Σελίδες

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Αθάνατε δημόσιε υπάλληλε, ΔΕΝ ΘΑ ΙΣΙΩΣΕΙΣ ποτέ.!



Σε δικτυακό τόπο που ανήκει στην Κοινωνία της Πληροφορίας ιστοσελίδα για κυνομαχίες με σκυλιά που διψούν για αίμα

Αν είναι δυνατόν το είδαμε και αυτό.

Σε server που ανήκει στην "Κοινωνία της Πληροφορίας" (ΔΕΚΟ εποπτευόμενη από το Υπουργείο Εσωτερικών) εμφανίζονται sites για κυνομαχίες με σκυλιά που διψούν για αίμα, καθώς και site για πιστοποιητικά σκυλιών.

Οι συγκεκριμένες ιστοσελίδες είναι οι εξής:

http://www.MfSpitbull.net ,

http://apbtcertificate.com ,

http://apbtpedigrees.com

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ιδιοκτήτης των ιστοσελίδων είναι προϊστάμενος τμήματος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, η ενημέρωση αυτών γίνεται από...

Συγκαλεί πολεμικό συμβούλιο ο Ρ.Τ. Ερντογάν


Εκτάκτως μεταβαίνει στην Άγκυρα ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά το επεισόδιο της κατάρριψης του τουρκικού αεροσκάφους, στη Συρία. Ο Τούρκος πρωθυπουργός βρισκόταν εν πτήση για την Κωνσταντινούπολη όταν έγιναν γνωστές οι αναφορές για το επεισόδιο δίνοντας εντολή για επιστροφή στην Άγκυρα.

Μάλιστα ο Τούρκος πρωθυπουργός συγκαλεί εκτάκτως το συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας για να εξεταστεί η κατάσταση που διαμορφώνεται μετά τη κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες το τουρκικό F-4E/2020 (κατ΄ άλλες πηγές RF-4E) κατέπεσε τουλάχιστον 1 με 2 ν.μ. εγγυτέρα στις ακτές της Συρίας από ότι μεταδιδόταν αρχικά. Άλλες πηγές αναφέρουν ότι η Συρία εξέφρασε τη λύπη της για το επεισόδιο αλλά δεν έχουν επιβεβαιωθεί. .

ΩΣ ΠΟΤΕ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ;



Είναι τώρα σαφές πως η Λευκωσία ανέμενε τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα, για να προχωρήσει στα επόμενα βήματα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κατάστασης. Αυτή τη στιγμή είναι προφανές πως η προσοχή της Κυπριακής Κυβέρνησης είναι στραμμένη στη σύναψη του διακρατικού δανείου από τη Ρωσία και ενδεχομένως και από άλλη δεύτερη χώρα, και ταυτόχρονα στα βήματα που θα γίνουν για να υποβληθεί αίτημα στο μηχανισμό στήριξης ΕFSF για λήψη τραπεζικής βοήθειας. Ο συνδυασμός ρωσικού δανείου και Μηχανισμού είναι το επικρατέστερο σενάριο επί του οποίου φαίνεται να εργάζεται σε αυτή τη φάση η Κυπριακή Κυβέρνηση.

Και ο συνδυασμός αυτός θεωρείται ως μια από τις διεξόδους ώστε να αποφευχθούν, στο βαθμό που αυτό μπορεί να γίνει, επαχθείς όροι. Αυτό, δυστυχώς, το καθορίζουν εκείνοι...

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ! ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ Ο ΡΑΠΑΝΟΣ!


Στο Αττικό Νοσοκομείο μεταφέρθηκε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο Πρωθυπουργός υποβλήθηκε σήμερα σε προγραμματισμένη οφθαλμολογική εξέταση από τον Διευθυντή της Β´ Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής του Αττικού Δημοσίου Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής, κ. Πάνο Θεοδοσιάδη και διαπιστώθηκε αρχόμενη αποκόλληση αμφιβληστροειδούς, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Η επέμβαση θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί από τον κ. Θεοδοσιάδη στο Αττικό Νοσοκομείο.
Μετά από αυτή την εξέλιξη, αναβάλλεται η σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ που ήταν προγραμματισμένη για τις 6 το απόγευμα.
Στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ εν τω μεταξύ μεταφέρθηκε ο νέος υπουργός οικονομικών κ. Ράπανος, μετά από λιποθυμικό επεισόδειο.

Αυτοί έχουν πλάκα...Μας δουλεύουν ψιλό γαζί..

Επικρίσεις ΔΝΤ στα σχέδια της Ευρωζώνης κατά της κρίσης...

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αμφισβήτησε, την Πέμπτη, τον τρόπο με τον οποίο η ευρωζώνη προσπαθεί να επιλύσει την κρίση, απαιτώντας περισσότερες ενέργειες από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και κατακρίνοντας τους όρους της επικείμενης διάσωσης των ισπανικών τραπεζών.
Σε συνέντευξη Τύπου η Λαγκάρντ επέκρινε σχέδια για τη διάσωση του τραπεζικού συστήματος της Ισπανίας μέσω δανείων προς την κυβέρνηση της Μαδρίτης.
Τα σχέδια αυτά έχουν προκαλέσει ανησυχίες στις χρηματαγορές, αφού αναμένεται ότι θα αυξήσουν το χρέος της χώρας.
Νωρίτερα, ο Ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι, εξέφρασε από την Βραζιλία την ικανοποίηση του για το ότι ο έλεγχος του τραπεζικού συστήματος στην Ισπανία, έδειξε ότι "οι ανάγκες σε κεφάλαια" θα είναι χαμηλότερες από το αναμενόμενο και ζήτησε η ευρωπαϊκή βοήθεια να καταβληθεί "το συντομότερο δυνατόν".
Το δάνειο που θα χορηγήσει η ευρωζώνη στην Ισπανία πρέπει να εγκριθεί στην επόμενη συνάντηση του Eurogroup, στις 9 Ιουλίου, τόνισε ο επίτροπος Όλι Ρεν.
Η Ισπανία θα πρέπει να υποβάλει επίσημο αίτημα για ένα δάνειο για την
ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της "από την ερχόμενη Δευτέρα", δήλωσε από την πλευρά του ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
AΠΕ

Χρειαζόμαστε άδεια για χρήση νερού βροχής και πηγών!






Αιτία εξέγερσης αποτελεί η υπουργική απόφαση, που βάζει τις βάσεις για την πλήρη εφαρμογή του Διατροφικού Κώδικα στην Ελλάδα – δηλαδή το σχέδιο για τον απόλυτο έλεγχο και την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης του νερού και της τροφής και υπεγράφη στις 11 Απριλίου. Πρόκειται για την τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης 150559/10-6-2011, που αφορά τις διαδικασίες, τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών για...

Το μανιφέστο της Μιζέριας ! Η φτωχοποίηση των Ελλήνων συνεχίζεται!

Λάζαρος Ελευθεριάδης στους aegeantimes.gr 






Την ώρα κατά την οποίαν γράφεται αυτό το άρθρο, έχει ανακοινωθεί το σύνολον της νέας κυβέρνησης της χώρας υπό τον κ. Α. Σαμαρά ως πρωθυπουργό της.

Η ανησυχία είναι έκδηλη σε πολλούς, όπως και η μειωμένη διάθεση για “τυμπανοκρουσίες” από άλλους, γενικά επικρατεί μία “αγωνία” περί της κατάληξης αυτού του εγχειρήματος της “συγκυβέρνησης”.

Δημιουργήθηκε μία κυβέρνηση με άρωμα και υπό την “υψηλή εποπτεία” των Τραπεζιτών, ξένων και ντόπιων, επιβάλλοντας το οικονομικό “πλαίσιο” μέσα εις το οποίο θα κινείται η παρούσα “συγκυβέρνηση”, τοποθετώντας συγχρόνως τον “άνθρωπό” τους, δια την πλήρη εποπτεία και έλεγχο αυτής της “πορείας” της χώρας.

Ο κ. Β. Ράπανος, νέος υπουργός οικονομικών, Τραπεζίτης, επίλεκτο μέλος του ΠΑΣΟΚ, άνθρωπος του Κ. Σημίτη και αργότερα του ΓΑΠ, καταλαμβάνει αυτήν την νευραλγική...

Οι καραμπόλες και η άρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη

Η διαδικασία συγκρότησης του κυβερνητικού οχήματος δεν ήταν χωρίς εκπλήξεις, ενώ και n ανακοίνωση του υπουργικού συμβουλίου προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς πολλά στελέχη έβλεπαν εαυτούς στο υπουργικό σχήμα, αλλά τελικά έμειναν εκτός. Εμπλοκή υπήρξε σε αρκετές περιπτώσεις. Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έμεινε εκτός σχήματος καθώς αρνήθηκε να αναλάβει αναπλ. υπουργός Περιβάλλοντος, υπό τον κ. Ευ. Λιβιεράτο, και τούτο παρά την απευθείας επικοινωνία που είχε με τον Αντ. Σαμαρά. Ο κ. Μητσοτάκης, πρώτος σε σταυρούς βουλευτής στη Β' Αθήνας και επί μακρόν ασχολούμενος με τα ζητήματα του περιβάλλοντος, φέρεται να μην έγινε αποδέκτης εναλλακτικής πρότασης. Από υπουργός Δικαιοσύνης, αναπληρωτής Παιδείας Πολιτισμού βρέθηκε ο κ. Κ. Τζαβάρας, μετά το βέτο του κ. Φώτη Κουβέλη. Εκτός σχήματος βρέθηκε και ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Γιάννης Μιχελάκης, καθώς ο κ. Σαμαράς εκλήθη να βρει ένα στέλεχος που δεν είχε τόσο ενεργό συμμετοχή στην πολεμική προεκλογική περίοδο που προηγήθηκε. Προκρίθηκε για τη θέση ο κ. Σίμος Κεδίκογλου. Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας αποτυπώνει την άρνηση στελεχών να πάρουν στα χέρια τους... την καυτή πατάτα, ενώ και στην Υγεία, αντί του Χριστ. Στεφανάδη, κέρδισε στην τελική ευθεία ο Ανδρ. Λυκουρέντζος, προκειμένου να εκμεταλλευθεί και τις καλές του σχέσεις με τους συνδικαλιστές της Yγείας. Η ναυμαχία του Ναυτιλίας το οποίο διεκδικούσε..

Ιδού οι αριστερές αξίες. Να γιατί "πούλησα" το κορμί μου.

Ο γιός μιάς ραύτρας δεν θα μπορούσε ούτε καθηγήτριες Πανεπιστημίου να κάνει, αλλ´ούτε και Yπουργούς ή Υφυπουργούς να φτιάξει. Ενώ ένα πράο και ήσυχο, δεξιό ή όχι, πλην όμως ταλαντούχο "γεροντάκι" μπορεί να τα εξασφαλίζει και τα δυό.
Aυτό είναι, δυστυχώς, το μήνυμα της σύγχρονης κοινωνίας μας. Aυτό συνιστά μιά σύγχρονη ...αριστερή αξία. Ήτοι διαλέξ'τε και στοχεύσ'τε σωστά, αλλά κι αν "λαθεμένο" δρόμο ακολουθήσατε δεν έχετε παρά να διορθώσετε πορεία. Ποτέ δεν είναι αργά. Mην σας τρομάζουν οι συνέπειες απ' την αδίστακτη νέα στόχευση. Mην υπολογίζετε τις καταστροφικές επιδράσεις στις τρυφερές ψυχές ή τις παράπλευρες απώλειες σε ανυποψίαστους συνανθρώπους σας. Ένα μετράει. H απαρέγκλιτη επίτευξη του εγωϊστικού στόχου...
Aυτό είναι το χειροπιαστό παράδειγμα πολλών νεοελλήνων, που στο βωμό των όποιων επιδιώξεων πουλάνε τα πάντα. Oικογένεια, κορμί, ιδέες, μνήμες, ονόματα κι αξίες και ...ευτυχία, η οποία, ευτυχία, μπορεί αίφνης να μετουσιώνεται και να παίρνει κι άλλες μορφές από ακριβά π.χ. "σαλόνια" και ανεβασμένες Kολωνακιώτικες παρέες μέχρι ακριβά δωράκια, αλλά σίγουρα όμως με ανοργασμικές νύχτες σε "μαραγκιασμένα" κρεββάτια.
Iδού το νέο και αποτελεσματικό μοντέλο.
Παραδειγματισθείτε, λοιπόν, νέες και νέοι, καθότι η πολιτική μας αρένα διαθέτει όλα τα πορτρέτα και όλα τα μοντέλα, από ασχημούτσικες "πουτάνες" μέχρι κρυόκωλους "επιβήτορες"!!!
Από φωτεινούς Πέτρους έως πέτρινες Φωτεινές.
Πουληθείτε λοιπόν....

Τι χρειάζεται τώρα η Ελλάδα για να αντιμετωπίσει την κρίση

Τους τελευταίους μήνες όλοι γίναμε μάρτυρες μίας άγονης αντιπαράθεσης μεταξύ των πολιτικών παραγόντων του τόπου, στην οποία κάθε κόμμα προσπαθούσε να πείσει τους πολίτες για την ορθότητα των προγραμματικών του θέσεων. Αν εξαιρέσουμε κάποια πραγματικά χρήσιμα και θετικά στοιχεία, οι περισσότερες ρητορείες ήταν είτε ελαφρά εκτός πραγματικότητας, είτε αποτελούσαν αναπόσπαστο κομμάτι κεκαλυμμένων καιροσκοπικών προσπαθειών.

Ανεξαρτήτως πολιτικών προτιμήσεων και επιλογών, η ουσία των τελευταίων δύο ετών, από την ημέρα που η Ελλάδα έχασε πρόσβαση στις αγορές ομολόγων και εντεύθεν, είναι πως κανένα κόμμα από αυτά που τουλάχιστον τυγχάνουν ευρείας αποδοχής, δεν μπόρεσε να προτάξει ένα συγκεκριμένο, λεπτομερές και ρεαλιστικό πρόγραμμα ελέγχου της κατάστασης αφενός και εξόδου από την οικονομική στενωπό αφετέρου.

Ο λόγος είναι πολύ σαφής και συγκεκριμένος: όλοι οι πολιτικοί παράγοντες...

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: «Ήρθε η ώρα της ενηλικίωσης για τους τριαντάρηδες…»

Φίλες και φίλοι, αγαπητοί συνταξιδιώτες. Δεν ξέρω αν είχε κανείς στο παρελθόν την εμπειρία μιας αναγκαστικής προσγείωσης. Από ότι φαίνεται, στο μέλλον θα την έχουμε όλοι μαζί. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος των εκλογών, πολλά από αυτά που θεωρούσαμε ως δεδομένα, θα πάψουν να ισχύουν. Θα ήθελα, με τη σημερινή ευκαιρία, να ευχηθώ ψυχραιμία και καλή τύχη σε όλους, πραγματικά ελπίζω και ακόμα πιστεύω ότι μπορούμε να αποφύγουμε τα χειρότερα.

Του Κωνσταντίνου Χασιώτη
Δικηγόρος Αθηνών με εξειδίκευση σε θέματα επενδύσεων
ΜΠΔ (Διεθνών Σπουδών), LLM (Διεθνούς Οικονομικού Δικαίο)


Μικρή σημασία έχει η άποψη μου, αλλά απλά θέλω να ξέρετε ότι πιστεύω πολύ στη γενιά μας, που έχει ως μέσο όρο τα 30. Μας έλαχε ο βαρύς κλήρος να είμαστε η γενιά της κρίσης. Οι προηγούμενοι είναι αυτοί που τη δημιούργησαν και αυτοί που σήμερα συνδέουν σαν άγκυρα το παρελθόν με το μέλλον. Οι επόμενοι θα διαπλαστούν από αυτήν, θα αργήσουν δημιουργικά να συνεισφέρουν. Εμείς καλούμαστε να την αντιμετωπίσουμε σε χρόνο ενεστώτα. Καλούμαστε να ανακαλύψουμε μέσα από το χάος και την παράνοια, νόημα και ελπίδα.


Θα ήθελα να πιστεύω ότι δεν θα αργήσει η στιγμή που θα...

Το μη ομώσαι όλως - Ποιους ενοχλεί ο θρησκευτικός όρκος;

Κάθε φορά που μια κυβέρνηση ορκίζεται ζούμε το γνωστό δράμα των απανταχού εκσυγχρονιστών και διαφωτισμένων που κάνουν λόγο για «Τεχεράνη» και «Χομεϊνί» επειδή οι παπάδες μπαίνουν στο Προεδρικό Μέγαρο και τελούν δοξολογία. Φυσικά στην κρίση τους το κράτος οφείλει να είναι αποχρωματισμένο θρησκευτικά και ο όρκος των δημοσίων λειτουργών να είναι πολιτικός.

Για πολλούς από αυτούς κριτήριο αυτής της θέσης είναι ότι τα προοδευτικά κράτη του πολιτισμένου κόσμου, έχουν αφήσει εδώ και αιώνες πίσω τους αυτές τις μεσαιωνικές και οπισθοδρομικές πρακτικές. Κάποιοι πιο «ατσίδες» αντιτάσσουν και την περίφημη ευαγγελική προτροπή του Ιησού προς τους μαθητές να μην ορκίζονται, το «μη ομώσαι όλως».

Φυσικά δεν το κάνουν επειδή θέλουν να νουθετήσουν το χριστεπώνυμο πλήρωμα ούτε γιατί οι ίδιοι είναι τόσο...καλοί Χριστιανοί που δεν μπορούν να αντέξουν τη διαστρέβλωση του λόγου του Κυρίου. Συνήθως έχουν στο μυαλό και την ρητορική τους τη Γαλλική Επανάσταση, την laicité και τα διδάγματα του Διαφωτισμού. Σ' αυτούς λοιπόν, δεν μπορώ να αντισταθώ να υπενθυμίσω πως το υπόδειγμα που έχουν στο νου τους μάλλον αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα, αφού πολλές προοδευτικές και πολιτισμένες χώρες του δυτικού ημισφαιρίου διατηρούν όχι μόνο τα θρησκευτικά σύμβολα και τις τελετουργίες αλλά δεν έχουν και κανένα πρόβλημα...

Μυστική συνάντηση Ελλήνων αξιωματούχων με την αντιπολίτευση της πΓΔΜ για την ονομασία μιας οδού.


Τον παραπάνω τίτλο φέρει άρθρο του Σκοπιανού φιλοκυβερνητικού ΜΙΝΑ, το οποίο υποδεικνύει εμμέσως πλην σαφώς ότι ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται πίσω από τις πρόσφατες διαδηλώσεις του αντιπολιτευόμενου SDSM, και θα δούμε γιατί. Διαβάζουμε λοιπόν:

"Επί δύο ημέρες το αντιπολιτευόμενο κόμμα SDSM επιχείρησε να δημιουργήσει κάποιου είδους «κρίση», προσπάθησε να εισέλθει δια της βίας στο δημαρχείο της πόλης των Σκοπίων γιατί, όπως ισχυρίζονται, η πόλη αποφάσισε να μετονομάσει ένα δρόμο που φέρει το όνομα ενός διάσημου ήρωα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, Στεβάν Ναούμοφ (Stevan -Stiv- Naumov).

Η αλήθεια είναι ότι η τοπική αυτοδιοίκηση απλά θα αφαιρέσει το όνομα Stiv Naumov από την οδό στην οποία βρίσκεται το Υπουργείο Εξωτερικών, και θα δώσει το όνομα του σε...

Oι Τσάμηδες διεκδικούν το υπουργείο Πολιτισμού της Αλβανίας!

20120621-2326
«Γενναίοι! Θάνατος στους Έλληνες, όπου τους βρίσκετε, να τους σκοτώνετε. Η Τσαμουριά μέχρι Πρεβέζης πρέπει να μείνει καθαρά αλβανική. Εκδικούμεθα τους εχθρούς μας, επεκτείνουμε τα σύνορα της αλβανικής μας πατρίδας. Η κραταιά Ιταλία είναι στο πλευρό μας» (Μαζάρ και Νουρή Ντίνος σε ομιλία τους).

Οι Τσάμηδες διεκδικούν και, μάλλον θα τους δοθεί, με την υπουργοποίηση του προέδρου του τσάμικου κόμματος, το υπουργείο Πολιτισμού της Αλβανίας.

Και για όσους δεν κατάλαβαν τι σημαίνει το υπουργείο πολιτισμού μιας χώρας, έστω...

Πόσο "δημοκρατικό" είναι να μην δίνεται "περίοδος χάριτος" σε μια νέα κυβέρνηση;

Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδος, η σύνθεση της οποίας, είτε μας ενθουσίασε είτε όχι, θα πρέπει-τουλάχιστον από εμάς- να τύχει μιας περιόδου χάριτος.

Στο διάστημα αυτό, θα φανεί εάν η προεκλογική πορεία που είχε τάξει ότι θα ακολουθήσει, σχετικά με τροποποίηση -επί τα βελτίω- του μνημονίου, ακολουθείται με σθεναρή θέση στις επάλξεις του Εθνικού αγώνα για την επιβίωση της χώρας με τις μικρότερες δυνατές απώλειες.

Θα πρέπει να αφεθούν στην άκρη – για λίγο καιρό τουλάχιστον- οι προσωπικές και κομματικές αντιπαραθέσεις, οι οποίες είναι χρήσιμες μόνον όταν συμπίπτουν με τη λογική του ορθού χρόνου.

Αυτή τη στιγμή, η Ελλάδα χρειάζεται μία συμπαράταξη όλων των πολιτικών δυνάμεων, προκειμένου να διεκπεραιωθούν επιτυχώς τα σχετικά αιτήματα τα οποία θα...

Εξορκίζοντας τις παθογένειες

Σοφία Βούλτεψη στην
Ελεύθερη Ζώνη
Μετά από απίστευτες ταλαιπωρίες, ολιγωρίες, διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις και έξαρση δημαγωγίας, η χώρα (που δεν είχε την πολυτέλεια για όλα τα παραπάνω) διαθέτει επιτέλους μία κυβέρνηση με βάση την λαϊκή βούληση, όπως αυτή εκφράστηκε μέσα από την (μακρόσυρτη) εκλογική διαδικασία.
Η διακήρυξη που συνόδευσε χθες την ανακοίνωση των μελών της τρικομματικής κυβέρνησης – ένα πείραμα σε δύσκολους καιρούς – ουσιαστικά περιλαμβάνει αυτά που όφειλαν να είναι τα αυτονόητα.

Το scripta manent εξακολουθεί να έχει την αξία του, αλλά και χωρίς αυτόν τον έγγραφο… εξορκισμό των γνωστών παθογενειών, όλοι φαντάζομαι πως αντιλαμβάνονται ότι για την Ελλάδα ο χρόνος έχει τελειώσει.

Η χώρα δεν μπορεί πλέον να συνεχίσει να χαροπαλεύει, βασιζόμενη στην επόμενη δόση.

Η αναδιαπραγμάτευση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης και...

ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Moody’s χτύπησε και τις ΗΠΑ!

Με «νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου» μοιάζει πλέον το ξημέρωμα σήμερα, καθώς πριν από λίγη ώρα ο διεθνή οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s προχώρησε στο πιο εντυπωσιακό μέχρι σήμερα χτύπημά του…

Συγκεκριμένα, προχώρησε στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης 15 μεγάλων τραπεζών μεταξύ των οποίων και αμερικανικών τραπεζικών κολοσσών όπως η Bank of America, η JPMorgan Chase, η Citigroup και η Goldman Sachs!

Στην αιτιολογία της απόφασης αναφέρεται ότι η υποβάθμιση έγινε καθώς οι μακροπρόθεσμες προοπτικές κερδοφορίας και ανάπτυξης μειώνονται…

Τα 3+1 «στοιχήματα» της νέας κυβέρνησης

Οι πρωτόγνωρες εποχές φέρνουν και πρωτοφανείς εξελίξεις. Έτσι και στην Ελλάδα περνάμε στη φάση των εθελούσιων κυβερνήσεων συνεργασίας με μακρόπνοο ορίζοντα. Έλαχε όμως σε αυτή την παρθενική προσπάθεια, τέτοιου είδους και εύρους πολιτικής σύνθεσης, να έρχεται αντιμέτωπη με την κρισιμότερη καμπή της κρίσης. Το νέο κυβερνητικό σχήμα έρχεται να διαχειριστεί τις επιπτώσεις και τους περιορισμούς του μνημονίου, να αναδείξει τα μεταρρυθμιστικά στοιχεία του, να εκμεταλλευτεί τις διεθνείς συγκυρίες, να ανακτήσει την αξιοπιστία στο πολιτικό σύστημα και κυρίως να επαναφέρει τη διαταραγμένη κοινωνική συνοχή.

Τα βασικά τρία στοιχήματα αυτής της περιόδου είναι τα δημοσιονομικά, η ανάπτυξη και η καθημερινότητα των πολιτών. Ως επιπρόσθετος δομικός στόχος έρχεται η ανασύσταση του θεσμικού πλαισίου και η ενίσχυση των δημοκρατικών διαδικασιών στα οποία έχουμε αναφερθεί εκτενώς κατά καιρούς με σωρεία προτάσεων.

· Δημοσιονομικά
Εξαρχής η διεθνής εμπειρία αποδείκνυε ότι μια κατά 10% μείωση του ελλείμματος χρειαζόταν 7-8 χρόνια, άρα το πιεστικό χρονοδιάγραμμαπου έδινε αρχικά το μνημόνιο δεν μπορούσε να αποδειχθεί επιτυχές. Η παροχή μιας ακόμα διετίας για την επίτευξη της δημοσιονομικής προσαρμογής δεν είναι μια τυπική διαδικασία που απλά επιμηκύνει το αναπόφευκτο.

Δίνει ένα νέο περιθώριο ώστε με την ταχύτατη πλέον προώθηση των μεταρρυθμίσεων σε κράτος και οικονομία, με την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας, την αναδιοργάνωση των φορολογικών μηχανισμών, τη δημιουργίαπροϋπολογισμού μηδενικής βάσης που θα εξετάσει εξονυχιστικά τα κονδύλια κάθε κωδικού, να προκύψουν ταυτόχρονα σημαντικές περικοπές δημοσίας σπατάλης αλλά και αυξημένα κρατικά έσοδα.

Μια τέτοια προοπτική μπορεί να βελτιώσει τα δημοσιονομικά στοιχεία ακόμα και πέρα των αρχικών στόχων και να επιτρέψει την ομαλή προσαρμογή χωρίς ισχυρές κοινωνικές εντάσεις. Για παράδειγμα το αγκάθι της μείωσης του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150 χιλιάδες μπορεί να ολοκληρωθεί σε μια τετραετία σχεδόν αποκλειστικά με τις συνταξιοδοτήσεις αν προτιμηθούν οι μετατάξεις από τις νέες προσλήψεις πλην ελαχίστων εξαιρέσεων σε κρίσιμους κοινωνικά τομείς και χρησιμοποιηθεί, αν και όπου χρειαστεί, μια ελαστική εφεδρεία τριετούς διάρκειας που θα συνδυάζει την προώθηση, όσων υπαχθούν σε αυτή, προς την αγορά με βάση τους ρυθμούς ανάπτυξης που θα επιτευχθούν.

Μια θετική εξέλιξη στα δημοσιονομικά της χώρας την επόμενη διετία, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα ενεργοποιήσει και το «κούρεμα» των δανείων της ΕΚΤ που θα προσφέρουν στη χώρα περαιτέρω περιορισμό του δημοσίου χρέους κατά τουλάχιστον ένα επιπλέον 10% του ΑΕΠ.

· Ανάπτυξη
Αυτό το θεμελιώδες ζητούμενο περιλαμβάνει ένα μέρος που εξαρτάται απολύτως από τις δικές μας εθνικές κινήσεις κι ένα μέρος που αφορά τις προθέσεις και τις διευκολύνσεις της Ε.Ε. Ήδη αναφερθήκαμε στα θέματα των ιδιωτικοποιήσεων και της αξιοποίησης του δημόσιου πλούτου (συμπεριλαμβανομένου της έναρξης των διαδικασιών για την εκμετάλλευση της ΑΟΖ).

Πέρα από τα άμεσα οικονομικά οφέλη από τα έσοδα και τη μείωση λειτουργικών εξόδων, το σημαντικότερο όλων είναι η βελτίωση του επενδυτικού κύρους της χώρας που αν συνδυαστεί σταδιακά με τις ανάλογες φορολογικές, νομοθετικές αλλαγές και με την ενίσχυση των υποδομών (μεταφορές, ενέργεια κλπ) μπορεί να καταστήσει επιτέλους την Ελλάδα πόλο έλξης των διεθνών κεφαλαίων με άμεσες επιπτώσεις στην τιθάσευση της ανεργίας.

Η ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και η καταβολή των χρεών του δημοσίου προς ιδιώτες (ΦΠΑ, προμηθευτές) είναι οι πρώτες απαραίτητες ενέσεις ρευστότητας στην αγορά για την ενίσχυση και της κατανάλωσης με φορολογικά οφέλη και για το κράτος.

Η εντονότερη αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, των διαρθρωτικών κι εγγυοδοτικών ταμείων, ο απεγκλωβισμός της συνέχισης των μεγάλων έργων, η ενίσχυση του ρόλου της Ευρωπαϊκής τράπεζας Επενδύσεων και τα αναπτυξιακά ευρωομόλογα είναι πρωτοβουλίες που χρειάζονται συντονισμένη εσωτερική προσπάθεια (πχ με απλούστευση διαδικασιών) αλλά και Ευρωπαϊκή συναίνεση που σε αυτό το επίπεδο τουλάχιστον δείχνει να έχει αποκτήσει ευρύτατη αποδοχή.

· Καθημερινότητα – Κοινωνία
Επειδή το να ευημερούν οι αριθμοί με μια κοινωνία στη γωνία, απελπισμένη, αποδεκατισμένη και αποκομμένη από τις εξελίξεις, απέχει πολύ από τον θεμελιώδη σκοπό και ρόλο της πολιτικής, είναι απολύτως απαραίτητο να υπάρξουν άμεσες παρεμβάσεις για την εξασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, την ανακούφιση ασθενέστερων ομάδων, την εξομάλυνση ακραίων αδικιών και την εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας.

Εδώ προκύπτει και η ανάγκη για αλλαγή προτεραιοτήτων με βάσηισοδύναμα μέτρα που θα προκύψουν από τις στοχευμένες περικοπές στο δημόσιο τομέα. Ο εξορθολογισμός στους φόρους και τις έκτακτες εισφορές (πχ ΕΤΑΚ με ένταξη στον υπολογισμό όλων των περιουσιακών στοιχείων και μείωση των αρχικών συντελεστών για ελάφρυνση των πιο αδύναμων) μπορεί να συνδυαστεί με άμεσο τον εκσυγχρονισμό και την πλήρη μηχανογράφηση των φοροεισπρακτικών μηχανισμών.

Η βελτίωση της ανταγωνσιτικότητας της οικονομίας μέσω της ανάδειξης όλων των βασικών παραγόντων (πλην μισθών) που είναι κορυφαίοι στις διεθνείς αξιολογήσεις των χωρών, μπορεί να αποτελέσει τη βάση για τη σταδιακή βελτίωση εργασιακών όρων. Ταυτόχρονα ο έλεγχος του ορθού ανταγωνισμού στην αγορά και η υπέρβαση των αγκυλώσεων (καρτέλ, μεσάζοντες) μπορεί να περιορίσει τα φαινόμενα αισχροκέρδειας και να συμπιέσει περαιτέρω τις τιμές.

Όσον αφορά την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και της εγκληματικότητας που μαστίζουν την καθημερινότητα όλων μας, είναι δεδομένο ότι κάποιες πολιτικές δεν μπορούν να προωθηθούν παρά μόνο με τη συνεργασία των εταίρων μας (όπως οι αλλαγές στη συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ και η ενίσχυση της Frontex για τη φύλαξη των συνόρων) κι αυτό απαιτεί ισχυρές συμμαχίες με τον υπόλοιπο Νότο που βιώνει αντίστοιχα προβλήματα ως μοχλό πίεσης στα κέντρα εξουσίας.


Μπορεί όμως να υπάρξει ταχύτατη αλλαγή στον τρόπο αστυνόμευσης των πόλεων, στην καταπολέμηση του παρεμπορίου, στο νομικό πλαίσιο χορήγησης ιθαγένειας, στην αποσυμφόρηση του κέντρου της Αθήνας. Κινήσεις που θα ανακουφίσουν τους πολίτες και θα αποτρέπουν τους μετανάστες από την παράνομη είσοδο στη χώρα μας
Κων/νος Μανίκας
Οικονομολόγος – Ψυχολόγος


πηγή


Έχει μυαλό το κορίτσι. Ε.Λιάσκα: "Η Χρυσή Αυγή χρεοκόπησε την Ελλάδα;"

Image - Παραλήρημα γνωστής ηθοποιού υπέρ της Χρυσής Αυγής
Η γνωστή νεαρή ηθοποιός Ελένη Λιάσκα απέδειξε ότι είναι και πολίτις με ενδιαφέροντα, κριτική και θάρρος.  Εξέφρασε  μέσα από την προσωπική της σελίδα στο Facebook την άποψή της για το κόμμα της λαϊκής δεξιάς καθαρά και με σαφήνεια. H νεαρή ηθοποιός έγινε γνωστή στο τηλεοπτικό κοινό από τη συμμετοχή της στο σίριαλ το «Καφέ της Χαράς».

 Να τι γράφει:

«Συναγερμός. Η δημοκρατία κινδυνεύει. Οι βουλευτές μας. Οι άνθρωποι που έκαναν τόσο υπερήφανη την Ελλάδα υποφέρουν κάτω από την δεσποτική τυραννία του συστήματος της Χρυσής Αυγής. Και γιατί να μην το κάνουν άλλωστε; Η Χρυσή Αυγή κυβερνούσε τόσα χρόνια και χρεοκόπησε την Ελλάδα. Η Χρυσή Αυγή άδειασε τα ταμεία του κράτους με αποτέλεσμα οι Έλληνες να μην έχουν ούτε καν φάρμακα. Η Χρυσή Αυγή γέμισε την Ελλάδα με μετανάστες τους έκανε νόμιμους για να μπορούν να σκοτώνουν και να σφάζουν και να βιάζουν Έλληνες και Ελληνίδες. Η Χρυσή Αυγή πούλησε την Ελλάδα στους Γερμανούς και στους...

Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Οι δοκιμασίες που περνάει ο ελληνικός λαός υπερβαίνουν κατά πολύ το οικονομικό μας επίπεδο αφού η προσχεδιασμένη φτωχοποίηση της πατρίδος μας είναι ουσιαστικά ο μοχλός πίεσης προκειμένου να παραδώσουμε στα μιάσματα της παγκόσμιας νεοταξικής διακυβέρνησης τα ιερά και τα όσια της Φυλής μας. Να δώσουμε δηλαδή κυριολεκτικά γη και ύδωρ στους σύγχρονους Μήδους μιας άλλης πολυεθνικής αυτοκρατορίας σκλάβων. Αυτό που ζητούν τα κοράκια του διεθνιστικού νεοταξισμού είναι να απαρνηθούμε την εθνική μας ταυτότητα, να ξεγράψουμε την ιστορία μας, να ακυρώσουμε τις θυσίες των προγόνων μας και έτσι να δώσουμε στην διαχειριστική τους κυριότητα την μέγιστη εθνική μας περιουσία, την ίδια μας την πατρίδα. Να ξεχάσουμε ότι μας έχουν παρανόμως και βιαίως αφαιρεθεί οι σκλαβωμένες ελληνικές πατρίδες στα βορειοανατολικά μας σύνορα και να δώσουμε νέο μερτικό στους μισέλληνες.

Εμείς ως Έλληνες Εθνικιστές καλούμε τους εχθρούς τού Γένους μας να το ξεχάσουν...

Ἡ Μητρόπολη Θεσσαλονίκης γιὰ τὸ gay pride festival

Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος 
Ἡ Ἱερὰ Μητρόπολις Θεσσαλονίκης , ἀνακοινώνει τὰ ἑξῆς :
Ἐπληροφορηθήκαμε ἀπὸ τὸ διαδίκτυο ὅτι στὴν πόλη τῆς Θεσσαλονίκης διοργανώνονται αὔριο Παρασκευὴ 22 καὶ μεθαύριο Σάββατο 23 Ἰουνίου ἐκδηλώσεις (1ο gay pride festival) προκει μένου νὰ ἐμφανισθοῦν δημόσι α καὶ νὰ δώσουν τὸ παρὸν στὴ ζωὴ τῆς πόλεως, ἄνθρωποι οἱ ὁποῖοι λένε ὅτι εἶναι ὁμοφυλόφιλοι καὶ διακηρύσσουν αὐτή τους τὴν ἐκτροπὴ ἀπὸ τὴν φυσικὴ ζωὴ τῶν ἀνθρώπων.
Τὸ γεγονὸς αὐτὸ μᾶς ἔχει καταθλίψει ἐπειδὴ αὐτὸ τοῦτο εἶναι ἀπαράδεκτο γιὰ τὰ ἤθη καὶ ἔθιμα τῆς πόλεώς μας, ἀλλὰ καὶ διότι ἐν συνεχείᾳ δὲν μποροῦμε νὰ φαντασθοῦμε ὅτι ἐκτροπὲς καὶ διαστροφὲς στὴ ζωὴ τῶν ἀνθρώπων ποὺ ὀφεί λονται σὲ σατανι κὴ ἢ ἀνθρώπινη παρέμβαση, μποροῦν νὰ ἐπισημοποιοῦνται καὶ νὰ προβάλλωνται δημόσια, διότι εἶναι ἀδύνατον νὰ γίνουν ἀποδεκτὰ τὰ φαινόμενα αὐτὰ στὴν κοινὴ γνώμη.
Τὸ περισσότερον λυπηρὸν εἶναι ὅτι αἰφνιδίως ἐπληροφορηθήκαμε ὅτι...

Καράογλου: «Πρόκληση η επανίδρυση του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης»


Στις πρώτες δηλώσεις του ως υπουργός του νεοσυσταθέντος υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης προέβη ο Θ.Καράογλου, ο οποίος ευχαρίστησε τον Αντώνη Σαμαρά και έκανε λόγο για πρόκληση που έχει μπροστά.
Η δήλωση του νέου υπουργού:
Ευχαριστώ θερμά τον Πρωθυπουργό της χώρας Αντώνη Σαμαρά για τη μεγάλη τιμή που μου έκανε να μου αναθέσει την ηγεσία του επανιδρυθέντος Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης.
Η συμμετοχή μου στην Κυβέρνηση Εθνικής συνεργασίας, με Πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τη χώρα αυξάνει ακόμη περισσότερο το αίσθημα ευθύνης μου απέναντι στον Ελληνικό λαό.
Με πλήρη επίγνωση των συνθηκών κάτω από τις οποίες καλείται να εργαστεί η σημερινή Κυβέρνηση, αισθάνομαι διπλή την τιμή που μου γίνεται και δεσμεύομαι ότι θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να φανώ αντάξιος των προσδοκιών τόσο του Πρωθυπουργού, όσο και των Ελλήνων πολιτών.
Η επανίδρυση του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης αποτελεί μεγάλη πρόκληση και ταυτόχρονα εργαλείο ανάπτυξης και επίλυσης προβλημάτων για την ευρύτερη περιοχή.


πηγή

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: ΕΓΚΥΡΕΣ Ή ΑΚΥΡΕΣ;

Στις 6 Μαΐου 2012 διεξάχθηκαν πρόωρες εκλογές οι οποίες όμως δεν έφεραν αποτέλεσμα, καθώς κανένα κόμμα δεν έλαβε εντολή διακυβέρνησης και ο σχηματισμός της όποιας κυβέρνησης απέτυχε. Στις 19 Μαΐου, με το υπ΄αριθμ. 72 (Α΄125) Διάταγμά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάλεσε εκ νέου τους εκλογείς για την εκλογή Βουλευτών στις 17 Ιουνίου 2012. Έπειτα, σύμφωνα με το Σύνταγμα των Ελλήνων, το πολίτευμα της Ελλάδας είναι Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία και οι βουλευτές εκλέγονται με άμεση, καθολική και μυστική ψηφοφορία από τους πολίτες που έχουν εκλογικό δικαίωμα, όπως νόμος ορίζει. Ο νόμος δεν μπορεί να περιορίσει το εκλογικό δικαίωμα παρά μόνο αν δεν έχει συμπληρωθεί κατώτατο όριο ηλικίας ή για ανικανότητα δικαιοπραξίας ή ως συνέπεια αμετάκλητης ποινικής καταδίκης για ορισμένα εγκλήματα. Τέλος, η ελεύθερη και ανόθευτη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης, ως έκφρασης της λαϊκής κυριαρχίας, τελεί υπό την εγγύηση όλων των λειτουργών της Πολιτείας, που έχουν υποχρέωση να τη διασφαλίζουν σε κάθε περίπτωση (Σύνταγμα αρθ. 1, 51.3, 52)
Στις εκλογές τις 17 Ιουνίου όμως, παρότι όλοι όσοι ψηφίσαμε, υποτίθεται ότι είχαμε συμπληρώσει το κατώτατο όριο ηλικίας, είχαμε ικανότητα δικαιοπραξίας και δεν είχαμε καταδικαστεί αμετάκλητα για ποινικά αδικήματα, μας αφαιρέθηκε το δικαίωμα εκλογής βουλευτών καθώς, όπως όλοι ξέρουμε, δεν είχαμε δικαίωμα επιλογής κάποιου υποψηφίου μέσω του γνωστού σταυρού προτίμησης.

Και ερωτώ εγώ : Είναι έγκυρες οι εκλογές ;;; Συγκεκριμένα, Βουλευτικές Εκλογές όπου...

Αποτρόπαιη δολοφονική επίθεση μέρα μεσημέρι από αφρικανούς λαθρομετανάστες σε τυφλή γυναίκα!


του Στρατή Μαζίδη
Πολλοί ισχυρίζονται πως η κοινωνία μας έχει καταντήσει ζούγκλα. Το ίδιο κι εγώ. Κάναμε όμως λάθος! Γιατί και στη ζούγκλα υπάρχουν κάποιοι κανόνες ενώ στην κοινωνία μας όχι!

Δεν είναι η πρώτη φορά που γράφω ένα άρθρο για την εγκληματικότητα και τη λαθρομετανάστευση οπότε δεν πρόκειται να πρωτοτυπίσω. Είναι όμως η πρώτη φορά που το κάνω με αφορμή μια δολοφονική επίθεση σε στενό αγαπημένο πρόσωπό μου, και όχι γιατί συνδέομαι μαζί του αλλά γιατί είναι ένα άτομο με ειδικές ανάγκες, διάολε!

Ήταν 16:00 όταν χτύπησε το τηλέφωνο στη δουλειά μαθαίνοντας τα νέα και μένοντας παγωμένος για κάποια δευτερόλεπτα μέχρι να συνειδητοποιήσω τι είχε συμβεί και πως το άτομο αυτό παραμένει στη ζωή.

Η γυναίκα αυτή -μέσης ηλικίας – (θα τη λέμε Μαρία) επέστρεφε στο σπίτι της μαζί με τη συνοδό της από...

Υπομονή και άσκηση στον ρεαλισμό

Γράφει ο Χάρης Βλάδος *

Η κάλπη έπαιξε τον ρόλο της, κραυγάζοντας: «Δεν υπάρχουν θαύματα»...
Το μνημόνιο δαιμονοποιήθηκε, για να το δούμε να αποδεικνύεται μετεκλογικά ως η μόνη ρεαλιστική πρόταση...
Οι αντιμνημονιακές κορώνες, μέρα την μέρα, θα παίρνουν τον δρόμο που τους αξίζει: κατευθείαν προς τον σκουπιδοτενεκέ της προεκλογικής αγυρτείας....
Από σήμερα, μόλις, ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας θα αρχίζει να «υποψιάζεται» τα συνολικά αδιέξοδα της κυρίαρχης ψευδολογίας: ιδεολογικά και πρακτικά...
Η πολιτική κρίση και αποσύνθεση, βρίσκεται μόλις στο ξεκίνημα της...
Η κοινωνία μας θα συνειδητοποιεί, με όλο και πιο επώδυνο τρόπο, βήμα-βήμα, την πολιτική της «αγραμματοσύνη» και την θεσμική της «καχεξία»...
Τα αδιέξοδα της οικονομίας μας -σε μεγάλο βαθμό, προδιαγεγραμμένα και ανυπέρβλητα...

H Eυρώπη σε κρίση: Η περίπτωση της Ελλάδας-Προοπτικές

ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΠΙΤΕΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΩΝ-ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ

«Η Ευρώπη σε κρίση: Η περίπτωση της Ελλάδας-Προοπτικές»

Πολεμικό Μουσείο

Κυρίες, κύριοι,

Ευχαριστώ τον «Σύνδεσμο Επιτελών Εθνικής Αμύνης» και το «Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών και Σπουδών-ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ», καθώς και τους Προέδρους των Διοικητικών τους Συμβουλίων κ.κ. Μαίρη Μαρούλη-Ζηλεμένου και Λάμπρο Καζάκο, για την τιμή να με καλέσουν σε αυτή την συζήτηση και τους συγχαίρω ιδιαίτερα για την πρωτοβουλία τους, αλλά και τον τίτλο της ημερίδας, αφού όντως η Ελληνική κρίση είναι και Ευρωπαϊκή ενώ η Ελληνική κρίση είναι Ευρωπαϊκή.

Προκαταρκτικά, βρίσκω πολύ ενδιαφέροντα τον τίτλο του ιδρύματος «Ευρωπαϊκών σπουδών Ιωάννης Καποδίστριας». Για τη χώρα μας, στο μεταίχμιο του Σλαβικού, του Μεσανατολικού και του Δυτικού κόσμου, η διατήρηση των ισορροπιών και των αλληλεπιδράσεων είναι παράγοντας σοβαρός για την επιβίωσή μας. Επισημαίνεται ότι πρώτος ο Καποδίστριας έδειξε ότι ο δρόμος για την Ευρώπη μπορεί να περνάει και από την Ρωσία

Η κρίση της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν αφήνει μεγάλες αμφιβολίες, ότι έφερε στο προσκήνιο κυβερνήσεις στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αμφίβολη ή καθόλου νομιμοποίηση από την βούληση των πολιτών, η οποίες είναι και έρμαιο διεθνών δυνάμεων που πιθανώς να...

ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΜΚΟ ΤΩΝ ΛΑΘΡΕΠΟΙΚΩΝ Ο ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Κ.ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ

Στην πατρίδα μας πια, περισσεύει η υποκρισία, η αλαζονεία και η πολιτική βλακεία, η οποία εκφράζεται από πολιτικά πρόσωπα που ανήκουν σε πολιτικά κόμματα που είναι παρακμασμένα, εξευτελισμένα και ξεπερασμένα από τις εξελίξεις. Αυτά τα κόμματα και τα πολιτικά πρόσωπα που τα στελεχώνουν, οδήγησαν την Ελληνική κοινωνία στην απόλυτη εξαθλίωση, οικονομική και κοινωνική. Για τον λόγο αυτό, γινόμαστε μάρτυρες καθημερινών ακραίων φαινομένων, όπως η προχθεσινή αυτοκτονία του συνανθρώπου μας στο Σύνταγμα, απέναντι από την Βουλή των Ελλήνων και για την οποία αυτοκτονία υπάρχουν βεβαίως, ηθικοί αυτουργοί που όλοι γνωρίζουμε και τους οποίους κατέδειξε ο συμπολίτης μας με το ιδιόχειρο σημείωμά του. Είναι όλοι αυτοί που αφαίρεσαν από τους Έλληνες την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια. Είναι όλοι αυτοί που οδήγησαν τους Έλληνες στην «Εθνική κατάθλιψη», όπως πομπωδώς δηλώνει ο αρχηγός της ΝΔ, κ. Σαμαράς.

Μεταξύ αυτών των προσώπων, θεωρώ, πως είναι και ο βουλευτής Β΄Αθηνών της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης (υπουργός των κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή), που, όπως όλοι...

Ένα είναι το αφεντικό…

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ



Ήταν το πρώτο δείγμα γραφής. Η αρχή που, μάλλον δεν κάνουν λάθος όταν ισχυρίζονται ότι αποτελεί το ήμισυ του παντός. Με τη σημερινή ομιλία του στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης που λίγες ώρες πριν είχε σχηματίσει, ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε ένα ξεκάθαρο δείγμα γραφής των προθέσεών τους. Η φράση ότι “ένα είναι το αφεντικό, ο ελληνικός λαός”, ήταν μάλλον η πλέον χαρακτηριστική, και έδωσε ξεκάθαρο στίγμα. Όπως συνέβη άλλωστε και με τις οδηγίες του Αντώνη Σαμαρά προς τους υπουργούς του, τόσο ως προς το περιεχόμενο της πολιτικής που θα ακολουθήσουν, όσο και αναφορικά με το ύφος που θα επιλέξουν για τη δημόσια παρουσία τους.

Αναλυτικά, η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην πανηγυρική, πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησής του.

“Αγαπητοί συνάδελφοι, Σήμερα είναι μια νέα μέρα για τον τόπο. Η χώρα αποκτά μετά από πολύ καιρό «κανονική» κυβέρνηση. Αλλά είναι και η αρχή μιας νέας εποχής για το πολιτικό σύστημα. Γιατί συγκροτείται, για πρώτη φορά, κανονική κυβέρνηση με διακομματική σύνθεση. Παλαιότερα αυτό συνέβη σπάνια, μόνο σε εξαιρετικές περιστάσεις, μόνο για «ειδικό σκοπό» και μόνο για περιορισμένο χρόνο. Τώρα συγκροτείται κυβέρνηση με πλήρεις αρμοδιότητες και χρονικό ορίζοντα όπως προβλέπει το Σύνταγμα.

Είναι ένα μεγάλο βήμα, που προϋποθέτει τολμηρές συναινέσεις μεταξύ των κομμάτων. Αυτές τις συναινέσεις αποτολμήσαμε και πετύχαμε…

Για να σώσουμε τη χώρα διασφαλίζοντας την ευρωπαϊκή της πορεία, για να αλλάξουμε όλα όσα πρέπει να αλλάξουν και να επιτύχουμε τους στόχους μας ώστε ο τόπος να βγει από την κρίση.

Γιατί μην κάνετε λάθος, αυτός είναι ο στόχος μας: Να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση! Και να πιάσουν τόπο οι θυσίες του ελληνικού λαού.

Και πώς θα το επιτύχουμε αυτό; Λέγοντας στο λαό την αλήθεια. Αυτό περιμένει από μας. Κι αυτό του οφείλουμε…

Η κυβέρνησή μας δεν είναι στον αέρα. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο συζητήσαμε και πετύχαμε ευρύτατη συν-αντίληψη διακυβέρνησης.

Η απαραίτητη προγραμματική συναίνεση ήδη έχει επιτευχθεί σε πάρα πολλά σημαντικά σημεία. Θα δοθεί πολύ σύντομα στη δημοσιότητα και θεωρώ ότι είναι πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα.

‘Αλλωστε αυτή ήταν και η εντολή του ελληνικού λαού στις πρόσφατες εκλογές. Ε λοιπόν, στην εντολή αυτή τα κόμματα που συνεργάστηκαν ανταποκρίθηκαν πλήρως.

Έδειξαν την ευθύνη τους απέναντι στο λαό, αλλά και απέναντι στις δύσκολες ώρες που περνάει ο τόπος. Και η κυβέρνηση που συγκροτήσαμε είναι πρωτίστως κυβέρνηση ευθύνης. Συνεργαστήκαμε, όμως, για να κάνουμε τις μεγάλες τομές! Όχι για να μείνουμε στα ίδια.

Κι αυτές τις αλλαγές πρέπει να τις σηματοδοτήσουμε από σήμερα.

Έχω, λοιπόν, να σας ανακοινώσω δύο πράγματα:

• Πρώτον, ότι ο μισθός των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου θα μειωθεί κατά 30% από την πρώτη στιγμή.

• Και δεύτερον, ότι θα δώσω εντολή στον Υπουργό Εσωτερικών να περιοριστεί η χρήση των κρατικών αυτοκινήτων από την κυβέρνηση και τα μέλη της δημόσιας διοίκησης στον ελάχιστο απαραίτητο αριθμό.

Πάντα πίστευα –και τώρα το πιστεύω περισσότερο από κάθε φορά– ότι ο καλύτερος τρόπος για να κυβερνήσει κανείς είναι το να δίνει πρώτος το παράδειγμα. Με αλήθειες και με σεμνότητα. Βεβαίως όχι κάθε μέρα στα κανάλια, όταν δεν υπάρχει λόγος.

Ξέρω ότι όλοι σας, όλοι μας, έχουμε τις καλύτερες προθέσεις. Αλλά δεν με ενδιαφέρουν οι καλύτερες προθέσεις. Με νοιάζουν τα έργα και το αποτέλεσμα. Η πιο κρίσιμη λέξη γι’ αυτή την κυβέρνηση πρέπει να είναι η λέξη αποτελεσματικότητα.

Θα έλθω στα υπουργεία όλων σας και θα φτιάξουμε ένα χρονο-στοχοδιάγραμμα. Πότε θα τελειώνει τι. Και θα υπάρχει συνέχεια, παρακολούθηση και έλεγχος: Τι απ’ όσα αποφασίσαμε έγινε στην ώρα του; Τι άργησε; Τι δεν έγινε και γιατί δεν έγινε;

Ξέρετε πολύ καλά ότι η κυβέρνηση αυτή δεν έχει περίοδο χάριτος. Πρέπει να δείξει έργο από την πρώτη στιγμή. Κι αυτό θα κάνουμε.

Να θυμάστε ότι αυτή η κυβέρνηση, παρά τη διακομματική της σύνθεση, είναι ενιαία. Δεν υπάρχουν κομματικά φέουδα, ούτε κομματικά στεγανά. Ένα είναι το «αφεντικό» μας: ο ελληνικός λαός! Κι ένας είναι ο στόχος μας: να τον υπηρετούμε!

‘Αλλοι «περιορισμοί», άλλοι «περισπασμοί», άλλες «σκοπιμότητες» κι άλλες σκέψεις δεν υπάρχουν και δεν χωράνε…

Ο ελληνικός λαός περιμένει από μας να κυβερνήσουμε με ενότητα, με συν- αντίληψη και με αποτελεσματικότητα.

Κι εμείς περιμένουμε αντίστοιχη υπευθυνότητα να δείξουν και τα άλλα κόμματα, που δεν συμμετέχουν σ’ αυτή την κυβέρνηση. Δεν είναι ώρα για στείρα αντιπολίτευση, μέσα σ’ αυτή την κρίση που περνάει ο ελληνικός λαός.

Το λαϊκισμό τον πλήρωσε πολύ ακριβά αυτός ο τόπος. Δεν αντέχει να τον πληρώνει άλλο.

Σήμερα όλα τα μάτια είναι στραμμένα πάνω μας. Εντός κι εκτός Ελλάδας.

Από μας περιμένουν πολλά. Για πρώτη φορά εδώ και καιρό δημιουργούμε ελπίδα.

Δεν πρέπει να προδώσουμε αυτές τις προσδοκίες που επενδύονται πάνω μας. Δεν έχουμε αυτό το δικαίωμα. Έχουμε την υποχρέωση να δείξουμε σε όλους (και εντός, στο λαό που βασανίζεται από την κρίση, σ’ αυτή την ανεργία που έχει χτυπήσει το κάθε σπίτι, στην κάθε οικογένεια) πρέπει να δείξουμε και εντός και εκτός Ελλάδας ότι σήμερα κάτι ξεκίνησε να αλλάζει στη χώρα μας.

Κι έχουμε το δικαίωμα να ζητήσουμε όλοι να μας συμπαρασταθούν και όλοι να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή.

Εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να σωθεί η χώρα μας και να παραμείνει σε ευρωπαϊκή τροχιά. Σε αυτό τον αγώνα σίγουρα θα υπάρχουν πολλές δυσκολίες, αλλά περιμένω τη στήριξη όλων των δυνάμεων του έθνους και όλων των εταίρων μας.

Στο πολύ προσεχές διάστημα θα αποδείξουμε ότι αυτήν τη στήριξη και την δικαιούμαστε και την αξίζουμε.

Οφείλουμε να κάνουμε τη διαφορά από την αρχή…

Κι αυτό ακριβώς θα κάνουμε, κι αυτή είναι η πρώτη μας δέσμευση! Κι όπως θα μάθουν όλοι, εμείς τις δεσμεύσεις μας θα τις κρατάμε.

Και κάτι ακόμα: Η επικοινωνιακή διαχείριση, παρακαλώ, να συντονίζεται κεντρικά. Για να μην υπάρχουν παραφωνίες…

Θέλω να κλείσω αυτό το δημόσιο μέρος του πρώτου χαιρετισμού μου προς εσάς –και είναι η πρώτη και τελευταία φορά που θα συμμετέχει η τηλεόραση σε Υπουργικό Συμβούλιο¬– με έναν κανόνα επιτυχίας στην πολιτική, που τον άκουσα κάποτε και μου φάνηκε πολύ σοφός:

• Να ξέρετε πως ό,τι κάνουμε, η ιστορία θα μας κρίνει αυστηρά.

• Να ξέρετε, ακόμα, πως πριν μας κρίνει η ιστορία θα μας κρίνει ο λαός, ακόμα αυστηρότερα.

• Αλλά το σημαντικό είναι εμείς οι ίδιοι να κρίνουμε τους εαυτούς μας ακόμα πιο αυστηρά. Μόνο έτσι θα επιτύχουμε: Όταν εμείς οι ίδιοι είμαστε ο πιο αυστηρός κριτής του έργου μας, απ’ όλους τους άλλους!”.