Σελίδες

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Βούλγαροι εναντίον FYROM: “ Έκλεψαν τη γλώσσα μας και τη βάφτισαν “ μακεδονική”



 
 
Rate This

O Βούλγαρος Τσάρος, Σαμουήλ τον οποίο οι Σκοπιανοί, "βάφτισαν" Μακεδόνα !
Περίπου 20 Βούλγαροι διανοούμενοι, μεταξύ των οποίων και τρεις που κατάγονται από τα Σκόπια, απέστειλαν αναφορά προς την UNESCO, ζητώντας από την παγκόσμια οργάνωση να σταματήσει η τηλέοραση των Σκοπίων να καταχράται συνεχώς τη βουλγαρική γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό της Βουλγαρίας.
Η αναφορά που κατατέθηκε προς τη Γενική Διευθύντρια της UNESCO, Ειρήνα Μπόκοβα, καλεί να αποκαταστήσει την αλήθεια για τη βουλγαρική γλώσσα την οποία η σκοπιανή κρατική τηλεόραση αποκαλεί ως ‘μακεδονική’.
«Επί 65 χρόνια διαδίδει ψέματα σε όλον τον κόσμο πως…
υπάρχει ξεχωριστή ‘μακεδονική’ γλώσσα, μακεδονική ιστορία και μακεδονικός πολιτισμός”.
»Η Μακεδονία του Βαρδάρη,( Βαρντάρσκα Μακεντόνια ) περιοχή την οποία καταλαμβάνει σήμερα η πΓΔΜ, υπήρξε πάντοτε ένας γεωγραφικός όρος ενιαίος με τον βουλγαρικό πολιτισμό και την βουλγαρική ιστορία.
»Υπάρχουν πολλά ιστορικά στοιχεία που επιβεβαιώνουν αυτή την θέση, αναφέρει η επιστολή. Στη δήλωση αναφέρονται τα ονόματα των Ιωακείμ Καρτσόφσκι, Κύριλλου Πεϊτσίνοβιτς, των αδελφών Μιλαντινοβι, Κούζμαν Τσαπκάρεβ, Γκότσε Ντέλτσεφ και άλλων.
Οι Βούλγαροι καθηγητές υποστηρίζουν ότι καθημερινά στην πΓΔΜ καταστρέφονται ιστορικά μνημεία, τάφοι στρατιωτών, εκκλησίες και πολλά άλλα αντικείμενα τα οποία σχετίζονται με τη Βουλγαρία.
Στην καταγγελία τους αναφέρουν ακόμη ότι οι Σκοπιανοί τους έκλεψαν τη λαϊκή μουσική, τις εκδηλώσεις, τους βούλγαρους βασιλιάδες, τους ήρωες, τις μάχες και τους επαναστάτες και τους ανακήρυξαν ως ‘Μακεδόνες’.
Υπογραμμίζουν το γεγονός ότι στην τελευταία απογραφή, υπήρξε στήλη ξεχωριστή για τους Βουλγάρους. Δεκάδες έχουν συλληφθεί και τρομοκρατούνται όσοι λένε ότι είναι Βούλγαροι.
Η επιστολή προς την UNESCO αναφέρει ακόμη ότι στην κρατική σκοπιανή τηλεόραση ο επικεφαλής της «Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας», αρχιεπίσκοπος Στεφάν, αποκάλεσε τον Μητροπολίτη Αχρίδας Γιοβάν Βρανισκόφσκι ως Σπάρκα Μίτροβα, της σκοπιανής εκκλησίας.

Τίτλος: « Български интелектуалци поискаха от ЮНЕСКО да спре присвояването на българския език и култура от страна на Македония»
Δημοσίευση: Агенция “ Фокус”, 24.1.2011.

Είμαι σίγουρος ότι έχουν περισσότερες γνώσεις από τον Παπακωνσταντίνου


Από καθαρίστριες, οικονομικοί πρωθυπουργικοί σύμβουλοι!

 
 
Rate This

Από σύμβαση καθαρίστριας στο Μαξίμου, μόνιμες διοικητικές υπάλληλοι με ειδικότητα στα οικονομικά θέματα… στο πρωθυπουργικό γραφείο!!! Αν αυτό δεν είναι σωστή αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, αξιοκρατία και σαφές παράδειγμα προς όλους τους εργαζόμενους, ώστε να προσπαθήσουν για να… ανταμοιφθούν, τότε τί είναι;
Αυτό ίσως να ήταν το σκεπτικό στο Μαξίμου, όταν προσέλαβαν καθαρίστριες με σύμβαση και στη συνέχεια τις μονιμοποίησαν ως διοικητικές υπαλλήλους με ειδικότητα στα οικονομικά θέματα του πρωθυπουργικού γραφείου!!! Εκτός και αν εκεί στο Μαξίμου θεώρησαν σωστό να καθαρίσουν την… οικονομικά βρωμιά με ειδικές… καθαρίστριες.
Σχετική ερώτηση για το συγκεκριμένο θέμα κατέθεσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κύριος Αργύρης Ντινόπουλος, ο οποίος, ρωτά τον πρωθυπουργό:
Ποιές είναι οι δύο καθαρίστριες που είχαν αυτήν την εντυπωσιακή εργασιακή και επαγγελματική εξέλιξη;
Ποιοί είναι οι υπόλοιποι 16 μετακλητοί υπάλληλοι που με απόφαση του ιδίου του πρωθυπουργού και χωρίς τη νόμιμη διαδικασία του ΑΣΕΠ μονιμοποιήθηκαν στο δημόσιο;
Ο κύριος Ντινόπουλος ρωτάει κι εμείς σκεφτόμαστε την λέξη αξιοκρατία, την λέξη ισονομία και άλλα πολλά που αρέσκεται να χρησιμοποιεί ο Γιώργος Παπανδρέου…

Γιατί η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ παγίδεψε την Ελλάδα ;


 

Posted by ΛΑΚΕΔΑΙΜΩΝ στο 25/01/2011
 
 
Rate This

Σόκ προκαλούν τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας και του International Labor Organization για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας αλλά και για τον υπεράριθμο, όπως μας χρεώνουν, αριθμό δημοσίων υπαλλήλων. Στοιχεία που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις τοποθετήσεις του ΔΝΤ. Κι εμείς ως απλοί πολίτες αναρωτιόμαστε τι πραγματικά ισχύει; Διαβάζοντας τα νούμερα, διαπιστώνουμε πως η ελληνική κυβέρνηση έχει αποκρύψει τα πραγματικά στοιχεία και έχει “παγιδεύσει” την Ελλάδα με τις δανειακές συμβάσεις των Μνημονίων. Σας παρουσιάζουμε τα στοιχεία ανά κατηγορία.
 Εξωτερικό Χρέος
Είναι τελικά η Ελλάδα η πιο υπερχρεωμένη χώρα στην Ευρώπη ή στον κόσμο; Οπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας για το διάστημα β τριμήνου 2010 η χώρα μας βρίσκεται στην τελευταία θέση με εξωτερικό χρέος 532 δισ. δολ. Στην πρώτη θέση είναι οι ΗΠΑ με 13,984 δισ. δολ. και προηγούνται οι Ευρωπαικές χώρες: Βρετανία (8,980 δισ. δολ.), η Γερμανία (4,712 δισ. δολ.), η Γαλλία (4,698 δισ. ευρώ), η Ολλανδία (2,231 δισ. δολ), η Ιταλία (2,223 δισ. δολ.), η Ιρλανδία (2,131 δισ. δολ.), το Λουξεβούργο (1,891 δισ. δολ), το Βέλγιο (1,241 δισ. δολ), η Ελβετία (1,189 δισ. δολ), η Σουηδία (853 δισ.δολ.), η Αυστρία (754 δισ. δολ), η Δανία (559 δισ. δολ). 
Εξωτερικό χρέος πρός ΑΕΠ
Δείτε τα στοιχεία που δίνει η CIA Factdook. Iρλανδία (Σεπ. 2009) 1.00,4%, Ολλανδία (Δεκ. 2009) 470%, Βρετανία (Ιουνιος 2009) 416%, Ελβετία (ιουνιος 2009) 271%, Βέλγιο (Δεκ.2008) 267%, Πορτογαλία (Ιουνιος 2009), Ιαπωνία (ιουνιος 2009), Γαλλία (Ιουνιος 2009), Ελλάδα (Ιουνιος 2009) 167%), Ισπανία (Ιουνιος 2009) 165%, Γερμανία (ιούνιος 2009) 155%. 
Κατά κεφαλήν χρέος
Σε έρευνα της Worldlingo για το 2007 έχουμε τα εξής στοιχεία: Aυστρία 90,3 χιλ. δολ., Δανία 89,8 χιλ. δολ., Γαλλία 68,2 χιλ. δολ., Σουηδία 65,1 χιλ. δολ., Γερμανία 54,6 χιλ. δολ., Φιλανδία 51,1 χιλ. δολ., Ισπανία 45,2 χιλ. δολ., ΗΠΑ 42,3 χιλ. δολ., Ιταλία 39,4 χιλ. δολ., Ιταλία 39,4 χιλ. δολ., Ελλάδα 33,3 χιλ. δολ.
 Δημόσιοι Υπάλληλοι
Έχουμε τους περισσότερους δημόσιους υπάλληλους στην Ευρώπη; Tα στοιχεία από International Labor Organization/Public Sector Employment “μιλούν” από μόνα τους:
Σουηδία (2006): 33.8%, Δανία (2008): 32.3%, Γαλλία (2006): 29%, Ολλανδία (2007): 27%, Φινλανδία (2006): 26.8%, ΕΛΛΑΔΑ (2008): 22.3%, Μ. Βρετανία (2006): 20.2%
Καναδάς (2008): 20%, Αμερική (2008): 16.4%, Ισπανία (2008): 14.6%, Ιταλία (2007): 14.4%,, Γερμανία (2007): 14.3%.
Πηγή: newscode.gr

Εκτός από οικονομικά πειραματόζωα, μας κάνουνε και ιατρικά πειραματόζωα τώρα – Έρευνα της Ε.Ε για παράνομα πειράματα σε Έλληνες ασθενείς.


 

Posted by ΛΑΚΕΔΑΙΜΩΝ στο 25/01/2011
 
 
Rate This
Η Επιτροπή θα διεξάγει έρευνα για θέματα τήρησης των διατάξεων του νόμου και της δεοντολογίας στις κλινικές δοκιμές που διεξάγονται στην Ελλάδα σημειώνει ο Επίτροπος Υγείας και Πολιτικής Καταναλωτών κ. Dalli έπειτα από σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου.
Συγκεκριμένα, σοβαρότατες καταγγελίες στην Ελλάδα για τις κλινικές δοκιμές καταδεικνύουν ότι στα ελληνικά νοσοκομεία, είτε ιδιωτικά είτε δημόσια, δεν λειτουργούν επιτροπές δεοντολογίας που ελέγχουν τα πειραματικά πρωτόκολλα και οι ασθενείς συχνά υποβάλλονται σε κλινικές δοκιμές χωρίς να έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους και ως εκ τούτου μετατρέπονται σε αντικείμενο εκμετάλλευσης και εμπορευματοποίησης με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ουσιαστική προστασία των δικαιωμάτων τους. 
Ο αρμόδιος Επίτροπος τόνισε ότι η Οδηγία 2001/20/EΚ γνωστή ως «Οδηγία για τις κλινικές δοκιμές» της ΕΕ που τέθηκε σε ισχύ το 2004 ορίζει ένα σύνολο αυστηρών απαιτήσεων για την προστασία των δικαιωμάτων, της ασφάλειας και της ακεραιότητας του συμμετέχοντος στις κλινικές δοκιμές. Αυτές περιλαμβάνουν την υποχρεωτική έγκριση μιας κλινικής δοκιμής από την αρμόδια εθνική υπηρεσία καθώς και από την επιτροπή δεοντολογίας του κράτους μέλους ή των κρατών μελών όπου πραγματοποιείται η δοκιμή. Ωστόσο φαίνεται ότι η Ελλάδα δεν τηρεί τις διατάξεις της Οδηγίας. Όπως λέει ο Επίτροπος κ. Dalli, σε περίπτωση διαρκούς παραβίασης της σχετικής νομοθεσίας η Επιτροπή μπορεί να λάβει μέτρα κατά του κράτους μέλους σύμφωνα με τη συνθήκη για τη λειτουργία της ΕΕ. Η Επιτροπή σκοπεύει λοιπόν να επικοινωνήσει άμεσα με τις ελληνικές αρχές για να ερευνήσει το θέμα περαιτέρω και να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα.
Ο κ. Παπανικολάου τόνισε ότι στην Εθνική Επιτροπή Δεοντολογίας Κλινικών Δοκιμών, που αποτελεί το μόνο αρμόδιο όργανο για την έγκριση των αιτήσεων, δεν υπάρχει ούτε ο κατάλληλος υλικοτεχνικός μηχανισμός αλλά ούτε και σύστημα μηχανογράφησης ώστε τα λιγοστά έστω άτομα που δουλεύουν εκεί να είναι σε θέση να ελέγξουν την αναγκαιότητα αλλά και την ασφάλεια των κλινικών δοκιμών.
Η Επιτροπή έπειτα από ερώτηση του ευρωβουλευτή για τις κλινικές δοκιμές σε ευρωπαϊκό επίπεδο αναφέρει ότι δεν υπάρχουν εμπεριστατωμένα στοιχεία για τις κλινικές δοκιμές με φαρμακευτικά προϊόντα στην ΕΕ, αν και διαθέτει ορισμένες πληροφορίες. Για παράδειγμα, το 2009 υποβλήθηκαν 99 αιτήσεις για κλινικές δοκιμές στην Ελλάδα. Από αυτές τις δοκιμές, οι 19 πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα ενώ οι υπόλοιπες 80 επεκτάθηκαν πέρα από την Ελλάδα και πραγματοποιήθηκαν σε άλλα κράτη μέλη.
Ο κ. Παπανικολάου δήλωσε: “Οι κλινικές δοκιμές σε ασθενείς αποτελούν ένα πολύ λεπτό και σοβαρό ζήτημα υγείας και ασφάλειας και θα πρέπει πάντα να γίνονται με απόλυτο σεβασμό των διατάξεων του νόμου. Αν αποδειχθεί από την έρευνα της Επιτροπής ότι οι ανησυχίες μας περί πειραμάτων σε ασθενείς είναι αληθείς τότε σίγουρα βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πολύ κρίσιμο ζήτημα δημόσιας ασφάλειας και σε μία τέτοια περίπτωση η επέμβαση της Επιτροπής κρίνεται άμεση και αναγκαία. Κρίσιμα θέματα υγείας όπως οι κλινικές δοκιμές θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με τη δέουσα σοβαρότητα και ευαισθησία ιδίως όταν συχνά οι ασθενείς εναποθέτουν ελπίδες για τη ζωή τους σε τέτοια πειράματα”

Σε δημοσκόπηση στην Ρωσία το 69,62% τάχθησαν υπέρ της κανονικής ταφής του Λένιν και της απομάκρυνσής του από το μαυσωλείο.



Δημοσκόπηση για την ταφή του Λένιν

blackblogofcommunism | Ιανουαρίου 25, 2011 at 17:56 | Ετικέτες: Βλαντιμίρ ΛένινΚΚΡΡωσία |
 Κατηγορίες: Επικαιρότητα | URL:http://wp.me/pdnTB-F1

(http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_2_25/01/2011_430003)
ΜΟΣΧΑ. Με αφορμή τη συμπλήρωση 87 χρόνων από τον θάνατο του Λένιν στις 21 Ιανουαρίου, μέσα από την ιστοσελίδα goodbyelenin.ru που δημιούργησε το κυβερνών κόμμα Ενιαία Ρωσία, οι Ρώσοι καλούνται να απαντήσουν σχετικά με το αν είναι υπέρ ή κατά της ταφής του ηγέτη της Οκτωβριανής Επανάστασης. Μέχρι την Κυριακή το βράδυ, 267.331 άτομα είχαν πάρει θέση για το ζήτημα αυτό, που κάθε χρόνο στην επέτειο του θανάτου του Λένιν επανέρχεται στη δημοσιότητα. Το 69,62% τάχθηκε υπέρ της ταφής του Λένιν έναντι του 30,38% που υποστηρίζει πως πρέπει να παραμείνει στο μαυσωλείο. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Βλαντιμίρ Πούτιν για πρώτη φορά πήρε δημοσίως θέση για το ζήτημα, όταν στο περιθώριο ενός φόρουμ υποστήριξε πως το θέμα της ταφής θα επιλυθεί τον κατάλληλο χρόνο, συμπληρώνοντας πως όταν έλθει αυτός, ο ρωσικός λαός θα είναι εκείνος που θα λάβει την οριστική απόφαση. Αντίθετα με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ δεν έχει λάβει δημοσίως θέση για το ζήτημα. Υστερα από τον θόρυβο που δημιούργησε η νέα αυτή δημοσκόπηση, πηγή του Κρεμλίνου μιλώντας σε ένα από τα μεγαλύτερα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων υποστήριξε πως η κυβέρνηση δεν επιδιώκει τη μεταφορά του Λένιν από το μαυσωλείο, παρόλο που η μοίρα του μαυσωλείου αποτελεί αποκλειστική ευθύνη των ηγετών της χώρας.
Υπέρ της ταφής του Λένιν, αλλά για θρησκευτικούς λόγους, έχει ταχθεί και ο επικεφαλής του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος Ιγκορ Λέμπεντεφ. Οπως αναμενόταν, σφόδρα αντίθετο με την ιδέα της ταφής του ηγέτη των Μπολσεβίκων είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσίας, το οποίο κατηγόρησε την κυβέρνηση πως σκοπός της συζήτησης αυτής είναι να αποπροσανατολιστεί ο κόσμος από τα πραγματικά και σοβαρά καθημερινά του προβλήματα. Οι πικρές αλήθειες για το ΚΚΡ είναι δύο: η πρώτη πως μάλλον λησμονεί τη θέληση του Λένιν, ο οποίος μέσω της πολιτικής του διαθήκης είχε ζητήσει να ταφεί πλάι στη μητέρα του στο νεκροταφείο της Αγίας Πετρούπολης, και η δεύτερη είναι αυτή που αφορά την απουσία του ΚΚΡ από τα προβλήματα των Ρώσων πολιτών, με την πολιτική στάση που διατηρεί

Ισλαμοκρατία ή δημοκρατία στον Αραβικό κόσμο;





 Ο Κλεισθένης γράφει.

Με αφορμή τα γεγονότα στην Τυνησία και την Αλγερία έρχεται στο προσκήνιο το τι συμβαίνει στις Αραβικές χώρες.
Οι διαπιστώσεις δυστυχώς δεν είναι ευχάριστες. Οι «κοσμικές» κυβερνήσεις των περισσότερων Αραβικών κρατών είναι δικτατορικά καθεστώτα με δημοκρατικό μανδύα. Η δύση δυστυχώς στηρίζει αυτά τα ανελεύθερα καθεστώτα και οι λαοί υποφέρουν χάρη στην εξυπηρέτηση των δυτικών συμφερόντων.
Το σύνθημα «ψωμί και ελευθερία» που ακούστηκε στην Τυνησία τείνει να γίνει παναραβικό σύνθημα.

Πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπ’ όψη μας την μεγάλη επιρροή των ισλαμικών κομμάτων καθώς και των φονταμενταλιστών μουσουλμάνων οι οποίοι προπαγανδίζουν κατά της δύσης σπρώχνοντας κυρίως τους νέους σε τρομοκρατικές οργανώσεις τύπου Αλ Κάιντα.
Τα παραδείγματα του Λιβάνου (χαζμπολλά) και της Παλαιστίνης (χαμάς) αποδεικνύουν ότι τα ισλαμικά κόμματα ή κινήματα διαμορφώνουν τις εξελίξεις και συμμετέχουν στις κυβερνήσεις.
Όσο το Ισραήλ και η δύση δεν προωθούν τη λύση του Παλαιστινιακού προβλήματος και την ειρήνη στην περιοχή τόσο τα «κοσμικά» κόμματα θα αποδυναμώνονται και η επιρροή των σκληροπυρηνικών μουσουλμάνων θα αυξάνεται πχ του Ιράν.
Τα τελευταία αιματηρά επεισόδια στην Αίγυπτο και οι κινητοποιήσεις που γίνονται και θα συνεχίσουν κατά του Μουμπάραγκ και της κυβέρνησής του χτυπούν το καμπανάκι του κινδύνου.
Δραστηριότητα υπάρχει ακόμη και στην Ιορδανία ένα απ’ τα πλέον σταθερά καθεστώτα της μέσης Ανατολής.
Το φαινόμενο του «ντόμινο» θα επεκτείνει τις διαμαρτυρίες και στα υπόλοιπα Αραβικά κράτη και ειδικότερα στις χώρες του κόλπου όπου υπάρχουν τα πετρελαιοπαραγωγά κοιτάσματα.  
Η ισχυρές συνδέσεις όλων των Αράβων (γλώσσα και θρησκεία) διευκολύνει τη μετάδοση των κινητοποιήσεων και τα αιτήματα για αλλαγές.

Πρέπει να αντιληφθούμε ότι το ισλάμ δεν είναι θρησκεία (με την έννοια που αποδίδουν οι δυτικοί στον όρο) είναι τρόπος ζωής. Αυτό επιτρέπει να δημιουργούνται ισλαμικά κόμματα. Τα δυτικά Χριστιανοδημοκρατικά κόμματα σήμερα δεν έχουν την επιρροή που είχαν στο πρόσφατο παρελθόν σε αντίθεση με τα ισλαμικά κόμματα που αυξάνουν όλο και περισσότερο την επιρροή τους. Αν αυτό σημαίνει αύξηση των τρομοκρατικών χτυπημάτων στη δύση ας το εξετάσουν οι αρμόδιοι.
Πρέπει επίσης να λάβουμε υπ’ όψη ότι το Τουρκικό ισλαμικό κόμμα του Ερντογάν δεν έχει σχεδόν καμία ομοιότητα με τα Αραβικά ισλαμικά κόμματα, δίνει όμως το στίγμα της γενικότερης ανόδου της επιρροής των ισλαμιστών γενικότερα.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ρωσία επίσης εντάσσονται στο γενικότερο κλίμα που επικρατεί στους μουσουλμάνους.
Στο Ιράκ και το Αφγανιστάν ακόμη και σήμερα η κατάσταση δεν έχει ομαλοποιηθεί.
Στο Πακιστάν και το Μπαγκλαντές γίνονται ζυμώσεις και τα καθεστώτα μπορεί να χάσουν την σταθερότητα που έχουν αν δεν την έχουν χάσει ήδη.
Η ΕΕ βυθισμένη στα οικονομικά της προβλήματα και στερούμενη ενιαίας εξωτερικής πολιτικής αδυνατεί να παρακολουθήσει τις πιθανές εξελίξεις και το χειρότερο εξακολουθεί να στηρίζει πολιτικά όλα τα ανελεύθερα καθεστώτα της βόρεια Αφρικής και της μέσης Ανατολής.
Η Ελλάδα ακόμη χειρότερα έχει να αντιμετωπίσει και τον πολύ μεγάλο αριθμό μουσουλμάνων μεταναστών οι οποίοι έχοντας ισχυρούς δεσμούς με τα κράτη προέλευσής τους πιθανά να μεταφέρουν εδώ τα προβλήματα.
Συνεπώς σήμερα κάτω απ’ αυτές τις προοπτικές πρέπει όσο το δυνατό συντομότερα να εκδημοκρατιστούν τα Αραβικά κράτη έτσι ώστε οι λαοί τους απολαμβάνοντας τις βασικές και αναγκαίες ελευθερίες να ξεφύγουν απ’ το σφιχταγκάλιασμα των ισλαμιστών και την στρατολόγηση των νέων σε σκληροπυρηνικές ισλαμικές οργανώσεις. Η ύπαρξη πλουσίων κρατών με φτωχούς και καταπιεσμένους λαούς δεν μπορεί να συνεχιστεί. Οι αλλαγές πολλές φορές ξεφεύγουν απ’ τον έλεγχο και αντί για καλυτέρευση και εκδημοκρατισμό έχουμε χειροτέρευση και στυγνότερες δικτατορίες ή θεοκρατικά καθεστώτα τύπου Ιράν. 
http://ideopigi.blogspot.com/2011/01/blog-post_4972.html

Δεύτερη η Παπαρήγα στους αντιπαθητικούς πολιτικούς (με πρώτο τον πρώην κομμουνιστή Πάγκαλο)


Τη δεύτερη θέση στη λίστα με τα πιο αντιπαθητικά πρόσωπα της πολιτικής σκηνής κατέλαβε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Rass που δημοσιεύεται στην εφημερίδα "Το Παρόν". Πρώτος ο Θεόδωρος Πάγκαλος (αναμενόμενο).
Δίνουμε στην ηγεσία του ΚΚΕ τα θερμά μας συγχαρητήρια για αυτή τη θέση και τους ευχόμαστε και εις ανώτερα!
Δημοσκόπηση Rass - Δεύτερη η Παπαρήγα στη λίστα με τους αντιπαθητικούς πολιτικούς

Μαύρο ιστολόγιο του κομμουνισμού

Μία άποψη: Η αναγκαιότητα της ελληνοαλβανικής συμμαχίας


Η αναγκαιότητα της ελληνοαλβανικής συμμαχίας

Posted by ΛΑΚΕΔΑΙΜΩΝ στο 25/01/2011


Rate This

Γράφει : ο Νίκος  Λυγερός,στρατηγικός αναλυτής
 Η ελληνοαλβανική Συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες μπορεί να μην έγινε αποδεκτή, αλλά ως πλαίσιο ήταν μια καλή κίνηση. Ακόμα και αν χρειάζεται μια διόρθωση, σημασία έχει ότι υπάρχει. Δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε την προσπάθειά μας, διότι τα διαδικαστικά λάθη μπορούν ν’ απαλειφθούν δίχως δυσκολία. Πρέπει να επικεντρωθούμε στην ουσία και αυτή είναι ένα νέο συμμαχικό πεδίο μέσα στην τοπολογική τρύπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν είναι, λοιπόν, θέμα διαμάχης ή προβληματισμού. Δεν πρέπει να σταθούμε σε τoπικά σημεία, όπως είναι τα λεγόμενα τετραγωνικά χιλιόμετρα, ούτε το Ιόνιο 5. Η διαχείριση αυτού του κοινού πλούτου ανήκει στα προαπαιτούμενα όχι μόνο μιας συνεργασίας, αλλά και μιας συμμαχίας. Λόγω της Σοβιετικής Ένωσης, η Αλβανία γνώριζε από το 1960 την ύπαρξη πετρελαίου στην περιοχή, η οποία αξιολογείται από αλβανικές πηγές σε περίπου 4 δις. βαρέλια πετρελαίου και 1 δις. κυβικά μέτρα αερίου. Βέβαια το βάθος ήταν ένα πρόβλημα εκείνη την εποχή, αλλά η τεχνογνωσία μας έχει αλλάξει ριζικά από τότε. Κατά συνέπεια, το αδύνατο δεν ισχύει πια. Έτσι η περιοχή έχει αποκτήσει μία επιπλέον αντικειμενική αξία. Όπως βρίσκεται, προς το παρόν, στα όρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης έως την ένταξη της Αλβανίας, είναι σημαντικό να διαχωριστεί με στρατηγικό τρόπο, έτσι ώστε να μη δώσει την ευκαιρία εκμετάλλευσης αυτής της κατάστασης από εξωτερικούς παράγοντες. Ο προβληματισμός, όμως, είναι γενικότερος, διότι η Αλβανία αποτελεί ένα παράδειγμα προς μίμηση για το θέμα της ΑΟΖ κι ανήκει στα στρατηγικά βήματα που πρέπει να γίνουν για την καθιέρωσή της. Κατά συνέπεια, το πεδίο μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε πεδίο δράσης, έτσι ώστε να λειτουργήσει καταλυτικά. Αυτοί δεν είναι αυθαίρετοι ισχυρισμοί, αντιθέτως βασίζονται στην ιδέα ότι η δημιουργία της Αλβανίας το 1912 έχει όντως ένα νόημα και για την Ιταλία και για την Ελλάδα.
 Με άλλα λόγια, λόγω Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπάρχει ένα ενισχυμένο συμμαχικό πλαίσιο, που λειτουργεί με συνέπεια και συνοχή με το νοητικό σχήμα που αναπτύξαμε. Η διαπραγμάτευση αυτή δεν ανήκει, λοιπόν, σε ένα παίγνιο μηδενικού αθροίσματος, όπως πιστεύουν εθνικιστές από τις δύο πλευρές. Επιπλέον, η συμμαχία δεν υπονοεί ταύτιση, αλλά αλληλοσεβασμό ως προς τα χαρακτηριστικά του καθενός. Δεν υπάρχει, λοιπόν, πλαίσιο απορρόφησης από καμία πλευρά. Με άλλα λόγια, δεν πρόκειται για μια οθωμανική σχέση ή νεοοθωμανική. Δεν εκμεταλλεύεται ο ένας τον άλλον για το δικό του όφελος. Η Αλβανία και η Ελλάδα μπορούν να λειτουργήσουν συμπληρωματικά μέσα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αν ο καθένας παραμείνει σε ρατσιστικές θέσεις που δεν έχουν νόημα για μας, δεν πρόκειται να προχωρήσει τίποτα και θα βρεθούμε σε μία κατάσταση όπου ένας εξωτερικός παράγοντας μπορεί να μεγεθύνει τις τριβές του ζεύγους. Πρέπει να καταλάβουν οι δύο χώρες ότι η ευρωπαϊκή γεωστρατηγική έχει επιρροή στην περιοχή. Με άλλα λόγια, πρέπει να είμαστε συνεπείς και στα νοητικά σχήματα της τοποστρατηγικής, που ερμηνεύει δυναμικά τις εξελίξεις ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μιλάμε, λοιπόν, για δυο χέρια που ανήκουν στο ίδιο σώμα
τόνοι και πνεύματα

Με ή χωρίς εσάς, θα πάρουμε ξανά την Ελλάδα στα χέρια μας!



Posted by ΛΑΚΕΔΑΙΜΩΝ στο 24/01/2011


Rate This

(Απόσπασμα από την σημερινή ομιλία του κ. Αντώνη Σαμαρά στη Βουλή, στην Προ Ημερησίας Διατάξεως συζήτηση για τα εθνικά θέματα )
*************************************************   
Όπως έχω πει και στο παρελθόν, η Ελλάδα είναι χώρα, δεν είναι «χώρος».
Και οι Έλληνες είναι λαός, δεν είναι «πληθυσμός».
Δύναμη της Ελλάδας είναι η αυτοπεποίθηση και η δημιουργικότητα του λαού της. Επαναλαμβάνω: Αυτοπεποίθηση και δημιουργικότητα!
Με αυτά τα δύο, και την Οικονομία θα ανατάξουμε, και τα εθνικά μας δίκαια θα προασπιστούμε, και τις «κόκκινες γραμμές» θα κρατήσουμε, και τις «γαλάζιες γραμμές» θα προωθήσουμε.
– Σας καλώ να απορρίψετε όλες τις «φαεινές ιδέες» ορισμένων που θα ήθελαν να διαπραγματευθούμε την υφαλοκρηπίδα «από μηδενική βάση». Τι θα πει «μηδενική βάση»; Ότι θα κάνουμε πίσω από τη νομική βάση που υπήρχε ως τώρα; Δηλαδή θα παραιτηθούμε από το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας που μας ευνοεί;
Κύριε Παπανδρέου, πέντε χρόνια μετά την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Άγκυρα σήμερα –το ξέρετε καλά- εξακολουθεί να απειλεί τη χώρα μας με casus belli και να μην αναγνωρίζει την Κύπρο. Προ πενταετίας, όταν ξεκίνησε αυτή η διαδικασία –ήμουν ευρωβουλευτής- πολλοί πίστεψαν ότι θα άλλαζε η Τουρκία. Σήμερα, εσείς με μεγαλύτερο ζήλο παρά ποτέ, υπερθεματίζετε για την Τουρκική ένταξη. Την ώρα μάλιστα, που ισχυρές ευρωπαϊκές χώρες έχουν πλέον μεταστραφεί εναντίον της Τουρκίας.
Δεν λέω να πείτε όχι σε αυτή τη διαδικασία. Αλλά μην γίνεστε και «βασιλικότεροι του βασιλέως».
Και εν πάσει περιπτώσει, σίγουρα μπορείτε να απαιτήσετε από τον «καρντάση» Ερντογάν, να πάψει να συνδέει το άνοιγμα της Χάλκης με την εκλογή των ψευτομουφτήδων στη Θράκη!
Και να δείξετε υπερβάλλοντα ζήλο για το θέμα των λαθρομεταναστών! Γιατί μας καίει!
 Σας καλώ να απαιτήσουμε τη συμμόρφωση της Τουρκίας για την επαναπροώθηση των λαθρομεταναστών. Και αυτό πρέπει να γίνει όρος για την πορεία της Τουρκίας στην Ε.Ε.!
Συμφωνία που υπέγραψε η Τουρκία, αλλά δεν την τήρησε ποτέ…
 Σας καλώ να θεσπίσουμε και να διακηρύξουμε αμέσως Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Και να προχωρήσουμε στην οριοθέτησή της με την Κύπρο και με όποια άλλα κράτη προσέλθουν να το λύσουμε διμερώς.
– Σας καλώ να παραμείνουμε αμετακίνητοι στις «κόκκινες γραμμές» της εξωτερικής μας πολιτικής: Στο Αιγαίο, στην Κύπρο, στο Σκοπιανό και σε ό,τι αφορά την ασφάλεια, την ευημερία και τα δικαιώματα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.
Σας καλώ να τα κάνουμε όλα αυτά μαζί.
Πρέπει να ξαναπάρουμε τη χώρα στα χέρια μας.
Αλλά αν δεν το δεχθείτε, αν επιμείνετε στα αδιέξοδά σας, με ή χωρίς εσάς, θα πάρουμε ξανά τη χώρα στα χέρια μας…
Με ή χωρίς εσάς, θα πάρουμε ξανά την Ελλάδα στα χέρια μας!
Η κρίση δεν θα αφήσουμε να διαλύσει τη χώρα. Θα την ξαναστήσουμε στα πόδια της. Υπερήφανη. Δημιουργική. Ανοιχτή προς τα έξω.
Και πάνω απ’ όλα: Κύρια της τύχης της!
Όπως της αξίζει.
Κι όπως της το οφείλουμε.