Σελίδες

Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

ΕΓΚΕΜΕΝ ΜΠΑΓΙΣ: Χαρακτηριστικό δείγμα του τούρκικου κομπλεξισμού


Εκτύπωση | 31/12/2010 | Με τον Σάββα Πέτρου

Ο Υπουργός Ευρωπαϊκών υποθέσεων της Τουρκίας, Εγκεμέν Μπαγίς, με αφορμή τα γεγονότα στον καλαθοσφαιρικό αγώνα ΑΠΟΕΛ-Καρσίγιακα, βρήκε ευκαιρία να βγάλει τα απωθημένα του εναντίον του Ελληνισμού της Κύπρου, χαρακτηρίζοντας τους Ελληνοκυπρίους ως λαό αγνώστου φυλής. Οι Τούρκοι στην παραχαραγμένη και πλαστή ιστορία τους διδάσκονται ότι ο τουρκισμός είναι ένα έθνος που προήλθε από τη πρόσμιξη των Τούρκων Μαμελούκων από τη Μογγολία με τους διάφορους λαούς στη λεκάνη της Μικράς Ασίας. Όπως αναφέρουν στην ιστορία τους, μετά τις νίκες τους το 1040 στο DANDANAKAN εναντίον της Ανατολικής Επαρχίας της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας που ονομαζόταν Βυζάντιον, οι Βυζαντινοί αυτοκράτορες θέλοντας να δημιουργήσουν ένα ξεχωριστό έθνος και να συσπειρωθούν έναντι των Τούρκων και να σταματήσουν την προέλασή τους προς δύσμας, κατάφεραν να απολανιτοποιήσουν τη γλώσσα των Ρωμιών της Μικράς Ασίας και να την ελληνοποιήσουν και μετέδωσαν και τον ορθόδοξο Χριστιανισμό.
Μέχρι τον 15ον αιώνα, που βήμα βήμα οι Τούρκοι κατέλαβαν όλη τη Μικρά Ασία, δεν συνάντησαν Έλληνες αλλά μόνο Ελληνοποιημένους Ρωμιούς από το Μάνζικερ μέχρι το Μοριά.
Όπως τονίζουν στο τερατούργημα που το ονομάζουν Ιστορία, οι σημερινοί Ρωμιοί δεν έχουν σχέση με τον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό. Οι σημερινοί νεότουρκοι, μαθαίνοντας αυτήν την πλαστή και παραχαραγμένη ιστορία τους, παραδέχονται πως είναι ένα κράμα διαφόρων λαών και πολιτισμών και ζουν σε μια χώρα που όπου σκάψουν βρίσκουν ελληνικές επιγραφές, τις οποίες ονομάζουν λατινικές. Είναι επόμενο να αναπτύσσουν ένα αίσθημα κατωτερότητας και κομπλεξισμού και ο Εγκεμέν Μπαγίς, όπως και όλοι οι νεότουρκοι, πάσχουν από αυτό το σύμπλεγμα που είναι το ίδιο που νιώθει ένα παιδί αγνώστου πατρός. Όσο και αν προσπαθήσουν να αλλάξουν τον δημογραφικό χαρακτήρα της κατεχόμενης Κύπρου, δεν θα το καταφέρουν ποτέ, διότι όπως και στη Μικρά Ασία έτσι και στην κατεχόμενη Κύπρο τα ελληνικά μνημεία είναι εκεί και μιλούν από μόνα τους.
Εμείς εδώ στην Κύπρο, κύριε Μπαγίς, είμαστε ανυπόσπαστο κομμάτι του ελληνικού έθνους, που έδωσε τα φώτα του σε όλη την ανθρωπότητα. Εσείς, που είσαστε ένα κράμα διαφόρων λαών, τι έχετε δώσει στην ανθρωπότητα; Μήπως τις σφαγές, τις μογγολικές βαρβαρότητες και λεηλασίες;
ΣΑΒΒΑΣ ΠΕΤΡΟΥ
Τχης Ε.Α. (Σημερινή)