Σελίδες

Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Να που βρίσκεται ο χρυσός της Ελλάδος! Στα χέρια όσων μας έσπρωξαν στην καταστροφή είναι το σύνολο του Ελληνικού χρυσού! Μέρος Α΄


Γιώργος Αδαλής στο aegeantimes.gr 


Προς το τέλος του 2003, είχαμε δημοσιεύσει στους aegeantimes, ένα άρθρο σχετικά με την «τύχη» του χρυσού που κατείχε η Ελλάδα! Οι φήμες τότε οργίαζαν, ότι η Κυβέρνηση Σημίτη, με την σύμφωνη γνώμη του τότε Ελληνα Κεντρικού Τραπεζίτη κ.Γκαργκάνα, είχε μεταφέρει εκτός Ελλάδας, ένα μεγάλο φορτίο χρυσού! Τι κι αν είχαμε τοποθετηθεί τότε δημόσια, τι κι αν το θέμα ήταν πολύ σοβαρό; Ουδείς απάντησε στο ερώτημά μας τότε, τι συνέβη με τον Ελληνικό Χρυσό;

Εκτοτε επανήλθαμε στο θέμα άλλες δύο φορές και ουδείς φαίνεται να συγκινήθηκε, ακόμη και όταν στη Κυβέρνηση είχε έρθει ο Κώστας Καραμανλής και η ΝΔ.

Φαίνεται λοιπόν ότι μέχρι και το 2004, μόνο δυο άνθρωποι γνώριζαν που βρισκόταν ο χρυσός και ήταν ο Πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης καθώς και ο κ. Νίκος Γκαργκάνας! Λογικά, μετά το 2004, θα γνώριζαν και άλλοι δύο τουλάχιστον!

Αλλά ας δούμε τα γεγονότα από την αρχή για να φτάσουμε σιγά-σιγά στις αποκαλύψεις !

Η περίφημη μεταφορά του αποθέματος του Ελληνικού χρυσού, ακουμπά τα όρια του «αστικού μύθου» μιας και σύμφωνα με τις τότε πληροφορίες , μια από τις τελευταίες νύχτες της παντοκρατορίας του Σημίτη, το έτος 2003, όταν...

Από το Imperium Romanum στις Holy Global Markets


Συντομότατη αναζήτηση του ελληνικού πολιτισμού με φόντο τις εκλογές

 Εξαιρετικά μεγάλο θέμα, έθιξε ο Χρήστος Αγγελόπουλος με το βίντεο που μοντάρισε με τίτλο “Σας θυμίζουν κάτι όλα αυτά;” και το σύντομο κείμενο που παρέθεσε. Το παρόν κείμενο προέκυψε από αυτή την αφορμή. Διευρύνει το σχολιασμό και την προβολή του θέματος “Βυζάντιο” στο σήμερα. Με παρακινδυνευμένη συμπύκνωση, μπορούμε να τονίσουμε: 

 
  • Το ρωσικό ντοκιμαντέρ (Α΄ μέρος) είναι περισσότερο αξιόπιστο παρά διαφωτιστικό. Αν και επικεντρώνεται στην πτώση της αυτοκρατορίας, μέσα σε 70 λεπτά πραγματεύεται την υπερχιλιετή αυτοκρατορική περίοδο. Την περίοδο, που έγινε γνωστή με τα σκοπίμως επιλεγμένα ονόματα “Γραικική αυτοκρατορία”, ή “Βυζαντινή αυτοκρατορία”, την περίοδο στην οποία κυριαρχεί μια αντιπαλότητα μεταξύ δυο πλευρών, όπου η μια είναι φανερή (Κωνσταντινούπολη), η άλλη ασαφής (Άαχεν; Ρώμη; Παρίσι; Βενετία;). Μια

Η διγλωσσία συνεχίζεται στον Σύριζα Δούρου- Δεν υπάρχουν λεφτά για 2 έτη επίδομα. Τσίπρας- Υπάρχουν

  
Σε συνέντευξη της στον real fm (1/6/2012) η Ρένα Δούρου, σε ειρωνικό τόνο, υποστηρίζει ότι η ΝΔ δεν μπορεί να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για το επίδομα ανεργίας καθώς «λεφτά δεν υπάρχουν». Λίγο νωρίτερα, την ίδια μέρα, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε στο επίσημο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ πως ενσωματώνει την πρόταση για το επίδομα ανεργίας της ΝΔ, ουσιαστικά αντιγράφοντάς το.

Για τη χρηματοδότηση των 10+8 σημείων για την οικονομία που ανακοίνωσε ο Αντώνης Σαμαράς έχουμε απαντήσει σε προηγούμενη ανάρτηση της Ομάδας Αλήθειας. Αναμένουμε την αντίστοιχη απάντηση του Αλέξη Τσίπρα, καθώς το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει την εξής παγκόσμια πρωτοτυπία: Δεν αναφέρει ούτε έναν αριθμό, ούτε ένα οικονομικό στοιχείο.
πηγή 

Τελικά ένας Κασιδιάρης είναι λίγος !!! Τα ρεμάλια , οι προδότες , οι αλήτες αρχηγοί των κομμάτων παραδίδουν την Ροδόπη στους Τούρκους μέσω τούρκικου προξενείου!!!

Είναι εθνική ντροπή και αυτοχειριασμός αυτό που πράττουν τα κόμματα στη Θράκη, καθώς ο φθηνός και τυφλωμένος μικροκομματισμός τους τα οδηγεί στο να παραδώσουν τον Νομό Ροδόπης στη «διοίκηση» του τουρκικού προξενείου.

Δεν είναι υπερβολή, μια και μετά τα καλά αποτελέσματα που πέτυχαν με τρεις μουσουλμάνους βουλευτές στους δυο νομούς, τώρα που έχει εκλείψει και το μπέρδεμα της σταυροδοσίας, οι προξενικοί δουλεύουν για να πετύχουν το απίθανο: η Ροδόπη να εκπροσωπείται από τρεις μουσουλμάνους βουλευτές και κανέναν χριστιανό.

Έτσι, μετά την εξόντωση του Γ. Πεταλωτή από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, λόγω...

Επίθεση ΚΚΕ στο ΣΥΡΙΖΑ για τους “εργατοπατέρες του ΠΑΣΟΚ”

Κόντρα ανάμεσα σε ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε ακόμη μία φορά, με αφορμή αναφορά του Αλέξη Τσίπρα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΑΥΓΗ για δημιουργία κυβέρνησης της Αριστεράς σε συνεργασία με το ΚΚΕ και τη ΔΗΜΑΡ.

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει ανεξαρτήτως αποτελέσματος «τόσο το ΚΚΕ όσο και η ΔΗΜΑΡ να είναι κυβερνητικοί εταίροι σε μια κυβέρνηση Αριστεράς», ωστόσο κατηγορεί τα δύο κόμματα ότι «συμπεριφέρονται σαν να μη συνειδητοποιούν αμφότεροι την ιστορική ευκαιρία για την Αριστερά και για...

Ξαναδιαβάστε Περικλέους Επιτάφιο!

Και ονομάζεται το πολίτευμα αυτό, επειδή δεν αποβλέπει στο συμφέρον των λίγων αλλά των πολλών, δημοκρατία

Πριν από λίγες ημέρες, μια ομάδα Ελλήνων Κυπρίων εκδρομέων βρέθηκε στην Αθήνα και, φυσικά, η πρώτη προτεραιότητά τους ήταν να επισκεφθούν το νέο αρχαιολογικό μουσείο της πόλης, που αποτελεί κόσμημα και αγλάισμα όχι μόνο της Ελλάδας μα και διεθνώς. Η ξεναγός εξηγούσε στους Κυπρίους τη λαμπρότητα του χρυσού αιώνα του Περικλέους και της δημοκρατίας. Κι ευθύς, μερικοί από αυτούς, κοιτάζοντας προς την Αθήνα και τα συμβαίνοντα σήμερα στην Ελλάδα, κούνησαν με απελπισία και απόγνωση το κεφάλι τους. Ο χρυσούς αιώνας του Περικλή… Το κατάντημα της σημερινής Ελλάδας… Δεν θα πούμε περισσότερα. Ας ανοίξουμε τον Θουκυδίδη και ας καταφύγουμε στον Επιτάφιο του Περικλή (κατά μετάφραση Ν. Μ. Σκουτερόπουλου, Βιβλίο Β 36, 3-37, 3, Β 40, 1-41,1 και Β 41, 2-42, 3, σελ. 259, 263, 265). Ο Περικλής, αφού επαινεί τους προγόνους, που παρέδωσαν την πόλη, από γενιά σε γενιά, ελεύθερη, αναφέρεται στη δημοκρατία. Λέγει κι ας τα ακούσουμε όλοι οι Έλληνες:

«Έχουμε πολίτευμα που δεν χρειάζεται να αντιγράφει τους θεσμούς των άλλων. Μάλλον οι ίδιοι αποτελούμε υπόδειγμα για άλλους παρά μιμούμαστε άλλους. Και ονομάζεται...

Αισχρός Τσίπρας: Μαζί με τους μετανάστες να έρθουν και οι οικογένειες τους

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι δεν χρειάζεται η Αστυνομία να οπλοφορεί όταν περιφρουρεί διαδηλώσεις.
Να φέρουν τις γυναίκες και τα παιδιά τους όσοι μετανάστες ζουν στην Ελλάδα προτείνει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. Σε συνέντευξη του στο «Πρώτο Θέμα» αναφέρει: «Αν είναι κάποιος χρόνια στην Ελλάδα και εργάζεται πρέπει να έχει χαρτιά και ένα καθεστώς νόμιμης παραμονής. Το να μπορεί υπό τέτοιες συνθήκες να φέρει τη γυναίκα του και τα παιδιά του δεν είναι τόσο παράλογο. Οι Έλληνες της Διασποράς απέκτησαν αυτό το δικαίωμα. Αυτό που πρέπει να αντιμετωπίσουμε είναι τα παράνομα κυκλώματα που σχετίζονται με τη διακίνηση, την καταναγκαστική πορνεία, τα ναρκωτικά καθώς και το καθεστώς των ανθρώπων που εγκλωβίζονται στην Ελλάδα ενώ θέλουν να φύγουν στην κεντρική Ευρώπη και αποτελούν τη μεγάλη πλειονότητα των μεταναστών δίχως χαρτιά».

Σχετικά με το μνημόνιο αναφέρει ότι «το να διαπραγματευτεί η Ελλάδα ύστερα...

Ώστε έτσι, Αλέξη Τσίπρα, ε; "Ή ΣΥΡΙΖΑ ή καταστροφή", ε;


  

 

Ώστε έτσι, Αλέξη Τσίπρα, ε; "Ή ΣΥΡΙΖΑ ή καταστροφή", ε;

 Βρε τι μου θυμίζει αυτός ο εξουσιολάγνος και ουτοπιστής νεαρός, τσιράκι της απατηλής παγκοσμιοποίησης-αχταρμά κι αυτός, τι μου θυμίζει; Α, ναι, το θυμήθηκα! Μου θυμίζει έναν άλλο μεγάααλο "σωτήρα". Κοίτα να δεις πώς μοιάζουν οι μεγάλοι "σωτήρες"! Τάλε κουάλε, που λένε. Φαίνεται ότι οι μεγάλοι δημαγωγοί έχουν περάσει από την ίδια σχολή των εκβιασμών και της καταστροφολογίας.

Τον θυμάστε το Γιωργάκη Παπανδρέου που μας έκανε πλύση εγκεφάλου από τις αρχές του 2009 με το εκβιαστικό...

«Μετριοπαθές το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ»!!!! Ο Ιφικράτης είναι απλά ένας ανώριμος αναρχικός στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ. Για διαβάστε πώς σκέφτεται η αριστερή ψευτοδιανόηση...

... στο inprecor
Για ένα μεγάλο καλοκαίρι της ανατροπής.


Στις πλατείες του περασμένου καλοκαιριού βγήκε ακατέργαστη η οργή του λαϊκού κόσμου, εκείνων που άλλοτε θεωρούνταν σίγουρη πελατεία για τα αστικά κόμματα μικροαστικής και εργατικής βάσης, το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Δεν ήταν μόνο η Αριστερά εκεί, ούτε ήταν αποκλειστικά η Αριστερά η «κερδισμένη» από τις πλατείες της αγανάκτησης. Το ότι μπόρεσε ένα κόμμα της Αριστεράς να εκφράσει το λαϊκό ρεύμα της αγανάκτησης στην κάλπη, δίνοντας άμεση προοπτική νέας διακυβέρνησης, είναι όμως αναμφισβήτητο.

Στις εκλογές του Μαΐου εκφράστηκε η αυθόρμητη περιφρόνηση του φόβου που συστηματικά καλλιεργούσαν οι άλλοτε κραταιές πολιτικές δυνάμεις. Περισσότεροι από τρία εκατομμύρια ψηφοφόροι τους γύρισαν την πλάτη, και μοιράστηκαν σε τρεις κατευθύνσεις. 1.250.000 κινήθηκαν προς την Αριστερά, σε όλες τις εκδοχές της· άλλοι τόσοι περίπου στράφηκαν σε συντηρητικά κόμματα συμπεριλαμβανομένης της ακροδεξιάς Χρυσής Αυγής· τέλος περίπου 600.000 προτίμησαν την αποχή. Τα αστικά επιτελεία μίλησαν για αποτυχία της λαϊκής ψήφου. Όλα δείχνουν ότι στις 17 Ιουνίου θα αποτύχουμε καλύτερα, όπως έγραψαν εύστοχα οι καλοί συνεργάτες, και όχι απαραίτητα ομοϊδεάτες, στο περιοδικό UNFOLLOW.

Το ερώτημα τώρα είναι γιατί πολεμάνε με τέτοια λύσσα το ΣΥΡΙΖΑ όταν αυτός ορκίζεται ότι δεν πρόκειται να αμφισβητήσει την Ε.Ε. και το ευρώ. Όταν το μετριοπαθές πρόγραμμά του δεν...

Τα είπε ή δεν τα είπε; Ενοχλείται ο γελοίος πολιτικάντης για κοινοποίηση των «πασίγνωστων προσωπικών του απόψεων»; Άλλα έλεγε τότε και άλλα σήμερα;

Για αθλιότητα και ακραία φαιά προπαγάνδα κατηγορεί το MEGA ο Λαφαζάνης


Ο γελοίος, του γελοίου , ω... γελοίε
Για αθλιότητα και ακραία φαιά προπαγάνδα κατηγορεί το MEGA ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με αφορμή παλαιότερες συνεντεύξεις του που προβλήθηκαν στο κεντρικό δελτίο του Σαββάτου.
«Αποτελεί αθλιότητα και ακραία φαιά προπαγάνδα να ανακαλύπτει τάχα το MEGA στο δελτίο των 8 του Σαββάτου, μια μόλις βδομάδα πριν τις εκλογές, συνεντεύξεις και πασίγνωστες προσωπικές μου απόψεις μόνο και μόνο για να τις χρησιμοποιήσει ως όχημα αποπροσανατολισμού και παραπληροφόρησης και κυρίως για να τις συνδέσει ως δήθεν πειστήριο βρώμικων κατηγοριών περί τρομοκρατίας σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:

«Ακόμα και η αθλιότητα, η καταπάτηση κάθε ίχνος δημοσιογραφικής δεοντολογίας έχουν τα όριά τους. Ακόμα κι αν ο στόχος είναι να ανακοπεί πάση θυσία η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ για τη διακυβέρνηση της χώρας».


 enikos

Οι ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων για τη βαρβαρότητα των ξυλοδαρμών και την ανομία

Γράφει ο Γρηγόρης Καλφέλης* 


Η παρακμή και η φοβερή αποδιάρθρωση της κρατικής μας οντότητας – ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου - θυμίζει έντονα την κατάσταση που περιγράφει ο μεγάλος αλεξανδρινός Κωνσταντίνος Καβάφης στο ποίημα του «Περιμένοντας τους βαρβάρους»!
Και η αποκορύφωση αυτής της σχιζοφρενικής κοινωνικής διάλυσης είναι η τρομερή αύξηση της εγκληματικότητας και ο απίστευτος 
ξυλοδαρμός των δύο γυναικών - βουλευτών της Αριστεράς από τον νεοναζί εκπρόσωπο της «Χρυσής Αυγής», που ανακαλεί στη μνήμη μας την αιματηρή βία των «anni di piombo», δηλαδή των μολυβδένιων χρόνων στην Ιταλία! 
Και, βεβαίως, η οικονομική εξαθλίωση δεν εξηγεί από μόνη της – ως μέγεθος - γιατί εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας επιβράβευσαν εκλογικά ένα φασιστοειδές κομματικό μόρφωμα.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι και η άθλια οικονομική κατάσταση δεν συνέβαλε στην παραγωγή αυτής της κατάστασης.
Και για αυτό, εκρηκτική ευθύνη έχουν ο Παπανδρέου και η ερασιτεχνική ηγετική του ομάδα, που με μια απαράδεκτη θατσερική λογική έκοβαν οριζόντια μισθούς και συντάξεις, και έστελναν στη φτώχια μεγάλες μάζες...

Η αργή έξοδος από το ευρώ

Θανάσης Παπανδρόπουλος 


Οι άνθρωποι ζουν στον κόσμο τους και αδιαφορούν πλήρως για ό,τι υπάρχει γύρω τους. Υπόσχονται, απειλούν και παίζουν κακής ποιότητος πόκερ, στην πλάτη ενός λαού ο οποίος επίσης αρνείται την πραγματικότητα –ενός λαού που πιστεύει ακόμα στην μαγική δύναμη ενός χρεωκοπημένου κράτους και θεωρεί ότι μπορεί να αποφύγει την καταστροφή και το ναυάγιο απειλώντας τους ναυαγοσώστες.

Δεν πρόκειται για παραλογισμό, αλλά για συλλογική εκδήλωση διανοητικής αναπηρίας. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ο λαός δεν είναι ενημερωμένος και γι αυτό υποκύπτει, ως προς τις πολιτικές του επιλογές, σε συναισθηματισμούς και στην οργή που προκαλεί η λιτότητα. Η απάντησή μας είναι ότι μεγάλο τμήμα του λαού μας ούτε θέλει, ούτε ενδιαφέρεται να ενημερωθεί και, ακόμα χειρότερα, είναι επιρρεπές στην δαιμονολογία και αρέσκεται στις διάφορες θεωρίες συνομωσίας, που συνήθως αποτελούν και την εύκολη ερμηνεία σε πολύπλοκα θέματα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τον Οκτώβριο του 2009 το εκλογικό σώμα συνειδητά υπερψήφισε το ΠΑΣΟΚ του ψευδόμενου κ.Γ. Α. Παπανδρέου και καταδίκασε την ΝΔ του κ.Κ.Καραμανλή, που ήθελε να νοικοκυρέψει την ελληνική οικονομία. Στην ουσία, με την απόφασή του αυτή, το εκλογικό σώμα άνοιξε την πόρτα της εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη –έξοδος...

Πόσο αξίζει μια ζωή... Η υγεία των πολιτών δεν είναι, ούτε μπορεί να γίνει αγοραίο προϊόν.

Από τον Πάνο Μπόζο.
Μαθηματικό.
Αν. Διοικητή του Γ.Ν – ΚΥ Κυπαρισσίας.

Κυπαρισσία Πέμπτη 7-6-2012, ώρα 14:00. «Νοσοκομείο ; Τρέξτε, σοβαρό τροχαίο στη Μαραθούπολη…». Σε χρόνο μηδέν κινητοποιούνται οι πάντες. Ασθενοφόρο, Γιατροί, Νοσηλευτές παραλαμβάνουν τους τραυματίες και αρχίζει ένας δραματικός αγώνας για τη διάσωσή τους αφού η κατάσταση του ενός είναι τουλάχιστον απελπιστική . Ένα παιδί 16 χρονών σε κίνδυνο ! 
Παγωμένη η Τοπική Κοινωνία συρρέει στο Νοσοκομείο, παρακολουθεί τον αγώνα των ιατρών και προσεύχεται….
Οι εξετάσεις, τα εργαστήρια, οι χειρουργοί, οι αναισθησιολόγοι, οι ειδικευόμενοι συγχρονίζονται με εκπληκτικό τρόπο, η κατάσταση του μικρού παιδιού σταθεροποιείται και με ασφάλεια διακομίζεται σε εξειδικευμένη μονάδα μεγάλου Νοσοκομείου. 
Στα στόματα όλων υπάρχει ένα και μόνο ερώτημα : 
«Τι θα είχε συμβεί αν δεν υπήρχε το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας σε πλήρη λειτουργία ; Θα προλάβαινε να μεταφερθεί στην Καλαμάτα, Τρίπολη, στην Πάτρα, στην Αθήνα ; Οι γιατροί είναι σαφέστατοι : Το παιδί θα...

"Έρχονται εξεγέρσεις σε Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία" - "Η Ρωσία έτοιμη..."

Mείζονα γεωστρατηγική αναταραχή σε όλη την Ευρώπη βλέπουν πλέον με όλο και μεγαλύτερη σαφήνεα αμερικανικά think tanks, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης που σαρώνει την ευρωζώνη. Όπως αναφέρει ο Jonathan-Simon Sellem στο JSSNews, αλλά και το ίδιο το Stratfor. 
"Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί δεν θα το ομολογήσουν ανοιχτά, αλλά φοβούνται ότι η δεινή οικονομική κατάσταση σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Ισπανία θα μπορούσε να οδηγήσει σε εσωτερικές επαναστάσεις οι οποίες εύκολα θα εξάγονταν.
Η Ισπανία δεν έχει ανάγκη μόνο από 100 ​​δισεκατομμύρια για να σώσει τις τράπεζές της, πρέπει επίσης να τροφοδοτήσει τις περιφερειακές κυβερνήσεις της, οι οποίες πρέπει να αναχρηματοδοτήσουν χρέος 36 δισεκατομμυρίων μέχρι το τέλος του 2012.
Εξάλλου, η Ισπανία δεν αποτελεί η χειρότερη ανησυχία για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ιταλία πρέπει να αναχρηματοδοτήσει 200 ​​δισεκατομμύρια αργότερα αυτό το έτος. Που θα τα βρει;".
Ας δούμε τα βασικά σημεία των αναλύσεων των παραπάνω, τα οποία βέβαια καταλήγουν στα ίδια συμπεράσματα:
-Η Ευρώπη κινδυνεύει από σοβαρά εσωτερικά προβλήματα ασφάλειας λόγω...

Παράφραση ομιλίας Αλέξη–ναυπηγεία: Έτσι θα μείνετε όλοι άνεργοι!

Να δείτε ότι δεν είμαι ο μόνος που διακρίνω την σχιζοφρένεια τόσο στον Τσίπρα, όσο γενικά στον ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική του. Οδυσσεύς

Με τα όρια της σχιζοφρένειας φλέρταρε επικίνδυνα η ομιλία του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος, όπου ενώπιον εργαζομένων του τομέα ανέπτυξε τα σχέδια του κόμματός του για την αναζωογόνηση – υποτίθεται – ενός κλάδου από τον οποίο εξαρτώνται, άμεσα ή έμμεσα, περίπου 10.000 οικογένειες…
Η ομιλία ξεκίνησε… διαπιστωτικά: «Αυτό που συμβαίνει στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, αυτό που συμβαίνει στο Πέραμα και την ευρύτερη περιοχή είναι η εγκατάλειψη, η ανεργία. 90% ανεργία. Η εικόνα που βλέπει κανείς στη Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη είναι μια εικόνα διάλυσης. Είναι μια νεκρή ζώνη, είναι ένα κουφάρι».
Για να ξεκινήσει αμέσως μετά ο… φιλιππικός: «Και κουφάρι το κατάντησαν οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων που είχαν έγνοια μονάχα για να εξυπηρετούν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, την τραπεζοκρατία, το...

Γιατί ανεβαίνει η Χρυσή Αυγή; Ο λόγος απλός και Ευθύς και όχι Ψευτικοπροοδευτικός, τύπου Σύριζα, ΚκΕ,νΔΗΜ.ΑΡ. και Ν.Δ.

Και το κυριότερο: Οι Δημοκράτες Άγγλοι δεν έσφαζαν τους Αδελφούς μας Κύπριους; Ο Μεγάλος Δημοκράτης Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν πούλησε την Κύπρο στον ΑΤΤΙΛΑ 2;


Ποιανού ο πατέρας ήταν ο εκπρόσωπος του Γκαίμπελς στην κατεχόμενη Ελλάδα και θησαύριζε τυπώνοντας και μοιράζοντας τα προπαγανδιστικά έντυπα του κατακτητή; Του Μιχαλολιάκου ή του Πικραμένου;

Το ερώτημα που έχουμε μπροστά μας είναι απλό: Ποιος είχε αναλάβει την αποκλειστική διακίνηση των προπαγανδιστικών εντύπων του Γκαίμπελς στην κατεχόμενη Ελλάδα και θησαύριζε; Ο πατέρας του αρχηγού της “Χρυσής Αυγής” Μιχαλολιάκου ή του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Πικραμένου;
Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό και δεν έχει να κάνει με προεκλογικά παιχνίδια.
Στο νέο βιβλίο του με τίτλο “Η ελληνική οικονομία κατά την Κατοχή και η αλήθεια για τα κατοχικά δάνεια”, εκτός από άλλα ενδιαφέροντα, ο ιστορικός Δημοσθένης Κούκουνας, ειδικευμένος στα κατοχικά θέματα, κάνει αποκαλύψεις και για την οικογένεια του σημερινού υπηρεσιακού πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμένου.
Ο νυν πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας όταν στα δώδεκά του, το 1957, γράφτηκε στο γυμνάσιο της Γερμανικής Σχολής Αθηνών, δεν είχε κανένα άλλο λόγο εκτός από το ότι ο πατέρας του ήταν φανατικός θαυμαστής των Γερμανών. Μετά το τέλος της Κατοχής πέρασαν δώδεκα χρόνια μέχρι να ξανανοίξει η Γερμανική Σχολή και ένας από τους πρώτους μαθητές της ήταν ο μικρός Παναγιώτης. Εντελώς συμπτωματικά το νέο κτίριο της σχολής (το κατοχικό στην οδό Αραχώβης είχε...

Θα «πνιγούμε» στο Ευρωπαϊκό «ναυάγιο»;

Φτάσαμε λοιπόν και στο σημείο που ένας από του πυλώνες της Ευρωζώνης, η Ισπανία, ουσιαστικά αδυνατεί να καλύψει τις δανειακές της ανάγκες από τις αγορές. Ως φυσικό επακόλουθο αναφύονται ξανά, αλλά πλέον πιο επιτακτικά όλα τα κομβικά ζητήματα για τη φυσιογνωμία και την προοπτική του όλου εγχειρήματος, Αν, πότε και πως θα αντιμετωπιστεί σθεναρά και ριζικά η κρίση χρέους; Αν, πότε και πως θα αποκτήσει η Ευρωζώνη λειτουργικές διοικητικές δομές και ανταγωνιστικό παραγωγικό όραμα.


Η αρχική δομή του ευρώ δεν στηρίχτηκε στη διάθεση εμβάθυνσης της πολιτικής και οικονομικής διάρθρωσης της Ε.Ε. αλλά στη βάση μιας νομισματικής σταθερότητας προς όφελος της ασφάλειας των εμπορικών συναλλαγών. Γι’ αυτό και κανείς δεν έθεσε ως προαπαιτούμενο την μεταρρυθμιστική αναδιοργάνωση του κράτους και της οικονομίας πριν την είσοδο μιας χώρας στην ένωση.

Όταν έσκασε η χρηματοπιστωτική φούσκα στην άλλη μεριά του Ατλαντικού οι Ευρωπαίοι, παρά την έκθεση των τραπεζών τους σε τοξικά ομόλογα αντέδρασαν με περίσσια απάθεια. Το ίδιο έκαναν κι όταν οι επιπτώσεις αυτής της φούσκας άγγιξαν με διαφορετικούς...

Ιφικράτης Αμυράς: Μία απάντηση στον Γιάννη Μιχελάκη

Διαβάστε την απάντηση του Αμυρά, στην ουσία του ΣΥΡΙΖΑ, προς τον Μιχελάκη. Μην σας κάνει εντύπωση το παραλήρημα αυτού του φασιστικού ανθρωποειδούς και σίγουρα θα καταλάβετε ότι πρόκειται για μια ακόμη αρρωστημένη προσωπικότητα σαν εκείνους που ξεκίνησαν τον ανταρτοπόλεμο το 1946-47 στην Ελλάδα. Αλήθεια ξέρατε ότι ο Μάρκος Βαφειάδης νοσηλεύθηκε σε ψυχιατρική κλινική στην Μόσχα κάπου εκεί το 1948-49 του συμμοριτοπολέμου όντος εν εξελίξει; Διαβάστε το κείμενο του Αμυρά και θα δείτε την άβυσσο στην ψυχή αυτού του ανθρώπου που αν δεν βοηθηθεί σύντομα και δραστικά, μάλλον θα ακολουθήσει την τύχη του Βαφειάδη. Το μόνο που με ανησυχεί είναι ότι σήμερα, στην Ελλάδα της κρίσης, τι είδους ιατρική περίθαλψη παρέχουν τα κρατικά ψυχιατρεία. Για τα ιδιωτικά δεν ξέρω... Οδυσσεύς


Την στιγμή που το μαύρο μέτωπο των δωσίλογων ετοιμάζεται να αιματοκυλήσει τον Ελληνικό Λαό με την ευρωπαϊκή στρατοχωροφυλακή, ο εκπρόσωπος της ΝΔ καλεί τους πολίτες να σκύψουν το κεφάλι στο 4ο Ράιχ και στους δωσίλογους του μνημονίου

Οι πληροφορίες δεν επιδέχονται αμφισβήτηση. Ανώτατοι κύκλοι του 4ου Ράιχ αποκαλούν την Ελλάδα διαλυμένο κράτος(failed state), που θα χρειαστεί έξωθεν στρατιωτική συνδρομή για να επιβάλλει την τάξη στο εσωτερικό της. Αυτό είναι το πρόσχημα των ξένων κατακτητών για στρατιωτική εισβολή στην Ελλάδα. Επιπλέον επικεφαλής...

Το μεγάλο λάθος του Τσίπρα

 ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΕΛ. ΚΟΠΑΝΑΣ

Αξιότιμε Κύριε Διευθυντά,
Ότι η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες είναι, νομίζω, αυτονόητο. Όπως αυτονόητο είναι και ότι η Γαλλία ανήκει στους Γάλλους ή η Τουρκία στους Τούρκους κτλ.
Αυτό το τελευταίο, ο Κεμάλ  Ατατούρκ το είχε κάνει, ως γνωστόν,  βασικό σύνθημα των λεγόμενων τότε Νεότουρκων, που αποτελούσαν το συνωμοτικό του Κίνημα και την πολιτική του βάση. Όπως ακριβώς  ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου  είχε κάνει σημαία του δικού του Κινήματος, του ΠΑΣΟΚ, το «η Ελλάδα  ανήκει στους Έλληνες».
Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε  πει ότι «ανήκομεν εις την Δύσιν» (που θα μπορούσε εγκυρότατα  να λεχθεί και αντιστρόφως, ότι δηλαδή «η Δύσις ανήκει εις την Ελλάδα») χάλασε ο κόσμος. Ακόμη και τώρα  η «αριστερά» αναφέρει περίπου ως εθνική...

Ριζοσπάστης 1931: Δεν θα πάψουμε την πάλη μας για την ανεξαρτησία του Μακεδονικού Λαού.



Οι λικβινταριστές* αρνούνται ότι ο Μακεδονικός λαός αγωνίζεται για την ανεξαρτησία του. Είχαν την γαλαντομία να αναγνωρίσουν το δικαίωμα της ανεξαρτησίας μέχρι του αποχωρισμού, εφ' όσον θα το ζητήσουν οι μάζες. Μια όμως που κατ' αυτούς οι μάζες δεν αγωνίζονται, δεν υπάρχει λόγος και να παλεύει το Κόμμα μας για κάτι το οποίο οι ίδιες οι μάζες δεν το θέλουν.

Η ιστορία των αγώνων του Μακεδονικού λαού για την ανεξαρτησία του διαψεύδει τις απόψεις αυτές που κρύβουν μέσα του ελληνικό εθνικισμό. Η εγκατάστασις νέων πληθυσμών όμως, των προσφύγων, δεν σβύνει τους αγώνες αυτούς. Χωρίς αμφιβολία οι πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν στη Μακεδονία δεν έχουν ζήσει τους αγώνες του Μακεδονικού λαού για την ανεξαρτησία του από το ζυγό των Βαλκανέζων και ξένων ιμπεριαλιστών. Οι υποκειμενικές δυσκολίες επομένως να κάνουν κι αυτοί έναν κοινό εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα είναι μεγάλες. Μήπως όμως...

Ο Ζεύς του Διὸς κλίνεται ὁμαλῶς και όχι ἀνωμάλως


Συνέγραψεν  Ἰωάννης Καραδημητρόπουλος*
* ὁ Ἰωάννης  Καραδημητρόπουλος εἶναι μόνιμος κάτοικος Γαλλίας

Πεσ'τα Χίο!! Στημένη του την είχαν του Κασιδιάρη, και αυτός δυστυχώς έπεσε μέσα......ΜΑΚΕΛΕΙΟ 2