Σελίδες

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Oι μουσουλμάνοι κυριεύουν την ίδια την ψυχή της Ευρώπης




Η Odense, μια ήσυχη πόλη της Δανίας και γενέτειρα του μεγάλου παραμυθά, Hans Christian Andersen, κοντεύει να μετατραπεί σε αρένα συγκρούσεων μεταξύ ντόπιων κατοίκων και μεταναστών από μουσουλμανικές χώρες. Σε αρκετές δανέζικες ιστοσελίδες θα βρει κανείς σήμερα πολλά άρθρα που καταγγέλλουν το πώς οι οπαδοί του Ισλάμ εκτοπίζουν, με τρόπο μεθοδικό και επιθετικό, θα έλεγε κανείς, τους Δανούς από την περιοχή της Volsmese.

Κάποτε ο Andersen ονόμασε το νησί Fyn, πάνω στο οποίο βρίσκεται η Odense, "Κήπο της Δανίας". Σήμερα, ωστόσο, η πόλη κάθε...άλλο παρά ανταποκρίνεται στη ρομαντική περιγραφή του συγγραφέα. Σύμφωνα με τη διαδικτυακή πύλη Bt.dk, και...

Πρόστιμα για την καθυστέρηση υποβολής φορολογικής δήλωσης



Πρόστιμο 100 ευρώ τον μήνα σε κάθε φορολογούμενο που καθυστερεί να υποβάλει φορολογική δήλωση και επιπλέον πρόστιμο 100 ευρώ για κάθε μήνα καθυστέρησης πληρωμής του φόρου, εισηγείται στο υπ. Οικονομικών το τεχνικό κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος» στις προτάσεις των εμπειρογνωμόνων του Ταμείου, που περιλαμβάνονται στο πόρισμά του για το φορολογικό σύστημα, το μοντέλο των προστίμων για τη φοροδιαφυγή θα πρέπει να γίνει αυστηρότερο ώστε τα κίνητρα συμμόρφωσης να γίνουν πιο ισχυρά. Στο πλαίσιο αυτό προτείνεται να επιβάλλονται τα ακόλουθα πρόστιμα:

1. Πρόστιμο 100 ευρώ τον μήνα για εκπρόθεσμη υποβολή φορολογικής δήλωσης.

Το ΔΝΤ υποστηρίζει ότι το πρόστιμο για την εκπρόθεσμη υποβολή φορολογικής δήλωσης θα πρέπει να είναι ξεχωριστό από το πρόστιμο για την εκπρόθεσμη πληρωμή. Ο...

Εφιάλτη ζω, ξυπνήστε με!


Ο «ομορφάντρας» με τα λουκάνικα το χάρηκε όταν οι πελάτες του πήραν «δύο απ’ όλα». «Όνειρο ζω, μη με ξυπνάτε», είπε. Μακάρι και οι πολίτες αυτής της χώρας να μπορούσαν να πουν το ίδιο. Μάλλον, όμως, ζουν εφιάλτη. Και δε μπορεί κανείς να τους ξυπνήσει. Ο μόνος που συνεχίζει να τους κάνει να νομίζουν πως βλέπουν «όνειρο» είναι ο Γιώργος Παπανδρέου.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και...

Αύριο η ''ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ'' στο ΣΕΦ - Δείτε εδώ το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και τις Β/ηπειρωτικές συμμετοχές



 

Κλικ στην εικόνα για να δείτε το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων:
(με κόκκινο το Βορειοηπειρωτικό μέρος της εκδήλωσης)

Έκθεση για το Βυζάντιο και το Ισλάμ στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης


Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης Νέας Υόρκης παρουσίασε το 1977 την έκθεση «Η Εποχή της Πνευματικότητας», καταγράφοντας με πρωτότυπα έργα τούς πρώτους αιώνες της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.
Είκοσι χρόνια σχεδόν μετά, το 1996, μια δεύτερη μεγαλειώδης έκθεση συμπλήρωσε την προηγούμενη, με τον τίτλο: «Η Δόξα του Βυζαντίου», δίνοντας έμφαση στους μεσοβυζαντινούς χρόνους.
Φέτος, το Μητροπολιτικό Μουσείο θα παρουσιάσει ξανά μία έκθεση για το Βυζάντιο. Αυτή τη φορά, το θέμα θα αφορά την περίοδο της μετάβασης από τον κόσμο του Βυζαντίου στο Ισλάμ, καταγράφοντας την εξέλιξη στις Νότιες και πλούσιες τότε επαρχίες της αυτοκρατορίας, κατά τον 7ο αιώνα.
Η έκθεση, η οποία θα ανοίξει στις 14 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως τις 8 Ιουλίου, θα...

Όταν ο Γιώργος έσωσε τη χώρα!



Επιμέλεια εικόνας και κειμένου: Λευτέρης Χ. Θεοδώρακόπουλος 
«Να είστε υπερήφανοι. Εμείς σώσαμε τη χώρα», είπε απευθυνόμενος στην Κυβερνητική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου. Αυτοί χειροκροτούσαν τον πρόεδρο τους με περίσσιο καμάρι.
Την ίδια ώρα άστεγοι στο έλεος του χιονιά στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας.
Χειροκροτήστε πιο δυνατά κύριοι και κυρίες του ΠΑΣΟΚ αλλά κοιτάχτε αυτό το παιδί που
περιμένει μια κουταλιά κρύα φασόλια, ελάτε χειροκροτήστε κι άλλο δεν σας άκουσε ο "αγροίκος" της Σταδίου που τα πρωινά ζεσταίνεται έξω από τον εξαερισμό της Εθνικής Τράπεζας της Πανεπιστημίου.
Ναι, ο Γιώργος και ο Βαγγέλης θέλουν τα παλαμάκια σας, τέτοιο τσίρκο που είστε μόνο να χειροκροτάτε μάθατε τόσα χρόνια. Άι σιχτίρ όλοι σας που αφήσατε τόσο κόσμο στο δρόμο.
Άι σιχτίρ...που μας κάνατε να μην μπορούμε να ζεστάνουμε τα σπίτια μας. Μιλάτε για σωτηρία της χώρας σήμερα που πέθανε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων από το κρύο στην Αρκαδία. Ακόμη και οι βρισιές στέκουν λίγες για να σας περιγράψουν. Ουστ από εδώ...

"Γελάτε...." Τέτοια ευαισθησία σε πολιτικό αρχηγό δεν έχουμε ξαναδεί.


 

                            
Μιλάει (πριν 3 χρόνια) για "τραγική εικόνα έσχατης φτώχιας"
ένα ...πολιτικό σκουπίδι, που ακόμα δεν πετάχτηκε στον ...κάδο.
Και κάποιοι νενέκοι, τον χειροκροτήσανε ακόμα και σήμερα, γιατί μας έσωσε...!!!
Μπορεί κάποιοι να μην είχαν διαβάσει το μνημόνιο.
 Μπορεί κάποιοι να ξεγελάστηκαν.
 Απο τη στιγμή που τον χειροκρότησαν χθές......... είναι καθάρματα.

Βόμβα Διαμαντοπούλου: «Το ΠΑΣΟΚ έχει κλείσει τον κύκλο του...»


Βόμβα Διαμαντοπούλου: «Το ΠΑΣΟΚ έχει κλείσει τον κύκλο του...»Παρέμβαση που θα προκαλέσει πολλές συζητήσεις έκανε σήμερα η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, λέγοντας όχι στις εκλογές, προτείνοντας ανασχηματισμό και τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ, όπως ήταν μέχρι τώρα, «έκλεισε τον κύκλο του»...
Μιλώντας στην τηλεόραση της ΝΕΤ, η υπουργός Παιδείας είπε ότι η η χώρα χρειάζεται κυβερνηση από τεχνοκράτες αλλά και πολιτικούς οι οποίοι όμως δεν θα είναι ξανά...

Η οδός μετά....


ΝΙΚΟΛΆΟΥ ΓΕΩΡ. ΚΑΤΣΟΎΛΗ
-φιλολόγου-

Πώς άρα γε επήλθεν η θανάτωσις του ιδεώδους του έθνους και ωδηγήθημεν εις την καταστροφή; Πώς έδρασαν οι ανόητοι της εξουσίας και ημείς δεν νοήσαμεν τίποτα; Ως οι κλέπτες μιας μάνδρας προβάτων. Ιδού: «Ο κλέπτης δεν έρχεται παρά δια να κλέψη και δια να σφάξη και δια να παραδώση εις την πλήρην καταστροφήν τα πρόβατα. Αυτό κάνουν οι αυθαιρέτως καταλαβόντες τα πρώτα αξιώματα εις την συναγωγήν του Ισραήλ»(Ιωανν.,Ι,10). Τούτο μάλλον το έχομεν συνειδητοποιήσει άπαντες, ότι δηλαδη την εξουσίαν την ενδιαφέρει η νόμη αυτής και ο πλουτισμός εξ αυτής. Αλήθεια είναι, ότι σπανίως αυτή ενδιαφέρθηκε δια τον λαό της. Σημασία έχει όμως ότι καταλαμβάνουν την εξουσίαν αυθαιρέτως. Πώς γίνεται τούτο εν δημοκρατία, θα αναρωτηθή κανείς αφ’ ού...

Α/ΓΕΑ: “Κύριοι, δίνουμε τον υπέρ πάντων αγώνα και ο Θεός να μας βοηθήσει”…

by 1greek

Tραγικές αντιφάσεις αποκτά πλέον στην ελληνική πραγματικότητα όπως αυτή διαμορφώνεται από τον Μάϊο του 2010, το κορυφαίο ζήτημα της εθνικής ασφάλειας.


Πριν λίγες ώρες διά στόματος του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών Γ.Δελαβέκουρα, γινόταν παραδεκτό ότι η Τουρκία αποτελεί κορυφαία απειλή για την ασφάλεια της χώρας και γι’αυτό «η Ελλάδα διατηρεί στο ακέραιο την αποτρεπτική της ικανότητα, προκειμένου να διασφαλίζει την προάσπιση της εθνικής της κυριαρχίας».


Την ίδια στιγμή, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, επικρατούσε «βαριά» ατμόσφαιρα» κατά την ενημέρωση γεω-πολιτικο-στρατιωτικής κατάστασης της περιοχής μας, των πρώην Αρχηγών του ΓΕΑ από το νυν Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχο (Ι) Αντώνιο Τσαντηράκη.


«Τα πράγματα είναι δύσκολα» φέρεται να είπε ο Αρχηγός. «Δύσκολα σε όλα τα επίπεδα. Οι...

Τι είναι η ACTA; Γιατί την επικαλέστηκαν στο χτύπημά τους οι Anonymous;


Τι είναι η ACTA;

Η ACTA (Anti-Counterfeiting Trademark Agreement) συστάθηκε και υπογράφηκε σχεδόν με μυστικότητα, χωρίς δημόσιες διαβουλεύσεις. H αρχική ιδέα της σύστασής του ήταν να προστατεύσει την πνευματική ιδιοκτησία.
Εκείνοι που δεν θέλουν να ακούν γι' αυτήν θεωρούν πως η συμφωνία αυτή θα αλλάξει όχι προς το καλύτερο βέβαια την ζωή μας στο διαδίκτυο.


Η ACTA δεν είναι τίποτε άλλο από μια συμφωνία μεταξύ πολλών χωρών και έχει...

Οι "Αμνήμονες" του Μνημονίου


 Αυτοί που έφεραν το Μνημόνιο, τώρα διαφωνούν μαζί του..!!!
Ένας ένας, χωρίς αιδώ και τσίπα, σκάνε μύτη στην Αγορά και δηλώνουν:
      εγώ διαφωνούσα...
     εγώ την ανάγκη φιλοτιμίαν εποίησα...
     εγώ δεν ήξερα, διάβαζα "Μικρόν Ήρωα" και μπέρδεψα τον...

Δεν είναι Ρώσικη ρουλέτα, ούτε μεις η Ιφιγένεια!


γράφει ο αρισταρχος


Την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, πάνω στο τραπέζι, με τον Παπαδήμο και τον Βενιζέλο απ’ την μια και τους Ευρωπαίους απ’ την άλλη, υπάρχει ένα περίστροφο. Το περίφημο πιστόλι του ΓΑΠ. Το θυμάστε; ....
Μόνο που όλες οι θαλάμες του είναι γεμάτες με σφαίρες. Και όχι με μία ή δύο σφαίρες για να παίξουμε Ρώσικη ρουλέτα με τον εαυτό μας.
Επικρατεί η λογική του Καραγκιόζη. Γράμματα χάνεις, κορώνα κερδίζω. Ότι και να πείτε λοιπόν, το περίστροφο θα εκπυρσοκροτήσει ή προς την Ελλάδα ή προς τους Έλληνες.
Έτσι το μόνο που έχουν να επιλέξουν αυτοί που μας κυβερνούν είναι το ποιος θα φάει την σφαίρα.
Επειδή όμως χώρα και κάτοικοι είναι ένα αλληλένδετο σύμπλεγμα, ο θάνατος ένας θάναι.
Δεν με τρομάζει η φτώχεια. Δεν την φοβάμαι την πείνα. Αυτά τα ξαναπεράσαμε. Κι αν...

Τουρκία: Ερευνα για το τελεσίγραφο που είχε απευθύνει ο στρατός το 2007



Εισαγγελέας στην Τουρκία έχει αρχίσει μια έρευνα για το κείμενο-τελεσίγραφο που είχε απευθύνει ο στρατός το 2007 στην ισλαμική συντηρητική κυβέρνηση, προειδοποιώντας ότι θα προστάτευε τον κοσμικό χαρακτήρα του κράτους, αναβιώνοντας μια διένεξη η οποία είχε γείρει την πλάστιγγα υπέρ του ισλαμικών καταβολών κυβερνώντος κόμματος στη μακρόχρονη σύγκρουσή του με τις ένοπλες δυνάμεις στη χώρα.

Η έρευνα προστίθεται σε μια σειρά διώξεων εναντίον στρατηγών οι οποίοι κατηγορούνται για συνωμοσίες με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK) υπό τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που κατέλαβε την εξουσία το 2002.

πηγή

Ώρα μηδέν - Αποφασίζονται μέτρα απίστευτης έντασης και αγριότητας


Στους πολιτικούς αρχηγούς πηγαίνει το μπαλάκι των αποφάσεων για το πλέον επώδυνο πακέτο μέτρων που απαιτεί η Τρόικα, καθώς ακόμα και μετά την χτεσινή 11ωρη σύσκεψη του Ευάγγελου Βενιζέλου και του επιτελείου του με τους κυρίους Τόμσεν, Μορς, Μαζούχ, δεν στάθηκε δυνατόν να κλείσουν τα πιο «καυτά» θέματα του Νέου Μνημονίου.
Επί της ουσίας μιλάμε για το πακέτο των παρεμβάσεων στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, για τις επικουρικές συντάξεις, για τις απολύσεις στο Δημόσιο, για νέες περικοπές σε Υγεία, Άμυνα, ΟΤΑ, μισθολόγια, θέματα τα οποία θα συζητήσει ο υπουργός Οικονομικών σήμερα το πρωί με τους αρμόδιους υπουργούς Τάσο Γιαννίτση, Ανδρέα Λοβέρδο, Δημήτρη Αβραμόπουλο και Γιώργο Κουτρουμάνη, για να ακολουθήσει μια ακόμα...

Το μεγαλύτερο εμπόδιο για τα μέτρα της τρόικας, έπεται…


Ποιο είναι το πραγματικό εμπόδιο για την επικύρωση του νέου δανείου, ακόμα κι αν πουν το σκληρό «ναι» οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση

Picture 0 for Το μεγαλύτερο εμπόδιο για τα μέτρα της τρόικας, έπεται…
Ακόμα και αν τα σκληρά μέτρα του νέου οικονομικού προγράμματος που επιβάλλει η τρόικα στην Ελλάδα περάσουν σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, στη σημερινή σύσκεψη υπό τον Λ.Παπαδήμο, υπάρχει κάτι που φαίνεται ότι αρκετοί αγνοούν: Πώς το μεγαλύτερο εμπόδιο δεν βρίσκεται εκεί, στους πολιτικούς αρχηγούς, αλλά στη …Βουλή. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως πολλοί είναι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κυρίως, οι οποίοι θα αρνηθούν να πουν το «ναι» σε πολλά από τα μέτρα, θέλοντας κατ' αυτόν τον τρόπο να διαφυλάξουν...

Οι Αρχαίοι Πειρατές της Μεσογείου



Αναπαράσταση του μύθου της απαγωγής του Διονύσου από Τυρρηνούς πειρατές,
σε κύλικα του Εξεκία (περ. 530 π.Χ.) που βρέθηκε στην ετρουσκική πόλη Vulci.

Η πειρατεία στον αρχαίο μεσογειακό κόσμο αποτελεί την αρχαιότερη καταγεγραμμένη εμφάνιση του φαινομένου της πειρατείας, δηλαδή της καταλήστευσης πλοίων και πόλεων από ένοπλες ναυτικές ομάδες. Ξεκινώντας από αλασγικές, αιγυπτιακές και ουγκαριτικές πηγές της 2ης π.Χ. χιλιετίας, περνώντας απ' τον Όμηρο, τον Ηρόδοτο, το Θουκυδίδη και φτάνοντας ως το Λίβιο και τον Πλούταρχο, οι περισσότεροι συγγραφείς της αρχαιότητας ασχολήθηκαν με τα έργα και τις ημέρες των πειρατών.

Δεν είναι όμως μόνο οι καταγραφές. Θεωρείται βέβαιο ότι η Μεσόγειος Θάλασσα υπήρξε ο πρώτος ευρύς γεωγραφικός χώρος που η πειρατεία απέκτησε μαζικά χαρακτηριστικά. Ως μέθοδος προσπορισμού υλικού πλούτου και δούλων, αξιοποιήθηκε από σχεδόν όλους τους λαούς που κατοίκησαν τις ακτές της κατά την αρχαιότητα: από τους προϊστορικούς Λαούς της Θάλασσας και τους Ετρούσκους μέχρι τους Ιλλυριούς και τους Κίλικες των...

Η Ελλάδα δεν χρειάζεται διαχειριστές


Οι Αμερικανοί, που δεν φημίζονται για την ιστορική παράδοση και το βάθος της κουλτούρας τους, έχουν καταγράψει δια μέσου των εποχών ανεκδοτολογικές μαρτυρίες, που τείνουν να χρησιμεύσουν ως κιβωτός εμπειριών. Και σοφίας.
Για παράδειγμα η φράση, «όταν τα πράγματα δυσκολεύουν, μόνο οι σκληροί επιβιώνουν», η αυταπόδεικτη ορθότητα της οποίας μπορεί να επιβεβαιωθεί από πλείστα παραδείγματα στη ζωή του καθενός. Μια φράση που γυροφέρνει πάνω...

"Πείτε μας Ναζί, αν αυτό σάς χαροποιεί". Η Γερμανία ξέφυγε από τα όρια...



Ας δούμε ξανά το κείμενο (non paper) που τεχνηέντως διέρρευσε η Γερμανία σχετικά με τις νέες εκβιαστικές δεσμεύσεις που ζητάει από την Ελλάδα σαν αντάλλαγμα του νέου πακέτου των 130 δις.

1. Η Ελλάδα θα πρέπει να δεσμευτεί νομικά ώστε να δίνει απόλυτη προτεραιότητα στην μελλοντική εξυπηρέτηση του χρέους.

2. Όλα τα κρατικά έσοδα θα πρέπει να πηγαίνουν πρώτα στην αποπληρωμή των τοκοχρεολυσίων, πριν οποιοδήποτε σεντ δοθεί στις δημόσιες υπηρεσίες.

3. Η Ελληνική κυβέρνηση απαγορεύεται να απειλεί ότι θα χρεοκοπήσει.

4. Σε περίπτωση αδυναμίας πληρωμής, θα πρέπει να αποδεχτεί τις συνέπειες επιπλέον...

Πάλι οι παλιοί για μια ΕΛ(Λ)ΑΔΑ νέα; Οι αμετανόητοι....


Πάλι οι παλιοί για μια ΕΛ(Λ)ΑΔΑ νέα;
Είναι ιστορικές οι στιγμές που διανύουμε και αναμφίβολα πολιτικοί και πολίτες οφείλουμε να επιδείξουμε στάση υπεύθυνη και ρεαλιστική απέναντι στα ανυπέρβλητα τείχη που ορθώνονται μπροστά μας καθημερινά.
Από τον περασμένο Νοέμβριο ο Μίκης Θεοδωράκης είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να αναλάβει την πρωτοβουλία συγκρότησης ενός κινήματος, ενός «αντιμνημονιακού μετώπου» όπως το είχε ονομάσει. Όπερ και εγένετο! Η «Ενιαία Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση» συστάθηκε με την σύμπραξη τριών σπουδαίων, του Μίκη Θεοδωράκη, του Μανώλη Γλέζου και του Γιώργου Κασιμάτη.
Η ΕΛΑΔΑ έρχεται να μας επισημάνει κι ένα άλλο ζήτημα που ανακύπτει από αυτή, την ορμώμενη από τα βάθη της αριστεράς, πρωτοβουλία. Τη συμφεροντολογική στάση της κοινοβουλευτικής αριστεράς και τη στάση...

Δημοσκόπηση ALCO: «Ο Παπανδρέου ξεπούλησε τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας». Δωσίλογος και με την...βούλα!


Το 80% των Ελλήνων πιστεύει ότι Γιώργος Παπανδρέου ξεπούλησε τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. Είναι αυτός που αποδέχθηκε άνευ όρων τους τις εντολές των ξένων.

Αυτά ακριβώς πιστεύουν οι Έλληνες. Αυτά καταγράφονται σε μεγάλη δημοσκόπηση...

Η Δικαιοσύνη να ξυπνήσει και να τον καθίσει στο σκαμνί! Το ζητάει και το 80% του λαού!

Ο πρώην Πρωθυπουργός διέπραξε το αδίκημα της εσχάτης Προδοσίας και η ελληνική Δικαιοσύνη, επιτέλους, οφείλει να ξυπνήσει από το λήθαργο στο οποίο ευρίσκεται, καθίζοντάς τον στο εδώλιο του κατηγορουμένου. 
Ο άνθρωπος αυτός που την ώρα που ο λαός πένεται, εξαθλιώνεται, ψάχνει στα συσσίτια ή στα σκουπίδια να βρει τροφή, ο Γ. Παπανδρέου κάνει τουρισμό στην Κόστα Ρίκα ή στο Ισραήλ, έχοντας πλέον καταστρέψει την Πατρίδα μας, παραδίδοντας την εθνική της κυριαρχία στους εχθρούς!
Αυτό μάλιστα αποτελεί κοινή πεποίθηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων. Το συμπέρασμα πρόσφατης δημοσκόπησης της ALCO  είναι ότι 8 στους 10 Έλληνες πιστεύουν ακράδαντα ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ξεπούλησε την εθνική κυριαρχία της χώρας στους ξένους. Την ίδια  εικόνα καταγράφει η ALCO και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ , με μόλις 2 στους 10 «πράσινους» να πιστεύουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε ό,τι μπορούσε για να προασπίσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας!

Το 80% της κοινής γνώμης λοιπόν, ζητεί από την Δικαιοσύνη να πράξει το καθήκον της και να καθίσει στο σκαμνί τον πρώην Πρωθυπουργό με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας.  
Γιώργος Παπανδρέου είναι αυτός που σκοπίμως διέβαλε την...

Μούφα (!) οι «Anonymous» που χτύπησαν το Υπουργείο Δικαιοσύνης!



Anon PayBack AnonymousArtwork top [Αποκλειστικό] Μούφα (!) οι Anonymous που χτύπησαν το Υπουργείο Δικαιοσύνης!
Τα πράγματα τελικά φαίνεται οτι δεν είναι όπως μεταδόθηκαν από την πλειονότητα των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης και blogs.Με δήλωση που απέστειλαν στο SecNews μέσω Twitter και δημοσιεύουμε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ, οι Έλληνες Anonymous (AnonGR) ισχυρίζονται οτι δεν έχουν σχέση με την επίθεση που πραγματοποιήθηκε εναντίον του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Αναφέρουν μεταξύ άλλων οτι πραγματοποιήθηκε από ομάδες που «υποστηρίζουν τους Anonymous» ενώ υπερτονίζουν την διαφορά μεταξύ των Anonymous και αυτών των ομάδων σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας, τα κίνητρά τους και την μεθοδολογία που ακολουθούν. Δείτε παρακάτω το μήνυμα στο Twitter όπως μας το έστειλαν οι AnonGR : <…>


ΠΗΓΗ: Μούφα (!) οι «Anonymous» που χτύπησαν το Υπουργείο Δικαιοσύνης! 

get lost !!.



Είμαστε κυρία μου τρομοκράτες...είμαστε κουκουλοφόροι...είμαστε συνωμοσιολόγοι, αποτελούμε την «δημοσιογραφία των εκβιαστών» !

Είμαστε εκβιαστές και ρουφιάνοι!
Αυτό και άλλα είμαστε κυρία μου σύμφωνα με το πιο κάτω άρθρο του τεράστιου αντιπροέδρου μας που δεν σταματά ποτέ!
Από το "μαζί τα φάγαμε" στο "δημόσιοι κοπρίτες", και ακόμη πιο πέρα  στο "οι Ελληνες είναι con" και άλλα "γαλλικά", στο πιο προσβλητικό απ' ολα "οι αρχαίοι ήταν χωριάτες, αμόρφωτοι ..."!
Λίγη τσίπα κυρία μου!
Αλλά αυτή...τέρμα!
                                                 ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Για διαβάστε τί έγραψε αυτός ο ευτραφής "μέγας" πολιτικός μας !
Η ενημέρωση και οι εφημερίδες στην εποχή των blogs


Tου Θεοδωρου Παγκαλου*
Εχει πλέον ζωτική σημασία να ανοίξει ένας δημόσιος διάλογος για ένα θέμα που απειλεί τη δυνατότητα ελεύθερης έκφρασης, αλλά και κριτικής της εξουσίας...

ΚΥΠΡΟΣ: Η ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΩΝ ΒΑΣΕΩΝ

του Κορνήλιου Χατζηκώστα*
Το υφιστάμενο καθεστώς των βρετανικών Bάσεων είναι διάτρητο από νομική άποψη, και για αυτό μπορεί να προσβληθεί στα διεθνή δικαστήρια. Η αμφισβήτηση του νομικού καθεστώτος των Bάσεων πηγάζει, κυρίως, από το γεγονός ότι οι αποικίες είναι παράνομες, και αφού οι «κυρίαρχες», όπως λέγονται, βρετανικές Bάσεις είναι κατάλοιπο της βρετανικής αποικιοκρατίας, συνεπώς δεν μπορούν να σταθούν στη σύγχρονη νομική πραγματικότητα. Αυτή, τουλάχιστον, είναι η άποψη μερίδας επιφανών νομικών, οι οποίοι τεκμηριώνουν την άποψή τους με νομικά επιχειρήματα.
Αυτή, όμως, η αμφισβήτηση του νομικού καθεστώτος των Bάσεων δεν θα υπήρχε, στην περίπτωση που γινόταν αποδεκτό το σχέδιο Ανάν. Το περιβόητο σχέδιο, εκτός του γεγονότος ότι είχε σωρεία προνοιών, οι οποίες καθιστούσαν τους Ελληνοκυπρίους ως...

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Νίκος Απέργης


 

Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο ηθοποιός Νίκος Απέργης, καθώς έχασε τη μάχη που έδινε με τον καρκίνο το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Ο Νίκος Απέργης υπηρέτησε για πολλά χρόνια ως δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Αθηναίων.
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947. Σπούδασε Θέατρο στην Ανώτερη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, από την οποία αποφοίτησε το 1969. Ασχολήθηκε επαγγελματικά με το θέατρο, το ραδιόφωνο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Παράλληλα, από το 1982 δραστηριοποιήθηκε στο χώρο του μάρκετινγκ και της διαφήμισης, ενώ βραβεύτηκε ως συγγραφέας για το θεατρικό έργο του «Σφουγγαράδες».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΑΝΑΤΑΞΙΣ



Έάν το Ύπουργείον Έθνικής Παιδείας βούλεται νά προσφέρη κάτι πλέον λυσιτελές είς τήν Έλληνικήν κοινωνίαν καί πολιτείαν , τότε θά πρέπει ν΄ άσχοληθή μέ τήν άναδιάταξιν τού καθεστώτος είς τόν μορφωτικόν καί έπαγγελματικόν έπαναπροσανατολισμόν τών Έλλήνων. Έπιβάλλεται ν΄ άναδείξη ώς πρώτη προτερότητα τήν Έλληνομάθεια καί δή τήν έντελή κατάρτισιν είς τήν διαχρονικήν Έλληνικήν γλώσσαν τών Έλλήνων πολιτών. Καί δή τών μαθητευομένων. Ίνα τοιουτοτρόπως θέση τέρμα είς αύτήν τήν ίλαροτραγωδίαν τού γλωσσικού ψευδοδημοτικισμού, ό όποίος προεκάλεσεν τεχνηέντως... "Γλωσσικόν Ζήτημα". Και ό όποίος ψευδοδημοτικισμός, τή συνδρομή άγραμμάτων πολιτικαντηδών, ίδία δε έκ τού... "προοδευτικού" άνθελληνισμού, έθεσεν είς τό περιθώριον τού πνευματικού μας βίου τά δύο τρίτα(2/3) τού Διαχρονικού Έλληνος Λόγου! Καί τούτο ίνα ίκανοποιηθούν τά "βίτσια" τών άνερματίστων ψευδοδημοτικιστάδων έχθρών της έθνικής συνεχείας...Οί όποίοι λυσσωδώς έπί ένα αίώνα βάλλουν κατά τής Έλληνομαθείας! Έπειχειρούν νά καταστήσουν ώς...δημοσία ήμών...

Τι δεν είναι το μνημόνιο


Τι δεν είναι το μνημόνιο
Του Άγη Βερούτη 
Διάβασα το Μνημόνιο για δέκατη πέμπτη φορά. Το περίεργο είναι πως ενώ αυτό δεν έχει αλλάξει ούτε σε ένα κόμμα, έχουν αλλάξει αντιδιαμετρικά οι απόψεις εκείνων που το ψήφισαν αρχικά, παρίσταναν ότι το εφαρμόζουν, και τώρα το αποτάσσουν ως σατανικό σκεύασμα.

Η πλάκα είναι πως πολλοί από εκείνους που το κατηγορούν ότι περιέχει τις λάθος “συνταγές” για την έξοδο από την κρίση, δεν έχουν καταλάβει ότι το Μνημόνιο δεν είναι συνταγή -είναι μενού. Αποτελεί ένα κατάλογο με τους στόχους για το “τι” πρέπει να γίνει, αλλά όχι για το “πώς” θα γίνει.

Ας γίνουμε λίγο πιο συγκεκριμένοι με ένα παράδειγμα. Στην σελίδα 11 του μνημονίου, για την απλούστευση ίδρυσης νομικών προσώπων και επαγγελματιών, γράφει: “Government adopts legislation to simplify and accelerate the process of licensing enterprises, industrial activities and professions, which inter alia revises Law 3325/05....”

Αυτό που περιγράφει η παραπάνω πρόταση είναι ο στόχος: ψήφιση νομοθεσίας για την απλούστευση της αδειοδότησης επιχειρήσεων και επαγγελματιών. Η “συνταγή”...

"O σλαβικός χριστιανικός πληθυσμός στη FYROM, είναι ως επί το πλείστον Βούλγαροι"


ImageΟ διευθυντής του «Μακεδονικού Επιστημονικού Ινστιτούτου» της Βουλγαρίας, καθηγητής  Τρεντάφιλ (Τριαντάφυλλος ) Μίτεφ σε συνέντευξή του προς το βουλγαρικό πρακτορείο ‘Φόκους’ διακοινώνει τις θέσεις του σχετικά με την  ιστορικο- επιστημονική κατάσταση που επικρατεί στο κρατίδιο των Σκοπίων.


«Κύριε, καθηγητά, Μίτεφ, πως μπορείτε να εξηγήσετε  τις αντιδράσεις που έχουν εκδηλωθεί τις τελευταίες εβδομάδες μετά από το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  και ειδικότερα για το  άρθρο 60, που αναφέρεται στη δημιουργία Κοινής Επιτροπής  για την αναθεώρηση της Ιστορίας των Σκοπίων;

Τρεντάφιλ Μίτεφ:

Πρώτον. Αποκόμισα μια πολύ ισχυρή εντύπωση αμέσως,  χωρίς να ενδέχεται κάποια εναλλακτική απάντηση από τους Ιστορικούς των Σκοπίων,  η οποία υποδηλώνει την απουσία κάθε δυνατότητας, οποιουδήποτε διαλόγου για τέτοια σοβαρά θέματα,  όπως η επιστήμη  που σχετίζεται με την αλήθεια στο πολιτιστικό και ιστορικό υπόβαθρό των δύο εθνών.

Δεύτερον.  Αντιμετώπισα την άγνοια της ιστορικής κοινότητας των Σκοπίων. Η...

Σεβαστή η απόφαση της Χάγης, τώρα διαπραγμάτευση με τη Γερμανία, λέει η Ιταλία

Ικανοποίηση στο Βερολίνο...
Σεβαστή η απόφαση της Χάγης, τώρα διαπραγμάτευση με τη Γερμανία, λέει η Ιταλία
Από την πολύκροτη ακροαματική διαδικασία στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης  
Η ιταλική κυβέρνηση ανακοινώνει διά του υπουργού Εξωτερικών Τζούλιο Τέρτσι ότι σέβεται, έστω και αν δεν συμπίπτει με τις θέσεις της, την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης που δικαιώνει τη Γερμανία επί της προσφυγής της σχετικά με τις αποζημιώσεις του Β Παγκοσμίου Πολέμου, και επισημαίνει πως σκοπεύει να κινηθεί στην κατεύθυνση της διαπραγμάτευσης με τη Γερμανία προς μία συνολική διευθέτηση.
Από την πλευρά της, η Γερμανία κάνει λόγο μία σημαντική δικαστική απόφαση για την ίδια τη χώρα και ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα, με τον επικεφαλής της γερμανικής...