Σελίδες

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Στην Κομισιόν οι προκλήσεις σε βάρος της μειονότητας στην Αλβανία με αφορμή την περίπτωση Ντίσιου


Τις προκλήσεις και παράνομες πρακτικές των αλβανικών αρχών κατά της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία θέτει με ερώτησή του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

Όπως καταγγέλλει ο Έλληνας ευρωβουλευτής, «την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012, ομάδα ανδρών της αλβανικής αστυνομίας, καταπατώντας κάθε έννοια κράτους δικαίου, χωρίς να επιδείξουν ένταλμα εισαγγελικής αρχής, εισέβαλαν βίαια και με καλυμμένα τα πρόσωπα στην οικία του προέδρου της...

«Κολλάει» στα δάνεια η παραχώρηση της Εγνατίας Οδού


Ποιος θα αναλάβει τα δάνεια των 600 εκατ.ευρώ της Εγνατίας Οδού; Θα πάνε στη νέα εταιρεία ή θα μείνουν στην Εγνατία Οδό, για να πληρώσει τα σπασμένα ο Έλληνας φορολογούμενος;
Picture 0 for «Κολλάει» στα δάνεια η παραχώρηση της Εγνατίας Οδού
της Άννης Καρολίδου
Επείγεται η κυβέρνηση να παραχωρήσει σε ιδιώτη, στο β΄τρίμηνο του 2012, μέσω ΤΑΙΠΕΔ, την εκμετάλλευση του οδικού άξονα της Εγνατίας,  που σημειωτέον πάει μαζί με τη συντήρηση και λειτουργία της, αφού όμως πρώτα παραμερίσει το εμπόδιο που ακούει στη λέξη «δάνεια».

Πολλά είναι τα θέματα για την Εγνατία Οδό ΑΕ, που θα κριθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα, αφού την παραίτηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Τάσου Μουρατίδη, θα ακολουθήσει αναπόφευκτα η παύση και αποχώρηση των υπολοίπων μελών...

ΚΥΠΡΟΣ: Κακοδιαχείριση και αδιαφάνεια στο σύστημα συγκοινωνιών


Το σύστημα των συγκοινωνιών είναι ένα έργο κοινωνικό που εξυπηρετεί τα λαϊκά στρώματα.
Αυτό το έργο προέκυψε μέσα από μια συμφωνία των εταιριών λεωφορείων και του κράτους.
Οι εταιρείες χρεώθηκαν στις τράπεζες τεράστια ποσά με την υπόσχεση να λαμβάνουν από το κράτος την συμφωνηθείσα επιχορήγηση , στα πλαίσια του κοινωνικού του ρόλου.
Το αποτέλεσμα αυτής της σχέσης είναι οι απεργίες των εταιριών σε όλες σχεδόν τις πόλεις και επαρχίες.
Οι εταιρίες ισχυρίζονται ότι το κράτος δεν καταβάλλει την επιχορήγηση στα ποσά που συμφωνήθηκαν και στο δέοντα χρόνο . Οπότε οι οδηγοί μένουν απλήρωτοι και οι τραπεζίτες φορτώνουν το χρέος με τόκους.

Από τη πλευρά του το υπουργείο συγκοινωνιών...

Κάνει πίσω ο Χρυσοχοΐδης για την ηγεσία...

 Από τον Στάθη Παλαιολόγο


Πολύ κοντά στην οριστικοποίηση της απόφασης να 
αποσυρθεί από την κούρσα της   διαδοχής βρίσκεται 
ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Σύμφωνα με έγκυρες 
πληροφορίες, ενώ μέχρι
χθες ήταν αμετάπειστος και έλεγε ότι θα κατέβει 
υποψήφιος, από σήμερα έχει αρχίσει να κάμπτεται.

Ιδού το "Κόμμα Παπαδήμου" - Trilateral a la ελληνικά και ...λεφτά υπάρχουν!


 Έντονες πολιτικές διεργασίες για την δημιουργία του «κόμματος της τρόϊκας» ή αλλιώς «κόμμα Παπαδήμου» συμβαίνουν στο παρασκήνιο, καθώς διαπιστώνεται ότι το ΠΑΣΟΚ, η κύρια πολιτική δύναμη που εκφράζει μέχρι σήμερα την απόλυτη νομιμοφροσύνη στην τρόϊκα και στους ξένους δανειστές έχει πλέον ολοκληρώσει την αποστολή του και πλέον … έχει μείνει ο σκελετός του άλλοτε κραταιού πολιτικού σχηματισμού που κυριαρχούσε στην πολιτική ζωή του τόπου. 
Ήδη το πρόπλασμα του νέου κόμματος  έχει σχηματοποιηθεί στην πολιτική κίνηση «Για την Ελλάδα τώρα!», η οποία δηλώνει ότι «ο σημερινός πρωθυπουργός θα πρέπει να στηριχθεί και να απαλλαγεί από τα πολιτικά βαρίδια που εμποδίζουν την επίτευξη των στόχων».

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία στηρίζεται από την Α.Διαμαντοπούλου, τον...

Ζητείται Επίτροπος για την προστασία μας από τους φαύλους

 02/02/2012
Ελάτε, λοιπόν, ας το παραδεχθούμε. Κατά βάθος όλοι ελπίζαμε να τοποθετηθεί Επίτροπος – Ελεγκτής.

Κανονικός, όχι σαν τον κ. Ράιχενμπαχ, που είναι συνέχεια με το «σεις και με το σας», φοβούμενος μήπως κατηγορηθεί για επέμβαση στα εσωτερικά μας και απολογούμενος συνεχώς και διακηρύσσοντας πως ο ρόλος του είναι βοηθητικός και επικουρικός.

Απλώς η άγαρμπη Γερμανία το έκανε πάλι το θαύμα της. Μπήκε ως ταύρος εν υαλοπωλείω και την χάλασε τη δουλειά.

Έκανε το λάθος, δια του γνωστού εγγράφου, να μιλήσει για «Επίτροπο για την Ελλάδα».

Αν τον ονόμαζε «Επίτροπο για την προστασία των Ελλήνων από τους υπουργούς της κυβέρνησης», τώρα θα χειροκροτούσαμε.

Αν τον ονόμαζε «Επίτροπο για τη προστασία της Ελλάδας από τον κομματισμό, την...

Το Δόγμα του Σοκ



tvxs.gr | Το δόγμα του σοκ από tvxorissinora

«Και πρέπει επίσης να ξανασκεφτούν τις αποτυχημένες τους οικονομικές πολιτικές. Αν δεν το πράξουν, θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη οπισθοδρόμηση για την δημοκρατία - και η διάλυση του ευρώ μπορεί να αποδειχτεί η μικρότερη από τις ανησυχίες τους.»
Paul Krugman. «Υπάρχουν πολλοί τρόποι να ειπωθεί η ιστορία του νεοφιλελευθερισμού, μια από αυτές είναι και η ιστορία του πώς να δεθούν τα χέρια της δημοκρατίας...»
Naomi Klein

Βγάζει πρόεδρο στο ΠΑΣΟΚ ο... Κουβέλης!


Μήλον της Έριδος έχει γίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης,
από την στιγμή μάλιστα που οι δημοσκοπήσεις τον θέλουν ως το δημοφιλέστερο πολιτικό, ενώ το κόμμα του παρουσιάζει σημαντική αύξηση σε ποσοστά.
Οι δυσαρεστημένοι του ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσουν Δημοκρατική Αριστερά και φυσικά οι … δυσαρεστημένοι ψηφοφόροι μαζί με τον Κουβέλη θα βγάλουν και το … νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Αυτό το γνωρίζουν καλά οι υποψήφιοι μελλοντικοί ηγέτες του Κινήματος και ... ήδη ξεκίνησαν τις επαφές και το … φλερτ με τον Κουβέλη και τη Δημοκρατική Αριστερά καθώς θα αποτελέσει υπολογίσιμη δύναμη για τον νέο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ.
Το φιλικό χτύπημα στην πλάτη, ο θερμός εναγκαλισμός ή ακόμη και το φιλί του Κουβέλη, ίσως να είναι εκείνο που θα αναδείξει τελικά και το νέο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Η Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου…


….μπορεί να μεσολαβήσει στην διαμάχη της Ρωσίας με το ΝΑΤΟ σχετικά με το πρόβλημα της Αντιπυραυλικής Άμυνας (ΑΑ).-Ο πρόεδρος Wolfgang Ischinger, δήλωσε, πως στην Διάσκεψη θα παρουσιαστεί μία συμβιβαστική πρόταση για το θέμα της Ευρωπαϊκής ΑΑ, η οποία θα ικανοποιεί και τις δύο πλευρές.-Η φανταστική αυτή είδηση εμφανίστηκε στο «Handelsblatt» παραμονές του 48ου διεθνούς φόρουμ ασφαλείας, το…. οποίο ξεκινά στις 3 Φεβρουαρίου στο Μόναχο.
Το σημείο-κλειδί στην νέα έκδοση του συμβιβασμού, σύμφωνα με τον Ischinger, θα είναι η ανταλλαγή πληροφοριών και η κοινή αξιολόγησή τους. Όμως τα συστήματα ΑΑ δεν θα ενοποιηθούν, επειδή εναντίον αυτού του βήματος αντιδρά η Ουάσιγκτον, η οποία φοβάται την μεταβίβαση τεχνολογιών. Το μήνυμα του διαχειριστή του φόρουμ, το οποίο έχει μεγάλη διεθνή επιρροή, οι ειδικοί δεν βιάζονται να το...

Η «Εθνική Αναξιότητα» αραμένει μία διαρκής Τραγωδία, αν δεν επακολουθήσει η Κάθαρσις. Δηλαδή η αυστηρή τιμωρία των Ενόχων. Ο επίλογος στο Γουδί;


Γράφει ο ΔΑΜΩΝΙΔΗΣ..  -Τις μεταμεσονύχτιες ώρες της Τρίτης, 24 Ιανουαρίου 2012, ένιοι από τους «Πατέρες του Έθνους» ανέκτησαν, έστω και στιγμιαίως, πολλοστημόριο της αξιοπρέπειας και του Συνταγματικού τους Καθήκοντος (ο βουλευτής είναι εκπρόσωπος του Έθνους και όχι του κόμματος στο οποίο ανήκει) και όρθωσαν ανάστημα στην κατ’ επιταγήν της «τρόικας» επέκταση του Καθεστώτος Οικονομικής Υποτέλειας…σε συνδυασμό με την εκχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας της Χώρας στους Ξένους-Δυνάστες δανειστές. 
Ειδικότερα οι 50, και πλέον, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αναζήτησαν με την αρνητική τους ψήφο στο Πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών την εξιλέωση έναντι του Λαού και του Έθνους για τη συντεταγμένη, ως λόχου, επιψήφιση των δεσμών του Μνημονίου και των εκδοχών που το ακολούθησαν (εκμηδένιση του Κράτους Κοινωνικής Πρόνοιας, κατεδάφιση των Εργασιακών Σχέσεων, επιβολή μέτρων λιτότητας, σε σημείο να οδηγηθούν ευρύτατα...

Κόμμα, μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ, προαναγγέλει ο ΠΑΣΟΚος Τσιόδρας


“Άταφα πτώματα της μεταπολίτευσης τα κόμματα” γράφει ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Λ.Παπαδήμου.

Μείζον πολιτικό ζήτημα προκύπτει από άρθρο που δημοσιεύει το site metarithmisi.gr και υπογράφει ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας!

Ουσιαστικά ο κ. Τσιόδρας προαναγγέλει κόμμα υπό τον Λουκά Παπαδήμο λέγοντας μεταξύ άλλων ότι “Τα κόμματα εξουσίας, άταφα πτώματα της μεταπολίτευσης, δεν μπορούν να προωθούν με αποφασιστικότητα τις αλλαγές που θα οδηγήσουν σε ασφαλές λιμάνι.”

Μάλιστα προχωράει ένα βήμα παραπέρα λέγοντας ότι “Η ανασύνθεση μπορεί να γίνει...

Ναούμ Ντίσιος: «Είμαι Έλληνας, βοηθήστε με»

Κραυγή αγωνίας από ομογενή που καταζητούν οι Αλβανοί



Ο ομογενής κ. Ναούμ Ντίσο από την Κορυτσά της Βορείου Ηπείρου, είναι σήμερα ο νο1 καταζητούμενος στην Αλβανία, αφού διαφεύγει της σύλληψης, προκειμένου να εκτίσει ποινή φυλάκισης, μετά από αμφιλεγόμενη απόφαση αλβανικού δικαστηρίου.

Το «έγκλημά» του ; Επιχείρησε να εξωραΐσει ηρώο αφιερωμένο στους Έλληνες πεσόντες του πολέμου του 1940-1941 στην περιοχή της Κορυτσάς, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των Αλβανών εθνικιστών.

Την περασμένη Παρασκευή, ομάδα ανδρών των αλβανικών Ειδικών Δυνάμεων, κρατώντας όπλα στα χέρια και φορώντας κουκούλες στα κεφάλια, εισέβαλαν δια της...

Οι αλήτες της πολιτικής και οι αλήτες της ΠΟΣΠΕΡΤ μαλώνουν στον «αχυρώνα» της ΕΡΤ που ανήκει στον ελληνικό λαό...



Τρώγονται με τις σάρκες τους: Μόσιαλος vs ΠΟΣΠΕΡΤ

Σκληρή κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ της ΠΟΣΠΕΡΤ και του πρώην υπουργού Επικρατείας Ηλία Μόσιαλου μετά την ανακοίνωση του τελευταίου, την Τρίτη, στην οποία ανέφερε ότι «υπό την πίεση του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού» ακυρώθηκαν οι προσπάθειες αναδιάρθρωσης των δημόσιων ΜΜΕ. Για «δράκα αλητών της πολιτικής» που μετέτρεψαν την Ελλάδα σε περίγελο του κόσμου κάνει λόγο η ΠΟΣΠΕΡΤ, ενώ ο κ. Μόσιαλος ανταπαντά πως η ΠΟΣΠΕΡΤ αντιπροσωπεύει «τη χειρότερη εκδοχή του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού που θα πρέπει σύσσωμη η ελληνική κοινωνία να απομονώσει».

Σε μια σκληρή ανακοίνωση - απάντηση στον κ. Μόσιαλο, την Τετάρτη, η ΠΟΣΠΕΡΤ αναφέρει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων: «Λέτε ότι πρέπει να υπενθυμιστεί στους...

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΓΑΠα , ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ , ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ , ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΜΑΣ , ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ μέρος δεύτερο .


το πρώτο μέρος εδώ

From HEIL GAP (or mind the GAP )

Υπάρχουν , μελέτες του FBI , που αναφέρουν ότι «μερικά από τα γνωρίσματα του χαρακτήρα που παρουσιάζουν οι κατά συρροή δολοφόνοι ή εγκληματίες , μπορεί να παρατηρηθούν σε πολλούς μέσα στον πολιτικό στίβο !
” Μοιράζονται τα χαρακτηριστικά των ψυχοπαθών που δεν είναι ευαίσθητοι στις αλτρουιστικές εκκλήσεις , όπως είναι η συμπάθεια για τα θύματά τους ή τις τύψεις και τις ενοχές για τα εγκλήματά τους . Κατέχουν τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας που ξεχειλίζει από ναρκισσισμό , εγωισμό, και ματαιοδοξία.”
Αυτοί λοιπόν είναι οι άνθρωποι στους οποίους « κάποιοι » έχουν αναθέσει τη μοίρα μας . . . . . . . Ναι !
Γιατί λοιπόν ; Γιατί άραγε να απορεί κανείς που η Ελλάδα κατάντησε το πειραματόζωο της νέας τάξης πραγμάτων ;
Η πρώτη δυτική χώρα για ξεπούλημα σε παγκόσμιο επίπεδο ;

 

Τι αλήθεια είναι αυτό το κάτι που διακρίνει τους κατά συρροή δολοφόνους από τους κυβερνητικούς αξιωματούχους μας ;
Στο μόνο που οι πολιτικοί μας διαφέρουν από τους νονούς της Κόζα Νόστρα . . . . είναι ότι οι νονοί δεν διαπράττουν οι ίδιοι τη δολοφονία , αλλά βάζουν άλλους , που την εκτελούν για αυτούς , ενώ οι πολιτικοί μας εκτέλεσαν μια ολόκληρη πατρίδα βάζοντας ιδιοχείρως και επισήμως την υπογραφή τους στο μνημόνιο !
Αυτό ακριβώς είναι όλο ! . . . . . .
Διότι ένα έγκλημα δεν εκτελείται μόνο με μια σφαίρα στον κρόταφο :
Ένα έγκλημα γίνεται με πολλούς περισσότερους τρόπους !



Έτσι, όμως υπάρχουν κάποια ερωτήματα που θα πρέπει να τεθούν :
Η κυβέρνηση της Ελλάδος έχει καταντήσει μια εγκληματική επιχείρηση ;
Το έθνος κυβερνιέται από ψυχοπαθείς ;
Ή μήπως από προδότες ;
Λοιπόν, πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί η σκόπιμη εξαθλίωση του λαού μας ;
Η προώθηση του θανάτου του ελληνικού έθνους και οσονούπω η επιστροφή στην δουλοπαροικία και στον « κοτσαμπασισμό » ;
Η υποβάθμιση, η κατάρρευση και το ξεπούλημα των υποδομών της χώρας μας ;
Η γενοκτονία των ελλήνων και η υποστήριξη των διεφθαρμένων και αυταρχικών κυβερνήσεων μας (που συχνά αποκαλούνται δημοκρατίες ), προς ξένους ; και ακόμη χειρότερα γιατί οι τράπεζες και οι μεγάλες εταιρείες επιτρέπεται να κερδοσκοπούν , ενώ παράλληλα οι άνθρωποι καλούνται να θυσιασθούν ;
Γιατί η κυβέρνηση δεν προσπάθησε ποτέ να απαγορεύσει την εν λόγω κατάρρευση ;
Δεν είναι ότι δεν μπορούσε να γίνει κάτι . . . . .
Απλώς έκανε ότι ήταν δυνατόν δια την ΤΑΧΥΤΕΡΗ κατάρρευση της χώρας , με σκοπό το μετέπειτα ξεπούλημα της , όπως έγινε χθες με ένα μεγάλο κομμάτι του κερδοφόρου ΟΠΑΠ .

 

Ας αναρωτηθούμε επιτέλους : τι δουλεία είχε άραγε η εθνο-προδοτική κυβέρνηση του ΓΑΠα να « διώξει » το YEN από το λιμάνι του Πειραιά και να το στείλει στο σύνταγμα ;
Γιατί άραγε έθεσε σε καθεστώς υπολειτουργίας ή και έκλεισε τα προξενικά λιμεναρχεία μας ανά την υφήλιο , με αποτέλεσμα τα ελληνικά εμπορικά πλοία να μην μπορούν να θεωρήσουν πλέον ημερολόγια και λοιπα έγγραφα τους και να κινδυνεύουν να πληρώσουν έτσι τεράστια πρόστιμα στις ξένες ακτοφύλακες ; αλλά το σημαντικότερο : Χάνοντας έτσι και τους ναύλους των ;
Μήπως για λόγους οικονομίας ;
Καθόλου εάν αναλογιστούμε τις εν γένει δαπάνες της συμμορίας μπατσοκ !
Απλούστατα η ελληνική εμπορική ναυτιλία συνείσφερε με ένα 30 % εις το ΑΕΠ , και επειδή το έλλειμμα υπολογίζεται ως προς το ΑΕΠ (με παρανομαστή το ΑΕΠ) , η Ελληνική ναυτιλία θα έπρεπε να ΕΚΔΙΩΧΘΕΙ από την χώρα , αυξάνοντας έτσι αυτομάτως και τον λόγο του ελλείμματος /ΑΕΠ !
Πως θα μπορούσε διαφορετικά να αποδεχτεί η χώρα τις αλλεπάλληλες διασώσεις
( bailout ) , ώστε να μπορέσει να εφαρμοστεί το διεθνές σχέδιο ΔΝΤ – ΕΕ – Δανειστών – ΓΑΠα , επιτρέποντας έτσι στους χρηματοδότες που άναψαν τις οικονομικές πυρκαγιές στην Ελλάδα , να πάρουν τα περιουσιακά στοιχεία του έθνους σε τιμές πώλησης “ γιουσουρουμ ” .
« H συρρίκνωση της ελληνικής σημαίας στην ελληνική ναυτιλία και οι αλλεπάλληλες μειώσεις των οργανικών συνθέσεων στα πλοία, είναι οι κύριες αιτίες της μείωσης του αριθμού των Ελλήνων ναυτεργατών αξιωματικών και κατωτέρων πληρωμάτων κατά περίπου 15.000 άτομα »
= Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ΠΑ 9/12/2011 22:28 =



Αυτό ακριβώς έγινε φίλοι μου , ενώ σήμερα ανεχόμαστε τον παχύσαρκο υπουργό τον επί των οικονομικών , να μας ομιλεί για στέρηση εσόδων και ως παχύ ….. να επιβάλει εις τον λαό μας τα παρανοϊκά χαράτσια του , ως αντιστάθμισμα , αλλα να μη βγάζει άχνα για την απώλεια δισεκατομμυρίων EURO , από τα έσοδα ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ να εισρέουν από τον χώρο της ναυτιλίας .
Φόροι και έσοδα που τώρα πλέον, κατατίθενται στο Λονδίνο , εφόσον οι εφοπλιστές συνεχώς φεύγουν για το city του Λονδίνου ή προς την Νέα Υόρκη.
Παρέα φυσικά με τους ναυλωτές και τις υπόλοιπες δραστηριότητες στον χώρο της ναυτιλίας . ( δεν παραλείπουμε τους ανέργους , λόγω μνημονίου , ναυτικούς )

ΔΕΙΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ


Η κλίκα όμως ΔΝΤ – ΕΚΤ – ΕΕ – Ελληνικής κυβέρνησης . . . . δεν μας ζήτησε απλώς μια καταστρεπτική περικοπή των συντάξεων και μια σκόπιμη αύξηση της ανεργίας , αλλά και το ξεπούλημα των 4.000 με 6.000 κρατικών επιχειρήσεων . . .
Σε ότι δε αφόρα τα πραγματικά στοιχειά ανεργίας στους νέους (16-24 ετών ) της Ελλάδας :
Αυτή ανέρχεται στο 46,6% !
Το ήμισυ των νέων αυτών των ηλικιών δεν έχει δουλειά .
Στην καθομιλουμένη , « κάτι που βλάπτει τους ανθρώπους θεωρείται έγκλημα.»
Είναι ακριβώς το ίδιο . . . . « παραμένει έγκλημα και όταν αυτό διαπράττεται από τις κυβερνήσεις μας ! »
Η κυβέρνηση ή θα χρησιμοποιεί το νόμο για να βλάψει τους ανθρώπους και την πατρίδα μας ή θα τον χρησιμοποιεί ως ασπίδα από τις συνέπειες πράξεων της που βλάπτουν τους ανθρώπους ( νόμος περί ευθύνης υπουργών ) .
Τα προβλήματα όμως που πλήττουν το έθνος μας , είναι μέρος του κοινωνικού σχεδιασμού της Μαφίας του Χρήματος στην προεισαγωγική προσπάθειά τους για την προετοιμασία της Ελλάδος , για την ένταξη μας στην αν-ιθαγενή πολυπολιτισμική παγκόσμια κοινότητα , για την Ουτοπία.
Δεν μπορείς να υποδουλώνεις μια χώρα και τον λαό της !
Δεν μπορείς να τον αναγκάζεις να αφανιστεί λόγω « των έννομων απαιτήσεων σου » επειδή είσαι κάτοχος του χρέους του .
Και αλήθεια εάν δεν καταδικαστεί ο ΓΑΠας και οι συμμορία του , πως θα μπορούμε εμείς να επικαλεσθούμε ως odious debt , « απεχθές χρέος » , όλο αυτό το χρέος που μας φόρτωσαν . . . . . ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ; . . . . Αδύνατον ! . . . .

 

Αλλά ας πούμε κάτι επάνω στις μελλοντικές δυνατότητες μας :
Η θεωρητική θεμελίωση του όρου « απεχθές χρέος » οφείλεται στον ρώσο καθηγητή της Νομικής, Αλεξάντερ Σακ , Υπουργό στη Τσαρική Ρωσία και ειδικό σε θέματα δικαίου , ο όποιος τη δεκαετία του ’20 ( το 1927 ) ενώ δίδασκε στο Παρίσι , παρουσίασε την έννοια του Απεχθούς Χρέους , με τις τρεις προϋποθέσεις που έθεσε έτσι ώστε ένα χρέος να χαρακτηρισθεί απεχθές ,  δηλαδή ότι ένας λαός δεν είναι υποχρεωμένος να πληρώσει χρέη τα οποία δεν χρησιμοποιήθηκαν προς όφελός του , οπότε κατά συνέπεια και μια κυβέρνηση παύει να δεσμεύεται να τα πληρώσει .

Για να ορίσουμε ένα χρέος ως Απεχθές πρέπει να υπάρχουν τρεις προϋποθέσεις:
1ον – Τα δάνεια να συμφωνήθηκαν χωρίς τη συγκατάθεση των πολιτών.
2ον – Τα δάνεια να σπαταλήθηκαν σε δραστηριότητες που δεν ωφέλησαν το έθνος.
3ον – Ο πιστωτής να ήταν ενήμερος γι’ αυτή την κατάσταση και να αδιαφόρησε.



α) Ο δανεισμός συμφωνήθηκε έγινε με ανήθικο και παράνομο τρόπο χωρίς τη συγκατάθεση των πολιτών ( εδώ όμως μας σώζουν οι αγανακτισμένοι , μπράβο λοιπόν σε όλους μας , χαλάλι τα ασφυξιογόνα που εισπνεύσαμε– άλλωστε ποιο είναι ισχυρότερο νομικό έρεισμα από τις εικόνες διαμαρτυρίας του ξεσηκωμού του Ελληνικού λαού στο Σύνταγμα , που παρουσίασε τότε όλη η υφήλιος ; )



β) Τα δάνεια δεν χρησιμοποιήθηκαν προς το συμφέρον του λαού και της χώρας
αλλά σπαταλήθηκαν σε δραστηριότητες που δεν ωφέλησαν το έθνος ( ΔΑΝΕΙΑ χωρίς εχέγγυα από την ΕΚΤ σε ελληνικές τράπεζες όπως γράφαμε και παραπέμποντας σε F.Times , επίσης η Siemens ! χα, χα, χα , οι εθνικοί εργολάβοι και οι συμβάσεις τους ! χα, χα, χα , και ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ δάνεια για τα άφαντα υποβρύχια του πασοκ – ανεξαρτήτως πρωθυπουργού ) . (Αν μια εκλεγμένη κυβέρνηση παραχαράξει τη λαϊκή εντολή και προβεί σε μη νόμιμες ενέργειες κατά το δανεισμό , όπως φαινόμενα διαφθοράς , προσωπικού πλουτισμού, δόλιες πράξεις , αγορά όπλων που χρησιμοποιούνται για την καταπίεση του λαού, υπερτιμολογημένες κρατικές προμήθειες και δημόσια έργα , δημιουργία υποδομών που ωφελούν μικρές μειοψηφίες, κ.ά. μπορεί να γίνει αιτία δημιουργίας “απεχθούς χρέους”. )



γ) Οι δανειστές ήταν ενήμεροι γι’ αυτή την κατάσταση και μάλιστα γνώριζαν πολύ καλά ποιους δάνειζαν και για ποιο σκοπό . ( και εδώ που τα λέμε ακόμη και η δηλώσεις περί αγνοίας του περιεχομένου της μνημονικής συμβάσεως που ψήφιζαν , από την bilderberg κατσελη και τον USA χρυσοχοιδη « κάποτε » θα έχουν την σημασία τους !

Πάντως για να ξέρουμε και τι λέμε , θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι παρά την τόση συζήτηση που έχει γίνει στην πολιτική και την ακαδημαϊκή σφαίρα , το δόγμα του απεχθούς χρέους « Odious Debt » δεν έχει ποτέ χρησιμοποιηθεί σε ένα Διεθνές Δικαστήριο .



Όσο για τον πρόεδρο του Ισημερινού R. Correa , που δήλωσε ότι δεν θα εξοφλήσει τα  «ΜΗ ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ ομόλογα » διότι αποτελούν (immoral and illegitimate obligations) ανήθικες και παράνομες υποχρεώσεις , πρέπει να γνωρίζουμε ότι ο πρόεδρος Rafael Correa , ΑΠΕΦΥΓΕ ΕΠΙΜΕΛΩΣ τον χαρακτηρισμό των ομόλογων του Ισημερινού, ως παράνομων , παρά το ότι αρνήθηκε να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις ΚΑΠΟΙΩΝ , επαναλαμβάνουμε ΜΟΝΟ ΚΑΠΟΙΩΝ ΕΞ ΑΥΤΩΝ . (Στην πράξη δεν πλήρωσε κάποια που έληγαν , όμως αργότερα προχώρησε σε μια επαναγορά από τη δευτερογενή αγορά δυο άλλων συγκεκριμένων ομολόγων, αφού προηγουμένως απείλησε και φόβισε τους ιδιώτες κατόχους τους , καθώς χρησιμοποιούσε ευρέως την ορολογία του απεχθούς χρέους στην πολιτική ρητορεία , ώστε να δικαιολογήσει την άρνηση πληρωμής του χρέους του Ισημερινού , πρακτικώς όμως απέφυγε να την επικαλεσθεί σε επίπεδο δικαστηρίου και κυρίως να τη χρησιμοποιήσει ποτέ.

Όμως υπάρχει μια μεγάλη διαφορά μεταξύ Ισημερινού και Ελλάδος :
Διότι ο πρόεδρος του Ισημερινού Rafael Correa , κατάφερε να ξαναγοράσει τα δυο προαναφερόμενα αλλά και τα επόμενα ομόλογα με κρατικούς πόρους του Ισημερινού λόγω των πλεονασμάτων , που εν τω μεταξύ είχαν δημιουργηθεί μέσα από την διαδικασία της παραγωγής , ενώ οι εδώ οι banksters , έχοντας μάθει καλά πλέον το μάθημα από την εμπειρία τους στον Ισημερινό και την Αργεντινή , φρόντισαν να καταστρέψουν κάθε παραγωγική δυνατότητα της χώρας μας , . . . . . με τι θα μπορούσαμε άραγε να πληρώσουμε ; )

 

Πάμε όμως παρακάτω όπου υπάρχουν πολύ καλύτερα :
Υπάρχει μια δεύτερη και “κρατούσα” άποψη , η οποία θεωρεί ότι ένα κράτος έχει το δικαίωμα να αρνηθεί την πληρωμή του δημοσίου χρέους του επικαλούμενο ( state of necessity ) δηλαδή “κατάσταση ανάγκης”, η οποία υιοθετείται από την Επιτροπή Διεθνούς Δικαίου του ΟΗΕ και αναφέρει ότι «ένα κράτος δεν μπορεί να κλείσει τα σχολεία, τα πανεπιστήμια και τα δικαστήρια, να διαλύσει την αστυνομία, να παραμελήσει τις δημόσιες υπηρεσίες και να εκθέσει το λαό του σε συνθήκες χάους και αναρχίας, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει τους δανειστές του, αλλοδαπούς ή ημεδαπούς» .



NON SOMOS MERCANCIA EN MANOS DE POLITICOS Y BANQUEROS

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ . . . . . . . Όπως είπε κάποτε η Joan Baez .

Ε κυρία Διαμάντω – BILDERBERG , μη μου βγείτε και αντιστασιακή , αύριο στο εθνικό δικαστήριο και δικαιολογηθείτε ότι διαλύσατε τα σχολειά για να μην πληρώσουμε το χρέος , ή οι υπόλοιποι προδότες ότι διέλυσαν τον στρατό μας για λόγους εθνικού καθήκοντος .
Για τους μπάτσους λίγο μας νοιάζει , αλλά σε ότι αφορά τον ζουμπά τον LOVE-ρδο που εξόντωσε τα εργασιακά και που έκοψε τα φάρμακα ακόμη και στους ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ , ε . . . . . χα, χα, χα . . . . θα πρέπει μάλλον . . . . πριν παρουσιαστεί στο δικαστήριο . . . . να έχει αλλάξει φύλο στην ταυτότητα . . . . διότι θα έχει δώσει . . . . « λόγο » . . . . . . προηγουμένως . . . . σε κάτι μουστακαλήδες στην ψειρού !



Ερίκ Τουσέν πρόεδρος της CADTM: «Το πρόσφατο ελληνικό χρέος έχει σημάδια μη νομιμότητας και παρανομίας. Όταν οι αρχές λαμβάνουν μίζες από πολυεθνικές, όπως η Siemens για πάνω από δέκα χρόνια δια να κερδίζουν συμβόλαια, τότε μπορούμε να πούμε ότι υπάρχουν σημάδια παρανομίας και μη νομιμότητας. Είναι προφανές σε μένα.»

Η Ζάρα Βάγκενκνεχτ αντιπρόεδρος Die Linked: «Ένα μεγάλο κομμάτι των κρατικών χρεών στη Ευρωζώνη είναι μη νομιμοποιημένο, γιατί δημιουργήθηκε από μια πολιτική ενάντια στα συμφέροντα του κόσμου. Γι΄αυτό δεν πρέπει να πληρώσουν οι πολίτες αυτό το χρέος.»

 

Ελλάδα : Θα αναφερθούμε στην Ελληνική εμπειρία που ανάγεται στο μεσοπόλεμο , και αποτελεί ιστορικό παράδειγμα εφαρμογής της “κατάστασης ανάγκης” και άρνησης πληρωμής χρέους. Το 1936 επί Μεταξά , η ελληνική κυβέρνηση που όπως φαίνεται ότι ΔΕΝ απαρτιζόταν μόνο τον ανώμαλο σαδιστή φασίστα Μανιαδακη , αλλά είχε και κάποιους σοβαρούς κρατικούς λειτουργούς , αρνήθηκε την εξυπηρέτηση δανείου στη βελγική τράπεζα Societe Commercial de Belgique.
Η κυβέρνηση του Βελγίου προσέφυγε στο Διαρκές Δικαστήριο Διεθνούς Δικαίου που είχε ιδρύσει η Κοινωνία των Εθνών, κατηγορώντας την για αθέτηση υποχρεώσεων. Η Ελλάδα με ειδικό υπόμνημα απάντησε ότι με βάση «τα συμφέροντα του ελληνικού λαού για τη διοίκηση, την οικονομική ζωή, την κατάσταση της υγείας και την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της χώρας δεν μπορούσε να προβεί σε άλλη επιλογή». Το Διεθνές Δικαστήριο αποδέχτηκε το σκεπτικό και δικαίωσε την Ελλάδα, δημιουργώντας ένα νομικό προηγούμενο το οποίο αργότερα αξιοποίησαν χώρες όπως η Αργεντινή (2003) στην παύση πληρωμών και στη μονομερή διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους της .

Ελλάδα του 2012 :
Πως όμως γνωρίζουμε ότι όντως χρωστάμε όλα αυτά που μας ζητούν άνευ ουδενός λογιστικού ελέγχου του χρέους ;
Χρωστά πραγματικά ο Ελληνικός λαός ΟΛΑ όσα του ζητούν;
Ποια δανεικά χρησιμοποιήθηκαν προς όφελος του λαού και της χώρας ;



Ενός χρέους , που δημιουργήθηκε εξαρχής ως εργαλείο υποταγής ενός λαού ,
που εξαιτίας του χάνει μέρα με τη μέρα τα στοιχειώδη δια μια αξιοπρεπή ζωή .
Άρνηση της πληρωμής του χρέους εδώ και τώρα λοιπόν , άμεση παύση πληρωμών προς τους δανειστές , για χρέη με συμβάσεις που χρησιμοποιούνται για σκοπούς που, με γνώση των δανειστών, είναι αντίθετες προς τις ανάγκες και τα συμφέροντα του έθνους , και , είναι εντός των πραγματικών δυνατοτήτων αποπληρωμής των .
Οι δανειστές μας έχουν διαπράξει εχθρική πράξη εναντίον του ελληνικού λαού, και δεν μπορούν να περιμένουν ένα έθνος που όταν ελευθερωθεί εκ του Bankster-ικου καθεστώτος να αναλάβει αυτά τα χρέη !
Χρέη τα οποία είναι τα προσωπικά χρέη μιας εξουσίας προδοτών .
« Η αμφισβήτηση ή αθέτηση (default) πληρωμής του « επαχθούς » χρέους σήμερα αποτελεί μονόδρομο » .



Όμως, η “δικαιοσύνη” αποδίδεται σε ΔΙΕΘΝΗ και κυρίως αμερικανικά δικαστήρια, όχι από την εκτελεστική εξουσία , και επειδή θα πρέπει να κλείσουμε το δεύτερο μέρος , μέχρι μεθαύριο , στο τρίτο του μέρος του , συνεχίζοντας το χθεσινό θέμα του PSI όπου θα σας εξηγήσουμε αρκετά κόλπα , όπως επίσης θα πρέπει να αναφερθούμε και να σας ενημερώσουμε για κάτι εταιρίες κατασχέσεων « σκέτα κοράκια » , κάτι hedge found , σκέτο καρκίνωμα , που θα μας ποιούν τα αίμα , ( ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ) , εάν θα ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση με έγκριση και υπαγωγή του χρέους μας στο Βρετανικό δίκαιο !
(και επίσης ένα δημιουργικό έγγραφο από Lee Buchheit , η εταιρία εκείνη που συμβουλεύει σήμερα την Ελλάδα στις διαπραγματεύσεις για την κήρυξη της πτώχευσης ( για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους ).

Πριν φύγουμε για τους Z.Z. Top , ένα δωράκι φιλαράκια μου :

ΦΥΣΙΚΑ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΜΑΣ ΟΤΙ Η ΠΡΑΞΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ .


Μιλώντας για μηνύσεις και ΕΚΤ, οι φίλοι αναγνώστες του HEIL GAP (or mind the GAP ) , πρέπει να γνωρίσουν ότι με ένα τέχνασμα , στην πραγματικότητα δεν εκτίθεται τόσο η Ελλάδα , αλλά αυτή που θα εκτεθεί σε κίνδυνο εκδίκασης , δεν είναι άλλη από την Bundesbank ! Λέγε με ΕΚΤ . . . .
Διότι υπάρχει ασυμμετρία μεταξύ της αγγλοσαξονικής και της ηπειρωτικής ευρωπαϊκής νομοθεσίας σχετικά με τη φύση της ασυλίας . Ξεκινώντας από μια Πράξη ασυλίας του 1976 στις Ηνωμένες Πολιτείες, του εθιμικού δικαίου μια σειράς χώρων , (ιδιαίτερα οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο) , έχουν θεσπίσει νομοθεσία για την ετεροδικία , συμπεριλαμβανομένης της προστασίας από την προ-κρίση κατάσχεσης ξένων περιουσιακών στοιχείων μιας κεντρικής τράπεζας. Στην ηπειρωτική Ευρώπη , ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ , οι ξένες κεντρικές τράπεζες γενικά αντιμετωπίζονται ως ξεχωριστές οντότητες από το ξένο κράτος .
« Ως εκ τούτου οι κεντρικές τράπεζες περιουσιακών στοιχείων απολαμβάνουν λίγη ή καθόλου προστασία. » .
Ωστόσο, ο νόμος για την ασυλία κεντρικής τράπεζας δεν είναι ομοιόμορφος σε όλα τα μεγάλα χρηματοοικονομικά κέντρα του κόσμου. Στην ηπειρωτική Ευρώπη, δεν υπάρχει ενοποιημένη θεωρία σχετικά με την ασυλία των κεντρικών τραπεζών.
Οι κεντρικές τράπεζες , που όπως είπαμε , είναι ξεχωριστές οντότητες δεν χαίρουν ασυλίας , χαίρει μόνο το κυρίαρχο κράτος δηλαδή στην περίπτωση μας η Ελλάδα . Έτσι εάν οι διαφορές καθώς και η διαιτησία συνεχιστούν , οι κεντρικοί τραπεζίτες μπορεί . . . . . να μην κατέχουν « πλέον » . . . . . τα περιουσιακά των στοιχεία σε κάποια μέρη όπου δεν υπάρχει η ασυλίας . χα, χα, χα . . . . .



Ελπίζουμε ότι τώρα γίνεται πολύ σαφές για ποιο λόγο ( φυσικά εκτός από το χαστούκι που θα επιφέρουν στην διεθνή αγορά τα ελληνικά ομόλογα), η ΕΚΤ είναι αρκετά ανήσυχη για τις συμμετοχές της σε ελληνικά ομολόγα , αν και τότε όπως θα εξηγηθεί καλλίτερα μεθαύριο σίγουρα πολλά πράγματα θα μπλοκάρουν επίσης , στο νέο διευρωπαϊκό σύστημα πληρωμών , το TARGET2 .

HEIL GAP (or mind the GAP )

Πάμε λοιπόν τώρα στο youtube

Οικονομική κρίση και άγνοια(;) «βοηθούν» το έργο του τουρκικού προξενείου.


Ένα πολύ σημαντικό ζήτημα για την ακριτική Θράκη, το οποίο εξ’αρχής είχε προκαλέσει προβληματισμό, έρχεται στην επιφάνεια με το πλέον απροκάλυπτο τρόπο. Πρόκειται για την ιδέα της δημιουργίας Ελεύθερων Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ) στην ακριτική Θράκη μία ιδέα που αντιμετωπίστηκε με έντονο προβληματισμό από παράγοντες της Θράκης αλλά και με περίσσιο ενθουσιασμό από τους τοπικούς φορείς οι οποίοι αφελώς εκτιμούν ότι η δημιουργία τέτοιων ζωνών θα συνέβαλε άμεσα στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.
Πιο συγκεκριμένα έντονο προβληματισμό προκάλεσε η πρόσφατη πρωτοβουλία του Χρηματοοικονομικού Φόρουμ Θράκης, να διοργανώσει σε συνεργασία με το προξενείο της τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή, ένα ταξίδι Ελλήνων επιχειρηματιών στην Ελεύθερη Οικονομική Ζώνη στο Τσορλού στην Τουρκία.
Η αποστολή αποτελούνταν από 28 άτομα με επικεφαλής τον πρόξενο της τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς και συμμετείχαν ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν, η πρόεδρος του Χρηματοοικονομικού Φόρουμ Θράκης που έχει έδρα την Αλεξανδρούπολη Κατερίνα Καραγιάννη, προέδρους και μέλη των Δ.Σ. των Επιμελητηρίων...

ΤΑΦΟΠΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Η ΔΙΖΩΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ


 
Eίναι κωμικοτραγικό όταν ακούει ο πολίτης τους πολιτικούς να μιλούν για νέα στρατηγική, καθότι κάποιοι εξ αυτών όχι μόνο δεν κατανοούν την έννοια της στρατηγικής, αλλά και δεν ενδιαφέρονται να μάθουν. Στη συντριπτική τους δε πλειοψηφία, δεν κατανοούν ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο η αλλαγή στρατηγικής, αλλά και η αλλαγή του στόχου της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας στην Κύπρο. Και αυτό για δύο λόγους.
α. Διαφορετικά την ερμηνεύουν την διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία τα ελληνοκυπριακά κόμματα μεταξύ...

Ο Γιώργος ήξερε… Και περίμενε…

Πόσο αιφνιδιάστηκε αλήθεια ο Γιώργος Παπανδρέου από τη συμμαχία του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Ανδρέα Λοβέρδο; Βρέθηκε πράγματι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απροετοίμαστος, με αποτέλεσμα να αναζητεί την ύστατη στιγμή εναλλακτική στρατηγική;

Νικόλαος-Κυριάκος Ζωντανός*

Ο πρώην πρωθυπουργός έχει «γεννηθεί» πολιτικά στα σπλάχνα του ΠΑΣΟΚ. Με αποτέλεσμα να γνωρίζει πολύ καλά τον τρόπο σκέψης αλλά και τη στρατηγική θεώρηση των πραγμάτων, από στελέχη τόσο του «βαθέως» κόμματος, που βρέθηκαν δηλαδή δίπλα ή κοντά στον Ανδρέα Παπανδρέου στα χρόνια της Αλλαγής, αλλά και από όσους εντάχθηκαν στο Κίνημα πολύ αργότερα.

Όπως για παράδειγμα ο Ανδρέας Λοβέρδος, που αποτέλεσε «προσθήκη» στο πολιτικό δυναμικό του ΠΑΣΟΚ στα χρόνια του εκσυγχρονισμού, τότε που...

Βενιζέλοι, Παπανδρέηδες, Σημίτηδες όλοι της ίδιας παράταξης που διαχρονικά προδίδει την πατρίδα. Διαβάστε και συγκρίνετε εποχές και πρακτικές και συνδυάστε την απειλή Λοβέρδου.

Η αιματηρή κατάληψη της Νάξου από τους βενιζελικούς της "Εθνικής Αμύνης" στα χρόνια του Εθνικού Διχασμού (Φεβρουάριος 1917)
γράφει η ιστορικός Λουκία Βαρθαλίτου

Βρισκόμαστε στα 1916-1917. Είναι τα χρόνια που λαμβάνει τη μεγαλύτερη έκταση και γνωρίζει τη μεγαλύτερη ένταση ο Εθνικός Διχασμός, που γεννιέται και οξύνεται σαν αποτέλεσμα εσωτερικών και εξωτερικών αντιθέσεων που βρίσκονται σε μια διαρκή αλληλεπίδραση. Η Ευρώπη, διηρημένη από το 1904 σε δυο εχθρικά στρατόπεδα, προετοιμάζεται για τον πόλεμο. Τα δυο αντιμαχόμενα στρατόπεδα
η "τριανδρία της "Εθνικής άμυνας" 
προσπαθούν να προσελκύσουν στο δικό τους στρατόπεδο τα μικρά κράτη, σαν δορυφόρους τους. Οι αντιθέσεις μεταξύ των ανεπτυγμένων κρατών, καθώς μεταφέρονται στον ελλαδικό χώρο, φορτώνουν με τα περιεχόμενα και τις σημασίες τους τις εσωτερικές αντιφάσεις της ελληνικής κοινωνίας.
Οι φιλελεύθερες δυνάμεις της αστικής τάξης, συνασπισμένες υπό την ηγεσία του Ελευθερίου Βενιζέλου, που προωθούν τον εκσυγχρονισμό του κράτους και ολοκληρώνουν τον εμπορομεσιτικό χαρακτήρα της ελληνικής κοινωνίας στα χρόνια αυτά, επιμένουν στην πολιτική που θέλει την Ελλάδα στο πλευρό των παραδοσιακών συμμάχων της, στο πλευρό της Αντάντ, επιδιώκοντας εδαφικά οφέλη. Αντίθετα, οι εκπρόσωποι του νεόφερτου πρωσικού ιμπεριαλισμού, που ήδη από τα πρώτα χρόνια του αιώνα είχε κάνει την εμφάνιση του...

Πλυντήριο «Ο Παπαδήμος»...


 

Από το vbalafas.blogspot.com


«Από την εφημερίδα "ΣΗΜΕΡΑ" του Σαββάτου, 28 Ιανουαρίου 2012, σελίδα 7
Όσα συνέβησαν στη Βουλή των Ελλήνων την Τρίτη το βράδυ και όσα ακολούθησαν τις επόμενες ημέρες, μετά τη διαδικασία ψηφοφορίας του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών, θα μας απασχολήσουν αρκετά το επόμενο χρονικό διάστημα. Όσοι παρακολούθησαν τη διαδικασία συζήτησης του νομοσχεδίου στο κανάλι της Βουλής θα έχουν πολύ περισσότερο υλικό να επεξεργαστούν από εκείνο που τελικά έφτασε στους πολίτες μέσα από τις εφημερίδες και τα διάφορα δελτία τύπου υπουργών, βουλευτών, εκπροσώπων παντός τύπου».
Είχα γράψει σε προηγούμενο άρθρο μου, τότε που δινόταν ψήφος εμπιστοσύνης στον Παπανδρέου με την προϋπόθεση ότι θα κατέθετε παραίτηση από τη θέση του, ότι δύσκολα θα συναντούσαμε άλλο, τόσο παράδοξο και τόσο παρανοϊκό γεγονός είτε στο παρελθόν, είτε στο μέλλον. Βιάστηκα να προδικάσω τα γεγονότα και αν για το παρελθόν ήμουν βέβαιος, το μέλλον με διέψευσε. Την Τρίτη το βράδυ η Βουλή έζησε ακόμα...

Η απόφαση της Γερουσίας

Του καθηγητή Νίκου Λυγερού

Μετάφραση από τα γαλλικά Σάνη Καπράγκου

Η απόφαση της Γερουσίας δεν ήτανε μία ανώδυνη απόφαση. Αποτελεί τη νίκη τής δικαιοσύνης έναντι μιας άρνησης, την οποία δεν δίστασε ν’ αποκαλύψει μέσα στους κόλπους της ίδιας μας της χώρας, καθώς δεν ήτανε δυνατό να εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής τού νόμου. Η αυτοαναφορική τούτη εντυπωσιακή έκθεση επιτρέπει να ...συνειδητοποιήσουμε την ανάγκη της παρουσίας τού νόμου αυτού στον ποινικό κώδικα της Γαλλίας. Αυτός ο νόμος είναι προ-δικαιωμένος από τα όσα έχουν διαπραχθεί παρά την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων. Δικαστικά αποτελεί μία πράξη ολοκλήρωσης και στρατηγικά, για τα θύματα, τους επιζώντες και τους δίκαιους, επιτρέπει την ενοποίηση με ισοτιμία των αναγνωρισμένων από τη Γαλλία γενοκτονιών. Τούτο είναι ακόμη πιο σημαντικό από την έκθεση της Νομικής Επιτροπής, όταν επί πλέον...

"Πως ακόμα μπορούμε να σώσουμε την Ελλάδα"


Υπάρχουν ακόμα λύσεις για να σωθεί η Ελλάδα...
Του Μάνδαλου Παναγιώτη.


Κάθε φορά που έρχεται η…άγια ώρα να πάρουμε την επόμενη δόση αρχίζουν τα εκβιαστικά για μειώσεις μισθών, συντάξεων, τώρα και στον ιδιωτικό τομέα - αλήθεια η μείωση στον ιδιωτικό τομέα πως θα ωφελήσει τα δημόσια έσοδα μιας και η μείωση των εισοδημάτων, που ήδη είναι πενιχρά, θα φέρει μεγαλύτερη συρρίκνωση των οικονομικών των νοικοκυριών και επομένως και μείωση της καταναλωτικής δυνατότητας και φυσικά συρρίκνωση εισοδημάτων σημαίνει και συρρίκνωση των φορολογικών εσόδων, άρα και επιδείνωση του οικονομικού κλίματος που ήδη επιδεινώθηκε με τις συρρικνώσεις του δημόσιου τομέα. 

Όλα αυτά σε ένα εκβιαστικό δίλημμα που δίνεται στα τηλεοπτικά κανάλια για να σπείρουν τον πανικό και την απόγνωση στον κόσμο... Και μετά πάλι το ίδιο τροπάριο της πτώχευσης και των λάθος εκτιμήσεων που θα φέρουν την καταστροφή μέχρι την επόμενη φορά. Και το παιχνίδι αυτό παίζεται συνεχώς εδώ και αρκετά χρόνια σε βάρος του λαού και ενώ τα λεφτά δε...

Πως η λιτότητα εξασθενεί αντί να δυναμώσει την οικονομία...


 

Από το banksnews.gr

Ο ολλανδικής καταγωγής Βρετανός φιλόσοφος και σατιρικός ποιητής Μπέρναρ Μάντβιλ είχε γράψει το 1724 ένα έργο που έμεινε κλασικό με τίτλο ‘Το παραμύθι των Μελισσών: Ιδιωτικά Ελαττώματα, Δημόσια Οφέλη’. Σε αυτό περιέγραφε με στίχους πως μια ευημερούσα κοινωνία μελισσών αποφάσιζε ξαφνικά να επιδοθεί στην αρετή της λιτότητας περικόπτοντας όλες τις πλεονάζουσες δαπάνες της και την κατανάλωση και κατέρρεε. Και ό,τι περιγράφει μοιάζει πολύ με αυτό που κάνει η Ευρωζώνη σήμερα απειλώντας να οδηγήσει όλον τον κόσμο σε παγκόσμια ύφεση. Επειδή όμως οι στίχοι στην εποχή μας δεν είναι πειστικοί, ας δούμε τα επιχειρήματα των οικονομολόγων, και δη όχι μιας   αφηρημένης οικονομικής θεωρίας, όπως του κεϋνσιανισμού αλλά...