἑλληνικῶν πόλεων-κρατῶν τήν κοινή καταγωγή, τήν κοινή γλῶσσα, τήν κοινή θρησκεία καί τά ὁμοειδῆ (ὁμότροπα) ἤθη καί ἔθιμα. Ἐξ ἄλλου κατά τίς δύο χιλιετίες τῆς Χριστιανικῆς ζωῆς τοῦ Γένους μας Ἕλληνες καί ξένοι ἔχουν καταγράψει τήν μεγάλη ἐπίδραση τῆς Ὀρθοδοξίας ἐπί τῆς ἐθνικῆς καί πολιτιστικῆς μας ἰδιοπροσωπίας. Ὁ ἀείμνηστος Βρετανός Βυζαντινολόγος Στῆβεν Ράνσιμαν πίστευε ὅτι ὁ Ἑλληνισμός ἐπεβίωσε ἐπί Τουρκοκρατίας κυρίως χάρις...

Συνεδριάζει αύριο η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ

Σε εγρήγορση βρίσκονται τα κομματικά όργανα της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα όλα τα κρίσιμα θέματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.
Αύριο στη 1 το μεσημέρι, πρόκειται να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Χθες ο κ. Σαμαράς, μετά την ορκομωσία του ως πρωθυπουργός, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να βγούμε όσο το δυνατόν νωρίτερα από την κρίση και να δοθεί χειροπιαστή ελπίδα στο λαό», δίνοντας έτσι το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει.

O δύσκολος δρόμος

O δύσκολος δρόμος
Το έργο που έχει να επιτελέσει η νέα ελληνική κυβέρνηση είναι ηράκλειο. Είναι δε υποχρεωμένη να πραγματοποιήσει μεταρρυθμίσεις ουσίας οι οποίες, μετά την παράταση που θα πάρει η χώρα μας ως προς την εφαρμογή του Μνημονίου-2, δεν δέχονται πλέον αναβολές. Η παράταση θα συνδεθεί μαζί τους. Αντίθετα με τα προβλήματα της Ισπανίας, της Ιρλανδίας και εν μέρει της Πορτογαλίας, το ελληνικό οικονομικό πρόβλημα είναι βαθύτατα διαρθρωτικό, από την μία πλευρά, και πολιτισμικό, από την άλλη.

Εδώ και πολλά χρόνια, η χώρα μας έχει ένα τετραπλό έλλειμμα: προϋπολογισμού, εμπορικού ισοζυγίου, ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών και ανταγωνιστικότητος. Εάν, λοιπόν, στις σημερινές συνθήκες της διεθνούς οικονομικής πραγματικότητος, τα μεγέθη αυτά δεν διορθωθούν, η χώρα θα βρεθεί στο περιθώριο. Θα έχει αυτοαποκλεισθεί από το ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο οικονομικό γίγνεσθαι. Η παρούσα μεταπρατική και παρασιτική ελληνική οικονομία με τον χαμηλότερο βαθμό εξωστρέφειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι πλέον βιώσιμη. Ένας ολόκληρος...

Θέλουν εκλογές σε δυο χρόνια!

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ

Οι ομάδες εργασίες που συγκροτήθηκαν από τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά, ολοκληρώνουν σήμερα την αποτύπωση σε… χαρτί του προγραμματικού πλαισίου συμφωνίας ανάμεσα στα τρία κόμματα, αναφορικά με τους στρατηγικούς στόχους που καλείται να υπηρετήσει η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

Το προγραμματικό πλαίσιο περιλαμβάνει συμφωνίες αλλά και… αποκλίσεις. Τα βρήκαν στο να παραπεμφθούν τα νέα μέτρα ύψους 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ που ζητά η τρόικα, τον Σεπτέμβριο. Αναμένοντας να έχουν μια περισσότερο ξεκάθαρη εικόνα αναφορικά με τις εξελίξεις στην ευρωζώνη, και τα αντικειμενικά περιθώρια που υπάρχουν για αλλαγές στο Μνημόνιο.

Τα βρήκαν στο να μην υπάρξουν απολύσεις στον δημόσιο τομέα, εκεί όπου η τρόικα...

Μια νέα Κίνηση γεννήθηκε, μέσα απο τις στάχτες του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος! Οι ΕΛΛΗΝ.Ε.Σ.!



Οι εκλογές τελείωσαν, ο λαός μας υπέκυψε τελικά στον εκβιασμό, η κυβέρνηση Σαμαρά ορκίστηκε χτές και...όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν!
Ολα;
Οχι πάντα!
Κάτι καινούργιο δείχνει να αναδύεται, μέσα στο σκοτάδι του απόλυτου ερέβους που έχει τυλίξει την Ελλάδα εδώ και αρκετά χρόνια. Κάτι νέο, κάτι ελπιδοφόρο, που δείχνει πως ο ελληνισμός τελικά, έχει ισχυρές άμυνες απέναντι στις αρρώστιες που τον απειλούν.
Μια νέα κίνηση, απο ΝΕΟΥΣ ανθρώπους, από νεαρά παιδιά, που έχουν την ΕΛΛΑΔΑ μέσα τους και κρατούν την Ελπίδα ζωντανή!
Μαζί τους, φέρεται να τους στηρίζουν σπουδαίες προσωπικότητες από το χώρο της Άμυνας, της διανόησης, της επιστήμης! Ονόματα όπως ο Γεώργιος Ανυφαντής ο γνωστός στρατηγός εν αποστρατεία, ο μαθηματικός Λευτέρης Αργυρόπουλος καθώς και 33μελής επιτροπή από επιστήμονες και προσωπικότητες του απόδημου ελληνισμού, οι οποίοι και επιθυμούν την πλήρη αντικατάσταση του παρόντος διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος ως λόγο για να εμπλακούν στα κοινά της πατρίδας μας.
Επικεφαλής των "ΕΛΛΗΝΩΝ" είναι ο 26χρονος Δημήτρης Μιχάκης, νομικός-δικηγόρος, ένας νέος Ελληνας, με τον...

Tο πραγματικό ερώτημα


 Φώτης Γεωργελές

Αφού η αντιμνημονιακή Ελλάδα καταδίκασε το μνημόνιο, ψήφισε και έστειλε στην κυβέρνηση πάλι τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή τώρα νίκησε το μνημονιακό μπλοκ; Το παράδοξο της προηγούμενης πρότασης δείχνει τον παραπλανητικό τρόπο με τον οποίο διεξήχθη η πολιτική αντιπαράθεση των προηγούμενων χρόνων. Πλαστά διλήμματα που δεν μπορούν να εξηγήσουν την πραγματικότητα. Σφοδρές παραπειστικές συγκρούσεις που συσκοτίζουν τις κρυμμένες επιδιώξεις.
Το εκλογικό σώμα απάντησε σε δύο διαφορετικά ερωτήματα. Να μείνουμε στην Ευρώπη και στο ευρώ γιατί η επαπειλούμενη βίαιη έξοδος συνεπάγεται εθνική καταστροφή. Και να αντιδράσουμε στην παρατεταμένη ύφεση που 5ο χρόνο πια, οδηγεί την κοινωνία σε απόγνωση. Η Ευρώπη, ως αυτονόητος προορισμός και πατρίδα που εξασφαλίζει τη θέση μας σε ένα δημοκρατικό και υψηλού βιοτικού επιπέδου κόσμο. Και η αντίδραση στη φτώχεια και στις πολιτικές που, αντί να λύσουν, οξύνουν ακόμη περισσότερο τα προβλήματα.Οι δυνάμεις της ακινησίας έχουν καταφέρει να παρουσιάσουν τις δύο αυτές απαντήσεις ως διαζευκτικές. Θα βγούμε από το φαύλο κύκλο μόνο αν δούμε ότι η ευρωπαϊκή είναι η μόνη λύση στο...

Και τώρα… τρέχουμε

Ο λαϊκίστικος τρόπος αντιμετώπισης της κρίσης θα ήταν ευχής έργο να εγκαταλειφθεί. Το εξωτερικό και το εσωτερικό μέτωπο της νέας κυβέρνησης


Ας ελπίσουμε ότι μετά τη ρύθμιση των σοβαρών θεμάτων συγκρότησης της νέας κυβέρνησης, τα δευτερεύοντα δεν θα αποτελέσουν αφορμή ή πρόσχημα για ατέρμονες συζητήσεις και διαφωνίες. Είναι προφανές ότι κανένα κόμμα δεν θα είναι απόλυτα ικανοποιημένο, ίσως υπάρξουν και αντιδράσεις από στελέχη και οπαδούς για τις υποχωρήσεις και συμβιβασμούς που έγιναν, καλό θα είναι όμως να γίνει αντιληπτό ότι με την υπάρχουσα κατάσταση η ικανοποίηση όλων των απαιτήσεων δεν είναι εφικτή.

Η νέα κυβέρνηση έχει, κοντά στα άλλα, να καλύψει και την απραξία των δύο ετών, όπου έγιναν βήματα προς τα πίσω, ούτε καν σημειωτόν. Ο λαϊκίστικος τρόπος αντιμετώπισης...

Η ομάδα κρούσης του Σαμαρά

Χωρίς να χάσει χρόνο, ο Αντώνης Σαμαράς προχώρησε χθες στις πρώτες θεσμικές αποφάσεις του ως νέος Πρωθυπουργός της χώρας, προκειμένου να προσδιορίσει τους κεντρικούς πυλώνες της λειτουργίας του Μεγάρου Μαξίμου, εκεί όπου θα χτυπά δυνατά η καρδιά της κυβέρνησής του.
Μετά λοιπόν από την επιλογή του Τάκη Μπαλτάκου για το πλέον νευραλγικό αξίωμα, αυτό του Γενικού Γραμματέα της κυβέρνησης, ο Αντώνης Σαμαράς ξεκίνησε τη στελέχωση του πρωθυπουργικού γραφείου στο Μέγαρο Μαξίμου, με στενούς συνεργάτες του από τη Συγγρού, οι οποίοι και θα αποτελέσουν την ομάδα κρούσης για το μέλλον.
Πιο συγκεκριμένα, στο Μέγαρο Μαξίμου θα βρεθούν ο Κώστας Μπούρας ως διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου και ο Γιώργος Μουρούτης ως διευθυντής του Γραφείου Τύπου, καθώς και οι Γιάννης Μουρμούρας, Θόδωρος Δραβίλας, Διονύσης Καραχάλιος, Δημήτρης Πτωχός, καθώς και ο Δημήτρης Τσομώκος, εφόσον δεν αξιοποιηθεί σε κυβερνητικό πόστο.
Δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά θα βρίσκονται ακόμη ο Δημήτρης Σταμάτης, πιθανότατα ως υπουργός Επικρατείας, καθώς και οι Χρύσανθος Λαζαρίδης και Γιάννης Μιχελάκης, δηλαδή η ομάδα νίκης των εκλογών.

Β.Πούτιν προς Α.Σαμαρά: "Σεβαστείτε τις υπογραφές σας και όλα θα πάνε καλά"

Επανεκκίνηση από το σημείο που "πάγωσαν" το 2009 θα επιχειρήσει ο Αντώνης Σαμαράς στις ελληνορωσικές σχέσεις στους τομείς της ενέργειας, της αμυντικής συνεργασίας, αλλά και της βιομηχανικής συνεργασίας με άξονα τις αποκρατικοποιήσεις, όπως επίσης και της ενεργειακής: Ενδιαφέρονται για τα ελληνικά κοιτάσματα φυσικού αερίου και πιθανόν πετρελαίου νότια της Κρήτης και ενδιαφέρονται πολύ σοβαρά.

Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Μόσχα, ο Β.Πούτιν ήταν κάτι παραπάνω από σαφής στο τι θεωρούσε βάση για τις αμοιβαία επικερδείς ελληνορωσικές σχέσεις: Τον σεβασμό των υπογραφών των δύο πλευρών που μέχρι τότε είχαν αθετηθεί στο σύνολό τους από την κυβέρνηση Παπανδρέου.

Και εννοούσε την ελληνική συμμετοχή στο έργο του South Stream (όλοι οι άλλοι αγωγοί, ο Nabucco, o ITGI κλπ είναι κλινικώς "νεκροί", όπως έχει προβλέψει το defencenet.gr και αυτό παρά την προσπάθεια των ΗΠΑ και της Ευρώπης γενικότερα).Βέβαια ο Α.Σαμαράς δεν είναι Κ.Καραμανλής και αυτοί που είχαν τότε σαμποτάρει την ελληνορωσική συνεργασία (Ν.Μπακογιάννη, Ε,Μαϊμαράκης, Κ.Χατζηδάκης κλπ) θα είναι πιθανότατα μέλη και στην...

Στο «παιδί της ανάγκης» οι ελπίδες για επανίδρυση της πολιτικής

Σοφία Βούλτεψη στην
Ελεύθερη Ζώνη
Η κυβέρνηση Παπαδήμου ήταν μια ογκώδης πολιτική κυβέρνηση, που απλώς στην κεφαλή της είχε έναν τεχνοκράτη.

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση ήταν μια αμιγώς τεχνοκρατική κυβέρνηση, αλλά ήταν υπηρεσιακή και επομένως περιορισμένης πνοής και αρμοδιοτήτων, με καθαρά διαχειριστικές αρμοδιότητες.

Ο σχηματισμός τώρα της πρώτης «μικτής» (αποτελούμενης δηλαδή από αιρετούς και από τεχνοκράτες) ελληνικής κυβέρνησης μετά από εκλογές (και μάλιστα δύο), αποτελεί ένα εντελώς καινούργιο σχήμα – «παιδί της ανάγκης» - που είναι καταδικασμένο να επιτύχει.

Το «πείραμα» - αποτέλεσμα της επιχείρησης «αναγέννησης» του ΠΑΣΟΚ και πολιτικής επιβίωσης της ΔΗΜΑΡ – ξεκινά με καλούς οιωνούς, αλλά θα χρειαστεί χρόνος για να συγχρονίσουν αρετές, κουσούρια και επαγγελματικές διαστροφές πολιτικοί και...

Ισραήλ: «Η Τουρκία είναι υπερδύναμη». Τι σημαίνει για μας;

Με μία δήλωση έκπληξη (ή όχι και τόσο για τους συστηματικούς παρατηρητές των εξελίξεων αλλά και των διεθνών σχέσεων), ο νέος αναπληρωτής πρωθυπουργός του Ισραήλ φέρεται να αναφέρθηκε στην Τουρκία ως «υπερδύναμη».

Πιο συγκεκριμένα, ο πρώην αρχηγός των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, Σαούλ Μοφάζ, σε ομιλία του στο Washington Institute, αναφέρθηκε στην ανάγκη του Ισραήλ να ισχυροποιήσει τους δεσμούς του με την Τουρκία, η οποία φέρεται να απολαμβάνει «καθεστώς υπερδύναμης» στη Μέση Ανατολή, αφού η συγκεκριμένη εξέλιξη πρόκειται να εξυπηρετήσει τα στρατηγικά συμφέροντα της χώρας του αλλά και της γείτονος.

Όπως είναι φυσικό η δήλωση στο συγκεκριμένο πλαίσιο στο οποίο λειτουργούν οι δύο χώρες, τόσο μεταξύ τους όσο και αναφορικά με τις ευρύτερες ισορροπίες, θα πρέπει να...

Ανακοινώσεις των κομμάτων για την νέα κυβέρνηση

ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

«Ο κ. Σαμαράς έκανε το όνειρό του πραγματικότητα. Του ευχόμαστε να επιτύχει στο έργο του για το καλό όλων.
Βέβαια παραμένει ένας πρωθυπουργός του Μνημονίου, ένας πολιτικός με υπογραφές τήρησής του και ένας πολιτικός με μεγάλη έφεση στις κυβιστήσεις.
Θα τον παρακολουθούμε στενά και θα τον κρίνουμε αυστηρά με βάση τις υποσχέσεις του.
Εμείς δε θα του δώσουμε άφεση για τραγικά λάθη όπως έκανε αυτός στο Γιώργο Παπανδρέου.
Οι πολίτες δεν αντέχουν νέα ανικανότητα και άλλη ατιμωρησία. Είναι ήδη απελπισμένοι.
Ούτε η Ελλάδα αντέχει άλλη υποτίμηση. Ούτε οικονομική αλλά ούτε εθνική».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ

Η νέα συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να επιφέρει ανακούφιση στα λαϊκά στρώματα που δεινοπαθούν από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. Αυτό που η συγκυβέρνηση εμφανίζει ως επαναδιαπραγμάτευση δυσμενών όρων των μνημονίων και της δανειακής σύμβασης είναι μια αναγκαστική αναπροσαρμογή που επιβάλλει το βάθεμα της κρίσης στην Ελλάδα και στις πιο ισχυρές οικονομικά χώρες της ευρωζώνης. Αυτή η αναπροσαρμογή θα...

Πριν αλέκτωρ λαλείσαι άρχισαν τα όργανα

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η χώρα πέρασε …σύριζα από την καταστροφή της στις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί οσονούπω από φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις του τόπου, αναλαμβάνει το δυσκολότερο έργο που ανέλαβε ελληνική κυβέρνηση από το βράδυ της πτώσης της χούντας.
Στην προσπάθεια αυτή, τι το πιο φυσικό και πατριωτικό να συμμετείχαν όλες οι πολιτικές δυνάμεις.
Όμως, στην Ελλάδα το παράλογο είναι εκείνο που τις
περισσότερες φορές φαίνεται λογικό και προκρίνεται.
Πριν ακόμη φύγει το λιβάνι από το προεδρικό μέγαρο όπου έγινε η ορκωμοσία του νέου πρωθυπουργού, πριν καν ανακοινωθούν τα ονόματα των νέων υπουργών, η παλαβή αριστερά από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιχειρεί για μια ακόμη φορά να τορπιλίσει τα πάντα.
Να ακυρώσει κάθε προσπάθεια. Να τη διεμβολίσει. Να την επικρίνει.

Με ανακοίνωσή του ο συρφετός των συνιστωσών της δραχμής, επιτίθεται σε μια κυβέρνηση που ακόμη δεν έχει ορκιστεί!
Βγάζει, μάλιστα το συμπέρασμα ότι οι πολιτικοί συσχετισμοί δεν...

Βόμβα Μεντβέντεφ: Ιδρύουν Ευρασιατική Ένωση με ισχύ Σοβιετικής Ένωσης!

Μια τεράστια οικονομική, πολιτική και σε δεύτερη φάση, οικονομική, ένωση η Ευρασιατική Οικονομική Ένωση που θα δώσει την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, αλλά την πρώτη σε ενεργειακά αποθέματα, την πρώτη σε πυρηνική στρατιωτική ισχύ και μία από τις πρώτες σε συμβατική στρατιωτική ισχύ, η οποία θα καταλαμβάνει σχεδόν όλα τα εδάφη της πρώτη Σοβετικής Ένωσης και θα καλύπτει το 1/6 της χερσαίας επιφάνειας του πλανήτη, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Οι χώρες μέλη της Ένωσης θα είναι η Ρωσία, η Λευκορωσία, το Καζακστάν, η Αρμενία, και το Τατζικιστάν.

Ο Ν.Μεντβέντεφ δήλωσε ότι μέχρι τις 1 Ιανουαρίου 2015 θα έχει δημιουργηθεί τη το οικονομικό σχήμα της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης, η οποία θα προχωρήσει σε δεύτερο χρόνο στην δημιουργία ενιαίου νομίσματος, αλλά "Δεν πρέπει να βιαστούμε να προχωρήσουν σε...

Η ώρα της νεολαίας

Κωνσταντίνος Βλαχοδήμος

Το αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου δεν φαίνεται να εξέπληξε πολλούς μέσα και έξω από την χώρα και που δύσκολα κρύβουν την ανακούφιση τους. Ο συνασπισμός που προσπαθεί να κάνει κυβέρνηση ηρεμεί γιατί έτσι αποφεύγει προς το παρών την απολογία του για την κατάντια της χώρας. Η αντιπολίτευση, που ήξερε ότι δεν ήταν έτοιμη να κυβερνήσει, δεν κρύβει τον μελλοντικό αγωνιστικό χαρακτήρα των ενεργειών της μέσα και έξω από το κοινοβούλιο που θα την καταστήσει αδιαφιλονίκητα ελέγχουσα στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση που πιστεύει ότι δεν είναι μακριά. Οι Ευρωπαϊκοί και παγκόσμιοι θεσμοί που συναλλάσσονται με την Ελλάδα, καθώς έχουν εισέλθει οι ίδιοι σε μια σημαντική περίοδο μετάλλαξης, άδραξαν μια μικρή ανάσα από τον εφιάλτη μιας Ελληνικής χαοτικής κατάρρευσης για να ενισχύσουν περαιτέρω τις αμυντικές τους διατάξεις.

Οι μόνοι που έμειναν με έντονη γεύση πικρίας ήταν η νεολαία μας καθώς πολλά μελή της, μετά από το ρίσκο να στηρίξουν αυτό που θεώρησαν σαν νέο και άσπιλο, βλέπουν μια από τα ίδια. Ο επερχόμενος κυβερνητικός συνασπισμός στην καλύτερη του σύνθεση δεν μπορεί να...

Σταλινισμός: Το πικρό φρούτο της ήττας της επανάστασης...

Μέχρι τα τέλη του 1923, σχεδόν παντού στον κόσμο, το επαναστατικό κύμα έχει αρχίσει να εξασθενεί.

Του Neil Faulkner

Η γερμανική επανάσταση έχει ηττηθεί και η Δημοκρατία της Βαϊμάρης, ένα φιλελεύθερο κοινοβουλευτικό πολίτευμα, έχει δώσει μία σχετική σταθερότητα. Η Οκτωβριανή Επανάσταση δεν προκάλεσε την ανάφλεξη της παγκόσμιας σοσιαλιστικής επανάστασης όπως πίστευαν οι Μπολσεβίκοι. Ο ίδιος ο Λένιν αποτελούσε ένα οδυνηρό σύμβολο της παρακμής της επανάστασης, καθώς όλο και πιο συχνά είχε εγκεφαλικά επεισόδια και τελικά πέθανε το 1924. Η επαναστατημένη Ρωσία ήταν εγκλωβισμένη, περιβαλλόμενη από εχθρούς κατεστραμμένη από τον πόλεμο και οικονομικά εξαθλιωμένη. Οι άνθρωποι αγωνίζονταν να επιβιώσουν σε άθλιες συνθήκες, το μπολσεβίκικο καθεστώς παρουσίαζε στοιχεία εσωστρέφειας και σταδιακά μεταμορφωνόταν σε μία φρικτή παρωδία των πρώην σοσιαλιστικών ιδανικών του.
Το μεγάλο ψέμα της πολιτικής ιστορίας του 20ου αιώνα είναι πως το αποτέλεσμα αυτό ήταν αναπόφευκτο, ότι δηλαδή ο σταλινισμός ήταν το άμεσο αποτέλεσμα της επανάστασης των Μπολσεβίκων.
Ζούμε ακόμα στη σκιά αυτού του ψέματος και παραμένει το πιο αποτελεσματικό επιχείρημα ενάντια στις προσπάθειες της αλλαγής του κόσμου μέσω...

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ Η ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Σήμερα το μεσημέρι θα ολοκληρωθεί όπως όλα δείχνουν, ο «μαραθώνιος» των τελευταίων ημερών για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ, και της Δημοκρατικής Αριστεράς, με τις πληροφορίες να δείχνουν πως το νέο υπουργικό συμβούλιο θα είναι σαφώς πιο ολιγομελές από το προηγούμενο.

Την Τετάρτη τα κομματικά επιτελεία έκαναν πυρετώδεις προσπάθειες προκειμένου να ξεπεραστούν οι σκόπελοι που εμφανίζονταν, τόσο εσωκομματικοί, όσο και προγραμματικοί.

Μετά από δύο ημέρες συναντήσεων, οι εκπρόσωποι των τριών κομμάτων φαίνεται να έχουν καταλήξει σε μεγάλο βαθμό στο τελικό προσχέδιο για την προγραμματική συμφωνία. Τα περισσότερα κεφάλαια, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν κλείσει ωστόσο παραμένουν ανοικτά ακόμη τα κεφάλαια της εξωτερικής πολιτικής και του θεσμικού πλαισίου του πολιτικού συστήματος τα οποία θα απασχολήσουν το πρωί της Πέμπτης τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Χρύσανθο Λαζαρίδη από τη ΝΔ, τον Κώστα Σκανδαλίδη και Σταύρο Αγγελούδη από το ΠΑΣΟΚ και τον...

Επανιδρύει το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης ο Σαμαράς

Όπως αποκάλυψε η Μαρία Σπυράκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σχεδιάζει να προχωρήσει στην ίδρυση τριών καινούριων υπουργείων, όπως ακριβώς είχε δεσμευτεί προεκλογικά. Σε μια προσπάθεια να υπάρξει καλύτερη εκπροσώπηση της κυβέρνησης σε κρίσιμους τομείς, ιδίως της οικονομίας, αλλά και με παραμέτρους εθνικής αξιοπρέπειας.
Πιο συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να συστήσει αυτόνομα υπουργεία, το υπουργείο Τουρισμού, το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Για τα δυο πρώτα υπουργεία, ο Αντώνης Σαμαράς είχε δεσμευτεί προεκλογικά, ενώ η πρόθεση ίδρυσής τους σκόρπισε ικανοποίηση στους παράγοντες της αγοράς. Όσο για το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, έχει βαθιά εθνική σημειολογία, και ο Αντώνης Σαμαράς έκρινε απαραίτητη την ίδρυσή του.